Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Tömegpusztításra is alkalmas a világ legrosszabb (ráadásul magyar) irodalmi reklámja

2012.03.13. 10:10 Spejbl

A címben azt írtam, hogy tömegpusztításra is alkalmas, de igazából kizárólag arra jó. Borzalmas, rettenetes, életidegen, ami akkor is rossz, ha valaki komolyan csinálja, de paródiát parodizálni, na, az már tényleg durva. Blogunk Az Univerzum Legrosszabb (irodalmi) Reklámspotja Díjat ezennel a Momentán egyébként (kiváló csapatának) és az ihlető Grecsó Krisztiánnak ítéli oda. A döntés könnyen ment, mivel miután megnéztük, mindenki a fejét verte az asztallapba, illetve addig kapartuk a falat a kíntól, amíg egybe nem sikerült nyitnunk az egész kilencedik emeletet panell-rezidenciánkon. Ettől a filmtől nem nevet az ember, inkább elszomorodik. Nem vicces, sőt, kifejezetten tragikus. VÉLEMÉNY

A Momentán Társulat sok-sok éve rendez minőségi és rendhagyó irodalmi esteket, amikhez (inkább többé mint kevésbé) piszok jó spotokat csinálnak időnként, nos, ez a díjazott mű nagyon nem tartozik a szerethető alkotásaik közé, az biztos. A Marczibányi téri Művelődési Házban március 6-án Grecsó Krisztián volt a vendég. Az est reklámozásához (vagy poénból, bár poénnak kicsit durva...) készült az alábbi a Dáridó és a Budapest tévé egykori rajongói számára kétségtelenül katartikus élményt tartogató 1,5 perces, borzalmas Grecsó-nóta, ami után még egyszer annyi jön (gondolva jóból nem árt a sok - pl. disznósajtból, ÁLnépieskedésből, bohózatokból, amikről Gálvölgyi legrosszabb pillanatai jutnak eszünkbe -, pedig de), mert karaoke-val is kedveskedni szerettek volna a gyanútlan áldozatoknak meg persze a stílus kedvelőinek.

A videót mindenki kizárólag saját felelősségére tekintse meg!

Hogy miért gyakorolt ránk akkora hatást, hogy még posztolni is akarjunk róla, az jó és nehéz kérdés. Nincs válasz rá. A programra nem megy el szívesebben a videó megnézése után az ember, sőt. Reklámként nem működik, pusztán attól, hogy beszélünk róla. Amúgy persze azzal, hogy semmi természetesség nincs benne, még nem lenne gond, ha a műmájerségre akartak volna rájátszani, azonban, ha így nézi az ember, akkor se működik. Nem stílusosan, szerethetően, viccesen rossz, egyszerűen, szürkén túljátszott és erőltetett. Hogy Grecsónak tetszett-e? Abba már bele se akarok gondolni... Talán azért mozgatott meg bennünket, mert a Momentántól meglepő volt ez a rettenetes üresjárat. 

A Momentánnak további sok sikert (nemcsak a Kex és Teához) és drasztikusan kevesebb vonatozást!

Éjszakánként egy darabig még biztosan sírva ébredek. 

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönjük, ha ajánlod ismerőseidnek!

FONTOS: Ha van valami, amit szívesen megosztanátok velünk, akkor azt elküldhetitek erre a címre: azamerikaifiu@gmail.com


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

Mostantól Politikai Ateista is Az amerikai fiú csapatában! Írásait keressétek a Sorok között c. rovatban!

Szólj hozzá!

Címkék: irodalom grecsó momentán kex és tea

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása