Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

A médiatörvénynek tapsol az Értékközpontú Újságírók Szövetsége (ÉKUSZ)

2010.12.21. 07:29 Herkules Irma

- Végre valaki tesz azért, hogy a magyarság ne legyen összezavarodva! - csapott az asztalra szenvedélyesen Toportyán Álmos az Értékközpontú Újságírók Szövetségének (ÉKUSZ) elnöke a szervezet Öntőház utcai székházában ma hajnalban megtartott sajtótájékoztatója bevezetőjeként. Ünnepi köszöntőjében a ma élő legnagyobb magyarokként méltatta a médiatörvény megalkotóit és előterjesztőit, Cser-Palkovics Andrást, Rogán Antalt és Menczer Erzsébet fideszes képviselőket, kiemelve, hogy segítségükkel valóra válhat, amiről sok magyar '89 óta álmodik!

Toportyán ezt követően elmondta, már 2009-ben megkezdődtek az egyeztetések a FIDESZ prominenseivel, hogy a törvényi szabályozást miként lehetne átültetni a gyakorlatba, ennek érdekében 2011-től egyetlen központi film-, műsor- és híradókészítő központ lesz, a különböző médiumok szakemberei pedig egymással versengve készíthetnek felvételeket például az újraforgatás előtt álló Szomszédok című filmsorozatról. A gyakorlatban ez úgy fog kinézni, hogy a Médiatanács elfogad egy forgatókönyvet, annak megkezdődik a forgatása, amelyen térítési díj ellenében minden tévécsatorna jelen lehet, hogy melyikük milyen jó szakembereket foglalkoztat, az kiderülhet abból, hogy milyen felvételeket készítenek, így a csatornák tartalma azonos lesz, mégis valódi verseny lesz közöttük a nézők meghódításáért. Hasonló szisztéma várható az írott sajtónál is, ott egy-egy eseményre, sajtótájékoztatóra vagy baleseti helyszínre történőbejutásért kell majd fizetni, a helyszínen pedig egy köztisztviselő ad részletes felvilágosítást a történtekről, amit az újságírók saját újságukba megírhatnak. Minél kevésbé építő hazánk lakosságára tekintve egy-egy téma, természetesen annál többet. Így például az éves Városmajori Narancsos Habcsók Fesztiválra egy újságíró 2.000Ft-ért mehet be, ebbe pedig ebéd is tartozik. Ellenben egy parlamenti közvetítésre a felnőtteknek szóló jegy 250.000 Forint-nál kezdődik majd, de nyugdíjas és diákjegy bevezetését is tervezik, ami akár 5-7%-kal is kevesebb lehet. Mostantól tehát végre mindenki ugyanazt hallhatja és ugyanarról beszélhet! A Médiatanács által a törvényi szabályozást áthágó orgánumok megbírságolásából származó állami bevételek felhasználását firtató kérdésre Toportyán elmondta, annak legnagyobb hányadát Donald kacsa gyermekinek társadalmi beilleszkedésére fordítanák, a maradékból pedig valamelyik patináns vándorcirkuszban vásárolnának állami részesedést.

- Ki kell mondanunk, hogy Magyarország és a magyarság felemelkedését nagyban gátolja a sajtó sokszínűsége! Annyi hír vesz körül bennünket, amivel Dunát lehetne rekeszteni! S mint tudjuk, vannak olyanok, akik ezt is akarják tenni! Az emberek össze vannak zavarodva, régi barátok fordulnak egymás ellen, családok hullnak szét, mert a különböző csatornák, a különböző újságok hírei különböző módon tudósítanak egy-egy dologról, a különböző vélemények pedig feszültséghez, elidegenedéshez vezetnek, nekünk pedig végre egységre, összefogásra kell törekednünk! Aki Blikket olvas köp a Sztori előfizetőire, a médiabandák összecsapásai lassan mindennapossá válnak Budapest utcáin. Ha egy elvakult Napi Ász olvasó gyűlöli VV Leonidászt furcsa stílusáért, az hogyan is tudná elfogadni azt, aki tiszteli őt a génkutatás területén elért eredményeiért, amiről csak a Borsban olvashatunk. - magyarázta a törvény létjogosultságát Pilisi-Molnár Liliann médiaszakértő, aki az ÉKUSZ elnökségének tagja, majd rávilágított, szó sincs arról, hogy valaki ne fejthetné ki közéleti dolgokban a véleményét,,egyszerűen csak az  a helyzet, hogy a sok negatív energia, a megosztottság akadályozza a társadalmi együttműködést, amiről Mohács óta álmodunk!

 

Szólj hozzá!

Címkék: hoax internet sajtó újság fidesz cenzúra televízió sajtószabadság médiatörvény ice t

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása