Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Akik népeket irtanának ki, azokra soha nem várhat szebb jövő

2013.01.08. 10:43 Herkules Irma

Antifa.pngNemcsak súlyos társadalmi, de még inkább súlyos pszichés problémákat feltételez, ha valaki vagy valakik mások megölésében, elpusztításában (megoldás bármilyen eszközzel, ahogy Bayer próféta fröcsögi) látják egy szebb és jobb világ zálogát. Tartozzon az illető akár a társadalom többségi vagy kisebbségi részéhez, ugyanúgy igaz mindkét félre az előző megállapítás. Egy-egy személy megölésének víziója is félelmetes, de sokkal rettenetesebb, ha valakik egész etnikai, vallási vagy éppen szexuális orientációjában az övéktől eltérő közösségek sorsáról rendelkeznének, mert ők magukat jobbnak, különbnek gondolják. Pusztuljon, aminek pusztulnia kell! - mondják Isten székét követelve. És ne háborodj fel kedves olvasó, ne mondd, hogy mert azért nem ugyanaz, hogy egyiket párhuzamba állítom a másikkal, mert de! Rohadtul. VÉLEMÉNY

Akárkiket akarnának kiirtani: zsidót, cigányt, magyart, szlovákot vagy épp újzélandit, keresztényt netán muszlimot vagy hindut, esetleg homoszexuálist, rohadtul ugyanaz lenne a betegség, ami az ilyen szándékok mögött dolgozik. Mert maga a mindent elsöprő gyűlölet a betegség. Mert az ilyen gyűlölet nem a másikról, hanem arról a személyről szól, aki gyűlöl. Persze bele lehet csempészni némi álhumanizmust a dologba, lehet azt mondani, hogy "ez a jogos önvédelmi reakciója a társadalomnak" meg azt, hogy "azért van kivétel, én is ismertem egyet, de a többségük...", na, ezt hívják, nem, nem igazságérzetnek, hanem szalonfasizmusnak. Ami legfeljebb annyiban tér el a mezei rasszizmustól, hogy még jónak is próbálja beállítani a kirekesztő személyét.

Ki ne legyen? - Bayer Zsolt Magyar Hírlap

A tények pedig ezek: a cigányság jelentős része nem alkalmas az együttélésre. Nem alkalmas arra, hogy emberek között éljen. A cigányság ezen része állat, és állatként viselkedik. Akkor és azzal akar üzekedni, akit és ahol meglát. Ha ellenállásba ütközik, gyilkol. Ott és akkor ürít, ahol és amikor rájön. Ha valamiért ebben akadályoztatva érzi magát, gyilkol. Az kell neki, amit meglát. Ha nem kapja meg azonnal, elveszi és gyilkol. A cigányok ezen része bármiféle emberinek nevezhető kommunikációra képtelen. Leginkább tagolatlan hangok törnek elő állati koponyájából, és az egyetlen, amit ért ebből a nyomorult világból, az az erőszak. Mindeközben a cigányság ezen állattá lett fele az idióta nyugati világ „vívmányait” használja. Nézze meg mindenki, hogyan pózolnak a Facebookon, kezükben fegyverrel, nyakukon félkilós aranylánccal, pofájukon a „bármikor kicsinállak, te hülye magyar paraszt” kifejezéssel a „megélhetési bűnözők”. Nézzétek meg a Sávoly Gergőt leszúró patkányt és haverjait a Facebookon: látni fogjátok, hogy mindhárom potenciális gyilkos. Eo ipso gyilkos. Nem tolerálni kell és megérteni, hanem megtorolni. 

Érdemes elolvasni a kommenteket is!

Bayer nemcsak azért veszélyes, mert beteg, agresszív személy, aki frusztrált, elkeseredett emberek hadát csalja maga után a mocsárba, hogy aztán valós problémáik megoldása helyett minden keserűségük, bánatuk és nyomorúságuk okaként külső személyeket, csoportokat, közösségeket határozzon meg, hanem azért is, mert van piaca. Van olyan orgánum, amelyik futtatja, olyan politikai háttér, ami eddig hallgatásával legalizálta tevékenységét, hisz egyik főmágusáról volt szó. Most lehet azt mondani, hogy "persze, de nem véletlenül van ekkora fogékonyság a mester szavaira", mert olyan világban élünk, amiben igaz, amit mond, mert a cigányok... (meg persze a háttérből irányító zsidók, nem is beszélve a nemzet fennmaradását veszélyeztető melegek, a büdös tótok meg románok, ugye? mert valaki, valaki más mindig felelős, valaki, de biztosan én nem.)

Félreértesz, nem próbáljuk most sem tagadni, hogy a magyar társadalmon belül vannak problémák, nagyon komoly problémák, amik részben, különböző történelmi, szociális, oktatás és munkapolitikai okokból nagyon széles társadalmi réteget érintenek. És nem mondjuk, hogy mindenkit áldozatnak kellene tekinteni, aki roma (a szó egyébként embert jelent). Nem mondjuk, hogy rájuk ugyanezért kevésbé kellene vonatkoznia a szabályoknak. Nem, mi azt mondjuk, hogy mindig és mindenkire ugyanazon szabályoknak kell vonatkozni, bizony azokra is, akik mások elpusztításáról vizionálnak! Elég abból, hogy politikai  vagy érzelmi szintre süllyesztenek társadalmi problémákat, hogy büntetőjogi kérdésekből morális kérdéseket próbálnak faragni! Ha valaki bűnt követ el, akkor tettéért kell felelnie, ne azért , mert ide vagy oda született. 

Navracsics kitenné Bayert a Fideszből

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter az ATV hétfő esti Egyenes Beszéd című műsorában  kijelentette: "olyan embernek nincs helye egy közösségben, aki emberek egy csoportját állatnak tartja". Navracsics Kálmán Olga műsorvezető kérdésére válaszolt, aki azt tudakolta, hogy van-e helye Bayer Zsoltnak a Fideszben. INDEX

Társadalmunk problémáit közösen kell megoldanunk, nem mondhatja senki, hogy ennek ők az okai, mi meg nem. Nem állíthatja senki, hogy különb attól, mert más körülmények között nőtt fel és ugyanezért nem is érezheti kevesebbnek magát. Gyűlölni azonban sokkal könnyebb vagy a másik halált kívánni nagyvonalúan, mint tenni azért, hogy változzon a világ. Nem úgy, hogy az egyik megmondja hogyan kell, a másik meg dolgozik, nem, hanem közösen. Bayer azonban láthatóan jobban hisz az olcsó népszerűségben, a kirekesztésben, az uszításban, mint a munkában. Érdemes végiggondolni, Zsolti, mivel tette, teszi jobbá, szebbé, élhetőbbé ezt az országot? Ha erre az a válaszod, hogy a cikkeivel, akkor te egy nagyon megkeseredett ember lehetsz. Aki inkább hisz az erőszakban, mint a korrekt, következetes munkában, a törvények és az együttélés szabályainak tiszteletében, betartásában és betartatásában. Mert a gyűlöletnek, ami az emberben él, lehet magyarázata a másik milyensége, de elfogadható, jogos indoka soha. 

Jó volt látni, hogy talán végre elindul valami a kormánypártban, hogy már nem kanonizálják Bayer minden állatságát hallgatásukkal, amire Deutsch nyilatkozata és Navracsics szavai egyaránt utalnak. Örülnék, ha végre nem a problémák egyszerű tagadása vagy a végső megoldás jelentené azt a két opciót, amiből eddig a magyar politikai elit képviselői pártállásuknak megfelelően válogattak, ha ezek a problémák szóba kerültek. Sokszor írtunk már a témában, ráadásul sajnos valószínűleg még sokszor fogunk is. Sok mocskot kaptunk ezekért a gondolatokért eddig is, de addig jó, amíg ilyesmiért szidják az embert. Mi hiszünk abban, hogy első sorban emberek vagyunk, csak aztán bármi mások.

Csatlakozz hozzánk a (klikk:) fészbukon, ha tetszett a cikk, ha hozzánk és Yoda mesterhez hasonlóan te is úgy érzed, hogy komoly zavar van itthon az Erőben, hogy ideje lenne, ha végre rólunk, egyszerű polgárokról is szólna ez az ország, ha bontás helyett építkezés kezdődne.

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönjük, ha ajánlod ismerőseidnek!

Fontos: Ha van valami, amit szívesen megosztanátok velünk, akkor azt elküldhetitek erre a címre: azamerikaifiu@gmail.com

Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

256 komment · 1 trackback

Címkék: magyarország rasszizmus 2013 Bayer

A bejegyzés trackback címe:

https://azamerikaifiu.blog.hu/api/trackback/id/tr165004682

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bayer megint Májer 2013.01.08. 12:53:28

A tények pedig ezek: a cigányság jelentős része nem alkalmas az együttélésre. Nem alkalmas arra, hogy emberek között éljen. A cigányság ezen része állat, és állatként viselkedik. Akkor és azzal akar üzekedni, akit és ahol meglát. Ha ellenállásba ütkö...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.01.08. 13:51:30

@Muhammad Aliyah:
"Igen, mert a legtöbb cigány által okozott életellenes bűncselekmény halált okozó testi sértés. "

Sebaj, azok is ott vannak a kommentfolyamban, sot az emberolesi kiserletek is. Igy sem latni a cigany gyilkosok tomegeit.

Latni viszont elkepesztoen allatias feher gyilkosokat, jo sokat.

DezInf 2013.01.08. 13:52:05

@Farkantoán Chatpartner:

Annyira sajnálom amiért nem lehetek kollégád, biztos jó csapat vagytok zsíros fizuval, megbecsüléssel,de nehari, pénzé?

Nem csatlakoznék a prostiértelmiségietekhez, remélem ezért nem haraxol !

sánta vas 2013.01.08. 13:52:51

@DezInf: Miért nem lehet lecserélni? Egyébként azért cseréltem le, mert a szilveszteri eset óta egyesek elég sokat foglalkoztak a fotón látható úrral, és nem a téma kapcsán vitatkoztak velem.
A bácsika-ahogy írtad- egyébként Alfonso Klemenza a Keresztapa című filmből.

Farkantoán Chatpartner 2013.01.08. 13:53:35

@genyamagyar: "A skandinávok szemében" - ne hazudj, nem az összes skandináv szemében.

Kacsura 2013.01.08. 13:54:58

@DezInf: Viszont a késelés konkrét eset.

genyamagyar 2013.01.08. 13:55:08

bayer felsorol néhány tulajdonságot, amit a cigányoknak tulajdonít. A végén ezt írja: " Nem tolerálni kell és megérteni, hanem megtorolni."

Na mármost, ha egy nemcigány pont úgy viselkedik, akkor őt is meg kell torolni?

Ezt itt a kérdés, faszfejű jobbosok!

Farkantoán Chatpartner 2013.01.08. 13:56:08

@DezInf: az a szint, amely felett képes vagyok élőlényre haragudni, nem a taplónál kezdődik.

Muhammad Aliyah 2013.01.08. 13:56:54

@imperial:

Most meg már az előző gazdáit gyanúsítja a cigánygyilkosságokban való bűnrészességgel, milyen érdekes:

frissvideok.hu/hirek/201610-video-mohacsi-viktoria-fel-a-felelossegre-vonastol?i=rec

az utolsó bögreharcos 2013.01.08. 13:57:00

Undorító, ahogy a szemétláda balliberális trógerek próbálják magyarázni a magyarázhatatlant:

Megint agresszív cigányhorda bántalmazott meg ártatlan embereket. Ami lényegében mindennapos, hírértéke csak azért lett, mert ismét sportolók az áldozatok.

genyamagyar 2013.01.08. 13:57:17

@Farkantoán Chatpartner: "ne hazudj, nem az összes skandináv szemében."

De!

(Megjegyzem, hozzájuk képest tényleg cigányok vagyunk.)

Farkantoán Chatpartner 2013.01.08. 13:58:27

@genyamagyar: ha megtorolták volna rajtad az aljasságaidat, már rég roki lennél :D

Muhammad Aliyah 2013.01.08. 13:59:34

@genyamagyar: Gennyzsák, tanulj meg olvasni szerintem, bár tudom, hogy a hébernél jóval nehezebb a magyar. Ha már itt élősködtök.

sánta vas 2013.01.08. 14:00:38

@Farkantoán Chatpartner: Pontosan így van. Még a nyolcvanas évek végén készült sok felmérés erről. Sajnos a romatársadalmon belüli "rajos" szubkultúra a kitörni vágyó romákat is terrorizálja.
Mégegyszer: Bayer nem az összroma társadalom ellen hív fel, hanem az őket is sújtó kártékony szubkultúra ellen.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.01.08. 14:01:34

@Farkantoán Chatpartner:
"1) tehát belátod, hogy hazudtál, mert Bayer nem azt írta, amit a szájába adtál."

Bayer azt irta, hogy a ciganyok JELENTOS RESZE gyilkos.

Egyeb kerdes?

emberkedek 2013.01.08. 14:02:35

Dúl az antimagyarizmus.
Amúgy amcsi srác láttam az RTL-en a filmedet, tényleg jó volt a hasonlat Hegedűs nagypapád, volt bolsi miniszerelnök és Obama között. Csak míg nagypapid a magyarok jogait,életét tiporta, addig Obama most a fehér amerikaikkal játssza el ugyanezt.

2013.01.08. 14:03:02

Komáim, attól még, hogy valakiket fotosopposan kifehérített bőrrel, vagy épp kitakarva, és szigorúan csakis hátulról, valamint pusztán monogrammal, vagy "P. Sándor", "K. Katalin", stb. neveken emlegetve mutogatnak a médiában, és nem halljátok őket mondjuk megszólalni sem, nem biztos, hogy akkor azok nem cigók.

És ezek még csak azok, akikről még nektek is muszáj lett valahonnét tudomást szereznetek. Elvégre még az efféle ügyeket a vérre éheseknek muszájból feltálaló médiát is többnyire a hős polgárjogi harcosok spanjai alkotják meg, a maguk képére.

Jah, igan, egyébként csakúgy hemzsegnek így persze már a fehér gyilkosok, meg a tolvaj magyarok, (mert ugye, a "magyar ne lopj"-ot sem ám az anno a magyarokkal együtt oda kiözönlött cigók miatt írták ki a sógorok, még véletlenül se) és lehet, libsik, örülni.

Így már könnyű visszafele mutogatni, hiszen gondoskodnak róla a derék médiaszakemberek, meg a statisztika-kozmetikusok, hogy megtehessétek. A börtönök meg csakis a rasszermagyarok miatt nem velük vannak tele ... :)

DezInf 2013.01.08. 14:04:50

@Kacsura:

Magát a konkrét esetet minden normális gondolkodású ember elítéli - ugyanúgy ahogy a móri gyilkosságot is.
Az erőszak,a gyilkosság elfogadhatatlan.

Kérdezted : elítélek mindenfajta erőszakot,gyilkosságot az elkövető hovatartozásától függetlenül!

Amit írtam nem erről az esetről szólt,az a rasszizmusról készült.
Bármilyen népcsoportot ki lehet rekeszteni, meg lehet alázni,persze annak vannak következményei.....
Például balkezesnek születni kell :)

A diliházban nem az a csoport a normális akik többségben vannak,hanem az aki őrködik a kulcs felett:)

☉ ☾ 2013.01.08. 14:05:08

Ha a hozzászólásokból kivágom az elmebetegeket, egy jobboldali komment sem marad.

emberkedek 2013.01.08. 14:05:58

@Doomhammer:
Pontosítsunk:
potenciális gyilkos. Bármely pillanatban azzá válhat, ha érzi a falka erejét és a fölényt a gyengébbel szemben egy konfliktus esetén. Pl. Szigethalmon nem hugyozhattak ezért ölni akartak.
Mindkét áldozatban volt roma vér, de ők magyarnak tekintették őket ettől függetlenül. Haitiban sem kímélték a kreolokat(félig afrikai eredetűek), mikor kiűzték a franciákat. Ez itt pont jó párhuzam.

svega 2013.01.08. 14:06:03

Érdekes. Azt mondjátok, hogy nem lehet kimutatást csinálni arról, hogy mennyi a cigány a gyilkosok között. Akkor honnan tudjátok/állítjátok, hogy pont akkora az arány a magyar és a cigány között?
Nézegess börtönképeket. Kockázd, nagyítsd: a börtönlakók 90%-a cigány. Ez nem kitaláció. Kimutatások, kutatások (egyetemi, komoly) szólnak a cigány vérfertőzésről. OLVASS, tájékozódj!
Moldova írt erről, pedig ő nem egy senki.
Az igazság az, hogy a normális, erős európai országok nem akarják, hogy a cigányság szétszéledjen a biztonságos mostani helyéről, pl. Magyarország. Ezért minden eszközzel enyhítik a cigányság bűnöző életmódjának megítélését, erőltetik a beilleszkedést, s ehhez pénzt is adnak valamennyit, amivel még mindig jobban járnak, mintha a beözönlő cigányságot kellene segélyezni, büntetni, eltartani. Ennek az eredménye a mai helyzet. Ma már ott tartunk, hogy pl, egy ellenőr oda sem megy egy cigány csoporthoz a buszon, mert fél. (nem a gárdától). S TE kedves cigánypártoló, te fizeted az ő jegyüket, a BKV pénzzel tömésével. Felfogtad? Amikor egy sosem dolgozott cigány nő kiváltja az ingyen gyógyszerét, azt te fizeted, érted? A segélyt, a börtönfenntartást, a rendőrséget, a bíróságokat, amelyeknek ők adják a dolguk 90 %-át TE FIZETED, érted már? Magyarország ebbe bele fog rokkanni, mert nem tud eltartani ennyi dolgozni nem akarót, érted? Szerinted egy foglalt vécé láttán megvaduló, késelő cigányt hogyan lehet erről leszoktatni? Sehogy, meg kell védeni tőle a többségi társadalmat, elrettentésül.
Vagy a kábellopások. Ha pont te hívnád a mentőt, mert a gyermeked/apád/párod beteg, akkor tolerálod, hogy éppen nincs vonal, mert a kedvenceid most iszkolnak a megszerzett 10 m kábellel? Erre válaszolj, ne általánosíts!

Aureliano Buendía ezredes 2013.01.08. 14:08:08

@svega: Érdekes. A náci dogma szerint a cigány védett faj, akikre nem vonatkozik a törvény, ezért bármit megtehetnek. A másik dogma szerint meg velük van tele a börtön. Most akkor hogyan?

sánta vas 2013.01.08. 14:08:47

@Doomhammer: Ezt nehéz megsaccolni. A jelentős mindenesetre nem azt jelenti, hogy a többségről lenne szó.

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2013.01.08. 14:09:58

@Doomhammer: Mindig elképeszt, hogy néhány hüje a tényeken vitatkozik. Bayer azt írta amit írt, nem azt amit te idefirkantottál:
Nevezetesen: "a cigányság jelentős része nem alkalmas az együttélésre."
S ezt fejtegeti bővebben.
Ajánlom neked, hogy tégy meg néhány fordulót a pesti 28-as villamoson, akkor majd rájössz mire gondolt Bayer.
Pl arra, hogy mire cigókám leszáll a villamosról egy szotyolahegyet hagy maga után, amit majd más utána eltakarít, vagy hogy hallgat jó hangosan, úgy hogy az egész vili hallja az MP3 lejátszóján valami ki..szott sz@r cigó "zenét".
Nem is beszélve arról, hogy egy közeli rokonom nyakából nemrég egy állapotos cigánycsaj kitépte a nyakláncot (a bűntársa ott állt az utca másik oldalán).
Mondtam neki, örülök, hogy legalább nem ütötték le, mint egy másik ismerősömet, akinek az Akácfa utcában volt legutóbb hozzájuk balszerencséje.

Appaloosa 2013.01.08. 14:10:27

@Farkantoán Chatpartner:
Mert sértett a kérdésem, azért nem válaszoltál.
Nagyképűsködsz itt, közben a pöcsöd akkora, mint egy csivavának és nem a hidegtől.

tundrazuzmo (törölt) 2013.01.08. 14:11:39

Jó lenne megérteni azt, hogy az ilyen Bayer-féle félállatok miért írják azt, amit írnak.

Mivel Bayer képtelen az emberi kommunikációra, ezért tagolatlan mondattöredékek törnek elő koponyájából. Olyan mint a kisgyerek, aki sír, ordít, tombol, mert valami baja van.

Mit tegyünk az ilyennel? Verjünk le neki egy nagy büdös pofont, hogy mit üvölt a hülye kölök? Vagy ÉRTSÜK MEG A PROBLÉMÁT, ami miatt Bayer sír?

Valójában nem minden cigány alkalmatlan az együttélésre, de sokan tényleg alkalmatlanok. Valójában nem mindegyik viselkedik állatként, de sokan tényleg úgy viselkednek. Főleg konfliktushelyzetben.

Ez ellen a cigányoknak IS tenniük kell, és a többieknek IS. A szélsőjobb hazugsága az, hogy CSAK A CIGÁNYOKNAK kell változni, a többségnek nem. A ballibek hazugsága pedig az, hogy CSAK A TÖBBIEKNEK kell változtatni, a cigányoknak nem.

Az igazság a két álláspont között van. Mind a cigányoknak, mind a többségnek változtatni kell. És amíg a cigányok között a bűnözés, a primitívség, az iskolázatlanság, a kulturális és gazdasági leszakadás a probléma, addig nem segélyekkel kell csupán tömni őket, hanem megakadályozni a lopkodásaikat, munkára szoktatni őket, és konkrét stratégiával segíteni a felzárkóztatásukat.

Annyi EU milliárdot elvertek már "roma felzárkóztatásra", hogy abból simán létre lehetett volna hozni egy KIPP* típusú felzárkóztató iskolarendszert. Amerikában működik, itt is tudna, ha nem a korrupt vezetők, és a meglévő diszfunkcionális szociális intézményrendszer fenntartására menne a lóvé.

* KIPP = en.wikipedia.org/wiki/Knowledge_Is_Power_Program

DezInf 2013.01.08. 14:12:44

@Farkantoán Chatpartner:

Tudod,elég régóta olvasgatom a blogokat. Nem véletlenül emléxem munkásságodra....
Remélem nem haragszol amiért megszakítom veled a kommunikációt,de ha vitáznék veled még besározódnék valamilyen ...
Nem szeretnék a te mentális szintedre kerülni.....érezd ott jól te önmagad és harcostársaid :D

Azért búcsúzásul kifejteném amit írtál : hogy lenne gyerekem amikor buzi vagyok szerinted...... nos ez a te szinted,fetrengj benne .....érdekes szótárt használsz ...
EOC

svega 2013.01.08. 14:13:45

@Aureliano Buendía ezredes:

Nem mindent tehetnek meg, de sokkal többet, mint a fehérek. És mégis velük van tele. Ez a komoly.

Muhammad Aliyah 2013.01.08. 14:14:06

@Doomhammer:

Igen, van kérdésem. Az egyik kommentedben, Bayer írását a következőképpen interpretálod, idézlek:

"Vagyis a ciganyok gyilkosok."

Utána meg ezt állítod:

"Bayer azt irta, hogy a ciganyok JELENTOS RESZE gyilkos."

Most már csak azt kéne tudnunk, hogy mikor melyik szer hatása alatt állsz, hogy csak akkor reagáljunk, amikor éppen tiszta vagy.

Tényleg, amúgy milyen cuccot tolsz a burába?

Muhammad Aliyah 2013.01.08. 14:17:01

@tundrazuzmo:

"A szélsőjobb hazugsága az, hogy CSAK A CIGÁNYOKNAK kell változni, a többségnek nem."

Erről hozhatnál valami (írásos) bizonyítékot, mert ennek hiányában ez az állításod csak a tévképzeteidnek tulajdonítható be.

Kacsura 2013.01.08. 14:21:15

@genyamagyar: Igen (bocs, hogy én nem vagyok jobbos)

Bronislav Kaminski 2013.01.08. 14:21:29

ez a bájer nem cigány véletlenül? biztos nem a naptól ilyen barna...))))))))))

Appaloosa 2013.01.08. 14:23:10

@greatwideopen:
Én is hangosan szokom hallgatni a zenét a villamoson, hogy elnyomjam a külföldi diákok ordibálásának, hangos nyerítésének, vállalhatatlan viselkedésének a hangját.
Azért írtam külföldieket, mert magyar diákoktól ritkán látok ilyen ordenáré viselkedést.
Akkor most én is cigány vagyok?

2013.01.08. 14:23:46

Valaki a toleráns libsik közül elítélte már a sportolókat megnyomorító cigányokat? Ennyi emberi vonásotok még maradt?

Attila64 · www.sagaontour.ca 2013.01.08. 14:26:08

Szerintem a rendőrség nagy hibát követ el minden esetben a helyszínen, amikor a c.igányok gyilkolásznak, késelnek, ütnek-vernek.

A helyes eljárás ez lenne: " Emberek, mindenki menjen innen, nincs itt semmi látnivaló, NEM TÖRTÉNT SEMMI!"

Appaloosa 2013.01.08. 14:26:13

@libbancs:
Igen.
Egyébként az egyik "sportoló" ellen rendőrségi eljárás folyik, garázdaság és rablás miatt.

Cica a SzélsőJobbBaloldalról 2013.01.08. 14:27:43

@Appaloosa: "Én is hangosan szokom hallgatni a zenét a villamoson, hogy elnyomjam a külföldi diákok ordibálásának, hangos nyerítésének, vállalhatatlan viselkedésének a hangját."

"Én is hangosan SZOKTAM" magyarul. Mind1
Hogy jönnek ide a külföldiek? Ültél te valaha villamoson? A 47esen kívül esetleg?

"Akkor most én is cigány vagyok?"
Nem, veled egészen más a problem...

Muhammad Aliyah 2013.01.08. 14:29:49

@libbancs: Emberi vonásuk a magyargyűlölőknek? Hova gondolsz?

Kacsura 2013.01.08. 14:29:58

@DezInf: Nézd, én baloldali érzelműnek vallom magam, és nem hiszem, hogy Magyarországon létezne rasszizmus. Úgy biztos nem, ahogy sokan beállítják. Vannak rasszista emberek, ez biztos, ahogy mindenütt a világon.
Nálunk pont ellenkezőleg működik ez az egész játék, ha az elkövetőről kiderül, hogy roma, akkor majdhogynem az áldozat lesz a bűnös. Nálunk a romáknak csak jogaik vannak, a kötelességeikre elfelejtik figyelmeztetni őket.
Somogy megyében több olyan falu van, ahol a lakosság 80-90 %-a roma, iszonyú hogy milyen lepusztultak lettek. Munkatársam a szüleit mentette ki kb. 10 évvel ezelőtt Nemesdédről, szintén az ottani romák miatt. Én úgy gondolom, hogy a magyar társadalom, a magyar emberek már eleget tettek a romák felemelkedéséért. Most ők jönnek.

Wrex 2013.01.08. 14:35:59

@Aureliano Buendía ezredes: Az az értelme, hogy most épp (megint) cigányok gyilkoltak, (megint) teljesen jelentéktelen ok miatt. Majd ha a beimportált kínai vendégmunkások kezdenek el így viselkedni, akkor a sokadik alkalom után róluk is születik egy (több) hasonló cikk.

Cica a SzélsőJobbBaloldalról 2013.01.08. 14:36:01

@Kacsura: Nemesdéddel az a baj, hogy nem látszik belpestről (sem). Majdhogy nem "nincs" is éppen ezért.
S még sok ilyen falu van az országban. Esetleg talán ha láccik is bármi, akkor a szemüveg rossz.

Appaloosa 2013.01.08. 14:36:49

@Cica a SzélsőJobbBaloldalról:
Tőled kérdeztem?

Nem én csak olyan villamoson utazom, amely tele van diákkal és sajnos pont egy helyen szokunk leszállni.
Ülni nem szoktam a villamoson, ebben igazad van, ugyanis elfoglalják a helyet az idősek ill. az egyetemisták.
Egyébként borzasztóan tudnak viselkedni a külföldi diákok.
Kapaszkodni nem szoktak, üvöltöznek, rikácsolnak.
Ezért hallgatom a zenét.
Ez olyan nagy baj?

2013.01.08. 14:36:59

@Aureliano Buendía ezredes:

Talán úgy, hogy ha ezek igazi börtönök volnának, mint a csodálatos Amerikában, akár északon, akár délen (igaz, "ezredes"? :), már a cigók se akarnának annyira egyfolytában odajutni, hogy ezzel megfeleljenek több évtizedes törzsi elvárásaiknak, amihez a gaz, rasszer bírók még segédkezet is nyújtanak, a mai napig, minden náci dogmákok ellenére ... Ha már a törvény betűje szerint mégiscsak muszáj megtenniük.

Épp úgy védettek azok még a börtönben is, mondom én, a tipikus náci dogmatista, mert szerintem te nem akarnád átélni azt, amit ma egy fehér egy magyarországi sima átlagbörtönben, hosszabb távon átél ... Tudod, épphogy a seggüket nem nyalják ki még a bv-sek. Ami luxus ott van a számukra fenntartva, azért egy Al Capone-nak anno még fizetnie is kellett ...

Martian (törölt) 2013.01.08. 14:38:18

A "megfélemlítésre alkalmas bőrszín" mellett a másik végletként bevezethető a "megfélemlítésre alkalmas írás" kategória. :)

DezInf 2013.01.08. 14:39:36

@Kacsura:

Látom amit írtam az átfutott rajtad, mint a reggeli tejbegríz:)
A vikingek sem azért rabolták ki európát és ..... mert megvolt mindenük otthon.
Nem (csak) a kalmárszellem hajtotta őket :)

Wrex 2013.01.08. 14:42:03

@Doomhammer: Azt mondom, hogy definiáld, mi szerinted a "jelentős rész". Ugyanis amit mondtál (és amit bayerzsóti hasonlóan mondott) az ettől a definíciótól függően vagy igaz, vagy nem. Hogy ki mit ért "jelentős rész" alatt, azon persze lehet vitatkozni, ugyanis az erősen szubjektív és sok tényezőtől függhet.

Cica a SzélsőJobbBaloldalról 2013.01.08. 14:44:46

@Appaloosa:
"Tőled kérdeztem?"

Bocsánat, tényleg nem... Tényleg sorry... :)

Igazad is van, mit keresnek itt a külföldi diákok??? Minek jöttek vajon? Miért nem a saját hazájukban bérelnek lakást? Miért nem ott élnek? Miért nem ott járnak szórakozni? Miért nem ott fizetnek (nem)tandíjat?
Ohh, megannyi kínzó kérdés... Aminek semmi köze a posthoz...
Lehet azért jöttek ide, mert itt van villamos. Már csak erre tudok gondolni...

Attila64 · www.sagaontour.ca 2013.01.08. 14:45:27

"Akik népeket irtanának ki, azokra soha nem várhat szebb jövő"

Indiánok?

Cica a SzélsőJobbBaloldalról 2013.01.08. 14:47:03

@Appaloosa: Ja, bocs, nem vettem észre hogy újbeszélül van... :)

HomicideWatch (törölt) 2013.01.08. 14:48:52

@Attila64:
Az indiánik azok mások, azokat ki lehet írtani és rezervátumba zárni. Ahogy a palesztinokat is koncentrációs táborba...

DezInf 2013.01.08. 14:49:07

@Cica a SzélsőJobbBaloldalról:

Cica,innét meg eltünt a villamos !
...felettéb gyanús,valld be átcsábítottad:)

Appaloosa 2013.01.08. 14:51:18

@Cica a SzélsőJobbBaloldalról:
Ha a villamost jöttek tanulmányozni, akkor üzenem nekik, hogy a villamoson kapaszkodó is van és nem illik rajta úgy viselkedni és úgy "illatozni", mint az egyiptomi bazárban, vagy a norvég kocsmában, esetleg a halpiacon, vagy az iráni háremekben.

Cica a SzélsőJobbBaloldalról 2013.01.08. 14:52:08

@DezInf: Debrecen pl??? :)))
Neeeménvoltam!!!
A külföldiek elvitték magukkal szuvenírnek! :D

HomicideWatch (törölt) 2013.01.08. 14:52:35

Azt ugye tudjátok melyik országoknak szavaztak az enszben a nácizmus mellett nem is olyan rég:

rt.com/usa/news/us-fight-baltic-world/

Kacsura 2013.01.08. 14:52:43

@DezInf: Nem eszem reggelire tejbegrízt, de te sem hallod meg, amit a honfitársaid mondanak. Mindegy. Tulajdonképpen jó neked, az meg, hogy sokaknak szar, nem a te dolgod.

_most_ 2013.01.08. 14:55:16

@HomicideWatch: ja mondjuk az a szép, mikor a jobbikosok felhozzák Izrael politikáját a palesztinokkal szemben, közbe legszívesebben ugyanazt csinálnák a cigányokkal.

Kacsura 2013.01.08. 14:56:32

@Cica a SzélsőJobbBaloldalról: Persze, a legjobban azok védik, igazából tudtukon kívül a cigány viselkedést, akik életben romát még nem láttak. Azért tudtukon kívül, mert ők a romákat, mint nemzetet akarják megóvni, és nem veszik észre, hogy egyszerűen a cigány mentalitásból van elege az embereknek. De az nagyon.

Muhammad Aliyah 2013.01.08. 14:57:13

@_most_:

Akkor ezek szerint igaz amit a zsidók tagadni próbálnak a Gázai-övezet kapcsán?

HomicideWatch (törölt) 2013.01.08. 14:57:33

Rendet kell tenni a bűnözést ki kell írtani. A bűnözőknek nincs színük.

horgi1 2013.01.08. 14:58:46

Én nem vagyok FIDESZes, nem kedvelem Bayer Zsoltot, de ezt az írást félre értette a társadalom, mert félre akarta érteni!
Valós veszélyekről írt Bayer,ami ellen tennünk kell a saját magunk érdekében,de nem egy másik etnikum kárára. Az élősködőket, agresszív személyeket,akik mások megfélemlítéséből élnek igenis ki kell szűrni ha cigány ha nem az!Nem pletyka szinten tudom, hogy ennek a népcsoportnak egy jelentős része NEM AKAR dolgozni, mert majd a "parasztok" eltarják őket.Igenis csoportosan járnak és fenyegetettséget jelentenek a gyermekeinkre,még a fővárosban is! Akár a belvárosban, nem csak vidéken! Nekem a kisebbik kamasz fiamat a Szél Kálmán téren támadták meg,világos nappal,forgalmas helyen. A gyerek jó családból való,vékony testalkatú, szerény,igazi eminens.Ő nem kötekedett, hiszen a funkcionális analfabéták világához nem sok köze van. A másik fiamat a Margit híd Budai hídfőjénél támadták meg amikor jött haza a középiskolából. Körbefogták és felszólították, hogy vetkőzzzön le adja oda a jó ruháit és a mobilját. Ezek nem egyedi esetek és többségében a cigány etnikum áll mögötte, ami nem jelenti azt, hogy minden cigány bűnöző, de ezekkel a bűnöző cigányokkal szemben hatékonyan kellene fellépni.A "simogatásra" csak kinevetnek és lehúznak és vegyük tudomásul, hogy ezek a bűnöző romák nem akarnak a társadalomba beilleszkedni, nem akarnak dolgozni és tisztességesen élni, esetleg tanulni. Ez ciki számukra. Igenis a bűnöző romák ellen fel kell lépni! Bayer csak ébresztőt fújt.Többcélú oktatási intézményben dolgozom, ahol rengeteg állami gondozott roma gyerek van.Terrorizálnak minket pedagógusokat a "szülők",akik minden hétvégén szépen felöltöztetve viszik haza a gyerekeiket,bérlettel ellátva; és rongyokban, tetvesen kapjuk vissza a gyereket bérlet nélkül és röhögnek rajtunk, hogy ők annyi pénzért amennyit mi kapunk nem mennének el dolgozni.Sorolhatnám hosszan a történeteket,de felesleges,hiszen széles körben ismertek. Ennek ellenére a gyerekekkel a legnagyobb szakértelemmel, szeretettel bánunk és nincs cigányozás. (Ebben a mikrokörnyezetben ők a többség, mi akik dolgozunk rájuk,eltarjuk őket az állam pénzéből a kisebbség.)Éppen ezért én is gondolkoztam azon, -és akinek nem tetszik kövezzen meg-hogy kellene ezeknek bűnöző a romáknak egy saját világ, ahol nem használhatják ki a tisztességesen dolgozó embereket. Nézzük, hogyan boldogulnak a maguk erejéből, hogyan építenek maguknak egy szép új roma köztársaságot,ha egy másik nemzet nincs a háttérben, akiket pumpolhatnának? Nem értem mire ez a nagy felháborodás? Nem emlékeztek, hogyan járattak le minket Kanadában, Hamiltonban? Ott nem a romákat emlegetik tolvaj,másokat kihasználó bűnözőként, hanem a MAGYAROKAT!

Appaloosa 2013.01.08. 14:59:11

@Cica a SzélsőJobbBaloldalról:
Az idegen entitású lények és nem szuvenírnak.

Muhammad Aliyah 2013.01.08. 14:59:58

@Kacsura: Nincs olyan, hogy "roma nemzet". A cigányok több "törzsből" (jobb híján ezt a szót használom) állnak, akik egymást sem szeretik túlságosan. Ezért is faszság Mágával példálózni, mert ő volna az első aki elhatárolódna az oláhcigányoktól, gyorsabban elhúzná onnan a csíkot mint bármelyik magyar.

Cica a SzélsőJobbBaloldalról 2013.01.08. 15:00:58

@Kacsura: Milyen érdekes hogy oldalbeállítottságtól függetlenül vannak párhuzamok itthon, gondolkodásban. Még ha csak nyomokban is. De jó volt erre most rádöbbenni.
Jó tudni, hogy nem működik 100%-ban a "divide et impera" elve...

Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠ · http://stefania.blog.hu/ 2013.01.08. 15:09:24

Az Államalapítás óta krisztusi világnézetre épülő magyar társadalom a mai értelemben soha sem volt nacionalista. A tatárjárás előtt atyafiságos meleg szeretettel befogadtuk az erdélyi szászokat, a felvidéki cipszreket, majd később a szláv vérű ruténokat, utána pedig a Moldvából felszivárgó szőröstalpú oláh birkapásztorokat is. Kinyitottuk az ajtót a törökdúlás elől menekülő 50 000 szerb család előtt is. Buda visszafoglalása után szeretettel vártuk a bánáti, bácskai, dunántúli svábokat. Az én német őseim is az 1700-as évek végén telepedtek le Magyarországon. Csakhogy ezek a "kisebbségek" asszimilálódni akartak a többségi normákhoz s ellenvetés nélkül elfogadták, hogy Magyarország a MAGYAROKÉ. Ha más nyelvet beszéltek, más hitet vallottak, más szokásrendszereket ismertek is, végeredményben ugyanannak a keresztény-fehér világrendszernek voltak részesei, mint a magyarok. A cigányok viszont megérkezésük pillanatától kezdve vadállatként, ember alatti lényként viselkedtek, a Magyar Nemzetet semmivel sem gyarapították,

Bayer egy német származású közíró. Jóllehet német származású (apai nagyapja id. Bayer Ottmár mosonszolnoki katolikus sváb), de azért anyai ágról meglehetős adag magyar vér is szorult bele, s éppen ebből származik lobbanékony és nyughatatlan természete. Bayer indulatossága "faji" különbségekből fakad: a „germán vér” és a „magyar vér” nem tud megférni egymással, s ebből az állandó ellentétből nagymennyiségű energia szabadul fel. Ne értsetek félre: én hiszek a békés német-magyar együttélésben (hisz én is sváb vagyok, az őseim evangélikus vallású németek voltak, akik Kassel környékéről, Hessen tartományból települtek be Magyarországra), de a vegyes házasságok számomra elfogadhatatlanok.

Visszatérve a témához: a zsidók által uralt közbeszédben és médiatérben eleve kényes témának minősül minden, ami "származási kérdéseket" vet fel. Hogy Bayer a biztos botrány ellenére mégis nekimentek ennek a kérdésnek, az mindenesetre nagyfokú elhatározottságra, kezdeményező szellemre és bátorságra vall, de megfelelő kaliberű politikai támogatás híján ez a kísérlet már eleve magában hordta kudarcának biztos csíráit.

Cica a SzélsőJobbBaloldalról 2013.01.08. 15:10:44

@Appaloosa: Mindenesetre és amolyan témazáró gondolatnak szeretném megjegyezni, hogy irigylésre méltó helyzetben lehecc ha neked a probléma kimerül a külföldi diákokban...
Összetenném a két mancsom ha nekem is ez gázolna a mindennapi életem kellős közepébe... :)

DezInf 2013.01.08. 15:13:00

@Muhammad Aliyah:

Mindenki tagad mindent!
A palesztinok tagadják,hogy Rafah-ban fel akartak robbantani egy kopt-keresztény templomot a kopt keresztények ünnepén,amikor az éppen tele volt hívekkel.
A hátrahagyott autóban lévő robbanóanyaggal és automata fegyverekkel valójában ürgevadászatra indultak. Valamiért az egyiptomi határőrök ezt nem vették be és odapörköltek nekik. A palesztinok is érezték ez elég gyenge érv,mert az autót hátrahagyva elmenekültek a Hamasz védőszárnyai alá.
A szeretett palesztin népetek minden más valláshoz tartozó hívőt ellenségnek tekint. Nem kímél sem kegyhelyet sem templomokat. Más vallás,más szokás.
Menjetek el Betlehembe a Születés Templomához. Ott a bőrödön érezheted milyen az ha a nem keresztény nézők előtt elvonulva tudsz csak a templomba bejutni. Ott nem érdekli őket,hogy kinek drukkolsz:)

kvadrillio 2013.01.08. 15:14:07

EZEK IS NÉPEKET IRTOTTAK KI !
"Az IMF beismerte: javaslataival tévedett
Tévedett a Nemzetközi Valutaalap, amikor a közkiadások drasztikus lefaragását követelte a bajba jutott országoktól - ismerte el jelentésében az IMF két vezető közgazdásza.

Ma, 07:41
[A+ A-] [Nyomtatás] [Küldés e-mailben] Ossza meg!

Az elemzők önkritikusan közölték: a válság csúcsán, 2010-ben a szervezet téves előrejelzéseket adott, módszeresen alábecsülték a pénzügyi megszorítások hatását a munkanélküliség növekedésére és az országokon belüli kereslet csökkenésére.

Számításokkal támasztották alá, hogy az úgynevezett pénzügyi multiplikátorok téves felmérése miatt a gyors költségvetési lefaragások nem érték el a kívánt célt olyan uniós tagállamokban, mint Görögország, Portugália és Spanyolország."

ÉS EZEK A FAFEJŰEK OTT VANNAK JELENLEG IS A VALUTAALAPBAN ÉS ROMBOLNAK !
ILYEN "HÜLYÉNSZÁMOLÓKKAL" AKARNAK EGYESÜLT EURÓPÁT CSINÁLNI ??? EZEK MIATT LETT ÖNGYILKOS SOKEZER MUNKANÉLKÜLI ELKESEREDETT EMBER ?????

MINDET ELKÜLDENÉM AZ ANTARKTISZRA HAVAT HÁNYNI VIZEN-KENYÉREN !!!

Appaloosa 2013.01.08. 15:18:35

és sugárzóan szép.

Cica a SzélsőJobbBaloldalról 2013.01.08. 15:24:22

@Appaloosa:
...és sugárzóan okos! Monnyukki! :)))
Ühüm... ;)

Cica a SzélsőJobbBaloldalról 2013.01.08. 15:27:23

@kvadrillio:
"Az IMF beismerte: javaslataival tévedett"
Ezt most meglep Téged? :)
Nos, szerintem nem tévedett, mi több, tudatos volt...

sánta vas 2013.01.08. 15:28:47

@Kacsura: Igaz. Hamár Bayer lakóhelye szóba került egy másik posztban(vv), emlékezzünk meg a rózsadombi romajogvédőkről, akik minden fórumon fellépnek a cigányságért. Ami nem lenne baj, de ezt mindenféle konkrét megfontolás és az adott konfliktus mérlegelése nélkül teszik ezt.
Gondolkodás nélkül védelmükbe veszik az egyébként a cigányságot is súlytó "rajos", bűnöző szubkultúrát.
Persze ha ez a szubkultúra lakóhelyük környékén próbálna meg élni azonnal bevetnék magas kapcsolataikat, hogy eltüntessék őket a környékről.

Cica a SzélsőJobbBaloldalról 2013.01.08. 15:29:25

Kérdés.
A Véleményvezéren mijjafacnak van moderáció ebben a témában?
Lehet azért, mert talán túl messzire mentek? :)))
Vagy ez ott általános? Mármint hogy moderálnak. ...vagy túl messzire mennek...

Muhammad Aliyah 2013.01.08. 15:31:06

@DezInf: Mondd akkor légy szíves azt is el, hogy a te hőn imádott zsidó néped miben különbözik a palesztinoktól az általad kifogásolt pontokban. A felhasznált eszközökben?

austriabauer 2013.01.08. 15:32:15

Haza kéne már jönni végre Amerikából, Minerva magasságából leszállni a földre, aztán együtt éjszakázni vagy 8 kannal. Azt követően egy jó posztban kéretik megosztani a tapasztalatokat.

Cica a SzélsőJobbBaloldalról 2013.01.08. 15:32:57

@sánta vas:
Juteszembe, a rózsadombiaknak van egy kiadó/eladó lakásom az Avason, a gyümölcsös utcák egyikében...
Beköltözés előtt ingyen kipróbálható. :)))
Csendes nyugodt környezet, rendes lakótársak, érdeklődni priviben nálam. :)

Appaloosa 2013.01.08. 15:36:49

@Cica a SzélsőJobbBaloldalról:
és sötétben is világítok, mint az atomfáklya

kvadrillio 2013.01.08. 15:37:44

@horgi1: TUDOD KIK AZ ÉLŐSKÖDŐK ? AZOK A DEBIL-ELITEK, KOKAINOZÓ FELSŐTÍZEZREK, AKIK A FÉL ORSZÁGOT LÉTMINIMUM ALATT ÉLŐKKÉ TETTÉK, AKIK TÖBB MINT 2 MILLIÓ MUNKANÉLKÜLIT KELETKEZTETTEK, AKIK 5-600 EZER ÉHEZŐ GYERMEKET PRODUKÁLTAK ÉS KILÓMÉTERES SOROKBAN ÁLLÓ INGYENKAJÁÉRT KÖNYÖRGŐ ÉHEZŐKET.........
AKIK MEGSZÜNTETTÉK A GYÁRAKAT, VÁLLALATOKAT ÉS EZZEL 2 MILLIÓ EMBERT LÖKTEK AZ UTCÁRA KUTYÁK ELÉ.....AKIK 12 CUKORGYÁRAT LÖKTEK KÜLFÖLDI MULTIK MARKÁBA, JAJJ 1 AZÉRT MARATT ! ÉS ÖRÖMMEL IMPORTÁLJUK A CUKROT 3X ANNYIÉRT HONOLULUBÓL EZEN ÁLLATOK MIATT!!! ÉS AKIK SORRA CSŐDÖLTETIK BE A HÚSGYÁRAINKAT IS MUNKANÉLKÜLIEKET GYÉRTVA TOVÁBBRA IS !
NO, EZEK A TÁRSADALMON ÉLŐSKÖDŐK.....

Kacsura 2013.01.08. 15:38:09

@Cica a SzélsőJobbBaloldalról: Én is észrevettem, szerencsére nemcsak itt, nálunk az irodában van balos, szélsőjobbos, független, és barátok vagyunk, vicces módon legtöbb dologban egyet is értünk. Miért nem lehet ezt országos szinten is hozni, a fene tudja.

kvadrillio 2013.01.08. 15:39:59

@Cica a SzélsőJobbBaloldalról: ÜHÜMMMMM.....TUDATOS HÜLYÉNSZÁMOLÓK....:)

Cica a SzélsőJobbBaloldalról 2013.01.08. 15:44:21

@Kacsura: Fene tudja. Örök kérdés marad. Talán ez fenenagy demokrácia? :)
Látod, sokszor kiderül hogy végül is az érdek, az irány, az egy. Ezen a szinten, ezeken a szinteken.
1000 gondolatom lenne még talán ebben, de lusta vagyok leírni plusz "1 fecske elve". Igaz, Veled már kettő. :)
Két fecske csinált már nyarat??? :D

austriabauer 2013.01.08. 15:47:32

@Cica a SzélsőJobbBaloldalról: Azért mert a szerkesztő számára rendkívül fontos a sajtó és szólásszabadság, a vélemények sokszínűségének megjelenítése. Ja, és biztos félt, nehogy a hozzászólásod miatt eljárás alá vonjanak (velemenyvezer.blog.hu/2012/09/10/velemenynyilvanitas_miatt_a_birosag_elott_vissza_fog_utni). De az is lehet, hogy a liberalizmus a számára csak a saját ízlésének megfelelő kontextusban elfogadható.

Cica a SzélsőJobbBaloldalról 2013.01.08. 15:51:43

@austriabauer:
"liberalizmus a számára csak a saját ízlésének megfelelő kontextusban elfogadható"
:)))
Én is ettől tartok. ;)
Még nem jelent meg a HSZ, de kíváncsi vagyok. Teljesen normálisan kommenteltem, igaz, más megközelítésben.

"Az idő igaz, s eldönti ami nem az..."
/Petőfi/

Kacsura 2013.01.08. 15:58:52

@Cica a SzélsőJobbBaloldalról: Csak meg kéne próbálni!! Ki tudja?
Le kellene szoknunk a skatulyázásról.
Ha valaki szidja a romákat, akkor az náci, aki védi őket, az a libsi. (Hogy témánál maradjunk.) Pedig egy frászt. Normális ember azt a fajta életvitelt nem tartja elképzelhetőnek, amit sajnos a legtöbb roma él.
Meg kellene hallgatnunk a másikat, akkor is, ha nem ugyanolyan pártállású, mert lehet, hogy értelmes dolgot mond.
Észre kellene vennünk, hogy Magyarország csak egy van.

Cica a SzélsőJobbBaloldalról 2013.01.08. 16:11:15

@Kacsura: "...Normális ember..."
Valahogy kezdem azt látni, hogy aki normális, már nem sorakozik fel vakon egy (párt)zászló alá. Vannak ugyan elképzelései, de... Értsd, nem lát biztos alternatívát. Én sem, lásd a nickem.
Csak egyet tudok én is biztosan, hogy MO csak egy van. Kevesen veszik ezt észre. :/
Ahogy Te is mondtad, sokan a zászlót veszik előre, az országgal szemben. Végig sem próbálják gondolni, hogy egy másik zászló alatt is értelmes gondolatok születhetnek.
Roma/náci/libsi, aki elvakult bármelyik irányban is, sosem fogja megérteni a másikat. Ha azt mondom hogy van bennem náci is meg libsi is, akkor? Akkor roma vagyok kizárásos alapon??? :)
Viccet félretéve, nap mint nap látom és tapasztalom az élet sok területén, hogy annak az éremnek csak az egyik oldalát nézik. Pedig mindegyiknek kettő van...

DezInf 2013.01.08. 16:38:26

@Muhammad Aliyah:
Hihetetlenül beteg gondolataid vannak.
Aki nincs velünk az ellenünk.
Az ellen csak libbant zsidó lehet,mert csak mi vagyunk magyarok akik reggelire turult eszünk griff tojással.
Szerinted egy zsidót miért érdekelne egy keresztény szenthely?
Ott van nekik a siratófal....az sem semmi:)
Megvan,akkor csakis kikeresztelkedett zsidó lehetek, ezért álságos helyzetemet megerősítendő csakis megtévesztésként mennék a Születés Templomába, hogy bizonyítsam milyen igazi keresztény is tud lenni egy kikeresztelkedett zsidó.
Mekkora szerencse,hogy nem kopt keresztény vagyok. A logikád szerint akkor az ellenségem ellensége az én ellenségem is. Azt simán megmagyaráznád,ha érted mire gondolok.

Ezek után a Közel-Keleti helyzet globális megvitatása veled elég értelmetlen sziszifuszi vállalkozásnak tűnik.

Engem érdekel,képzeld foglalkoztam is vele,de azért kicsit bonyolultabb mint amit te gondolsz róla.
A katpol.blog.hu-n olvashatsz a témáról szakértői cikkket. Akár megvitathatod a véleményedet is,de azért légy óvatos,mert egy kis tárgyi tudást azért elvárnak.
Ezt csak segítő szándékkal írtam,nem szántam sértőnek. A blog reklámozásáért meg bocsi,nincs érdekeltségem benne.

sánta vas 2013.01.08. 16:49:47

@Cica a SzélsőJobbBaloldalról: Egzotikus élmény lenne az biztos.. De nem kell olyan messzire menni. Elég, ha bérelnek egy kis garzont a Szigony utca környékén. Itt személyesen is megtapasztalhatják az általam említett szubkultúrát napi szinten.

Muhammad Aliyah 2013.01.08. 16:53:06

@DezInf: Cimbora, egyelőre te személyeskedsz itt, érdemi választ a kérdésemre nem adtál, csak fölényeskedsz, amit vagy elhiszek, vagy sem.

Így a véleményem szerint TE vagy itt a beteg és hozod mindazokat a tüneteket, amiket zsidó hitsorsosaid felvonultatnak a számukra sértő (igazából az igazságra rámutató) kérdések hallatán:

- személyeskedés
- a másik hiteltelenítése a téma tekintetében irreleváns dolgokra való hivatkozással

Szóval nyugodtan nyalogasd tovább a siratófalatokat, nekem is akad jobb dolgom mint a tefajtáddal való vitatkozás.

DezInf 2013.01.08. 16:57:39

@Muhammad Aliyah:

A te fajtád mennyivel másabb mint az én fajtám?
Reklamáljak a szüleimnél,hogy miért mertek katolikusok lenni ?
Ezek szerint nem vagy katolikus, magánügy,ennyi.

sánta vas 2013.01.08. 18:05:57

@Doomhammer: Az arányokon lehet vitatkozni,és kétségtelen, hogy vannak bűncselekménytípusok ahol a nem romák felülreprezentáltak (pl. csecsemőgyilkosság, fehérgalléros bűnözés), de vannak bűncselekménytípusok amelyek viszont a romák körében gyakoribbak. Jellemzően indulati bűncselekmények (mint a mostani ügy), és kisebb vagyonelleni bűnesetek. Ám ez a két utóbbi cselekménytípus sokkal közvetlenebbül érinti a többségi társadalmat, valamint sokkal gyakrabban fordul elő. Megtörténtükért pedig elsősorban a cigányságon belül részcsoportot alkotó "rajos" szubkultúra felelős, melynek életvitele a többségi romatársadalmat is súlytja.
A mostani eset szerencsésen végződött hiszen nem halt meg senki. A legundorítóbb momentum számomra a történetben az elkövető családjának viselkedése, amikor az áldozat családját megfenyegették, hogyha a tettes ellen vallanak akkor vér fog folyni. Sajnos ez a jelenség is gyakori a romák által elkövetett bűncselekmények során. Remélem az elkövető családja is példásan meg lesz büntetve emiatt.

Kacsura 2013.01.08. 18:35:51

@Cica a SzélsőJobbBaloldalról: Teljesen igazad van. Én baloldali érzelműnek vallom magam, de ettől még nem az MSZP szimpatikus, hanem vannak közte emberek, akikkel egyetértek. De van a DK-ban is, meg a Jobbikban is, és a Fideszben is. És mindegyikben van jónéhány vállalhatatlan emberke.
Hát igen, kedves fecsketársam, minden bizonnyal sok mindenben nem értenénk egyet, de attól még nem vagyunk ellenségek. Azt hiszem, akkor fogunk lépni előre egy nagyot, amikor az emberek megértik, hogy egyik párt sem csak fekete vagy fehér, egyikben sem csak angyalok avagy ördögök vannak. Sajnos messze van még. Akkor is örülök, mert ez a mi kis beszélgetésünk megmutatta, hogy messze nincs veszve minden.

tundrazuzmo (törölt) 2013.01.08. 19:19:21

@Meglehet ott se vótam: "Ilyenkor szórakoztató figyelni, hogy a libsi lakájmédiában kik kapják a cigánymosdató szerepet."

A legrosszabb az, hogy az index holdudvarában nyüzsgő sok kis buzi azt hiszi, hogy tett valamit. Megvédte a "kisebbséget", ezért sokat tett a világbéke érdekében, peace, love, respect, és este elégedetten lövi be magát.

tundrazuzmo (törölt) 2013.01.08. 19:34:20

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: "Visszatérve a témához: a zsidók által uralt közbeszédben és médiatérben eleve kényes témának minősül minden, ami "származási kérdéseket" vet fel."

Egy dolgot tessék figyelembe venni: a zsidók is hajlandóak voltak beilleszkedni, sokan már rég nem tartották a vallásos szokásaikat, amikor a 30-as évek végén, 40-es évek elején a társadalom szépen ellenük fordult. Pedig nem voltak cionisták, nem "Izrael állam ügynökei" voltak (ilyen akkor még nem is létezett). Nem is a pénzemberek voltak ők, hanem az egyszerű szatócsok, cipészek, szabók. Ennek ellenére faji alapon nekik támadt a társadalom és a politika.

A cigányokkal kapcsolatban se kövessük el az általánosítás hibáját. Sokan be akarnak illeszkedni, meg is teszik. Sokan be akarnának illeszkedni, de azt se tudják, hogy hova, mert Borsodsetétfalván nem látnak jó példát, saját fajtájuk rossz környzete pedig lehúzza őket.

Ennek ellenére, aki bűnözik, az a társadalmon kívülinek tekinti magát. Legyen szó akár cigányról, akár magyarról. Velük kapcsolatban csak a szigorú és elkerülhetetlen büntetés, ezután a felzárkóztatást segítő átnevelés a hatásos. Aki kihagyja a büntetést, az elszemtelenedő bűnöző hordákat nevel. Aki kihagyja az átnevelést és felzárkóztatást, az magára hagyja a kisebbséget.

Nem egyszerű a megoldás én sem tudom megmondani, hogy mit kellene tenni. Azt viszont tudom, hogy egy olyan kormányt sem fogok támogatni, ami csak osztogatni akar a kisebbségnek, számonkérés nélkül.

Z-man 2013.01.09. 11:41:12

Az a helyzet,hogy lehet szidni ezt a Bayer Zsoltot,de mivel nem azt mondta,hogy minden cigányt írtani kell,így egyet értek vele abban,hogy valóban tenni kell az ilyen emberek ellen.Nem létezik h.egy ilyen civilizált világban megengedik azt,hogy ezek az ún.emberek minden gátlás nélkül azt tehetnek amit akarnak,úgy fenyegetőzhetnek ahogy akarnak, és nem tesz ez ellen senki semmit,ez érthetetlen!Az h.annyi gyereket szülnek,amennyi kifér belőlük,és hogy szülés előtt a hasukat ütik,hogy a gyerek fogyatékos legyen, és emiatt több segélyt kapjanak ez abszurd!!!A magyar ember meg nem mer szülni,mert hogy fognak akkor megélni,hogyan fogja felnevelni,ez teljesen felfoghatatlan.Senkinek nem kívánom soha, hogy átélje azt, h.a szeretteit valami kisebbség kirabolja,vagy megölje.Akkor biztosan megváltozik a véleményetek,akik Bayert szidjátok!Lehet h.drasztikus,de igaza van,mert állandó félelemben és állandó rettegésben élni,az nem normális élet!Ha valaki nem ismerné az Amerikai história X című filmet,nézze meg!Ha igen, akkor még1x!Az pont erről szól,habár ők Skinhead-ek!Kiváncsi vagyok akik szidjátok Bayert,hogy reagálnátok,ha a kislányotokat megerőszakolják,aztán benzinnel leöntve felgyújtják!Vagy amikor agyonverik a szemetek előtt apátokat azért mert véletlenül neki megy egy kis cigánylányak,de nem történik baja.Vagy amikor leszúrnak egy élsportolót és 2nemzet gyászolja minimum!Akkor hogyan fogtok vélekedni ha valami hasonló történik veletek?És ezek csak egy része a listának!Mondom nem kívánom senkinek, hogy hasonlód dolgokat átéljen soha!Mert ezek szörnyű dolgok!Persze vannak mikor sápadt arcúak írtanak ki cigány családokat,ami szintén teljesen elfogadhatatlan!A lényeg h.akik veszélyt jelentenek a társadalomra veszélyt ártatlan polgárokra,sajnos télleg drasztikusan kell fellépni,mert soha de soha nem vége!Meddig mehet az őrjöngés?Meddig mehet a határtalan gyilkolás?És meddig lehet ezeket eltűrni?Nekem is cigány barátnőm van,és a legaranyosabb és legszebb ajándék az életemben!Soha nem cserélném le!Nem az ilyenekről van szó!
süti beállítások módosítása