Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Mi lesz veled S. Plagi? Egerben összeült a fideszes tantestület

2012.02.09. 06:35 Politikai Ateista

A FIDESZ Egerbe vonult, hogy mától nagy dolgokról elmélkedjenek a prominensek. Harcos retorika vagy békülékeny hangnem? Na meg persze, hogy mi legyen a leghűségesebb köztársasági elnökkel. Hogy mindez ne okozzon majd akkora fejtörést, szeretnénk felhívni a figyelmet néhány külföldi lemondásra, mert hogy erősen úgy tűnik, ha itthon nem is, a világ más, kevésbé fejlett, kevésbé demokratikus és kevésbé narancsos részein történik ilyen. SOROK KÖZÖTT

Február 3-án lemondott posztjáról Chris Huhne az Egyesült Királyság kormányának energiaügyi államtitkára. Az ügy még 2003-ban, egy gyorshajtással kezdődött, amelynek  következményeit - a pontokat a jogosítványába - úgy próbálta elkerülni a liberális demokrata politikus, hogy azt vallotta, autóját az akkori felesége, Vicky Price vezette.

A trükk azonban kiszivárgott, és a hatóságok vádat emeltek az igazságszolgáltatás működésének akadályozása, valamint hamis tanúzás miatt.

Nem egy rendkívüli, szenzációs hír ez, a Szigeten legalábbis úgy tűnik, hogy ez a dolgok természetes rendje. (Én sem szenteltem volna különösebb figyelmet az ügyre, de néhány napja Schmitt doktorral kapcsolatban éppen a politikai kultúráról írtam egy bejegyzést.)

Aztán február 7-én lemondott a román kormány, úgy gondolták, ha szükséges megszorításokat hajtottak is végre, nem szükséges, hogy személyükkel tovább bőszítsék az utcákra kivonuló felajzott tömeget. (Esetükben nem lebukásról szólnak a hírek.)

Talán nem kell részleteznem, mert mindenki érzi, hogy ez a hétköznapi brit történet és talán kevésbé hétköznapi román társa mennyire valószerűtlenül hangzik a magyar fülnek. Ez számunkra még tudományos-fantasztikum. 

Az angolok is esendőek, a politikusaikkal együtt, a tetteiknek azonban láthatóan vannak következményei, még akkor is ha a kormánykoalíció egyik pártjának a frakciójában ülnek, vagy éppen magas állami tisztséget töltenek be. Úgy tűnik, Romániában sincs ez másként, de mi a helyzet nálunk? Lehet hamisítani? Lenyúlni? Büntetlenül? Aztán meg röhögni mindenkin? No comment.

Ha hozzánk és Yoda mesterhez hasonlóan te is úgy érzed, hogy komoly zavar van itthon az Erőben, hogy ideje lenne, ha végre rólunk, mindnyájunkról szólna a politika, ha bontás helyett építkezés kezdődne, akkor csatlakozz hozzánk a fészbukon! Klikk: Az amerikai fiú a fészbukon


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

Mostantól Politikai Ateista is Az amerikai fiú csapatában! Írásait keressétek a Sorok között c. rovatban!

Szólj hozzá!

Címkék: anglia politika magyarország románia lemondás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása