Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Magyarország új miniszterelnöke előreveti árnyékát

2012.01.13. 07:37 Politikai Ateista

A Bajnai Gordon blogján megjelent írása alapjában megváltoztatta a politikai erőviszonyokat Magyarországon, még akkor is ha ez még nem teljesen nyilvánvaló mindenki számára. SOROK KÖZÖTT

A politikai szempontból eddig a háttérben meghúzódó Bajnai gyakorlatilag felajánlotta magát miniszterelnöknek, akinek ereje abban rejlik, hogy a meglehetősen megosztott ellenzék széles rétegei számára jelent elfogadható alternatívát, természetesen a Jobbik  és a Hajdú-Bét ügy károsultjainak a kivételével. A Gyurcsány féle új formáció nem kíván rivalizálni vele ami - azon kívül, hogy értelmetlen lenne - a közös múltat tekintetbe véve nem okoz meglepetést. Az MSZP, és az LMP képtelen lenne jelöltet állítani hasonló súlycsoportban, és úgy gondolom, hogy Bajnai a számukra is elfogadható alternatíva.

Bajnai személye azoknak a növekvő számú csalódott szavazóknak a szemében is szalonképessé válhat, akik nem meggyőződésből adták a Fideszre voksaikat, csak az MSZP-SZDSZ kormány távozását szerették volna látni, illetve a visszatérésüket megakadályozni.

A Fidesz-KDNP eddig úgy kormányozhatott, hogy a széttagolt ellenzék képtelen volt egy hiteles, komoly támogatást maga mögé felsorakoztatni képes személlyel előállni. Ez a kényelmes állapot január 9-én, Bajnai írásának megjelenése pillanatában visszafordíthatatlanul megváltozott.

Bajnai Gordon azonban nem csak a magyar választóknak jelenthet vállalható miniszterelnök jelöltet, hanem Brüsszel számára is. Orbán Viktor a jegybanktörvénnyel végleg szalonképtelenné vált a Nyugat és a befektetők szemében, de nem volt olyan életképes politikai erő amelyett támogathattak volna a Fidesz-kormány ellenében. Most ez is megváltozott, Bajnai Gordon a domináns külföldi erők maximális támogatását élvezi. Írásában egyértelműen elkötelezte magát a transzatlanti szövetség mellett, de korábbi külföldi megnyilvánulásai is egyértelmüsítik a képviselni kívánt politikai-gazdasági irányvonalat, amelyről korábban már írtam egy bejegyzést.

Az Inforádió cikke szerint Bajnai alapítványának (Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány) finanszírozását is segítik külföldről.

Véleményem szerint nem kérdéses, hogy Magyarország következő miniszterelnöke Bajnai Gordon lesz, a kérdés csak az, hogy mikor. Elképzelhetőnek tartom, hogy nem kell megvárnunk a 2014-es parlamenti választásokat. Korábban azt írtam, hogy előrehozott választásoknak nincs sok értelme a széttagolt ellenzék miatt, Bajnai felbukkanása ezen a helyzeten, ha lassan is de biztosan változtat. Az IMF-EU által esetlegesen kierőszakolt, vagy felkent szakértői kormánynak is a legesélyesebb jelöltjévé lépett elő.

A haza és haladás blog legújabb bejegyzése például már a kijelölt olasz miniszterelnök Mario Monti szakértői kormányát és annak tevékenységét méltatja. Szoktatnak a gondolathoz?

Ha hozzánk és Yoda mesterhez hasonlóan te is úgy érzed, hogy komoly zavar van az Erőben, hogy ideje lenne, ha végre rólunk, mindnyájunkról szólna a politika, akkor csatlakozz hozzánk a fészbukon! Klikk: Az amerikai fiú a fészbukon

lábjegyzet: Vajon mit mondana ma a jelenlegi kormányról Navracsics?

Mostantól Politikai Ateista is Az amerikai fiú csapatában! Írásait keressétek a Sorok között c. rovatban!


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

Szólj hozzá!

Címkék: magyarország

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása