Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Másokat megalázni vicces dolog?

2013.02.20. 15:44 Herkules Irma

Antifa.pngElképzelhető, hogy ma Magyarországon vélt világnézetük, pártszimpátiájuk, szexuális identitásuk, vallásuk vagy etnikai hátterük miatt listázzanak, minősítsenek embereket? Pillanatnyilag úgy tűnik, minden további nélkül. Ráadásul megtörténhet mindez az ország egyik legnevesebb felsőoktatási intézményében. Hatalmas botrány kerekedett az ELTE BTK HÖK-listájából, ami az egyetemi beiratkozás előtt álló gólyákhoz kapcsolódó különösen gusztustalan megjegyzések alapján totálisan érthető is. Belegondol az ember, hogy mi lehet azoknak a fejében, akik az embereket úgy minősítik, ahogy a listakészítők tették állítólag több éven keresztül, és elképed. Már-már azt mondaná, hogy a jó k..., de aztán mégis inkább hallgat. Hallgat, mert felfoghatatlan, hallgat, mert annyira tragikus, kétségbeejtő és szomorú az egész. VÉLEMÉNY

Ezek az emberek nem egyszerűen csak egyetemisták, de még tisztségviselők is, olyan döntéshozók, akik komoly pénzekről rendelkeznek (kíváncsi lennék egy ülésre, ahol például a szociális támogatásokról beszélgetnek) és elvileg érdekképviseleti munkát végeznek. Ezek az emberek vajon kiknek az érdekeit képviselhetik hitelesen? Komolyan kíváncsi volnék.

NÉHÁNY A MEGJEGYZÉSEKBŐL:

602098_488756484494329_1713421316_n.pngismerős arcok a kedvence és Horthy miklós emlékiratai / lelkes antifatista, elempés libernyák /  rendes katolikus kölök /  idegesítő picsának tűnik, szürke Leplezetlenül buzeráns! / a blogjában a holokauszt miatt kesereg / bulizós nagymellű lány /  buta evangélikus lányka revizionista erdély kép, de hip-hop mániás / Full injekciós! Gyönyörű, szerelmes lettem :) / pistának jó lesz:) / fasza volt pázmányos magyar csaj lovagol család hit / Ev. Licista, zászló a háttérben, ppke htk-s, wass albrt idézet a profilbancsúnya zsidó feje van / mangás pinaronda mint a három hónapos chokito / Wass Albert rajongó, Nagy MaÓ-s kép / buzi jogászgyerek / basznivaló egyiptológus - KLEOPÁTRA :) / belpesti zsidó picsa, kultiplex, gödör és egyéb rajongója / kárpátia ismerős arcok injekció / szekszárdon két Harangozó nevü szoci politikus is volt! Idióta ribanc. Úgy is néz. Greenpeacenál dolgozott, és cak azokkal hajlandó szóbaállni, aik szreteik a kutyáját, no comment. / elkúrt liberálisFélvér lehet a kislány, és az összes képen óriási ribanc / sztem cigó, kultiplex a klubjai között / iwiw-en nincs fenn, de egy társkeresőn megtaláltam. Ezen kivul kocka, vagyis gyanúsan nem parti arc / Kürt alapítványi iskola sok zsidó tanárral.

/a kép forrása a Fent és Lent blog/

Kitör a botrány, "...az egyetem rektora, miután kedden reggel a sajtóból értesült bizonyos hallgatói listákról, azonnal vizsgálóbizottságot hozott létre. A testületben a rektori vezetés vesz részt, és amint eredményre jutnak, rögtön tájékoztatják a nyilvánosságot - ígérte Fábri György. A rektorhelyettes kijelentette: az az egyetem érdeke, hogy minél előbb tisztázzák a helyzetet." Az érintett Jobbikhoz kötődő ELTE BTK-s HÖK-vezérkar ellentámadásba kezd, állítják, nem ők készítették, az anyag hamisítvány, az ATV-t pedig perrel fenyegetik. Eközben a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, amely állampolgári bejelentések alapján, valamint a sajtóból arról értesült, már azt nyilatkozza: "Sérti az emberi méltóságot, az érintettek jó hírnevét, becsületét, de akár rágalmazást és becsületsértést is megállapíthat a bíróság az ELTE bölcsészkari HÖK által készített hallgatói listák ügyében."

Aztán egyszer csak megjelenik az egész lista a világhálón személyes adatokkal nevekkel, telefonszámokkal. És még jobban elfog a harag. Már az is épp elég, ami a listából kiszivárgott, ez azonban azoknak a nyilvános - akaratlan vagy tudatos - megszégyenítése, akikről a vérlázító megjegyezéseket írták a lista készítői. Mi a fene történik ebben az országban? A kurva életbe.

Egy ismerősöm írta délelőtt: az elte btk hök listája gusztustalan.jpg

Azt hiszem, hogy a "de mennyivel jobb?" kérdés igazából nem nagyon értelmezhető. Mindkettő elfogadhatatlan és visszataszító természetesen, még akkor is, ha másként. Ráadásul, bár nem a szakterületem, de azt gondolom, bűncselekmény valósult meg mindkét esetben. Persze hazudnék, ha tagadnám, abban az esetben, ha tényleg súlyozni kellene, akkor a lista készítői azért még mindig sokkal nagyobb indulatot váltanak ki belőlem, ami nem jelenti azt természetesen, hogy az anyagot minden személyes adattal és undorító, személyeskedő megjegyzésekkel nyilvánosságra hozók lennének a szimpatikus arcok. Erről szó sincs.

Egy dolog azonban biztos: bár nem tudom, mi lesz a vizsgálat eredménye, hogy tényleg képesek voltak egy ilyen listákat évről évre összehozni az ELTE BTK HÖK-ösei vagy valaki tényleg hamisított (ha igen, akkor miért? mi célból?), azonban kétségtelenül tragédia, hogy napjainkban egyáltalán felmerül, egyáltalán lehetséges opció Magyarországon, hogy vélt világnézetük, pártszimpátiájuk, szexuális identitásuk, vallásuk vagy etnikai hátterük miatt listázzanak, minősítsenek embereket. Ilyen már történt nem is egyszer, nem szabad, hogy még egyszer előforduljon. Az ártatlanság vélelme természetesen mindenkit megillet, de nagyon remélem, hogy ki fog derülni az igazság és akkor, akár igazi a lista, akár hamisítvány, de remélhetőleg valaki, valakik, a felelős, a felelősök szorulni fognak. 

 

Csatlakozz hozzánk a (klikk:) fészbukon, ha tetszett a cikk, ha hozzánk és Yoda mesterhez hasonlóan te is úgy érzed, hogy komoly zavar van itthon az Erőben, hogy ideje lenne, ha végre rólunk, egyszerű polgárokról is szólna ez az ország, ha bontás helyett építkezés kezdődne.

Az amerikai fiú

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönjük, ha ajánlod ismerőseidnek!

Fontos: Ha van valami, amit szívesen megosztanátok velünk, akkor azt elküldhetitek erre a címre: azamerikaifiu@gmail.com


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

161 komment · 2 trackback

Címkék: lista elte hök

A bejegyzés trackback címe:

https://azamerikaifiu.blog.hu/api/trackback/id/tr625094049

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hogyan készítsünk gumicsontot 2013.02.21. 10:02:00

Szereti Ön a gumicsontot? Ha igen, most itt az egyedülálló alkalom. Megtanítjuk, hogyan készítheti el kedvenc gumicsontját otthonában, házi alapanyagokból. Ha kipróbálja, sosem vesz többé boltit! A négyszögletű kerek erdőben nagy keletje van a gum...

Trackback: Vajon ki készít majd listát a listakészítőkről? 2013.02.21. 00:31:33

Újabb és újabb listák kerülnek elő - és csak reménykedhetünk, egyiken sem szereplünk. Ha pedig már rajta vagyunk, akkor legalább a lista készítőjének szempontjából a pozitív oldalon legyünk. Mert a negatív-pozitív besorolás ki tudja milyen hátrány...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.02.21. 09:45:13

@zajos1: Kompetens és hozzáértő rablóban... kormányaink működését elnézve, csodálkozol, hogy népszerű a Jobbik? :D

Mérges 1234 2013.02.21. 09:45:13

@wmiki:

"egyébként ha én is csinálok egy ilyen listát emberekről, akkor én is hetekig index címlapon leszek?"

Ha magánemberként csinlod nem.

Ha Hök elnökként akkor van rá esélyed.

Remlem érzed a különbséget.

A lista gyászos, nem a készítők miatt, hanem amiatt, hogy a magyar társadalomról állít ki újabb nem túl szép bizonyítványt.

froton 2013.02.21. 09:46:14

Tanulság: nem kell közösségi oldalakon megosztani személyes jellegű információkat magunkról. ezek a barmok még az alapján is beskatulyázták az embert, hogy milyen zenét hallgat. Tiszta rákosi rendszer....Képzeljük el, hogy az egyetem elvégzése után dolgozni szeretnénk. Pályázunk egy állásra valamilyen állami hivatalnál. Előkerül a lista és azért nem kapjuk meg a munkát (holott alkalmasak lennénk rá) mert egy pár faxkalap ilyen-olyan információk alapján minket beskatulyáztak minket nem kívánatos kategóriába. Hihetetlen, hogy 20 év után újra eljutottunk az 50-es, 60-as évekbe....
Aki szerint ez rendben van, az egy degenerált barom....

OdettésaMacskák 2013.02.21. 09:46:47

@Mérges 1234: igen, ők döntenek

osztják a tanulmányi, a sport, a szociális ösztöndíjat, ezentúl osztanak közösségi munkáért is

valóban

és? hogy jön ez ide? ez a lista a gólyatáborról készült. ilyen lista nélkül nem lehet megszervezni egy gólyatábort (persze itt nem a mellékesen odaírt jellemzésekre gondolok :) )

az ösztöndíjosztás máshogy néz ki, az ahhoz használt listát az iskolától, a tanulmányi és oktatásszervezési hivataltól (közismertebb nevén TO) kapják

semmi köze a két dolognak egymáshoz

attól hogy itt valami majom odaírja hogy 'libsi köcsög' attól még az a 'libsi köcsög' jogosult lesz a tanulmányi és szociális ösztöndíjra is, ha tetszik ez az elbíráló hökösnek, ha nem

Mérges 1234 2013.02.21. 09:47:28

@ColT:

"Ezt mondtam fentebb is :D Ráadásul ha ez baj, akkor lehet menni a cégek HR-eseihez, mert azok is durván lecsekkolnak a közösségi oldalakon :D"

Egyik csapat szar nem menti a másikét, de ezt már annyiszor átrágtuk. Minden ilyen listázás szánalmas.

Hvg jól megírta, akinek ez a lista szimplán vicces képzelje a listába édesanyját, barátnőjét, feleségét, lányát.

Ok, persze fel is van fújva, ezt nem tagadom.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.02.21. 09:47:46

@Mérges 1234: A francot különbség. Ha kiteszed a netre a személyes adataikat, akkor téged is vegzálnak majd.

(Ha saját maga rajka ki fészbukkra, akkor nem baj :D )

Zabaalint (törölt) 2013.02.21. 09:48:04

@ColT:
Mindig komoly visszásságok vannak a kollégium ügyekben, hogy a HÖK a csókosoknak ad koleszt, sőt egyes esetekben felárat kér érte zsebbe meg hasonlók. Innentől kezdve igenis számít egy ilyen lista is, hiszen elképzelhető, hogy eszerint a "rendes katolikus lány" kap, a "libsi picsa" meg nem, holott mondjuk előbbi anyagilag megtehetné hogy albiba költözik, utóbbi meg nem.

OdettésaMacskák 2013.02.21. 09:49:05

@Mérges 1234: a koliról pedig az adott kollégium Kollégiumi Bizottsága dönt, ami egy külön szerv

ezek a bizottsági tagok nyilván ott is laknak, tudják a realitásokat, ismerik a koli vezetőit

lehet átfedés éppen a hök és egy ilyen kolis bizottság között, de alapesetben két külön szervezet

Mérges 1234 2013.02.21. 09:49:57

@ColT:

"(Ha saját maga rajka ki fészbukkra, akkor nem baj :D )"

Hányan írták ki, hogy liberális köcsög vagyok, vagy foci buzi, vagy dugni akarok?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.02.21. 09:50:23

@Mérges 1234: És ha benne lenne? Sokat változtat? Izéke itt lakik, ennyi idős, és valaki szerint hülye.
Főleg, ha nem kerül ki, akkor senkit nem izgat.
Egy kollégiumi felvételinél meg majd fejben tartják a felvételiztetők azt az 1000 arcot, aki odamegy.

Pl. biztosan tudom, hogy a népességnyilvántartóban rajta vagyok pár listán, meg a NAV-nál is, meg az OTP-nél is.
Aztán lehet, hogy odaírták a nevem mellé, hogy "ez valami buzi lehet".
Ettől nekem akkora lelki bántalmaim lettek, hogy rettenetes!

Zabaalint (törölt) 2013.02.21. 09:51:26

Amúgy csak én vettem észre, hogy ugye vannak a HÖK-ösök, akikről kb. mindenkinek aki egyetemre járt valaha, meg van a véleménye, de mégis ha adott egyetem HÖK-öseinek bizonyos politikai nézetei kiderülnek, vagy a tüntetésekhez való hozzáállásuk derül ki, akkor politikai oldaltól függően szelektíven, az egyik oldal hirtelen védelmébe veszi a geciket.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.02.21. 09:52:29

@OdettésaMacskák: Már ahol az dönt.

@Mérges 1234: Nézegesd egyesek képeit, kiderül az... Nézd meg, iwiwen hány embernél találszm postacímet, telefonszámot. (Akár captchával védve, de megnézhető.)

@Zabaalint: Ez mindig is így volt sajnos - de a gyökere ennek nem a lista, hanem az elv. Nem a listát kell megszüntetni, hanem a visszaélések lehetőségét.

Mérges 1234 2013.02.21. 09:52:44

@OdettésaMacskák:

"attól hogy itt valami majom odaírja hogy 'libsi köcsög' attól még az a 'libsi köcsög' jogosult lesz a tanulmányi és szociális ösztöndíjra is, ha tetszik ez az elbíráló hökösnek, ha nem"

Ht ha ez így lenne, akkor nem is lenne baj, de komoly kétségeim vannak.

Nem akarom támadni a JObbikot, sem a HÖK-öt külön, én csak azt mondom, hogy midnen ilyen megnyilvánulás primitív és elitélendő, nem lehet az ilyt elsúnyogni.

Akkor leszünk egészségesebb társadalom, ha az ilyesmit nem türjük. Persze ez részben képmutatás....

kronosz6 2013.02.21. 09:54:12

Valaki fentebb ezt az okosságot írta: "Hogyan fogja a jobbikos HÖK elnök bebizonyítani, hogy nem ő listázott, amikor annyira észrevehető nyilas kategóriák szerint vannak egyesek besorolva a táblázaton."

Hát pont ez bizonyítja, hogy liberálisok készítették (hamisították) a listát. Ez annyira jellemző rájuk. Ők - az ő viselkedésük - generálja a rasszizmust, aztán meg sipákolnak!

Zabaalint (törölt) 2013.02.21. 09:54:33

@Salemi boszorkány:
A hökre lehet hogy szükség van, de a kolesz és a szoctám ügyét minden intézményben ki kellene venni a kezükből. Valamint komolyan ellenőrizni őket és visszaélés esetén a normál büntetőjog mellett egy életre eltiltani őket az összes egyetemről.

Mérges 1234 2013.02.21. 09:56:01

@ColT:

Elbeszélünk egymás mellett, azt senki nem vitatta, hogy kell a lista, a bajt a megjegyzsek jelentik a listán.

Ennyi.

Amúgy nem véletlen vannak adatvédelmi szabályok. A személyes adatok kezeléséhez biztosan hozzájrultak, de a faji, sexuális és többi jellemző felsorolsához biztosan nem.

Persze, hogy vannak listák, csak jó esetben nincsenek teli,ilyen néhol vicces, néhol pedig undorító célzásokkal.

OdettésaMacskák 2013.02.21. 09:56:14

@Mérges 1234: szerintem meg akkor leszünk egészséges társadalom, ha nem ilyen kibaszott faszságokkal foglalkozunk, hanem azzal hogy az ócsai lakóparkba fektetett milliárdok pénzkidobások, hogy az exportszerkezetünkben marginális legyen az importtartalom, hogy a mocskos MSZMP-ből ránkmaradt szemétládák végre börtönben üljenek, és hogy az egyes munkahelyeken meg lehessen nézni a Riszpekt Házat, és ne kelljen estig várnom míg hazaérek.

kronosz6 2013.02.21. 09:56:38

Egyebekben az egész hallgatói önkormányzat egy köcsög dolog. Az egyetemen tanulni kell, nem szervezkedni!!!!

Milyen emberek fognak így kikerülni az ilyen egyetemekről? Erkölcsi nullák! Kavarógépek!

Zabaalint (törölt) 2013.02.21. 09:57:32

@OdettésaMacskák:
Ahol én tanultam, ott a kollégiumi bizottság tagjainak nagy részét a HÖK delegálta, innentől kezdve rohadtul mindegy volt, hogy külön szerv. De máshol is azt hallottam ugyanígy volt.

@ColT:
Oké, abban igazad van, hogy a lista csak tünet, de annak a tünete, hogy milyen szellemi színvonalon vannak a HÖK-ösök, akik mások sorsát határozhatják meg ezen döntéseik során.

OdettésaMacskák 2013.02.21. 09:58:31

@Mérges 1234: egyébként szoctámosztásnál megvannak a kritériumok, ha megfelelsz megfelelsz, ha nem akkor nem

a hökös, pontosabban a Diákjóléti Bizottság embere csak ellenőrzi hogy megvan e minden, és jóváhagyja

mellesleg ezek együtt dolgoznak a TO-val, tehát az iskola által alkalmazott felnőtt, jobb esetben diplomás emberekkel

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.02.21. 09:58:36

@Mérges 1234: "de a faji, sexuális és többi jellemző felsorolsához biztosan nem."
Miből gondolod, hogy azokból bármi igaz? Max. lehet rágalmazásért pert indítani.

"azt senki nem vitatta, hogy kell a lista"
Itt elég sokan fel vannak rajta háborodva, meglepődve.

@OdettésaMacskák: Ennyi.

Mérges 1234 2013.02.21. 09:59:33

@OdettésaMacskák:

Egyetértek veled, csakhogy lásd, azért is lyen az ország mert már az egyetemeken a nyomulós gecik törtetnek a hatalomba.

Ezt pofázom egy ideje, nem ez a baj, ez csak a baj egyik, de annál jelentősebb tűnete.

Nem mondon, hogy a ríszpekt házat nem engedik megnézni???

Na de ez is egy példa, azárt nem nézheted, mert ha nézed liberális köcsögnek gondolnak a fönökeid, ha belegondolsz úgyanaz a nóta. Listáznak figyelnek a rohadtak. (Mindegy melyik oldal.)

Zabaalint (törölt) 2013.02.21. 09:59:34

@OdettésaMacskák:
Tudod ez olyan az etiópok meg éheznek szöveg. Engem speciel a felsoroltak mindegyike foglalkoztat.

OdettésaMacskák 2013.02.21. 10:00:23

@Zabaalint: ahol meg én tanultam ott két különálló szerv volt

a HÖK 1 embert delegált a kolisokhoz

a HÖKöt a hallgatók válaszották, a kolis bizottságot pedig a kollégisták

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.02.21. 10:01:20

@Zabaalint: Na, akkor nem a listán kell háborogni, hanem Rózsika (LOL), mehet rendet rakni :D:D:D

A szoctámot meg ha az egyetemi bürokrácia osztaná, akkor az lenne korrupt.

@Mérges 1234: Elég sok melóhelyen vannak tiltva oldalak, de van, ahol egyáltalán nincs net. Felháborító :D

@OdettésaMacskák: Igen, ez sok helyen másképp volt. És elég sokszor voltak összefonüódások, vagy ellentétek ott, ahol két szerv volt.
De ha a kollbiz felvételiztetett, akkor meg ott volt mutyizás. Semmi meglepő. :(

OdettésaMacskák 2013.02.21. 10:02:20

@Zabaalint: bocs, melyik felsoroltak? kicsit elvesztem a sok komment és válasz között :)

Állítsuk meg a ......... 2013.02.21. 10:05:08

@Zabaalint:
Az igazság az, hogy én szociális alapon rangsorolnám a koliba jelentkezőket.
Elkérném hozzá a családi jövedelemigazolást.
Tudom, hogy ezzel is lehet csalni, de mégis.

A kérdésem az volt a blog legelején, hogy van-e félnivalója egy HÖK elnöktől az egyetemi vezetésnek?

Sokszor lehetett hallani róla, hogy a HÖK vezetőknek vannak büféik/kávézóik, részesednek az egyetemi bulihelyek bevételeiből.

OdettésaMacskák 2013.02.21. 10:05:14

@Zabaalint: bocs, melyik felsoroltak? kicsit elvesztem a sok komment és válasz között :)

@Mérges 1234: engedni engednék, csak le van tiltva az összes videomegosztó :(

Papírsárkány 2013.02.21. 10:05:46

@ColT: a „történész” = „Erdélyt vissza” részre értettem
(mondanám még persze, hogy aki történész és MÉGSE látja, hogy ez mennyire irreális kép, az megnézheti magát, de minek)

OdettésaMacskák 2013.02.21. 10:07:30

@Salemi boszorkány:

"Az igazság az, hogy én szociális alapon rangsorolnám a koliba jelentkezőket."

:D hát így is csinálják, plusz még félmillió másik papírt is le kell adni, ha egy is hiányzik, vagy hiányos baszhatod az egészet

összes jövedelemigazolás, tulajdonlás, bejelentett lakcím, meg fasztudja, nagyon sok papír kell, ha nagoyn érdekel megnézem neked

ez nagyon szigorúan le van szabályozva

mit gondoltál hogy kapsz szoctámot? hasára csap a hökös és neked ad, a másiknak meg nem?

Zabaalint (törölt) 2013.02.21. 10:08:06

@OdettésaMacskák:
Oké, de ha a kolis bizottságot is a hallgatók választják, akkor hosszútávon ugyanúgy haveri alapon mennek a dolgok, és ugyanott tartunk, az is lehet hogy pont ugyanazok az ügyes emberek fognak ülni mindkettőben. Meg az is elég visszás, hogy akik bent vannak, azok választanak meg embereket, akik döntenek, hogy ki maradhat bent, ki jöhet be.

"bocs, melyik felsoroltak? kicsit elvesztem a sok komment és válasz között :) "

Amiket felsoroltál, hogy sokkal fontosabbak, mint ez a lista. Nagyon nem szeretem ezt az érvelést, mert ezen elv alapján lehet lesöpörni minden problémát, mert adott ügynél fontosabbat mindig találni.

vasmargitt 2013.02.21. 10:08:56

szerző úr, optimista fiú vagy, ha azt hiszed, hogy ilyen listák miatt ebben az orbáni nácista, stb. országban bárki megüti a bokáját. legfeljebb az, aki felfedezte. gondolj az UD zrt ügyre.

rohadék egy banda ez, jobb országokban mind egy szálig sötét, dohos tömlöcök mélyén csücsülnének. de úgy kell nekünk, ha ezt meg lehet velünk csinálni sorozatosan, közben vígan röhögve rajtunk.

OdettésaMacskák 2013.02.21. 10:11:08

@Zabaalint: persze, nem jó érvelés, de én pl. ezt a listás baromságot nem érzem problémának

ezt kurvára úgy hívjuk, hogy bolhából elefántot

és igen, benne van, hogy a haverjaik szavaznak rájuk, ez van. nincs rá jobb módszer, csak a diktatúrikus modell, azt meg gondolom ördögtől valónak gondolja mindenki (én se szeretném), úgyhogy tényleg: ez van.

notib 2013.02.21. 10:12:34

Pont a listán zúdulnak fel a zemberek ???

Akkor mi történne. ha azt láthatnák, hogy mik játszódnak le a "gólyatáborokban"...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.02.21. 10:13:44

@Papírsárkány: Hát, ezen lehet vitatkozni, de a legnagyobb szélsőjobbosok közöttük vannak :)

@Salemi boszorkány: Elkérték 10 éve is.

@OdettésaMacskák: "mit gondoltál hogy kapsz szoctámot? hasára csap a hökös és neked ad, a másiknak meg nem?"
Pedig valójában ehhez is elég közel áll az ügymenet :D

OdettésaMacskák 2013.02.21. 10:13:59

@notib: és igen! ott a hatalmas PONT!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.02.21. 10:15:43

@notib: Kormányüléseken nemkülönben... Közösen bulizó képviselők körül... :D

OdettésaMacskák 2013.02.21. 10:16:13

@ColT: hát elmondom neked, hogy nem

egy diákjólétis a belét kidolgozza szoctám időszakban, és ha egyszer is hibázik nem csak a hökből basszák ki, de még az iskolából is, mert visszaélt, csalt, hazudott, stb.

Állítsuk meg a ......... 2013.02.21. 10:16:34

@OdettésaMacskák:
Úgy tudom HÖK dönt a koli ügyekben és sok szociálisan rászoruló kimarad.

OdettésaMacskák 2013.02.21. 10:19:07

@Salemi boszorkány: ez egyetem válogatja

egyébként meg persze hogy sok kimarad, nem lehet mindenkinek jó, vagyis lehet, gulyáskommunizmusnak hívjuk, azóta is remek helyzetben vagyunk

Állítsuk meg a ......... 2013.02.21. 10:21:05

@OdettésaMacskák:
Már láttam ilyen HÖK-ös elnököt az izé, csoportjával, az őrült nők ketrece kismiska volt hozzájuk képest, a legbelső kör a volt, a jelenlegi és a leendő szeretőkből állt.
A külső nagyobb kör, na azok voltak a normálisak, a tiszták, de ők csak úgy voltak.

látjátok feleim szümtükkel 2013.02.21. 10:22:08

@Con Storm:"Ugyanis, a törvénysértések addig nem bűncselekmények, amíg a sértett, vagy a gyámja, vagy halála esetén a közeli hozzátartozók, illetve az állam nem tesz feljelentést!"

Ezt olvasd újra, és ha lehet ne terjessz rémhíreket!

A bűncselekmény azonnal elkövetődik, és a cselekmény bűncselekménnyé válik, amikor valaki a Btk. történeti tényállásának minden elemét megvalósítja.

Az más kérdés, hogy mikor indul a nyomozás, mert az függ a feljelentéstől. Semmi más. Attól azonban, hogy nem tesznek feljelentést, a bűnös cselekmény bűncselekmény.

2013.02.21. 10:22:48

@ColT: A legnagyobb kirekesztők meg a liberálisok között...
S helyre is állt a világ rendje :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.02.21. 10:25:38

@OdettésaMacskák: Eh, az átlag hallgatókkal tudom, hogy sok munka van, de én is láttam pár dolgot az alatt a 8 év alatt, amíg elvégeztem azt a két szakot :)

@HUN_Sector: Ennyi.

@Salemi boszorkány: Jáhjáh.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.02.21. 10:36:17

@látjátok feleim szümtükkel: Ehe.. sajnos nem a Btk a mérvadó ez ügyben, hanem ami a bíróink fölött áll! Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata, a Nemzetközi Jog, és a Nemzetközi Magánjog...

Jogi személyeket csak valós bűncselekmény esetén lehet elmarasztalni!

Amúgy a feljelentési sort tartalmazza a hatósági eljárásokról szóló törvénykönyv...

Nem mindenki jelentgethet fel mindenkit...

Farkantoán Chatpartner 2013.02.21. 10:38:52

Szerintem az alázás egyáltalán nem vicces.
Felhívnám a tisztelt posztoló figyelmét azonban, hogy nem kizárólag jobboldaliak, hanem a teljes (és zömében baloldali) blogvilág is aláz, posztolók, bloggerek, kommentelők mind, fullban. Ha ezt a tisztelt posztoló vagy bárki más nem veszi észre, akkor vak, agyafogyott szerencsétlen.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.02.21. 10:41:05

@Papírsárkány: Az meg főleg, hogy így gondolod :)

@Farkantoán Chatpartner: Az nem baj, mert az ő.

Farkantoán Chatpartner 2013.02.21. 10:41:47

@Salemi boszorkány: ha túl nagy hatalmat kap egy arra méltatlan csapat, például 30%-ot a rektorválasztásban, abból menthetelen elfajulás származik.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2013.02.21. 10:41:50

Látszik, hogy Ámerikai fizsu nem gondolkodni, csak beleszrni ventillátor...

Döntsük már el végre melyik a nagyobb szemétláda!
Az a (vélelmezetten) jobbikos aki a listát összerakta

VAGY

Az a liberális amelyik ezt a listát mindenféle kitakarás nélkül ország világ elé kitárta

------------------------------

Mert ugye addig amíg a lista létezéséről tudott 3-4 faszkalap, és jókat recskáztak a listát nézegetve, addig az a lista egy két kisköcsög magánjátszmája.
Onnantól, hogy azt a listát valaki közreadta, és megismerte a nagyközönség, már érdekesebb a szitu... főleg az, hogy ki, kit, mikor alázott porig?

---------------------------

egyszerűbben:
Ha valaki otthon összeírja az ismerőseit, és megjegyzéseket fűz hozzájuk, az ugye magánügy, ha valaki ezt a listát ellopja és közzéteszi, az közügy...

Ki volt az igazi szemétláda?

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.02.21. 10:43:19

@látjátok feleim szümtükkel: A másik! A névbirtoklás nem személyes és különösen védett adat! Vágod?! A választó polgárok listáit ki lehet kérni pl, a kopogtató cédulák begyűjtéséhez! Akár lakcímmel egyetemben!

A kettő együtt igaz, már összefüggésbe hozható a jogi személlyel, de még így sem személyes vagy különösen védett adat!

Itt bukik az egész! Tajszám, adószám, személyi szám, személyigazolvány szám, a különösen védett adatok: a személyiségi alapjogokat bekorlátozható, ami diszkriminációhoz vezethet: Vallási nézet, bőrszín, politikai vélemény, nemiidentitás, esetleges betegség! Vágod?!

Nevekkel, lakcímekkel, telefonszámokkal akkor csinálsz listát amikor akarsz! Akinek telefonja van, mindenki büntethető lenne!

Ha pedig valaki nem tetszik neked, úgy mocskolhatod írásban, ha nem jut senki más tudomására, ahogy akarod!

Semmiféle bűncselekmény nem történt, amivel a HÖK-öt vádolják! Azok követtek el bűncselekményt, akik a levéltitkot megsértették!

Farkantoán Chatpartner 2013.02.21. 10:45:05

@ColT: ezt most szeretném felfogni :)

Farkantoán Chatpartner 2013.02.21. 10:49:21

Amúgy demagóg hangoztatni, hogy "ELTÉ"-s. A Műegyetemen télikabáték viccesebbek voltak, pedig az Fidesz, nem Jobbik.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.02.21. 10:49:56

@Farkantoán Chatpartner: Más szeméban a szálkát, sajátjában a gerendát sem...

nnnnnnnn 2013.02.21. 10:51:32

szerintem vicces. az még viccesebb, hogy hogy fel vannak háborodva a liberók. hullajtják a krokodilkönnyeiket szokás szerint.

Farkantoán Chatpartner 2013.02.21. 10:52:12

@ColT: csak nem a hvg evangélikuskontingensére célzol? :) A kóristákról.

vasmargitt 2013.02.21. 10:53:49

erős itt a patkánybűz, nem jövök ide többet. jó szórakozást, nyilasbanda

Farkantoán Chatpartner 2013.02.21. 10:54:27

@$$$=$$$: a séma itt az, hogy nincs népirtás lista nélkül, tehát aki egy cetlire felplajbászolja, hogy mit hozzon a Közértből, az nácigyanús. Náci pedig az által lesz, ha az ellenfelünk is.

Farkantoán Chatpartner 2013.02.21. 10:56:40

@ColT: nem lett EKKORA híre - a hvg közölt egy listát, hogy szerintük kik kaptak állást azért, mert keresztények.

Állítsuk meg a ......... 2013.02.21. 10:58:01

@Magánvéleményem:
Szerintem az volt a szemétláda aki listázott.
Amikor kikerült netre a lista, na akkor tudták meg többen is, hogy rajta vannak.
Egy lány nyilatkozott is az ügyben.
Őt aszerint listázták, hogy egy baleset miatt sérült volt az arca.Na én a lány helyében jól taknyon tenyerelném az elkövetőt, aki állítólag nem HÖK elnök.

Ha ez a lista nem kerül nyilvánosságra, akkor a rektor, a rendőrség, vagy mittomén ki megmutatta volna a diákoknak a személyes adataik mellé bejegyzett megalázó minősítést?
Vagy ehhez már nincs joguk a megalázottaknak, hogy belenézzenek?
Csak listázni van joga néhány gyökérnek?

Farkantoán Chatpartner 2013.02.21. 10:59:26

@vasmargitt: éppen alázod a vitapartnereidet? Azt hittem, az nem szép dolog.

vasmargitt 2013.02.21. 11:02:53

farkantoán úr, a nácik nekem nem vitapartnereim. így maga se

Farkantoán Chatpartner 2013.02.21. 11:03:03

@Salemi boszorkány: teljesen jogtalan volt a "listázás".
Mint ahogy a hvg és a miskolci szocialisták listázásai is teljesen jogtalanok voltak.
Nemcsak a liberózás-zsidózás, de a keresztényezés, erdélyizés is ocsmány. Ezt persze csak azok látják, akik még képesek a tárgyilagosságra...

nnnnnnnn 2013.02.21. 11:04:04

amúgy nekem erős a gyanúm hogy ezt a listát a libsi hahások írták, azokat pénzelik most nagyon amcsiból hogy csinálják a fesztivált ha jólhallottam.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.02.21. 11:05:46

@Salemi boszorkány: Vazze... de ezek nem védett adatok! Szerintetek az eltűntek keresése a facebookon bűncselekmény?!

Ezek csak adatok! A neved csak adat... A személyed, birtokolhat adatokat... azok a személyes adatok!

Különösen védett adatok: nemi identitás, vallási nézet, politikai vélemény, bőrszín, nemzetiségi hovatartozás

Adatok, amiről te rendelkezel, mert a magántulajdonodhoz kapcsolódnak, Magántudlajdonodban levő adatok: telefon szám, vagyoni helyzet, hogy van-e kutyád vagy nem!

A név, nyilvános telefonszám, milyen ruhát szoktál viselni, a fényképed, egy sebhely az arcodon, hogy viselkedtél mással, ezekről készíthet bárki listát... naplónak, telefonkönyvnek, fotóalbumnak hívják, vagy lakcímnyilvántartásnak, névjegykártya fűzérnek... ezek nem élveznek védelmet!

nnnnnnnn 2013.02.21. 11:06:27

@Salemi boszorkány: "Na én a lány helyében jól taknyon tenyerelném az elkövetőt, aki állítólag nem HÖK elnök."

hogy állapítod meg egy excel file-ról hogy ki írta, és hogy az nem egy liberális újságíró volt aki botrányt akart kelteni?

VIPlakosztályos 2013.02.21. 11:06:29

mennyire unatkozhatnak
am meg ennyit a hülye bölcsészekről. Nekem nem kell lista egy kalap az összes:DDD

Farkantoán Chatpartner 2013.02.21. 11:06:33

@Farkantoán Chatpartner: úgy saccolnám, margit, hogy Ön éppúgy nem nő, mint ahogy (az orrát leszámítva)nem is vasból van - noha sztálinista. És legfőképp: Ön itt röhejesen megjátssza a vadliberálist, pedig ordít magáról, hogy szélsőjobbant provokátor.

Állítsuk meg a ......... 2013.02.21. 11:08:37

@$$$=$$$:
Te hozzáférsz az én excel listámhoz?

Farkantoán Chatpartner 2013.02.21. 11:08:51

@vasmargitt: úgy saccolnám, margit, hogy Ön éppúgy nem nő, mint ahogy (az orrát leszámítva)nem is vasból van - noha sztálinista. És legfőképp: Ön itt röhejesen megjátssza a vadliberálist, pedig ordít magáról, hogy szélsőjobbant provokátor.

nnnnnnnn 2013.02.21. 11:10:31

@Salemi boszorkány: férjen a tiédhez hozzá aki rászorul :D

Farkantoán Chatpartner 2013.02.21. 11:10:43

@$$$=$$$: hogy ki írta? Egy klikkből megállapítható!

nnnnnnnn 2013.02.21. 11:13:36

@Farkantoán Chatpartner: max az hogy melyik gépen írták. de azt is lehet hamisítani.

Állítsuk meg a ......... 2013.02.21. 11:14:52

@$$$=$$$:
Nagyon helyes, ugyanis, ha te ellopnád az én listámat(bár agyilag korlátolt vagy hozzá, tehát nem is sikerülne).
1. nem értenéd azokat az adatokat,
2.jól mekcurnának érte.

Egyetemi listákhoz nem lehet olyan könnyen hozzáférni.

Állítsuk meg a ......... 2013.02.21. 11:17:26

Lehet itt szépítgetni a HÖK elnököt, csak nem érdemes.

nnnnnnnn 2013.02.21. 11:21:52

@Salemi boszorkány: ki a lőcsömet érdekel a te listád, lol.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.02.21. 11:24:48

@Farkantoán Chatpartner: Ja... Pedig azn is érdekes lehet!

Egy klikkből az állapítható meg, hogy kit írtak be a torrentről szedett excelbe tulajdonosnak. Semmi.

Állítsuk meg a ......... 2013.02.21. 11:35:27

Az a meglepő, hogy a HÖK elnök is csak akkor nagyszájú, amikor másokat aláz, de akkor már csak egy kispöccsé zsugorodik össze, ha ezzel megvádolják.
Sőt még ő kezd el vádaskodni.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2013.02.21. 11:36:29

@Salemi boszorkány:
Válasszuk szét, volt ugye a lista, amire valami miatt szükség volt pl rendezvény szervezés, és volt egy megjegyzés rovat amit valaki valamikor feltöltött, és ez ami felháborodást kelt.

Aki azt a megjegyzés rovatot feltöltötte etikátlan kis féreg, és szemétláda...

CSAKHOGY aki ezt a listát úgy hozta nyilvánosságra, hogy közben vastagon lesz@rta az érintettek személyiségi jogait sokkal nagyobb bűnt követett el, mivel azokat a listán szereplő embereket azonosíthatóan egy egész ország előtt alázta meg.

Ezt semmiféle listakészítési jog nem bírálja felül! Még a meggyanúsított bűnözők neveit is úgy hozzák nyilvánosságra, hogy ne lehessen egyszerűen beazonosítani!

Ez nem egyszerű hiba, hanem személyiségi jogok tömeges megsértése! Ez nem teheti meg egyetlen blogger és egyetlen újságíró sem! Ezzel bűncselekményt valósítottak meg! Értsd meg TE is! A sértő adatok azonosítható módon történő nyilvánosságra hozása legalább akkora bűncselekmény, mint ugyanazon adatok létrehozása, sőt talán nagyobb, mint maga a lista elkészítése, mivel nagy nyilvánosság előtt történik!

nnnnnnnn 2013.02.21. 11:44:01

@Magánvéleményem: reménykedhetünk hogy egy csomó libsibloggert lecsuknak? király :)

Állítsuk meg a ......... 2013.02.21. 11:44:37

@Magánvéleményem:
Szerintem a lista elkészítése akkor is nagyobb bűn, mivel visszaéltek vele.
Nem azt mondtam, hogy a teljes lista nyilvánosságra hozása nem bűncselekmény.

Viszont akik megismerték a listát, most pert indíthatnak.

Állítsuk meg a ......... 2013.02.21. 11:50:10

@Con Storm:
Nem értem, akkor bárki feltehet egy bulizós képet rólam a netre és nem tilthatom le, ha nem kérték a hozzájárulásomat se a fotózáshoz, se a nyilvánosságra hozatalhoz?

Ebben a blogban jelenleg nem kommentezhetsz! · http://t7.hu/0iro 2013.02.21. 11:52:06

Az a baj, hogy a prűd szülők nem képesek elviselni, hogy egyetemista lányukat számtalan srác fogja megdugni, mire eljut a diplomáig, pedig ez a világ rendje.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2013.02.21. 11:58:49

@Salemi boszorkány: Igen, és nekik bizonyítási kötelességük van.
A nyilvánosságra hozás jól bizonyított, azt a részt könnyen bezúzzák, a listakészítőt sokkal nehezebb lesz elkapni, mivel ott már a számítógéphez való hozzáférés alapján egy viszonylag tág kör az, aki azokat a sértő megjegyzéseket rögzíthette.

Maga a lista, már említettem önmagában nem elítélendő és nem sértő! A listán szereplőkhöz fűzött megjegyzés viszont az, és nem biztos, hogy a lista készítője és a megjegyzéseket rögzítő ugyanaz a személy! Itt valakire rá kell bizonyítani a megjegyzések rögzítését, és sajnálatos módon benne van az is a pakliban, hogy a listát a megszerzés után manipulálták, mivel ez sem kizárható eset.

@$$$=$$$: Valószínűleg semmi nem lesz az ügyből, hacsak valaki a fityiszből rá nem nehézkedik az ügyre, de ez valószínűtlen, mert ez az ÜGY a fityisznek kimondottan jól jött (túlságosan is) gyengíti az egyik ellenfelét, és eltereli a figyelmet az aktuális politikáról, meg a röghözkötésről...

Ehhez asszisztál nekik a sok liberálbolsevik megélhetési rettegő, külön gratulálok nekik, hogy maguk alatt vágják a fát... tudod, sötét gyalog üt F8 :-)

Állítsuk meg a ......... 2013.02.21. 12:05:40

@Magánvéleményem:
Szerintem lesz végeredmény.
Több egyetemen is fognak vizsgálódni.
Talán ha az Állami Számvevőszék is beszállna....

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2013.02.21. 12:22:07

@Salemi boszorkány: Lehet, sőt lehet, hogy valakiket meg is bírságolnak, vagy kártérítésre köteleznek...

Ámbár, amíg a sztorit fenn lehet tartani a porondon, és a fityisz el tudja játszani a jófiút, és ezzel újabb szavazókat szerez, addig valószínűleg lebegni is fog a történet, ha már így az ölükbe hullott a sültgalamb...

Tudod, ez a vizsgálódás elveszi az élét a szervezett egyetemi megmozdulásoknak, mert ugye listát akárki írhat, különösen azok akik a megmozdulásokat szervezik.... Benn van a bogár a tüntetők fülében, lehet, hogy ezután nem mernek majd tüntetni, nehogy megjegyzés kerüljön a nevük mellé... Ez bizony szar ügy....

2006-ban az egyenruhás bűnözők a tömegbe lőttek, és megrugdosták azokat akik földre kerültek... mostanság alig mernek az emberek tüntetni.... És akkor jött 2013, amikor kiderül, hogy a már az egyetemisták szervezetei is listáznak, és a lista félelmetes dolog.... Újabb érv hogy senki se tüntessen....

Állítsuk meg a ......... 2013.02.21. 12:30:48

@Magánvéleményem:
Ez hülyeség, a fidesz ezzel nemhogy nem szerez egyetlen szavazót sem, hanem veszít.
A jófiú imázs nem jön vissza, elég csak rájuk nézni, elég a tündérmeséjükben élni.
Ez az ügy az ő kormányzásuk idején pattant ki és mindenki lexarja, hogy volt-e már előtte lista.
A jobbikot meg el kell takarítani az egyetemekről.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.02.21. 12:39:34

@Salemi boszorkány: A fényképezés alapjog! Ha nem keresett vele pénzt, akkor a hasznot sem tudod követelni...

Ha meg nem sérti a személyiségi jogaidat, nem akt kép, a jó híredet nem sérti... akkor nem tudsz tenni ellene semmit sem!

A hang és képrögzítés alapjog... ENSZ alapjog... a magyar törvények hiába tiltanák... max csak azokat csuknák le, ha van ezt korlátozó magyar törvény, akik felszólaltak az alapjog ellen, és megszavazták...

Csak az állami szerveknek tilthatod meg, a vallomásod felvételét, ha érintett vagy, vagy a hozzád közel álló érintett a bűncselekményben, amivel vádolnak...

De a fénykép és film és hangfelvételek szerzői jog alá esnek...

Különben érdekes a dolog... de egy filmcsillagot is le lehet fotózni... és kirakni címlapra... is akár.. mert hír... közéleti személy...

De nagy nyilvánosság előttre a magánéletedet nem lehet kiteregetni...

Szóval, ez nem olyan egyszerű, hogy te is rajta vagy egy csoportképen... ha beálltál a csoportba.. akkor ott az engedélyed...

Ha véletlen besétáltál egy tájképbe... akkor az megint érdekes...

De pl. ha palesztin tüntetésen vagy Németországban az izraeli követség előtt és lefotóz az izraeli követ, és kijuttatja Németországból, akkor kap kémkedésért 8 évet...

Szóval ez egy igen bonyolult dolog... mert a képet a fényképész készíti, az ő alkotása... jogvédelmet élvez... a joghoz való függés alá fölérendeltsége pedig a cikkelyszám határozza meg...

Ez mindig helyzetfüggő... ha pl. megcsalsz valakit a képen, levetetheted mert jogod van a családi élethez... de ha szimplán csak belesétálsz egy tájképbe, nem tudsz vele semmit sem csinálni, ha az nem pl. egy árusított képeslapon van rajta... csak afészbúkra teszikki..., és nem vagy védett személy...

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2013.02.21. 12:40:01

@Salemi boszorkány: Gondolod Te!

Ha a fidesz, most rágerjed az ügyre, és beindítja a propagandát, hogy 'Ma Magyarországon Mi vagyunk azok, akik fellépnek a listakészítők ellen és megvédjük az áldozatok személyiségi jogait" akkor hidd el, simán lesznek új szavazók, főleg ha a listát kiteregetőkből kártérítést vernek ki a sértettek részére, és szintén kártérítést vernek ki a lista készítőjéből, már ha valakire rá tudják bizonyítani a sértő kommentek rögzítését...

Ez utóbbihoz elég egy töketlen diákot rendesen sarokba szorítani, belengetni neki a seggbekúrós sitkót, és már be is vall mindent egy felfüggesztettért, és örül, hogy némi pézbírsággal, kártérítéssel megússza.

Egy rendesen felkészült propaganda gépezet ezt az egészet sikersztoriként tálalja, az pedig ha hogy 100 újabb szavazót, akkor az 100 újabb szavazó!

Állítsuk meg a ......... 2013.02.21. 12:50:48

@Magánvéleményem:
Kubatov listák után akarja magát a fidesz szentként feltüntetni, ugyanmár:)))
A lista készítői még lehet örülnének is egy kis seggbekúrásnak.

Ilyenekkel pedig nem fenyegetőzik sem az NNI sem a rendőrség.Ugyanis ők sem hülyék, jöhet még 2014-ben akármi és akkor meg annak a rednszernek kell majd megfelelni.

Állítsuk meg a ......... 2013.02.21. 13:17:47

@Con Storm:
Egy példa:
Tegyük fel, hogy szerepelek egy pár fotón, amit akkor készítettek rólam, amikor én az évzáró bulin részt vettem.
Nincs a képeken semmi fura, csak a 10-ből legalább öt képen rajta vagyok, amit nem is tudtam.
Azt az én feltűnési viszketegségben szenvedő főnököm kirakja a faszbukra és egy saját fotós honlapra, mert ő annyira szuperhős.
Egy probléma van, hogy nem kért engedélyt, én meg nem vagyok közszereplő.
Mondjuk én meg nagyon utálom, ha engedélyem nélkül közöl rólam képeket.
Mit tehetek a főnökkel?

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.02.21. 13:30:16

@Salemi boszorkány: Szexuális ajánlatot tehet neki kilencszer, ha ő ezt zaklatásnak veszi, a zaklatás elévülési idejére elosztva... Utána újrakezdheti...

Gondolom nem védett személy, így nem kell az életét féltenie...

De úgy tudom, hogy ez nem igazán van szabályozva Magyarországon!

A képet nem maga készítette, magát nem védi a szerzői jog! A képből származó bevételhez lenne joga, mert a személyiségéhez fűződő kép a maga tulajdona, de a fénykép papírlapja és az alkotás már nem...

Ez kb azaz eset, amikor a Mona Lisa beperelné Pikaszót, hogy a festmény az övé, és nem mutogathatja...

Az az igazság, hogy nem igazán tudok a biometrikus jellemzők ilyen terű birtoklási jogáról...

pl. van egy ikerpár, mint két tojás.. talán az egyik beperelheti a másikat, mert hasonlít rá?! Vagy az egyik fotómodelkedik a másiknak részesülnie kell a bevételéből?! Érdekes dolgok...

Állítsuk meg a ......... 2013.02.21. 13:38:03

@Con Storm:
A főnök az nem védett személy, ő csak öregedő pojáca.
Viszont azt még nem tudja, hogy én mennyire vagyok védett és ki véd.
Vagy lehet, hogy ez csak a fedőfoglalkozásom és másik iparágban vagyok szakosítva.
Akkor viszont beszopta.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.02.21. 13:52:43

@Salemi boszorkány: Az a helyzet, hogy a facebookon ha valaki feltesz egy képet, az nem nyilvánosságra hozatal, mert csak az ismerősök tekinthetik meg! Ráadásul nem magyar székhelyű a cég, az arra vonatkozó szabályok, az adott országban uralkodó jogi aruosolt érintik!

A kép felvételéről írásos vagy képi hangrögzítéses engedélyt kellett volna a magyar jog szerint kérnie, főleg a nyilvánosságra hozatalához, ha nem magánterületen lett volna készítve kép... A házam hátsó bejáratára ki van téve pl. hogy kamerával megfigylet és rögzített terület!

De az 1954-es szabályozás elavult, azóta a nemzetközi szabályozás változott, a kép és hangrögzítés alapjog! A felhasználása már nem!

Ma már közterületeken is lehet kint kamera.. ami rögzít! Szóval a magyar szabályozás nem mérvadó! Bepereli, a főnöke tudja, hogy igaza van és nemzetközin megnyeri... a magyar bíró meg örül ha nem kerül sittre, mert a nemzetközi szabályozás a mérvadó számára! Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata 11-es cikk!

Állítsuk meg a ......... 2013.02.21. 14:01:33

@Con Storm:
De ha már pszichológia:
Milyen öröme származik abból valakinek, hogy felteszi egy olyan nőszemély képét aki utálja őt és viszont?
Miért nem a feleségéről, kedvenc kollegáiról tesz fel képeket?
Miért jelöl be ismerősnek a faszbokon, ha utáljuk egymást én meg menekülnék előle?

percenként százhuszat verő gumibot 2013.02.21. 14:39:54

@windex:
De jogi kategória, különösen ha bárki (akár akinek a nevét a listakészítéssel hozták kész tényként összefüggésbe, akár akit listáztak, ha igaz) polgári pert indít, vagy büntetőjogi feljelentést tesz

Egyébként meg két része van az ügynek: ki készítette a listát és milyen célra, honnan szerezte az adatokat (iwiről facebookról például biztos nem marasztalható) és ki az aki a nagy nyilvánosságnak hozzáférhetővé tette. Mert az utóbbiak nem jobberek voltak, és ez az igazi disznóság

windex 2013.02.21. 18:50:56

@percenként százhuszat verő gumibot: oké, jogi is, ahogy mondod: "ha..." de elsősorban a jogot megelőzve erkölcsi, és ezt - különösen aki már egyetemre jár(na) - tudnia kell. és tökmindegy, még ha meg is nyerne a pert, akinek a nevét a listakészítéssel hozzák kapcsolatba, a kétséget, és az annak alapján megszilárduló meggyőződést nem lehet kiverni az emberek fejéből, főleg, mert ismerjük, hogy a jogi végeredmények akár az igazságot megkerülő csűrés-csavarás, ügyvédek ügyességének eredménye is lehet. szóval marad az alapállás :-)

a neves listát kitenni mocsok nagy szemétség volt, ebben nagyon is egyet értünk, de nem nagyobb, mint listázni. sőt, akármi van, a listázás, mivel egy balfasz közösség erejébe vetett hitről is szól, az ebből fakadó gőgről, vélt felsőbbségtudatról, arroganciáról, a hatalommal való visszaélésről, és aki ezt nem fogja fel, annak mérhetetlen ostobaságáról és erkölcsi színvonaltalanságáról is egyben, úgyhogy itt is marad az alap, a listázás az igazi disznóság - ettől függetlenül bárki is tette ki a neves listát, tökletépést érdemel. amúgy honnan lehet tudni, hogy nem jobbos volt? csak kérdezem, mert én nem találkoztam vele, így azt se tudom, hogy mondjuk a megjelenés felülete árulkodik-e arról, hogy jobbos, avagy balos, avagy egy egyikse büdös tahója volt
süti beállítások módosítása