Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Oszt köztársasági elnök voltál-e már, édesöcsém?

2012.04.18. 07:03 Spejbl

Furcsa, de a 2/3-os kormánnyal kapcsolatban nem az irritáló arrogancia és a nagyképűség a legnagyobb probléma. Nem is az, hogy politikai szólamokkal szeretnének, ráadásul meglehetősen ügyetlenül kicserélni tudományos fogalmakat. Vagy az, hogy az észt osztó, bölcs képviselők jelentős része a kötelező címerezőtáboron kívül szinte sohasem dolgozott, pontosabban dehogynem, értünk a parlamentben éveken vagy évtizedeken át. A 2/3-os kormánnyal nem is az a legnagyobb gond, hogy meg akarják tömni a zsebüket, hogy pofátlan természetességgel ki akarják bélelni a hozzájuk húzó haveri cégeket, vállalkozókat - bár rohadtul utálom az ilyesmit -, sajnos nem akadt idáig kormány, aki ne érezte volna felhatalmazva magát arra, hogy hasonlóan bánjon az állami vagyonnal. A kormánnyal nem is az a legkomolyabb probléma, hogy 8 év ellenzéki szájjártatás után úgy ültek be komoly képpel a hivatalba, hogy semmiféle valós és működő (olyan, ami esetleg az országnak is jót hozhat, nemcsak a tisztelt honatyáknak) koncepciójuk nem volt a kormányzásra vonatkozóan. A 2/3-os kormánnyal az a legnagyobb probléma, hogy mindez egyidejűleg van jelen esetében. VÉLEMÉNY

A FIDESZ-KDNP-s nagyokosok rég bezárkóztak saját privát valóságukba, ahová nem juthat el egyetlen olyan gondolat sem (se külföldről, se belföldről), ami ellent mond OV papagájkórusának. Boldogan élnek a béke szigetén, ahol csak a képviselői fizu miatt alakulhat ki némi baráti civódás. ami aztán nagy és szeretetteljes ölelésben végződik. A legfélelmetesebb bizony az, hogy nagyon úgy tűnik, egyszerűen már nem történhet olyan dolog, ami kicsit is felnyitná a szemüket arra vonatkozóan, hogy ahhoz, hogy egy ország talpon tudjon maradni, nem elég, ha a vezér vagy valamelyik kis hangszórója arról kezd hablatyolni, hogy jobb, igazságosabb, versenyképesebb ország épül itten, csak egy kicsit kell még várni. A 2/3-os kormánnyal az az igazi baj, hogy nemcsak nem érzékeli a valóságot, de folyamatos önámításával, úgy tűnik, hogy totálisan képtelenné tette magát  arra, hogy ez valaha is változhasson. Béna és impotens, képtelen távlatokban gondolkodni, de amikor rövid távú megoldásokat keres, akkor sem tud racionális döntéseket hozni, ezek helyett inkább jönnek a kommunikációs cégektől vásárolt béna és bóvli szólamok, hogy legalább csináljuk úgy, mintha lenne valós koncepciónk.

A politikának gúnyolt  álhazafias hiszti rég és egyáltalán nem társul szakmai munkával. Fel sem merül, hogy a hatalmat azért kapták, hogy szolgálják az országot, a hatalom megszerzése és megtartása a mindent felülíró cél. Éppen ezért van, hogy a nagyvonalúságnak, az alázatnak, a jó akarásának, a párbeszédkészségnek még a nyomai se tűnnek fel sehol, hiszen aki mást mond, az konkurencia, aki mást mond, pláne, ha igaza van, veszélyt jelenthet a trónra. Az, hogy a köztársasági elnök csak aláírni kell, kit zavar? (Más is ezt tenni, próbálják saját vezérkaruk pitiánerségét igazolni a bólogató Jánosok) Többet sajnos nem is lehet várni ettől a csapattól, és ez a legkiábrándítóbb dolog.

Mert nem lenne semmi gond azzal, hogy az egész kormányzásosdit csak játéknak fogják fel, hogy elhiszik, a problémák úgyis megoldódnak maguktól. Elég, ha jól bebetonozza a hatalmát az ember, a párt, a koalíció, akkor nem történhet vele rossz dolog. Csak az a probléma, hogy van itt még néhány millió ember, akik a bőrükön érzik, hogy nem jó irányba mennek a dolgok, akik naponta más valóságot kell, hogy megtapasztaljanak mint a nagyurak.

Persze tudják ők jól, a gond igazából nem velük, hanem ezekkel a kisemberekkel van, hiszen ők mind szemetek (komcsik, libsik, buzik és hazaárulók?), akik csak pusztítani akarnak, akiknek soha nem jó, ami "a nemzetnek" és "a magyarságnak". Ennyivel pedig el is van intézve minden, folytatódhat is az úri piknik a gondosan ápolt pázsiton. Nemcsak Áder a "horgonyszemélyiség", hanem az egész kompánia, ami a biztos lecsúszáshoz köt egy egész országot.

Ha hozzánk és Yoda mesterhez hasonlóan te is úgy érzed, hogy komoly zavar van itthon az Erőben, hogy ideje lenne, ha végre rólunk, egyszerű polgárokról is szólna ez az ország, ha bontás helyett építkezés kezdődne, akkor csatlakozz hozzánk a fészbukon! Klikk: az amerikai fiú a fészbukon

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönjük, ha ajánlod ismerőseidnek!

Fontos: Ha van valami, amit szívesen megosztanátok velünk, akkor azt elküldhetitek erre a címre: azamerikaifiu@gmail.com


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

33 komment

Címkék: fidesz kdnp

A bejegyzés trackback címe:

https://azamerikaifiu.blog.hu/api/trackback/id/tr924458433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kanstruktív 2012.04.18. 20:43:50

Fidesz = pitiáner rablóbanda.

ikszel 2012.04.18. 20:52:38

@Lencsés István: oszt' más nem szomorít-e el manapság, csak a helyesírási hibák? Mellesleg a beidézett mondatban mi a hazugság?

Spejbl 2012.04.18. 21:02:14

@Csiken Disztroly: mindenhol az áll, hogy nem az a legnagyobb probléma, természetesen mindegyik probléma, de a legnagyobb gond, hogy egyidejűleg áll fenn az összes, így nem marad egyetlen olyan rés sem az önáltatásukon, amin keresztül legalább egy kevés behatolhatna a valóságból hozzájuk.
@ByA: nem, nemcsak az ő saruk, de erre utaltam is a szövegben. A felgyűlt mocskáért sokan vannak, akik felelősek.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.04.18. 21:19:54

@Spejbl:

Hát, mintha túl rejtett lenne az az utalás. Megnéztem újból, és nem vagyok benne biztos, mire gondolsz. Erre:

„A politikának gúnyolt álhazafias hiszti rég és egyáltalán nem társul szakmai munkával”?

A többi között ez annyira megbújik, hogy nem sokaknak fog eszébe jutni, hogy most másokról is van szó. Az a helyzet, hogy még csak a hangsúlyt sem tenném a Fideszre. Árnyalattal sem rosszabb, mint az állítólagosan másik banda. Dehogy másik az! Csak az segíti a kibontakozást, ha az ember félreérthetlenül a rendszert marasztalja el és nem az éppen hivatalban lévő kormányt. Fontos, hogy legyen majd idővel 2/3 MSZP? Nem. 1/2+1/2 sem jó. Csak akkor lehet vége ennek a mostani, 22 éves egyre mélyebbre sűllyedésnek ha az embereknek leesik, nincs egyik és másik, sőt harmadik, negyedik stb. párt sem. Minden ami fönntartja az általuk teremtettt illúziót, hogy van, kértékony, akármilyen szándékú, mert a választás hamis alternatíváját sugallja és ezzel a rendszert erősíti. Ez a csapda, illetve a megoldás lényege.

baliquez 2012.04.18. 21:26:50

Káder Jankó, mint horgony, aha.

Tessék mondani, már odaértünk ahol megállhatunk? Hogy le kell horgonyozni?

mojoking77 2012.04.18. 21:28:31

@Kutchek: Az a baj draga barataim, hogy 1990 kornyeken ti, es azok akik fenn hangon szidjak, es tartjak toketlennek Arpi bacsit, meg nem igazan eltetek, vagy epp a pelenkatokba csinaltatok, es nem az ijedtsegtol, amikor a hadsereg parancsnokakent nem engedett a tanacsadoinak (a hadsereg akkori kisfonokeinek foleg), es nem hagyta a karhatalom fellepeset a taxis sztrajk reszvevoi ellen.. Semmi gond, nem muszaj tortenesznek lenni, de egy picit utana lehet nezni a dolgoknak, mielott letoketlenkeznenk egy volt allamfot..

KalJack 2012.04.18. 21:30:53

A szívemből szóltál Amerikai fiú...

Én mostanában már csak azt nem értem,hogy ha a józan többség ezt így gondolja és átlátja akkor mégis miért nem tudunk tenni ellene?!

Azt hiszem ebben a részében Mi (azaz a józan többség) is hibásak vagyunk.Nem kéne hagyni,hogy néhány hatalommániás retardált szopasson egy országot!

Kandabula 2012.04.18. 21:35:58

Jó a cím. Valóban, a brancson belül seftelnek. Érdekelne, hogy a nagynevű jobboldali akadémikusoknak mi ilyenkor a véleményük? Az, hogy meg sem pendült senkinek sem a neve?

Spejbl 2012.04.18. 21:47:18

@ByA: meg erre:A 2/3-os kormánnyal nem is az a legnagyobb gond, hogy meg akarják tömni a zsebüket, hogy pofátlan természetességgel ki akarják bélelni a hozzájuk húzó haveri cégeket, vállalkozókat - bár rohadtul utálom az ilyesmit -, sajnos nem akadt idáig kormány, aki ne érezte volna felhatalmazva magát arra, hogy hasonlóan bánjon az állami vagyonnal.

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.04.18. 22:06:59

index.hu/belfold/2012/04

/18/szakdolgozatot_rendelt_a_neten_a_katolikus_foiskola_tanulmanyi_osztalyvezetoje/

Erről kellene beszélni!

Egy bukott m.elnök szakdolgozata ki a szart érdekel? Snitt Pál köztársasági elnökét azt igen, mert ő "nemzeti egység megteremtője és bóvlista fidesz seggnyaló képviselője. Ha ilyen a fő magyar , milyen a fideszes sleppje?

A bukott Gy. Ferenc egyszer csak előrántja és mehettek az anyátokba!

Orbán takarodj!

Lencsés István 2012.04.18. 22:44:11

@ikszel: Mondatkezdés nagybetű , ha ez nem változik , nem reagálok . Más nem szomorít el hisz jó irányba halad az ország . Mi a hazugság a beidézett mondatban ? :O Az hogy nem tudod az a te szegénységi bizonyítványod ....

@MacChicken: Tanuljon meg írni , ha ez nem változik , nem reagálok . Én növelem a színvonalat de ne zavarjon ! :) ;) Békamenet meg nem létezik , előbb tájékozódni , aztán írni ! :) ;)

MacChicken (törölt) 2012.04.18. 22:54:11

@Lencsés István: Maga egy degenarált agyhalott. Osztja itt az eszet a nyolc általánosával. Magának pont jó is lesz Áder, mint KE. Magánál legalább okosabb és műveltebb. Kevés ilyen van az országban, de maga pont közülük való. :)

hotredchili 2012.04.18. 23:02:20

@Durendal: szeretném, ha visszajeleznél

Kandabula 2012.04.19. 00:23:41

@MacChicken: hagyd már az "igazi Lencsést". Igazi neve Bórgyöki Ágost. Együtt jártunk a fertőtlenítőbe.

shwarcz bácsi 2012.04.19. 00:32:56

@Kandabula:régi, jól bevált forgatókönyv ez, nem biznak a véletlenre semmit a fiúk...

Kandabula 2012.04.19. 01:25:03

Szóval mi van a világhírű, soktudású, sok nyelven beszélő magyar jobboldali akadémikusokkal, akik éppen most lettek leszarva?

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.04.19. 02:39:48

@MacChicken:

Tanuld meg, hogy sose etesd a trollt! Pláne, ha még ostoba is.
Fogadd meg és hidd el, sok bosszúsgától kíméled meg magad.

Egy kivétel van csupán, ha terápiás célzattal eteted. De ez ritka, mert csak béna és valamelyest értelmes trollok esetén használható.
Olyanokkal, akik igazi trollok, ráadásul buták és ostobák, sosem kell/szabad foglalkozni.
Nekik pont elég baj, hogy mindig önmagukkal vannak, neked meg öröm legyen, hogy sosem foglalkozol velük. Hitükkel versenyre nem kelhetsz, a realitás talaja pedig sosem volt a vakhitűek otthona.

**********

ON:
Jól látja a szerző, amatőr, idióta és semmit nem érő kormány (???, még a szó is vicc rájuk) ez a Fidesz-fiúkból álló gittegylet, de ettől még a cikk kicsit sűrű.
A kevesebb több lenne. Egyébként jó, igen.

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.04.19. 02:54:35

@Kandabula:

Mi lenne?

Nincs rájuk szükség. Most nem azok az idők járnak, amikor a tudás oly nagybecsű dolog lenne kis hazánkban. Oktatási törvény megvan? Annyira blőd, hogy az szinte fáj, de Hoffman Rózsa köszöni, jól alszik.
Tudás? Itt? Ugyan!

Egyébként Polgár Juditot kellett volna jelölni és megválasztani KE-nek.

Okos, ismert, világ- és olimpiai bajnok, világcsúcsok birtokosa és múltja feddhetetlen.

Csattanós válasz lehetne az SP miatti világblamára. De mostanság nem a józan ész dönt el dolgokat, hanem az érdek.

Móricz: Rokonok.
Ez megy. Még most is.
Sokkal rosszabb most, mint Kádár alatt volt, pedig az se volt smafu.

Magyarország azért egy már-már élhetetlen hely, azért lesz lassan egy szemétkupac, mert ez a nép nem képes tanulni saját hibáiból, nem képes felismerni, hogy saját országa meglopása bűn.

Sokszor csodálkozom azon, hogyan evickéltünk el idáig, hogy a búbánatba voltunk képesek eljutni 2012-ig.
Rejtély, de komolyan.
De ha belegondolok abba, hogy mindez egy testvérgyilkossággal indult (a gyilkosból később szent lett), nem is csodálkozom, oly nagyon.

MikeMyers 2012.04.19. 04:52:11

1. Az emberek többsége utálja a komcsikat (MSZP+Gyurcsány)

2. Az emberek többsége a nyilasokért sem rajong annyira (Jobbik)

3. Az emberek túlnyomó többségének fogalma sincs, hogy miről beszél, vagy mit akar az LMP, de nem is kíváncsiak rá.

Ezek után nem szabad csodálkozni, hogy ez van.
A Fideszt elsősorban nem az betonozza be, amit csinálnak, hanem a fennti 3.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.04.19. 06:51:49

" A 2/3-os kormánnyal az a legnagyobb probléma, hogy mindez egyidejűleg van jelen esetében."

Nem. Az előzőek is teljesen elegek lennének bajnak, de súlyosbítva van azzal, hogy ők még azt is tudták, hogy nem lesz kitől félniük, nem tehet nekik keresztbe senki - tehát akár még normálisan is viselkedhetnének, nem kellene óvodát játszaniuk. ÉS még így is semmibe veszik az embereket.
Köszönjük.

Áder kapcsán meg, hát az valami epic pofátlanság, hogy a saját törvényükben (alkotmány) szereplő kitételnek sem kell megfelelni : nem attól lesz ugyanis független, hogy lemond a párttagságról.

nu pagagyí 2012.04.19. 07:06:39

@baliquez: Káder két évig még motor lesz, onnantól válik horgonnyá. Lesz itt annyi fék és ellensúly, mint a nyű, ha megbuknak a következő választáson.

bruhahahahihihi 2012.04.19. 07:37:42

NEM KELL KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK!!!
Valaki kiszámolta már, hogy az eddigi köztársasági elnökök ( MOST MÉG HOZZÁ JÖN EZ A BUGA JAKAB János) élete végéig a családjukkal mennyibe kerül az adófizetőknek?????????????? (na meg az utaztatás , repi a sleppel ide oda a szolgálat alatt)
Abból a pénzből 500 ezer szegény család jól élne!!!!!!!!!!!!!!!!
Tehát nem kell...úgyis csak vagy bábú, vagy aláíró!!!

hattyú 2012.04.19. 07:58:19

@bruhahahahihihi: én sem értem minek kell közt. elnök...tényleg teljesen felesleges, semmiféle valódi méltóságot és kontrollt nem valósít meg, csak egy buta szokás, olyan mint az orrtúrás.

nu pagagyí 2012.04.19. 08:13:50

@hattyú: Pedig kellene egy olyan KE, aki valóban a nemzet egységét képviseli.
Sajnos Káder is lejáratta már magát az igazságügyi és a választási törvénnyel, így nem várható tőle semmi jó. Szerepe csak egy csereszabatos csavaré a nagy gépezetben. Még lehet, hogy nem tudja, de ő is csak egy pecsétnyomó csicska lesz, ahonnan már nem lehet visszatérni a normális emberek közösségébe.

Durendal 2012.04.19. 09:16:28

@hotredchili: "szeretném, ha visszajeleznél"

úgy érted, hogy számoljak majd be az eredményekről? ki fogom rakni az érdekesebb dolgokat a varjak-varosa.hu oldalra, de csak május végén kerül rá sor.

Lencsés István 2012.04.19. 10:48:55

@MacChicken: A sértése lepereg ! :) ;) Nem osztok semmit , hanem tényeket közlök , és már diplomám lesz idén , meg van két szakmám , meg érettségim , szóval erről ennyit ! :) ;) Még nem biztos hogy ÁDER JÁNOS lesz a köztársasági elnök szóval erről IS ennyit .... KE . ? :O Nem tud írni ? :O Vagy lusta ? :O

Dekatlon 2012.04.19. 11:00:17

@Lencsés István: édes fiam, te bizony tényleg agyhalott vagy. Az érettségid meg a diplomád a magyar oktatás szinvonaláról fest szomorú képet. (azért kezdtem kisbetűvel, hogy nehogy reagálj)

MacChicken (törölt) 2012.04.19. 11:04:41

@Lencsés István: Huhu! Lencsesnek diplomaja lesz! Es vajon mibol? Mondjuk Magyarorszagon mar barki kaphat diplomat. Meg egy ilyen elmebeteg is. :) Nem vagyok lusta, csak a draga idomet nem fecserlem arra, hogy kiirjam a fidesz altal teljesen lejaratott, az utcaseprovel egy szintre helyezett KE pozicio teljes megnevezeset. Szoval nem Ader lesz? Maga lesz? Mondjuk a fidesz szinvonalan meg maga is beleferne siman. Es tudom, lepereg, meg nem valaszol, meg van sok szakmaja, meg a disznok is varjak mar, hogy kihajtsa oket. :)

Dekatlon 2012.04.19. 11:15:21

@MacChicken: kihajtsa? Inkább hogy diktáljanak neki a diplomamunkájába némi extra adag dinnyehéjért. :)

Lencsés István 2012.04.19. 11:36:27

@Dekatlon: Mondatkezdés nagybetű , ha ez nem változik , többet nem reagálok . A sértés lepereg ! :) ;) A magyar oktatás színvonala pedig jó , hiába sírsz .

@MacChicken: Lencses ? :O Olyat nem ismerek , tanulj meg írni , vagy nem reagálok . Én azért kapok diplomát mert okos vagyok . Látom olvasni sem tudsz . :( Sértés lepereg ! :) ;) Dehogynem vagy lusta . :D A Fidesz nagy kezdőbetű . Nem biztos hogy ÁDER lesz , majd a parlament eldönti . Én nem leszek , ahhoz kevés vagyok . A FIDESZ - nek pedig magasan van a színvonala azért javul az ország helyzete , szóval kéretik a hazudozást befejezni ! A " poén " jára meg nem reagálok , mert szar ! :) ;)

MacChicken (törölt) 2012.04.19. 11:54:04

@Lencsés István: Jezusom! Kerem, mondja azt, hogy csak viccel. Szepen kerem! Ilyen hulye nem lehet valaki, ez csak vicc, ugye?

Dekatlon 2012.04.19. 12:55:20

@Lencsés István: azt mondtad te szerencsétlen, ha nem kezdek nagy betűvel nem reagálsz! Erre tessék! Basszus, hogy már a hülyékben se bízhat az ember! :D
süti beállítások módosítása