Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Viktor mindent megpróbált, csak azok a kurva bankok!

2012.01.30. 08:39 Herkules Irma

A december végén beharangozott közalkalmazotti végtörlesztés nagyjából azt az eredményt hozta, amit korábbi, a témában írt posztunkban prognosztizáltunk. Bár csodát persze lehetett várni, de egyértelmű volt, hogy idő, pénz és koncepció nélkül ebből az egészből nagy-nagy valószínűséggel az égvilágon semmi nem lesz. Logikus lehet a kérdés: akkor meg mire volt jó ez az egész? A válasz az alábbiak közül lehet valamelyik esetleg valami még lehetetlenebb:

VÉLEMÉNY

A: hirtelen befolyt 60 millió, mert a fideszes pajtások megtalálták a '76-ban elveszített, még be nem váltott iskolai takarékbélyeg-gyűjtő füzeteiket. Ők pedig olthatatlan vágyat éreztek a talált pénz eltapsolására, aminek a legjobb módja az volt, hogy leveleket küldjenek a közalkalmazottaknak a két ünnep között.

B: valamelyik vezető táltosnak látomása volt, aminek megvalósulását végül megakadályozták a sötétség erői

C: A fiúk mertek nagyot álmodni, de utána felébredtek. (Jó lenne azt hinni, hogy pusztán arról volt szó, hogy valamit szépen kitaláltak, utána meg keresztülhúzták a számításaikat. De kár üres kifogásokat találni, ez a dolog sajnos az elejétől fogva millió sebből vérzett.)

Amiért ezt a posztot most írom, az nem más, mint az a levél, amit a közalkalmazott ismerősök emailben vagy a munkahelyeken kiosztott borítékokban megkaptak. A dokumentum iskolapéldája annak, ahogy a FIDESZ-KDNP kezeli az embereket. A levél sorai iszonyatosan hitelesen mutatják be azt, hogy mi is a legnagyobb baj az Orbán-kormánnyal.  Ráadásul olyan bajról van szó, amihez képest a szakmai hozzá nem értés szinte a legkisebb probléma. Sajnos.

Szóval mit üzennek azok az orbáni sorok:

1. ez a kormány soha nem képes őszintén el- és beismerni, ha valami nem jött össze

2. ha pedig már úgy alakult, hogy valami nem működik, akkor mindig mást kell hibáztatni, az újragondolás helyett

3. tényleg elhiszik, hogy a végtelenségig lehet etetni a népet (persze nagyon úgy látszik, hogy sokak esetében még működik is ez a szemellenzős és öngyilkos (néhány éve ugyanezt még hazaárulónak nevezték volna) stratégia)


Tisztelt Munkatársam!

Köszönöm, hogy a korábban küldött levelemben javasolt lépéseket megtette. Ezzel Ön nagyban hozzásegített bennünket ahhoz, hogy sikeres tárgyalásokat folytathassunk a bankokkal, melyek révén most az előzőnél is kedvezőbb devizahitel-törlesztési formát javasolhatok az Ön számára.

(érdemes egy picit matekozni, hogy az árfolyamgát és az 5 éves nyugi, mellette pedig duzadó gyűjtőszámla biztosan akkora ötletnek bizonyul-e, mint állítják)

A kormány készen állt kamattámogatást nyújtani a végtörlesztésre fölvett hitelekre. Ugyanakkor a bankok a rövid távú kockázatok elkerülése érdekében láthatóan zárolták a hitelezést. (Már megint azok a mocskos bankok!)

Én azonban megígértem Önöknek, hogy segítséget kapnak a kormánytól, ezért a korábbi elképzelés helyett új megoldást dolgoztunk ki, amellyel még jobban is járnak, akik igénybe veszik.
(Hiába ármány, cselszövés, én túljárok az eszükön, én és a kormány magukért harcolunk a gonosz bankok ellen! Ellehetetlenítették a végtörlesztést? Még sokkal jobbat adunk helyette! Hajrá Ludas Matyi!)

Az új megoldás lehetővé teszi, hogy egy devizahitellel rendelkező család havi
törlesztőrészlete – a konkrét helyzettől függően – átlagosan 30%-kal csökkenjen. (Meddig is? 5 évig. Mekkora ára is lesz a költségvetésre? Mi lesz 2016-tól?)

Kérem, olvassa el az alábbi fontos tudnivalókat az Önnek kínált új támogatás részleteiről.

• Az országgyűlés februárban megalkotja az új árfolyamgátról szóló törvényt. Ez a megoldás az Ön számára alacsonyabb havi törlesztőrészletet fog jelenteni, mint a végtörlesztés.

• A kormány – a gyermekszámtól függően változó mértékben – további kamattámogatást
biztosít az Ön számára, ha ezt a konstrukciót választja.

• Az Ön leendő havi törlesztőrészletének pontos megállapításához szükséges modell-számítások hamarosan rendelkezésre állnak a munkaadójánál, ahol tájékoztatást
kap a konkrét teendőkről is.

• A bankokkal kötött megállapodás alapján az állami alkalmazottak árfolyamgátra vonatkozó kérelmei elsőbbséget élveznek az elbírálás során.

Arra kérem, vegye igénybe az állami kamattámogatással kiegészített árfolyamgát lehetőségét.

Önnek és családjának sok erőt és jó egészséget kívánok!

Tisztelettel:
Orbán Viktor


Félreértés ne essék, nem arról szerettem volna most írni, hogy jobb vagy nem jobb az új konstrukció az eredetinél (egyértelműen rosszabb egyébként), arról szerettem volna, hogy hogyan próbálja a kormány iszonyatos kitartással meggyőzni az embereket arról, hogy a fekete az fehér. Hogy miért? Arra semmiféle elfogadható racionális magyarázat nincsen. Öngyilkos stratégia, ami csak negatív végeredménnyel járhat, mégis ezt az utat járja, akarja járni a kormány.

Egy ilyen levelet olvasva persze jó arra gondolni, hogy az embernek van egy ilyen roppant fontos és befolyásos barátja. Jó azt hinni, hogy ez az ember jószívű, figyelmes, gondoskodó és bölcs. Az meg már egészen szédítő, ha kiderül, hogy ez az ember nem más, mint mindnyájunk barátja: Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke. Mert bizony ő az a hős, aki napról napra vívja értünk a csatákat, küzd emberfeletti szívóssággal - másként, hogy is bírná a sok-sok szörnyeteg ellen - azért, hogy időseknek és véneknek, férfiaknak és asszonyoknak egyaránt jó vagy még a mostaninál is jobb legyen az élete!

Arra gondolni viszont kifejezetten rossz, hogy ennyire ostobának gondolnak, ennyire hiszékenynek, megvezethetőnek. Bizony nem jó érzés, ha hülyének néznek bennünket. Ha ideológiai kérdést próbálnak csinálni még a gravitációból is, esetleg  abból, hogy a  Föld lapos vagy gömbölyű... Hanem Őszinteség, hitelesség és szakmai rátermettség? Az bizony itt smafu. De mégis mikor jönnek végre rá, hogy nem (mindenkinek) etetés kell? Minek kellene történnie ahhoz?

Vagy ha már meg akarnak szívatni legalább csinálnák tisztességesen, úgy, hogy ne legyen ennyire átlátszó a dolog.

Ha hozzánk és Yoda mesterhez hasonlóan te is úgy érzed, hogy komoly zavar van itthon az Erőben, hogy ideje lenne, ha végre rólunk, mindnyájunkról szólna a politika, ha bontás helyett építkezés kezdődne, akkor csatlakozz hozzánk a fészbukon! Klikk: Az amerikai fiú a fészbukon


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

Mostantól Politikai Ateista is Az amerikai fiú csapatában! Írásait keressétek a Sorok között c. rovatban!

Szólj hozzá!

Címkék: fidesz magyarország végtörlesztés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása