Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Jó kínai befektető jutalmad lészen az magyar állampolgárság!

2012.10.30. 11:20 Herkules Irma

itt az idő!.jpgElőször arra gondoltam, elkezdem felsorolni azokat a dolgokat, amiket hazájukért mélyen elkötelezett FIDESZ-es és  KDNP-s honatyáink eddig tettek, hogy ne csorbuljon, sőt, virágozzék nemzetünk (minimum négy gyereket ide, de azonnal!) és magyarságtudatunk, hogy újra büszkék lehessünk arra MINDNYÁJAN, határon innen és túl, hogy kik vagyunk. VÉLEMÉNY

Aztán eszembe jutott, néhány egyszerű mondatban (többre nem is vagyok képes) megpróbálom összegezni az eddigi FIDESZ-KDNP-s kormányzati szólamokat, jelszavakat, hazáról, hitről, melyek hozzájárulhattak ahhoz, hogy mind megérthessük, miért kell szabadságharcolnia 2012-ben is népünknek. Miért kell békemenetelnünk. Miért jó, hogy állami pénzekkel jól megtámogatva (lásd a 300 milliós nemzeti könyvsorozatos Kerényi-akciót, amire állítólag 100 milla is elég lenne, ha már muszáj feladatot adni hősünknek) épülhet az önbecsülésünk, ha már az ország nem, legfeljebb unortodox módon. 

- Akinek nincs semmije, annyit is ér! - mondta Lázár. - Akinek van 70 millája, azt állampolgársággal jutalmazzuk! - teszi most hozzá Rogán.

Mégis megállok most itten, nem kell, nem érdemes tovább sorolni, mindenki tudja hogy a FIDESZ-KDNP egyik legfontosabb témája a nemzeti identitás kérdése, amiért persze mindenki támad, amiért mindenki irigy ránk vagy fél tőlünk az EU-tól az IMF-ig, Washingotntól Brüsszelig, onnan meg Tel avivig (mert ugye még a magamfajta senkiházi bloggereket is Izraelből pénzelik...).

pénzköteg.jpg

Ha a magyarság jövője a kérdés, akkor már érthető is, miért szükséges a választások előtt az előregisztráció, miért lehet államosítani, kisajátítani magán pénzeket, kokit nyomni a bankok fejére, hogy például a felvett önkormányzati hiteleket, melyek állami "tulajdonba kerülnek" nem feltétlenül fizetjük majd vissza, pontosabban nem úgy, nem annyit és nem akkor, ahogy arról a szerződések szóltak, ahogy erről Kósa polgármester úr elmélkedett. Még azt is elhiszem boldogan, hogy ezzel kedvet csinálnak a hitelezéshez, a külföldi cégek magyarországi befektetéseihez. Egy valamire való hívő ilyen apró dolgokon nem akad fenn. Rendben van.

Eddig tehát minden ideológiai eszmefuttatás és minden érthetetlen döntés alapja az volt: hogy ez a magyar út, a magyar múlt, a magyar értékek miatt kell nehezen értelmezhető dolgokat is véghez vinni, olyanokat, amikkel látszólag a jövőt éljük fel, amik látszólag évtizedekre elvághatják ezt az országot a felemelkedéstől, persze igazából tudjuk, hogy lesz itt majd csodálkozás, hiszen csak párat kell aludni, aztán kiderül, hogy minden milyen szuper, hogy tőlünk tanulhat a külföld.

Az állampolgárság árusításának ötletét azonban már nem olyan egyszerű kidumálni, túlzottan érzékeny téma. Hogy magyarnak lenni inkább pénzkérdés, mint bármi más, hogy nagy szavak, 1100 év ide vagy oda, azért csak minden eladó továbbra is, ez az üzenet védhetetlen.

INDEX: Kínaiaknak árulná a Fidesz az állampolgárságot

"A kínaiak részéről többször megfogalmazódott, hogy segítsük elő a magyarországi gazdasági befektetéseiket. Ahhoz, hogy valaki komoly szereplő legyen a piacon, tőkét is kell rá szánnia. És ha valaki magyar állampolgár is, több lehetőség nyílik meg számára. A méltányos eljárás feltétele a 250 ezer eurós államkötvény-vásárlás 5 éves futamidővel. Ezzel olyan fontos célokat szeretnénk teljesíteni, mint hogy az úgynevezett harmadik világ országaiból jöhet tőke befektetni, az államadósság-csökkentést pedig ilyen módon is finanszírozzuk" – nyilatkozta a Népszabadságnak Babák Mihály, aki Rogán Antal fideszes frakcióvezetővel közösen jegyzi az Országgyűlésnek a hétvégén benyújtott javaslatot.  A javaslat lényege egyébként, hogy aki 250 ezer euróért, mintegy 70 millió forintért államkötvényt vesz, az megkapja a magyar állampolgárságot.

Szarvas polgármestere, aki a parlament számvevőszéki és költségvetési bizottságának is a tagja, hozzátette: Rogán Antal úr és én is a magyar–kínai társaság, az Interparlamentáris Unió tagjai vagyunk. Sok tárgyaláson vettünk részt kínai vezetőkkel, üzletemberekkel, "ők küldték felénk ezt a kérést. Arra, miszerint ezzel váltanák ki a remélt IMF-hitelt, Babák Mihály úgy reagált: "ilyen mély összefüggést kár keresni", most még nem is kalibrálható, hány kínai üzletember szeretne így letelepedni.

De mit is jelent magyarnak lenni? Mennyit is ér ez valójában? Már tudjuk: 250.000 Eurót. Ennyi pénzért a harmadik világból érkező befektető simán állampolgárságot vehet, semmi másra nincs szükség, egyedül pénzre. Ez az egyetlen feltétel.

És közben mi van a mérleg másik serpenyőjében? Mi van itthon? Ezt Lázár János korábban már ügyesen megfogalmazta (természetesen mindenféle következmények nélkül): "Akinek nincs semmije, az annyit is ér."

Ha még meg is lehetne érteni az állampolgársághoz jutás egyszerűsítésének szükségességét, az okot, miszerint erre tényleg kizárólag csak a pénz miatt van szükség, tehát ez önmagában elegendő ok, azt nehezen veszi be az ember gyomra. Nincs nagyon mit magyarázni a történeten. Megint kiderült, nagy szavak ide vagy oda, a pénz minden eszménél, hangzatos szólamnál előbbre való. Ennyit a nemzeti együttműködés rendszeréről. Köszönjük!

Csatlakozz hozzánk a fészbukon, ha tetszett a cikk, ha hozzánk és Yoda mesterhez hasonlóan te is úgy érzed, hogy komoly zavar van itthon az Erőben, hogy ideje lenne, ha végre rólunk, egyszerű polgárokról is szólna ez az ország, ha bontás helyett építkezés kezdődne.

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönjük, ha ajánlod ismerőseidnek!

Fontos: Ha van valami, amit szívesen megosztanátok velünk, akkor azt elküldhetitek erre a címre: azamerikaifiu@gmail.com


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

35 komment · 1 trackback

Címkék: állampolgárság KDNP FIDESZ Rogán

A bejegyzés trackback címe:

https://azamerikaifiu.blog.hu/api/trackback/id/tr744878585

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Viktor, az emberkereskedő 2012.10.30. 17:04:21

Nálunk tényleg mindennek ára van. 250 ezer eurónyi államkötvény vásárlásával magyar állampolgárságot lehet szerezni egy Fideszes javaslat szerint. „A haza nem eladó.” – hangzik el oly gyakran. De azért eladjuk. Kohn 15 év után hazalátogat, és döbben...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anti Anyag (törölt) 2012.10.30. 17:07:00

Ezek fizetnek azért, hogy magyarok lehessenek és valószínűleg jó magyarok is lesznek.

2002-2010 között mi fizettünk egyeseknek azért, hogy jó magyarok legyenek és 2010 után meg lehetett nézni az eredményt.

Innen is látszik, hogy Orbánnak mennyivel több esze van mint Gyurcsányéknak.

vénkujon 2012.10.30. 17:10:39

@Anti Anyag: beleszületnek a turulba, mi?:D

Kotkodus 2012.10.30. 17:15:50

nyílván nem a magyar állampolgárságot áruljuk, mert azért önmagában kevesen lennének hajlandóak ennyit fizetni. mi elkezdtük az uniós állampolgárság , sőt a "schengeni" állampolgárság értékesítését... nyílván lesz még ehhez 1-2 szava az eu-nak is...

Anti Anyag (törölt) 2012.10.30. 17:16:40

@vénkujon: Itt ugyan belevásárolják magukat, de mindenképp jobb üzlet.

Ez tutira nem fog Németországba rohanni, ha megvonják a támogatását, hogy micsoda antiszemita ország, mert eleve ő fizet.

zsg? 2012.10.30. 17:17:10

Én az elmúlt időszakban bőven ostoroztam a fidesz kormány dilettáns és cinikus kormányzását.

De ez ügyben nem érzem a magasztos felhangot jogosnak. Ilyen típusú intézkedést ismerek - amúgy nem túl tájékozott világpolgárként - magam is, Kanadából, ahol az 1 millió CAD felett befektető/importáló üzletemberek számára kiemelt támogatást biztosít a bevándorlási iroda, hogy pénzüket mihamarabb befektethessék Kanadában. Még csak állampapírt sem kell venniük, hanem az egymilliójukat bizonyítottan az országba vinniük és üzletbe fektetniük, az állam nem (nagyon) beszél bele, hogy pontosan mibe. Tény, hogy nem kapnak állampolgárságot, de kiemelt eljárást az üzleti vízum és a munkavállalási ügyek intézésében igen (aki tájékozottabb, majd leírja a pontos nomenklatúrát).

Szóval ez egy olyan ügy, amitől nem hiszem, hogy bárkinek is leértékelődne a magyarsága.

Spekuláns 2012.10.30. 17:22:58

Nagyon nagy tévedésben él, aki azt hiszi hogy a kínaiak fizetnének hogy magyar állampolgárok legyenek.

NEM! PONT FORDÍTVA!

Hiszen kölcsönadnak nekünk pénzt, amiért mi kamatot (jelenleg évi 6-7% körül) fizetünk nekik.

Tehát mi a végén több pénzt és egy állampolgárságot adunk, az állampolgárságot a kamaton felül ugyebár.

Összehasonlításként az IMF 4%-ot kérne, és még állampolgárságot sem.

Hm?

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2012.10.30. 17:24:56

@zsg?: na ez az, hogy még állampapírt se kell venniük. Óriási különbség! Csak a hülye nem látja, hogy - akárcsak a közel-keleti vergődés az első IMF tárgyalások berekedése után - most, hogy az IMF beintett, hirtelen egyből bármiből pénzt kell csinálni.
Egy másik blogon nagyon jól írta valaki, ezek után mi gátolja meg az osztrákot, hogy 70 millióért megvásárolja az állampolgárságot, majd már magyar állampolgárként magyar földet vegyen? Hoppá! Ráadásul 5 év után kamatostól kapja vissza, még csak nem is nagy rizikófaktor.
Szóval most technikailag megint jól a magasba köptek és aláálltak...

Anti Anyag (törölt) 2012.10.30. 17:26:25

@Spekuláns: Te sem gondolod komolyan, hogy a 4%-al jobban járnánk, mint azzal, aki az állampolgárságért vesz egy kötvényt.

Az utóbbinál legalább remélhetjük, hogy magyar érdekeket képvisel.

Mesterlövész 2012.10.30. 17:28:45

Á, egy fideszfasz van köztünk.

Spekuláns 2012.10.30. 17:33:00

@Anti Anyag:

Ja, például földet vehet, ahogy az előttem író írta. Szavazhat. Nem leszünk gyarmat, LOL.

Magyar érdek? Milyen magyar érdeket képviselne a pénzügyi bevándorló?

De még a nyelvet sem tudja.

Magam részéről komolyan úgy vélem, hogy az IMF hitellel sokkal jobban járnánk, mint az állampolgárság osztogatásával.

Az IMF a mindenkori kormány feletti kontrollját persze a kormány mindig gonoszként adná el az embereknek, akik ezt - pénzügyi analfabétaként - be is vennék.

Kutchek (törölt) 2012.10.30. 17:36:37

@Anti Anyag: "Az utóbbinál legalább remélhetjük, hogy magyar érdekeket képvisel."

Hát ez az babám, hogy csak "REMÉLHETJÜK" a józsefvárosi piacon adótcsaló, hamisító bevándorlóktól, hogy jó majd eztán a magyar érdekeket képviseli.

Nekünk csak a következő válsztásoktól számított 4. évre van ígéretünk, hogy megéri visszajönni.

Az a sárga, akink van felesleges 250ezer eurója az meg megy oda, ahol van értékelhetőegészségügyi ellátás, jogbiztonság meg magántulajdon védelme....

no successful 2012.10.30. 17:41:22

Hát nem tudom, itt komoly veszélyekkel kell szembe nézni, konkrétan a földvásárlási lehetőségekre gondolok.
Államkötvény?
Szal akinek van 70 milája, annak a kamatokkal együtt visszaadják, az illető bármit megtehet már, mint magyar állampolgár ? Veszélyesnek tűnik a dolog.

Morbus_Hungaricus 2012.10.30. 17:44:24

Nem zavar benneteket, hogy állampolgárságról, hanem letelepedési engedélyről van szó?

hvg.hu/itthon/20121030_Rogan_nem_az_allampolgarsagrol_szol_a_bef

vénkujon 2012.10.30. 17:45:17

@Anti Anyag: és ha rosszindulatú izraeliták kezdik bevásárolni magukat, mária országába?? akkor mi a fasz lesz?
:D

Kutchek (törölt) 2012.10.30. 17:45:50

A múlt héten még a nemzet volt az EU szíve, a kereszténység meg a lelke.
Most mulitkultibbak leszünk mint a ballibsi-kozmopolita Brüsszel.
Röhej ez a bagázs.....

Brix 2012.10.30. 17:47:34

Zsidó telepeseket kellene importálnunk, azok legalább tudják hogy kell pénzt csinálni. 2-3x hatékonyabb mezőgazdasági termelést folytatnak, mint Orbán oligarchái. Hiába van magyar tulajdonban a föld, mégis 3 millió koldus országa vagyunk, mint a háború előtt.

sebcsaba 2012.10.30. 17:52:39

Na álljon csak meg a menet: nem ők fizetnek azért hogy állampolgárok legyenek, hanem mi!

Ők 5 éves futamidővel államkötvényt vásárolnak, vagyis hitelt adnak az országnak - amit majd ugye kamatostul kell visszafizetnünk!

Vagyis öt év múlva szépen fizet nekik az állam egy jó kupacnyi kamatot, majd ők itt maradnak.

Még csak pénzhez sem jutunk, csupán hitelhez. Nagyszerű.

Kutchek (törölt) 2012.10.30. 17:54:40

@Morbus_Hungaricus: Olvasd el az Általános Indoklást:

"Jelen javaslat azért köti az állampolgárság megszerzését állampapír vásárlásához, mert ezzel is segíteni kivánja az állam finanszírozását."

Ne arra figyelj, mit mond Rogán a HVG-nek, hanem azt, hogy mit szavaznak meg.
Amúgy meg 2 módosító hajnal 2 és 3 között 'oszt jó napot.

Zoxo 2012.10.30. 17:58:20

És még kamatot még is kap a mi zsebünkből!

lobster thermidor 2012.10.30. 18:03:57

Én ugyan születésemnél fogva magyar állampolgársággal rendelkezem, de ha veszek államkötvényt 70 millióért kapok még egy állampolgárságot?
És akkor duplán szavazhatok, vagy kétszer olyan jó orvosi ellátás, esetleg dupla nyugdíj is jár nekem a második útlevél mellé?

Morbus_Hungaricus 2012.10.30. 18:04:25

@Kutchek: Ne az általános indoklást olvasd, hanem a javaslat címét: "harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007 . évi II. törvény módosításáról"

"Beutazás és tartózkodás", semmi köze az állampolgársághoz. Azóta különben az egész sajtó közölte a helyreigazítást, még a NOL is, úgyhogy szerintem felesleges tovább rugóznotok ezen a baromságon.

Lencsés István _ 2012.10.30. 18:16:49

@Anti Anyag:

Jómunkásember, gyorsan beírod ide is, hogy miképpen van rendben az, hogy hirtelen ultralibereális lett a szektád, ami tegnap még jobboldalinak hazudta magát, aztán elhúzol szemlesütve.

Szóval nem leszünk gyarmat, de eladó a hazád. Tessék csak tessék, jöhet bárki.

Érződik a droidokon, hogy már ők is szégyellik. :)

lobster thermidor 2012.10.30. 18:22:10

@Morbus_Hungaricus:

No és mit szólsz ahhoz, hogy amikor a könnyített állampolgárságot kínálgatták ugyanezek a kóklerek, még nem volt szó a szavazati jogról.
És lám mi lett belőle...

lfleto 2012.10.30. 18:22:52

Nem kéne elolvasni a cikket? Esetleg magát az előterjesztést, mielőtt blogot ír az ember? Pedig az Index címlapján is kinn van, a gyengébbek kedvéért bemásolom:

Rogán: Tartózkodási engedélyről van szó

A harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvény tervezett módosítása nem állampolgárság-szerzésről szól, hanem arról, hogy kedvezményes magyarországi tartózkodási engedélyt biztosítson az itt beruházni szándékozó üzletembereknek - mondta a Fidesz frakcióvezetője, az indítvány egyik előterjesztője keddi sajtótájékoztatóján, a nol.hu cikkének megjelenése után.

Spekuláns 2012.10.30. 18:24:57

@Morbus_Hungaricus: "És ha valaki magyar állampolgár is, több lehetőség nyílik meg számára. "

OK, most pontosított, hogy másképpen értette azt, amit szó szerint idéztek tőle.

Rendben van, mindenki hibázhat.

A problémám az, hogy gyakorlatilag egyre többször hibáznak kommunikációban, amit aztán korrigálnak. Lásd időjárás-törvény, amit ma korrigáltak. Visszaolvastam a szó szerinti idézeteket, azok nem változtak, csak az értelmezésük.

Kicsit többet kéne gondolkodni, mielőtt megszólal Rogán, a felkent politikai vezető úr.

radikalisviccek 2012.10.30. 18:27:26

"Rogán: Nem állampolgárság járna
az állampapírvásálóknak
Csak tartózkodási engedélyt kaphatnak a 250 ezer euróért vásárló kínaiak"

index.hu/gazdasag/magyar/2012/10/30/rogan_nem_allampolgarsag_jarna_az_allampapirvasaloknak/

Frőczy Sanyi 2012.10.30. 18:27:42

Fordítva nem működne a dolog? Aki már magyar állampolgár nem kapja érte vissza a 250k €-t?

lobster thermidor 2012.10.30. 18:33:02

@lfleto:

Te meg hiába olvasol, ha nem látsz a mondatok mögé, mert az igazság az ott van elrejtve!
Ennyi pénzből annyi vállalkozást indít a kínai Magyarországon, amennyit csak akar, és azzal is megszerezheti a letelepedési engedélyt. Ha pedig rendesen viselkedik, és sok kamu farmert, meg pólót ad el, akkor néhány év múlva kérvényezheti a letelepedési engedélye mellé az állampolgárságot, de a Magyarországon született gyermeke élből magyar állampolgárságot kaphat.

Komolyan mondom a hiszékeny embernél nincs rosszabb, csak a buta!
De ha valaki hiszékeny, és buta az még azt is űbereli!

Lencsés István _ 2012.10.30. 18:36:16

Nem látta valaki, a nemfideszes nemrongáló nempártvezérelt tüntetők felgyújtották már az MTVA székházat az aljas liberális törvénytervezet hatására?

Kossuth tér húgyszagú már?

fidzsi 2012.10.30. 18:45:28

A finneknél, osztrákoknál, az Államokban, etc. van ilyen- tudtommal. Tehát, nem lógunk ki a sorból. Ez a "ha gazdag vagy,
minden lehetsz" elv szép, internacionális példája. Az, hogy ez szimpi, vagy nem, más
káposzta.
Üdv. fidzsi, droid de Magóg.

nick066 2012.10.30. 19:02:24

És ha netán én magyar állampolgárként vennék 250 ezer euróért egy kis leminősített bóvli állampapírt, azért vajon mi jár?
Matolcsy és Orbán az MTV1-en főműsoridőben az asztalra szarnak és megeszik egymás szarát ? ...velem lehet egyezkedni.

Lencsés István _ 2012.10.30. 19:02:42

@fidzsi: Hogy hasonlíthatsz minket ilyen elfajzott, liberális, súlyos válságban lévő bankárországokhoz?

Persze, azok kiárusítják a hazájukat, de meg is lehet nézni, hogy cserébe ott éhező tömegek hemperegnek az utcákon, fizetések, munka sehol, viszont tátott szájjal csodálják a Gyorsnaszád Tündérmeséjét, amióta 2011-ben megtörtént A Nagy Elrugaszkodás.

M. Péter 2012.10.30. 19:05:29

@zsg?: Óriási különbség, hogy államkötvényt vesz, vagy befektet, és munkahelyeket teremt. Az USÁ-ban pl. 1 millió dollárt kell befektetni, legalább 10 embert alkalmazni, és aktívan részt venni az üzlet vezetésében.

ikaljan · http://ikaljan.blog.hu 2012.10.30. 19:10:35

Micsoda zseniális tervvel állt elő a vezérlő generalisszimusz...

mekkora biznisz ez már!
Kell találni egy spekulatív piacokba invesztáló befektetőt. Ő szépen államkötvényeket vásárol bevándorolni kívánók nevében, a lejáró kötvényt és kamatait pedig magának engedményezteti.

Az extra biznisz avval jön létre, hogy egy illegális bevándorló EU-ba juttatása 4-8000 EUR /fő. (és akkor még csak a bejuttatásról van szó). Ebből következőleg baráti 25 000 EUR áron(esetleg részletekben fizetendő további jó magas összeg kikötése mellett) a bevándorolni kívánót állampolgársághoz lehet juttatni, aminek következtében a kedves család többi tagja már simán belépést nyerhet az országba. Ez pedig baromi kedvező lehetőség bármely menekültnek.

A bevándorló anyagilag ugyanott van, mintha feketén hozták volna át a családot, de jogilag rendezett státusa, és állampolgársága van, a befektető pedig az első évben 10%-os extra hozamra tehet szert, és minden további évben kap további pénzeket az államkötvény hozamán felül.

Tekintve, hogy jelenleg messze ez a legolcsóbb, legrövidebb és legkedvezőbb megoldás az EU-polgárság megszerzéséhez (ami innen kezdve az EU egész területén szabad mozgást biztosít), a magyar államadósság teljes refinanszírozásához szükséges évi 23 000 új állampolgár nevetve összejön.
Őket ráadásul nem is kell eltartani, hiszen nyilván nem lesznek olyan hülyék, hogy az országban maradjanak, és továbbállnak nyugatra.

Jó a bevándorlónak, jó a befektetőnek, jó a magyar államnak... hajj.. nem lennék most a nyugati imperialisták helyében.
süti beállítások módosítása