Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Volt néhány szép napunk - felszívódik vagy végre kitalálja magát a Milla?

2012.03.26. 08:30 Spejbl

Ahhoz, hogy bármilyen szerveződés súllyal lehessen jelen a magyar politikában, ne adj' Isten, ez a súly még arra is elegendő legyen, hogy változásokat indítson el, bizony kevés a rendszer hibáinak felismerése és néhány lelkes programszervező. Koncepció, közös akarat nélkül az ilyesmi biztosan nem fog menni. VÉLEMÉNY

 

A Milla remekül indult, ez kétségtelen, sok ember volt vevő az üzenetére, érezte sajátjának ezt a szerveződést. A nagy hév, a lelkesedés, esetleg a kormánnyal vagy az egész politikai elittel szembeni harag azonban idővel enyhül annyira, hogy jusson energiája az embereknek kérdéseket feltenni? Mit akarunk? Milyen céljaink vannak? Mi mentén szerveződünk? A Milla lehet valós alternatíva a politikai térben idővel vagy meg akar maradni tüntetés szervező partiszerviznek? Évi három, négy, öt nagy, esetleg óriási megmozdulás, happening, ha neves színészek részvételével történik is, megmarad népünnepélynek, amiről lassanként majd egyre kevésbé tudja eldönteni az ember, hogy újra meg újra érdemes-e kimennie.

A Millával úgy tűnik, hogy az a legnagyobb baj, hogy a főszervezők sem tudják, hogy pontosan mit szeretnének kihozni belőle. Ha néhány nagy megmozdulást, ami igazából a jelenlegi kormányt rohadtul nem érdekli (igazából semmi, ami ellent mond a kormányzat kommunikációjának), akkor maradéktalanul elérte célját, innen sajnos csak lefelé vezethet az út.

Ha valóban fajsúlyos civil vagy politikai tényező szeretne lenni, akkor viszont nagyon itt lenne az ideje a kamaszos jelszavak helyett érdemi munkába kezdeni. Az biztos, hogy átgondolt koncepció nélkül nem tudják sokáig megtartani népszerűségüket, egy-egy elhibázott, átgondolatlan húzás, poén, kampányelem (?) pedig jól láthatóan csak árthat nekik. Az alternatív köztársasági elnök buli például ilyen volt. Dopemannak kétségtelenül vannak szimpatikus dolgai meg olyanok is, amik kevésbé, de köztársasági elnöknek, még ha csak poénból is? Tapasztalatból tudom, hogy sok idősebb szimpatizáns nem tudott mit kezdeni azzal, hogy ő lenne az alternatív köztársasági elnök. Sőt, sokak számára az jött le, hogy a Milla vicce, nem a rendszerről, hanem Magyarországról szól. It's no good.

A Millának kellene egy határozott irányvonal, ami helyett tizenkét pont és 100.584 facebookos kedvelés nagyon kevés. A népszerűség megvan, most már kellene a cél, a tartalom. Nagyon nagy lehetősége van ennek a szerveződésnek, amivel, ha nem kezd semmit időben, akkor biztosan minden a régiben marad. Senki ne gondolja, hogy Gyurcsányék nem várják feszülten, hogy mikor tudnak potenciális szavazókat szerezni a Milla szimpatizánsai közül, ha eljön az ideje. Szóval jó lenne tudni, hogy milyen eszközökkel szeretnék lemosni az emlegetett gyalázatot.

Szeretném hinni, hogy több van ebben a közösségben annál, mint hogy a DK-nak készítsék elő a terepet, ehhez azonban más dimenzióba kellene lépnie végre ennek az egésznek. Kétségtelenül igaz, volt néhány szép nap, jó lenne, ha nem felszívódna, hanem végre kitalálná magát a Milla.

Ha hozzánk és Yoda mesterhez hasonlóan te is úgy érzed, hogy komoly zavar van itthon az Erőben, hogy ideje lenne, ha végre rólunk, egyszerű polgárokról is szólna ez az ország, ha bontás helyett építkezés kezdődne, akkor csatlakozz hozzánk a fészbukon! Klikk:  az amerikai fiú a fészbukon

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönjük, ha ajánlod ismerőseidnek!

Fontos: Ha van valami, amit szívesen megosztanátok velünk, akkor azt elküldhetitek erre a címre: azamerikaifiu@gmail.com


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

Szólj hozzá!

Címkék: milla

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása