Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Békemenet 2 avagy A januári ifjak visszatérnek

2012.03.14. 07:55 Spejbl

A FIDESZ januárban közösségi élményt kínált, összejött neki. Hogy mennyien jöttek vagy nem jöttek valóban önként és örömmel hazát menteni és mennyi buszt és narancsos statisztát, pláne mennyi pénzből rendeltek meg az első körben, azt nem tudom és nem is témája a posztnak, az azonban tény, hogy az első, valóban kitűnően szervezett akció (jó lett volna, ha másba is annyi energiát fektetnek, mint amennyit a "nem is mi szerveztük, hanem hazájukat szerető civilek tapsolnak nekünk projektbe") idején jóval kevésbé volt problémás a mozgósítás, mint amilyen most lehet. Hogy mért? Annak bizony több oka is van. Lássuk sorban őket! VÉLEMÉNY

Holnap újra békemetelni fog a FIDESZ-ért, a hazáért harcba induló sereg vagy a sereg egy része vagy 34 millió marslakó. Nem könnyű megjósolni a forgatókönyvet, mégis megpróbáljuk végiggondolni, vajon mit hozhat ez a második epizód. Összességében most sokkal nyugodtabb napokat élünk, ami persze nem azt jelenti, hogy azóta minden szebb és jobb lett, hanem azt, hogy az ellenzék sokat vesztett az erejéből, egyszerűen elfáradt. Igaz ez a szerveződések és a magánemberek szintjén egyaránt. Mindez persze némileg érthető is, hiszen a FIDESZ-szel kapcsolatban lehetett bármit mondani, lehet őket kritizálni, egyszerűen meg se hallották, illetve, ami még rosszabb egyszerűen nem is érdekelte őket, mosolyogva mondták tovább az egyértelmű marhaságokat. Az igazságért, a jóságért, a hősökért, egyszóval a FIDESZ-ért menetelő embereket most nem aktiválja az az erős indulat, amit kedvenc (Csak a FIDESZ!) hazamentő politikusaik ellen irányult, ergo úgy érezhetik, most kevésbé van veszélyben a haza (ellenzékben meg ugye soha nem is lehet). A FIDESZ-en tehát most nincs akkora nyomás, a párt és a rajongók is úgy érezhetik, hogy kicsit lazíthatnak. (Ellenben süt a nap, ráadásul március 15. olyan ünnep, amikor sokan jönnek a városba.)

Békemenet 2. rész avagy A januári ifjak visszatérnek

holnaptól a mozikban az utcákon.

 

Számottevő tényező lehet ugyanakkor az is, hogy - miként a gyűjtsünk az államadósság csökkentése ellen koncert is bizonyítja (basszus, nem az állam dolga lenne a befizetett adókból az államadósság csökkentésére gyűjteni?) - minden csoda hét napig tart, a második felvonások általában nem olyan sikeresek. Egyszer nagyot és jól szólt a békemenetelősdi, másodszorra már, főként ebben a kiégett állapotban nem lenne akkora katarzis.

Ráadásul talán van, én csak remélni tudom nagy naivan, hogy tényleg van, legalább egy maroknyi korábban acsargó hazamentő, aki január óta kicsit lehiggadva átgondolta, hogy nem lehet egyszerre hitelesen a Nyugatot szidni, az IMF-et anyázni, közben pedig alamizsnáért könyörögni. Hogy nem egészen hiteles, amit kedvenceik mondanak

Március 15-én újabb Békemenet indul a Kossuth térre – jelentette be Bayer Zsolt újságíró, a Békemenet Magyarországért Egyesület egyik alapítója. Bayer Zsolt hozzátette: azokat hívják, akik január 21-én részt vettek az első Békemeneten, és azt kérte, hogy "hozzanak magukkal még egy embert". INDEX

 

De akkor mégis kik mennek?

Azok biztosan, akik cserébe kegyeket remélnek, tehát számos olyan szervezet képviseltetni fogja magát, akik hasznot remélnek a dologból. Biztosan elmegy a kemény mag, akik érteni vélik azt, hogy igazából mit is szeretne a FIDESZ, ráadásul még őszintén hiszik is, hogy még mindig szabadságharcot vívnak, hogy a FIDESZ nem okozója, hanem áldozata számos problémának (bizony a rohadt nemzetközi összeesküvők, hát már soha nem hagyják békében kicsiny országunkat...).

INDEX/MTI: Március 15-én is lesz Békemenet

 

Elmennek, akik Viktorra, a legkisebb fiúra nemzeti hősként tekintenek és azok is, akik tényleg érezni vélnek valami összefüggést a 48-49-es események és napjaink történései között. Azok, akik 2002 óta mindig már február végén előveszik a kokárdájukat. Holnap kiürülnek a budai polgári nyugdíjas klubok is, útra kelnek a bajszos nagycsaládos apák, szoknyás, fonatos anyukák nyakukban számos kisgyerekkel.

A FIDESZ érezhette, hogy nehezebb lesz a mozgósítás, ebből a szempontból ügyes húzás volt a programot holnapra szervezni. Így, aki amúgy is elment volna meghallgatni OV-t, részt vett volna az állami rendezvényekkel, nem kell, hogy egy másik napon is szabaddá tegye magát, simán becsatlakozhat a kellemes ünnepi sétálásba. A FIDESZ részéről ügyes húzás volt, hogy összességében a Békemenetet - természetesen nem hivatalosan - a március 15-ei program részévé tette, bár magát ünnepeltetni a legkevésbé sem elegáns dolog egy nemzeti ünnepen (egyébként egyetlen párttól sem).

Tippünk szerint sokan lesznek, de valamelyest kevesebben, mint az első körben. Az ünnep kisajátítása természetesen pofátlan gesztus (bárki részéről), vélhetően mégse fog külföldön senki nagyon beszélni erről, egy nemzeti ünneppel kapcsolatban az ilyesmi nagyon érzékeny dolog, ráadásul magában rejti azt a veszélyt, hogy a FIDESZ-KDNP arra hivatkozhatna esetleg később, hogy még március 15-én is őket (értelmezésükben Magyarország és ők azonosak) és Magyarországot bántják.

Vélhetően itthon sem lesz komoly sajtóvisszhang (ha botrány nélkül lezajlik az egész), de az állami csatornákon biztosan átszellemülten mosolyog majd a bemondónő mielőtt a békésen sétáló emberekről szóló képeket bevágják, amiken idősek, fiatalok, nők, gyermekek lesznek, egyedül a kutya fog hiányozni, de ki tudja, talán még az is lesz. Talán egy vizsla, de szigorúan csak akkor, ha igazolni tudja, hogy magyar.

Már hallom is, ahogy Dezső András kérdésére valaki belemondja a kamerába: Mi nem háborút, hanem békét akarunk. Békét Magyarországnak. Ennyit, nem többet.

Persze lehetséges, hogy tévedünk, a jó idő sétálni hívja az embereket, ráadásul jön majd egy kommandó Lengyelországból is. Holnap kiderül.

Ha hozzánk és Yoda mesterhez hasonlóan te is úgy érzed, hogy komoly zavar van itthon az Erőben, hogy ideje lenne, ha végre rólunk, egyszerű polgárokról is szólna ez az ország, ha bontás helyett építkezés kezdődne, akkor csatlakozz hozzánk a fészbukon! Klikk: Az amerikai fiú a fészbukon

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönjük, ha ajánlod ismerőseidnek!

FONTOS: Ha van valami, amit szívesen megosztanátok velünk, akkor azt elküldhetitek erre a címre: azamerikaifiu@gmail.com


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

Szólj hozzá!

Címkék: magyarország békemenet

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása