Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Ez egy köztársasági elnök nélküli ország

2012.03.30. 20:55 Herkules Irma

Schmitt maradhat, de elnökként tekinteni rá? Na, az már biztosan lehetetlen. Bizony a politikai elit mindenhatóságának képe a tegnapi események után megdőlni látszik. Ami akár igaz, akár nem: határozottan jó érzés. Sokan Schmitt doktori címének visszavonását az igazság győzelmének tekintik. Az igazság győzelmének az emberekkel nem törődő hatalommal szemben, egy olyan 2/3-os (ál)koalíció ellenében, ami minden elődjén (még korábbi önmagán is) túltesz arroganciában és még felszínesen sem ügyel arra, hogy legalább a korrektség, a tisztességesség látszata meglegyen. VÉLEMÉNY

Reggel még mindenki azt hitte, Schmitt lemond, végre nem bohóckodik tovább sem ő, sem az őt menedzselő politikai erők. Délután már felröppentek a hírek arról, hogy Schmitt marad. A FIDESZ megteremtette az abszolút rossz helyzete. Ha kihátrál Schmitt mögül, akkor beismeri, hogy falaztak neki, hogy a gőg és a pökhendiség erősebb a remélt minimális rációnál, a FIDESZ-nek el kell ismernie, hogy tévedett (ez a legjobb, amit ki lehet hozni a dologból, miközben tévedésről vélhetően egy pillanatig sem volt szó... bulvárkacsa, na ja), hogy nem valami omnipotens hatalom, aminek felismerése Orbán sok elkötelezett rajongója számára lehet hideg zuhany. A másik opció, hogy kitart Schmitt mellett, mondvacsinált, áltudományos, inkább hitbéli érvekre építve mentegetik majd, amivel látszólag talán meg tudják őrizni tekintélyüket, de ezt elhinni komplett elmebaj.

Ha marad, abból balhé lesz, tegnap kiderült, hogy mégsem maradhat minden következmények nélkül. Hogy a politikai elit nem nézheti hülyének a végtelenségig a kisembereket, hogy a földesúr-jobbágy kontextus bizony még/már Magyarországon sem működő. Nemcsak a FIDESZ, de egyetlen politikai párt részéről sem.

Most kezdődik a műsor az M1-en, a riporter megköszöni, hogy Schmitt interjút ad a csatornának, de hiheti bárki egyetlen percig is, hogy ez egy őszinte dolog? Hamar kiderül, Schmitt csak egy megbántott, meggyötört áldozat. Egy ember, aki csak szolgálni akarta a hazáját, de valami szemetek, ráadásul álságosan ellene fordultak, még meg se hallgatta senki. Pedig ő becsülettel, anyukájának tett ígéretét megtartva akarta azt a kisdoktorit. Ügyes dolog, amit most csinálnak, az áldozatot könnyebb elfogadni, megsajnálni. De sajnos már túlzottan sokat láthatott az ember a függöny mögötti világból az elmúlt napokban. Kedves Pál, kedves FIDESZ, ezt nem lehet megúszni ilyen könnyen... 

Az ember szívesen értelmezné a tegnapi eseményeket a remény jeleként, és komolyan hiszem, hogy valami tényleg elkezdődött itthon, de azért az öröm perceiben se legyen naiv senki, a politikai életben nincsenek véletlenek. És ki tudja, hogy kiről és mi rejlik még egy-egy fiókban. Remélem, hogy mindez a tisztulás folyamatának kezdete. Schmitt lemondhatott volna, de nem tette, most kiderül majd, hogy meddig mer elmenni a kormány és az is, hogy mennyit tűr még a kisember.

Ha hozzánk és Yoda mesterhez hasonlóan te is úgy érzed, hogy komoly zavar van itthon az Erőben, hogy ideje lenne, ha végre rólunk, egyszerű polgárokról is szólna ez az ország, ha bontás helyett építkezés kezdődne, akkor csatlakozz hozzánk a fészbukon! Klikk:  az amerikai fiú a fészbukon

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönjük, ha ajánlod ismerőseidnek!

Fontos: Ha van valami, amit szívesen megosztanátok velünk, akkor azt elküldhetitek erre a címre: azamerikaifiu@gmail.com


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

Szólj hozzá!

Címkék: schmitt

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása