Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Visszavonják, hazamentek?

2014.10.27. 14:58 Paul.White

Tisztelt Tüntetők!

 

 

túry-gergely-tüntetés-660x440.jpg2014. október 26-án valami történt Budapesten! 5 év szünet után újra demokrácia volt egy pillanatra Magyarországon!

VÉLEMÉNY

 

 

1 komment

A jó terminátor, aki a BKV-nál ellenőrként dolgozott

2014.02.28. 07:30 Herkules Irma

Ma egészen hihetetlen élményben volt részem. A BKV ellenőreiről általában nem a legjobb az emberek véleménye, elsőre valószínűleg az jut legtöbbünk eszébe, hogy az udvariasság, a figyelmesség legalapvetőbb jeleit se mutatják (tisztelet a kivételnek!), ha viszont sokan vannak, akkor olyanok, mint a városi galambok. Két üzemmódból váltogatnak ide-oda: az egyik a totális közöny üdítős palackokkal körülvéve, a másik a lehetetlen agresszivitás közterületesekkel megspékelve. Ráadásul sokszor az az érzésem, valamiért úgy érzik, kegyet gyakorolnak azzal, hogy a bérlettel, jeggyel utazó utasokat egyáltalán felengedik a járatokra.

terminátor ellenőr.jpgNa, a mai napon egyetlen pillanat alatt rombolta le minden előítéletemet és prekoncepciómat az az ellenőr, akinek egy alkatrészéről ez a kép készült. Ő ugyanis, miközben épp egy fiatalembert büntetett, a leopárdok támadási stratégiájának részleteiről és a TEK-be történő jelentkezés szabályairól diskurált meglehetősen nagy átéléssel, vidámsággal és mosolyogva. Baráti csevely volt, nevetéssel, csekktöltéssel. A 99-es busz közönségének számos tagja mosolygott, jó volt a hangulat.

A legkülönösebb azonban mindenképp az volt, ami a mellékelt képen is látszik. Az ellenőrt vélhetően áramforrásként is igénybe lehet venni. Nincs több lemerülő mobil, 2 megálló is elég az aksinak 1-2 százalékra. Nincs több korpás haj, az utasok közül valakinél biztosan akad hajszárító, kérdezz csak körbe bátran! Miért ne ismerkednél meg a többi utassal?

A BKV innovációja talán most kezdődik el? Több ilyen ellenőrt és kevesebb zombit! Vagy legalább kedvesebb zombikat!

 

A kép és a szöveg forrása: facebook/Az amerikai fiú Csepregi János új könyve

 

 

Úgy érzed, hogy Magyarországon komoly zavar van az erőben? Csatlakozz hozzánk a (klikk) fészbukon, ha az gondolod, ideje lenne, ha végre rólunk, egyszerű polgárokról is szólna ez az ország, ha bontás helyett végre építkezés kezdődne!

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönjük, ha ajánlod ismerőseidnek!

Fontos: Ha van valami, amit szívesen megosztanátok velünk, akkor azt elküldhetitek erre a címre: azamerikaifiu@gmail.com


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

 

10 komment

Címkék: budapest bkv 2014

Hogy is van ez a kormányzóval? Zsidómentő jótevő vagy zsidópusztító gyilkos?

2013.11.04. 09:05 Herkules Irma

magyar fru_1.JPG

A Hazatérés templomában (Budapest,  Szabadság tér) vasárnap szobrot avattak, Horthy Miklós szobrát. A rendezvény szervezése leginkább a Jobbikhoz köthető. A helyszín a Magyarországi Református Egyházhoz. Számos református hívő áll értetlenül előtte, hogy az egyház miért nem zárkózik el határozottan Hegedűs Loránték sok éve tartó ámokfutásától. A rendezvényen Horthy személyét és munkásságát éltetők és antifasiszta tüntetők is megjelentek. Az index beszámolójából és videójából valamennyire képet kaphat az ember a kormányzóval kapcsolatos határozottan különböző véleményekről. Amik szobrot állítanak, azok véleménye egyértelműnek tűnik, mi azonban most közöljük az ellentüntetés szónokának, Magyar Fruzsinának a beszédét.

Hogy a programot mennyire legitimizálta a kormányoldal, természetesen lehet vita tárgya, ezzel kapcsolatban biztosan megosztott a lakosság, a szónok ezzel szemben meglehetősen határozott álláspontot képvisel, szerinte egyértelmű, hogy a jelenlegi kormányzat a Horthy kormányzat szellemi örököse. De következzen az ígért beszéd:  

(Mécs Imre fotója)

VÉLEMÉNY

181 komment · 1 trackback

Címkék: kdnp jobbik horthy miklós

Kivel Együtt 2014?

2013.07.20. 08:45 Paul.Whitethumbnail.pngKevesebb, mint egy év van hátra a következő választásokig. Az ellenzék a kormányváltás illúziójában ringatja magát. Az amerikai fiú gyors esélylatolgatásba kezdett, hogy kiderítse, valós alternatíva-e, vagy csak elérhetetlen álomkép a jövő évi "trónfosztás".
VÉLEMÉNY

17 komment

Címkék: politika mszp orbán fidesz magyarország kdnp jobbik feri fidesz kdnp 2014 bajnai lmp DK Választások

A boldog trafikos

2013.06.12. 14:50 Paul.White

nemzetidohany1.pngA Dohánykereskedelmi Zrt felhívást tett közzé, melyben boldog trafik nyertesek történeteit várja! Egy ilyen sztori valami szerencsés véletlen folytán Az amerikai fiú blog postaládájában landolt. Nem habozunk közzétenni! Íme:
ELFOGTUNK EGY LEVELET

3 komment

Már nem Szabad egy táncra?

2013.05.24. 17:49 Paul.White

Dance-Like-No-ones-Watching.jpgMár csak néhányat kell aludni a nagy nemzeti párzóshow kezdetéig! Az Emberi Erőforrások Minisztériuma hadat üzent a szingli létnek! A tervek szerint a következő Ratkó-korszak előtt állunk, s a rövid ismerkedés után már a friss szerelmesek együtt heverednek június 4-én a nemzeti barackfa alá a népszaporulat mielőbbi jelentős gyarapodása reményében. A sok bunkó meg belerondított a promóba...
NAGYÍTÁS

16 komment

Minimum 140 százalékkal csökkenjen a rezsi!

2013.05.21. 09:58 Herkules Irma

kezcsok.jpgÖnnek nincs még elege abból, hogy fizetni kell az áramért, a gázért meg egy csomó minden másért is? Miért ne lehetne megfordítani a dolgot? Eddig a nép fizetett, mostantól fizessen a...a...a... tőke, a... a... a... nagyurak, a multik, az idegenek, akik eltapossák a népünket vagy egyszerűen bárki más, csak ne mi! Ez egy nagyon szép elképzelés ugye, hiszen mindenki örül, ha kevesebbet kell fizetni, ha meg egyáltalán nem, akkor végképp boldogok vagyunk, lennénk. Én egyébként szívesen élnék 130 évig (az örök élet azért kicsit nagyzolásnak tűnne), kerülném el a betegségeket, kapnék fizetést, tízszer ennyit, úgy, hogy negyed ennyit (se) dolgozom, ha pedig ehhez alá kell írni valamit, akkor jöjjenek az aluljárókban, a templomokban, az akárhol strázsáló párt aktivisták! Ami rossz, azt természetes, hogy nem szeretnénk, a kérdés azonban leginkább az, hogy vagyunk-e annyira hülyék, hogy az újabb, a valóságtól minden eddiginél elrugaszkodottabb ígéretekkel, nagyot mondásokkal meg lehessen vásárolni bennünket?  VÉLEMÉNY

A rezsicsökkentés, mint fegyver, szerintem eléggé ciki. Ennek több oka is van. A népért harcoló kormány a gaz nagytőkéseket úgy vámolja meg, hogy a lakossági fogyasztás eddig is ráfizetéses volt, a hiányt pedig a nagyfogyasztókon keresztül pótolták a cégek. A kizsákmányolásra hivatkozva asztalt döngetni egyszerűen hazugság. Sajnos az is, mikor a rezsicsökkentésre mutatnak, hogy "na, jól megcsináltuk nektek a tutit, elvtársak!", mert az állam a mi adóforintjainkból kompenzálja a cégeket. Szóval csökken a csekken szereplő összeg, emelkednek az adók, mi pedig boldogok leszünk. Vagy nem?

Németh Lászlóné: 30 százalékos is lehet a rezsicsökkentés Index A nemzeti fejlesztési miniszter szerint a további tíz százalékos rezsicsökkentés már biztosra vehető, de szerinte akár harminc százalékos lakossági árcsökkentést is el lehet érni a gáz és az áram tekintetében.

 

A rezsicsökkentés harminc százalékos megvágásának lehetőségéről szóló kormányzati propaganda nekem nagyon a Magyar Népköztársaságot juttatja az eszembe. A hiteltelen kommunista propagandánál kevés visszásabb dolog van. Különösen igaz ez egy magát konzervatívnak és a keresztény értékekre üresen hivatkozó, egyetlen pártból álló kormánykoalíció esetében. Ha Chávez beszélt volna erről, akkor még azt mondom, rendbe van, ha az országot kisajátító, felosztó hatalmas vagyonokon ülő szabadságharcosok, akkor azért ideje észrevenni mindenkinek, hogy itt valami nincsen rendjén. És ezzel nem azt mondom, hogy az "előző nyóc év" maga volt a Paradicsom.

Úgy érzed, hogy Magyarországon komoly zavar van az erőben? Csatlakozz hozzánk a (klikk) fészbukon, ha az gondolod, ideje lenne, ha végre rólunk, egyszerű polgárokról is szólna ez az ország, ha bontás helyett végre építkezés kezdődne!

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönjük, ha ajánlod ismerőseidnek!

Fontos: Ha van valami, amit szívesen megosztanátok velünk, akkor azt elküldhetitek erre a címre: azamerikaifiu@gmail.com


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

143 komment

Címkék: politika orbán fidesz szocializmus rezsi

Húsvétra: Mit tanít a Biblia a családon belüli erőszakról

2013.03.31. 16:37 Spejbl

Vajon a Biblia tanítása alapján lehet-e a családot minden romlottságtól és bűntől érintetlen intézményként kezelni? Lehet-e azt mondani, hogy a családon belüli erőszakos dolgok nem tartoznak a közösségre, ha léteznek ilyenek egyáltalán? Mi a jó megoldás: ájtatos hallgatás, a problémák figyelmen kívül hagyása? Nem hiszem. Mindez különösen érdekes kérdés ezekben a napokban, amikor a keresztény világ az emberré lett Isten a bűnös emberiségért hozott hatalmas áldozatát, Krisztus saját életének feláldozását, majd feltámadását, összességében magát a reményt ünnepeli. - a szerző teológus

VÉLEMÉNY

29 komment

Címkék: kdnp családon belüli erőszak Húsvét

Balog Zoltán természetesen ártatlan, Isten és emberek előtt egyaránt

2013.03.20. 10:22 Herkules Irma

balog nol.jpgBalog Zoltán levelét megírta. Kirekesztő, rasszista műsorvezetőnek mégsem jár díj. Tévedés volt, ő nem tudott róla. Ennyi. Nincs itt semmi látnivaló, oszoljanak, kérem! Az ember már-már meghatódna, ha nem lenne a KDNP és az ECHO TV sok éve partnere egymásnak, ha csak egy kis esélye is lenne annak, hogy őszinték ezek a szavak.

De tételezzük fel, hogy azok! Akkor pontosan mi is van? Mennyire felkészült a miniszter, aki csak aláír? Jóhiszemű, de naiv lenne? Hiszen ő csak nem akart belepiszkálni a szakma javaslattevőinek döntésébe! Már ez is baj? A szakma szavának tisztelete? Szóval a Magyar Újságírók Közössége a felelős! (Tök érdekes, hogy én eddig úgy tudtam, hogy a Magyar Újságírók Szövetsége tesz javaslatot. Egy újabb rejtély).

VÉLEMÉNY 

A Magyar Újságírók Közösségének honlapján ezzel a javaslattétellel kapcsolatban nincs fent információ, ellenben el lehet érni a MÚK etikai kódexét, aminek van egy 8. paragrafusa, ami  így hangzik:

a) Az újságíró nem maradhat semleges. ha a demokratikus értékek védelméről van szó! Kötelessége fellépni a terrorizmus, a bármilyen szempontú – faj, vallás, kultúra, nemzetiség. nem, életkor, stb. miatti – gyűlöletkeltés ellen. Nem támogathatja az erőszakot.

Kíváncsi vagyok, hogy a MÚK megszólal-e, hiszen, ha tényleg ők tették a javaslatot az meglehetősen kellemetlen.

De térjünk vissza Balog miniszterhez! Jó lenne hinni az ártatlanságában! Komolyan! Nekik (kormányzat) pedig talán abban, hogy miniszterként egy ekkora botrány esetén, pláne, ha egy korábban keresztyén lelkészként tevékenykedő személy ad kitüntetést egy összeesküvés elméleteiről és az emberek faji alapon történő megkülönböztetésével kapcsolatos nézeteiről ismert műsorvezetőnek, ami miatt jogos a felháborodás itthon és külföldön egyaránt, akkor nem lesz semmi baj, egy levél és el is van intézve a dolog. Nemzeti együttműködünk tovább.

Balog levele:

bz levele.jpg

A válasz szerintem Balog tettére egyszerű, levél ide vagy oda: nincs mentség. Ráadásul a francokat nem tudta, hogy kivel van dolga. Az ECHO Tv-n nyomul a KDNP sok éve. Ez nem feltételezés, ez tény. Az pedig gyáva és olcsó hárítás, hogy a MÚK javaslatát tartotta tiszteletben, miért nem volt ilyen nagyvonalú a József Attila-díj kapcsán is? Ott ismét, idén is sikerült átírni a valóban széles szakmai konszenzussal támogatott jelöltek listáját, sajnos egyértelműen saját politikai elképzeléseiknek megfelelően, amivel azokat a díjazottakat is sikeresen megalázták a szakma és szerintem az egész társadalom mellett, akik valóban rég megérdemelték azt.

Ha tényleg ennyire nem nézett utána, akkor mondjon le, "oszt jó napot". Felkészületlen, alkalmatlan. 
Ami pedig még ennél is érdekesebb, hogy a zavart, radikális Szaniszlótól elhatárolódik, de a Kárpátiával nincs baja. Igaz, a zenekar csak a Gárdának írt indulót meg revízióról álmodozik, így őket kár piszkálni, pontosabban vezetőjüket, Petrás Jánost, aki a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjének polgári tagozatát kapta. A kormányzat
 így mindenkinek dobott csontot. el is ítéljük a radikalizmust meg ki is szolgáljuk. Szánalmas és rettenetesen szomorú ez.

Most jöhet a felhördülés, Petrás díjának odaítéléséért nem Balog a felelős! Azt ugyanis a köztársasági elnök, Áder János javaslatára adta át a miniszter, beleszólása nincs. Ja, így már rögtön érthető is. Balognak volt gyerekszobája, így mások dolgába nem szól bele, elvégzi a feladatát és kész. Ez az ember, aki szószékről prédikált a szeretet Istenéről, az ellen már nem tiltakozik, ha ki kell szállítani egy másik radikálisnak a díjat... bár az is lehet, hogy a Kárpátiáról se hallott. Van ilyen.

Nevetséges, hogy valakivel szemben tiltakozik, a kormány által más, de mégis hasonló kaliberű díjazott esetén viszont nem. Ha a kormány tesz valamit, akkor az bizony, ha van köze hozzá formailag, ha nem, akkor sem szétválasztható a kormány kinevezett miniszterétől. Lehet még szó hitelességről? Valódi jóhiszeműségről? Egyszerű tévedésről ezután?

Szerintem egyetlen pillanatig sem. Zoltán, nagyon komoly problémák vannak. Ön ezt tényleg nem érzi?

 

Úgy érzed, hogy Magyarországon komoly zavar van az erőben? Csatlakozz hozzánk a (klikk) fészbukon, ha az gondolod, ideje lenne, ha végre rólunk, egyszerű polgárokról is szólna ez az ország, ha bontás helyett végre építkezés kezdődne!

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönjük, ha ajánlod ismerőseidnek!

Fontos: Ha van valami, amit szívesen megosztanátok velünk, akkor azt elküldhetitek erre a címre: azamerikaifiu@gmail.com


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

27 komment · 1 trackback

Címkék: táncsics szaniszló Balog Zoltán

"elk...tuk, nem kicsit, nagyon. :-("

2013.03.16. 21:27 Paul.White

screenshot1.jpgÍme! Öszödi beszéd, bár nem annak a szájából, akitől vártuk! Azért jó látni, hogy vannak még őszinte emberek azon az oldalon is! Ángyán Úr, kitartás! Nincs egyedül!
ŐSZINTESÉGI ROHAM ROVAT

6 komment

süti beállítások módosítása