Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Időnként mindenkinek meg kell küzdenie egy másik halhatatlan harcossal (I. fejezet 4. rész)

2011.11.18. 09:30 Spejbl

A Feri fel fog menni a művháztetejére, fel fog menni, mert muszáj neki. Tudtuk, hogy muszáj. Ugyanis Feri elárulta, a halhatatlanságnak ára van az ő esetében is, akárcsak a Meklód. Meg kell küzdenie életre-halálra egy másik halhatatlan harcossal. Aztán két hétig nem láttuk. Mikor először jött suliba még mindig számos sebtapasz és kötés díszítette az arcát és a testét. A hivatalos álláspont szerint azon az ominózus keddi éjszakán az óriási vihar ellenére Feri tényleg felmászott a kultúrház tetejére, aztán megpiszkálta a villámhárítót, s ahogy mondani szokták: rosszkor volt rossz helyen.

Az amerikai fiú I. fejezet 4. rész

 – Szerencséje a kis mocsoknak, hogy ilyen kis semmi sérülésekkel megúszta az esetet! – magyarázta nekünk a Kucsa tanbá, de a Feri oda se bagózott rá.

Nekünk azonban elmondta, valaki beleköpött a levesébe: mágikus fegyverrel hátba támadták. Legyőzni ugyan nem sikerült nekik, de a halhatatlanságnak talán örökre búcsút mondhat. Így aztán visszatértünk a profán schwarzeneggeres mindennapokhoz. Hamar kiokosított bennünket, hogyan lehet falevelekből radart építeni vagy szovjet ventilátorokból infrahangot előcsalni, amit ha a kunmadarasi lakótelepre irányítunk, könnyedén kicsalogathatjuk a dobozházakból az összes rejtőzködő vietkongot. Ideje is lenne tenni ellenük valamit, mert csak napok kérdése, s a vietkongok támadni fognak, hacsak nem mi leszünk a gyorsabbak. Ezért aztán ki is alakítottunk egy titkos támaszpontot az elhanyagolt, gazzal benőtt zsidótemető területén.

A dolog titkos jellegét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy Feri visszarakta a kipufogódobot a motorra, hogy többé chopperes hangjával ne keltsen feltűnést. Az otthonról alkalmanként odacsempészet löncskonzervek, befőttek, tízesével vásárolt tejporok, pakli cigaretták, gyufák, gyertyák társaságában már nem igen volt mitől félnünk.

 A folytatásért klikk ide!

Ha tetszett, akkor klikk: Az amerikai fiú a fészbukon

Mi is Az amerikai fiú? Egy regény. Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze álhírek és valódi vélemények.

Szólj hozzá!

Címkék: retro villám szovjet fantasy hős harcos chopper szocreál csapda kard schwarzenegger tejpor vietkong löncskonzerv

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása