Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Objektív tájékoztatás?

2012.01.24. 07:09 Politikai Ateista

Ha az volt a Békemenet szervezőinek célja, hogy megmutassák, milyen nagy támogatása van Orbánéknak, akkor nem jött össze nekik. Mert mi jött a Békemenetről a nyugati sajtóban? Nem sok. Persze nem kell szeretni Orbánékat, de azért nem ártana figyelni a tényszerűségre, ebben az esetben pedig ez kevésbé tűnt fontosnak, mint az, hogy mennyire nem kedvelik Orbán Viktort Nyugaton. A sajtószabadság és a hiteles tudósítás egyaránt érzékeny témák. Akkor is igaz ez, ha egy általad, általam, valaki által nem támogatott felvonulással kapcsolatosan maradnak el a külföldi visszhangok... SOROK KÖZÖTT

A hétvégi kormánypárti Békemenettel természetesen együtt járt a megjelentek mennyiségével kapcsolatos számháború a médiában, ami minden tüntetés utóéletére jellemző. A politikai érdekcsoportok a saját támogatóik számát mindig többnek látják vagy kívánják láttatni a hozzájuk kötődő médiafelületek segítségével, párhuzamosan a feltételezett ellenfél demonstrációinak bagatellizálásával. 

Ebben semmi újdonság nincs, ezekből a propaganda-műveletekből általában mindegyik fél kiveszi a részét, igyekeznek maximálisan kihasználni a lehetőségeikben rejlő mozgásteret.

Azt persze talán érdemes lett volna a résztvevőktől megkérdezni, hogy személy szerint mi a véleményük az IMF-ről? A kormány 2011-es évre jellemző, harcos IMF-ellenes politikáját támogatták a jelenlétükkel? Vagy az "új típusú" szerződés közelgő aláírását ünnepelték közösen? "Veletek vonulunk, az irány csak  részletkérdés!"

 

videó forrás: hvg.hu
 

A Békemenet szervezői azonban nem csak a hazai ellenfeleiknek akartak üzenni, ezt nyilvánvalóvá teszi az angol nyelvű transzparensek jelenléte.

Az egész világnak, elsősorban a kritikus külföldi hangadóknak akarták megmutatni, hogy a kormány hazai támogatottsága töretlen, az emberek bíznak bennük, az ellenzéki mozgolódás és az elégedetlenség különböző megnyilvánulásai ellenére.

A külföldi sajtó - érthető, de nem elfogadható - elfogultságát jól jelzi, hogy az üzenet süket fülekre talált. A kormányellenes megmozdulásokat címlapon hozó kiadványok és csatornák nem tulajdonítottak komoly jelentőséget az erődemonstrációnak, ha be is számoltak róla, akkor is csak mellékesen. Az LMP képviselőinek, Gyurcsány rögtönzött performanszával fűszerezett önláncolása és a Jobbik zászlóégetése is nagyobb hírértékkel rendelkezett, esetenként a tiszteletre méltó bréking nyúz kategóriát is kiérdemelve.

A menet szervezőinek ugyan sikerült utcára terelnie a kétharmad valahányadát, a nyugati célközönség viszont közömbös maradt. A nagyfokú ignoranciában szerepet játszhat, hogy a kormánypárti demonstrációk spontaneitása általában megkérdőjelezhető, ennek ellenére azt hiszem, hogy ebben az esetben a külföldi sajtó objektivitásával és hitelességével kapcsolatban is kétségek merülhetnek fel. A tényszerű tájékoztatás elmaradására nem mentség, hogy senki nem akar segíteni a szervezők céljainak elérésében, hogy senki nem szeretné, ha Bayerék hirdetőfelülete lenne. A hétvégi séta megmutatta, hogy valóban akadnak még sokan, akik Orbánékat támogatják. Attól pedig, hogy egy "problémát" tagadunk, a probléma még létezik. A hiteles tájékoztatásba pedig ez utóbbi nem fér bele.

Ha hozzánk és Yoda mesterhez hasonlóan te is úgy érzed, hogy komoly zavar van itthon az Erőben, hogy ideje lenne, ha végre rólunk, mindnyájunkról szólna a politika, ha bontás helyett építkezés kezdődne, akkor csatlakozz hozzánk a fészbukon! Klikk: Az amerikai fiú a fészbukon


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

Mostantól Politikai Ateista is Az amerikai fiú csapatában! Írásait keressétek a Sorok között c. rovatban!

Szólj hozzá!

Címkék: budapest fidesz imf

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása