Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Választó vagy? Megveszünk kilóra.

2013.02.05. 09:46 Herkules Irma

neprajzi_targy_mazsa_merleg__mazsalo__14817_2.jpgBármennyire pitiáner, nagy múlttal rendelkező tradíció Magyarországon a választást megelőző osztogatási hullám. Ilyenkor még annyira se számít, hogy egy-egy döntésnek milyen gazdasági, társadalmi, szociális etc. következményei lesznek, amennyire máskor. A választások körül a kisember ráébredhet, hogy mennyire fontos, értékes a politikai elit képviselői számára, még akkor is, ha egyébként láthatóan nem nagyon történnek olyan dolgok, amik az ország és a benne lakó többségében nem milliárdos lakosok közös boldogulását lennének hívatottak szolgálni. Egy kampány, egy szavazat erejéig mindenki lehet fontos, értékes. VÉLEMÉNY

A mai nap osztogatásai persze még kevések, ígéretek is kellenek a jövőre nézve, ilyenkor a nagy hajrában és a maradék józanság elveszítésével eshetnek meg olyan viták, mint amikor szembe megy a 13. havi nyugdíj azzal, hogy a másik fél már a 14. havit ígéri. Mert talán emlékezünk rá, hogy ilyen is volt. Nálunk, meglehetősen úgy tűnik, hogy a politika sajnos a választási győzelmekre és az ország irányításában rejlő hatalmi és anyagai lehetőségekre koncentrál, a köztes négy év pedig a bebetonozásról, a kiaknázásról, a kihasználásról, nem arról, amire felhatalmazásukat kapják e becses emberek: szolgálat, az ország szolgálata.

A FIDESZ-KDNP számos nagyon-nagyon furcsa dolgot produkált idáig, amivel sokak döbbenetét, félelmét és ellenszenvét váltották ki kül- és belföldön egyaránt. 

Megmutatták, hogy egy parlamenti 2/3-dal rendelkező (nem, bármilyen fájdalom, de nem az ország lakosságának kétharmada ruházta rájuk a hatalmat) kormány teljesen szabadon garázdálkodhat. Legyen szó kultúráról  vagy gazdaságról, bármit szétverhet, ledózerolhat, ha úgy tartja kedve. Legyen tele minden kommunistázással, bátran lehet államosítani, központosítani, annak rendje-módja szerint.

311104_294835330634640_638825157_n.jpg

De jogos lehet a kritika, nem csak pusztítás folyik! Az unortodoxia és a csak a  kormány által kommunikált megszorítás nélküli (ha-ha) gazdasági sikerek és az évről évre tolódó elrugaszkodás éve (2020-ra megkétszereződhet a GDP, visszatér az 500.000 külföldre távozott munkavállaló) mellett például itt van nekünk a Magyar Művészeti Akadémia és Fekete Gyuri bácsi, aki nem szégyelli felvállalni, hogy az a valódi művészeti érték, amit a kormány arcai annak tartanak, hogy jó kapcsolatokkal bárkit ki lehet csinálni, aki ellenszenves.

Vagy az oktatási reform, amiről... Ha pedig valaki kritikát fogalmaz meg, az csak a politikai ellenlábasok embere lehet.

Ki áll a Hallgatói Hálózat mögött?

A Ma reggel vendége Füzessi Károly aktivista, Hallgatói Hálózat 2013. január 30. 06:58

 

Mert sajnos, ha kritika éri a tisztelt urakat és hölgyeket, egyszerűen csak legyintenek, hazugság, szoclib maszlag, elmúlt nyolc év és kész! Nem önvizsgálat, önkontroll, közös gondolkodás. Nem, néhány káromkodás és hazaárulózás, aztán jöhet az újabb Békemenet, az első sorban biztosan jut hely néhány szalon fasiszta sajtómunkatársnak is.

A kijátszott földek, a kamu cégek által elnyert milliárdok, a versenyképesség megteremtése helyett kierőszakolt és a gazdaság beindulásának esélyeit rontó rezsicsökkentés, a közmédiumok botrányai, az önkritika hiánya, a párbeszédre való képtelenség, az arrogancia, az erődemonstráció és a hozzáértés hiánya, az állandó csúsztatások, ezek persze mind-mind csak a jéghegy csúcsának a részei. De akkor mit lehet tenni? Mert tagadhatatlan, hogy az osztogatósdi és az ígérgetősdi, legyen bármilyen is ennek a kormánynak a teljesítménye, nem a FIDESZ-KDNP találmánya.

540813_419931068067361_1782968651_n.jpg

Talán annyit, hogy az állampolgároknak lassan rá kellene jönniük, hogy nem egy újabb ígéret, nem egy kis választás előtti extra nyugdíj, némi blöff vagy ígéret, egy kacsintás vagy egy kitalált ellenség réme az, amiért szavazni fog 2014-ben. A politikai elit kilóra veszi a szavazatokat, de az eladók mi magunk vagyunk. Mi határozzuk meg az árunkat, hogy mit várunk el voksunkért cserébe.

A hatalom nem begyűjtött szavazatok kérdése, a hatalom a népé. Ideje ráébredni erre. És ideje ráébreszteni erre a politikai elit tagjait is. Nem mi vagyunk értük, nekik kell szolgálni bennünket. Nem urakként lenézni ránk a magasból, hanem azzal törődni, hogy a felhatalmazás felelősség is. (Érdemes lenne a mentelmi jog jelenlegi formáját is alaposan újragondolni.)

Népszerűség-hajhászáson törheti a fejét a Fidesz

Mivel a következő évben már parlamenti választások lesznek, a Fidesz gyulai frakcióülésének fő üzenete valószínűleg egy népszerűségnövelő intézkedés lesz – mondta az Indexnek több kormánypárti képviselő. Példaként a rezsicsökkentés említették, amelyet kiterjeszthetnek a víz-, csatorna- és szemétszállítási díjra is. A fideszes politikusok szerint a kampány közeledtére utal az is, hogy a frakcióülés színhelyén kedden az MSZP tüntetést tart, amire válaszul a kormányt támogató civil szervezetek Békemenetet szerveznek.

A FIDESZ prominensei Gyulán múlatják az időt, vélhetően kezdődik a gyűjtögetése a népszerűséget növelő ötleteknek, biztosan kínálnak majd látszólag a mai napot megkönnyítő dolgokat, cserébe egyet kérnek, némi szimpátiát, némi felejtést és a megfelelő rubrikába lehelyezett X-et. Annyiszor megvettek már bennünket, miért ne tennének ismét ugyanígy?

Barátom, csak rajtunk áll, hogyan engedünk-e, hogy elégedetten hátradőlhetnek-e majd az urak 2014-ben is, majd azt mondhassák: megint megvettük kilóra, akit csak lehetett!

 

Csatlakozz hozzánk a (klikk:) fészbukon, ha tetszett a cikk, ha hozzánk és Yoda mesterhez hasonlóan te is úgy érzed, hogy komoly zavar van itthon az Erőben, hogy ideje lenne, ha végre rólunk, egyszerű polgárokról is szólna ez az ország, ha bontás helyett építkezés kezdődne.

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönjük, ha ajánlod ismerőseidnek!

Fontos: Ha van valami, amit szívesen megosztanátok velünk, akkor azt elküldhetitek erre a címre: azamerikaifiu@gmail.com


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

14 komment · 2 trackback

Címkék: választás fidesz 2014

A bejegyzés trackback címe:

https://azamerikaifiu.blog.hu/api/trackback/id/tr305063566

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Dorosz Dávid Lonsdale-ben pózol 2013.02.05. 20:17:44

A stylist elfelejtett szólni, hogy ideológiailag nem helyes a szélsőjobb kedvenc márkájában pózolni az LMP-ből kivált nyolcak vadonatúj honlapjának fejlécében. Az LMP 15 fős parlamenti frakciójából nyolcan tagjai a Párbeszéd Magyarországért Platformna...

Trackback: Fogtam egy fidesztrollt, éppen kopipésztelt! 2013.02.05. 20:16:36

Az előre megírt manipulatív propagandaszövegeket saját véleményként terjesztő fideszes bérkommentelők tényleg léteznek! Régóta sejtjük, hogy a napszámban a neten nyüzsgő, egy-egy kormányellenes hangot megütő poszt alatt rajokban támadó jobbertrollok n...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hungarisztan 2013.02.05. 18:45:14

A választó még mindig nem tudja, kire szavazzon (és ez persze nem a véletlen műve).
Következmény: szavazástól való tömeges távolmaradás.
Folyomány: annál jobb a Fidesznek. Nekik ugyanis relatív előnyre van szükségük, nem abszolútra. A relatív előnyt pedig biztosítják a birkamenetelők.

End of conversation, ez az ország ennyit tud.

wicha 2013.02.05. 19:12:36

@hungarisztan: pontosan. ugyanis ha jól sejtem (bár a franc tudja hogy ez a pont most az átmeneti rendelkezésekben van-e vagy sem) akkor már nincs legalább 50%-os részvétel, tehát ha csak 3 ember megy szavazni és abból kettő (gyökér) megint a Fideszre teszi a voksát, akkor megint 2/3-ot kapnak. Emellett nincs egy épeszű alternatíva: a mostani helyzet kábé olyan, mintha bemennél a közértbe, hogy ebédet főzz, de ott minden rohadt.. Akkor most mit vegyek? Rohadt krumplit büdös hússal vagy lejárt szavis virslit? A tököm tele van hogy ennyire szánalmas itt mindenki... És még mindig kb az ország negyede/harmada örömében felsikkant hogy még van a kukacos marhafartőből.Hujj de finom lesz az vasárnapra :(

nnnnnnnn 2013.02.05. 19:14:56

szal lehet a ballibeknek tétlenül nézni ahogy a fidesz simán jeligére megnyeri a 2014es választást. haha.

Bélabáttya (törölt) 2013.02.05. 19:24:42

@hungarisztan: Itt sosem a kire, hanem a ki ellen volt a biztos pont. Nem is változik egyhamar ez a - egyébként jogos - hozzáállás.

Bélabáttya (törölt) 2013.02.05. 19:27:15

Semmi kifogásom a választási osztogatás ellen, csak ki ne hagyjanak belőle.
De talán korektebb, egyszerűbb, és talán olcsóbb is lenne egyfajta választási tőzsdét üzemeltetni. A választók megigérik, hogy a legtöbbet fizetőre adják a voksukat, azok szép összegeket utalnak át, majd ki-ki úgyis az ellen szavaz, aki épp nem szimpi számára.

_most_ 2013.02.05. 19:31:30

@wicha: lehetne a szavazólapokon egy olyan rublika is, hogy egyik párta sem szeretnék szavazni. És ha a többség egyik pártot se szeretné, akkor mondjuk kisorsolnák az ország lakosai közül, hogy kik kerüljenek be a parlamentbe.

Martian (törölt) 2013.02.05. 20:02:20

@wicha: "ha csak 3 ember megy szavazni és abból kettő (gyökér) megint a Fideszre teszi a voksát, akkor megint 2/3-ot kapnak."

Viszont akkor a nemszavazó 99.999 % totális polgári engedetlenséggel blokkolhat bármiféle nullához tendáló legitimitású hatalmat.

DanLightman 2013.02.05. 20:13:13

@_most_: Tudom, hogy csak poénból írtad, de ez marha jó ötlet :D Szerintem ezzel a rendszerrel még jobban is járnánk...

Szélmalomharcos 2013.02.05. 20:20:09

Majd Soros Gyuri bácsi megüzeni az Ámerikai fiú hangján, kire kell szavazni. Inflációs dollárból fizetve,kilóra. Csak azt sajnos nem mi kapjuk, hanem a civil hálózatok és egyéb pártoktól független SZDSZ műhelyek

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2013.02.06. 00:34:39

Csak a látszat miatt vannak szavazások. Sose érdekelte az urat játszó zsiványokat a többségi akarat, a saját hatalmi vágyaikat élték ki az eltelt években. Tőlem aztán élhetnek a szemétdombon kiskirályként. Undorodom mindegyiktől.

felcsutisuttyo 2013.02.06. 05:32:24

a BIRKAMENET ben Gyulán megszólítottak embereket s csak románul beszéltek...ROMÁN SZŐRŐSTALPUAKKAL ÉLTETTÉK ORBÁNT???????
Most ki a hülyébbek akit éltetnek, vagy aki éltet?????

felcsutisuttyo 2013.02.06. 05:37:20

Románul BÉGETTEK...Gyulán....hehehehe

Birkamenet Gyulán:

-Tudsz bégetni?
-Nem-
-és pénzért?
-Beeee-e-e-e

wicha 2013.02.06. 07:52:27

@Martian: "Viszont akkor a nemszavazó 99.999 % totális polgári engedetlenséggel blokkolhat bármiféle nullához tendáló legitimitású hatalmat."

Sajnos akkor sem az lenne, hanem mindenkit ugyanúgy fenyítenének, ahogy eddig.A jelen helyzetben pedig mindenkin van így-úgy valami fognivaló, ezerrel menne a zsarolás és a különböző igen kreatív einstandolás. Ezt egészen addig csinálnák, míg lenne még valaki aki hőbörög. A jelen példa legalábbis ezt mutatja.
süti beállítások módosítása