Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Újra akcióban a Négy Mancs: sürgősen el kell távolítani a Mátyás-templom új harangjait

2011.11.11. 10:25 Herkules Irma

"A hideg novemberi időjárás, a közelgő tél elkerülhetetlenné tette, hogy a Római Katolikus Egyház, az I. kerületi önkormányzat és Magyarország kormánya végre felhagyjon azzal az istentelen magatartással, amit idáig a vár galambjaival szemben tanúsított!

Alapítványunk az állatok egészséges élethez való jogáról szóló ENSZ-határozatra (6428/11 PE-QE) hivatkozva követeli, hogy a Mátyás-templom 2011. februárjában beépítésre került négy darab fémből öntött harangja azonnal levételre kerüljön, helyükre pedig a Stájerországban már bevált, a Tierhelp GMBH által készített fröccsöntött harangok kerüljenek!" - áll abban a nyílt levélben, amit a Négy Mancs állatvédelemre szakosodott civil szervezet juttatott el egyidejűleg a megszólítottakhoz és a sajtó munkatársaihoz. 

 

- A Négy Mancs joggal nevezi embertelennek azt a magyar gyakorlatot, ahogy Magyarországon semmibe veszik a galambok jogait! A fémből készült harangok zajukkal halláskárosodást okoznak a galamboknak, emellett pedig, mivel tudományos tény, hogy a galambok leküzdhetetlenül vonzódnak a harangalakú tárgyakhoz, nyugalmi állapotban arra csábítják az állatokat, hogy rájuk szálljanak, ami a megfázás, illetve a télen legyengült galambokra halálos gerle-tüdőgyulladás és a galambnátha veszélyével fenyeget! Tehát nyugalmi állapotban és működés közben egyaránt komoly veszélyt jelentenek a Mátyás-templom hatalmas harangjai, ez pedig 2011-ben már nem fogadható el! A Tierhelp GMBH műanyag harangjai mellett szól, hogy ezekbe állítható teljesítményű hangszórókat lehet szerelni, melyek egy mp3 lejátszóval összekötve lehetővé teszik, nemcsak az állítható hangerőt, de a harangok dallamvilágának színesebbé tételét is! - nyilatkozta Hansjürgen Dungler független szakértő, vegyipari szakmérnök emailben feltett kérdéseinkre válaszolva. 

A Vatikán képviselői, Dr Nagy Gábor Tamás a kerület polgármestere és a kormány képviselői vélhetően már hétfőn összeülnek a felmerült probléma megoldása érdekében. Első körben azt vizsgálják majd, hogy valóban veszélyesek-e az új harangok a galambokra? Amennyiben ez beigazolódik, akkor a harangok lecserélése a Várbazár rekonstrukciójáról és a Budai Várnegyed hosszú távú fejlesztéséről, valamint a budavári királyi kertek revitalizációjáról, a Budai Várnegyed és környéke közlekedési problémáinak rendezéséről szóló, a napokban megszületett kormányhatározat megvalósítására elkülönített mintegy 100 milliárd Forintból valósulhat meg, nagyjából 610-640 millió Forint felhasználásával. Mivel a Tierhelp GMBH állatvédelmi szempontból négy kiskutyásra minősített harangjai a megrendeléstől számított másfél év alatt készülnek el, ezért addig átmeneti megoldásként faharangokat helyeznének el a Mátyástemplomban, melyeket szintén a Tierhelp GMBH szállítana.

(a képen galambnáthától rohamot kapó galambot szorít a földre egyik társa)

A Mátyás-templom jelenlegi harangjainak beépítését hosszas előkészítést követően 2011. februárjában kezdték meg. A beruházás összértéke nagyjából 130 millió Forint volt.

A templom új harangjainak paraméterei:
Krisztus-harang tömeg: 4500kg átmérő 200cm
XII. Piusz-harang 1900kg 155cm
II. János Pál-harang 1500kg 117cm
Szt. Margit-harang 110kg 52cm

A régi harangok műemlék voltuk miatt vélhetően maradhatnak, miután szőrmével bevonják őket.

Ha tetszett, akkor klikk: Az amerikai fiú a fészbukon

Mi is Az amerikai fiú? Egy regény. Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze álhírek és valódi vélemények.

A képen galambnak öltözött, temesvári galambjogi harcosok tiltakoznak a magyar gyakorlat ellen:

 

Szólj hozzá!

Címkék: budapest magyarország vatikán galamb állatvédelem négy mancs

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása