Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Magyar foci: kicsit pofátlan, kicsit gátlástalan, de legalább Bástya elvtárs élvezi, igaz?

2013.01.14. 08:15 Paul.White

dancing-soccer-football-players-ball-picture.jpeg

Vélhetően egy héttel ezelőtt sokan felkapták a fejüket a hírre, hogy Orbán Viktor a HaHa fórumán nem jelent meg a meghívás ellenére sem, mivel épp Zürichben az Aranylabda-díjátadón volt sürgős dolga. Mondhatnánk, hogy azért a focinál fontosabb lehetett volna az oktatásügy minden oldal számára elfogadható reformja. Mondhatnánk, ha nem tudnánk, hogy a vezérünk ismét felelősségteljes döntést hozott, még akkor is, ha a konkrét indoka nem volt ismeretes mindenki előtt. De milyen indok lehetne elegendő?

Talán épp egy minisztériumi fiók mélyén lapuló újabb tervezet, mely végre a magyar focit is rendbe rakja, hogy tudjuk, nem véletlenül költik rá az adóforintjaink milliárdjait. De milyen lehetne a magyar foci, Az amerikai fiú blog szerzőinek vannak elképzelései a kormány által képviselt értékeknek megfelelő változásokról, melyeket boldogan közzé is teszünk:

Magyar narancs, magyar foci

1, Egy mérkőzés ugyebár két félidőből áll. Az új tervek szerint az első szünet csak a játék hatvanadik percében következne, ami meglepő és szerencsés egybeesés lehet csupán, hogy ez pont a játékidő KÉT-HAR-MAD-a.

2, Az első hatvan percben csak a hazai válogatott játékosai tartózkodhatnának a pályán! Mégiscsak ők vannak otthon vagy mifene!

3. A jövőben a Magyar Válogatott (MV) nemzetközi mérkőzéseket csak hazai pályán lesz hajlandó játszani. Az indoklás szerint vagyunk mi már olyan jó játékosok, hogy elvárhassuk: ha valaki játszani akar velünk, akkor az a MINIMUM, hogy ő látogasson meg minket!

4. A játékidő maradék egyharmada a hazai csapat szurkolóinak nézőtérre engedése után lezárt lelátók előtt a régi szabályok szerint zajlana.

5. Szakítva az eddigi követhetetlen, gyakran kiszámíthatatlan gyakorlattal, ezentúl a játékvezető személyét minden válogatott meccs esetében a hazai csapat határozná meg.

5, Apróság csupán, de a tervek közt szerepelne, hogy az új Felcsúton épülő stadion és a miniszterelnök úr lakása között közvetlen föld alatti összeköttetést kell megteremteni. Az indoklás szerint az intézménynek mindig közvetlen rendelkezésre kell állnia azokra az esetekre, ha elnökünk esetleg a külföldi delegációk fogadásakor nemzetünk erejét és nagyságát kívánná demonstrálni! (megjegyzés: meg persze nem kell szemtelen, kíváncsi újságírók orra előtt cipelni a bográcsot, ha esetleg a hétvégén összeugranának ELITÉ/lte/K  egy kis egyeztetésre.)

A képen az elménkből kiszivárgott első terv látható a titkos átjáróról.

terv.jpg
Az új célok megvalósításához természetesen m
iniszteri biztos kerülne kinevezésre, minimum 15 fős tanácsadó-bizottsággal kiegészülve.

Orbán Viktor a tervek első véleményezését követően így nyilatkozna:

20111220-orban-viktor-labdarugas-akademia-foci5.jpg- A pénz nem lehet akadály! A sport, és főként a foci nemzetünk büszkesége! Tetszeni fog, ha kicsit magyarosabbra formáljuk! Ebben a csodás országban rengeteg szabad hely van még, ha kell még, csinálunk pár focipályát EU forrásokból. Azért vannak, nem?” – mondaná nevetve.

Szijjártó Péter azonnal informálná hivatalosan is a magyar futsal szövetséget a kormány azon döntésről, hogy a reformok a foci alapjaira épülő egyéb labdajátékokra is vonatkozni fognak.

A menetrend szerint február első felében nyilvánosságra is hoznák a végleges terveket. Az előző időszak kommunikációs ballépéseiből tanulva a Fidesz most egy profit bízna meg a munkával, de sajnos a közmunkások között épp egy sem akadna, így a már sokat bizonyított Bayer Zsolt kapná meg a feladatot.

Míg Selmeczy Gabriella az ellenzéket regulázná meg, illetve elvégezné a szükséges PR feladatokat, hogy gyorsan megszerettesse majd az adófizetőkkel az új magyar focit. És természetesen a drogprevencióra szánt néhány száz millióból új mezeket vennének.

P.W.

Csatlakozz hozzánk a (klikk:) fészbukon, ha tetszett a cikk, ha hozzánk és Yoda mesterhez hasonlóan te is úgy érzed, hogy komoly zavar van itthon az Erőben, hogy ideje lenne, ha végre rólunk, egyszerű polgárokról is szólna ez az ország, ha bontás helyett építkezés kezdődne.

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönjük, ha ajánlod ismerőseidnek!

Fontos: Ha van valami, amit szívesen megosztanátok velünk, akkor azt elküldhetitek erre a címre: azamerikaifiu@gmail.com


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

19 komment · 1 trackback

Címkék: fidesz foci Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://azamerikaifiu.blog.hu/api/trackback/id/tr165007377

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.01.15. 10:39:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kela-bá 2013.01.14. 23:41:58

Jaj ! Majd elfeledtem. Nem csak stadionok épülnek, hanem újra indul a hajógyártás , amelynek nagy hagyományai vannak, de azt is elsöpörte a rendszerváltás.Meg új kikőtő épül Budapest szívében a nagy turistahajók fogadására. Egy jó néhány új munkahelyet is remélhetnek ettől a szakemberek. Hírforrás: TV1 Híradó jan. 13-án 23.00 -kor. Jó hír ! Jó éjt !

A Látó 2013.01.14. 23:57:31

@kela-bá:
Hál' Istennek!
Lehet újra tenger nélküli ellentengernagyunk!
Bár szerintem a mostani inkább egy litty-lotty kapitány!
!Jó lázálmokat!

kela-bá 2013.01.15. 00:25:53

@A Látó: Kösz a válaszát. Az EU-ban 20 millió munkanélkülit tartanak nyilván , ebből 5 millió fiatal. Sajnos ebből kis hazánkban is "jut" elég. Ez nem lázálom, sajnos ! A világ "kapitányai" jó elkormányozgatják a népek hajóját...
Jó éjt Önnek !

Thrasher 2013.01.15. 00:47:08

ez nagyon gyenge, erőltetett cucc lett

A Látó 2013.01.15. 00:48:41

@kela-bá:
Nem mindegy, hogy egy "kapitányt" a Tengerészeti Egyetemen képeznek és az óceánokon van módja gyakorolni a "szakmáját", vagy a TF edzői szakán végez és a velencei tavon a Hapcit vezetve feszít a taton azt képzelve: enyém az egész óceán.
Önnek is szép álmokat, csókos angyalokat!

szbszig 2013.01.15. 03:49:10

Azért volt kint Zürichben, hogy ezzel is erősítse a magyar sportdiplomáciát. Meg is lett az eredménye, másnap jött a 40 ezer eurós büntetés meg a románok elleni zárt kapus meccs a FIFA-tól...

Link Elek 2013.01.15. 05:58:00

Legyen a foci önfenntartó!

neoteny · http://word.blog.hu 2013.01.15. 06:03:24

"az oktatásügy minden oldal számára elfogadható reformja"

Az közvetlenül a világvége előtt fog megtörténni.

miller draft 2013.01.15. 07:08:04

Nagyon gyenge. Szerintem kihagytad a stadionok-lélegeztetőgépek összehasonlítást, ráadásul mennyi mentőállomást lehetne építeni ennyi pénzből. szóval van még hova fejlődnöd, mint a magyar focinak.

felcsutisuttyo 2013.01.15. 08:02:03

A Rohadék Nemzeti felcsuti szarcsimbók
miatt van minden szarban. Magyarország is!
Ha nem születik meg ez a gonosz hatalomvágyó, csaló hazug gazember,,(igaz az anyja a hibás amikor szarni ment ez esett ki belőle), AKKOR MAGYARORSZÁG MÁR 22 ÉVE JOBB SORBAN ÉLNE !!!!!

ursus artos 2013.01.15. 09:11:42

Ez humoros poszt?
Vagy csak egy ifjúkori zsenge?
Mindazonáltal egy miniszterelnök programját nem a HaHa határozza meg.

dr. jenőke (jenőke) 2013.01.15. 11:26:08

@kela-bá:
Az idő ezt a problémát megoldja. Az ötmillió fiatal 20 év múlva már nem lesz fiatal.
Keress valódi problémát!

holinthewol 2013.01.15. 11:38:11

A foci fontos, mert kell a csordaszellem, hogy a birkák valahová tartozhassanak, de ez nem magyar sajátosság, mindenütt így van, egy egész iparág épült rá, olyan mint a pornó, csak ezt illendő támogatni + jobban lehet propaganda célokra használni, ezért mindenütt nyomják bele az állami pénzt. De az élsport nagy része ilyen, Európán kívül a foci helyett más "sport" használatos erre. Az a legmókásabb amikor ezt a vicces iparágat a politika azonsítja a népegészségüggyel :D :D meg a sportolás, mozgás népszerűsítésével :D. Persze, ha odahaza nézed a nagy képernyős tévé előtt, vagy a lelátón üvöltesz, akkor már népsortolsz :D úgyhogy nem kell Orbánt kiemelni, ez mindenütt megy, csak máshol több a lé és nem kell pofátlanul elvonni más sportágaktól és beruházásoktól a pénzt - ennyire, mert nem kevésbé otrombák a politikusok mint Orbánék (na nem mindenütt, most Berlusconi pajtás jutott eszembe :D). Népegészségügy :D Népsport :D Csapatszellem :D ehh...persze! :D

nnnnnnnn 2013.01.15. 11:41:04

@ursus artos: "Ez humoros poszt?" - mszp-s nem tud humoros lenni.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.01.15. 12:08:31

Fontos lenne, hogy a focimániás tulajdonosok helyett az állam fizesse ki a csapatok költségvetésének felét, esetleg a dúsgazdag egészségügyi büdzséből. Szégyen és gyalázat, hogy a világszínvonalú magyar focicsapatok feleannyi bevételt tudnak csak termelni, mint amennyibe a működtetésük kerül!

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.01.15. 12:11:06

@holinthewol: A foci a szórakoztatóipar része, hasonlóan az olimpiához és az összes profi sporthoz. Ugyan a kategória, mint az X-faktor és a Big Brother vagy az ókori Rómában a gladiátorviadalok.

kela-bá 2013.01.15. 13:01:05

@A Látó: Kösz. a válaszát.
Újra indul a hajógyártás. Én ezt jó hírnek tartom, jobbnak mint pld., hogy "cigány vagok " táblák lógnak az emberek nyakában, és azt látni orba-szájba a TV-k ben. Ha már "angyalok".. kattincson ide:
www.logoszvilag.hu
További szép napot !

kela-bá 2013.01.15. 13:17:39

@Dr. jenőke (jenőke): " Keress valódi problémát ! "

Kedves Dr.-Úr ! Köszönöm a tanácsát. No lám így torzulnak a dolgok. Kérem, hogy olvassa el fentről a második bejegyzésem, ahol egy szerintem jó hírt tettem közzé.
A stadionok tervezett építéséről íródott a blog ugyan, jó, hogy ÚJRA INDUL A HAJÓGYÁRTÁSUNK ! Azt, hogy melyiket ki finanszírozza és miből az más kérdés, lényeg, hogy ÚJ MUNKAHELYEK LESZNEK. Nos, ez az alaptéma jól "elhajózott" az eredeti mondanivalómtól.
További szép napot !
süti beállítások módosítása