Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Justice for Attila Pataky

2012.08.21. 11:55 Herkules Irma

Természetesen egyértelmű, hogy a politikai pártoknak szüksége van olyan hősökre, akik népszerűségükkel, az általuk támogatott pártokat is hitelesebb színben tüntethetik fel, akik vonzóvá tehetik az amúgy kevésbé vonzó gépezeteket. Akik feltűnnek a rendezvényeken, elmondják a nagy testvér igényeitől függően pozitív vagy negatív véleményüket egy-egy dologról a riporterek kérdéseire válaszolva, mi pedig azt mondhatjuk, hogy na látod, még XYZ is azt gondolja, hogy! És az is evidens, hogy mindig vannak olyan arcok, akik kaphatóak erre a szerepre, őszinte hitből, esetleg anyagi okokból. Vajon Pataky Attilával nyerhet annyit a FIDESZ-KDNP, hogy megérje bevállalni a kitüntetését? Mi tud ő, amivel 2012-ben a díjazását kiérdemelte? VÉLEMÉNYbékemenetatis.jpg

Az államalapítás ünnepének kapcsán Pataky Attila mellére kerülhetett a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje /polgári tagozat/. Pataky méltatásában a generációkat összekötő, egyéni hangú művészeti tevékenység állt, ami részben elvitathatatlan, azonban zavarba ejtő tény, hogy a valódi eddás tündöklés vagy tizenöt évvel ezelőtt véget ért. Jogos lehet a kérdés, akkor mégis mi az, ami miatt Pataky a narancsos reflektorfénybe fürödhet? (Pláne, hogy az előző FIDESZ-kormány nem gondolta úgy, hogy ki kellene tüntetniük, azóta meg...hmmm...mit is tett le az asztalra ez az ember?) 

Kétségtelen, hogy az egykori EDDA, függetlenül attól, hogy szerette vagy nem szerette az ember, értéket képviselt, főleg a rendszerváltozás előtti könnyűzenei életben. Érzékeny, társadalmi problémákra is reagáló, gyakran a szentimentalizmusba is jócskán átcsapó, de őszintének ható egykori szövegei mellett, a rocker imázs ellentétpárjaként a '90-es évek első felében azonban egyszer csak megjelent  a színen Pataky, a mulatós. Történt mindez a Lagzi Lajcsi nevével fémjelzett Dáridó aranykorában. Az eddás rajongók egy része biztosan nem, a Dráidó közönségének egy része pedig biztosan örömmel üdvözölte mindezt. Én maradnék a fejemet az asztalba verném értékelésnél. A lényeg Attila nem érezte gáznak, amit tiszteletben kell tartani, ő tudja, mit csinál. Generációkat így is lehet összekötni... Amúgy kívülről úgy tűnt, lehet, hogy tévedek, csak a népszerűségről és a pénzről szólt a buli. (A Freddie Mercury kopizására tett kísérleteket már inkább meg se említsük... És persze a November Rain is inkább megdöbbentő, mint magával ragadó). 

Ezt követően kevéssel (vagy éppen párhuzamosan?) Pataky Attiláról a showmanről, a frontemberről el kezdtek feltűnni a világhálón azok az amatőr koncertfelvételek, ahol nemcsak, hogy részeg, de minősíthetetlen hangnemben, káromkodva, mindenhez méltatlan stílusban osztja az észt, humorizál, politizál vagy esetleg szólítja meg a közönséget. A hitelesség megőrzésének útja biztosan nem a szeretetről való papolás és a sugárzó agresszió párhuzamos jelenléte, de ez neki láthatóan nem okozott problémát. Ekkor már határozottan érezhető volt, hogy komoly problémák vannak hősünkkel, amire az ufós történetei csak ráerősítettek.

Mert, mint tudjuk, Attilát elvitték a kis szürkék vagy a fénylények vagy éppen mikor mi. Attila, akit még idegen bolygók lakói is látogatnak időnként, főként Pécs környékén, érezhetően kezdte elveszíteni kapcsolatát a valósággal. De ebbe nem is érdemes belemenni, higgyen, amiben hinni akar, ehhez senkinek semmi köze. Azonban az alkoholgőzös kinyilatkoztatásai a világ és az élet dolgairól, az univerzum rendjéről kifejezetten kínosnak tűntek. Biztosan van, akinek jól áll a világ titkainak bölcs tudója szerep, nos, Pataky nem az az ember. Ő bizony a nép egyszerű gyermeke.

A világbékéről és a szeretetről szóló gondolatok, dalszövegek olyan elemek voltak, amik évtizedeken keresztül elkísérték Pataky Attilát, ami becsülendő és szép dolog is lehetett volna, ha eközben nem épp a zálogházasdiból próbálta volna megteremteni hosszabb távra is egzisztenciális hátterét, miközben a nagytőkézésre azért mindig maradt ideje.

Attila újabban állandó résztvevője a kormány vagy a kormány által szervezett civil megmozdulásoknak. Attila elkötelezett a jelenlegi kormány mellett. Számos helyen személyes példájára hivatkozva mutatta be (lásd. végtörlesztés), hogy mennyire is jó az, amit a magát nemzetinek mondó kormány tesz. Attila, mikor kitüntetésével kapcsolatban kérdezték, el is mondta, mástól át sem vette volna a kitüntetést, csak "a legitim nemzeti kormánytól". Erre a régi és őszinte kötődésre némileg rácáfol az a felvétel, ahol a színpadról Horn Gyulát köszönti. 

Problémát jelent-e, hogy ő kapta a díjat? Bizonyos szempontból nem. Nem ez az első kormány, aki saját arcait szeretné kistafírozni állami díjakkal, ezzel hangsúlyozva az erős kötődést, megerősítve a díjazottat státuszában, illetve bezsebelni cserébe a reklámértéket. Bármennyire ciki, ha jobban belegondolunk, mindegyik kormány ezt tette idáig. Az igazi gond szerintem az, hogy egy-egy ilyen gesztussal pontosan azoknak a kitüntetetteknek a kitüntetését teszik súlytalanná, akik valóban sokat tettek le az asztalra, akár tudományos munkájuk, akár művészeti tevékenységük kapcsán.

Attila az elkövetkezendő két évben is utcára vonulhat majd egy újabb békemenet tagjaként, beszélhet arról, hogy a FIDESZ-KDNP - természetesen a Jóisten támogatásával - mentette meg, mikor már úgy tűnt, hogy összeomlik minden, elúszik a ház, romba dől az élet, jön a világ vége. Attila maradhat nemzeti konzervatívnak még gyermekeinél is fiatalabb új párjával, részeg dorbézolásával, hihetetlenül egyszerű világképével. Ennyit megér az a dicsfény, ami az egykori Edda dicsőségéből még máig is megmaradt. És újra meg újra elmondhatja, ahogy korábban: Viktor csodákat tesz! Honnan indult, hová jutott, mi lett mára belőle... Szomorú ez az egész.

Ez lenne a nemzeti, a magyar, a konzervatív?

Ha hozzánk és Yoda mesterhez hasonlóan te is úgy érzed, hogy komoly zavar van itthon az Erőben, hogy ideje lenne, ha végre rólunk, egyszerű polgárokról is szólna ez az ország, ha bontás helyett építkezés kezdődne, akkor csatlakozz hozzánk a fészbukon! Klikk: az amerikai fiú a fészbukon

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönjük, ha ajánlod ismerőseidnek!

Fontos: Ha van valami, amit szívesen megosztanátok velünk, akkor azt elküldhetitek erre a címre: azamerikaifiu@gmail.com


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

223 komment

Címkék: pataky attila 2012 Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://azamerikaifiu.blog.hu/api/trackback/id/tr224722724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rosszindulatú Vászka 2012.08.21. 23:11:38

@kennyking: valójában nem lantos, csak gitártanár. A többi "rangja" csak csúsztatás.

guga 2012.08.21. 23:13:40

@kennyking:

Fasza, mikor olvastam a Benkő nevet, egyből beugrott az Omega billentyűse. Énekeltem a rádió kórusban, felléptünk a Margit szigeten, Vangelis 1492. Benkő elég későn érkezett, előtte valaki behangolta neki a színpadi zongorát, de egy fél hanggal mellé. Először kiverte a hisztit, majd megállította az egész koncertet. Hangosítás off, csak mi hallottuk, hogy bassza meg mindenki a kurva édes anyját :D elég pánkosra vette a figurát. Persze egy ideál tönkretevéséhez még ez kevés. A lényeg, hogy utána bebasztam Varga Miklóssal együtt :D akinek gyerekkoromban egy koncerten a kabátjára vigyáztam, s részegen elárulta, hogy megdugta szűcsjutkát :D

Rosszindulatú Vászka 2012.08.21. 23:14:20

@Egyed Ildikó: szerényen jelzem, nekem ez a lovagos dolog is eléggé fles, lévén, hogy lovaggá legitim uralkodó, vagy max. a Pápa szokta ütni az embert, egy demokratikus rendszertől idegen ez az attitüd. Vélhetően ezt is a galloktól loptuk, mint a kokárdát.

2012.08.21. 23:18:14

@keptelen kepkeret: Valami azt súgja, hogy te ezt egész közelről is megtapasztaltad..:))))))))))))).

@guga: Guga, gyere vissza a PH-ra lécci. ;).

wilson77 2012.08.21. 23:18:26

@guga:
Kedves guga!
Csudálatus a történet!
A vargamiki szerencsés, de Jutka nénivel megnézném, mire megyünk ketten. Hátha. Ki tudja, ugye?

üdv:
-wilson

kennyking 2012.08.21. 23:18:48

@Rosszindulatú Vászka: Ilyen mélységekig nem ismerem a munkásságát.Anno bekonferálták, hogy lantművész, én meg elhittem.:)

kennyking 2012.08.21. 23:20:47

@guga: Ez a Jutka dolog az én fantáziámat is felcsigázta !Mit mondott a Miki? Jó volt? ( Mondd, hogy jó volt!!!!)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2012.08.21. 23:22:03

CSodás. Egymás után Stefánia hímringyó, wmiki, azbesztos... jöttek a szopncok képviselni az értékrendjüket.

wilson77 2012.08.21. 23:22:28

Azért szerintem Benkő Dániel a nyolcvanas évek végéig igen kitűnőt alkotott a maga műfajában.

-wilson

Rosszindulatú Vászka 2012.08.21. 23:22:56

@guga: @wilson77: "Gyere ide Szűcs Judit, hadd húzzam le a bugyid!"

Eléggé zsenánt, hogy így alja módon belerángattok a nosztalgia gemütlih mocsarába.

wilson77 2012.08.21. 23:25:26

Az megvan, hogy szept. valahanyadikán A38 dupla EK koncert? Ha érdekel, persze.

-wilson

2012.08.21. 23:25:43

@Rosszindulatú Vászka: A Jutkát anno én is nagyon feldúltam volna. :)). De akárkinek nem állt meg. :).

Rosszindulatú Vászka 2012.08.21. 23:28:05

@wilson77: tisztelettel, nem értek egyet. Ráadásszámokkal tűzdelt esztrádlemezek, meg az a minősíthetetlen Bakfark összes - vállalhatatlan. Akkoriban ugye nem volt a Zeneakadémián lantszak, gitáros meg csak az irígy Szendrei-Karper úr, Julian Bream, Jonh Williams lemez meg csak dollárboltban.

Rosszindulatú Vászka 2012.08.21. 23:30:14

@wilson77: Magyar Péter úr él még?

@Piciki: sztem én még most is.

Putyilov gyári melós 2012.08.21. 23:31:29

@johevi:

Nehogy azt hidd, hogy a Goldy KFTs Patakynak 30 milka tétel.

Lószart!

Ingyen pénz volt neki, csak sirni kellett látványosan pár műsorban érte, hogy Orbán elmondhassa, hogy ő mennyit tett a devizahitelesekért.

Látjuk a kilakoltatásokból, hogy mennyit.
www.youtube.com/results?search_query=kilakoltat%C3%A1s+2012&oq=kilakoltat%C3%A1s+2012

guga 2012.08.21. 23:31:39

@Piciki:

Sosem hagytam el a PH-t :D ezt úgy hívják, hogy egy ideig, amíg a múzsa nem csap képen, addig kussolok. Vagy olvasok :D
PH-t elhagyni? Otthonom :D

guga 2012.08.21. 23:33:30

@kennyking:

Részleteket nem árult el, részegen is korrekt volt a korosztályával kapcsolatban, csak dicsekedett billegve, de őszintén :D

wilson77 2012.08.21. 23:33:51

@Rosszindulatú Vászka:
kedves Rosszindulatú Vászka!

Nos, akkor itt az egyet nem értés alapos gyanúja forog fenn.
De ugye, mit nekünk egy egyet nem értés, ha tört ülhetünk az Edda fölött, és örömittas diadallal ünnepelhetjük az jó Pataky Attis lovagkeresztjét?
:)

üdv:
-wilson

wilson77 2012.08.21. 23:36:22

@Rosszindulatú Vászka:
Nagyon szét van esve. Bár, mintha egy picikét javulgatna.
Egy kocsmába járunk, ami azt jelenti, hogy én egy helyre járok csak (kivételektől és hirtelen felindulástól eltekintve), míg ő nem tudom hány helyre jár, de oda biztos, ahova én is.

Szegény.
Legény.

-wilson

Egyed Ildikó 2012.08.21. 23:36:23

@Rosszindulatú Vászka: Rolf Lislevandról, Paul O'dette-ről, Hopkinson Smithről meg még ma se sokan hallottak.

kennyking 2012.08.21. 23:36:36

@wilson77: Sosem szerettem az Ek-t.Sajnálták a pénzt torzítóra.:)

Rosszindulatú Vászka 2012.08.21. 23:36:38

@wilson77: nem porbléma természetesen. Barokkzene ügyben eléggé finnyás vagyok.

De, hamár hazai pálya, Sárközi Gergely gitár- és lantlemezeit kedvelem, pedig ő se "igazi", eredetileg gambás :)

THK 2012.08.21. 23:36:59

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Pataky nem "jobboldali lett", hanem ugyanaz az elvtelen szélkakas, aki volt!

Más tényleg nem emlékezne már a rendszerváltás utáni időszakra, amikor ugyanez a Pataky úgy búcsúzott el Feró "Garázs" műsorában, h "Fiatalok! Szavazzatok az SZDSZ-re!"?!

guga 2012.08.21. 23:37:21

Ez a poszt valójában Szűcs Juditról szól, és a benne rejló tartalom alantas kérdést vet fel. Sunáznád e vagy sem? Hja, van egy lánya is :D

2012.08.21. 23:38:23

@guga: ...beszélgettünk párat PM-ben. ;). (Talán veled egyedül értelmesen a vallásról - is)

guga 2012.08.21. 23:39:41

@wilson77:

Lehet most rossz színben fogok feltűnni a nagyközönség előtt, mint ex punk zenész, de nekem megvolt az öreg bakfark bakeliton és szarrá hallgattam :D

kennyking 2012.08.21. 23:39:44

@guga: Kár.Varga Miki nekem mindig az István király marad.A P.Boxos munkássága nem nagyon jött be, bár a Halálkatlan igen jó szám volt.De a Dödölle sem volt rossz:)

Putyilov gyári melós 2012.08.21. 23:41:47

@kennyking:

Nekem erről a garnitúráról a 49es vicc jut az eszembe.
- A miniszteriális kommunista pártfunkcifeleség összekap a takarítónővel és megfenyegeti.
- Julcsa, ha nem a kommunisták lennének hatalmon, hanem a régi rendszer, akkor neked méltóságos asszonynak kellene szólítanod és kihívhatnám rád a csendőrt.

Mind uborkafára felsegített elvtársúr, műmájer, műnyál, kertitörpe giccs-konzervatívok.

Schmitt, Pataky, Orbán, ugyanaz a fészekalja.

2012.08.21. 23:42:16

@guga: A lányát? Esetleg.

Rosszindulatú Vászka 2012.08.21. 23:42:18

@wilson77: szomorú voltam a két Gödör Klubbos műsorán. Mikor eldőlt, frankón azt hittük, hogy show-elem. A következőn meg csak püfölt össze-vissza segéddobon állva.

Úgy látszik az gitárosok után ő lesz a következő :(

@Egyed Ildikó: pedig ők se fiatalok már. Lislevand ellenben egyre izgalmasabb lemezeket készít.

kennyking 2012.08.21. 23:43:23

@guga: A Szűcs Juditban lévő tartalom? :)
Simán benne lennék egy anya-lánya buliban!

guga 2012.08.21. 23:44:22

@Piciki:

Sajnos nem emlékszem rá, és ez most szarul hangzik, mert sokat írok, sokan keresnek, de nyilván egy pendülön húrtunk, mert a vallás egy rakás pápa meg képmutató ember hétvégi szeánsza, akik a perselybe bedobott pénz mennyiségétől remélik a mennyek országát. Ettől függetlenül Isten létezik, és magasról tesz ezekre az idiótákra egyházastúl, gyülekezestül, nem szorul rájuk. Javaslom írj egy privátot, és képben leszek :D mindenkinek válaszolok, földi ember vagyok, csak kissé túlpörögve :D A nicked itt valószínűleg nem ugyanaz.

Rosszindulatú Vászka 2012.08.21. 23:45:00

@guga: nem gond, tágult a világ. Ha ett volna Bakfarkod jobb előadásban... de nem volt, max. Josef Zsapka cseszkó bakeliten :)

kennyking 2012.08.21. 23:46:33

@Putyilov gyári melós: :)
Ugyanaz a fészekalja, csak hogy ne téveszzék össze őket, ezért nevezték el egymást liberálisnak, konzervatívnak, nemzetinek, szocialistának....Együtt szitáltak a homokozóban a pártüdülőkben.

wilson77 2012.08.21. 23:47:21

@Rosszindulatú Vászka:
Kedves Rosszindulatú Vászka!

Én is ott voltam, szörnyű volt.
Aztán később pár héttel, talán kettővel, a kocsmában megszólítottam, megkérdeztem jól van-e, mert nem úgy nézett ki, de azt mondta, persze, és elszavalt egy JA verset Latinovits hangján.
Szomorú nap volt az, pedig berúgtunk.

üdv:
-wilson

guga 2012.08.21. 23:48:41

@kennyking:

Varga Miki, Vikidál, III/III vagy Pataky, vagy akár Beatrice, vagy Hofi. Csak szelep, a mindenkori hatalom, ami mindig ugyanaz találta ki, hogy kitombold magad,. aztán törődj bele. Annuit Coeptis, nem tehetsz semmit, max. érezd jól magad.

Rosszindulatú Vászka 2012.08.21. 23:50:18

@wilson77: írni kellett volna a Homárra akkor rögtön és visszakérni a jegy árát :)

kennyking 2012.08.21. 23:50:28

@guga:" Ettől függetlenül Isten létezik, és magasról tesz ezekre az idiótákra egyházastúl, gyülekezestül, nem szorul rájuk. "
Telitalálat!

wilson77 2012.08.21. 23:50:36

@Egyed Ildikó:
Kedves Egyed Ildikó!

Kegyed egy tündérpofa. :)

üdv:
-wilson

guga 2012.08.21. 23:51:54

@Rosszindulatú Vászka:

Hogy stílszerű legyek, rossz hírem van, bakfark dániel bakelitjeinél már rég messzebb járok, amellett, hogy a nejem zenetanár, csak nem reklámozom, s pont ennek köszönhető. Az az ember már rég nem a zenei tudásából él, hanem abból, hogy mekkaorát szarik, mekkora celeb, kit kúr meg, kit nem vesz feleségül. Egy szánalmas barom lett, aki a köznép igénytelenségéből él meg. Nem zene.

2012.08.21. 23:54:28

@guga: Privát ment..amott. Látom, épp "bent voltál" ott is.

Rosszindulatú Vászka 2012.08.21. 23:54:39

@guga: ellenben arra remek példa az a Bafark doboz is, pont, mint az Edda stb, hogy a szocista hiánygazdálkodás kényszertermékei. Ha nem volt jugózó, vagy NDK-zó, vagy Cseszkós ismerős, akkor vagy azok, vagy semmi.

Csigafattyú 2012.08.21. 23:58:53

Mi az, ratyi, irigykedsz Patakyra? Fáj, hogy még vannak régivágású férfiak, akik nem olyan kis nyuszipuncik, mint amilyeneket a magadfajták akarnak nevelni? Aki pofánver, ha az anyját szidod, és lepatkányozza, aki a sötétből megdobja egy üveggel?

Hogy az a baj, hogy hisz az ufókban? Merthogy az mese, miegymás? Papa, te talán nem hiszel például a holokausztban? Mindenki olyan baromságot nyal be, amilyen jólesik neki, amíg azzal nem árt senkinek. Ja, bocs, ez a fenti kettőből csak az ufóhívőkről mondható el...

wilson77 2012.08.21. 23:59:09

@Rosszindulatú Vászka:
kedves Rosszindulatő Vászka!

Szerintem akkor egyikünk sem azzal a kétezer forinttal törődött. Én spec fogtam, és leléptem a Nyugati felé, szipogva.

@guga:
Kedves guga!

Na jó-jó, ez rendben is van. És az is igaz, hogy nem értek se Bakfarkhoz, se Benkőhöz, se a bulvárhoz (és még nagyon sok mindenhez), de nem lehet-e az, hogy a celebségét nem a lantművész voltával vívta ki, az állt a középpontban, hanem a különféle izgágaságai?

üdvök:
-wilson

guga 2012.08.21. 23:59:20

@Putyilov gyári melós:

Hobo-t elég közelről ismerem, valamikori lágymanóban még Billel nyomta, azóta ő is egy megfáradt, bedarált és kiállhatatlan arc lett, aki csak osztja az észt, de elég megkeseredett. Nem tudom történelemtanárnak jó volt e, de ha azt tanította, amit diktáltak, akkor szégyellje magát :D nem kb. 1000 évesek vagyunk, a római pápoa Attilának, a Hunok királyának már 400 környékén könyörgött, hogy ne vonuljon be oda.

Putyilov gyári melós 2012.08.21. 23:59:52

@guga:
"Egy szánalmas barom lett, aki a köznép igénytelenségéből él meg. "

Tévedés, már ő is igénytelen, lezüllött fasz.
Kollegám vagy két éve volt nála pár üveg borért és lemezekért, ajándékba szánta.
Benkő egy szál faszban, tök részegen fogadta egy összeokádott, összepisált, összeszart bazi nagy lakásban.
Egyedül a borospincéje van rendben tartva.

Putyilov gyári melós 2012.08.22. 00:02:36

@Csigafattyú:
"Fáj, hogy még vannak régivágású férfiak, akik nem olyan kis nyuszipuncik"

Broaff, Pataky elvtárs maga bőgte tele a sajtót, amikor Bea asszony az impotenciája miatt kibaszta :O))))

wilson77 2012.08.22. 00:02:38

@Egyed Ildikó:
ja-ja, ezt láttam, nézem.

Hát nem egy kimért, decens úr?
Mondjuk, nem annyira. :))

-wilson

guga 2012.08.22. 00:03:05

@Rosszindulatú Vászka:

Mert valószínűleg nem éltél abban a korban, amikor nszk-ból rendeltük a bakelitot és eleve felbontott Kreator, Destruction, és Venom lemezeket kaptunk :D

Abban biztos vagyok, hogy nem hallgatták meg :D

És, hogy ontopik legyek, mert Pataky disztraksün előszeretettel trágár, szopjon le ahol van, és úgy ahogy van, a világ kiszaladt alóla, csak szopta a szabadkőművesek farkát ingyen.

Rosszindulatú Vászka 2012.08.22. 00:05:41

@wilson77: hát ja. Kicsit szomorkodtunk a cigiteraszon, vártuk, hátha mégis lesz második rész, osztán hazakullogtunk.

Putyilov gyári melós 2012.08.22. 00:07:59

@guga:
Na ez legyen a végszó mára, jó éjszakát mindenkinek, Pataky, Dalos és a többi besúgófasz meg szopjon sokat :O)))

Rosszindulatú Vászka 2012.08.22. 00:09:24

@guga: hát nem, a metál nekem szívás, sőtmitöbb, nekem már a tranzisztor is magától az Ördögtől való :)

Abban a szerencsés helyzetben voltam kiskamasz, hogy "nyugati" zenében nem szűkölködtem, bár bevallom a metál nekem fehér folt, illetve zaj. Kicsit röstellem is.

guga 2012.08.22. 00:14:19

@wilson77:

Te is lehetsz celeb, vagy akár én is, elég ha sokat nyom a média, onnantól már tök mindegy mit csinálsz, rólad szól. Az emberek epedve várják, hogy kőkómás fejjel kisétálj a budiba és az élet nagy igazságait megfogalmazd, hogy mennyi szénsav kell a fröccshöz, vagy a sör öl és nyomorba butít. Inni fogják a szavaidat, attól teljesen függetlenül, hogy igaz, vagy nem igaz. Ki vannak éhezve az igénytelenségre, erre idomították őket.

panelburzsuj 2012.08.22. 00:14:58

@hardenberg:

Golden Earring harmadik vénségnek? :)

Papa, buksi kiszökött! 2012.08.22. 00:16:31

@Csigafattyú: te önjelölt humorista, Pataky a férfiideálod? :) hol nőttél fel, te szerencsétlen? :)

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.08.22. 00:18:52

Kedves libsibolsik!

Miért nem arról írtok, hogy szárnyal a forint?
www.portfolio.hu/deviza_kotveny/deviza/nem_all_semmi_sem_a_forint_utjaba_itt_az_uj_egyeves_csucs.171652.html

Hallgattok, mint szar a fűben???

Rosszindulatú Vászka 2012.08.22. 00:20:50

Jelzem a Rolling Stones, hamár szóba került sztem a XXI. század egyik orvosi csudája, valamint remek illusztrációja annak, hogy a drog meg a szesz nem is ártalmas.

@guga: végülis azt is meg lehet érteni, hogy ezek a főodorból kicsúszott arcok szeretnénk profitálni a múltjukból, csak nem kellemes nézni a vergődésüket.

wilson77 2012.08.22. 00:22:54

@Kara kán:
Kedves Kara kán!

Mert ez a poszt nem erről szól.

üdv:
-wilson

7esbusz 2012.08.22. 00:23:06

Én azért adtam volna még egy posztumusz Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést Zámbó Jimmy-nek is. Ha már.

nápolyi maszti 2012.08.22. 00:32:25

A halhatatlan Edda-korszakról csak annyit, hogy a YouTube-on elérhető az a dokumentumfilm, amelyben Slamo és a többiek elmesélik, Atti hogy baszta át őket, mint szart a palánkon. Egy másik tévés dolgozatban néhány évvel később egy szupergazdag romacsalád esküvőjén tűnik fel, a szervezett alvilág ismert képviselői sustorogva. (Lehet, hogy akkor már megvolt a zálogháza, talán valami szállítmányt tutiztak le), Mióta nem Slamo írja a dalait, említésre méltó zenei teljesítménye nincs, hányni kell attól, amit csinált, minden megnyilvánulása maga a megtestesült hazugság -- úgyhogy valóban méltó helyre került a fidesz kitüntetése.

Rosszindulatú Vászka 2012.08.22. 00:35:11

Azért azt el kell ismerni, hogy nem sok magyar gitárosnak van szobra. Ugye az az elütött srác Agárdon, meg a Béla.

Papa, buksi kiszökött! 2012.08.22. 00:44:23

@Kara kán: Kedves Tudományos munkatárs, gondolom a harmadik sort már nem olvasta el a hivatkozott műből: "A világban általánosan pozitív a befektetõi légkör, ez táplálta a forint erejét." Pedig azt hitte, végre egyszer Matolcsy megcsinálta a tutit.

vénkujon 2012.08.22. 00:54:01

@Kara kán: ez azé' van bazmeg, mert a sok naplopó szabin volt. még nem nagyon mozgolódtak. de ami késik... amúgymeg emlékezzünk közösen kósa cucu, meg szógyártó peti feketehétvégéjére. igaz, ez tényleg off bazm, de ha már így bérugtad az ajtót...:D

tundrazuzmo (törölt) 2012.08.22. 02:15:40

ÁLLAT EZ AZ EDDA!!!
A kör közepén állat!
Meghallgatják minden majom!
Álmodtam egy vidrákat magamnak!
Őrzöd a delfint, nem tudod mennyit, valamire rák!
Kérlek, feküdj nyugodtan, csak én moszkitó, csak én, moszkitó!
Érzi cápátlan (minden sharkon álltam már) lett sorsa, keselyű könnye arcát borza!
Szélvihar, mi pocokra vágyunk!
Mi vagyunk a pók, mi vagyunk a véreb!

pimpalini 2012.08.22. 03:20:04

Ez a Pataky Attila hihetetlenül gáz személy.
Én szégyellem magam, hogy ezek után, a kitüntetés ténye miatt egy kalap alatt emlegetnek majd vele, pedig jómagam még meg sem kaptam a köztársaság lovagkeresztjét...

Elképesztően untam és nem kedveltem már az Eddát sem a sörszagú, lakótelepízű zenebonájával, volt olyan időszak, amikor ki sem lehetett kerülni.

De ezek után a mulatós már a legalja kategória volt. A zálogházazás meg a régi rajongók és általában véve a normális értékrendű emberek pofán röhögése. Ezek után minden múltbeli, jelen-, s jövőbeli cselekedete az álszentség fingszagú ködébe vész.

Ilyen embert kitüntetni két okból lehet: karikatúra, velős irónia közlése általában véve a magukat, s plecsnijeiket nagyon komolyan venni szándékozó művészkedők számára; vagy éppen valaki ott fenn régen Edda-rajongó volt; netán azért, mert megtehetik.

Amúgy nem baller vagyok, mielőtt nekem esne valaki...:)

nemecsek ernő áruló 2012.08.22. 06:11:47

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Ne is haragudj, de ott nem azzal volt a gond, hogy jobboldali, hanem hogy egy működő, és prosperáló színház éléről leváltották a vezetőt, és egy látványos elmebetegnek osztották ki, aki nyilvánvalóan gyógyszeres kezelésre szorul. Imádom Dörner szinkronhangját, de amit abban a pályázatnak nevezett fosban összeírt, arra kultúrországban körberöhögik, hogy "te beteg vagy öcsém"!

nemecsek ernő áruló 2012.08.22. 06:18:56

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Furcsa módon a szintén erős jobboldali kötődéssel bíró Nemcsák Károly József Attila színházas kinevezésénél semmilyen hiszti nem volt, szóval jó lenne, ha abbahagynád a mocskos hazudozásaidat, te fasz!

2llkedő 2012.08.22. 06:48:56

@pimpalini: "vagy éppen valaki ott fenn régen Edda-rajongó volt; "

Pataky írta és énekelte Viktor himnuszát "A kör"-t.

LAVÓRVAGÁNY 2012.08.22. 07:37:56

Először akosh, mosmeg ez a gyökér. Min csodálkoztok? Ha pákó nyalná fényesre a királyi valagat, ő is kapna valamit.

Szalacsi_Dezső 2012.08.22. 07:42:41

Engem egy dolog zavar az Attisban. Az y a neve végén. Az hogy lett? Mert hogy egyszerű miskolci gyerekként és anyakönyvileg bizony Pataki és nem Pataky. Vajon ez így legitim?

nu pagagyí 2012.08.22. 07:43:02

A két rokonlélek, Orbán és Pataky biztosan jól megértik egymást. Mindkettő komoly kezelésre szorul. Remélem a díjból futja majd a művész úrnak is és kibeszélhetik problémáikat a grazi intézetben.

Környezettudatos 2012.08.22. 07:47:09

@Csigafattyú: Faszkalap! Akkor is ekkora arca lenne ennek a nyugdíjas korú zacis cigánynak, ha nem áll ott 2000 rajongója és a testőrei? ...csak nem ez is cigány, hogy falkában bátor, egyébként meg minden sarkon szopott már?!

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2012.08.22. 08:21:47

Szánalmas ez a műdalénekes, egy pojáca.

A bóvli kormány, bóvli embere.

Attila van még segg...

2012.08.22. 08:21:56

Tegnap láttam ezt az embert az Echo TV-n, éppen azt fejtegette, hogy egy ecuadori barlangban aranylemezek ezreire vésve őrzik a félméteres fénylények az emberiség valódi történelmét.
Én meg közben azon töprengtem, hogy ha ez az arc ilyen magas állami kitüntetést kapot, akkor vajon mit kaphatott a pszichiátere?

Munchausen 2012.08.22. 08:22:14

Tolmacsolnam Attilahoz hasonlo eletvitelt elo ismeretlen ismerosom szavait amit a hirrel kapcsolatban hozzam intezett. ;-))
"Nem ertem mi a gond ezzel a kituntetessel, mindenki tudja, hogy Orban kezebol eszik a manus, meg az is lehet, hogy o tartotta rendben az asszonyt."

En nem itelem el a mulatos meg zacis tevekenysege miatt, de az ufozast azt nem tudom megbocsajtani, szoval adja vissza a dijat, lehetoleg Schmidt Pal alamfonek.

2012.08.22. 08:28:22

@THK: Pont ezt akartam én is felemlegetni! Emlékszem, Feró valami olysmit mondott akkor, hogy "Hujuj, ebből baj lesz, ne politizáljunk". Baj is lett, mindenféle, mindkettő politizálása félresiklott...

euAgWzgmmtq7K 2012.08.22. 08:32:24

Révész Sanyika jobban megérdemelte.

THK 2012.08.22. 08:53:51

@the Static: pontosan, nekem is rémlik, h Ferót zavarba hozta vele...
(akinek azért legalább volt annyi esze, h idővel leállt a nyilvános politizálással)

Kabbe (törölt) 2012.08.22. 09:03:35

a dáridózásért is adnak valamilyen plecsnit?

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.08.22. 09:04:02

Hogy beindultak a Gyurcsanyista megmondó emberek.
Öröm nézni ahogy a hazai rockélet egyik legjelentősebb figuráját pusztán politikai alapon szidjátok.

Hozzászoktunk teszem azt. Elég olvasni a régebbi kommentjeiteket Ákossal, Egerszegivel vagy épp Gyurtával kapcsolatban.

Nics mégegy ekkora kultúrnáci gyülekezet a földön, mint a hazai magát baloldali liberálisnak nevező bérrettegő féreg népség.

Sir Galahad 2012.08.22. 09:07:01

Én valamikor nagyon szerettem az Eddát, de amit ma Pataky művel, az már csak paródiája annak, ami a zenekar egykor volt. Tavaly az egyik szomszéd faluban játszottak a falunapon - ingyen koncert volt, megnéztem, bár ne tettem volna... viszont az ufózást túllihegni hülyeség. Pataky egy celeb, aki igyekszik időről időre reflektorfénybe kerülni és ennek érdekében néha mond valami olyat, amiről azt gondolja, hogy figyelemfelkeltő. A popszakma így működik, ezt butaság komolyan venni.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.08.22. 09:11:31

@Sir Galahad: Ezzel még egyet is értek hogy paródiája önmagának ma már.

De ha figyelembe vesszük, hogy nincs kb 30 éve gitározós tábortűzes este Edda dal nélkül, akkor lehet mégis megérdemel egy szaros plecsnit.

Ahogy Bródy is megérdemelte vagy Hobo.
Igaz Bródynak a baloldalisága ellenére is fura mód a Fidesz adta a Kossuth díjat 2000-ben.

egyatlagosfelhasznalo 2012.08.22. 09:36:15

Csak a tényszerűség kedvéért, tisztelt cikkíró: az EDDA 1983. december 17-én hivatalosan feloszlott, Pataky Attila nevű ripacs azóta haknizik az épp aktuális bandájával EDDA művek néven. Azért lássuk be, a lakodalmas rock, a smukkok és flitterek kicsit messze vannak az eredeti EDDA művek őszinte, kőkemény rockzenéjétől, a munkásruhától és a kopott bakancstól...

THK 2012.08.22. 10:20:01

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: a tábortüzeknél játszott dalokért nem ez a bohóc, hanem Slamó érdemelné a plecsnit!

Érdemes megnézni a Youtube-on a föloszlás utáni riportfilmet, abban elmondják a tagok, h az összes nagy dalt egyedül Slamó írta, Pataky csak megegyezés miatt került rá szerzőként...

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.08.22. 10:35:52

Amit a libsibolsik szidnak, az csak jó lehet. Tá-rá-rá-rám!

Le_Penseur 2012.08.22. 10:53:55

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Egy szaros plecsnit valóban megérdemelt volna, de magyar állam által adományozható legmagasabb kitüntetést?
Előadóművésznek ripacs, üzletembernek csóró, magánélete minimum zűrös...

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2012.08.22. 12:11:10

@Kara kán:

Ez ám az érv...
Egy birkának nem is kell több.
Az ellenségem ellensége a barátom, oszt jónapot.

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2012.08.22. 12:15:54

@Le_Penseur:
Ennek az egésznek van egy szomorúbb üzenete.
Az egész jobbos, nem inkább narancsos, (mert a fidesznek kb. annyi köze van a jobboldali értékekhez mint bajnainak a munkásmozgalomhoz) oldalon nem volt senki de komolyan senki olyan ember aki hmmm... érdemesebb lett volna erre a díjra?
A narancséknál tényleg sehol egy olyan művész, tudós, sportoló akinek lehetett volna adni és mellesleg még fel is néznének rá a zemberek?

Sir Galahad 2012.08.22. 13:29:57

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Ha figyelmesen elolvasod a hozzászólásomat, láthatod, hogy nem kifogásoltam a kitüntetését - a mostani teljesítményét meg, ha jól értem, hasonlóképp látjuk.

Csigafattyú 2012.08.22. 14:26:17

@Környezettudatos: És neked csak az interneten, névtelenül, az érintett háta mögött? Gyere, összehozlak vele, mondd a szemébe. Ha vállalod, nem hiszem rólad, hogy egy nyúlszar vagy.

Környezettudatos 2012.08.22. 14:29:16

@Csigafattyú: Ugyan, lazíts. ....és talán majd én hozlak össze vele, hogy nyald egy kicsit a seggét...közelebbről ismerem, mint te. :)

Csigafattyú 2012.08.22. 14:41:52

@Környezettudatos: Perszepersze, neked az unokaöcséd szobatársa volt, és ő mesélte, hogy már az óvodában is magára borította a kakaót, és te is hozzávágtad a kakasos nyalókát egyszer, amitől sírva elfutott. Ismerd be nyugodtan, hogy egy fotelből kifolyó dagadék vagy, aki alfahímet próbál játszani a neten, szigorúan csak névtelenül.

pannonfunk 2012.08.24. 14:46:23

@wilson77: Se Balatonban, se EK-ban nem dobol már. De ezekszerint legalább még él...

wilson77 2012.08.24. 15:07:48

@pannonfunk:
Kedves pannonfunk!

Nem, sajnos nem dobol már: aligha alkalmas rá.
Ha jól tudom, de akár te, akár kedves @Rosszindulatú Vászka: megerősíti, az emlékezetes Gödörbéli koncert után már mint csak vendég ugrik be olykor, és akkor is valami kisebb dobon játszik (általában a Szabadíts meg c. számot énekli, egyébként félelmetes áthallásokkal, katartikus állapotban).

Vagy egy éve, de lehet, kettő is van már - hogy ne csak kocsmai történetet meséljek -, hogy a Határ úti buszvégállomáson összefutottam vele a 66-os buszon, szegény, nem volt valami jó állapotban. Ment hazafele (a Wekerlén lakik valahol), egy vagy két buszmegállónyit, sörös dobozokkal a kezében.

Nagyon szomorú voltam.

Üdv:
-wilson

magua81 (törölt) 2012.08.25. 09:56:22

Pataki a 90es évek műsodik felében kezdett el dáridózni és tíz évvel utánna politizálni. Tudom hogy szőrszálhasogatásnak tűnik de nem az.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2012.09.13. 17:07:42

@tundrazuzmo:
Köszönöm! A pocok szép, a pocok csodálatos!
süti beállítások módosítása