Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Úgy megütött, hogy az orrom vére ráfröccsent a falra, ez volt a köszönés - gyereksorsok

2012.09.26. 10:06 Herkules Irma

blood_spatter.jpg"Szeretném, ha az emberek látnák, hogy még egy olyan „könnyedebb” esetben is, mint az enyém, milyen el nem múló hatásai vannak a családon belüli erőszaknak. Szeretném, ha végre a társadalomkutatók, a szociológusok is felszólalnának az ügyben, ha kiderülne, hogy azok a gyermekek, akik családon belüli erőszakban nőttek fel, a saját családjukban milyen arányban váltak áldozattá, erőszaktevővé vagy éppen kései családalapítóvá, vagy voltak képtelenek a családalapításra. Szeretném, ha végre megpróbálnák azok az emberek megérteni, akik voltak elég szerencsések ahhoz, hogy nem éltek családon belüli erőszakban, hogy ez nem emancipációs kérdés és nem is valami szélsőséges feminista mozgalom hóbortja. Szeretném, ha legalább néhány embert meg tudnék győzni arról, hogy ezzel törődni kell, mert hatással van az életünkre." TI ÍRTÁTOK

"23 éves vagyok. 19 éves korom óta dolgozom, munka mellett diplomáztam le. Azon kevesek közé tartozom, akik ilyen idősen önálló egzisztenciával rendelkeznek, a saját keresetem pedig elegendő arra, hogy függetlenül bárkitől képes legyek közepes életszínvonalon eltartani magam, illetve - némi nadrágszíj-meghúzással ugyan - fenntartani egy 70 nm2-es albérletet. Anyagilag, egzisztenciálisan és szellemi érettség szempontjából is késznek érzem magam arra, hogy családot alapítsak. Erre a vágyam és az igényem is megvolna, azonban mégsem valószínű, hogy megtörténne a közel jövőben.

Egyetlen gyermek vagyok. Édesapám fizikai munkásként dolgozott már születésemkor is, ahhoz képest, hogy egy vidéki kisvárosban éltünk, kiemelkedően jól keresett. Édesanyámat a gondozásom miatt otthon töltött idő után nem vették vissza a munkahelyére, így apu maradt az egyetlen kereső a családban. Anyu nagyon tisztelte aput, ezért minden tőle telhetőt megtett annak érdekében, hogy férje minél kényelmesebb, tisztább, otthonosabb lakásba térjen haza munka után. Az étkezések mindig másodpercre apu igényeihez voltak igazítva. Ha apu aludt, néma csendben csináltunk mindent a lakásban, mert apu keményen dolgozik, hogy eltartson minket. Mindent apu igényeinek és szája ízének rendeltünk alá.

plakát.jpgÖtéves korom körül kezdődtek a gondok. Apu munka után egyre többet maradozott ki a munkatársakkal egy-két sörre. Anyu rendkívül megértő és támogató volt, apunak ki kell eresztenie a fáradt gőzt a kemény munka után. Anyu sajnos még mindig nem talált állást annak ellenére, hogy mindent megtett, számos új végzettséget szerzett. Ma is sokat viccelődünk azon, hogy egy parti römit gond nélkül le lehetne játszani a bizonyítványaival. Apu kimaradozásai aztán egyre hosszabbak lettek. Több idő, több sört jelentett. Végül mindennapossá váltak a kocsmázások. 7 évesen már egyből felismertem, mikor hazudik apu „hivatalos ügyet”, hogy elmehessen  kocsmázni. Ilyenkor az ajtó becsapódása után ránéztem anyura és csak annyit kérdeztem: „Kocsmába ment, ugye?”. Anyu nem akart hazudni, csak szomorúan bólintott. Ekkor még anyu se merte kimondani, hogy ez már alkoholizmus.

Az alkohol következményeként apu amúgy sem túl érzelmes személyisége megváltozott, egyre ridegebb és agresszívabb lett. A családi barátokkal való találkozások először ritkultak, majd teljesen elmaradtak. Ők sem szívesen tették ki magukat annak, hogy a jó szórakozást apu minősíthetetlen viselkedése tönkretegye. Nem tudom őket ezért hibáztatni, mi is szégyenkeztünk. Az iskolatársaimat már reflex-szerűen csak akkor hívtam meg magunkhoz, ha tudtam, hogy apu dolgozik.

Időközben apu viselkedése új elemeket is fölvett: a pusztítást. Nem tudom emlékeznek-e iskoláskorukból a Hét krajcár című novellára. Az anya játékot csinál a gyermekével abból, hogy úgy kell a pénzérméket összekeresni a házban ahhoz, hogy egy darab mosószappant tudjanak venni. Sosem felejtem el azt az estét, amikor mi is ilyet játszottunk, csak nálunk a játék nem a pénzérmék kereséséről szólt. Egész este azon viccelődtünk, hogy hogyan lehet a meszelt falról a ráfröccsent vért eltüntetni. Apunak kellett volna értem jönnie az iskolába, mert anyu tanfolyamon volt, de elfelejtett, így két óra iskola előtt történő várakozás után egyedül mentem haza. Amikor apu meglátott a nappaliban, olyan haragra gerjedt, hogy úgy képen törölt, hogy eleredt az orrom vére és ráfröccsent a falra. Ez volt a köszönés.

Anyu még mindig nem tudott elhelyezkedni. Gondolom túl nagy meglepetést nem okoz, hogy időközben apu a családi pénzügyek fölött teljesen átvette az irányítást. Ekkora már az összes barát kikopott mellőlünk, ahogy a rokonság nagy része is. Minden családi ünnep rettegéssel telt, vajon idén milyen botrány lesz: felborított, földhöz vágott karácsonyfa? Apu utált minden ünnepet, ez volt a jelszava: „Minek örömködtök?”. Pusztításának sok minden áldozatául esett. Egyszer anyu nem azt főzte, amit ő enni szeretett volna.  A fővésben lévő tésztát tartalmazó lábast – benne a forrásban lévő vízzel – kihajította a csukott ablakon. Iskolás éveim rettegéssel teltek. Egyszer úgy nekilökött az üvegajtónak, hogy az hosszában kettérepedt. Talán 17 lehettem, amikor úgy földhöz vágta a számítógépet, hogy az darabjaira törött. Fellökte a szekrénysorom vitrines elemét, ami szintén úgy összetört, hogy már nem volt érdemes javítani. Olcsó, rossz minőségű bútorlapokból összeszerelt szekrénysor volt, de én nagyon szerettem. Apu egyszer egy gázpisztollyal tért haza a kocsmából, ami házilag meg volt buherálva. Nem tudtuk, hogy milyen sérülést tud okozni, de nem is voltunk rá kíváncsiak. Anyai nagymamámnál töltöttük az éjszakát, rettegve, de ez nem volt sok segítség, tekintettel arra, hogy mama a szomszédban lakott. Ma sem értem, hogy hogyan tudtuk végigcsinálni azt az éjszakát balhé nélkül.

Apu többször is nekifutott az addikciós kezelésének. A középiskolai ballagásom előtt én mentem el neki inget venni, hogy be tudjam vinni neki az elvonóra. Az elvonóról jött ki a ballagásomra és oda is ment vissza. Amikor „gyógyultként” elbocsátást nyert az intézményből, a buszról leszállva az első útja nem haza vezetett, hanem a kocsmába. Az alkoholizmus miatt depresszió és pánikbetegség alakult ki nála. Mindezek megnehezítenek – és az esetek többségében megkeserítenek minden együtt töltött percet.

Ahogy már írtam, anyu folyamatosan képezte magát, így végül sikerült is elhelyezkednie. Sőt, az egyik tanfolyam végén javasolták neki, hogy tanulja tovább szakmáját a felsőoktatásban. Anyu így is tett. Abban az évben, amikor én érettségiztem, ő államvizsgázott. Anyu diplomázása után elkezdett sokkal jobban keresni és hamarosan én is munkába álltam. Egy munkahelyi átszervezés jó lehetőséget biztosított arra, hogy a szüleim szétköltözzenek.scared-child.jpg

A különválás után sem szűntek meg a problémák. Amikor anya szervezte a költözést és már megvolt a lakás, ahova költözik, apu elé állt és közölte vele a pontos címet, hogy „Tudom, hogy ide költözöl!”. Akkor még anyu sem tudta fejből a pontos címet és nem is mondta meg senkinek. Továbbra is rettegésben teltek a napok. Már külön éltek, amikor betöltöttem a 19-et. Születésnapomra aputól egy búcsú SMS-t és egy önakasztást kaptam ajándékba, így a születésnapom megünneplésének az estéje azzal telt, hogy a szomszéd megyéből hívtam felváltva a rendőröket és a mentőket, hogy menjenek ki, ha kell, törjék rá az ajtót. Az volt a szerencse, hogy az első próbálkozás során elszakadt a kötél, így a rendőrök időben kiértek és kórházba szállították.  Dolgoztam és vizsgaidőszak kellős közepén jártam. Mivel a család számomra azt jelenti, hogy törődünk egymással, bármi is történjék, a vizsgaidőszak-munka egyszerre történése ellenére is hetente háromszor esténként 90 km-t utaztam oda-vissza, hogy 20-20 percet bent legyek nála, bevigyem neki azt, amire szüksége van. Egyszer sem köszönte meg. 20 éves koromban a házasságot hivatalosan is felbontották.

Apu a mai napig arra próbál használni, hogy rajtam keresztül édesanyámat bántsa, büntesse a válásért. Amikor a jelenlegi albérletemben meglátogatott és meglátta, hogy egy régi típusú aprócska televíziókészülékem van, felhívta anyut, hogy ezért a gyereket óvodába is kár volt járatni, nemhogy főiskolára. Folyton anyu fejéhez vágja, hogy persze, csak addig volt jó, amíg a pénze kellett, amint megvolt a diplomás bér – amit azért kaphatott meg, mert ő kitaníttatta a feleségét (ez sem igaz így, anyu spórolta ki a tandíjat miután munkát talált, apu akkor már többet ivott el, mint amennyit a keresete a saját megélhetésén felül fedezett volna) – akkor már nem volt szüksége rá. Az alkohol mára teljesen tönkretette, hamarosan ápolásra lesz szüksége, ami az én felelősségem lesz, és aminek eleget is fogok tenni.

Ezeken a dolgokon, a mindennapi rettegésen semmit sem javított volna, ha van 2-3-4 testvérem, csupán nehezebbé tette volna a leválást és több személy gyermek- és kamaszéveit változtatta volna félelemben töltött időszakká. Tudom, szerencsésnek mondhatom magam, a mi „családon belüli erőszakunk” meglehetősen egyszerű és könnyed a legtöbb elszenvedő család megpróbáltatásaihoz képest, azonban jelentős hatással volt rám. A levelem elején azt írtam, sok szempontból készen érzem magam a családalapításra, de mégsem fog megtörténni, mert a történtek nem adnak lehetőséget egy hosszú távú, bizalmon alapuló, jól működő párkapcsolat kialakítására. Amint a partneremnél felfedezek akár egyetlen egy olyan tulajdonságot, gesztust, szófordulatot, nézetet, amely az apámra emlékeztet, azonnal menekülőre fogom.

logó.jpgOrszágos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat, 24 órában ingyenesen hívható telefonszolgálat családon belüli erőszak áldozatainak

06-80-20-55-20, www.bantalmazas.hu

 

Persze, lehetnének más opcióim is, pl. egy gyanútlan férfit „behúzok a csőbe” és fizettetem vele a gyerektartást 18-23 évig, de ilyen etikátlan dologra nem vagyok képes és szerintem ezt nem is nevezhetjük családnak. Amíg a családon belüli erőszakkal szemben nem történik jelentős és hatékony társadalmi, állami fellépés, addig folyamatosa gyártjuk a hozzám hasonló sérült fiatalokat, akik nagyon nehezen vagy egyáltalán nem fog menni a családalapítás. Varga Úrnak igaza volt, valóban van összefüggés a családon belüli erőszak és a gyerekszám között, de így, ebben az összefüggésben, ahogy én leírtam.

Meddig akar még ez az ország áldozatokat, sérült fiatal felnőtteket, új generációs erőszaktevőket gyártani?

Szeretném, ha az emberek látnák, hogy még egy olyan „könnyedebb” esetben is, mint az enyém, milyen el nem múló hatásai vannak a családon belüli erőszaknak. Szeretném, ha végre a társadalomkutatók, a szociológusok is felszólalnának az ügyben, ha kiderülne, hogy azok a gyermekek, akik családon belüli erőszakban nőttek fel, a saját családjukban milyen arányban váltak áldozattá, erőszaktevővé vagy éppen kései családalapítóvá, vagy voltak képtelenek a családalapításra. Szeretném, ha végre megpróbálnák azok az emberek megérteni, akik voltak elég szerencsések ahhoz, hogy nem éltek családon belüli erőszakban, hogy ez nem emancipációs kérdés és nem is valami szélsőséges feminista mozgalom hóbortja. Szeretném, ha legalább néhány embert meg tudnék győzni arról, hogy ezzel törődni kell, mert hatással van az életünkre. Szeretnék a hivatalok kezében olyan eszközöket látni, amelyek segítenek hatékonyan és időben fel tudnak lépni. De leginkább azt szeretném, ha azok, akik jelenleg az erőszaknak kitéve élnek, ki tudnának lépni ebből, ha a társadalom támogatná őket ebben, ha kisebb lenne rajtuk a kilátástalanságból fakadó súly. Hány olyan család lehet az országban ma, melynek tagjai hozzám hasonló dolgokon mennek keresztül és még csak fel sem ismerik, hogy erőszak áldozatai?

Tisztelettel: Éva"

A blog szerkesztőinek lábjegyzete: Volt egy Varga, volt nagy felháborodás, voltak civilek, politikusok, akik felháborodtak. Voltak olyan politikusok is, akik most felháborodtak, miközben korábban, amikor tehettek volna valamit, nem tettek semmit sem. Voltak, akik ezt az egész problémát jelentéktelennek minősítették, voltak, akik férfi és nő ellentéteként próbálták magyarázni. Volt egy meghátrálás, aztán volt szavazás, ami végül azt hozta, hogy a BTK-ba bekerül a csbe. Ez utóbbi fontos, persze leginkább elvi szempontból, hiszen az állam ezzel kinyilvánította formálisan, hogy nem tartja elfogadhatónak a családon belüli erőszakot, DE a fejekben ettől még nem lesz változás. Ettől még az eljáró rendőr, a bíró, az orvos, a szomszéd nem feltétlenül fog másként tekinteni erre a problémára, pedig kellene. Ez az egész dolog valójában arról szól, hogy egyetlen ember se tehesse meg, hogy vissza él erejével, "hatalmával" családtagjaival szemben. Hogy bánthassa, megalázhassa, meggyötörhessen, tönkretehesse csak azért, mert ő az erősebb, okosabb, ő keres jobban. Ez pedig nem férfi vagy nő kérdése, hanem emberségé és tisztességé. Senki nem fordíthatja el a fejét. Bárki lehet áldozat: nő, gyermek, idős, sérül, beteg személy vagy éppen férfi, mert ilyen is előfordul, ha csak ritkább esetben is.

Kedves Éva, köszönjük a levélét!

Ha hozzánk és Yoda mesterhez hasonlóan te is úgy érzed, hogy komoly zavar van itthon az Erőben, hogy ideje lenne, ha végre rólunk, egyszerű polgárokról is szólna ez az ország, ha bontás helyett építkezés kezdődne, akkor csatlakozz hozzánk a fészbukon! Klikk: az amerikai fiú a fészbukon

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönjük, ha ajánlod ismerőseidnek!

Fontos: Ha van valami, amit szívesen megosztanátok velünk, akkor azt elküldhetitek erre a címre: azamerikaifiu@gmail.com


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

240 komment · 2 trackback

Címkék: 2012 családon belüli erőszak Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://azamerikaifiu.blog.hu/api/trackback/id/tr844792288

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Amikor nem történik semmi. 2012.09.26. 11:39:48

Feltételezem mindenkinek ismerős az az érzés, amikor elégedettség fűti, a föld felett jár, mit jár, lebeg mint nyárfapihe a medence vízének felszínén, aztán egyszer csak úgy jár, mint részeg panelproli a lépcsőházban: feltúrja orrával még a betont is. ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kekec8 2012.09.26. 11:17:06

Basszus, de hosszú lett! Közhelyes, látszik, hogy nem valóságon alapul. Ezt még gyakorolni kell majd.

Valakinyolc 2012.09.26. 11:17:54

A leveled alapján inkább az alkoholt kéne betiltani. Bár ugye, azt nem lehet, mert nemzeti kincs, meg alkotmányos jog.

mallac 2012.09.26. 11:22:39

Ez egy hülyeség,csak kitaláltad az egészet.Éppen csak az hiányzik belőle hogy a radiátorhoz kötözött és szögesdróttal vert,meg hogy kettőnknek volt egy pár cipője a testvéremmel...hiszi a piszi.

2012.09.26. 11:24:04

Nincs mese, be kell tiltani a mélyen antiliberális, náczi családmodellt. Helyére a homoszexuális házasságot kell bevezetni, páronként minimum egy darab, Afrikából adoptált majommal.

2012.09.26. 11:27:27

@mallac:

A libsik olyanok mint a cigányok: sosem hazudnak. Főleg akkor nem, amikor felszínen kell tartani az éppen aktuális kormányellenes műhisztit.

Zsolt_ 2012.09.26. 11:27:49

@mallac: @kekec8: Vegigolvastam. Mi is nem hiheto ebben?

umad? 2012.09.26. 11:28:33

" Ettől még az eljáró rendőr, a bíró, az orvos, a szomszéd nem feltétlenül fog másként tekinteni erre a problémára, pedig kellene."

Te komolyan azt várod tőlük, akik látnak naponta harminc ilyen esetet, hogy majd nekiállnak pátyolgatni? Vagy esetleg a szomszéd oldja meg anyád rossz párválasztását?

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2012.09.26. 11:32:12

@kekec8: közhelyes? szerintem fásult és beletörődő. Ugyanez szinte pepitában történt velem is. Csak nekem nem az apám, hanem mindkét szülőm, és van három tesóm. Ugyanez a folyamat, a leépülés, a mindenki más hibáztatása és az éveken át tartó lelki terror. 34 éves vagyok, mostanra találtam egy olyat, akinek merek szülni egy gyereket. És ezért. Nehogy úgy nőjön fel, mint én vagy a tesóim. Ne értsd félre, nem savazlak. Sőt. Örülök, ha neked nem ilyen démonokkal kellett küzdened (legalábbis remélem). Ha "csak" anyagi probléma van egy családban, az sem leányálom, de ha már alkoholizmussal párosul, akkor az szörnyű.

@Valakinyolc: no igen... nézzük meg mi volt Svédországban az alkoholtilalom, majd a "könnyítés" után (azért könnyítés, mert már lehet kapni, csak aranyárban). Érdekes módon ott sokminden másképpen alakult. Egyszer hatalomra kerülnék, tűzzel-vassal pusztítanám az alkoholt és luxuscikké tenném.

R.H. ny. 2012.09.26. 11:34:17

Hé libsik, tudjátok miről olvasnék szívesen? A családon belüli erőszakról illetve vérfertőzésről cigányéknál. Elég durva dolgok vannak, abban az ügyben miért nem akartok cikkezgetni?

dr kíváncsivagyok 2012.09.26. 11:34:44

Nagyon szomorú történet ! ( Azért meghallgatnám az édesapát is...)

Pan Modry 2012.09.26. 11:35:10

Mi a gond az alkohollal?

Ha en hazamegyek vmi ceges rendezveny/bizdinner stb... utan ittasan idonkent, akkor en vagyok a legnyugodtabb, egyedul az asszony szokott miatta hisztizni...

teglagyar4 2012.09.26. 11:37:11

Magyarok!

Nagyon fontos dologban kérem a segítségeteket!
Az országra minden eddiginél nagyobb veszély leselkedik!
A MUNKANÉLKÜLI SZABADSZÁJÚ LIBERÁLIS BLOGGER RÓZSA MIHÁLY ISMÉT MEGPRÓBÁLJA MEGSZEREZNI A HATALMAT MAGYARORSZÁGON!!!
Az ellenség arca:
erlauer3.nolblog.hu/files/rmisi.jpg
Gondolom az szdsz 2002-2010 között tartó rémuralmára még mindenki emlékszik!!!
RÓZSA MIHÁLY MOST EZT PRÓBÁLJA MEG ÚJRA VISSZAHOZNI!!!

Tavasszal egy szdsz zászlóval jelent meg!!!!!!
Hogyhogy még mindig nem vetette ki az ország és a nép immunrendszere ezt a mocskot magából?!?!?!???

AMIÉRT PEDIG ÚGY DÖNTÖTTEM, HOGY EZT MEG KELL ÍRNOM A GYURCSÁNY FÉLE ÉHSÉGSZTRÁJK ALATT TÖRTÉNT!!!!!!!!

RÓZSA MIHÁLY A MUNKANÉLKÜLI SZABADSZÁJÚ LIBERÁLIS BLOGGER MEGJELENT A KOSSUTH TÉREN!!!!
kuruc.info/galeriaN/hir/ehesdk02.JPG
Nyilvánvaló, hogy itt akarja ÚJRA megalapítani a királyságát, és minden magyart elpusztítani!!!!!!!!!

Kicsit interneten utánaolvasva kiderül, hogy rózsa mihály a munkanélküli szabadszájú liberális blogger teljesen aktív és a hatalomba készül!!!!!

A leendő kabinet névsora is nyilvános már!
Demszky, retkes, magyar, kóka, fodor, ungár, horváth, mécs, tarján, kuncze!
Remélem ismerősen csengenek ezek a nevek!!

Ezért hívom most fel minden magyar figyelmét arra, hogy állítsatok meg rózsa mihályt a munkanélküli szabadszájú liberális bloggert!!!!!

Sokan kérditek, hogy hogyan?
Pusztítsátok a liberalizmust a mindennapjaitokban! Ne hagyjátok, hogy az emberek elfelejtsék rózsa mihály a munkanélküli szabadszájú liberális blogger 2002 és 2010 közötti ámokfutását!!!

Minden magyar fel a barikádokra, harcoljunk a liberálisok ellen!!!!!!!!!!!!!
Rózsa mihály a legveszélyesebb ember a Földön!

EMBEREK ÉBRESZTŐ!!!!!!!!

sírjatok 2012.09.26. 11:37:33

de komolyan, ez valami új trend, hogy kitalált demagóg történeteket gyártunk?

mikor lesz történet a szkinhedek által megvert roma egyetemistáról?

Pan Modry 2012.09.26. 11:38:39

@Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke:

az alkoholt hibaztatni hulyeseg, en sohasem vagyok agressziv az alkoholtol, mas hulyesege miatt meg nem akarok szivni...

Mondhatni ha mas csaladban van eroszak azt nem olyan dologgal kell megelozni hogy olyanokat buntetsz ahol nincs

irógép 2012.09.26. 11:40:11

Persze, hogy fontos a családon belüli erőszak kérdése, sok ember szenved tőle!
Az más kérdés, hogy ez miért, egy késői órán elejtett rossz mondat miatt lett ekkora téma most!! na ez a gáz!! Amíg Varga nem mondta azt a hülye mondatát, addig nem beszéltek erről ennyit, ezek a nagyon megértő bloggerek! csak most kezdtek erről beszélni, ami gáz! erről a témáról nem a fidesz szidása miatt kéne beszélni! Mert a gazdasági kérdések lehetnek politikai kérdések, de ez nem az! Ercsey Kati meg a többiek már réges rég beszélhetnének erről a témáról!!

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.09.26. 11:40:53

A kommenteket olvasva ennek az országnak semmi esélye. Egy rakás sötét hegyi troll, a vezetőjük meg egy félnótás másodosztályú kispados focista.

Herkules Irma 2012.09.26. 11:46:16

@irógép: Ezek a "megértő bloggerek" (konkrétan ezen a blogon) több éve foglalkoznak a témával, másfelől pedig ebben a posztban is szerepel, hogy az előző kormányzati garnitúrát sem érdekelte különösebben a dolog. Ritka véletlen, hogy egyet értünk valamiben: szégyen, ha ez a téma csak aktuális politikai érdekek miatt fontos.

VT Man 2012.09.26. 11:47:29

Jajj de rohadt unalmas, hogy most az egész index bloggerhadnak ki lett adva a téma, hogy "családon belüli erőszak".

Érdekes módon hirtelen alakult egy új blog is pont 3 napja, aminek ez a témája, és már címlapos is lett.

Rohadt gáz ez a manipuláció.

geert 2012.09.26. 11:48:53

respekt a levéírónak.
vasreszelékes-púderes lófasz a kommentelőknek.

Spejbl 2012.09.26. 11:49:24

@VT Man: Jaj, de unalmas a sápítozás... Ez a téma nem most lett téma ezen a blogon.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.09.26. 11:49:41

Anyuci meg csak egy gyereket szült, nem is dolgozott, még tanult(!!!) is, most őszintén, hát lehet csodálkozni, hogy apu néha kijött a béketűrésből, és leesett egy-két saller?

Zsolt_ 2012.09.26. 11:50:29

@VT Man: Megkerdezhetlek, miben manipulal ez teged? Ha en ugy ereznem, hogy egy ilyen cikkel manipulalhato vagyok, surgosen elbujdokolnek es nem tennem kozze kommentben.

Nekrofil Sírásó Phd. (törölt) 2012.09.26. 11:55:32

Bocsánat, csak egy kérdés: ti (mármint a kommer-liberális posztolók) eligazítást kaptok reggelente? Mert gyanúsan egy téműra vetitek magatokat csoportosan, mint tyúk a takonyra és ez a hasonlat a minőségre is utal.

Saját gondolat, vagy a mainstreamtól eltérő már nem fér bele a világnézetbe? Vagy a tehetség hiányzik?

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.09.26. 12:00:33

@geert: "vasreszelékes-púderes lófasz a kommentelőknek. "

Csatlakozom.

liam devlin (törölt) 2012.09.26. 12:02:02

egyreszrol eletszerutlen kozhelyszotar...

masreszrol-meg ha kitalalcio is-kiragadott pelda...ahogy mar kerdeztek feljebb is,az etnikumnal elofordulo csaladon beluli eroszakrol,pedofiliarol miert nem tetszik blogolni???
ja,mert,hogy ott nap mint nap vannak ilyen esetek,nem elvetve...
ja,mert,hogy ott "elfogadott"...
ja,mert libbancs korokben nem is talalni-meg mutatoban sem-olyan kisebbseget,aki nap mint nap igy el...

ennyi...

Pan Modry 2012.09.26. 12:02:04

Szerintem nem az ilyen postok fogjak megszuntetni a csaladon beluli eroszakot.

A csaladon beluli eroszak (es direkt igy irom, nem ahogy a pedofil KDNP-sek akarjak hazudni a dolgot) valoban letezik, csak eppen ez a legrosszabb megkozelitese a dolgoknak amikor ilyen tortenetekkel az erzelemre akarnak hatni a szerzoik, es nem egy racionalitason alapulva akarjak a problemat megoldani.

Hogy a postoloval mi volt gyerekkoraban nem erdekel, egyszeruen nem az en problemam, viszont megoldasi javaslatok valoban erdekesek lehetnek, mert szerintem is tenni kell azert hogy a csaladon beluli eroszak megszunjon, de egy olyan megoldas kell ami egyben biztositja hogy ne is eljenek egyben a torvennyel vissza.

kifordított nagyanyó 2012.09.26. 12:02:12

Aki ezt nem hiszi el ,az bassza szájba a jó édes kurva anyját!
A munkatársamék is öten voltak testvérek.Az apja inni kezdett,és egy büdös vasat sem adott haza,csak elvett.
Én gyűlölöm az ilyen embereket.
A posztban szereplő is hagyhatná a francba az apját.
De a legjobb az lenne ha megkérne/felbérelne egy pár embert akik "elbeszélgetnek" az apjával.
Egy pár pofon keretében elmesélhetnék neki a:"Ha mégegyszer idejössz" kezdetű szöveget.Az ilyen mást nem érdemel.

Monarch (törölt) 2012.09.26. 12:02:23

@Zsolt_: Ha nem érted, hogy ez a történet miben manipulatív, akkor benned van a hiba.

kerceruca 2012.09.26. 12:03:03

@mallac: Örülj, hogy te ezt el se tudod hinni...sajnos ennél még durvábbak is vannak...
Mikor téged vernek meg, mert az apád nem vette észre, hogy kimerült az elem az órájában, és későn ér veled a testvéreidért az óvódába (ő soha nem megy be, így magyarázkodhatsz te - kb 11 évesen, közben törölgetve a vért az arcodról...). Vagy téged küldenek hazudni gyerekként, hogy anyu nem tud dolgozni menni, mert "beteg"...
Vagy botorkálsz éjjel, kisgyerekként az utcán a hóban az anyukáddal, papucsban, mert aznap éppen 4-es lett a matekdogád... És végül rúgnak ki egy szál ruhában azért otthonról, mert 23 évesen, pénteken, munka után egy órával később érsz haza...
És mennyi ilyen beteg, családját megnyomorító féreg létezhet még...:(((

Én sokszor ugyanazt érzem, mint a levélíró. Szerencsére egy csodás ember lett a férjem, de ha a legapróbb jelet, gesztust, mozdulatot látom, ami a múltra emlékeztet, kiborulok, ő meg csak néz, mi bajom...

Igenis kellene tenni végre valamit...
Ha már nevesítve lenne a családon belüli erőszak a Btk-ban, arra már lehetne újabb lépéseket építeni...

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2012.09.26. 12:04:21

Mi a faszom nem hihető ebben? Ugyanebben nőttem fel és kapásból van legalább két ismerősöm aki szintén. Hol éltek baszki?

Mr.paksimogyoró 2012.09.26. 12:07:53

@kekec8: Azér bazmeg, mert az élet közhelyek sorozata. Menj haza, oszt verd meg az asszonyt.

pilar ternera 2012.09.26. 12:08:51

@Monarch: valami lehet manipulatív és mégsem kell, hogy hagyjam magam manipulálni.
de nem mindegy? még az is mindegy, hogy ez a konkrét eset igaz-e vagy sem. persze, miért is ne lehetne igaz? zöldfejű ufóapukáról írt, aki részegen szállt be reggelente a csészealjba???

aki szerint ilyen nincs, az egy barom. kár ezt ragozni.

herezacskó 2012.09.26. 12:11:27

@kerceruca: "Szerencsére egy csodás ember lett a férjem, de ha a legapróbb jelet, gesztust, mozdulatot látom, ami a múltra emlékeztet, kiborulok, ő meg csak néz, mi bajom..."

Magyarul egy instabil hisztis picsa vagy aki csak látszólag gyenge, és ezzel kiválóan tudod zsarolni a férjed. *taps*

Béka53 2012.09.26. 12:12:05

@irógép: Beszélnek is rengeteget, csak nem kapnak nyilvánosságot,,én örülök, hogy ez most téma, mert rengeteg embernek lehetőséget ad a kibeszélésére, s ez fontos. S az is fontos, hogy azok, akik nem voltak érintettek, hálistennek, ők is szembesülnek vele, hogy ilyen létezik.

Valakinyolc 2012.09.26. 12:13:55

Valaki esetleg megoldási javaslatot is akar írni? Vagy csak trollkodtok, meg elsírjátok az életeteket?

Én írtam egyet fentebb, az alkoholfogyasztást szabályozni kellene, mert szerintem ezeknek az eseteknek a jó része erre vezethető vissza.

Persze igen, nekem a kurva anyámat, mert hogy MEREK én beleszólni abba, hogy ki mennyit iszik, meg a klasszikus "én nem leszek agresszív, szóval rám nem vonatkozik" mondóka, amit már fentebb is hallhattunk.

De akinek jobb ötlete van, hallgatom.

irógép 2012.09.26. 12:15:04

@Herkules Irma: így van! ez itt a nagy baj! ezeknek totál politikától függetlenül kéne teret és nyilvánosságot kapnia!

pilar ternera 2012.09.26. 12:15:10

@herezacskó: az agyad is a nickedben hordod? mer sztem simán beférne oda is.

Béka53 2012.09.26. 12:15:37

@Pan Modry: Ez a post egy emberről szól, és szerintem ez nagyon fontos, ez felszínre hozza az összes érintettnél ezt az ügyet, és jobb, ha beszéni tudnak róla, mintha nem. Örülj neki, hogy soha nem tartoztál azok közé, akik gyerekként ilyet átéltek. Aki ezt átélték, azoknak bizonyos értelemben elvették a gyerekkorát, s ez a későbbi felnőtt életükben problémát okozhat. Ezért kell erről beszélni, sokaknak, sokat.

Flúgatlan 2012.09.26. 12:15:43

Tegyük fel, hogy a poszt valódi. Akkor nagyon sajnálom a szerzőt és kívánom neki, hogy pár év alatt heverje ki annyira ezeket a sérüléseket, hogy képes legyen egy tartós párkapcsolatra, házasságra, gyerekvállalásra.

Csak azt nem tudom, hogy miért úgy próbálnak sokan tenni, mintha eddig a törvény nem büntette volna az ilyen apákat. A családon belül speciális a helyzet, mert nincsenek szemtanúk, érzelmi kötődések vannak, amit rútul ki lehet használni. Érdemes ennek speciális kezelésével foglalkozni, de mindkét irányból. Legyen pl. jobban büntetve az az ember, aki a feleségét veri, mint aki idegent, de a feleség meg kapjon nagyobb büntetést a bíróságtól, ha kiderül, hogy koholtan próbál meg erre rájátszani. Ez utóbbiról is szól a törvény meg a jogvédők propagandája? Mert ha nem, az súlyos hiba.

Én ugyanannyi családot ismerek, ahol asszonyverés fordult elő rendszeresen, mint ahány esetben a feleség elszimulálta, hogy megverték, hogy a váláskor előnyösebb pozícióba kerüljön, meg sajnálja a környezete, stb. Ezzel szemben meg többnyire a férfiak kiszolgáltatottak, mert a szemtanúk hiánya és az érzelmi kötődések miatt nehezebb a bizonyítás.

Szimmetrikus ez a propagandahadjárat?

Na persze, a Varga képviselő úr féle hülye dumákat egy jókora pofonnal kéne jutalmazni, akkor talán helyre ugrana valami a fejében. Őt egy pillanatra se védem, de az egész ügyet kár politikai síkon kezelni.

(Férfi vagyok, egyszer házasodott, több gyerekem is van. Feleségemet soha nem ütöttem meg, gyerekeimet is csak tudatosan megfontolva, nevelési célzattal fenekeltem el nagyon ritkán.)

Leilan83 2012.09.26. 12:15:57

"Az alkohol mára teljesen tönkretette, hamarosan ápolásra lesz szüksége, ami az én felelősségem lesz, és aminek eleget is fogok tenni."

Kedves Éva, édesapád nem érdemli meg, hogy ápold, de azt sem, hogy szóba állj vele. Az én családomban a másik fél volt alkoholista, apám meg ital nélkül egy érzelmileg nulla, rajtam vezetve le házassága megromlását, és "megúsztam" egy depresszió-idegösszeomlás-pánikbetegséggel, életem végéig gyógyszert szedek, kétszer kórházi ápolásra is szükségem volt (29 vagyok most). Nálunk is volt üvegbetörés, sakktábla hajítás 5 méterről, anyám részéről a reggelim utcára dobása, stb.

Szóval a személyes véleményem az, hogy kár, hogy elakadt az a kötél amikor apád fel akarta akasztani magát.

Pan Modry 2012.09.26. 12:16:39

@kerceruca:

egyetertek azzal hogy a btk-ben ez nevesitve lett, de ez nem azt jelenti hogy a problema megszunt.
Peldaul ha nalunk lett volna ilyen, mivel a muternak volt munkaja es sajat kereset azonnal lelepett volna a fatertol, azert a poston is el lehet gondolkodni hogy milyen racionalis oka volt annak hogy anyuci nem dolgozott.

(en nem hiszek hogy az egyik felet szentte avatjuk, a masikbol demont csinalunk az tul okos lenne, bar az eroszakra az sem ok, de lehet hogy az anyuci otthon unalmaban felrekurogatott vagy akarmi...)

sírjatok 2012.09.26. 12:17:20

@lacalaca: mikor mindenki szembejön az autópályán, akkor azért érdemes elgondolkodni.

irógép 2012.09.26. 12:17:23

@Béka53: oké ebben igazad van így!
De azért azok akik most mívelik a nagy felháborodást, azok eddig is beszélhettek volna erről sokat! És nem csak akkor amikor a politikai szalonnájukat sütögethetik a téma miatt! Gondolok itt főleg az LMP-re, akik egyre nagyobb csalódás nekem !

herezacskó 2012.09.26. 12:18:49

@pilar ternera: menj vissza és sajnáltasd magad a férjeddel aki nyilván egy papucs, nem is lehet más nehogy megsértse pilar ternera sokat szenvedett lelkét.

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2012.09.26. 12:19:19

@sírjatok: és egymilliárd légy sem tévedhet!

sírjatok 2012.09.26. 12:19:30

@Flúgatlan: +1

ez a féligazságokra alapozott index-hadjárat csak arra jó, hogy provokáljon, illetve megnehezítse a valódi megoldások keresését erre a létező problémára

Béka53 2012.09.26. 12:19:39

@Valakinyolc: Szerintem fontos, hogy elsírhassák az életüket. Alkohol további drágításával csak azért nem értek egyet, mert akkor házilag pancsolnak, és az még veszélyesebb. Nekem az a javaslatom, hogy a gyerekvédelemnek kellene megerősödnie, hogy ezen segíteni tudjon. Jelenleg ez nem igazán erős oldala Magyarországnak, a dolgok rendszerint már csak a végső, szélsőséges ügyeknél kerülnek napvilágra, s mintha a megelőző lépések hiányoznának.

Chicano 2012.09.26. 12:20:37

@teglagyar4: Ez itt egy rózsa mihály gerrillamarketing akció? Te vagy hülye vagy vagy azt hiszed hogy mindenki más hülye.

eszkütyü 2012.09.26. 12:20:58

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Nekem is pont ez jutott eszembe. A csbe témájából így lesz két komment után libsizés, cigányozás.

sírjatok 2012.09.26. 12:21:43

@lacalaca: ez egyben mutatja is, hogy mennyibe veszel más embereket, más véleményeket

"akik nem értenek velem egyet, azok lószarevő legyek, mit se számítanak, nincsenek velem egy színvonalon"

336 2012.09.26. 12:21:49

@liam devlin: Te szociológus vagy? Évekig kutattad a magyarországi kisebbségek családi relációit? Ha igen, akkor biztosan vannak publikációid a témában, amiket belinkelhetnél, hátha az is ilyen fölkapott lenne. Ha nem vagy a probléma ismerője, esetleg elszenvedője, akkor viszont kussolj! Pár kérdést még megengedek magamnak - nem mintha kéne tartanom tőle, hogy válaszolni is fogsz rá -, de szerinted az, hogy családon belüli erőszak, az a cigányokra nem vonatkozik? Vagy miért nem a zsidókat hoztad példaként?

mojoking77 2012.09.26. 12:22:09

Valahol azert orulhetunk. A fent irogato szerencsetlen kis buzeransok, akik lehazugozzak a postolot, egesz biztos, hogy soha nem eltek meg at hasonlo helyzetet. Lassuk be, tart az iskola, a sok kis hobbit ul a szamtech oran, es iszonyatosan unja az egeszet, ugyhogy netezik, es chat-el. Semmi gond, ez igy a jo. Nem is kell 15 evesen empatiat erezni, vagy esetleg belegondolni, hogy ket hazzal arreb, nehany kevesbe szerencses embernek mit kell atelnie. Az internet pedig ugye szabad forum, az osszes kis szaros faszu tizeneves senkihazi megmondoember lehet rajta...

Béka53 2012.09.26. 12:22:27

@irógép: Ebben meg Neked van igazad. Sajnos nálunk minden átpolitizálódik, és ez nagyon nem jó irány. A CSBE nem jobb, közép, bal kérdése, hanem egy társadalmi probléma.Méghozzá jelentős.

pilar ternera 2012.09.26. 12:22:47

@herezacskó: megint nagy tévedésben vagy! soha nem volt részem ilyesmiben, csakhogy tudod vannak ezen a planétán olyanok, akik akkor is el tudnak képzelni/hinni egy helyzetet, ha személyesen nem volt részük benne!
de a kommentjeidből -ne aggódj! - kitűnik, hogy te nem csak, hogy nem vagy ilyen, de nem is ismersz ilyen embereket!

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2012.09.26. 12:24:05

@sírjatok: hadd idézzelek: "de komolyan, ez valami új trend, hogy kitalált demagóg történeteket gyártunk?"

te, aki lendületből hazugozol, mennyibe veszel más embereket?

Mókusokkaltáncoló 2012.09.26. 12:24:14

én egyet nem fogok fel ésszel! itt veri magát sok antilibsi, minek olvas ilyen cikkeket? menj a kurucra b+ azt ott oszd az észt! én se olvasom a sok hülyeséget amit összehordanak, csak ha éppen hülye hangulatba vagyok és röhögni akarok! szóval minek kínozzátok magatokat? menjetek aztán köpködjetek a saját oldalaitokon, vagy ha nem tetszik, csinálj egy blogot és fejtsd ki ott, visszamaradott buta nézeteidet!

kifordított nagyanyó 2012.09.26. 12:24:23

@herezacskó: Szerintem meg a tetves kurva anyád!
Aki a világra szart egy ilyen barmot!

Chicano 2012.09.26. 12:27:19

@Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke: Egyetértek, nem csak a cigit de a nagy alkoholtartalmú termékeket is addig kéne adóztatni hogy luxuskategóriába kerüljenek. Aki néha megiszik egy stampedlivel az továbbra is megihatja a magáét, aki viszont alkoholista az ki lenne vele lőve. És igen, tudom hogy jönne a kannában mért filléres hamis bor meg pálinka, de legalább hamarabb elvinné azt aki már amúgy se tud meglenni nélküle. Mert úgy is az lesz a vége csak közben még tönkretesz néhány életet a sajátja mellett. Mindenkinek jobb lenne így. Én évek óta nem iszom és ki lehet bírni. És igen, tudom hogy ez sose fog megtörténni mert már annyi az alkohol függő hogy forradalom lenne belőle.

pilar ternera 2012.09.26. 12:27:45

@kifordított nagyanyó: én is ezt írtam neki finomabban, de nem tetszett neki. ;)

doktornyócker 2012.09.26. 12:31:28

az eddigi hozzászólók vagy nagyon szerencsések - amiért a fentieket el sem tudják képzelni - vagy nagyon buták...( amennyiben kitalált mesének minősitik a történetet...)
a fenti levélnek minden szava igaz lehet, én kb. ugyanezeket éltem meg ...és egyáltalán nem volt vicces...
a véleményem viszont az, hogy hiába lesz törvény, a családok többsége nem fog élni vele, egyszerűen azért mert a legtöbben a nyilvánosság előtt titkolják, hogy igy élnek...

n76j 2012.09.26. 12:32:41

Aki nem hiszi, az szerencses, hogy megteheti azt. Apam alkoholista, amiota az eszem tudom. Nem csak a gyerekkorom telt szarul, mert van ketto ocsem is. Egy pelda:Az apam ciganyokhoz jar(t) csicskazni. Egyszer leitattak es alairattattak vele egy ajandekozasi szerzodest a hazunkra(anyu mar meghalt). Alig tudtuk magunkat kikaparni a szarbol. Meg ilyenek. Apam noverenek ferje mamoraban kessel ment a csaladnak.

sírjatok 2012.09.26. 12:33:21

@Mókusokkaltáncoló: látom nem vágod még a webkettőt, az ott fölül a poszt, ezek meg alul a kommentek, ahol azt is el lehet mondani, ha unalmasnak, közhelyesnek, vagy demagógnak tartják a posztot.

kifordított nagyanyó 2012.09.26. 12:33:22

@Chicano: Az a baj,hogy az alkeszt nem érdekli ha éhen döglik a gyereke,csak a piája meglegyen.:((
@pilar ternera: Akartam írni,hogy akár pöcsfejnek is hívhatnák.:))

liam devlin (törölt) 2012.09.26. 12:34:21

@336: miert is zsidozol kicsi trombita???
:(
ignore on...

A festett madár · http://csaladonbelulieroszak.blog.hu/ 2012.09.26. 12:34:29

@Pan Modry: Az kell elsősorban, hogy tudd, hogy mit jelent, mert amíg eltolod magadtól meg becsukod a szemed (nem konkrétan Rád gondolok), akkor nem fogod megtalálni a megoldást sem (nem Te, hanem aki elkötelezi magát). Akik átéltük, így-úgy feldolgozzuk és pontosan tudjuk, hogy az egyik helyen így zajlott, a másikon úgy, az egyik helyen az anya, a másikban (többségben) az apa volt a probléma.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.26. 12:34:33

Bocs, de ezt a sok hülyeséget komolyan gondoljátok?

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2012.09.26. 12:36:15

@sírjatok: akkor ismét, lendületből lehazugozni a posztolót/levélírót meg szimpla ad hominem, nemdebár?

kifordított nagyanyó 2012.09.26. 12:41:32

@Gondolkodni Próbáló Birca: Na,már csak te hiányoztál!

Figyelem!birka barátunk szerit az egész csak kitaláció.Ilyen nincs is.
És csak a feministák találtál ki!
Mondjuk nekem férfi munkatársaim is meséltek ilyeneket a saját családjukból de ők is biztos csak kitalálták,mert nem volt jobb dolguk.

herezacskó 2012.09.26. 12:42:16

@pilar ternera: mindig az a legnagyobb manipulátor egy családban aki a leggyengébbnek tűnik.

@kifordított nagyanyó: nyugodj meg.

mojoking77 2012.09.26. 12:43:35

@sírjatok: Tudod baratom, van par dolog, amihez egesz egyszeruen, lathatolag nem nottel fel. Tok boldog vagyok, hogy irni mar tudsz, vannak gondolataid (ez nem ugyanaz mint az, hogy gondolkodni is tudsz), de az irasaidbol latszik, hogy szellemileg meg gyerek vagy. Valoszinuleg fizikailag is, bar valoszinuleg a fiatalkorusagot mar elerted. Maradjunk abban, hogy ne eroltesd ezt az egeszet, es probald meg par ev mulva. Ha meg akkor is igy rezel, akkor javaslom keress fel egy pszcihiatert, ugyanis az empatia hianya sajanos betegseg. De remeljuk szimplan kinovod, mire elered a nagykorusagot.

Rkhaylitsha 2012.09.26. 12:44:32

Kamu mint a ház. Aki irta annak lövése sincs errol, csak most errol a témárol kell az indexen minden szar blognak szolni.
És ha egy kicsit is tehetségesek lennének a bloggerek, akkor nem éleznék ki ennyire - anyu tanul, szép, jó, okos fater meg maga az ördög. A valóságban nem fekete meg fehér van, hanem szürke.
Olyan poszt miért nincs, ahol anyu bánt, vagy a feleség bánt? Statisztikailag állitólag több ilyen eset van, ahol a nő a bántalmazó.
Anyu mit tanult 18 évig? Vagy nagyon nehézfeju vagy rögtön a NASA főnökének vették fel.

postabelyeg 2012.09.26. 12:45:13

És mikor fog bekerülni a BTK-ba a közlekedésen belüli erőszak??? Mikor fogják megállítani az erőszakos sofőröket??? Mindenki elfordítja a fejét, pedig ez is létezik és évente ezrek halnak meg.

Leilan83 2012.09.26. 12:45:42

@herezacskó: Hát öregem, te meg egy ótvar bunkó, valószínűleg elkényeztetett köcsög, bár tapasztaltad volna meg saját bőrödön milyen ha egy szar családban nősz fel.

sírjatok 2012.09.26. 12:46:33

@mojoking77: ="érvem nincs, tehát leírom, hogy hülye vagy"

lol, azért ennél erősebben kéne próbálkoznod :)

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2012.09.26. 12:47:39

@sírjatok: napi facepalm díjat ezzel el is nyerted. Csapj egyet az asszonyra örömödben!

kifordított nagyanyó 2012.09.26. 12:48:24

@umad?: Nem .Csak rühellem az olyan alkeszokat,akik tönkre tesznek mindent maguk körül.Otthon ők az erősek,de máshol behúzzák fülüket farkukat.Ilyen volt az apám is.Is az ilyenek kurva sokára döglenek meg.

sírjatok 2012.09.26. 12:48:45

@lacalaca: tiédre inkább, úgy hallottam, szereti :)

pilar ternera 2012.09.26. 12:48:56

@herezacskó: ez akár még igaz is lehet (nem mindig), de valakit, aki ilyesmin keresztülment le-hisztispicsázni és manipulátornak kikiáltani, az olyan szintű szűklátókörűségre vall, amit csak igazi pöcsfejek engedhetnek meg maguknak.

mojoking77 2012.09.26. 12:49:12

@sírjatok: Nem, nem azt irtam hogy hulye vagy, hanem azt hogy gyerek. A ketto nem ugyanaz, bar lathatolag nem ertetted meg.. Semmi gond. A hulye azert vagy, mert szunetben netezel. vagy mar nem 00-45-ig vannak az orak?

Béka53 2012.09.26. 12:50:10

@Rkhaylitsha: jaj istenem, anyu is bánt, ott van a kommentek között.Sajnos nincs több eset, hogy a nő a bántalmazó. És a 2. világháborút sem mi nyertük meg.

nyekmec 2012.09.26. 12:51:53

nekem ettől sokkal rosszabb gyerekkorom volt, mégis vannak gyermekeim

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2012.09.26. 12:51:53

@mojoking77: innen is egy :)

@Chicano: a pancsolt italmérések és egyebek felszámolására viszont ott van a jó kis semmittevő, önmagukat ingyen béltükröztető adóellebőrök csapata, menjenek csak zugpiára vadászni, hatalmas bírság, hadd szóljon. Azért megsúgom, hogy az esetek nagyon sok %-ban a családon belüli erőszak alkoholos befolyásoltság (és minden milyen mértékű is az) alatt történik ám.

@kifordított nagyanyó: szeretem, amikor megjelenik.

Szeretnék azért egyszer ezekkel az embikkel úgy személyesen is találkozni :D a troll az az életben is troll?

umad? 2012.09.26. 12:52:56

@kifordított nagyanyó: Tehát elfogult vagy a témában. Próbálj meg nem a személyes érzelmeidből kiindulni és meglátod, hogy ez jelenleg nem több mint a politikai csatározás egy újabb eszköze. Azért kap ez most ekkora figyelmet.

sírjatok 2012.09.26. 12:53:43

@mojoking77: értem, tehát ha valakinek a fasza is tele van már a csb-s egyoldalú, demagóg, semmin nem segítő, jajveszékelő posztokkal, és erre cinizmussal reagál, az biztosan egy köcsög

Foxtrotty 2012.09.26. 12:53:59

Cigányoknál, buziknál sose fordul elő családon belüli erőszak? Mert a Zindexen ilyet még nagyítóval se találni

irógép 2012.09.26. 12:54:26

@postabelyeg: majd, ha egy fideszes képviselő azt mondja, hogy ilyen nincs is:))
majd akkor az LMP és a többi egylet kivonul és vadul követelni fogja:))

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2012.09.26. 12:54:49

@sírjatok: jaj, kisgyerek, ennél többre nem futotta, látom. Linkelj még inkább wikipediát nekem, akkor okosabbnak tűnsz!

xkcd.com/903/

pause 2012.09.26. 12:54:58

jah,mi ezt harman kaptuk meg etstverek,+anyam...de szerencsere apam idoben felismerte hogy neki jobb egyedul,igy mar tobb tiz eve kulon elnek,de akkor mar keso volt:(

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2012.09.26. 12:55:15

@Rkhaylitsha: hehe, pont ezt írtam az elején, nálunk anyám volt az erőszakos, meg a mindenkit hibáztató mindent megmondó alkoholista, meg még asszem vagy ketten szintén említik. Ne általánosíts, a libkommentelők sem tették.

A trollok ezek szerint ha hazamennek, azzal kezdik, hogy anyut/aput falhozkenik, gyereket meg a földre rúgják? Ja, nem. Azzal kezdik, ledobják az iskolatáskát a sarokba és hangosan elordítják magukat, hogy: muter, mi a kaja? :D

VT Man 2012.09.26. 12:56:01

@HavocS [www.obsidianshell.com - sunametál]:
"Ugyanebben nőttem fel és kapásból van legalább két ismerősöm aki szintén. Hol éltek baszki? "

Jajj de jó, hogy hirtelen minden kommentelő rájön, hogy őt igazából verték és ő is a családon belüli erőszak áldozata.

Ez persze egészen addig tart, amíg majd nem a buzimenet lesz az aktuális mainstream téma, akkor majd mindenki azzal jön, hogy ő buzi és a skinheadek mindig megverik.

wilson77 2012.09.26. 12:56:04

@teglagyar4:
Kedves teglagyar4!

Legalább egy szmájlit tegyél az írásodhoz mert különben nem érzik az iróniát...
:)

üdv:
-wilson

Rkhaylitsha 2012.09.26. 12:56:47

@Béka53: Az OKRI bírósági ítéletek alapján készült felmérése szerint a családon belüli bántalmazások körülbelül 30 százalékában férfi az áldozat. Tamási szerint ez az eredmény nem tér el a Nyugat-Európában és Amerikában folyó hasonló kutatások eredményeitől. A nem feminista tudományos vizsgálatok azt mutatták, a családon belüli erőszakos cselekmények egyenlően oszlanak meg nők és férfiak között.
Csak hogy te is értsd:
30% A FÉRFI ÁLDOZAT. Ez nem azt jelenti, hogy 70% a nő, hanem hogy a nő meg a gyerek. Az elkövetők aránya pedig egyenlő nagyjából.

herezacskó 2012.09.26. 12:56:51

@pilar ternera: tehát elismered hogy a múltbeli sérelmeidet időnként manipulációra használod?

Béka53 2012.09.26. 12:57:23

@Foxtrotty: A cigányoknál nincs gyerekverés ezen a szinten, ahogy a magyar családoknál. Úgyhogy ez azért nem téma.

Zorita 2012.09.26. 12:57:26

Szerintem a jó értelemben vett feminizmus nem ott kezdődik, hogy lángszóróval irtjuk a csúnya gonosz alkesz férfiakat, hanem ott, hogy már egy kapcsolat elején letisztázzuk, hogy itt senki nem isten (ld. családját eltartó güriző apuka, aki ha alszik, mindenki kussol otthon), senki nem csicska (ld. mártír anyuka, aki feltétel nélkül kinyalja a seggét a pénzt hazahordó apukának, valamint a gyerekek, akik a távkapcsoló funkcióját töltik be otthon jó esetben). Magam is tapasztalatból írom ezt, persze ez nem egyik napról a másikra változik meg, pláne nem egy törvény segítségével; és különben is hogy jövök ahhoz, hogy megmondjam bárkinek is a _tutkót_.

kifordított nagyanyó 2012.09.26. 12:58:48

@umad?: Igen elfogult vagyok.Át tudom érezni.Szar dolog ám félelemben élni.
Bocsi.Mostanában sokan akarnak halálbüntetést.Ők úgy is elfogultak,hogy közvetlen ,személyes érintettségük nincsen.
@Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke: Igen.Akkor kiderülne mennyire is fantasztikus az ő fantasztikus életük.:))

umad? 2012.09.26. 12:59:10

@Rkhaylitsha: Több anya veri* a gyerekét mint ahány férj a feleségét.

*(továbbá mindenféle lelki terror is igen jellemző az ilyen eseteknél)

Rkhaylitsha 2012.09.26. 12:59:30

@Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke:
Az hogy a kommentekben mi van, az egy dolog. Az indexen volt 20 ilyen hasonlo blog, muti egyet, amiben muter verte fatert. Én nem láttam. Lehet hogy van ilyen irás, és csak én találkoztam ilyen hamupipős szarral eddig. Gyerek, anya nagy kék szemekkel, fater meg üt vág.

umad? 2012.09.26. 13:01:12

@kifordított nagyanyó: Így van. Ezért nem ítélkezhet a sértett az elkövető felett.

mojoking77 2012.09.26. 13:01:26

@sírjatok: Nem, nem kocsog, GYEREK !!!!
Es az most nem is annyira lenyeges, miert akarsz itt trollkodni. Senkinek nem kell irasszakertonek lennie, hogy megkulonboztesse egy 30 eves ember irasat, egy 15 eves gyereketol. Lathato, hogy egy boldog csaladban nosz fel, a szuleid szeretnek, es valoszinuleg megfelelo iskolaba is irattak, ami jo, viszont te epp ugy erzed, hogy a tarsadalom/media altal aktualisan felkapott tema jo celpont a lazadasodhoz. Kulon jo, hogy rajtad kivul meg legalabb 10-20 hasonlo kondiciokkal rendelkezo kis fasz gondolja igy. Egesz egyszeruen rossz celpontot valasztottal. Inkabb menj at valamelyik politikai blogba, es ott oszd a hulyesegeidet, ha mer minden aron trollkodni akarsz. Kosz:

wilson77 2012.09.26. 13:02:07

Kedves Nemzettárasak!

Nem pontosan értem, miért kell zsidózni és cigányozni.

-wilson

Foxtrotty 2012.09.26. 13:02:30

@Béka53: "ők is szembesülnek vele, hogy ilyen létezik. "

Nemár télleg? Én eszt nem is gondótam vóna

tyúkarc 2012.09.26. 13:02:41

@sírjatok: "trollokat nem etetek"

mi lesz így veled meg a rokonaiddal?

kela-bá 2012.09.26. 13:02:45

Az egész világ erőszakos, mert ez is hasznot hoz valakiknek... Nem kellene a családba beengedni a sötétséget. Fölösleges ez a blog is.

sírjatok 2012.09.26. 13:04:22

@mojoking77: majd ha nem a személyemmel fogsz foglalkozni, hanem ezzel a jelenséggel, amit kritizálok, a gátlástalan, demagóg indexes csb hadjárattal, akkor válaszolok, addig csak annyit, hogy kurva nagyot tévedsz mind a korommal, mind a neveltetésemmel kapcsolatban

pilar ternera 2012.09.26. 13:04:30

@Foxtrotty: ki mondta, hogy ez a téma csak árja fehérekről szól? ki kéne hangsúlyozni, ha esetleg, nem?
te is inkább reszeld a körmöd!

@VT Man: te meg szólj anyunak (ha nem vág pofán), hogy cserélje ki a pelust, mert csípi a seggedet a pisi! az ment az agyadra is!

umad? 2012.09.26. 13:05:32

@Rkhaylitsha: Azért mert azzal nem lehet olyan jól hangulatot kelteni. Az embereket jobban lehet olyan (többnyire kitalált) történetekkel manipulálni ahol egy gyenge nő, főleg fiatal lány az áldozat. Erről szól ez az egész mostani história. Arról egyébként miért nincs szó, hogy a hajléktalanok többsége férfi mégpedig olyan férfi aki a válópere után (ahol többségben vannak a női bírók) kerültek az utcára? Mert ezek az emberek meghalnak az utcákon mégsem hallom, hogy az igazság bajnokai felemelnék a szavukat ezen igazságtalanság ellen.

Foxtrotty 2012.09.26. 13:06:00

@Béka53:
"A cigányoknál nincs gyerekverés ezen a szinten, ahogy a magyar családoknál"

Továbbá a magyarok folyton báncsák a cigányokat, pedig fordítva ilyen soha nem fordulna elő

wilson77 2012.09.26. 13:06:39

@VT Man:
Kedves VT Man!

És azt sem pontosan értem, miért buzimenetezel.
Igazíts ki, kérlek, de mintha a fenti írás nem erre vonatkozott volna, hanem - segítségül - egy család történetét olvashattuk egy szempontból.

üdv:
-wilson

Mitya Ivanov 2012.09.26. 13:08:11

már túl vagyok azon, hogy szerintem ez a történet valódi e vagy sem, és hogy felbasszam az agyamat azon, hogy most a családon belüli erőszak lett az a takony, amire azok a tyúkok ugranak, akiknek amúgy a mindennapi betevőjük az, hogy diktatúra épül meg fideszország stb (tisztelet a kivételnek, mint ez a blog).

Engem igazán az érdekel, hogy azzal, hogy büntetőjogi kategória lett a Családon belüli erőszak, mi fog változni?
1. Ugye eddig az volt a szöveg, hogy amíg nem folyik vér, addig a rendőrdég nem tehet semmit, kérdem én: ezután tud majd tenni?
2. Eddig és ezután is a tett bizonyítása lesz a leglényegesebb és a legnehezebb dolog ebben a témában. Most mi fog változni?

pilar ternera 2012.09.26. 13:08:43

@herezacskó: attól, hogy sokat mondogatsz valamit, még nem lesz igaz. ezt okos gyerek már ovis korában megtanulja. :)

csak a te kedvedért: nekem nincs ilyen tapasztalatom!

Béka53 2012.09.26. 13:09:07

@Rkhaylitsha: Biztosan vannak férfi áldozatok, de ebből a statisztikából nem következik, hogy az elkövetők aránya 50-50%. Rengeteg anya is veri gyermekét, egy másik kutatás egyébként az mutatta, hogy ez 85%-os valószínűséggel apa nélküli családokban jelenik meg. Most nem tudom hirtelen, mennyi az apa nélküli családok aránya Magyarországon, biztosan magas.

sírjatok 2012.09.26. 13:10:06

@tyúkarc: majd élünk továbbra is a magadfajta köcsögökön, mint eddig :)

minyimaaa 2012.09.26. 13:11:10

@Herkules Irma: "Szeretném, ha végre a társadalomkutatók, a szociológusok is felszólalnának az ügyben, ha kiderülne, hogy azok a gyermekek, akik családon belüli erőszakban nőttek fel, a saját családjukban milyen arányban váltak áldozattá, erőszaktevővé vagy éppen kései családalapítóvá, vagy voltak képtelenek a családalapításra."

vannak eredmények. tények.
párat idézek:
1.
"Az embereknél a gyerekkori bántalmazás megváltoztatja a HPA-stresszválaszokat és növeli az öngyilkosság kockázatát"
index.hu/tudomany/biotech/2009/02/23/a_gyerekkori_bantalmazas_karosithatja_a_geneket_/

2.
"verést elszenvedett gyerekeknek még évekkel később is alacsonyabb volt az intelligenciahányadosuk, mint erőszak nélkül felnövő társaiknak. Minél gyakrabban vernek egy gyereket, annál lassabban fejlődik szellemileg"
magyarázatuk:
"A csekélyebb intelligencia okaként a tanulmány szerzői a testi fenyítéssel okozott stresszt feltételezik. Amennyiben rendszeresen ütnek egy gyereket, az krónikus stresszhelyzethez vezethet, amely éveken át is elhúzódhat. A kutatás szerint ez a stressz kiválthat poszttraumás tüneteket, mint például a rémisztő eseményektől való túlzott félelem, vagy a kismértékű ijedtség, amelyek befolyásolják az intelligencia fejlődését."
index.hu/tudomany/2009/09/30/a_veres_nyomot_hagy_a_gyerek_intelligenciajan/

Zorita 2012.09.26. 13:12:57

@Mitya Ivanov: hát ez az, mert aki a diktátor ellen hőbörög, az tessékelné be most a legnagyobb szenvedéllyel az államot kis otthona ajtaján. Vagy a sajátján nem? Vagy akkor hogy?

Spejbl 2012.09.26. 13:13:35

@wilson77: Nem is érdemes rá reagálni, ha valami nem tetszik a zsidózás és a buzimenetezés marad, ezzel rögtön minden érvelési kényszert le lehet nullázni, ez is egy fajtája a túlélési technikáknak Zombilandben. A facebookon ráadásul magukat nácinak nevező, bősz hungarista asszonyok tették ugyanezt, persze lehetséges, hogy csak a Monty Phyton még élő tagjai döntöttek a geg mellett.

Mitya Ivanov 2012.09.26. 13:15:27

@minyimaaa: minden stressz nagyjából így hat a szellemi fejlődésre. Az említetteken kívül az elvárásoktól való szorongás okozta stressznek ugyanilyen a hatása

Herkules Irma 2012.09.26. 13:15:43

@minyimaaa: Kösz a belinkelt cikkeket!
Az idézett mondatok a levélíró mondatai, nem az enyémek, aki posztoltam.
Mindenesetre jó, hogy beszúrtad! Köszi!

Pan Modry 2012.09.26. 13:15:51

@A festett madár:
Ez nem igaz, engem a problemak erzelmi resze egyszeruen nem erdekel, azert mert nem segiti a megoldast.
Ugyanis nem azt problema eldonteni hogy rossz-e a csaladon beluli eroszak (tudjuk hogy az es egy letezo problema), hanem azt hogyan lehet a leghatekonyabban megelozni, illetve ha mar megtortnet hogyan lehet a leghatekonyabban intezkedni ugy hogy "masodfaju hibak" se lepjenek fel lehetoleg a rendszerben.

Peldaul olyan postok hasznosabbak lennenek hogyan szabadult meg valaki gyorsan egy agresszivva valt ferjtol/felesegtol. Ez tenyleg tudna segiteni egyeseknek, ez a post tenylegesen nem segit.

kifordított nagyanyó 2012.09.26. 13:17:15

@umad?: Pont azt írtam,hogy nem csak a sértettek vagy hozzátartozók akarnának halálbüntetést,hanem teljesen idegen emberek akiket felháborít egy gyilkosság.
Mivel ezen fel vannak háborodva,már eleve elfogultak.
Most sajnos mennem kell.
Viszlát talán holnap.

Acsabi44 2012.09.26. 13:18:29

Ismerős történet, csak nálunk az anyám robbantotta szét a családot.

Testvérem nagyjából úgy van, mint a postíró, én meg pont ellenkezőleg: Motivált vagyok családot alapítani, hogy megmutassam, hogy ilyen családból származva is lehet egészséges életet élni.

minyimaaa 2012.09.26. 13:18:48

@minyimaaa:

"A gyerekkori bántalmazás következtében fontos agyi területek zsugorodhatnak"
..
"A hippokampusz nevű agyterület térfogatának csökkenése megmagyarázhatja, hogy miért vezetnek a gyerekkori problémák a későbbi életben sok esetben olyan pszichiátriai zavarokhoz, mint a depresszió, a drogfüggés vagy más mentális gondok"
..
"Méretcsökkenést tapasztaltak a subiculum nevű agyi területen is, amely a hippokampuszból érkező jeleket továbbítja az agy más részeihez, így a dopaminrendszerhez is, amelyet agyi jutalmazó központban is szoktak nevezni. A subiculum méretcsökkenése figyelhető meg például drogfüggő és szkizofrén embereknél is."
index.hu/tudomany/2012/02/14/a_gyerekkori_bantalmazas_nyomot_hagy_az_agyban/

szóval a konzervatívok, kdnp-sek, fideszesek mumusai
a borzalmas huligán drogosok....
börtönbe velük,
de az okokat hagyjuk legálisan,...., az a család belügye..
ott nevelni kell ugye a pógárnak.

orulet 2012.09.26. 13:18:51

Akinek volt normális gyerekkora, tegye össze a kezét, és örüljön!
Egyáltalán nem érzem a történetet kitaláltnak, sajnos szintén jártam a legmélyebb bugyrokban, ahol 12 évesen öngyilkossági kísérletet követtem el. Menekültünk télvíz idején papucsban, áááhh... kár mesélni, pedig oldalakat tölthetne meg. Mai napig érzem azt a felszabadultságot, hitetlenkedést, amikor közölték, hogy meghalt. VÉGE... tudatosult, hogy innentől egyszer s mindenkorra megszűnik a 18 évig tartó terror. Egyetlen könnycseppet nem ejtett senki a temetésén. Legszívesebben el sem mentem volna.

Béka53 2012.09.26. 13:19:00

@Foxtrotty: ennek semmi köze ehhez, nálunk nincs ilyen szintű gyerekverés, beszélj orvosokkal, akikhez beviszik a félig agyonvert gyerekeket, nincs köztük cigánygyerek. Náluk az a kultúra, hogy a gyereket nem verik, ezért ebben a témában nem érdemes cigányozni. Ez a magyar kultúra szerves része, oszt jónapot:)

Netuddki. 2012.09.26. 13:19:06

Az haggyán, hogy pár hozzászólásos hülyegyerekek kommentelnek itt. De sajnos a tapasztaltak alapján jópár képviselő ott a parlamentben is a hülyegyerekek színvonalán van...

pilar ternera 2012.09.26. 13:19:44

@Pan Modry: részben igazad van, de láthatod, hogy vannak, akik még a probléma létezését is kétségbe vonják. ameddig pedig így van, addig ezek a sztorik is kellenek, hátha 1x csak rájuk vetül a megvilágosodás isteni fénye! ;)

nincs semmi baj! 2012.09.26. 13:20:15

@lacalaca: Csak remélni tudom, hogy ezek tényleg trollok, és egyébként nem gondolkodnak így "civilben".

Silent Bob 2012.09.26. 13:20:31

@Béka53: Lófaszt nincs, csak a putris cigány nem ír blogot, a nem putris meg nem feltétlenül hangsúlyozza ki, hogy cigány.

Bicepsz Elek 2012.09.26. 13:21:08

@R.H. ny.: Azaz. Internetes fizetett "Mari neni utodok" firkalnaka neten, mikozben elodeikaDragabolgarurnak/Csinatalannakmondjak meg a tutit!!!!!

Mitya Ivanov 2012.09.26. 13:21:15

@Zorita: ezt most konkrétan nem értem

minyimaaa 2012.09.26. 13:21:33

@Mitya Ivanov: igen.

a bántalmazás úgy hat, mint a tartós, permanens stressz.

végeredményül meg csökkent szellemi képességek, depresszióra, öngyilkosságra és drogozásra való fokozott hajlam..
és lehetne még folytatni.

Martian (törölt) 2012.09.26. 13:22:13

@Pan Modry: "az alkoholt hibaztatni hulyeseg, en sohasem vagyok agressziv az alkoholtol"

Mindenki más mértékben reagál az alkoholra, van aki már egy felestől is ordítva nekimegy az intézkedő rendőröknek is.

umad? 2012.09.26. 13:22:28

@kovi1970: Nem vetted még észre, hogy minden ehhez hasonló ügy kapcsán előjönnek néhány hozzászólásos, friss nickek akik aztán nagyon szívbemarkoló történeteket mesélnek?

Netuddki. 2012.09.26. 13:23:19

@wilson77: A téglagyárat már régen ki kellett volna baszni a blog.hu-ról. Lehetőleg úgy, hogy újraregisztrálni se tudjon. Az összes blogot telefossa ugyanezzel a baromságával...

orulet 2012.09.26. 13:23:55

@VT Man: Ne gondold, hogy most jönnek rá. Én erről élőben, négyszemközt senkinek nem beszélek, és testvéreim ugyanígy éreznek. Elkapartuk mélyen, de ha mások leírt története előkerül, még mindig nagyon fáj.

wilson77 2012.09.26. 13:24:08

@nincs semmi baj!:
Kedves nincs semmi baj!

Rossz hírem van, attól tartok...

üdv:
-wilson

umad? 2012.09.26. 13:25:08

@Martian: Akkor tiltsuk be a faszt is mert az meg a nemi erőszakért felelős.

nincs semmi baj! 2012.09.26. 13:26:15

@VT Man: Mi az isten hótkóros micsodáját keres itt a melegfelvonulás te idióta? Engem nem zavar, ha imbecil vagy, de légy oly kedves és csináld otthon, a négy fal között, mert itt zavarsz vele másokat.

wilson77 2012.09.26. 13:27:04

@kovi1970:
Kedves kovi170!

Ja-ja, tegnap is olvastam valahol.
De ugye viccel, ugye? Ugyeeee?
:DD

üdv:
-wilson

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2012.09.26. 13:27:37

Ha egy ránk nézve negatív cselekvésre nem reagálunk, nem fejezzük ki ellenérzéseinket időben, akkor az elkövetőjét megjutalmazzuk és arra biztatjuk, hogy a jövőben is bátran és nyugodtan ellenünk tegyen és magasról szarjon a fejünkre.
Az embernek fel kéne fognia, hogy joga van az önrendelkezéshez és önvédelemhez, joga van a másikat megbökni, ha az elkezd baromként viselkedni vele szemben.
Az alkoholizmusba belecsúszó férj nyugodtan tapicskolhatott az önsajnálat mérgező párájában, mert a tapintatos "kiszolgáltatott" felesége asszisztált ehhez.
Minden érmének két oldala van.

A festett madár · http://csaladonbelulieroszak.blog.hu/ 2012.09.26. 13:28:28

@Pan Modry: Sajnos valószínűleg nem fogunk egy nevezőre jutni egy ilyen kérdésben, mert a téma határozottan érzelmi érintettségű.

Védelemre szükség van. Nem szociális munkásokra és rendőrökre, hanem arra, hogy a társadalom ne hunyjon szemet. Hogy lehessen beszélni róla. Hogy képes legyen meghallgatni az, aki nem érintett. Ne tartsak attól, hogy "kamu", "hatásvadász" és "biztosan megérdemelted" legyen a reakció.

Nem kell érzelmileg azonosulnod, neked.

Netuddki. 2012.09.26. 13:28:30

@umad?: Nekem csipogsz kisfácán?

"umad? 0 bejegyzést írt és 281 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban. 2011.10.18. óta tag."

Taplopó 2012.09.26. 13:29:27

Annyit olvasni mostanában a nők veréséről hogy szinte már kedvem támadt kipróbálni

Golgotai 2012.09.26. 13:30:05

Ápolni? Ott rohadjon meg ahol van.....

Netuddki. 2012.09.26. 13:30:06

@wilson77: Szerintem nem. Komolyan ilyen hülye...

geert 2012.09.26. 13:30:55

szerencsés vagyok, korrekt családban nőttem fel, de döbbenetes az, hogy a széles ismeretségi körömből (többnyire középosztálybeli, értelmiségi családok leszármazottai) mennyire sokan nőttek fel bántalmazott gyerekként. nem tudom empátia nélkül olvasni a posztolót.

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2012.09.26. 13:31:38

@sírjatok: "a jelenséggel, amit kritizálok, a gátlástalan, demagóg indexes csb hadjárattal"

ha nem beszélünk róla, elmúlik? Végülis megmondták a narancsdroidok, hogy nem is szabadna a család meg erőszak fogalmakat együtt használni.

umad? 2012.09.26. 13:35:26

@lacalaca: Te is megkaptad az ukázt, hogy most kell felháborodni?

sírjatok 2012.09.26. 13:35:41

@lacalaca:

"nem beszélünk róla vs demagóg hangulatkeltés"

hu.wikipedia.org/wiki/Hamis_dilemma

előbb-utóbb azért végigvesszük a repertoárt, és hátha megtanulsz vitatkozni a végére...

GiaMarie 2012.09.26. 13:36:42

Az a baj ezzel a nyominger országgal,hogy a lakáshitel összeköt...sokszor próbálják emberek belemagyarázni,hogy a gyerekek azért vannak kitéve az apai erőszaknak,mert az anyuka egy ostoba akartgyenge tyúk,aki nem áll a sarkára.A valóság viszont az,hogy akik belementek a 20 éves lakáshitelbe,azok nem tudnak mit csinálni ebben a helyzetben azon kívül,hogy tűrnek.Nem mindenkinek van olyan családi háttere,hogy legyen hova elmenekülni.És mondjuk nőként,háttér nélkül,esetleg jövedelem nélkül,6 éve GYES-en beköltözni a szülők mellé Borsod megye valamely sötét szegletébe,másfél szobára két gyerekkel (plusz ugye ott vannak az öregek) nem egy nagy perspektíva.Arról már nem is beszélve,hogy ha a volt férj úgy áll bosszút,hogy nem fizeti a lakáshitelt,azt továbbra is az asszony fizetéséből fogja vonni a bank (már ha van neki).És persze kézenfekvő lenne azt mondani,dobjuk ki aput a házból,de ez megint csak nem így megy egy jogállamban,mert innentől megromló házasságban piszok jó üzletté válik megfejelni az ajtófélfát,majd feljelenteni a férjet.A gyerekek is azért nem panaszkodnak,mert kapni 18 éves korig párszáz pofont aputól még mindig jobb,mint egy árvaházban felnőni.Vegyük észre: ez a szegénységről szól.Ahol egy fizetésből meg lehet élni,ott sokkal ritkább az,hogy a nők tűrjék a bántalmazást.És nem azért,mert ptt okosabbak a nők.

Gera 2012.09.26. 13:39:00

Nálunk is volt alkoholizmus a családban, mindkét részről, a rendszerváltás körüli létbizonytalanságban. Minket nem igazán bántottak a szüleim, inkább egymást és leginkább verbálisan, de így is sokkoló volt gyerekként. Szerencsére pár év után legyőzték az alkoholt. Annyi hatással mindenképp volt rám, hogy én gyakorlatilag nem vagyok hajlandó alkoholt fogyasztani, olyan erős bennem az ellenérzés. Nagyon néha társaságban egy-két pohár bor és annyi. Berúgva még soha életemben nem voltam :)

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.09.26. 13:39:21

@lacalaca: Érdekes, hogy a "szocialista-liberális" kormányok(!) alatt sem lett jobban büntethető a családon belüli erőszak. Érdekes, hogy ezt most pont egy "polgári-konzervatív-keresztény" kormányon kéritek számon? Az előző kormányok alatt nem vertek egy nőt sem meg családon belül???

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2012.09.26. 13:40:50

@sírjatok: és hogy lehet a csbe-ról nem demagóg módon beszélni, szerinted? Úgy, hogy ha valaki veszi a bátorságot és elmondja, mi történt vele, egyből ráütjük a demagóg, hangulatkeltő, kitalált sztori pecsétet? Ügyes. Beszéjünk róla, de csak kicsit, csak a lépcsőn esett el biztos.

Béka53 2012.09.26. 13:41:50

@Silent Bob: Olvass utána, a cigányoknál nem a gyereken vezetik le a feszültséget, ergo az a típusú bántalmazás, ami magyar családoknál gyakran előfordul, ott nem jelenik meg.

minyimaaa 2012.09.26. 13:42:33

@Herkules Irma: örülök, hogy segítettem, ha segítettem :)

umad? 2012.09.26. 13:44:06

@lacalaca: Talán úgy ha valaki jobban körbejárja a témát és nem mindig ugyan az az álláspont a leírt történetekben.

Foxtrotty 2012.09.26. 13:44:09

@Béka53:
Fogalmad sincs a cigányok életéről, vagy csak másokat akarsz félrevezetni. Rengeteg a családon belüli erőszak, apa veri a feleségét, dugja a lányát, unokáját, az asszonyok is tudnak ám keménykedni. Nagy család, bonyolult viszonyok, de az erőszak mindenütt jelen van. Egy dolog viszont szent mindenkinek: családon belül marad, rendőrt, orvost, hatósági embert nem hívunk

A családok közötti szintén gyakori konfliktusokban se mennek látleletért, másként intézik el

pilar ternera 2012.09.26. 13:44:22

@dr. Kóser Malac: de, megvertek. csak legalább nem voltak olyan idióták, hogy a parlamentben felállva kimondják, hogy ez tulképp normális dolog.

Rkhaylitsha 2012.09.26. 13:46:30

@Béka53: "A nem feminista tudományos vizsgálatok azt mutatták, a családon belüli erőszakos cselekmények egyenlően oszlanak meg nők és férfiak között." Neked milyen statisztika kell? Hogy oda legyen irva, hogy 50%????

De valahogy tényleg kevés olyan irást látok, hogy 40 éves könyvelő vagyok, asszony otthon sodrófával vár... Vagy nem kapok vacsit.
velvet.hu/sztori/2012/09/24/cs._beata_birosagi_targyalas_szemerem_elleni_eroszak/

geert 2012.09.26. 13:46:55

@dr. Kóser Malac: akkor is toporzékoltak a civil szervezetek.

Gera 2012.09.26. 13:49:48

@dr. Kóser Malac: Az emberek mindig az aktuális kormányon kérik számon, ha akarnak valamit, ez nem túl meglepő. Amúgy én emléxem, hogy ugyanezek a szervezetek a balosoknál is próbálták ugyanezt elérni és eléggé ment a szöveg, amikor nem sikerült. Azon meg nem kell különösebben meglepődni, hogy a Parlamentben elhangzott rettentő ócska, cinikus dumákon páran kiakadtak.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.09.26. 13:50:03

@geert: És a szociál-liberális kormány leszarta... Pedig legalább a Hodosán Róza - a saját tapasztalatai alapján - kiállhatott volna a bántalmazott nőkért...

sírjatok 2012.09.26. 13:55:17

@lacalaca: a kampányszerűség a demagóg.

az érzelmi töltöttség kikerülése végett kicseréltem egy neutrálisabb példára.

Elmondani, hogy átbasztak a teszkóban, az valami. Mindennap harminc helyen olvasni az indexcímlapon, hogy a teszkóban átbasszák az embereket, megható történeteket (melyek közt vannak kitaláltak is, lásd CSB blog) az meg kampány, sulykolás.

Mellesleg azt sulykolja (lásd fentebb 1-2 hozzászóló), mintha a teszkóbanátbaszás nem lenne már eddig is büntetendő, vagy mintha lennének emberek, akik szeretik a teszkóbanátbaszást.

wilson77 2012.09.26. 13:56:44

@dr. Kóser Malac:
Kedves dr. Kóser Malac!

Teljesen igazad van abban, hogy az elmúlt években nem történt semmi. -legalábbis én nem tudok róla. És abban is igazad van, hogy sajnos bizonyosan megvertek nőket és gyerekeket is, csakúgy mint férfiakat -a családban.

De van itt egy apró észrevételem: rettentő álságos, álszent kormány hozzáállása.
Nemcsak a százvalahány ezer ember kérését eldugták éjjelre, hanem jól mutatja a Varga és a Harrach-gondolkodású emberek hozzáállását az ügyhöz: nőnek a gyerek a dolga. (Mondom ezt férfiként).
De az a legnagyobb bicskanyitogató dolog, hogy Harrach Péter egyrészt felháborítózza azt a nőt, aki "nem vagyunk tojóstyúkok" táblát emel föl, másrészt meg a "család" szóval operál: egy családban nincs erőszak.
Hát ez mi, mégis?

Szörnyedék a helyzet.

üdv:
-wilson

Béka53 2012.09.26. 13:59:15

@Rkhaylitsha: csak sima maatematikai alapon nem jön ki az 50-50% elkövetők aránya, csak akkor, ha mindenki magát is bántalmazza. Szörnyű az a történet, amit belinkeltél, és ilyenkor mindig azt nem értem, hogy miért nincs megelőzés - védőnő, gyámhatóság, szomszédok, bárki.

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2012.09.26. 14:00:43

@umad?: egy agresszor-bántalmazott sztoriban nincs olyan sok nézőpont. Persze nyilván érdekes, hogy apuka mit gondolt a büdös kölökről meg az asszonyról, aki képes volt nem azt főzni, amit ő szeretett volna.

@sírjatok: vicces a példád, a homár évek óta tele van azzal, hogy basszák át az embereket mindenhol, az ellen mégse tiltakozik senki habzó szájjal. Ha az okos képviselők nem csináltak volna segget a szájukból, már rég lecsengett volna ez az ügy is. Helyette belecsapták a sz*rt a ventilátorba, aztán most megy a siránkozás, hogy mindenhonnan jön a szag.

Gera 2012.09.26. 14:01:25

@sírjatok: Ha nem komplett idiótákat küldtek volna a téma közelébe gátlástalanul baromságokat beszélni, akkor feleekkorára sem nőtt volna ez a dolog.

pilar ternera 2012.09.26. 14:02:07

@dr. Kóser Malac: igen, sok mindent elcsesztek. ezt is. így most jó?
de nem csinálni valamit egy szar dolog ellen és felállni, kijelenteni, hogy nem is kell csinálni semmit, mert a dolog nem is szar, az nem kis különbség!

GiaMarie 2012.09.26. 14:04:37

@dr. Kóser Malac: Igen...mindenki puffogtatja.De HOGYAN???Vegyük észre,nem az a baj,hogy nincs rá törvényi háttér,hanem hogy nincsen pénz és perspektíva az országban.Alapeset: apu megpofozza anyut.Mivel büntessük?Ez ugyebár könnyű testi sértés.De jó,legyen a minősített esete.Mondjuk adjunk érte egy év fogházat.Erre már azt hiszem,senki nem mondhatja,hogy kevés.És utána,ha letelt?Apu elvesztette az állását,3 évre bekerül az ügy az erkölcsi bizonyítványába,és hazamegy...ugye sejthetjük,hogy nem lesz túl barátságos?További árnyalatok,ha hitel van a házon,vagy csak egyáltalán,megnézném,ahogy egy GYES-en levő anyu hogy tart fenn mondjuk egy átlagos távhős panellakást télen...És akkor ez egy zsákutca.Lehetne,persze.Kiadni,hogy apu nem mehet haza.DE,ilyenkor neki,mint fele részben tulajnak jár a többlethasználati díj.Amit anyu megint nem tud fizetni.Meg egyébként is elgondolkodtató,hogy szeretnénk-e,hogy egy elcsattanó pofonért 1 év fogház járjon,és kisemmizzenek...mert megfordítom a helyzetet,és most nagyon sarkítok: egy nap munkából arra érek haza,hogy a férjem és az anyám félreérthetetlen helyzetben vannak a franciaágyon.Valószínűleg nekiállnék pofozkodni,karmolni...és ezért arányos lenne,ha engem fogházba zárnának egy évre,és kisemmiznének a vagyonomból?

sírjatok 2012.09.26. 14:06:02

@lacalaca: "homár évek óta tele van azzal, hogy basszák át az embereket mindenhol, "

a homár nincs címlapon két hete napi nyolc példányban csak a teszkóval

"Ha az okos képviselők nem csináltak volna segget a szájukból, már rég lecsengett volna ez az ügy is."

Hihetetlen, hogy azt rovod fel a kormány hibájának, hogy belátták a hibájukat

nyilván ha "nem csinálnak segget a szájukból" és nem lesz minősített eset a csb, akkor most azon menne a balhézás

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.09.26. 14:09:07

@pilar ternera: volt és most is van rá törvény. Alkalmazni kéne ésszel. Ahhoz viszont mindenki hülye, pedig vannak ott nők is...

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2012.09.26. 14:09:35

@sírjatok: "Hihetetlen, hogy azt rovod fel a kormány hibájának, hogy belátták a hibájukat"

Oh, bocsánat, rosszul fogalmaztam, nem a szájukból csináltak segget, hanem seggfejként viselkedtek. A közfelháborodást ugyanis az eredeti, hihetetlen cinikus, provinciális és buta felszólalások okozták. Amire panaszkodsz, az pedig az azóta tartó közfelháborodás. Fogadták volna el, akkor mindenki boldog lenne, a csbe benne lenne a btk-ban, a rendőrök, bírók meg ugyanúgy nem vennének tudomást az ügyről, mint eddig.

pilar ternera 2012.09.26. 14:13:31

@dr. Kóser Malac: tudom, de most mint külön tényállás merült fel és erre jött az a válasz, ami jött.

@sírjatok: "Hihetetlen, hogy azt rovod fel a kormány hibájának, hogy belátták a hibájukat"

ja, azt is milyen elegánsan csinálták, nem? családon belül nincs, csak párkapcsolatban.
anyu, gyerek, nevelőapuka. nincs házasság. mondjuk apu (oké, felőlem lehet anyu is) üti anyut (aput), meg a gyereket is.
ez nem is CSB, hiszen a családi egység apu, anyu, gyerek(ek), ahol apu és anyu HÁZASOK!
szép, nem? álszent f.szkalapok!

sírjatok 2012.09.26. 14:18:36

@lacalaca: igen, mindig van egy még jobb alternatíva, de mit is akarsz ezzel mondani? Miben befolyásol ez bármit?

A jelenlegi kampány azt használja ki, hogy van egy érzelmekkel erősen átitatott téma, amit jól ki lehet használni a kormány ellen a varga elbaszása miatt. Lehet sugallani és sulykolni, hogy a kormány támogatja a csbe-t, "mert ezek ilyenek, gonoszak" csak mert nem akarta elsőre minősített esetnek venni.

Volt indoklása, hogy miért nem, de tök mindegy, hiszen a téma érzelmi töltöttsége végett egy ilyen indoklás nem tud meggyőző lenni, hiába racionális. Lásd, az ilyen blogokban jellemzően nem racionális érvek szerepelnek, hogy miért is kellene minősített eset legyen a csbe, hanem szívbe markoló történetek a gonosz, kegyetlen apáról és a tehetetlen családról.

Ezen a hullámon ül két hete az egész kibaszott index blogketrec. Mégis, mi a faszt tudna még csinálni a kormány? Belátták, hogy hibáztak, úgy lesz, ahogy akarják a csbe-sek.

Nem létezik, hogy pont te nem veszed észre ennek az egész jelenségnek a demagóg mívoltát.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.09.26. 14:20:53

@pilar ternera: Ez is csak pár napig lesz téma, mint a "baltás külföldi".
Ha anyu egy erőszakos f*szkalaphoz ment hozzá (vagy létesített élettársi kacsolatot), akkor így járt, törvény ide-vagy oda.

sírjatok 2012.09.26. 14:22:32

@pilar ternera: persze, ha meg párkapcsolat lenne, akkor az lenne a baj, hogy miért úgy van definiálva a párkapcsolat, ahogy, miért nem máshogy, stb.

van kalap, nincs kalap, tökmindegy, köcsög a kormány, köcsög a viktátor, elég lenne ennyit írni mindig

pilar ternera 2012.09.26. 14:24:03

@dr. Kóser Malac: sajnos tartok tőle, hogy ebben igazad van.

pilar ternera 2012.09.26. 14:25:58

@sírjatok: hát esetleg még az is megoldás lehet, hogy valamit megcsinálnak JÓL!

egyébként igazad van, elég lenne, de vért izzadunk, hogy árnyaljuk ezt! ;)

Rkhaylitsha 2012.09.26. 14:28:38

@Béka53: "csak sima maatematikai alapon nem jön ki az 50-50% elkövetők aránya, csak akkor, ha mindenki magát is bántalmazza."
Igen, van olyan eset, hogy az aranyhörcsög hazajön a kocsmából aztán megrugdossa a macskát meg a gyereket...
Hülye vagy? Nálad még ki van a családban férfin és nőn kivul? Ki követhet még el családon belul erőszakot? Tényleg érdekel, nem hagy nyugodni, hogy mibol maradtam le...

Magyarnaba 2012.09.26. 14:29:50

Tetszik ez az összehangolt kampánya családon belüli erőszak ellen. Komolyan. Kár, hogy az ostoba (liberális) bloggerek nem fogják fel, hogy a büntetőjogi kérdésekkel a kérdés rendezhetetlen, mert azt esetek döntő többsége nem jut nyilvánosságra.

Ráadásul ez csak tüneti kezelés. Az ostoba (liberális) bloggerek azt sem fogják fel, hogy az általuk képviselt társadalomfelfogás (szabadpiac, nyomott fizetések, növekvő társadalmi különbségek) hogyan járul hozzá a szegény rétegek körében tenyésző erőszakhoz. Srácok, az ellen harcoltok, amit a dédelgetett álmotok szabadított a magyar társadalomra.

Kezdem azt hinni, hogy ez nem is cél.

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2012.09.26. 14:30:46

@sírjatok: index blogdoboz ugyanígy pörgött az iPhone 5-ön is, meg a kormány-ekéző posztokon, meg az IMF-en, meg minden kattintásmágnes témán. Most is épp kint van három okostelefonos poszt, több, mint csbe-s. meg egy Matolcsy-ekézős. Akkor mi a kampányabb?

pilar ternera 2012.09.26. 14:33:08

@Magyarnaba: még szerencse, hogy mikor még nem ezt az ostoba (liberális) világot éltük, akkor nem volt CSBE Magyarországon!

köszönjük Emese!

JarJarJóska 2012.09.26. 14:34:05

@Zorita:
Teljesen jól mondod és ehhez a tisztázáshoz még feministának sem kell lenni, "csak" tisztelni a másikat, alapból.

sírjatok 2012.09.26. 14:39:20

@lacalaca:
mostani esetből általánosítani:

hu.wikipedia.org/wiki/Secundum_quid

:)

Na jó, de a benyomásom akkor is az, hogy az elmúlt napokban-hetekben legalább 30-40* volt kinn csbe-s poszt. Akkor is volt, mikor benyújtották, varga után kurva sok volt, meg azóta is van napi sok.

Másrészt mint rámutattam, lehet racionális eszközökkel vizsgálni, hogy jó-e a matolcsy féle politika, vagy az iPhone, de a csbe-s posztokban jellemzően nem erről van szó, hanem érzelmekre hatásról

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2012.09.26. 14:44:50

@sírjatok: hát kevés nem volt, ebben egyetértek, viszont az oka meglehetősen nyilvánvaló (közfelháborodás -> nagy érdeklődés -> kattintásmágnes), és szerintem hülyeség valami nagy, sötét, "libsi" (nem mintha a kommentelők 99%-nak a leghalványabb fogalma lenne, mit is jelent a szó eredetileg) összeesküvést sejteni.

Viszont ez még nem jogosít fel senkit, hogy (csak ez alapján) kamunak kiáltsa ki ezeket a sztorikat, és csalónak az íróit.

sírjatok 2012.09.26. 14:52:54

@lacalaca: Igazság szerint egy másik blog baszta fel az agyam, ez itt:

"http://csaladonbelulieroszak.blog.hu/2012/09/25/megbuntetni_mindenaron"

3 posztos blog, szívbe markoló novella, címlap, win.

"és szerintem hülyeség valami nagy, sötét, "libsi" (..)összeesküvést sejteni."

Azért én azt gondolom, hogy nem maguktól, természetes szelekcióval kerülnek ki a blogok a címlapra, hanem valaki odarakja őket. Annak a valakinek meg lehetnek preferenciái.

Hülyeség meg az, hogy az "összeesküvés" azt kell, hogy jelentse, hogy titkos kézfogással szabadkőművesek találkoznak egy párizsi sikátorban. Lehet az is, hogy három hasonló világnézetű ember dönti el, mi lesz a blogketrecben, így azok az ő világnézetüket tükrözik. Ehhez nem kellenek világot telepátiával irányító gyíkemberek, attól még gondolhatjuk, hogy tudatos döntések eredménye amit látunk.

martsika 2012.09.26. 14:59:24

@sírjatok: a blog.hu oldalán egy nyilvános és végtelenül egyszerű program segítségével bárki ajánlhatja a szerkesztők figyelmébe a posztjait, hogy ők ezt követően milyen szisztéma alapján válogatnak, az egyedül az ő dolguk. Az Index egy vállalat, egy olyan felület, ami a saját preferenciái szerint szolgáltat tartalmat. Ha csak családon belüli erőszakkal foglalkozó cikkeket raknának ki egy évig, akkor is megtehetik minden további nélkül, de egyértelmű, hogy a látogatottság az elsődleges, hiszen az alapján lehet reklámbevételekkel számolni. Miről írnak a blogok? Amiről sokan beszélnek. Mit szeretne az Index? Olyan tartalmat szolgáltatni, amit sokan olvasnak. A képlet ideológiák nélkül is logikus szerintem.

vernarancs 2012.09.26. 15:00:48

Szult volna meg 3 gyereket es apuka kiegyensulyozott, nyugodt ember lett volna.

Ancimanci 2012.09.26. 15:03:39

Az írás valóságos. Apám, aki soha nem szeretett vénségére nálunk is rám maradt. A sors fintora. Sok erőt hozzá.

sírjatok 2012.09.26. 15:06:57

@martsika: "hogy ők ezt követően milyen szisztéma alapján válogatnak, az egyedül az ő dolguk. "

Na pont ez az. Emberek vannak ott is, saját preferenciákkal. És lehet azt gondolni, hogy ez nem szivárog át a döntéseikbe, csak nem hiszem el.

"Miről írnak a blogok? Amiről sokan beszélnek. Mit szeretne az Index? Olyan tartalmat szolgáltatni, amit sokan olvasnak."

Csakhogy ez nem egészen igaz. Mert arról beszélnek sokan, és azt olvassák sokan, amit kiraknak. Volt nekem is blogom, címlap nélkül 50 látogató, címlappal 10k+. Nohát, ennyire megnőtt az érdeklődés egy napra? :) Vagy inkább az általam említett "azt olvassák, ami kinn van" effektus következett be?

Prosztó 2012.09.26. 15:08:43

Hadd trollkodjak en is egy kicsit.

"- némi nadrágszíj-meghúzással ugyan - fenntartani egy 70 nm2-es albérletet"

Felkapaszkodo, egyedul allo fiatalok, alacsony vagy kozepes keresettel, altalaban 70 nm-es lakasokat berelnek. Na ja. Mennyi a berleti dija rezsivel? Videken mondjuk 70-80 e Ft, Budapesten 120-130.

Aki irta a posztot, jo tortenetet talalt ki, meg is hatodtam, meg van is ilyen az eletben, tenyleg.

De ha mar a a Rozsadombrol irunk, kepzeljuk mar bele magunkat a magyar rogvalosagba, jo?

Holnap, igerem, en irok egy posztot, lesz benne krokodilcsipesz, arammal kinzas, telefonkonyvvel veres, mezzel bekenes es az orias hangyak ele vetes.

Na.

látjátok feleim szümtükkel 2012.09.26. 15:10:56

Tisztelt posztoló!
Azt írod: "Szeretnék a hivatalok kezében olyan eszközöket látni, amelyek segítenek hatékonyan és időben fel tudnak lépni."

Én meg azt szeretném látni, hogy a családon belül bántalmazott személyek nem félnek ezt elmondani, mert a hivatalok csak akkor tudnak hatékony védelmet nyújtani, ha az erőszakot tudják is bizonyítani. Amíg a családtagok elviselik a bántalmazást, sőt úgy tesznek, mintha nem történt volna semmi, addig milyen hatékony eszközt és segítséget tudsz elképzelni? Gondolod, hogy rájuk kellene erőszakolni a segítséget?
Írásodból nekem úgy tűnik, ti sem fordultatok hatósági segítségért sehova. Feltételezem azért, mert nem akartátok a saját nyomorotokat kiteregetni. Enélkül pedig nincs segítség.

pilar ternera 2012.09.26. 15:24:50

@Prosztó: ha valakit a Rózsadombon vernek, akkor az rendben van?
fától az erdőt...

Prosztó 2012.09.26. 15:44:58

@pilar ternera:

Kedves holgyem,

lenyeglatasa lenyugoz. Viszont, ha koveti a formalis logika szabalyait, konnyen megertheti, hogy az idezett tortenet NEM a Rozsadombon jatszodik.

En viszont velelmeztem, nemi maliciaval ugyan, hogy aki viszont kitalalta, ott lakik, kulonban valosabb adatokat irt volna bele.

Herkules Irma 2012.09.26. 15:47:31

@látjátok feleim szümtükkel: ez nem teljesen igaz! a levél írója gyermekként élte át mindezt. a gyermekvédelmi jelzőrendszer tagjainak (pl. óvónő,tanár, védőnő, gyerekorvos etc.), ha ilyesmit tapasztal, akkor kutyakötelessége jelzéssel élni a megfelelő szervek (gyermekjóléti szolgálat) felé, ha fordultak hozzá, ha nem.

Bádoer 2012.09.26. 15:56:20

az én történetemet nem írom le, mert engem soha nem apám, hanem anyám pofozott fel, annak ellenére, hogy apám gyakran volt részeg, anyám meg soha nem ivott. Anyám szimplán csak elfojtott agresszíóját vetítette ki rám, mert szar volt az élete, engem csipkedett véresre és az én fejemhez vágta a játékokat. Persze nem ez volt a jellemző, de nekem ezek fájtak...
Mindig szipolyozta apámat, aki egy nagyon jó lelkű, békés ember volt, persze inkább elment otthonról a kocsmába, mert nem bírta tovább. Apám agyvérzést kapott, én amint lehetett elköltöztem otthonról, 35 vagyok, de jobbára csak kurváztam eddig, mert félek a nőktől.
Többet nem írok, mert a történet nem illik a mostanában divatos és felkapott, férfiak ellen szóló gyűlöletbeszéd koncepciójába.

nincs semmi baj! 2012.09.26. 15:56:40

@wilson77: Nem tehetek róla, rám tört az optimizmus :)

pilar ternera 2012.09.26. 16:02:59

@Prosztó: igazán örülök neki, de a folyamatos malícia adagolása sem fedi el, hogy nem a lényegre tapintottál a történetben.
ha ebben a sztoriban te a 70 nm-es lakáson akadtál fenn, akkor ülj vissza gyorsan az iskolapadba, mert az értő olvasás kimaradt. a kekeckedés nem erény és nem csinál belőled NAGY LELEPLEZŐT!

az, hogy te mi "vélelmezel" itt marhára nem fontos, szorítkozz csak arra, amit olvastál. a többi tömény rosszindulat.

nincs semmi baj! 2012.09.26. 16:06:39

@Magyarnaba: Megfontolásra ajánlanék pár dolgot: 1. az általad ostobának és liberálisnak tartott bloggerek azért foglalkoznak a témával, mert épp aktuális. Ha ezt a nem túl bonyolult összefüggést nem sikerül átlátni, akkor talán nem kellene a világ dolgairól alkotott véleményedet túl komolyan venni. (apró segítség: gondold át mégegyszer, ki is itt az ostoba)
2. A poszt egy történet a családon belüli erőszakról, illetve az alkoholizmusról. Ennek nincs köze a törvényi szabályozáshoz (itt hasonló a helyzet, mint az első pontnál, ha nem érted, akkor régen rossz. Inkább menj kapálni, vagy találj valami hasznos elfoglaltságot).

Herkules Irma 2012.09.26. 16:08:32

@Bádoer: Ha figyelmesebb vagy, pláne elolvasod a poszt lábjegyzetét, akkor láthatod, hogy ezen a blogon nem nők elleni erőszakról, hanem családon belüli erőszakról van szó, aminek elkövetője és áldozata egyaránt lehet férfi vagy nő.

pilar ternera 2012.09.26. 16:08:42

@Bádoer: ez kicsit sem kevésbé szörnyű, mint mikor az apa az agresszor.
sajnálom, hogy ezt történt veled.

sajnos ez magától nem is fog megoldódni az életedben, szakember kellene ide mielőbb, mert az idő nagyon telik!

RobÚr 2012.09.26. 16:09:34

@Gondolkodni Próbáló Birca:
az enyém is alkesz, pedig férfi vagyok.
Bátyám birkózott gyerekkorában, ő csavarta le, mikor örjöngött egyszer.
Szép látvány volt, hogy a bátyám gyakorlatilag megveri az apámat.
Nekünk szerencsénk volt, annyira nem volt agresszív, hogy kést ragadjon vagy ilyesmi...
Meg elég nagydarabok is vagyunk/voltunk.
A lóvét persze ugyanúgy elitta, mint a posztoló faterja.
Ha te ezt nem tudod elképzelni, nézzél szét kicsit a városodban.

Prosztó 2012.09.26. 16:17:44

@pilar ternera:

"igazán örülök neki, de a folyamatos malícia adagolása sem fedi el, hogy nem a lényegre tapintottál a történetben."

Arra tapintottam ra, hogy aki kitalalta a tortenetet, abban a hitben el, hogy egy 70 nm-es lakas kicsi. Innentol kezdve lehet beszelni a temarol, csak olyan, mintha a Csaladi kor adasat neznenk es azutan targyalnank meg.

"ha ebben a sztoriban te a 70 nm-es lakáson akadtál fenn, akkor ülj vissza gyorsan az iskolapadba, mert az értő olvasás kimaradt. a kekeckedés nem erény és nem csinál belőled NAGY LELEPLEZŐT!"

Lehetoleg ne okositson, holgyem, nem hivatott ra, meg nem is kepes. De nem haragszom erte, amugy.

"az, hogy te mi "vélelmezel" itt marhára nem fontos, szorítkozz csak arra, amit olvastál. a többi tömény rosszindulat. "

Nem olvastam olyan blogszabalyzatot az oldalon, ami kimondta volna, hogy marhara nem fontos a kommentelok velemenye, KIVEVE, ha pilar ternera annak tartja.

Ha lenne ilyen szabalyzat, keszseggel betartanam.

Tovabba, meglehetosen erdekes latasmodra vall, kedves, hogy megmondja nekem, mire szoritkozzak :(Mindenesetre, sokat elarul.)

Amugy engedtessek mar meg, hogy ne iteljen meg csuklobol, itt ugyanolyan weboldalba agyazott karaktersornak tetszik lenni, mint amilyen en vagyok.

A topikhoz egyeb hozzaszolni valom nincs, rendkivul szomoru es elitelendo jelenseget boncolgat a tanmese.

pilar ternera 2012.09.26. 16:22:06

@Prosztó: "A topikhoz egyeb hozzaszolni valom nincs, rendkivul szomoru es elitelendo jelenseget boncolgat a tanmese."

látod, tudod te mi a lényeg. ötös, leülhetsz!

(a csuklóból megítélésnek te vagy a mestere, minthogy rögtön koholmánynak minősítetted a sztorit a 70 nm-es lakás ürügyén.)

scsaba1 2012.09.26. 16:40:43

@lacalaca:

Én azt várom, hogy mikor lesz csabeerőszakról poszt a Vastagbőrön vagy Tótablogon, mikor lesz kint egy grafikonokkal alátámasztott objektívan (tűnő) írás a Véleményvezéren. Stb...stb...
Hiába ősz van, tömött sorokban repülnek a blogketrecbe a csabeerőszakos posztok.

Azt nem tudom, hogy hol voltak ezek a posztok az elmúlt tizenvalahány évben, amióta működik az indexblog. Vagy hol voltak "az emút nyóc évben" (lehet, hogy a szocik alatt nem is volt, erről is a zorbán tehet), vagy éppen a dicsőséges forradalom óta...

Miközben mindenki tudja, hogy miről van szó elég szétnézni akár a szűkebb ismeretségi körben is. Mert a vékony lakótelepi falakon áthallatszik, ha Vadbaroméknál a IV/3-ban megint borul a konyhaszekrény, vagy a szeplős Kovács azért késett az iskolából, mert megint menekülni kellett a nagyszülőhöz este kilenckor, a Kovácsné meg megint extra adag alapozót tett fel, de még azon is átütnek a foltok...

2012.09.26. 16:42:30

Kicsit örülök, hogy nem most vagyok gyerek.

Ha annó amikor amikor kb 10-11 évesen ígéretem ellenére, nappal helyett sötétedés után 2 órával kerültem haza és kaptam 2 nagy pofont apámtól, börtönbe juttattam volna, nagyon megitta volna az egész család a levét...

fumerin 2012.09.26. 17:00:17

Úgy megütött, hogy az orrom vére spriccelt a szélrózsa minden irányába...
Úgy megütött, hogy a nagyörlőimet szájsebészeten szedték ki...
Mi is volt a baj?
Hogy nem fogtam fel, nem az én hibám, nem az én szégyenem!

Az ember akkor mer segítséget kérni, ha túllép az önsajnálaton. És akkor, ha ép ésszel fel tudja fogni azt, ami vele történik.

Aki még nem volt bántalmazott gyerek/felnőtt persze könnyen ítélkezik...

És ehhez segítséget nem szokás adni, mert sokszor ki sem derül. Nem ítélkezem, én túléltem, kiléptem, tovább álltam. Igaz, felnőttként.

Prosztó 2012.09.26. 17:11:07

@pilar ternera:

Milady,

Tudom, hogy abbol a tipusbol tetszik lenni, akinek leteleme, hogy elhatarolodast koveteljen masoktol, minden nap haromszor (De megtettem! Ugyes vagyok? Meg ket konnycseppet is produkaltam es megvetoen fujjoltam is harmat!), tovabba aki valami velt v. valos (az is lehet!) erkolcsi podiumrol kiabal, de biztosithatom, hogy ez a fajta hiszti es a primitivkedes ("otos, leulhetsz") ellenerzest valt ki az ellenkezo nem nagy reszeben . Igy mit sem hasznal a piros cipo.
:)

Nem, nem en iteltem meg senkit, tessek visszolvasni, hanem en lettem leugatva, mert nagyon-nagyon egyutt tetszik erezni a poszttal es ez nem tur meg kilengeseket a hozzaszolok reszerol!

Azt a kutyafajat! Hova lenne a vilag!

A sztori pedig nagy valoszinuseggel koholmany.

Asszem ezt kiveseztuk, oda-vissza.

Ezennel, bunt. j. f. tudataban kijelentem, hogy olyan egy durva lelku alak vagyok, hogy meg kurvazni sem jarok el a gyerekkori traumaim miatt (lasd fenti hozzaszolo)!

De felek a kigyoktol! Ismetlem, felek a kigyoktol! Ez lehet hogy egy elfojtott komplexus...

ezttörölnikéne 2012.09.26. 17:21:58

@látjátok feleim szümtükkel: a CSBE egyik lényeges eleme éppen az, hogy a bántalmazott meg van félemlítve, ő nem fog a hivataloknál jelentkezni. Ha pedig mégis jelentkezik, akkor elhajtják azzal, hogy "míg vér nem folyik...". Vagy már próbált elszökni, de utána mentek... Ezeknek a bántalmazottaknak szükségük van a társadalom segítségére. Elvileg lenne erre működőképes rendszer: védőnői hálózat, családsegítők, iskolai gyermekvédelmi felelősök. Csak tenni kellene a dolgukat és bátorítani őket, nem pedig azt a közhangulatot erősíteni, hogy a bántalmazás normális dolog. És direkt nem írok arról, hogy ki bántalmaz kit, mert tényleg nem ez a lényeg.

Ezzel együtt véleményem szerint elég lett volna minősített esetté tenni a családon belüli erőszakot, nem külön jogszabályt hozni erre, de ez igazából részletkérdés. A betartás lenne a lényeg ha egyszer büntetendő, akkor büntessék! (A megelőzés persze még jobb lenne, de az egy külön téma.)Részemről azt is fontosnak tartanám, hogy a bántalmazással való gyanúsítással ne lehessen visszaélni sem, tehát, ha egyértelműen bebizonyosodik a hazugság, akkor azt is büntetni kellene!

Ami pedig nem értek: mi köze a CSBE-nek a politikai szimpátiához? Vajon tényleg hiszi azt bárki, hogy csak valamely párthoz kötődő emberek bántalmazzák a családtagjaikat?

Hunor Levente 2012.09.26. 17:30:51

@sírjatok: Az érzelmi politizálás a jobboldal és a Fidesz lételeme, másból sem áll a kibaszott politikájuk, bugyuta képmutatás egyanezt felróni másnak.

Gerilgfx 2012.09.26. 17:40:43

látom még mindig meg a férfiellenes gyűlöletkeltés, buta feministák.

DocBulywood 2012.09.26. 17:50:23

Rettenetes, ami veled megtörtént. Nagyon szerencsés vagyok, mert nálunk ilyen SOHA nem fordult elő - jó, kaptam egy-két atyai pofont, na bumm, embert faragott belőlem.

Amit nem értek, ezért egy NŐ válaszát várom: miért olyannak mondtok IGEN-t, aki ilyen?
Miért kell az alkesz/brutál/aberrált/impotens majmokhoz feleségül menni?

Nem igaz, hogy egyszer csak ittasan, majd onnantól kezdve naponta részegen jött haza. Egyszerűen b.sztad figyelembe venni, már az elején, hogy nem egy absztinens az illető. Eltűrted, elnézted.
Nem mondom, h megérdemled, de te mondtál igent, ő csak szopatni/kúrni netán nyalni akart, de ez sem biztos.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2012.09.26. 18:06:08

@DocBulywood: mert azok izmosabbak, határozottabb és magabiztosabb emberek(nek tűnnek)

ezttörölnikéne 2012.09.26. 18:28:23

@DocBulywood: szerintem nem jó ötlet általánosítani. biztosan van olyan is, amikor már az elején látszik, de sok esetben az alkoholizmus később, valamilyen trauma hatására alakul ki. pl. munkahely elvesztése...

rohadjmegARCgeci 2012.09.26. 18:37:15

Kíváncsi lennék, hogy az esetek hány %-ban veri végül agyon a nőt a férj?

DocBulywood 2012.09.26. 21:07:00

@endike: Ha valaki határozottabban állítja, hogy a kör az négyzet, azon nem értem, mi tetszik...

@ezttörölnikéne:
Ebben semmi általános nincs. Naponta halljuk a híreket, hogy pinaféltésből - értsd: b.szni sem tud, ez felnyomja az agyát és öl a marhája -, vagy egyéb okból legyakja nőstényét. Ha nem, a nőstény otthagyja és egy ugyan olyan vadállattal áll össze.

Na most, ki is a hülye?

Sztm ennek antropológiai - vagy milyen - okai lehetnek: az őskorban a vadállat megszerezte az élelmet a nősténynek. Sajnos jó pár nőstény tudat alatt most is ezt az állatot hajkurássza, szaporítja...

DocBulywood 2012.09.26. 21:13:45

@Dr. Furia:
Meg arra is, hányan provokálják ki, hogy ... Erről is kéne valami statisztika. Mert nem hiszem el, hogy a bikája hazamegy egy nap és lekaszabolja a szukáját.

Béka53 2012.09.26. 21:21:09

@Rkhaylitsha: no, tehát, amit tudunk 30% áldozat férfi, 70% gyerek vagy nő, 50%-50% férfi női arány az elkövető, ebben a statisztikában benne van a szülő gyerek, férj-feleség viszonylaton kivül a gyerek-szülő viszonylat. Azaz a gyerek veri a szülőt. Ebből a statisztikából nem következik az 50-50% arányú elkövetők, hipotézis alapján:
30% férfiáldozatot 15% nő, 15% férfi bántja, 70% gyerek vagy nő áldozatot ezek szerint 35% nő, 35% férfi bántja, ezek szerint. Tételéezzük fel, hogy a nők nem bántják magukat, ergo az ő 35% bántalmazottuk gyerek. Tételezzük fel, hogy a férfiak 35% bántalmazottuk vagy gyerek vagy nő. Azaz a bántalmazottak 35%-nál több a gyerek és kevesebb a nő, azaz a 70% megoszlásáról annyit elmondhatunk, hogy 35%-nál magasabb értéknek kell lennie a gyereknek, ergo a bántalmazottak esetében magasabb a gyerek arány, mint a nő arány. Monjuk a férfiak a rájuk eső 35%-ot felezik, azaz 17,5% gyerek, 17,5% nő. Tehát a bántaalmazottak aránya:
30% férfi, 52,5% gyerek, 17,5% nő. S ha a hipotézis vége rossz is, akkor véglegetesen, 30% férfi, 35% gyerek 35% nő, a férfiak ebben az esetben nem bántanak gyereket. A lényeg, hogy a maradék 35%-t, amit a férfiak bántalmaznak, csak úgy lehet felállítani, hogy
1. szinte ua nő áldozat lenne, mnt férfi - ez nem igaz
2. férfiak nem vernek gyereket, csak nőket - ez nem igaz
no:)

kifordított nagyanyó 2012.09.26. 23:29:12

@orulet: Akkor ti ezt úgy mondtátok angolul,hogy:YESSS!!!! :))
Bocs,nem tudtam kihagyni.

pilar ternera 2012.09.27. 08:55:16

@Prosztó: megint megítélsz ismeretlenül. ne skatulyázz be engem, hogy én milyen típusból való vagyok, oké?

gyorsan felkeresem a pszichológusomat, mert csakis vele sikerülhet feldolgoznom, hogy ellenérzést váltottam ki belőled! de megcsinálom, csakazértis! ;)
az érzés kölcsönös, majd csak túléljük mindketten!;))

mellesleg utolsó mondat erejéig visszatérek a lakás méretéhez. én inkább azt éreztem a leírásból, hogy egyáltalán nem gondolja ő, hogy a 70 nm kicsi, sőt! azt mondja inkább, hogy ugyan nem könnyű fenntartani, de még így is (értsd: ilyen családi háttérrel) elérte (tanult, jól keres), hogy fenn tudjon tartani egy ilyen lakást. inkább büszkeség volt benne és nem az általad vélt tudatlanság, mely szerint egy ilyen lakás kicsi.

de nem akarlak meggyőzni. a sztori egy jelenséget ír le, ami létezik, lakásméret ide vagy oda.

Zsolt_ 2012.09.27. 13:11:53

@Monarch: Bocs, hogy egy ilyen cikket meg mindig nem tudok politikai eszkoznek tekinteni. Ha egy ilyen cikk manipulal teged, akkor manipulalhato vagy. Egy politikai baki aktualissa tette a temat, ennyi a kapcsolat. Ettol meg a tema a tema marad, nem pedig politika. Ebben a cikkben semmi nem utalt politikara. Es ha valaki ezt a cikket lehazugozza gondolkodas nelkul politikai indittatasbol, akkor pont hogy o volt mar manipulalva, paranoiassa teve...

Magyarnaba 2012.09.28. 15:03:06

@nincs semmi baj!:

Jajj pont véletlenül született egyszerre tucatnyi ilyen témával foglalkozó bejegyzés:-) Ezt a mindent elhisz nagyanyónak kellene mesélni.

látjátok feleim szümtükkel 2012.09.28. 21:58:32

@Herkules Irma: "...a gyermekvédelmi jelzőrendszer tagjainak (pl. óvónő,tanár, védőnő, gyerekorvos etc.), ha ilyesmit tapasztal, akkor kutyakötelessége jelzéssel élni a megfelelő szervek (gyermekjóléti szolgálat) felé, ha fordultak hozzá, ha nem."

No nekem csak egy kérdésem maradt, szerinted a családon belüli bántalmazást az általad felsorolak hogyan tudják tapasztalni?
Ha lehet ne közhelyekkel gyere, mert én már elég öreg vagyok hozzá, hogy elmondhassam, láttam néhány bántalmazott családtagot az életem során. Az első akit gyerekként az iskolában láttam, ügyesen takargatta a kék-zöld foltjait, így a tanító nem is vette észre, mi gyerekek meg nem értettük, és nem is tudtuk mit látunk, miről is van szó.

kifordított nagyanyó 2012.09.30. 00:42:47

@Magyarnaba: Ööö.... ezeket a mindent elhisz nagyanyó személyesen tapasztalta gyermekkorában.
+ hallott róla a név eredeti tulajdonosától,munkatárstól (férfi!!!)stb.
Mondjuk megint egyszerre volt roham ezzel kapcsolatban az tény és való.
De ezek miatt is rühellem az alkoholista és a józan barmokat.
süti beállítások módosítása