Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Nem "csak" az a baj, ha zsidót ütnek

2012.12.03. 07:33 Herkules Irma

A Jobbik valamit rondán benézett vasárnap megint. Kimenni, zsidózni - ó azok biztosan nem ők voltak! - egy demonstráción, ami a kirekesztés (nem "csak" a zsidók védelméről szólt) ellen szól, pláne akkor, ha parlamenti botrányos megnyilatkozás miatt már ők is magyarázkodásra szorultak korábban, majd a magyarázkodást is magyarázni kezdték, meglehetősen szerencsétlen dolog. A radikalizmus extrém formáit elutasító szalon efeket és a fülig érő szájjal gázkamrákról fantáziáló szörnyeket is könnyen összezavarhatják, pedig úgy látszik mindkét csoporttól szeretnének szavazókat 2014-ben. (Nem, biztosan vannak nem radikális jobbikosok is, bár én még nem nagyon találkoztam ilyennel, ha olvasóink között van ilyen, kérjük, írja meg, hogy ő pontosan mit várna pártjától! Olvasói levélben lehozzuk!) Vélemény

A Jobbik esetében egyre jobban látszik, hogy szakmailag nem elég felkészült, valós tartalom nélküli létüket (bár tudni se szeretném, milyen lenne, ha lenne az ő értelmezésükben valós szakmai tartalom), egyetlen módon tudják igazolni, ha az indulat, a gyűlölet erősebb az észérveknél. Ami pedig kiábrándító, hogy bizony-bizony van egy erős politikai vákuum és társadalmi űr, ami teret csinált számukra és amiért a "nagy" pártok eddigi érdemi munkavégzésének hiánya a felelős.

A Jobbikban vélhetően úgy érezték, eljött az ideje, hogy felmérjék, meddig mehetnek el. Én pedig úgy gondolom, hogy rég eljött az ideje, hogy a magyar társadalom kezdjen valamit az ilyen jelenségekkel. A botrányos közönnyel. A radikalizmus minden formájával, a kiirtós, elpusztítós állatság helyett valós problémákra és valós megoldásokra koncentráljon. Ideje, hogy ne működhessen úgy a világ, hogy elég acsarkodni, gyűlölködni valaki ellen, megnevezni egy látható vagy láthatatlan "ellenséget", ez már elég ahhoz, hogy felvehesd a kis parlamenti fizetésedet.

Az, hogy Képviselő "úr" zsidó összeírásról beszélt, már önmagában megbocsáthatatlan bűn. De nemcsak ez megbocsáthatatlan bűn, hanem az is az lenne, tegye bármelyik, ha cigányozna, ha magyarozna, tótozna vagy bármilyen egyéb kisebbségi vagy többségi közösség tagjaival kapcsolatban általánosítana, velük kapcsolatban utalgatna. Tudjuk sajnos, hogy ebben a kontextusban mit jelent az összeírás egy kisebbség számára.

De félreértesz, nem azt mondom, hogy például a roma integrációval nincsenek gondok, nyilván vannak problémák, melyeknek meg kell találni az okát, megkeresni a megoldásukhoz vezető utat, de a megoldása soha nem lehet a gyűlölet vagy a kirekesztés és nem is a problémák elhallgatása, letagadása, hanem a közös munka, a párbeszéd, a közös akarás.

Remek, hogy tegnap több parlamenti párt vagy leendő párt képviselője beszélt, hogy olyan embereket hozott össze akaratán kívül Gy. képviselő "úr", akik egymás ellenfelei. De még jobb lenne, ha a kirekesztés elleni harc nem "csak" papíron és szavazat maximalizálás céljából történne.

A jól működő társadalmak alapja mindig a társadalmi együttműködés, nem pedig a kirekesztés, a gyűlölet. Szomorú kíváncsisággal várom, hogy egyszer nálunk is így lesz-e? Más út nincs, pontosabban van, de az a pusztulásba vezet.

Ha hozzánk és Yoda mesterhez hasonlóan te is úgy érzed, hogy komoly zavar van itthon az Erőben, hogy ideje lenne, ha végre rólunk, egyszerű polgárokról is szólna ez az ország, ha bontás helyett építkezés kezdődne, akkor csatlakozz hozzánk a fészbukon! Klikk: az amerikai fiú a fészbukon

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönjük, ha ajánlod ismerőseidnek!

Fontos: Ha van valami, amit szívesen megosztanátok velünk, akkor azt elküldhetitek erre a címre: azamerikaifiu@gmail.com


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

33 komment · 2 trackback

Címkék: jobbik zsidózás

A bejegyzés trackback címe:

https://azamerikaifiu.blog.hu/api/trackback/id/tr604826182

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ez Magyarország! Mindig csak átöltözünk! Hát meddig lehet ezt bírni önérzettel! 2012.12.03. 15:54:09

Na elég a színházból gyerekek! Hát minél jobban mentitek, annál jobban bemártjátok magatokat! A pesterzsébeti GŐZGÉP frakció előterjesztése alapján december 6-án két pesterzsébeti utca átnevezéséről dönt a kerületi képviselő-testület. Az Ábrahám Géza...

Trackback: Szégyellem magam, bocsánatot kérek 2012.12.03. 14:36:26

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Engedjék meg, hogy beszédemet egy bocsánatkéréssel kezdjem. Hatalmas erkölcsi és politikai hibát követtem el, amikor 2006-ban választási megegyezést írtam alá Vona Gábor pártjával és együttműködtem a Jobbikkal a hatalom megs...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-JzK- 2012.12.03. 14:15:01

Idézet innen: kitartas.mozgalom.org/publikaciok/domokos-endre-janos-kulturalis-forradalom-%E2%80%93-nyugati-kultura-alkonya

"Represszív tolerancia

A represszív (elnyomó) tolerancia fogalmát Herbert Marcuse alkotta meg az 1965-ben megjelent azonos című könyvében. A fogalom lényegét tekintve az Aczél György-féle „három T" (Támogat, Tűr, Tilt) gyakorlatával mutat hasonlóságot. Marcuse szerint a regnáló hatalom minden olyan eszme, irányzat és magatartásforma iránt toleranciát tanúsít, amelyek lényegi alapját, fennállásának legitimációját nem érinti, nem vonja kétségbe. Így a tolerancia tulajdonképpen az „elnyomás eszközévé" válik, amikor a rendszer alapjait nem érintő lázadást integrálja a rendszerbe, mintegy annak részévé szelídíti. A rendszer csak és kizárólag azokkal szemben lép fel erőszakosan, akik létjogosultságát alapjában kérdőjelezik meg, illetve magukban hordozzák a változás lehetőségét. Marcuse szerint ezért a baloldal felé (amely radikálisan szemben áll a „represszív egésszel" - ahogy ő a fennálló rendet nevezte) maximális toleranciát kell tanúsítani, míg a jobboldal (amelyet Marcuse a nyugati kultúra és ezzel a fennálló rend védelmezőjének tekintett) még a gondolat, a vélemény szintjén sem érdemel türelmet, azt mindenestül el kell utasítani. Ezt a kettős mércét, szelektív toleranciát nevezi Marcuse „felszabadító toleranciának"... Ahogy a kritikai filozófia szelleme kezdte áthatni a nyugati elit új generációját, és a Frankfurti Iskola kulturális marxizmusa integrálódott a rendszerbe, a felszabadító tolerancia és a represszív tolerancia gyakorlatilag egyé vált. A zsidó gondolkodásban (lásd: Talmud) mindig is létező kettős mérce ezzel korszerű ideológiai igazolást nyert. Ezt Marcuse hatalmi pozícióba került követői kezdték is buzgón alkalmazni.

A liberalizmusban napjainkban uralkodó elnyomó tolerancia egyik jellegzetes mellékhatása a megfelelési kényszer, amely az ellentétek, a kritika rendszerbe integrálásának marcuse-i tételét igazolja. A liberalizmus ugyanis nem csak híveitől, de ellenfeleitől is engedelmességet követel, elvárja, hogy kritikusai is alkalmazkodjanak a politikailag korrekt nyelvezethez és gondolkodásmódhoz. Ez esetben eltűri, hogy létezzenek, ha hangjuk esetleg felerősödik, akkor korrumpálja őket önmagával (parlamenti ellenzéki szerep). A „kritikus", a „lázadó" így - annak reményében, hogy ha alkalmazkodik, mondókáját polkorrekt csomagolásban tálalja, akkor „belülről javíthatja a rendszert" - azon értékrendnek iparkodik megfelelni, ami ellen lázad és azon rendszer részévé, s így fenntartójává szegődik, amelynek megdöntésére vállalkozott, s végül azon kapja magát, hogy önmagát próbálja meggyőzni arról, hogy tulajdonképpen még a jó oldalon áll, nem ő változott, csak a körülmények... Jó példa erre a nemrégiben Holokauszt-hívővé vált Francia Nemzeti Front, vagy az izraeli demokráciát szorgalmasan tanulmányozó nyugat-európai radikális pártok.

Az „elnyomó tolerancia" tehát kitűnően működik. Csak a szerepek cserélődtek fel. Ami hajdan a „Fennálló" illetve a „represszív egész" elleni lázadás eszköze volt, az mára a „lázadást" is magába olvasztó rendszer védelmét, legitimálását szolgálja. Az új rend minden iránt toleráns, amelyet lényegtelennek, önmagára veszélytelennek tart, a jóleső lázadás élményét biztosíthatja a tömegeknek, mintegy „biztonsági szelepként" működve, ahol a felgyülemlett gőzt a rendszer egészének veszélyeztetése nélkül ki lehet engedni. Jól kitalált gumicsontok ezek, amin a társadalom élvezettel rágódhat, lázadhat, a szabadság illúziójába ringatva magát. Ilyen például a szexuális devianciák kérdése (buzeránsok és társaik), a drogok legalizációja, a szex, a pornográfia, az obszcén beszéd és viselkedésmód, az elfajzott művészetek és minden amiben az ember ösztönös „állati" énje kifejezésre juthat, felszabadulhat. De a rendszer szekuláris dogmáinak, ideológiai és erkölcsi alapjainak megkérdőjelezése, illetve a „szent tehenek" objektív bírálata szigorú büntetést von maga után. A „vétkes" először (demokrata frazeológiával élve) „magát rekeszti ki a demokratikus társadalomból", a „humanisták közösségéből", hogy aztán a „demokratikus társadalom" rekeszthesse be őt (hűvös helyre)... A hatalom birtokosai ilyenkor - ha már nagyon kilóg a lóláb - szívesen hivatkoznak saját „áldozati mivoltukra", így az őket ért kritikát nem kell érdemben cáfolni, mivel azt a gyűlölet, az intolerancia és a fasizmus megnyilvánulásának, illetve antiszociális viselkedésnek, pszichológiai betegségnek lehet beállítani. „Tagjainknak és a frontszervezeteknek folyamatosan meg kell szégyeníteniük, hiteltelenné tenniük és degradálniuk kritikusainkat. Ha akadékoskodásuk túlságosan zavaróvá válna, fasisztának, nácinak vagy antiszemitának kell bélyegezni őket... " -áll az SZKP KB 1943-ban kiadott - és úgy tűnik mind máig érvényes - direktívájában. Az ellenvélemény így „dehumanizálódott", a nyilvános viták helyett a pszichiátria és a büntetőjog illetékességi körébe került. Soha nem a kritika tárgyával foglalkoznak, annál inkább a kritizáló személyével. S való igaz: könnyebb a kritikust lecsukni, mint megcáfolni."

2012.12.03. 14:27:33

www.origo.hu/nagyvilag/20121203-europai-kormanyok-tiltakoznak-a-zsido-telepbovites-ellen.html

Náci ruszkik, antiszemita németek, fasiszta angolok... hajrá, hőzöngj! Gumicsont!

2012.12.03. 14:29:12

Menj már a picsába a demagógiáddal te liberrált balfasz.

Pont a te fajtád nem tesz semmit a problémák megoldására. Inkább homokba dugjátok a fejeteket, nyaljátok a zsidók seggét és közben az adónkból tömitek az egyre pofátlanabbul bűnöző cigányokat.

Elég volt belőletek.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.12.03. 14:35:00

@-JzK-:
Érdekes gondolat neonáci honlapokkal érvelni a nácikat is megillető jogokért.

Mellesleg az írás szerzője nincs tisztában azzal, hogy a politikai korrektségnek nincs köze a liberalizmushoz, illetve, hogy a Talmud csak az (ultra)ortodox zsidók életében játszik szerepet.

Kivlov 2012.12.03. 14:50:17

"A Jobbik esetében egyre jobban látszik, hogy szakmailag nem elég felkészült..."

A jobbik esetében? :D
Ez az összes parlamentben jó pénzért netező, újságot olvasó, marhaságot beszélő "képviselőre" igaz 22 évre visszaneőleg. 1-2 kivételtől eltekintve.
különben nem itt tartana az ország...

kvadrillio 2012.12.03. 14:52:32

HMM.....TÜNTETGETÉS HELETT...TALÁN GYÖNGYÖSIVEL KELLETT VOLNA LEÜLDI DISKURÁLNI...ERRŐL.....ARRÓL......
HÁTHA LETT VÓNA NEKI 1-2 SAVA HOZZÁ.....JAHHH....:)

Netuddki. 2012.12.03. 15:04:03

@imperial: Hát én nagy ívben kivágnám a blogomról az ilyen kis kötsögöket mint ez az imperial is itt ni...

Kivlov 2012.12.03. 15:06:53

@kovi1970:
mert? demokáré van nem?

nookedli 2012.12.03. 15:27:11

Ezt az egészet azért csinálta a Jobbik, hogy kiderüljön, az MSZP, FIDESZ, LMP, mind egy követ fújnak, mind exkomcsi leszármazottak.
Vona ma jól beszélt:
"A vasárnapi tüntetés szerinte megmutatta, hogy Jeruzsálemért össze tud fogni az MSZP és a Fidesz, de Magyarországért már nem. "Mi folyik itt uraim?"
Gyurcsány is jól megaszondta(Vetítsük akkor ezt a zsidókra, mintha nekik mondta volna):
"Ha nem tetszik, el lehet menni..."
-Akinek nem tiszta, ez Magyarország és nem zsidóország. Ezért, ha valakinek valami nem tetszik, mehet zsidógisztánba :)

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.12.03. 15:48:10

"A Jobbik esetében egyre jobban látszik, hogy szakmailag nem elég felkészült."

Ha a szakmaiság alatt a zsidó segg nyalását érted, akkor igazad van. De az Emberek számára mindez pozitívum ám!

nemsirunk 2012.12.03. 15:54:04

Az az ilyen tüntetések egyik pozitívuma, hogy egyre kínosabb lesz jobbikosnak lenni. A tahók eddig még büszkék is voltak a kocsi hátuljára ragasztott jobbikos-árpádsávos-nagymagyararszágos-turulos matricára, de lassacskán szerencsére eljutunk oda, hogy szégyellnivaló lesz, az emberek megvetően köpnek, ha meglátják.

buday008 2012.12.03. 16:02:51

Röhelyes hogy egyesek még mindig elhiszik ezt a hülye dumát, hogy mindenért a zsidók a felelősek... Nem a tapló mindenhez hülye politikusok.. á nem xd Amúgy meg a jobbik persze hogy nem ért semmihez, ezt a vak is látja..Nagy kár mert sokan biztak, bíznak bennük. De az ilyen Novákok kb annyit érnek mint, a kis fekete csaj az LMP-ből..xd

csavari 2012.12.03. 16:05:46

A hitler, mussolini, sztalin, róth manó, csermanek, pol-pot és a többi népirtó ipari tanuló se lehetne a zsidók mellet! Pedig majdnem mindegyikben csörgedezik valamennyi zsidó vér!

r222 2012.12.03. 16:23:03

@nemsirunk:

Pontosan a tegnapi tünti mutatta meg,mennyire nem érdekli már a magyar társadalmat ez a műrettegés.Gyakorlatilag kimentek az érintettek és néhány "hitgyülis" macskajancsi.A magyar társadalom viszont,totálisan szart az egész hacacáréra.Én is úgy gondoltam,hogy minimum hatvan,hetvenezer ember sír egyet(hiszen antiszemitizmus,zsidóellenesség,brrrr.,stb.),majd hazamegy.Ezzel szemben irtózatos nagy blama volt a dolog.A kutya fasza nem rettegett,csak az érintettek és néhány csúszómászó.Egy másodosztályú focimeccsre több jegyet adnak el,egy vasárnapi esős délután.Óriási ciki volt....

Crescendo 2012.12.03. 16:33:46

@-JzK-: Igy van, a jelenlegi rendszer, mind itthon, mind EU, mind US sot az egesz ENSZ meglepoen sokat vett at a kommunizmusbol. (Agenda 21 stb.)

Egy ilyen nagy osszeborulas alapvetoen nagyon gyanus. A latszatot legalabb fenn szoktak tartani, hogy ket teljesen eltero politikai valasztas az MSZP es a Fidesz... Nem tudom, hogy miert adtak ezt fel ebben a kerdesben. Raadasul rengeteg penz volt a tegnapi rendezvenyben (szinpad, stb.) Nagyon erdekelne, hogy ki szervezte, milyen penzbol... valamint, hogy mi az, amit ez a tema kiszorit a kozbeszedbol.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.12.03. 16:42:40

Szakmailag nem elég felkészült!

A Jobbik ragyogó médián kívüli hírközlést alakított ki! A szerkesztői cenzúrának feltüntetett terror cenzúrát sikeresen kikerülték!

A médiáik döntenek minden olvasottsági rekordot!

Ügyesen ráhúzták a FIDESZ-re is, illetve bizonyították, hogy ténylegesen zsidóbérenc!

Akit velük összemostak, még mind megbukott! Ezek nagyon jó politikai húzások... A Jobbik meg nem fog gyengülni, mert ráaggatják a rasszista jelzőt.. már eleve régen ilyen képben teccelegnek!

Cang 2012.12.03. 16:52:21

Nyugodtan lehet lázadni a lázadó Jobbikosok ellen, de egy jó meglátása azért volt Vonának:

" Jeruzsálemért össze tud fogni az MSZP és a Fidesz, de Magyarországért már nem. Mi folyik itt uraim? "

kvadrillio 2012.12.03. 16:57:38

SZÍNJÁTÉK....... ezerrel...az folyik.

hunzol 2012.12.03. 17:08:12

Akinek nem inge, ne vegye magára.. Elég sokan magukra vették. Lehet betalált? Mármint a lényegi mondanivaló, nem a gumicsont..

kvadrillio 2012.12.03. 17:11:11

"Fónagy kijelentette, hogy nem kettős állampolgár, és ismét megemlítette zsidó származását. "Apám, anyám zsidó volt, ebbe születtem" – mondta."....OK !!!!!!
ENNEK KÖSZÖNHETŐEN RAGYOGÓ KARRIERT FUTOTT BE !( KFT IG. ILYEN-OLYAN AL-ELNÖK, ELNÖK..., STB..... ÉS MOST 70 ÉVES.....

... ÉS AKI NEM EBBE SZÜLETIK ??? AZ SZÁMÍTHAT-E ILYEN KARRIERRE ? VAGY ELKÜLDIK NYÖGDÍJBA 62 ÉVESEN ???

kvadrillio 2012.12.03. 17:14:50

"Kockázatos letelepedés
Pénzvadászat – Jönnek az olcsón finanszírozott külföldi befektetők
– A befektetői letelepedés intézményének bevezetése komoly kockázatokat rejt – állítja több, nevének mellőzését kérő biztonságpolitikai és gazdasági szakértő. Elismerik, hogy „egész Európa ezt csinálja”, legfeljebb a letelepedés jogáért fizetendő összeg tekintetében tér el egymástól az egyes államok gyakorlata. Arra hívták fel lapunk figyelmét, hogy nemcsak bűnügyi-nemzetbiztonsági, hanem gazdasági kockázatokkal is számolni kell.
Fekete Gy. Attila| Népszabadság| 2012. december 3. |2 komment
nyomtat email plusz mínusz Küldés Facebook-ra Küldés Twitter-re Felvétel Google Bookmarks-ra
Cikk értékelésBe kell jelentkezni az értékeléshez!
KommentekBe kell jelentkezni a hozzászóláshoz!

„Csabi”, a kínai üzletve...
„Csabi”, a kínai üzletvezető egy pécsi áruházban. Több tízezren léphetnek magyar földre
Fotó: Kurucz Árpád

Rogán Antal, Babák Mihály és Kapus Krisztián önálló képviselői indítványként terjesztette be még október 27-én azt a törvényjavaslatot, amellyel módosítanák a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvényt, hogy – más országok példáját követve – megteremtsék a befektetői letelepedés jogintézményét.
Ajánlott cikkek

szövegkép Magyarország európai hídfőállás akar lenni

E szerint különös méltánylást érdemlő gazdasági érdeknek kell tekinteni, ha egy nem uniós polgár igazolja, hogy ő (vagy a többségi tulajdonában álló társaság) legalább 250 ezer euró értékben rendelkezik az Államadósság Kezelő Központ Zrt. által kibocsátott Letelepedési Államkötvénnyel, pontosabban a kizárólag ezt forgalmazó gazdasági társaság által kibocsátott, legalább öt évre szóló határozott idejű értékpapírral.

Időközben egy gazdasági bizottsági módosítás alaposan átfogalmazta az indítványt, bekerült például az a kitétel, hogy a tartózkodási engedély legfeljebb öt évre szólhat, amely alkalmanként meghosszabbítható. Valamint azt is szabályozzák, hogy aki már hat hónapja rendelkezik a befektetéséhez kötődő tartózkodási engedéllyel, különösebb jogi procedúrák nélkül juthasson határozatlan idejű magyarországi tartózkodásra jogosító nemzeti letelepedési engedélyhez.
HIRDETÉS

Információink szerint a Belügyminisztériumot váratlanul érte a javaslat, amely számos bűnügyi és nemzetbiztonsági kockázatot hordoz magában, hiszen lényegében ellenőrizhetetlen, hogy a letelepedési engedélyért folyamodó külföldi befektetendő pénze honnan származik. Később azonban – minként arról lapunknak belügyi források beszámoltak – kormányon belülről megnyugtatták a tárca illetékeseit, hogy a Rogán–Babák–Kapus-féle előterjesztés elfogadása esetén sem változnak a letelepedési engedély megadásához szükséges egyéb feltételek.

Abból, hogy a törvényjavaslat különösen méltánylandó gazdasági érdeknek minősíti a 250 ezer eurós (azaz mintegy 70 millió forintos) állampapír-vásárlást, egyenesen következik, hogy a kérelmezőnek előbb meg kell vásárolnia a letelepedési államkötvényt ahhoz, hogy esetében fennálljon a különösen méltánylandó ok. Emiatt tartanak a belügyi tisztviselők attól, hogy a befektetés megtörténte után már holmi bűnügyi-bűnmegelőzési vagy súlyosnak nem nevezhető, de létező nemzetbiztonsági kockázatra tekintettel nem lehet az efféle kérelmeket elutasítani.

Bár a javaslatról majd csak ezen a héten szavaz parlament, a Magyar Nemzet információi szerint a bejelentés hírére máris megnőtt a magyarországi letelepedés lehetősége iránt érdeklődők száma. Másfelől kőkemény támadások érték a kormányt és az előterjesztőket, amiért 70 millió forintért „árulják a magyar állampolgárságot”. Ez utóbbi állítást egy a lapnak nyilatkozó névtelen (feltehetőleg) kormánypárti illetékes sommásan „nettó hazugságnak” nevezte.

Tette ezt annak ellenére, hogy az eredeti előterjesztés indoklásában szó szerint ez olvasható: „Jelen javaslat azért köti az állampolgárság megszerzését állampapír-vásárláshoz, mert ezzel is segíteni kívánja az állam finanszírozását. A letelepedés ezen formája iránt folyamodók más közvetlen befektetései pedig élénkítő hatást fejtenek ki a hazai ingatlanpiacra, kereskedelemre és befektetési piacokra”. A gazdasági bizottság által jegyzett módosítás azonban már kerüli az „állampolgárság” kifejezés használatát.

Azt, hogy végső soron a kormánytöbbség letelepedést vagy akár állampolgárságot is hajlandó-e adni 70 millió forintért, ma még kérdéses. A kormányzati kommunikáció e témában napokkal ezelőtt írásban feltett kérdéseinkre még nem adott választ.

Biztonságpolitikai szakértők szerint kétségtelen, komoly kihívást jelent majd a relatíve kis összeggel hozzánk érkező befektetők ellenőrzése, feltéve, ha ezrével jelentkeznek befektetői letelepedési engedélyért. Szakmailag nem megoldhatatlan az ügy, de fel kell készülni arra, hogy bűn- és terrorszervezetek is megkísérelhetik 70 millió forintért (ami számukra aprópénz) uniós letelepedési engedélyhez juttatni amúgy látszólag feddhetetlen tagjaikat (a büntetlen előélet egyébként továbbra is feltétel marad). Sokkal nagyobb azonban az általunk megkérdezett elemzők szerint a javaslatban rejlő gazdasági kockázat – még azt figyelembe véve is, hogy a letelepedési államkötvények eladása jelentős bevételekhez juttathatja a költségvetést.

Számos szabad tőkével rendelkező ország ugyanis nyílt protekcionista hitelpolitikát folytat: jóval kedvezőbb feltételekkel ad kölcsönt uniós letelepedési engedéllyel rendelkező polgárainak befektetéseihez, mint bárki másnak, komoly versenyelőnyhöz juttatva őket az adott ország – és általában az Európai Unió – piacán. Egy Kína gazdaságpolitikáját jól ismerő kormányzati illetékes elismerte: a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottsága határozott arról, hogy a kínai pénzintézeteknek miképpen kell támogatniuk a külföldön érvényesülni kívánó kínaiakat. Más, jelentős befektethető tőkével rendelkező országok is hasonló hitelezési gyakorlatot követnek, ami több elemző szerint is azzal fenyeget, hogy a részben az állam finanszírozásának javítása végett ide csábított külföldi befektetők a hazájuk bankjaitól az itteninél lényegesen kedvezőbb feltételekkel felvett hitelekből alapított vállalkozásaikkal „leverhetik” a hazai kis- és középvállalatokat.

Önmagában a Rogán–Babák–Kapus-javaslat valamelyest tehát javíthatja a költségvetés helyzetét (bár ezermilliárd forintos bevételhez mintegy 14 ezer befektetni vágyó külföldinek kellene vásárolnia a nekik szánt speciális értékpapírból), az hasonló hatással lehet a jelenleg tőke- és hitelhiánnyal küszködő magyar kis- és középvállalatok piaci pozícióira, mint amilyen hatással a rendszerváltozáskor még létezett hazai nagyvállalatokra a multik megjelenése."

EZEKNÉL IS NÉZIK MAJD A "KOCKÁZATOT"......:)

kvadrillio 2012.12.03. 17:19:58

AMÚÚÚGY FELMERÜL A ZEMBERBEN A GYANÚ, HOGY AZÉRT HAGYTAK KIHALNI KB 4-500 EZER MAGYAR(DIREKT NÉPESSÉGCSÖKKENÉS), HOGY BETELEPÍTSENEK UGYANANNYI KÍNAIT, ZSIDÓT ÉS EGYEBEKET...HMMM.....

kvadrillio 2012.12.03. 17:24:32

ELDÓ AZ ORSZÁG !

"a részben az állam finanszírozásának javítása végett ide csábított külföldi befektetők a hazájuk bankjaitól az itteninél lényegesen kedvezőbb feltételekkel felvett hitelekből alapított vállalkozásaikkal „leverhetik” a hazai kis- és középvállalatokat."...PLÁNEHHH....

durcás 2012.12.03. 17:42:36

@kvadrillio: Ne bántsd Fónagyot! Ez legalább egy normális, jóindulatú pali! A környezetében viszont sok geci goj, nem goj van.....Sokkal veszélyesebbek, mint Fónagy. (Nyugi!!!)

[c] 2012.12.03. 17:44:49

@nookedli: "Ezt az egészet azért csinálta a Jobbik, hogy kiderüljön, az MSZP, FIDESZ, LMP, mind egy követ fújnak, mind exkomcsi leszármazottak."

Amennyiben mind pirézek?

SPYD3RM4N 2012.12.03. 18:14:46

@nookedli: "A vasárnapi tüntetés szerinte megmutatta, hogy Jeruzsálemért össze tud fogni az MSZP és a Fidesz, de Magyarországért már nem."

Vasárnap volt tüntetés Jeruzsálemért is ezek szerint? Baszki, hát jól elnyomta a hangját a jobbik által megfenyegetett magyarok védelmében szervezett, náciellenes Kossuth-téri demonstráció!

hunzol 2012.12.04. 13:22:43

@SPYD3RM4N: Előre leszögezném, hogy nem vagyok jobbikos. Kérdésem: Hol fenyegette meg a jobbik a magyarokat?

SPYD3RM4N 2012.12.05. 11:27:18

@hunzol: Azért árulkodó, hogy "a magyarokban" tudsz csak gondolkozni.

Én ezzel szemben "a jobbik által megfenyegetett magyarokról" írtam.

Tehát: nem az összes magyart fenyegette meg a jobbik, hanem a magyarok egy részét.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.12.05. 12:52:28

@SPYD3RM4N: Azokért nem kár akiket a Jobbik megfenyeget.

SPYD3RM4N 2012.12.05. 14:22:31

@negondolkozz!majdénmegmondom!: A te fajtád kiirtása miatt nem morzsolnék el egy könnycseppet sem - a te fajtád, akik önkényesen rámutogatnak csoportokra, hogy "értük nem kár" és fenyegetik őket. Remélem, nagyon fájdalmas kínhalállal fogsz mihamarább meghalni a magyarellenes családoddal együtt. Írmagja se maradjon a magadfajtának.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.12.05. 17:05:37

@SPYD3RM4N: Te a hazaárulókat siratod?
Vigyázz, mert az átok visszaszáll. Készülhetsz.

hunzol 2012.12.10. 11:49:44

@SPYD3RM4N: "A te fajtád kiirtása miatt nem morzsolnék el egy könnycseppet sem - a te fajtád, akik önkényesen rámutogatnak csoportokra, hogy "értük nem kár" és fenyegetik őket." Ez a helyes hozzáállás. Dögöljön meg mindenki aki nem ért veled egyet.. Dögöljön meg az összes "náci".
Akkor elmondom jól érthetően, hogy miről volt szó. Gyöngyösi arról beszélt, hogy a képviselők állampolgárságát nyilvánosságra kellene hozni, mert ugye közérdekű adat. Rengeteg országban ez teljesen egyértelmű, hogy nyilvánosságra hozzák ezeket az adatokat. Izraelben kettős állampolgár nem is lehet képviselő, csak abban az esetben ha a nem izraeli állampolgárságáról nem tud lemondani. Csak ez a hülye Gyöngyösi kimondta azt, hogy zsidó származású és kezdődött is a buli. Senki nem beszélt üldöztetésről, kiírtásról. Mégegyszer hangsúlyozom nem a zsidókkal van a baj, hanem a cionistákkal. És a kettő egyáltalán nem ugyanaz.
süti beállítások módosítása