Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Várj csak a hajódra, te nyomorult utas!

2012.07.09. 10:11 Herkules Irma

A BKV hajóprojektjének nagyon örültem. Az már az elejétől egyértelműnek tűnt, pláne a két part közötti cikkcakkozás kapcsán, hogy ez a járat nem a gyorsaságról fog szólni, hogy az utazás örömét nem a gyors eljutás fogja jelenteni. De ezt nem éreztem feltétlenül gondnak, miért ne szolgálhatná ez a dolog a kikapcsolódást, a lazítást némileg. Engem egyáltalán nem zavar, hogy simán le lehet gyalog is előzni a hajót, hogy sokkal inkább turisztikai, nem annyira klasszikus tömegközlekedési célokat szolgál. Jó, hogy van, ennyi.

TI ÍRTÁTOK

 

Azt, hogy akkora az érdeklődés, hogy nem is tud mindenki felszállni, jó jelnek vettem. (Természetesen a nagy érdeklődésnek örültem, nem annak, hogy valaki szív.) Az már kissé meglepett, hogy megtudtam, hétvégente nem jó rá a bérlet (400fő/kopf hat év felett), azon pedig egyenesen megdöbbentem, hogy a Haller utcánál csak a HÉV sínpárokon és egy drótkerítésen átjutva lehet megközelíteni az akadálymentesített megállót, mégis kitartottam a hajóprojekt melletti lelkesedésemben, így még hét közben jött az ötlet, menjünk ki hajóval (2 gyerek: 5 és 1,5 évesek) a Római partra a hétvégén. Mint kiderült hiba volt.

A menetrend szerinti hajójárat előtt 15 perccel értünk ki az Árpád hídhoz, de aztán nem érkezett a járat negyedórával később, sőt, a kiírt időpont után következő 40 percben sem. Ennyi idő alatt mindössze egy hajó kötött ki, de ők is délnek mentek. A hajó személyzetéhez tartozó srác mosolyogva mondta, hogy előbb vagy utóbb valaminek csak jönnie-e kell. Én pedig arra gondoltam, ahogy fekete füstpamacsokat eregetve távolodni kezdett a kikötőtől a hajó, hogy igazad van, végül is a BKV eddig se nagyon törődött vele, hogy normális szolgáltatást nyújtson, mégis miért változtatott volna hirtelen ezen? Szóval irány a kocsi, a hajózásról meg egyelőre letettem.

Hogy biztosan csak egyszeri alkalom volt a pontatlanság, valami műszaki gond állhatott a háttérben? Jó lenne ezt hinni, de, mint megtudtam, számos baráttal, ismerőssel történt meg a hétvégén, hogy hiába vártak rengeteg az egyébként tényleg szép megállókban, hogy a meglévő bérletük ellenére fizessenek némi hajókázásért. A várt élmények helyett csak a tanulság maradt: lehetnek remek ötletek, a BKV csak BKV marad. Jó lenne, ha sikerülne felülkerekedni ezeken a hibákon, mert így inkább bosszúságot, mint örömet fog okozni ez a több száz milliós uniós forrást felemésztő projekt.

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönjük, ha ajánld ismerőseidnek!

Megtalálsz bennünket a fészbukon is. Klikk: az amerikai fiú a fészbukon

Fontos: Ha van valami, amit szívesen megosztanátok velünk, akkor azt elküldhetitek erre a címre: azamerikaifiu@gmail.com


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

123 komment

Címkék: bkv hajó

A bejegyzés trackback címe:

https://azamerikaifiu.blog.hu/api/trackback/id/tr264637409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stf! 2012.07.09. 14:20:33

Ha jó, ha nem jó, hajó!
Én is kipróbáltam ám!
Kicsit vártam rá, kicsit elkéstem,
sokkal többet gyalogoltam,
de mégis jobb volt, mint a koszos busz.
Persze azóta is buszozok, mert nem tudom kiszámítani sem az érkezést, sem a menetidőt. De egyszer jó volt...
Egyébként az a nagy kérdés, hogy jól szűrik-e le a tapasztalatokat és változtatnak pozitív irányban, vagy egyszerűen csak hagyják ezt is elkallódni, mint annyi mást e hazában.

Muad\\\'Dib 2012.07.09. 14:23:02

@dr. Bubó:
Aha, nincs:
"...The Mayor of London, Boris Johnson, has announced that Londoners who reach 60 years of age will be able to apply for a new type of Oyster photocard being launched this autumn, which will restore their entitlement to free travel on Transport for London services 24 hours a day and seven days a week..."

Démonmac1 2012.07.09. 14:23:42

@dr. Bubó: Végülis vannak furcsa dolgok ebben az elrontott országban,ami összességében sehol másutt nincs.
Azt vedd figyelembe, hogy a nyugati féltekén egy átlag nyugdíjas meg tud élni a nyugdíjából, itt meg 100+n féle címen megy az adóztatás. (itt csak addig számít, amíg leadja a szavazatát)

Értem én hogy 50% csak annyi nyugdíja van amellé, hogy nem okoz gondot.

Gonosz malac 2012.07.09. 14:24:03

Örömmel látni, hogy itt is mint mindenhol önfeledten marják egymást a hülyék :-)))Mindegy, mi történik, csak negatívumot találjunk benne. Ha nincs, majd kreálunk, aztán sírunk fölötte. Igazi hungarikum :-))))

dr. Bubó 2012.07.09. 14:24:34

@Muad\\\'Dib: a LONDONERS az érted mit jelent ?????

azt hogy Londonban a londoniak... akik egy rakás adót fizettek ott...

de nem Londonban a Budapestiek !!!!

itt boldog boldogtalan INGYEN városnéző sétahajókázik...

mert ez viccország...

dr. Bubó 2012.07.09. 14:27:08

@Démonmac1: ja mert itt nem tud megélni a ynugger havi 150-ből akkor még utazgasson Szfehérvárról Budaörsre hogy 100 forinttal olcsóbban vásároljon be...

a melós meg meg tud élni 100 (vagy 47) ezerből gyerekkel és még a 10 ezres BKV bérletre is fussa...

A R Á N Y T A L A N

nincsen olajunk nincsen semmi egy szegémny proli ország... lopós politikusokkal... ezt nem engedhettyük meg magunknak.... ennyi

Muad\\\'Dib 2012.07.09. 14:29:19

@dr. Bubó:
Akkor a helyieknek mégis van ingyen utazás. Nyilván, hogy másnak nem.
De áruld már el, itt mióta van ingyen utazás pl. Londoniaknak (hogy a te példádnál maradjunk)? Mert én ilyenről nem tudok (ami persze nem zárja ki, hogy van ilyen ). Vehet jófajta turista bérletet.

Démonmac1 2012.07.09. 14:31:51

@dr. Bubó: Szerintem valami szívgyógyszert vegyél be itt ebben a nagy melegben alighanem az agyadra ment valami.
"mert itt nem tud megélni a ynugger havi 150-ből akkor még utazgasson Szfehérvárról Budaörsre hogy 100 forinttal olcsóbban vásároljon be..."
ilyet értelems ember nem csinál.
150k-s nyugdíj meg ritka, ott még nem tart az infláció

Bobby Newmark 2012.07.09. 14:31:57

@ritmikus csimpifon: Igen biztosan a posztban is szereplő 5 és 1.5 éves gyerek fizeti az utazása árát az adójából. Ugye?

dr. Bubó 2012.07.09. 14:33:48

@Muad\\\'Dib: boldog boldogtalan INYGEN utazik... csak a luzerek vesznek 400 Ft os jegyet...

nem is akarják elhinni az amerikai nyuggerek... lévén ijjen egy "jóléti" országban sincs...

na jo inygen volt ukrajnában a helyi hívás a fülkékből... de az még fülkeforradalmi idők voltak...

@Démonmac1: szerinted arányos???

[HEJ] 2012.07.09. 14:35:05

Én is otthagytam felórát a legkoszosabb megálló cimért vetélkedő Gellért-téri kikötőben.
Amugy meg, ha már jó magyar módra (ld. még 4-es metró) teljesen feleslegesen sűrűn jelölték ki a megállókat, és direkt cikkcakkban, akkor állitsanak üzembe szárnyas hajókat, hogy ne másfél óra legyen a menetidő felfele, és egy lefele...

Muad\\\'Dib 2012.07.09. 14:38:49

@dr. Bubó:
Most akkor ismét megkérdezem. Lehet Magyarországon ingyen utazni, nem helyi nyugdíjasnak, vagy bárkinek?
Nem arra vagyok kíváncsi megteszik e, mert az, hogy valaki nem tartja be a szabályokat, meg az, hogy valami legális, két külön dolog.

martsika 2012.07.09. 14:42:02

@873ujr3rk: az Árpád hídnál árnyékban délután 5 előtt azért nem volt 40 fok

Koky_ 2012.07.09. 14:42:08

@dr. Bubó: Gyakran látok kutyákat, amint a hajójáratra várakoznak, hogy ingyen szórakozzanak... Jézusom!

Watt25 · http://sablonvalasz.blogspot.hu 2012.07.09. 14:43:43

Én eddig egyszer akartam kipróbálni. Két perccel az indulás előtt értem a megállóba, de azt mondták, akik már ott rég vártak, hogy abba az irányba a fél órával ezelőtti sem jött még meg... Mivel a láthatáron sem láttam hajót, inkább visszamentem a metróhoz.

Bobby Newmark 2012.07.09. 14:47:13

Azért a legnagyobb röhej az, hogy EDDIG IS lehetett hajózni a Dunán. Persze a sok paraszt csak most özönlik oda.
Echte proli magatartás. A legalja. Szánalom a négyzeten.

Menjetek, tömegben nyomorogni egy lélekvesztőn, az való nektek!

ritmikus csimpifon 2012.07.09. 14:49:59

@Bobby Newmark: Te hozzám beszélsz? Nem fogom, miről van szó. Hogy jön ide a gyerek?

Funkerman 2012.07.09. 14:57:48

@agostonl: Miért nem egyszerű? Egyszer erre folyik a Duna, egyszer meg arra? Ausztriában pl. tudnak pontosan hajózni a Dunán? Tudnak! Nekik ez is megy. Ráadásul olyan hajókkal, amikről nem 50 ember száll le és fel, hanem 2-300. Bringákkal, csomagokkal stb.

Callidus 2012.07.09. 15:01:54

Felcsillant a szemem amikor arra gondoltam hogy vegre kihasznalja Budapest is a kozepen keresztulvezeto 10 savos gyorsforgalmi utat.
Sajnalom hogy egy ilyen kivalo lehetoseg is csak az apropenzek zsebbesepresenek lehetosege lett.
Ja meg az egymas szidasanak itt.

Azthiszem itt a vege. Mindig remenykedek, de mindig ugyanezt latom a vegen. Kezdem megunni. Mint egy rossz komedia, ahol a vicc mindig ugyanaz. Sajnalom hogy a borotokre megy.

esprit 2012.07.09. 15:02:09

@Démonmac1: ""ledolgozták a maguk idejét, ""

Nincs 500 ezer akinek 40 vagy annál több SZOLGÁLATI viszonya lenne.

Lescol 2012.07.09. 15:07:45

@dr. Bubó: Igen az adózó.. mert a te adódból fizetik ezt is meg MINDEN mást.
Furcsa módon a hozzád hasonló ADÓZOM ezért VEREM A MELLEM emberek adója pont arra megy el amiről épp botrány van.. másra sose, csak éppen arra az egy dologra. A teljes adód. Fel kellene fogni végre, hogy azért mert adózik valaki, attól még nem jár minden ingyen. Mellesleg én is adózom.

Ha nem vetted volna észre, itt nem az a probléma, hogy kinek a mijéből mit fizettek, hanem egy jó ötletet hogyan lehet igazán jól elbaszni.

dr. Bubó 2012.07.09. 15:07:46

na akkor tisztázzuk mert a sok barom adózó aki dolgozik robotol nem szán időt tájékozódósra....

kedves adózók ingen a TI pénzeteken INGYEN utazik
mindenki (!!! még a brazil perui tunéziai turista is) aki
65 év feletti
6 év alatti
vagy kutya...

de ha Horngyufán mulott volna most még repkednének is a malévvel...

dr. Bubó 2012.07.09. 15:09:52

@Lescol: "Fel kellene fogni végre, hogy azért mert adózik valaki, attól még nem jár minden ingyen."

ugy tűnök mint aki azt teszi szóvá hogy miért kell egy középkorú dolgozó adózónak 400 Ft os jegyet venni?

legyen minden ingyen? úgy látod erről írtam ?

egyébként még az is lehetne... ha a közgép minden közpénzt nem lovasítana meg...

amekoora az adózás itt isztánban... (több mint 82%)

Lescol 2012.07.09. 15:10:47

@dr. Bubó: Lipótmező érett vagy.. kellene egy olyan Dr. oda mint te..

Callidus 2012.07.09. 15:14:22

Ami a "nyuggereket" illeti:

"Our society must make it right and possible for old people not to fear the young or be deserted by them, for the test of a civilization is the way that it cares for its helpless members".~Pearl S. Buck (1892-1973), My Several Worlds [1954].

Mennyire kell ostobanak lenni hogy ne jojj ra hogy a sajat jovobeli sorsodat latod amikor "nyugger"ezel. ?

Es igen, a legtobb orszagban az idosek ingyen, vagy nagyon nagy kedvezmenyekkel utaznak.

Hogy mashogy utazzon? Uljon autoba es vezessen? Vagy kocogjon? Bicikli?

Hallo... racio.. :)

Bobby Newmark 2012.07.09. 15:14:38

@ritmikus csimpifon: Belekötöttél az olvtársba, hogy kifogásolta, hogy az ő adójából ingyen hajókáznak. Azon az alapon, hogy nem csak ő fizet adót.
A helyzet meg az, hogy aki utazik, az a jelek szerint tényleg kurvára nem fizet adót, úgyhogy az eredeti felvetés jogos volt.
Gyakorlatilag mások kölkeinek kirándulását fizetem én, az adómból. Tudod, inkább fizetném a sajátjaimét, ha egy mód van rá. Ja, és nem prolihajóra.

Muad\\\'Dib 2012.07.09. 15:15:24

@dr. Bubó:
Nos, valóban, most utána is olvastam Mindazonáltal ezt az ajándékot, a csodás és egyenlőségre törekvő EU-nak köszönhetjük:
"...Az egyenlő bánásmód alapelvének megfelelően más uniós tagállamok Magyarországon tartózkodó nyugdíjasai számára is biztosítani kell ugyanazokat a kedvezményeket, amelyek a magyar nyugdíjasokat megilletik..."
Tehát tényleg lakhelyhez kellene kötni legalább, hogy ne lehessen az EU alapelvekre hivatkozni kintről. Persze, ha ezt meglépné a kormány, biztos kiderülne erről is, hogy fasiszta diszkrimináció...

mojoking77 2012.07.09. 15:16:09

@dr. Bubó:Mi ujsag sracok? Elromlott a klima az irodaban, vagy csak az egesz ceg szabin van rajtatok kivul? Szamold mar ki legyszives, mennyi penzedbe is fajt neked az, hogy nehany ember ingyen hajokazhat a Dunan?
Nem erzed szornyen kispalyasnak magad? Megsugom, az vagy pedig. TE, az ADOZO...
Szanalmas kis pocs, a brutto 200 000 utan levont adojaval..

Callidus 2012.07.09. 15:16:27

@dr. Bubó: Az ugye megvan hogy a telefonvonal amiken ezeket a butasagokat kozzeteszed, meg ezt is a "nyuggerek" epitettek, vagy fizettek. Ezt erted?

Lescol 2012.07.09. 15:19:43

@Koky_: Pedig vannak.. afgán agarak szamojéd spiccek, argentín dogok.. városnéző ingyenélő túrista kutyák. kicsit hajókáznak és utána összeszarják a belvárost.

Callidus 2012.07.09. 15:20:52

Elnezve a kommenteket nagyon nagy a sotetseg otthon. Keves naciot latni amelyik a sajat labat fureszeli hangosan kacagva, es a masikra vicsorogva.

Amikor a nyugdijasok kedvezmenyeit legyintve hagyjatok ellopni, akkor nem csak az anyadtol, apadtol hagyod elvenni a teljesen ertelemszeru eletkorulmenykonnyitest, de a sajat magadet is kukaba dobod. Mekkora butasag ez mar? :)))) Es nem kell hozza semmi csak egy kis megoszto retorika...
Minek a GYES? Ne fizess mas kolkenek se.
Minek a kozkorhaz? Ugyis csak a nyuggerek ulnek ott.
Minek a kozoktatas? Majd tanitod te a gyerekedet. :))) Teljes elmehaborodas :)))

maguborka 2012.07.09. 15:22:31

A jelek szerint max kihasználtsággal pörögnek a hajók, ~ 300 emberrel folyamatosan, akkor a szolgáltatás működik. Az, hogy télen senki nem lesz rajta az is tuti... Az meg a másik tuti, hogy nem ettől lett biztosítva s kihasználva a dunai hajózás... Stégeket minden helyre, óradíjjal, vagy p+r-rel motorcsónakoknak, s van alternatíva a magán embereknek. Mindentől félnek a bürökraták, így meg nem lehet fejlődni... Másik példa a pest környéki bányatavak, nem 2 úszómestert tesznek ki egy toronnyal, hanem tiltanak, s rendőröket küldenek ki nonstop.. Gratula.

Malachi 2012.07.09. 15:22:43

@dr. Bubó: doktor úr, ilyen melegben nem javallott töményet reggelizni és ebédelni. látja, magával is mi lett. pedig egy éve még képes volt két értelmes, összefüggő magyar mondatot leírni ide-oda. most meg nem.

Callidus 2012.07.09. 15:23:06

Es meg az sincs hogy aszongya nektek valaki hogy csokkentem az adot, ha belementek abba hogy ne utazzon ingyen a dolgozni mar nem tudo.

Ehelyett emelik az adodat, az arakat, a bunteteseidet, es vagdossak az eddig elert joleti rendszeredet. Te meg meg tapsikolsz is hozza :))))
Elkepeszto tudatlansag.

dr. Bubó 2012.07.09. 15:23:50

na akkor a gyengébbek kedvéért... agyatlanoknak...

1) a gazdasáág gyorsnaszágyja zuhanórepülésben...
2) az adóspirál egyre gyorsul (növekvő ráták, csökkenő bevételek)
3) növekvő feketegazdaság...
4) csökkenő AKTÍV népesség (demográfia+exódus)
5) ratkó nyuggerek...

2050 re 5 milla nyugger+5 milla roma

teljesen világos hogy a jelenlegi egy hajóút=egy szavazat rencer nem fojtat6ó...

a mostani aktívak nemhogy ingyen nem fognak utazgatni de egy fillér nyugdíjat nem fognak kapni...

ezen tessék elgondolkodni...

dr. Bubó 2012.07.09. 15:26:04

megvan a megoldás...

nem adózok, Ti meg vígan fizessétek az INGYEN proli szórakázást...

Malachi 2012.07.09. 15:28:23

@Callidus: a nyugdíjas kedvezmények szarul voltak/vannak megoldva, mint annyi minden itthon. az a baj tudod, hogy pl. amíg a távolsági buszokon ingyenes volt a közlekedés (bár még lehet most is az, nem tudom változott-e a helyzet, csak én nem szoktam már buszozni) szóval addig az ÖSSZES reggeli és délelőtti Budapest környéki járatot nyugdíjasok töltötték meg, mert 1. unatkoztak 2. nem volt jobb dolguk 3 busszal jártak kenyeret/tejet venni, oda, ahol éppen 20 forinttal olcsóbb volt. a munkába járók, diákok, többi utas pedig velük együtt nyomorgott és viselte a késéseket.

ezt egy egyszerű, esetenkénti 50-100-200 forintos nyugdíjas jeggyel ki lehetne küszöbölni, ami jól szűrni a csupán passzióból utazgatókat és annak sem jelentene komoly terhet, akinek valóban utaznia kell.

gondolom érted a problémát.

garfield11 2012.07.09. 15:28:35

@dr. Bubó: Miért is fáj neked az, hogy ingyen utazik a nyugdíjas, gyerek és a kutya??gondolom neked nincs gyereked, legalább is bízok benne a gyerek érdekébe...nyugdíjas mert te is leszel vagy is bízol benne gondolom?? Amúgy nem a bkv hajó járattal van itt ám a gond, hanem az emberekkel. a hozzászólásokból kiderül, hogy ki itt a proli.
Na szép napot mindenkinek, nyugodtan hajókázzanak csak a gyerekek, a nyuggerek, a kutyák, továbbra is. Mindenki meg adózik érte ám.....

ja azért egy helyesírási szótárt használhattál volna mielőtt itt osztod az észt...vagy is csak azt hiszed

Bobby Newmark 2012.07.09. 15:29:12

@Callidus: Elég valószínűtlen. Főleg a UPC vonalakkal kapcsolatban, de a többi is erősen gyanús.

Amikor a mostani nyuggerek építették a telefonvonalakat, akkor akár egy évtizedet is várhattál rá.

Lescol 2012.07.09. 15:30:11

@dr. Bubó: ez is egy megoldás. ne adózz, viszont minden szolgáltatást amit igénybe veszel, teljes kereskedelmi árat fizess és oldjad meg a nyugdíjas vagy egészségügyi ellátásodat magadnak. már csak törvénybe kell iktatni ezt a lehetőséget.

Bobby Newmark 2012.07.09. 15:33:21

@Lescol: Ezt kurvára tudnám támogatni.

Hidd el, hogy így nem aggódnék semmiféle nyugdíj vagy egészségügyi ellátás miatt.

Callidus 2012.07.09. 15:35:19

@Malachi: Nem. Nem ertem a problemat.

A tomegkozlekedest ilyenkor szoktak racionalizalni, atszervezni, ujratervezni.

Ha erre nem kepes az eppen regnalo csapat, akkor meg egyszeruen kampanyolni a "problema ellen".

Szerinted "unalmukban"utazgatnak a nyugdijasok? :)))

Borzalmas hogy enyire elvalasztottak nemcsak a valosagtol hanem a sajat nagyanyadtol is. Igy nem erted hogy kettot pislogsz es te fogsz ott "unalmadban" utazgatni.. :)))

Nade mindegy is. Vissza a temahoz.

Ha ezt a hajozast hozzaertessel, kreativitassal valaki tenyleg megszervezne, az nemzetkozileg is hires es nepszeru lehetne, tekintve a varos adottsagait.
Mas varosokban teljes iparag epul erre, mert van szakertelem es motivacio.

Otthon a lojalis valaki valakije szakerto a lacipecsenyen nem lat tul, meg az olcso setahajokazason.. meg persze neki csak az a dolga hogy az EU tamogatast kivegye a projectbol.

Ezert lathatod ezeket a kudarcokat.

Persze nem ezt latod, hanem azt a sok sok "ellenseget" akit kitalaltak neked az elmult evekben.
Hogy az ovonenid is ellenseg lehet mara, az mar a te hibad.

Démonmac1 2012.07.09. 15:35:48

@Lescol: ". már csak törvénybe kell iktatni ezt a lehetőséget. "
Az tuti bukta bármelyik választáson.
És azért Viktor szeretne (ugyan ki nem:)) újrázni.

Malachi 2012.07.09. 15:37:32

@Lescol: ha mellé bedobnának egy teljes EÜ privatizációt, ami tényleges versenyhelyzetet teremtene, hát az maga lenne a megvalósult álom.

de persze hülyenépszavazás...az eü nem üzlet...ja, nekünk nem is, csak az államnak.

Malachi 2012.07.09. 15:39:45

@Callidus: öhm, a hajózáshoz én nem szóltam hozzá, a válaszomból viszont kiragadtál egy szót és azt cincálod, ami azt jelenti, nem igazán van érdemi válaszod. oké, nem baj, de ezért kár volt ám ennyit írni.

Lescol 2012.07.09. 15:43:27

@Bobby Newmark: és nem te lennél az egyetlen.

Bobby Newmark 2012.07.09. 15:45:06

@Callidus: Lehet, hogy te nem ugyanazt a valóságot nézed?

Szó szerint hallottam ezt nyugger szájából 7-esen:
"Szeretek ilyenkor jönni, mert ilyenkor olyan jó sok a fiatal"

Hát tudod, a kurva anyját.

Igen, bazdmeg, egy jó része unalmában utazgat. Főleg a tőzsgyökeres budapesti.

Lescol 2012.07.09. 15:46:38

@Malachi: a tényleges versenyhelyzet már akkor megteremtődne, ha mindenki arra költené amit igénybe vesz. ez már magában véve kiszűrne egy csomó társadalmilag fölösleges kiadást. ÁFA megmaradásával meg megmaradna az állami bevétel és a lakosség közérzete is jelentősen jobb lenne.

ritmikus csimpifon 2012.07.09. 15:48:08

@Bobby Newmark: Értem, amit mondasz, csak marha unalmasak már az alábbi baromságok:

- "az én adómból fizetnek itt mindent a proliknak meg a cigóknak"

- "minek fizeti a vidéki a budapesti BKV-t, mikor nem is használja"

- "legyen fizetős az egészségügy" (megnézném, ahogy kifizeti a 10 milliós műtétet)

- meg a többi hasonló, a modorosblogra való ökörségek.

Lescol 2012.07.09. 15:49:14

@Bobby Newmark: bizony hogy jópáran unatkoznak. nem egyről tudok én is aki reggel felül és végállomástól végállomásig. vagy körjátaton körbekörbe

@Démonmac1: mostani választási törvénnyel annyira nem lesz nehéz duplázni :D de ez mondjuk kicsit off téma

Malachi 2012.07.09. 15:49:37

amúgy azt tudja valaki, hogy miért késnek folyton a hajók? mert ha legalább a menetrendet tartanák, akkor máris nem lenne ANNYIRA rossz a helyzet.

a másik meg, hogy egyszerűen túl sokan akarnak utazni...hát, a turistaszezon közepén, bérleteseknek ingyen, satöbbi... nyilvánvalóan alulterveztek a hivatalba. ősztől már nem lesz akkora a gáz, aztán ki tudja, addig is talán beállítanak még 1-2 csotrogányt, hátha elsüllyed az egyik és le lehet fújni ezt az egész cirkuszt.

de a késések, arra nincs magyarázat.

ezt pedig küldöm minden nyugdíjas, gyerekes és egyedülálló hajókázni vágyónak: youtu.be/7hZf7qelqX8?t=47s

Démonmac1 2012.07.09. 15:50:11

A no ado, viszont mindenki fizet, az egy egetverő szamárság.
kivitelezhetetlen.
aránytalan
és igazságtalan.

SvenH. (törölt) 2012.07.09. 15:51:24

kellenek az ilyen tudatmodosito szerek, hiszen a sok barom sirja vissza a kommunizmust rendesen, lasd: 2/3 a 2010es valasztason
el kellene magyarazni a sok kommancsnak, hogy ami marpedig kevesbe faj a delikvensnek azt bezony bezony az adofizetok fizetik...

Malachi 2012.07.09. 15:51:40

@Bobby Newmark: ne bántsd, ha jól vettem ki külföldről okos.

Démonmac1 2012.07.09. 15:52:02

@Lescol: ": mostani választási törvénnyel annyira nem lesz nehéz duplázni :D de ez mondjuk kicsit off téma "

Az egész témánk mindenestül off, mivel a hajórol volt szó, nem a nyugdíjrendszerről:)

Bobby Newmark 2012.07.09. 15:56:59

@ritmikus csimpifon: Alapvetően állami kötelességvállalás szempontjából két irányzat van, a nagy állami és a kis állami szerepvállalást propagáló.

A nagy állam elszív annyi pénzt, amennyit tud, hogy aztán "okosan" szétossza azok közt, akik igénylik.

A kis állam meghagyja a pénzt az azt megkeresőknél, viszont kevesebb szolgáltatást nyújt alanyi jogon.

Elég paraszt dolog a kis államot propagálókat egy legyintéssel és a modoros jelzővel figyelmen kívül hagyni.
Főleg, hogy láttuk, látjuk, hogy a nagy állam mennyire kurvára korrupcióval telített és élhetetlen.

Bobby Newmark 2012.07.09. 15:59:18

Blogmotor összeszarta magát?

Zolika817 2012.07.09. 16:03:02

"Egyébként az a nagy kérdés, hogy jól szűrik-e le a tapasztalatokat és változtatnak pozitív irányban, vagy egyszerűen csak hagyják ezt is elkallódni, mint annyi mást e hazában."
stf! maximálisan egyet értek veled
....szerintem az ötlet nagyon jó, kérdés mit változtatnak meg a tapasztalatok alapján.
Én már most kapásból 3 dolgot változtatnék.

az egyik (bár) nem a legsűrgösebb a hajók modernizálása, 1 évig még kilehet bírni 200millió veszteséget, ennek a sokszorosát lopják, herdálják el a BKV-BKKnál, de ha nem tudják az üzemeltetni veszteség mentesen akkor inkább hagyják...ha már van gazdaságosabb, nagyobb befogadó képességű, gyorsabb hajónk, akkor a következő változtatási javaslatom, akár tárgytalan is lehet.
miszerint kevesebb cikázás a kétoldal között.
és harmadik, de fontos, hogy vagy legyen a jelenlegi áraknál egy picit drágább(persze, ha a gazdaságosabb hajókkal se lenne nulszaladós), vagy legyen első és másodosztály, természetesen bérlet/jegy csak a másodra legyen érvényes, és alakítsák át olyan "kényelmesre", mint a többi zsúfolt BKV járatot, WC, bűfé, wifi nyísta, esetleg kilátás se(hogy tutti ne fapados város nézés legyen)....ők lennének úgye alul, felül meg a lóvésok, ezt télen lehetne cserélni, fagyjanak meg a bérletesek, na jó ez csak vicc volt....

anyagilag a legkevésbbé számít, de az elveimet zavarja, milyen alapon uatzik ingyen a kutya, még a leggazdaságosabb tömött kombinon is fizetni kell értük, nincs is oly rég még amikor eb-adót akartak kivetni(amivel egyet is értek, persze én kutya útlevélként hívnám, aki a kertjéből nem akarja kihozzni arra nem vonatkozna) most meg az adófizetők fizessék az eb utazását,.. ráadásul ami végkép felháborító, hogy van a hajónak személyzete, aki nem engedi felszállni azokat az embereket akik a hajón engedélyezett szálítható személyek számát túllépik, arra meg nem figyelnek, hogy az eb-en szájkosár legyen meg póráz, azt már nem is említem, hogy(de ezt csak gondolom), hogy a kutyák tömegével sem foglalkoznak, csak embereket nem engeik felszállni, azt nem is nézik, hogy egy nagyobb kutya simán ki tesz egy átlag nőt, gyerekről nem is beszélve.

vittore 2012.07.09. 16:08:30

@Bobby Newmark: Ehehe... Igazad van. Tavaly és tavaly elött is mentünk a Rómaira a menetrend szerinti hajóval. Fent volt a menetrend a BKV honlapján, csak nem ők üzemeltették, hanem külsős vállalkozó.... Kevesen voltak és a kapitány magától felajánlotta, hogy a kölök "vezethesse" a hajót. :)

Bobby Newmark 2012.07.09. 16:17:42

@Zolika817: Nyitott kapukat döngetsz, létezik "első osztály", csak nem a BKV prolihajón.

A kutyás meglátásaiddal egyetértek, én konkrétan betiltanám a városi kutyatartást, de nem érzem, hogy pont a hajón ez egy életbevágó kérdés lenne.

Másrészt meg egy kis harapdálás, utána gazda meglincselése csak feldobja a hajóutat, nem értem, mi ezzel a baj. Te meg én úgysem fogunk ezzel a szarral hajózni, akkor meg nem mindegy?

Zolika817 2012.07.09. 16:28:19

@Muad\\\'Dib:
és ezt mégis, hogy gondoltad?
minden Eu-s nyugdíjas utazzon ingyen(Mo.n), de csak aki magyar lakcímmel rendelkezik?ez szerinted mennyire áll összhangban az uniós elvekkel, szerintem nem nagyon,

Zolika817 2012.07.09. 16:32:46

@Bobby Newmark:
végülis igazad van, bár tetszik a hajós dolog, de kényelmesebb a kocsi, meg abban szerencsés helyzetben vagyok, hogy olcsóbb munkába kocsi(persze csak a benyát nézzve) mint a BKV. :)

DNA 2012.07.09. 16:44:38

Rohadt lényeges a hajójárat Pestre,az nem lényeg,hogy az ezer éves buszokon a gumikat nem tudják lecserélni,mert nincs pénz semmire (ilyenekre)...

Sárga Király 2012.07.09. 16:56:46

@Muad\\\'Dib: Ha a 10 ezer forintos bérletemmel használhatnék egy bkv-s szolgáltatást, de az vagy nem elérhető vagy szarul működik, és ezért blogbejegyzést írok - akkor én panelproli vagyok?

Csak akkor van jogom/ okom reklamálni,ha sokat fizetek valamiért?

Szerintem bújj vissza Kövér barátod seggébe, és élvezd az ingyen utazást.

dr. Bubó 2012.07.09. 16:58:16

@DNA: ne fanyalogj... semmi lyónak nem tucc örülni... ha jó ha nem jo ez van...

ja és a buszok is (skyblue=égkék ami égszínkék, de hivatalos nevén strandkorlát) kékek lesznek

örüjj hogy valami történik...

a buszok világoskékek...
a villamosok bugyi rózsaszinek...

Bobby Newmark 2012.07.09. 16:58:26

@Sárga Király: Ha eddig nem vetted igénybe a létező szolgáltatásokat, csak most, hogy kvázi ingyen lett rá lehetőséged, akkor bizony igenis proli vagy. Nincs mit szépíteni rajta, ez a proli definíciója.

elkoltozott. 2012.07.09. 17:01:42

Hogy jön ide az adózás? Kedves adózók (én is) arra nem gondolnak hogy majd ök is lesznek nyugdíjasok (jó esetben).. és akkor majd arrol fognak fröcsögni hogy adóztak eleget ahhoz h ingyen utazzanak? Vagy Te kedves adozó majd megveszed a bérletet akkor is ha ingyen utazhatnál? Jesszusom de sötétek vagytok...

On: Sok más országban létezik a folyón utazás lehetősége. Szerintem alapvetően hülyeség volt cikkcakkoztatni a hajókat. Egy egy oda vissza "sáv"kellene, máris gyorsabb lenne. Persze ezek a hajók nem alkalmasak azokra a feladatokra amit a BKV kigondolt. Ez valami látványproject lehetett mindenféle gondolkozás nélkül..

Alikam 2012.07.09. 17:01:45

@ritmikus csimpifon: akkor hogy a faszba jelent 200 milliós veszteséget a BKV-nak?

Komolyan itt mindig minden az EU pénzéből van fizetve de mégis 20.000 milliárd az adósságunki, meg itt minden a legolcsóbb, a gáz a ház, az élet és mégis itt a van az egyik legalacsonyabb életszínvonal a fejlődő országok között....

Itt bazmeg minden kurva jó aztán mégis minden kurva szar, paradox egy ország ez.

dr. Bubó 2012.07.09. 17:01:58

@Sárga Király: a gyerekeidért mennyit fizettél?

tudtad azt hogy a 400 ft os jegyedhez adok 800 at? hármotoknak az 3600-400 = 3200 Ft ot fizetett a kölcségvetés szemben a 400 forintodhoz...

szerintem örüjj neki hogy juk van a s*ggeden...

ez a proliság... ingyen hajón utazni utána pofázni hogy nem jo....

Bobby Newmark 2012.07.09. 17:11:20

@elkoltozott.: Tudod, ezerszer inkább fizetném boldogan a teljes árat "nyugdíjasként" abból a pénzből, amit NEM VESZNEK EL, mint hogy a szájbatekert állami csecsen lógjak öregen.

Sárga Király 2012.07.09. 17:11:35

Nincs gyerekem és nem hétköznap akartam utazni, tehát fizettem volna a jegyért. Nem tettem, mivel a meghirdetett időpontban nem jött a hajó.

Nem az a proli, aki egy bizonyos összeg kifizetéséért cserébe szolgáltatást vár el. Az proli, aki úgy gondolja, hogy csak plusz pénzért veszik emberszámba - és maga is így jár el másokkal szemben.

Bubó, az hogy reflexből vagy hülye, egyelőre csak téged minősít. De tényleg, ha helyesen sem tudsz írni - l. "juk van a seggeden" -nem kell fárasztanod magad ilyen bonyolult dolgokkal.

Bobby Newmark 2012.07.09. 17:14:17

@Sárga Király: Eddig eszedbe sem jutott hajózni a Dunán. Most, hogy "ingyen" lehet, akartál. Ki a proli?

Sárga Király 2012.07.09. 17:16:25

Arról nem beszélve, hogy az ingyenesnek mondott hajóút is csak bérlettel működik. Akkor - mi van ingyen, ki a proli? Annyit kellene felfogni, hogy a hajózás már a tömegközlekedés része - mint a villamos vagy a metró. És igen, az ember bérlettel /400 Ft-ért is elvárhat annyit, hogy ne kelljen fél órát várnia egy be sem futó hajóra.

Malachi 2012.07.09. 17:16:52

@Bobby Newmark: "Sárga Király 2012.07.09. 17:11:35
Nincs gyerekem és nem hétköznap akartam utazni, tehát fizettem volna a jegyért."

Martinm5 2012.07.09. 17:17:38

@agostonl:
már ne haragudj, tökéletesen pontosan számolható, nincs dugó, stb.
Abszolut pontos menetrend és menetrend tartás lehetséges az ilyen vizen.

Sárga Király 2012.07.09. 17:18:20

@Bobby Newmark: Honnan a töködből tudnád, hogy hányszor hajózom én a Dunán :) Talán többször mint te, ha csak nem vagy vízi rendőr. Bár az sok mindent megmagyarázna a kommentjeiddel kapcsolatban is.

Malachi 2012.07.09. 17:19:07

@Bobby Newmark: a BKV új hajójárata ugyanolyan, mintha indított volna egy új villamos, vagy metróvonalat. utóbbi persze sci-fi. de most mégis képzeljük el azt, hogy valamikor 2048-ban elindul a 4-es metró, de nem jön időben, kimarad, meg amúgy is csak 20 ember szállhat fel minden szerelvényre.

érted a párhuzamot? akkor miért adod a hülyét?

Sárga Király 2012.07.09. 17:30:46

@Bobby Newmark: nem, nem vagyok az. Folytassuk? :)

Malachi 2012.07.09. 17:32:58

@Bobby Newmark: amennyiben BKV-ra szállni proliság, úgy mindenképp, ahogy mondod.

én alapvetően nagyobb prosztóságnak tartom, amikor valaki egyedül ül kocsiba a városban, pedig nem lenne kötelező neki, de nem tudok őszintén bunkóparasztozni mégse, mert tény, hogy a BKV járművei nem feltétlenül veszik fel komfortban a versenyt egy akármilyen autóval.

érdekes kérdés ez is, de hát most nem erről van szó.

Bobby Newmark 2012.07.09. 17:36:52

@Sárga Király: A mennyiség teljesen irreveláns, a hozzáállás a lényeg. Abban a tekintetben viszont igazi proli vagy.

Én utoljára négy éve hajóztam át Dömösre, de azért, mert Dömösre akartam menni, nem a hajózás élménye miatt. Az ilyen passzív szórakozás kevéssé köt le.

Bobby Newmark 2012.07.09. 17:41:52

@Malachi: Ebben az esetben a sétametrózni szándékozó hőbörgők a prolik.

Nem értem, mi ebben a nehezen felfogható.

Sárga Király 2012.07.09. 17:51:06

@Bobby Newmark: Mantrázol, hogy proli vagyok, és hogy a hozzáállásom, stb. Megnyugtatlak, ez előtt is hajóztam a Dunán, ingyen és pénzért is, ahogy jött, mikor hogy volt kedvem/ dolgom.

Különösebben nem érdekes, hogy te miért akartál Dömösre menni. A magánügyed -ahogy az is, hogy mi jelent számodra szórakozást. Ha te attól izgulsz fel, hogy jó sok pénzt költesz egy luxusszolgáltatásra, a te dolgod - ám ettől nem lesz jogod megítélni a másként élőket.

Valószínűleg dúsgazdag vállalkozó/ jó helyen nyalakodó politikus lehetsz , ennek megfelelő életszemlélettel és erkölccsel.

Zolika817 2012.07.09. 17:52:57

@M@Malachi: szerintem meg az a prosztóság, hogy ilyeneket írsz, én Angyalföldi panelben lakó munkásember vagyok(proli), és nem hiszem, hogy nagyobb prosztóság lenne a szaros Suzukimal(euro4) járni munkába egyedül, mint a tömött BKV busszal aminek a kipufogógázai megtöltenének egy szénbányát...

Sárga Király 2012.07.09. 17:54:03

De most komolyan, ha valaki különösebb cél nélkül utazik egy villamossal, az proli? Azt hiszem, új kategóriát alkottál, Newmark.

Bobby Newmark 2012.07.09. 17:55:42

@Sárga Király: Na látod, itt ragadtad meg a lényeget!

"jó sok pénzt költesz egy luxusszolgáltatásra"

Aki ELVÁRJA, hogy egy LUXUSszolgáltatás ingyen legyen, az a proli.

Te ezt tetted, és hőbörögtél, hogy nem is luxus.

Nem mantrázom, hogy proli vagy, hanem érveket sorakoztatok. Tudod, amire te képtelen vagy.

Sárga Király 2012.07.09. 18:00:49

@Bobby Newmark: Tévedtem. Ha te a BKV hajójáratát "LUXUSszolgáltatásnak" tekinted, akkor elég mélyről jöhetsz. Remélem, egyszer utazol majd egy ötcsillagos metróval is, már ha a nagy méltóságú ellenőrök felengednek rá. Legalább lesz miről mesélned öregkorodban.

Bobby Newmark 2012.07.09. 18:09:37

@Sárga Király: Baszdmeg, TE ÍRTAD, hogy luxusszolgáltatás. Legalább ne hazudj a pofámba, köcsög!

Sárga Király 2012.07.09. 18:11:43

Az ingyen, és a 10 ezer forint/400 forint közötti különbséget továbbra sem sikerült abszolválnod, de azért segítek:

NINCS ingyenes BKV-s hajóút, faszfej, az emberek fizetnek érte, hogy használhassák. Vagy havonta 10 ezer forintot vagy alkalmanként 400-at - és elvárható az, hogy a pénzükért elfogadható minőségű szolgáltatást kapjanak.

Sárga Király 2012.07.09. 18:14:01

@Bobby Newmark: Nem azt írtam, hogy a BKV-é lenne luxusszolgáltatás, te szerencsétlen. Olvass vissza vagy kérj meg valakit, hogy segítsen, ha csak írni tudsz.

Bobby Newmark 2012.07.09. 18:28:30

@Sárga Király: Valóban, te a hajózásra írtad en bloc, hogy luxus.

Na, akkor kezdjük előröl.

1. Eddig nem lehetett hajózni kvázi ingyen, csak pénzért.
2. Most lehet.
3. Neked nem sikerül, hőbörögsz, de nem vagy hajlandó fizetős, de garantált szolgáltatást igénybe venni.
4. Ezért egy szar proli vagy.

Ennyi a lényeg, a többi csak terelés részedről.

De hagyjuk, nem kell elismerned, hogy proli vagy, elég, ha mi tudjuk.

Peter-N · http://indepvisual.blog.hu 2012.07.09. 20:35:09

Azért késik a hajó, hogy minden szarrágó blogger megírhassa, hogy mekkora köcsög a BKV. A szerző nem "amerikai", hanem tipikusan magyar. Mindenért fanyalog, mindenért hőbörög és mindent fikáz.

Én a legelső menetrend szerinti hétköznapon igénybe vettem hazafelé az irodából. Késett 25 percet, de megvártam a fák árnyékában egy könyvvel a kezemben.

Megérte.

Kellemes 30 percet utaztam vele és a késést leszámítva csak negyed órával tartott tovább, mint egyéb tömegközlekedési módokon (pl: több átszállást megspóroltam). Ebben a reteknagy kánikulában meg külön jól esett egy kicsit a Dunán lenni ahol elviselhető volt a levegő.

Az első napon hosszabbított és sűrített menetrenddel közlekedtek a hajók, de így is sokat késtek. Na és akkor mi van?

Az ilyen szarrágók, mint Te, éppen egyszerre próbálnak rászabadulni, de arra nem gondolnak, hogy a gépparkot a normál üzemhez nyögte ki nagy nehezen a BKV. Mégis honnan kéne tehermentesítő hajókat szülnie az első napok, hetek forgalmához?

Amúgy meg nem titkoltan a BKV részéről ez kísérleti szolgáltatás (értsd: szóvivő mondta nagyjából egy tucatnyi sajtótájékoztatón). Ha lesz folyamatos érdeklődés akkor lesznek még hajók, több megálló, sűrűbb menetrend és hasonlók. Addig meg lehet rágni a szart, hogy megint valami nem jó.

Majd az újszülött gyerekeddel is ordíts, mert nem tudja egyedül kitörölni a szaros seggét.

dr. mesterséges színezék 2012.07.09. 22:38:05

@Gera: "de városnézésre kiváló és főleg olcsó. "

Annyira olcsó, hogy a végén van meglepi, ha a szokásosnál is jobban emelkedik a bérlet ára.
Mulat a magyar... ingyér...

dr. mesterséges színezék 2012.07.09. 22:40:52

@Peter-N: "Ha lesz folyamatos érdeklődés akkor lesznek még hajók, több megálló, sűrűbb menetrend és hasonlók."

Ha volnék egy Vitézy Dávid, pont júliusban próbálnám ki, hogy van-e virtuálisan ingyenes hajókra.

Télen a kvázi-ingyen forralt borral tennék kísérletet, hogy levonjak belőle messzemenő következtetéseket.

Sárga Király 2012.07.09. 22:43:13

@Bobby Newmark: Ha neked tíz rongy "kvázi ingyen" van, akkor utalhatod is a bankszámlámra.

2. Fizetős, és elvileg garantált szolgáltatást akartam igénybe venni, nem sikerült a késés miatt. Szívem joga, hogy ezután ne váltak egy jóval drágább hajójegyet, és leírjam a véleményemet a BKV-ról.

3. Egyedül vagy, ne kacsintgass megértő többségre, senkiházi. Ha pedig prolit szeretnél látni, nézz egy kicsit ki egy külvárosi kocsmába, a Havannára. Pár mondat a stílusodban, és biliárdgolyókkal verik ki a fogaidat. Joggal.

dr. mesterséges színezék 2012.07.09. 22:48:12

@Malachi: "a BKV új hajójárata ugyanolyan, mintha indított volna egy új villamos, vagy metróvonalat."

... járatonként hatvan főnek.
Miközben a kocsinként annyi utast szállító Metróhoz poroltóban manifesztálódik a gondos gazda.

dr. mesterséges színezék 2012.07.09. 22:54:00

@Sárga Király: 'Ha neked tíz rongy "kvázi ingyen" van, akkor utalhatod is a bankszámlámra.'

Ezt gondold át olyan vonatkozásban, hogy a békávéhajó úgy aránylik a békávéhoz, mint a Marslakók a közszolgálati tévéhez.
Az is tetszik valakinek, az is megéri valakinek, az is a közért van (aminek legfőbb bizonyítéka éppen az, hogy közszolgálati csatornán megy), az is kísérleti, és az is egy pénzelfolyató cég nevetséges csaptökignyitása.

trabant 2012.07.09. 23:54:30

@Muad\\\'Dib:
"Lehet Magyarországon ingyen utazni, nem helyi nyugdíjasnak, vagy bárkinek?"

Lehet, ha valaki elmúlt 65 éves. Akár egy nappal utána is, és elvileg élete végéig.
süti beállítások módosítása