Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Amikor a 144 milliárd miatt csörög a piros telefon

2012.02.23. 07:57 Herkules Irma

A hírek szerint 144 milliárd talán elúszik, de Mutyiföldén vajon mik lehettek az első mondatok, amiket meghallhattak a nemes urak miután eljutott hozzájuk a hír, azaz - a szabályzatnak megfelelően - harmadik csörgés után felvették a piros telefont. Csökken a képviselői  kajajegy? Ne adj' Isten, elmarad a beígért jutalom? Hát folytatódik a nemzetközi összeesküvés? TI ÍRTÁTOK

Az Európai Bizottság jelenlegi árfolyamon 144 milliárdot fagyasztana be büntetésből a 2013-ra előirányzott kohéziós támogatásból, mert Magyarország nem teljesítette deficitcsökkentési kötelezettségeit. A büntetés mértéke a kiszabható legnagyobb, azaz a GDP 0,5%-a. Az összeg a teljes támogatás harmada. Bizony 144 milliárd még kicsiny királyságunkban is pénznek számít, abban az országban, ahol az elmúlt 22 év másról sem szólt, mint arról, hogy barátok építették a metrót, a sztrádákat, milliós jutalmakat kaptak csőd közelében lévő állami és önkormányzati cégek vezetői, városi buszokat adtak el mások, hogy ugyanazokat visszabérelhessék horror pénzeken, állami tulajdont játszottak ki ismerős vagy rokon vállalkozóknak, külső biztonsági cégekkel őriztették a honvédséget, de el lehetne még mondani sok-sok mindent. Azon gondolkodtunk, hogy Mutyiföldén vajon melyek lehettek az első mondatok, amelyeket meghallhattak a nemes urak miután - a szabályzatnak megfelelően - harmadik csörgés után felvették a piros telefont. 

Nekünk ilyenek jutottak az eszünkbe:

- 144 milliárdot befagyasztanak? Akkor kevesebb lesz jövőre a kajajegyem?

- 144 milliárd? Semmi pánik, fiúk, attól még lesz jutalom, Gizike már intézi a gyorskölcsönöket!

- 144? Annyit simán összegereblyézünk, legfeljebb Sanyikáék az idén csak egyszer ellenőrzik a minisztériumi vízautomatákat.

- 144 milliárd? Már megint a nemzetközi nagytőkések ugrálnak, mi? Hát ezt nem hiszem el! 

- Ha 144 milliárd kiesik, akkor, pillanat számolok, csak 23 új stadion épülhet fel, a kurva életbe!

- Schmitt Pali nem tudná kicsit átírni azt a határozatot? Hogy most éppen máson dolgozik? Ja, értem.

- Kurva kommunisták, hát ezt is elérték a szemetek!

- Nincs baj gyerekek, majd pótoljuk IMF-hitelből! Hogy azok férgek? Nem, dehogy, most már a szövetségeseink, szeretjük őket!

- 144 milliárd? Abban hányszor is van meg a 47.000?

- Most akkor miből szervezzük a következő Békemenetet?

Szerintetek mi lehetett az első mondat? Írjátok meg!

Ha hozzánk és Yoda mesterhez hasonlóan te is úgy érzed, hogy komoly zavar van itthon az Erőben, hogy ideje lenne, ha végre rólunk, mindnyájunkról szólna a politika, ha bontás helyett építkezés kezdődne, akkor csatlakozz hozzánk a fészbukon! Klikk: Az amerikai fiú a fészbukon

Tetszett a bejegyzés? Ajánld ismerőseidnek!


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

Mostantól Politikai Ateista is Az amerikai fiú csapatában! Írásait keressétek a Sorok között c. rovatban!

FONTOS: Ha esetleg van valami, amit szívesen megosztanátok velünk, akkor azt elküldhetitek erre a címre: azamerikaifiu@gmail.com

Szólj hozzá!

Címkék: magyarország európai bizottság kohéziós alap 144milliárd

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása