Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Justice for Attila Pataky

2012.08.21. 11:55 Herkules Irma

Természetesen egyértelmű, hogy a politikai pártoknak szüksége van olyan hősökre, akik népszerűségükkel, az általuk támogatott pártokat is hitelesebb színben tüntethetik fel, akik vonzóvá tehetik az amúgy kevésbé vonzó gépezeteket. Akik feltűnnek a rendezvényeken, elmondják a nagy testvér igényeitől függően pozitív vagy negatív véleményüket egy-egy dologról a riporterek kérdéseire válaszolva, mi pedig azt mondhatjuk, hogy na látod, még XYZ is azt gondolja, hogy! És az is evidens, hogy mindig vannak olyan arcok, akik kaphatóak erre a szerepre, őszinte hitből, esetleg anyagi okokból. Vajon Pataky Attilával nyerhet annyit a FIDESZ-KDNP, hogy megérje bevállalni a kitüntetését? Mi tud ő, amivel 2012-ben a díjazását kiérdemelte? VÉLEMÉNYbékemenetatis.jpg

Az államalapítás ünnepének kapcsán Pataky Attila mellére kerülhetett a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje /polgári tagozat/. Pataky méltatásában a generációkat összekötő, egyéni hangú művészeti tevékenység állt, ami részben elvitathatatlan, azonban zavarba ejtő tény, hogy a valódi eddás tündöklés vagy tizenöt évvel ezelőtt véget ért. Jogos lehet a kérdés, akkor mégis mi az, ami miatt Pataky a narancsos reflektorfénybe fürödhet? (Pláne, hogy az előző FIDESZ-kormány nem gondolta úgy, hogy ki kellene tüntetniük, azóta meg...hmmm...mit is tett le az asztalra ez az ember?) 

Kétségtelen, hogy az egykori EDDA, függetlenül attól, hogy szerette vagy nem szerette az ember, értéket képviselt, főleg a rendszerváltozás előtti könnyűzenei életben. Érzékeny, társadalmi problémákra is reagáló, gyakran a szentimentalizmusba is jócskán átcsapó, de őszintének ható egykori szövegei mellett, a rocker imázs ellentétpárjaként a '90-es évek első felében azonban egyszer csak megjelent  a színen Pataky, a mulatós. Történt mindez a Lagzi Lajcsi nevével fémjelzett Dáridó aranykorában. Az eddás rajongók egy része biztosan nem, a Dráidó közönségének egy része pedig biztosan örömmel üdvözölte mindezt. Én maradnék a fejemet az asztalba verném értékelésnél. A lényeg Attila nem érezte gáznak, amit tiszteletben kell tartani, ő tudja, mit csinál. Generációkat így is lehet összekötni... Amúgy kívülről úgy tűnt, lehet, hogy tévedek, csak a népszerűségről és a pénzről szólt a buli. (A Freddie Mercury kopizására tett kísérleteket már inkább meg se említsük... És persze a November Rain is inkább megdöbbentő, mint magával ragadó). 

Ezt követően kevéssel (vagy éppen párhuzamosan?) Pataky Attiláról a showmanről, a frontemberről el kezdtek feltűnni a világhálón azok az amatőr koncertfelvételek, ahol nemcsak, hogy részeg, de minősíthetetlen hangnemben, káromkodva, mindenhez méltatlan stílusban osztja az észt, humorizál, politizál vagy esetleg szólítja meg a közönséget. A hitelesség megőrzésének útja biztosan nem a szeretetről való papolás és a sugárzó agresszió párhuzamos jelenléte, de ez neki láthatóan nem okozott problémát. Ekkor már határozottan érezhető volt, hogy komoly problémák vannak hősünkkel, amire az ufós történetei csak ráerősítettek.

Mert, mint tudjuk, Attilát elvitték a kis szürkék vagy a fénylények vagy éppen mikor mi. Attila, akit még idegen bolygók lakói is látogatnak időnként, főként Pécs környékén, érezhetően kezdte elveszíteni kapcsolatát a valósággal. De ebbe nem is érdemes belemenni, higgyen, amiben hinni akar, ehhez senkinek semmi köze. Azonban az alkoholgőzös kinyilatkoztatásai a világ és az élet dolgairól, az univerzum rendjéről kifejezetten kínosnak tűntek. Biztosan van, akinek jól áll a világ titkainak bölcs tudója szerep, nos, Pataky nem az az ember. Ő bizony a nép egyszerű gyermeke.

A világbékéről és a szeretetről szóló gondolatok, dalszövegek olyan elemek voltak, amik évtizedeken keresztül elkísérték Pataky Attilát, ami becsülendő és szép dolog is lehetett volna, ha eközben nem épp a zálogházasdiból próbálta volna megteremteni hosszabb távra is egzisztenciális hátterét, miközben a nagytőkézésre azért mindig maradt ideje.

Attila újabban állandó résztvevője a kormány vagy a kormány által szervezett civil megmozdulásoknak. Attila elkötelezett a jelenlegi kormány mellett. Számos helyen személyes példájára hivatkozva mutatta be (lásd. végtörlesztés), hogy mennyire is jó az, amit a magát nemzetinek mondó kormány tesz. Attila, mikor kitüntetésével kapcsolatban kérdezték, el is mondta, mástól át sem vette volna a kitüntetést, csak "a legitim nemzeti kormánytól". Erre a régi és őszinte kötődésre némileg rácáfol az a felvétel, ahol a színpadról Horn Gyulát köszönti. 

Problémát jelent-e, hogy ő kapta a díjat? Bizonyos szempontból nem. Nem ez az első kormány, aki saját arcait szeretné kistafírozni állami díjakkal, ezzel hangsúlyozva az erős kötődést, megerősítve a díjazottat státuszában, illetve bezsebelni cserébe a reklámértéket. Bármennyire ciki, ha jobban belegondolunk, mindegyik kormány ezt tette idáig. Az igazi gond szerintem az, hogy egy-egy ilyen gesztussal pontosan azoknak a kitüntetetteknek a kitüntetését teszik súlytalanná, akik valóban sokat tettek le az asztalra, akár tudományos munkájuk, akár művészeti tevékenységük kapcsán.

Attila az elkövetkezendő két évben is utcára vonulhat majd egy újabb békemenet tagjaként, beszélhet arról, hogy a FIDESZ-KDNP - természetesen a Jóisten támogatásával - mentette meg, mikor már úgy tűnt, hogy összeomlik minden, elúszik a ház, romba dől az élet, jön a világ vége. Attila maradhat nemzeti konzervatívnak még gyermekeinél is fiatalabb új párjával, részeg dorbézolásával, hihetetlenül egyszerű világképével. Ennyit megér az a dicsfény, ami az egykori Edda dicsőségéből még máig is megmaradt. És újra meg újra elmondhatja, ahogy korábban: Viktor csodákat tesz! Honnan indult, hová jutott, mi lett mára belőle... Szomorú ez az egész.

Ez lenne a nemzeti, a magyar, a konzervatív?

Ha hozzánk és Yoda mesterhez hasonlóan te is úgy érzed, hogy komoly zavar van itthon az Erőben, hogy ideje lenne, ha végre rólunk, egyszerű polgárokról is szólna ez az ország, ha bontás helyett építkezés kezdődne, akkor csatlakozz hozzánk a fészbukon! Klikk: az amerikai fiú a fészbukon

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönjük, ha ajánlod ismerőseidnek!

Fontos: Ha van valami, amit szívesen megosztanátok velünk, akkor azt elküldhetitek erre a címre: azamerikaifiu@gmail.com


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

223 komment

Címkék: pataky attila 2012 Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://azamerikaifiu.blog.hu/api/trackback/id/tr784722724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prostatikus Vogon Jeltz 2012.08.21. 14:51:45

"hihetetlenül egyszerű világképével"
helyesen:
"hihetetlenül egyszerű ember világképével".

kirsten 2012.08.21. 18:08:05

Pataky mindig is hiteltelen lesz, és valóban szégyent hozott ez a kormány azokra akik valóban megérdemelték ezt a kitüntetést. Pataky egy rettenetesen nagy tahó !

laci0011 2012.08.21. 18:19:16

Ez a szintjük .Kinek a pap kinek a Pataky,nekik is joguk van hülyének lenni.Mikor fogják elérni az ülő béka seggét,ki tudja.Kellet még valaki skicc plagi mellé,akinek jár minden élete végéig...

kirsten 2012.08.21. 18:40:38

Tudjátok Patakyval nem az a baj hogy elviszik az UFÓK, hanem az hogy vissza is hozzák.

a vég kezdete 2012.08.21. 19:10:26

EGY ANTISZEMITA TAHO LETT PATAKIBOL,DE ÉN AZT MONDOM ,HOGY AKI A ZSIDOKKAL ISTEN VÁLASZTOT NÉPÉVEL SZORAKOZNAK,AZOKNAK HA MEG NEM TÉRNEK SZÖRNYÜ JÖVÖJÜK LESZ.NE CSODÁLKOZZON HOGY EGYSZER EGYEDÜL MARAD ÉS MINDENKI ELFORDUL TÖLE.KITÜNTETTEK EGY TAHOT OLYAN MINT A FIDESZ TAHOK GYÜLEKEZETE

guga 2012.08.21. 19:51:55

@a vég kezdete: Mér bazdmeg, te megtértél caps lock?

Ef 4,29
Semmi rothadt beszéd a ti szátokból ki ne származzék, hanem csak a mely hasznos a szükséges építésre, hogy áldásos legyen a hallgatóknak.

sutyerák 2012.08.21. 19:52:34

nem hallgatok eddát amióta ilyen faxkalap lett pataky.
-régen csíptem.
akkor még nem is gondolkodtam el azon,hogy cigány-e,megélhetési.

dean23 2012.08.21. 19:57:23

A fideszesek ánuszrózsájának tisztán tartásáért kapott uram-bátyám érdemrend!

guga 2012.08.21. 20:00:12

Na most, ha Orbán pl. vagy akár az egész politikai elitünk Isten választott népét képviselik, és kitüntetnek egy antiszemitát, akkor miről van szó?

guga 2012.08.21. 20:04:24

@dr. Kóser Malac:

Jó kérdés :D
Én még soha nem voltam szavazni, 46 éves vagyok, átlátok a csürhén.

Környezettudatos 2012.08.21. 20:06:47

Ugyan! Közel sem olyan rossz, mint Twitter Tamás! Ja, nem! Dajcsovics Fürj Tamás...az havonta milliókért annyit hozott össze eddig, hogy az országot belevitte a maga suttyó parasztos tehénpásztor stílusú bejegyzéseivel két diplomáciai botrányba. Az egyik botránya ráadásul az USA egyik politikusát érintette...én obama helyében elfenekeltem volna a CNN meg élőben adta volna no comment felirattal.

vénkujon 2012.08.21. 20:08:39

ejj bazdmeg, de szánalmasan lakodalmas ez az egész.

babakék 2012.08.21. 20:12:47

@kirsten: Nagyon egyetértek. A saját embereit, tudósait, művészeit alázza meg a fidesz, hogy egy ilyen ősbunkó pataki magas állami kitüntetést kap. Jókai Anna "büszke"lehet, hogy ilyen klassz társaságba került. Köszönje imádott vezérének. Mindannyian megérdemlik egymást.

Dr.Rekettyés László 2012.08.21. 20:22:16

1. Pataky egy hiteltelenné vált, nagyképű, agresszív, buta, törtető, köpönyegforgató, lekezelő, pénzhajhász és az ufók óta már nevetséges fazon is.
2. Pataky az ország valaha volt egyik legjobb hangú énekese, aki régebben még dalszövegeket is tudott írni
3. "Freddie Mercure" nevű énekes nem volt, de például a The show must go on feldolgozása is minden, csak nem rossz.

Celtic 2012.08.21. 20:32:15

Pataky egy egybites seggfej, a rock Schobert Norbija. Mi van ebben uj? Seggfej volt mar akkor is, amikor 1985 korul ujjaalakitotta az Eddat, csak akkor meg szimpatikus seggfej. Aztan az ember felnott, es '90 korul mar csak szanakozva nezett erre a szerencsetlenre. Valoszinuleg nem Pataky valtozott...
Azota meg ilyen UFO-hirekkel kerul be a lapokba (szegeny Dery Janos, ha meg elne...) meg azzal, hogy felorat karomkodik a szinpadon koncert helyett.

Itt jegyeznem meg labjegyzetkent, hoyg bar eleg kozel laktam a regi ZP-hez, engem egyesegyedul egy Edda-koncert zavart akkoriban. Semmi mas nem tudott felduhiteni, az igen.

dr. Bubó 2012.08.21. 20:32:31

korvinláncos nem lesz? mint mikovec...

"ment a HŰTLEN nehéz fejjel..."

drorvbány tejhatalmú ormányzó korvinláncos kutyái...

csaholnak és hűséggel csapnak a nyelvükkel...

mencségére gróf patakinak hogy a horngyufa (pufajkás) szülinapi bulilyán is fellépett...
szóval elvekről nem nagyon lehet beszélni...
de legalább jól megálta a hejét a magángazdaságban (pont mint mikovec)... jól menő vendéglátós vállalkozásával...

na, ezek a dísz fidesznyikek elég HITVÁNYAK...
így általában

hókuszpókusz30 2012.08.21. 20:35:39

Ha már magyar, ha már Queen, akkor Ő az, autentikus, akire, a You Tube jóvoltából nemcsak hogy sokan felfigyeltek, hanem. az USA-tól a Fülöp szigetekig, elismerő megjegyzéseket, kap, kapott.
www.youtube.com/watch?v=vhlaxT_7b3g
www.youtube.com/watch?v=56_3i-1CLnc&feature=related
Bohemian, Don't stop me, Crazy....

dr. Bubó 2012.08.21. 20:36:41

láttam egy klippet mostanában a "kör közepén állok"ot a villája előtti kocsi felhajtó körforgalmában értelmezte újra...

szerintem ez elég stílszerűen és őszintén árulkodik az értékváltásáról...

Dr.Rekettyés László 2012.08.21. 20:38:10

Vessetek meg érte, de én régebben idióta eddás voltam. Aztán egy gödöllői koncert tette be végleg a kaput, amikor kinyilatkozott, hogy "Az ország sötétebbik fele ismét bebizonyította az ostobaságát". Kb. ez volt a mondandójának a lényege. Persze választsáok után voltunk. És akkor én ott arra gondoltam, hogy elmész te a picsába, az "ország sötétebbik feléből" is megveszik a lemezeidet, a koncertjeid jegyeit stb., és te belőlük is élsz.

Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány] 2012.08.21. 20:39:56

Felháborító, hogy az elmúlt évtizedek egyik legsikeresebb előadója (aranylemez, platina album, gyémántlemez, sok millió eladott példány, felejthetetlen dallamok!) magas rangú állami kitüntetést kapott!

Konrád Györgyöt kellett volna kitüntetni!

Itt fasizmus van!

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.08.21. 20:40:27

hát igen

ti, akik Dopeman-t választottátok meg demokratikusan elnökötöknek, fájdalmas érzés lehet, hogy nem azt a dolgos embert díjazták

azbesztos 2012.08.21. 20:41:25

Ha mondjuk Patakyt a pornófilmproducer drogpropagátor "tiszteletbeli" millás köztársasági elnökkel hasonlítjuk össze, Pataky sokkal nagyobb kitüntetést is megérdemelt volna. Magyar fiatalok nemzedéke nőtt fel, érzelemgazdag, nagyszerű zenéjén. Igaz, hogy genetikailag nem tartozott a brancshoz, de ez legyen a brancs baja.

dr. Bubó 2012.08.21. 20:45:04

@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: @wmiki: @azbesztos: ti így fürtökben jötttök?

most lett vége az eligazításnak ?

bödös hitvány rohat fidesznyikek...

ob.szerver 2012.08.21. 20:45:11

Szokjuk Pataky új nevét:

Lovag Zacis Attis.

Az orbánrezsim ezúttal még önmagát is alulmúlta. Megaláztak mindenkit, aki eddig és ezután ezt a kitüntetést fogja kapni.

(Remélhetőleg a díjjal járó pénzjutalomból Attis tudja majd törleszteni a jelzáloghitelét.)

red shield rapresentative 2012.08.21. 20:45:15

Pataky Attilával egy rendezvényen találkoztam, nos pont egy WC-ben. Én intéztem a kis dolgomat, Ő pedig a hányást. Nem is értettem, miért is hány?

dr. Bubó 2012.08.21. 20:47:05

@ob.szerver: már előtörleszkedett...

azért tudott ojjan felzsabadultan békemenetezni a körközepén...

Egyallampolgar 2012.08.21. 20:50:14

" A lónak a faszát az amerikaiak nem találtak fel semmit, mindent elloptak valahonnan" :) Gondolom a November Rain is lopás az Eddától :)

brekkk 2012.08.21. 20:51:24

díjat csak zsidrákoknak! ennyi!

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.08.21. 20:51:28

am épp most beszél az ECHO TV-n **

Grandpierre Atilla könyvéről, reinkarnációról, szeretetről, boldogságról, magyar lelkiségről ^^

szóval csupa olyan dologról, ami egy értelmiségi/ateista/liberális ember számára félelemkeltő!

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.08.21. 20:53:59

@dr. Bubó: igazi felsőbbrendű értelmiségi hozzászólás volt

am most mondta pataky, hogy húst sem eszik!
micsoda szemét növénygyilkos lehet! máglyára vele!

Szintiboy alias Zagyva Tibor vagyok Tiszakarádról 2012.08.21. 20:55:23

@guga:

Bár nem vagyok bennfentes, de úgy tudom, ha valaki zsidó templomba megy, hiába "külsős", attól még illik felvennie a kipát. Így korántsem biztos, hogy Tarlós izraelita lenne, sőt valószínűtlennek tartom. Mint főpolgármester simán meghívhatták bármilyen rendezvényre.
Attól tartok persze, most kicsit elkanyarodtunk Pataky Attilától.

reccs 2012.08.21. 20:56:17

@wmiki: mit vársz, döbbenetesen buta, rosszindulatú, aljas gyűlölködő vagy.

ob.szerver 2012.08.21. 20:59:38

@wmiki:

"szóval csupa olyan dologról, ami egy értelmiségi/ateista/liberális ember számára félelemkeltő"

Nem, csak undokeltő, ha egy ilyen hipokrata, egybites féreg értekezik ezekről. Miért nem zacis tapasztalairúl mesél? Ahhoz legalább van affinitása.

K3rnel 2012.08.21. 21:03:42

Savanyú a szőlő, mi ? zsidó fiú, de szar lehet, hogy össze vagy zárva magaddal életed végéig... de szar...

pit001 2012.08.21. 21:05:30

Ritka sok faszkalap szólt eddig hozzá ehhez a cikkhez. Akinek nem inge...... :D :)

guga 2012.08.21. 21:06:32

@Szintiboy alias Zagyva Tibor vagyok Tiszakarádról:

Hja, ez a szokásos kitérő szöveg, de ha a képet megnézed, akkor dájcstomin nem az van, csak valamiért (talán a kötődés miatt) ott van, s mások fejfedő nélkül, mások meg abban a bizonyosban. Ha csak vendég lenne, mint protokoll, és ugye nagy nemzetmentő, akkor kikérné magának :D

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.08.21. 21:09:49

@reccs: XD
te már csak tudod...

@ob.szerver: tudom, bezzeg, ha igazmondo szent ferenc beszélne ezekről, akkor mindjárt áhítattal szólnátok hozzá a bloghoz :x

vénkujon 2012.08.21. 21:10:08

@wmiki: ..."szóval csupa olyan dologról, ami egy értelmiségi/ateista/liberális ember számára félelemkeltő!"

ellenben-gondolom-megnyugtató, egy matyómellényes, pálinkatermelő, ájtatos forradalmárnak.:D

dr. Bubó 2012.08.21. 21:10:11

@pit001: végre vki a tortára feltette a pontot...

ob.szerver 2012.08.21. 21:18:39

@wmiki:

Remélem nem hagytad ki az elkúrtájt.

Monçada bíboros 2012.08.21. 21:18:44

Ez az ember a saját paródiája....

zgabi 2012.08.21. 21:20:28

" Tudom jól, hogy fegyverszóra várnak,
Szivart szívó szeszszagú fejek,
Tudom jól, hogy teljesülhet vágyuk,
És én akkor ellenük megyek"
Részlet az Edda II. nagylemezéről, melynek stílusa, hangulata végig hasonlóan kapitalizmusellenes. Tudta Pataky már akkor is, ha jól akar élni, jóban kell lennie az éppen aktuális hatalommal. Most meg azt mondja, Bajnaitól nem fogadta volna el a kitüntetést. Dehogynem fogadta volna el! Még Gyurcsánytól is. Nagyon jól énekelt anno, de már réges-rég kiégett. Ha erre a díjra nem talált bálánál alkalmasabb személyt a Fidesz, az is őket minősíti.

geeforce 2012.08.21. 21:23:46

Engem ebben az egészben csak az zavar, hogy miért nem tudja azt mondani, hogy köszönöm és kész. Miért kell legitim nemzeti kormányozni?
Ugyanezt a szöveget Demjén Rózsi is elnyomta, mikor Kossuth - díjat kapott.
Ahogy fent is leírják mindegyik oldal kitüntetget ezt-azt, de ez a fajta viselkedés, ez az arrogancia, ez a póz csak mostanában lett divatos.
Engem nagyon zavar, sőt egyenesen irritál. Egyszerű nyalásnak érzem, mint a munkahelyen a főnöknek szokás.

mirx 2012.08.21. 21:24:05

Ez amúgy nem égő a fidesznek? Hiszen ez a fickó annyira látványosan buta, mint a föld...

dr. Bubó 2012.08.21. 21:26:00

mencségére

a rencerváltás előtt egy életérzést közvetített...
minden lemeze megvolt... kedvenc együttesem volt...

nagyon szánalmas amikor ezek a régi nagy nevek
nem tudnak időben viszsavonulni...
nyilván a csúcson kellETT VOLNA abbahagyni...

dr. Bubó 2012.08.21. 21:28:16

pont 22 évvel többet szerepelt/ripacskodott a közéletben/nyilvánosság előtt, mint kellett volna...

pedig akkor most mindenki pozitívan tudna rá emlékezni...

newcy67 2012.08.21. 21:33:32

A kör közepén hányok...

Kandabula 2012.08.21. 21:35:15

Csak nézem, s hallgatom. Ő lenne egy példakép? Szép jövő előtt állunk.

ob.szerver 2012.08.21. 21:37:50

@dr. Bubó:

Többen úgy vélik, hogy az igazi Edda Slamo távozásával kimúlt, és utána már csak üzleti vállalkozásként funkcionált. Ebben lehet valami.

De ami engem a leginkább érdekelne lovag Zacis Attistól, az nem az, hogy reinkarnációról, szeretetről, boldogságról, magyar lelkiségről, reinkarnációról, szeretetről, boldogságról, magyar lelkiségről vagy esetleg az ufókról értekezzen, hanem arról, hogy milyen érzés meggazdagodni kétségbeesett anyagi helyzetben levő emberek utolsó vagyontárgyainak harmad- és negyedáron történő elorozásából?

Putyilov gyári melós 2012.08.21. 21:40:14

Pataky Atilláról és az Eddáról a nyolcvanas évek közepéből való az utolsó személyes emlékem.

Akkor, talán 1985ben a békéscsabai Téglában engedte el a mocskos pofáját és zenekari öltözőben részegen hőzöngve elmondta mindenféle bunkó-paraszt-tahónak a rá várakozó közönségét.
PECHJÉRE AZ EGÉSZET KIHANGOSÍTOTTA EGY VALSZEG RENDESEN KI NEM FIZETETT TECHNIKUS és mire kijött az Edda, addigra fújolva tombolt mindenki. Aztán repült a színpadra minden ami mozdítható, majd a közönség is felmászott és ez egész addig folytatódott, amíg Patakiék, hogy az életüket mentsék ki nem hívták a rendőrséget, és a közeli laktanya katonaságát.
Magyarul a bunkó-köcsög Pataki megverette a kommunistákkal a saját közönségét!

Az én szememben Pataky azóta egy rohadék vamzer, egy szarházi besúgó patkányállat!

Ja, nem csak az én szememben, mert Patakyék ez után nagy íven elkerülték Békéscsabát vagy 7-8 évig nem mertek ott fellépni.

we 2012.08.21. 21:41:45

"Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként."

Aha...

Viktor Miniszterelnök Asszony 2012.08.21. 21:42:49

Én örülök, hogy Pataky mestert kitüntették-mert-megérdemelte.

Csak azért van hiány érzetem, mert Lazi Lajcsit nem tüntették ki, holott a műfajnak mégis csak ő a nagy ásza.

Vagy direkt azért?

Viktor Miniszterelnök Asszony 2012.08.21. 21:46:18

És még egy: valaki észre vette már, hogy narancsos körökben valami rejtélyes hülyülés, skizofrénia-járvány terjed?

De komolyan!

kennyking 2012.08.21. 21:48:40

@dr. Bubó: Hasonlóképp vagyok a dolgokkal.Az Edda I. és II. szerintem a magyar rockzene nagy fejezetei.( Ahogyan a Vadászat, Bikini I,-II. Korál I. , stb.)
Furcsa érzéseim vannak ezekkel a " sztárokkal".Nem igazán tudom, hova tenni őket.Nagy Ferót, Patakyt, Hobót.Úgy érzem, talán a Lóri van ott, ahol lennie kell, ahová egy Lórit gondol az ember.( Függetlenül attól, hogy milyen világnézeti oldalról nézi az ember.)A Lóri megmaradt az a lázadó, ellenkező, mindenhol akadék embernek, míg a többi kortársa szépen betagozódott valamely jól fizető hatalomba.Nem kárhoztatom őket, csak furcsa.

Putyilov gyári melós 2012.08.21. 21:49:05

@we:
"Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország."

Azt hiszed, hogy másokat sértegetsz, pedig nem, mert a nyolcvanas évek vöröscsillagos szocreálja a pártállam által futtatott Pataky volt.

A zenéik, az életérzés, mind-mind a szocreálról szólt.

Eastbay1 2012.08.21. 21:50:50

@guga: Ha meghívsz valakit a lakásodba, akkor gondolom jó néven veszed ha leveszi a cipőjét mielőtt belép a nappalidba...

kennyking 2012.08.21. 21:52:11

@ob.szerver: Szerintem is Slamo távozása tette lejtőre az Eddát.De tény, külön-külön meg sem tudták ismételni a korábbi sikereket.Azért a No sem volt egy sikergyár.Próbálták meglovagolni az U2 Joshua Tree albumának sikerét.És azt már a U2 se tudta.

kennyking 2012.08.21. 21:55:26

@Putyilov gyári melós: Nem úgy mint az ellenálló URH, Kontroll, meg a többi belpesti avantgarde.Ja, meg Sziámi, meg az ájrópai kijadó . " szavazz rám " demszkyvel.Már akkor hánytam tőlük, pedig még javában szdsz szavazó voltam.( Menztégemre szolgáljon, számomra ott kezdődik a zene, hogy a gitáros rátapos a torzítóra.)

Putyilov gyári melós 2012.08.21. 21:58:12

@kennyking:
Én majdnem mindegyik nevet ismertem személyesen, néhányuknak a lakásán is voltam, vagy együtt buliztunk a Palán, szerintem mind elhülyült.

Szerintem Hobó a legkevésbé.
Feró, aki anno az Isten volt, ma egy pénzéhes kurva.

Utólag szégyellem magam, hogy mekkora balek voltam éshogy ezekért rajongtam, miközben sokuk még ma sem tanult meg rendesen zenélni.

Schuster is ott sertepertél a pártok körül, sőt, saját pártja is volt.
Valamikor baromi jó fej volt.
Volt hogy felállítottunk hozzájuk a Királyhágó utcába egy aládúcolt lakásba marmonkannaszám borokkal, hogy adjon kaját és a felesége nekiállt paprikáskrumplit főzni :O)))

guga 2012.08.21. 22:01:05

@Eastbay1:

Megfordítom neked :D ha én, mint Isten választott népe "nevében" meghívok egy nemzetmentőt. (miért is szorulunk állandó, és szünet nélküli megmentésre?) szóval, ha én ilyen kiba, nem kipa nagy nemzetmentő lennék, szarnék mutatkozni ilyen fejfedőben. De nyugodtan aludj tovább.

Putyilov gyári melós 2012.08.21. 22:01:12

@kennyking:

A torzító csak a zenész tehetségtelenségét hivatott elfedni.

guga 2012.08.21. 22:03:38

@Putyilov gyári melós:

Sajnos ilyeneket én is tudnék mesélni, Nagyfero és a 424 c. újság hajléktalanoknak, rikkancs vótam ingyé, faszkalap Lóri meg állandóan itta a sörömet, osztotta a jobbos észt, aztán rá kellett jönnöm, hogy egykutya mind.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.08.21. 22:03:40

Nagyon érdekes gondolatmenet.

Már csak az érdekel hogy valaha szót emeltél-e az MSZP kormány idején a seggnyalóiank a kitüntetései ellenében.

Gyanítom nem. Tapsoltál az első sorban hülyegyerek.

hardenberg 2012.08.21. 22:05:06

Az OMEGA-ból valaki jobban megérdemelte volna, vagy maga az együttes. Ráadásul most 50 évesek, egyetlen ilyen öreg zenekar van még a világon, a Rolling Stones.

Rosszindulatú Vászka 2012.08.21. 22:05:15

El a kezekkel Attistól!

Nem az ő hibája!

Belepiszkáltak az UFÓ-k az agyába, amikor elvitték, azért beszél ennyi sok rengeteg hülyeséget.

lanyi 2012.08.21. 22:05:40

Az első kettő Edda művek lemez a magyar rocktörténet gyöngyszeme.
Viszont már akkor kiderült,Pataki Attila milyen emberileg.Vége is lett az Eddának,ami azóta történt egy vicc.
Attilánk sóvárogja a pénzt és ezért mindenre képes.

Putyilov gyári melós 2012.08.21. 22:09:37

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Hehe, tehát most azt állítod, hogy Pataky ugyanolyan szarházi, mint a szoci éra seggnyalói :O)))

attila7575 2012.08.21. 22:09:41

Életem egyik legnagyobb döbbenete volt, mikor megtudtam hogy Pataky átváltott lakodalmasra. Komolyan mondom, kevés gyári kazettám volt akkoriban, egyik volt egy Best of EDDA. Annyira felháborodtam hogy elajándékoztam.

Múlt héten éppen meg akartam venni online, de úgy voltam vele, hogy én még egy ilyen jelentéktelen összeg erejéig se áldozok rá. Egyszerűen nem tudom leírni azt a döbbenetet, amit akkor éreztem, ha még így több mint 20 év után is előjött belőlem.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.08.21. 22:10:24

@lanyi:
Lehet köpködni Egerszegit, Ákost, Patakyt,... csak mert mást gondolnak a világról, mint te.

Ásd be magad mélyen Gyurcsányék seggébe, és akkor boldogabb leszel.
Csak azt nem értem miért jó nektek, ha ezt publikáljátok ország-világ fele.

Spejbl 2012.08.21. 22:10:41

@we:

"Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként."

Aha...

Kedves We,
nem nagyon bővül a repertoárod, mindig ezt írod ki, persze igaz, ismétlés a tudás anyja. hajrá! csak így tovább! de a jelzésed részben mégis jogos, rég posztolt Irmánk irodalmat, szólok neki, te meg, ki tudja, talán elsajátítasz néhány új szót... Aha? :)

freetibi 2012.08.21. 22:12:04

Hiába az irigykedés. Pataky tényleg nagyot alkotott, és ma is nagyon jó koncerteket csinálnak.
Örülök, hogy ő kapta ezt a díjat. Politikai állásfoglalásaitól függetlenül megérdemli!
Egy újabb Pataky nótát küldök a károgó liberálkomcsiknak:
"Képmutató képernyőtök, A vég már elkezdődött, Képmutató képernyőtök.
Géppuskák árnyékában, Kétely az igazságban, Géppuskák árnyékában."
Tökéletes! :)

guga 2012.08.21. 22:12:33

Az ARTISJUS nem jutott eszetekbe? Illés? Locomotiv gt? Ezek a vérszívók ingyen zenélhettek még akkor, saját kedvtelésükre, most meg sápot szednek egy lagziból, iskolai megmozdulásból, vagy ha 30 embernél több jön össze, akkor jön a mikulás és megbüntet, hogy utald át vagy véged van. Pataky nem különb ezeknél a jószágoknál :D Nem kell rajtuk rugózni, túl kell őket élni, a saját szaros pénzéhségükbe fognak belehalni.

don piano 2012.08.21. 22:13:09

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Kedves Idióta, nem tűnt fel a poszt elején, hogy pont azt írja a posztoló, hogy minden kormány ezt csinálja. a kérdésre, ha megértetted, akkor sem kell válaszolnod, nyilvánvalóan nem.

ertelmetlensegi 2012.08.21. 22:14:14

Az a baj, hogy nem engem tüntettek ki, és a díj mellé adott pénz nagyon jó jött volna!

kennyking 2012.08.21. 22:14:54

@Putyilov gyári melós:
Lehet, hogy ismerjük egymást? :)
Úgy nagyjából egyetértek veled, nekem is " fáj" Feró, de nem szégyellem, hogy rajongtam értük.Akkor az volt.
Tévhit, hogy a torzító elfedi a tehetetlenséget.Sokat segít a tehetségtelennek, de ez nem a torzító hibája.Általában untat a torzítónélküli gitárzene.Thrash rajongó vagyok, azt meg torzító nélkül, nehéz.

Putyilov gyári melós 2012.08.21. 22:15:46

@lanyi:
Patakyt évtizedekig még a zenésztársadalom is megvetette.
A Tabánba 30 évig nem engedték fellépni.

Nagy Feró kazettáit akkor hajítottam ki a kukába, amikor 2010ben Pataky előzenekaraként lépett fel, és benyalt neki a Tabán színpadáról a melegfosig.

1978-80as koncertfelvételek voltak rajta.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.08.21. 22:19:44

@don piano:
Ki nem szarja le a véleményed.
Pataky a hazai rock élet meghatározó alakja több évtizede.
Aki volt valaha Edda bulin az pontosan tudja miről beszélek.

Hogy hirtelen valaki megutálja az Eddát csak mert Pataky jobboldali lett, avagy Bródyt mert baloldali az egy szimpla fasz.

guga 2012.08.21. 22:20:00

@kennyking: Mint ex punk zenész sokat tudnék mesélni arról, hogy mit tesz az, amikor valaki nem tud zenélni, de a tömeg tombol :D közben lett egy feleségem, aki zenetanár, a fiam is zenész, azóta ilyesmire nem vállalkozom :D

De tudod mit, volt az, hogy Beatles korszak, coca-cola mámorban fetrengenek.

Ilyen váltás most is van, jelenleg hantechnikusként rakok össze színpadokat, meg szétszedem, s közben:

www.youtube.com/watch?v=PVGPVcg0Eds

we 2012.08.21. 22:20:03

@Spejbl: Kedves Spejbl! Köszönöm az észrevételed. Dobócsillagokról és kovbojokról olvasnék szivesen egy olyan blogban, ami ezzel hirdeti magát. Sajnos ilyenról szó sincs, ez csak egy a sok kormányfikázó blog közül. Amivel nekem nincs is bajom, de a többi kiírja, hogy kormánytfikázok, ez meg hazudik. Úgyhogy mindig beírom majd ezt, amikor idetévedek, vagy amíg ki nem tiltanak. Ami röhejes lenne tekintve, hogy csak beidézem a blog hitvallását.

Aha?

don piano 2012.08.21. 22:23:29

@we: nyugodtan olvasgass Az amerikai fiú részletekben menüpont alatt, a dobócsillagokat ott találod. Örülök neki, ha többet követelsz. :)

Putyilov gyári melós 2012.08.21. 22:24:54

@freetibi:

Remélem, hogy egyetlen vágyad, hogy kinyiffanj egy szarházi, mások nyomorán élősködő, pénzéhes uzsorásért, Patakyért.

Szerintem te összeszarnád magad, ha a füled mellett elsütnének egy géppuskát :O))))

fbal 2012.08.21. 22:27:17

Az Eddát régen is csak a tahók szerették.

Spejbl 2012.08.21. 22:28:11

@we: előttem már leírták. hallgass don pianora! a menüpont pontos neve: az amerikai fiú c. regény részletekben. 21 bejegyzést tartalmaz.

kennyking 2012.08.21. 22:29:25

@guga: Én meg képzőművész vagyok, elsősörben, meg zenélek is.De nem biztos, hogy egy zenetanár feleség jót tenne az egómnak.:)

dr kíváncsivagyok 2012.08.21. 22:29:29

" A saját embereit, tudósait, művészeit alázza meg a fidesz, hogy egy ilyen ősbunkó pataki magas állami kitüntetést kap. "
Ennyi...se több , se kevesebb !

Putyilov gyári melós 2012.08.21. 22:29:30

@kennyking:

A kilencvenes évek közepéig voltam koncertjáró.
Aztán már egyre ritkábban.

A nyolcvanas években az egész országban megfordultam, stoppal, vonaton lógva, csövezve.

Elmúlt.

we 2012.08.21. 22:30:02

@Spejbl: @don piano: dehát ez kanfasztikus! Remélem tartalmasabb, mint ami az indexen címlapra kerül. Majd olvasgatom!

ds9 2012.08.21. 22:30:09

Patakyról csak egy történet, 1996-ban, Kool and the Gang koncert volt a Petőfi Csarnok szabadterén, bent pedig Soma (mamagésa vagy mi) születésnapja. Természetesen a bent levők ingyen meg szerették volna nézni a Kool and the Ganget, de a szervezők (valószínűleg érthető okok folytán) valamiért ingyen nem engedték be őket. Pataky is ki szeretett volna menni a szabadtérre, de mondták neki, hogy nem lehet, csak ha vesz jegyet. Mire ő az ott álló, a Kool and the gang koncertet szervező egyik embernek elmondta, hogy felháborító, hogy őt nem engedik be ingyen, mert (idézem), "hogyha ő nem lenne, ők sem lehetnének itt". Én konkrétan azóta gondolkozom, hogy ezzel mire gondolt .o)
Ha ő nem lenne a közönség nem lenne ott a Kool and the Gang koncerten ?
Ha ő nem lenne, a szervezők nem lennének ott a Kool and the Gang koncerten ??
Vagy, ha ő nem lenne, akkor nem lenne Kool and the Gang ?? :o)
(a Kool and the Gang 1964-ben alakult, ezek szerint Pataky aktív közreműködésével).

don piano 2012.08.21. 22:30:29

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: te ugye nem egy - a saját kifejezéseddel élve - szimpla fasz vagy? simán kiérdemelted a stílusoddal az extra minősítést!

franczferencz 2012.08.21. 22:32:14

Hamis pozőr, igazi (orvosilag is kitapintható) mániákkal, eljutott odáig, hogy el is hiszi, amit mond.Régebben pedig egész jó kis zenekarral egész jó - majdnem őszinte - zenét nyomtak... de az biza régen volt.

dr kíváncsivagyok 2012.08.21. 22:33:41

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
"Hogy hirtelen valaki megutálja az Eddát csak mert Pataky jobboldali lett, "
Nem, nem azért mert "jobb oldali lett", hanem mert hiteltelen lett miatta , amiről a hőskorban énekeltek... Egy suttyó bugris lakodalmas majom lett belőle...és elvitték az ufók is.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.08.21. 22:36:35

@don piano:
Én specil nem szidtam egy blogon se Bródyt csak mert baloldali.

Szöges ellentétben az MSZP seggéből ki sem bűjó balos nickek Pataky fóbiájával.

Mellékesen jegyzem meg Bródy 2000-ben a Fidesz alatt kapott Kossuth díjat.

Nem hiszem hogy tudsz jobboldali zenészt, írót, költőt, .. említeni akit az MSZP tüntetett ki.

dr kíváncsivagyok 2012.08.21. 22:36:43

@franczferencz: " Hamis pozőr,"
Ja, ja , sokáig kerestem a megfelelő kifejezést rá . Az . Hamis pozőr ! Ez már azért a Fideszt is minősíti...kitüntetni egy ufóhívőt...

letmetellyou 2012.08.21. 22:38:03

kopasz? kopasz. akkor meg?

guga 2012.08.21. 22:39:34

@kennyking:

Nekem kifejezetten jót tett, két tűzrőlpattant gyerekem született tőle, én meg végre rájöttem, hogy ki vagyok, és ki nem akarok lenni elsősörben. De nem szeretnék neked példát mutatni olyanokkal, hogy néha napi 1 láda sör is kevés ahhoz, hogy letudjam az egómat :D

Túl sok ember kötődik hozzám, túl sokat jönnek, túl sok sörrel, tele velük a kert, és széthugyozzuk a szomszéd sövényét, nem szűntem meg létezni, csak jobban élvezem, mint akkor, amikor azt gondoltam, hogy én vagyok a punk zenész :D

kennyking 2012.08.21. 22:40:52

@Putyilov gyári melós: Ugyanaz.Mondjuk én már a kilencvenes évek elején leálltam, mert megjött a kicsi lányom.Szigetre, ide-oda kijártam, de nem nagy
vehemenciával.Aztán a kétezres évek elejétől ilyen-olyan fesztiválokon felléptünk, de már nem élveztem a pörgést annyira.Idén viszont elmentem Cseszkibe a Masters of rock fesztiválra, és nagyon visszajött az a nyolcvanas évek koncert fílingje.Baromi jól éreztem magam, független attól, hogy nem vagyok egy heavy metal rajongó.Vicces, de a Thin Lizzy tettszett a legjobban.( Meg az Arc Enemy.)Jövőre is ott a helyem.( A belépő négy napra annyi, mint a szigetre a napijegy, a sör meg falusi kocsmaáron Staropramen, gambrinus, Budwaiser.)Szerintem ez sokat segített.:)

don piano 2012.08.21. 22:45:13

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: bocs, de tévedsz, senki nem szidta azért Pataky Attilát, mert fideszes. Pataky Attilával egyáltalán nem az a probléma, hogy fideszes. számomra például valóban kifejezetten botrányos, hogy egy magát nemzeti konzervatívnak aposztrofáló kormány, egy erőszakos, exzálogház-tulajdonos, korábban verőlegényeket foglalkoztató, nyilvánosan botrányosan viselkedő ember tüntetett ki. vannak olyan jobboldali művészek, szerintem sokan, akik esetében egyáltalán nem éreztem volna problémásnak a kitüntetést, Atis viszont nagyon nem tartozik közéjük.

Putyilov gyári melós 2012.08.21. 22:45:34

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Faszikám, ha ez érdem, akkor én már 1985 óta mocskos komcsi wamzerozom Patakyt :O)))

Akkor veretett meg rendőrökkel, katonákkal.

1985ben még a kedvenc jobbosaid is mind komcsik volta, Orbánnal az élen.

kennyking 2012.08.21. 22:48:09

@guga: Van annál jobb, mint amikor zenél az ember:) Amikor iszik:)
Én főleg metálban utaztam ( jelenleg thrash bandában, a feleségem utálja,), a heavy-t nem nagyon szerettem, de játszani jó volt.De amikor minden hétvégém azzal ment el, hogy becuccolás a buszba, kicuccolás a koncerten, aztán becuccolás-kicuccolás olyan arcokkal, akik antialkoholista műrockerek voltak, egy idő után besokalltam és abbahagytam.Pár hónapja hívtak ebbe az új bandába, tapasztalataim szerint a büdös életbe nem lesz ebből semmi.Ezért nagyon tetszik és lelkes vagyok.:)

wilson77 2012.08.21. 22:53:09

Az Edda az utolsó 25 évben a magyar rockzene szégyene. Iszonyúan gyenge.

Ilyen lett a magyar rock: a Beatrice sem méltó ma már nevének használatára, és a Quimby is elkezdett kiszeltündésedni.
De az Edda már álti 7.-ben sem volt menő

-wilson

Rosszindulatú Vászka 2012.08.21. 22:54:20

Ha még szabadna annyit hozzáfűznöm a tartalmas csevegéshez, hogy az úgymond "hivatalos" magyar popzene (nekem minden egyformán popzene :) képviselői sokunk szemében akkor is, meg most is élősködőknek tűntek kevés kivételtől eltekintve, nem beszélve arról, hogy tán a KEX, a Syrius és a Béla, az EK meg pár banda kivételével meg erősen gyengének az igazi, nyugati rockzenéhez képest. Szilárd meggyőződésem, hogy ha mindenki hozzáférhetett volna már akkor ELP, YES, Hendrix, Mayall, Leslie West meg mittom kik hanglemezeihez, akkor ezek a hun műrockerek fasorba sem lettek volna, még a MHV hátszelével sem.

erdőspéter qrvaanyád

monnyakle :(

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.08.21. 22:55:26

@don piano:
EZ csak duma.
A Gyurcsanyista spanjaid ugyanúgy nekiestek kivétel nélkül Egerszeginek, Ákosnak, meg a többieknek is.

Akkora kultúrnáci a magát liberálisnak valló oldal, hogy egész Budapestet szétsírták mikor 1 darab jobboldali színházigazgatót ki merészeltek nevezni egy 2 milliós városban.

guga 2012.08.21. 22:57:57

@kennyking:

Értek mindent :D

Valamikori kezdő korszakban egy erdőben, műanyag hordókból rámoltam össze a dobszerkót, nekem volt gitárom, a basszeros Robi meg egy fadarabbal imitálta, az énekes meg jól tudott hörögni, de sokat tudott inni. Első igazi fellépésünk úgy zajlott, hogy az újkígyósi Kommandó zenekar előtt betoppantunk, mert láttuk, hogy a sátorban szívnak, a hangszerek meg behangolva. Na akkor támadás, a zenekarunk neve Terminátor, mi más? Megdobáltak bennünket, mert Robi életében először fogott basszusgitárt, a többit elképzelheted :D viszont összenőttünk, mint a szimbiózis. Aztán elment mindenki katonának, majd szétváltak utaink. Manapság már csak a fiam útját egyengetem, bár nem az én világom, de megpróbálom beleélni magam. Ő a dubstep-ben él, de a kedvemért néha belekever egy kis exploited-et :D

don piano 2012.08.21. 22:58:54

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: bocs, rohadtul nincs közöm Gyurcsányékhoz, nem mintha közöd lenne hozzá, de soha nem szavaztam se az MSZP-re, se az SZDSZ-re... Az 1 darab jobboldali színházigazgató kinevezése... pontosabban széljobb, nem ezt akartad írni? barátom, te fröcsögni tudsz meg szajkozni, ami a fejedben van, párbeszédre azonban képtelen vagy. sajnállak.

Egyed Ildikó 2012.08.21. 22:59:57

Ebben az országban Pataky Attilának jár az Érdemkereszt.

wilson77 2012.08.21. 23:01:57

@Rosszindulatú Vászka:
kedves Rosszindulatú Vászka!

Vessél meg engem is, de egyetértek veled. :)

üdv:
-wilson

johevi 2012.08.21. 23:02:02

Sose értem, amikor ekkora sztárok, akik szarrá keresték magukat, arra panaszkodnak, hogy bedőlt a hitelük. Pataki, Ganxta stb. Aztán mondják, hogy 30M-t vettek fel. És laknak ott ketten-hárman, pedig 15M-ből is lehet lakást venni, főleg ha még tesz hozzá az ember. Kurvára nem sajnálom őket.

keptelen kepkeret 2012.08.21. 23:02:23

@attila7575: O ha ez volt eleted legnagyobb dobbenete, akkor boldog ember vagy, soha rosszabbat:-)))))

2012.08.21. 23:03:19

Én leszarom, hog ymelyik "zenész" éppen melyik segget nyalja, de a politikát ne kezdje el majmolni, fikázni, belekeverni a zenébe - azzal kapcsolatba hozni, saját (egykori) sikereinek oldalvizén reklámozni, mert az kurvára kiakaszt. Én is szerettem az eddát, (igen, már csak így kisbetűvel, mert ennyit érdemel) de amióta ez a csicska elkezdett dáridózni, és politizálni, azóta valami bennem is megszakadt. A blog minden szava igaz, bennem is hasonló gondolatok kavarognak. Sokkal jobban megérdemelte volna más, aki valóban rászolgált, még akkor is, ha az a valaki éppen zsidó, vagy katolikus - esetleg - éppen a fideszre, vagy mszp-re szavazott. ez nem más, mint kettős mérce. kitüntetjük, mert olyan jól nyalt fideszes segget, népszerűsítette a pártot. Hánynom kell az ilyentől. Népszerűsítse, ki nem szarja le. Pénzért végül is bárki, bármilyen műsorban fellépett, ha az éppen egy pártrendezvény, akkor éppen ott. Na de amit művel ez az ember (bocs, tévedtem, nem az) az nekem sok. Fábryt is azóta nem néztem, amióta annyira előhozta a műsoraiban a politikát. A heti hetes sem különb. Engem irritál, sajnálom. Bőven eleget találkozom vele a magánéletben, nem szeretem még akkor is azt hallgatni, hogy egy ilyen rendezvényen egy k***ög éppen folyamatosan segget nyal és egy másik rendszert szid. Kézen fogva sétálhatnak rózsikával. Az meg a másik b**i.

Rosszindulatú Vászka 2012.08.21. 23:04:06

@wilson77: zavarba hozol. Nem szeretek egyetérteni.

wilson77 2012.08.21. 23:04:28

@Egyed Ildikó:
Kedves Egyed Ildikó!

Lovagkereszt, de rendben van. ;)

üdv:
-wilson

wilson77 2012.08.21. 23:06:43

@Rosszindulatú Vászka:
kedves Rosszindulatú Vászka!

Szó sincsen erről: egyelőre én értettem egyet veled! ;)

üdv:
-wilson

Rosszindulatú Vászka 2012.08.21. 23:07:53

@wilson77: értem, köszönöm, így sokkal könnyebb :)

kennyking 2012.08.21. 23:08:16

@guga: A dubstep exploiteddel úgy jó, ha nem hallani a dubstepet:)
Egyszer egy tehetségkutatón együtt játszottunk egy qqriq nevű ( ha jól emlékszem) egri punkegyüttessel.A Benkő ( az a lantos barom)dicsőitette a zenekart, lelkendezett, hogy milyen eredeti, milyen fasza, hogy így hangolják a gitárokat.Erre a gitáros:- Hangolni? Így vettük.:)

Egyed Ildikó 2012.08.21. 23:09:07

@wilson77: A Lovagrend. Az egyetlen szépséghiba, hogy nem Schmitt Pál adta át.

keptelen kepkeret 2012.08.21. 23:09:35

Imadom a kommenteket, egy sima semmi extra irast hihetetlenul fel tudnak dobni:)Egyebkent az o erdemkeresztjenel talan csak az a rosszabb, amikor Kispalon es Pearl Jam-en szocializalodsz, Jazz-t hallgatsz a BpTV-n pedig a haverokkal rohogsz, aztan apukad bejon a szobadba, mondja beszeljunk es 20 evesen megtudod, h Bunyos Pityu a rokonod.

Rosszindulatú Vászka 2012.08.21. 23:11:38

@kennyking: valójában nem lantos, csak gitártanár. A többi "rangja" csak csúsztatás.

guga 2012.08.21. 23:13:40

@kennyking:

Fasza, mikor olvastam a Benkő nevet, egyből beugrott az Omega billentyűse. Énekeltem a rádió kórusban, felléptünk a Margit szigeten, Vangelis 1492. Benkő elég későn érkezett, előtte valaki behangolta neki a színpadi zongorát, de egy fél hanggal mellé. Először kiverte a hisztit, majd megállította az egész koncertet. Hangosítás off, csak mi hallottuk, hogy bassza meg mindenki a kurva édes anyját :D elég pánkosra vette a figurát. Persze egy ideál tönkretevéséhez még ez kevés. A lényeg, hogy utána bebasztam Varga Miklóssal együtt :D akinek gyerekkoromban egy koncerten a kabátjára vigyáztam, s részegen elárulta, hogy megdugta szűcsjutkát :D

Rosszindulatú Vászka 2012.08.21. 23:14:20

@Egyed Ildikó: szerényen jelzem, nekem ez a lovagos dolog is eléggé fles, lévén, hogy lovaggá legitim uralkodó, vagy max. a Pápa szokta ütni az embert, egy demokratikus rendszertől idegen ez az attitüd. Vélhetően ezt is a galloktól loptuk, mint a kokárdát.

2012.08.21. 23:18:14

@keptelen kepkeret: Valami azt súgja, hogy te ezt egész közelről is megtapasztaltad..:))))))))))))).

@guga: Guga, gyere vissza a PH-ra lécci. ;).

wilson77 2012.08.21. 23:18:26

@guga:
Kedves guga!
Csudálatus a történet!
A vargamiki szerencsés, de Jutka nénivel megnézném, mire megyünk ketten. Hátha. Ki tudja, ugye?

üdv:
-wilson

kennyking 2012.08.21. 23:18:48

@Rosszindulatú Vászka: Ilyen mélységekig nem ismerem a munkásságát.Anno bekonferálták, hogy lantművész, én meg elhittem.:)

kennyking 2012.08.21. 23:20:47

@guga: Ez a Jutka dolog az én fantáziámat is felcsigázta !Mit mondott a Miki? Jó volt? ( Mondd, hogy jó volt!!!!)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2012.08.21. 23:22:03

CSodás. Egymás után Stefánia hímringyó, wmiki, azbesztos... jöttek a szopncok képviselni az értékrendjüket.

wilson77 2012.08.21. 23:22:28

Azért szerintem Benkő Dániel a nyolcvanas évek végéig igen kitűnőt alkotott a maga műfajában.

-wilson

Rosszindulatú Vászka 2012.08.21. 23:22:56

@guga: @wilson77: "Gyere ide Szűcs Judit, hadd húzzam le a bugyid!"

Eléggé zsenánt, hogy így alja módon belerángattok a nosztalgia gemütlih mocsarába.

wilson77 2012.08.21. 23:25:26

Az megvan, hogy szept. valahanyadikán A38 dupla EK koncert? Ha érdekel, persze.

-wilson

2012.08.21. 23:25:43

@Rosszindulatú Vászka: A Jutkát anno én is nagyon feldúltam volna. :)). De akárkinek nem állt meg. :).

Rosszindulatú Vászka 2012.08.21. 23:28:05

@wilson77: tisztelettel, nem értek egyet. Ráadásszámokkal tűzdelt esztrádlemezek, meg az a minősíthetetlen Bakfark összes - vállalhatatlan. Akkoriban ugye nem volt a Zeneakadémián lantszak, gitáros meg csak az irígy Szendrei-Karper úr, Julian Bream, Jonh Williams lemez meg csak dollárboltban.

Rosszindulatú Vászka 2012.08.21. 23:30:14

@wilson77: Magyar Péter úr él még?

@Piciki: sztem én még most is.

Putyilov gyári melós 2012.08.21. 23:31:29

@johevi:

Nehogy azt hidd, hogy a Goldy KFTs Patakynak 30 milka tétel.

Lószart!

Ingyen pénz volt neki, csak sirni kellett látványosan pár műsorban érte, hogy Orbán elmondhassa, hogy ő mennyit tett a devizahitelesekért.

Látjuk a kilakoltatásokból, hogy mennyit.
www.youtube.com/results?search_query=kilakoltat%C3%A1s+2012&oq=kilakoltat%C3%A1s+2012

guga 2012.08.21. 23:31:39

@Piciki:

Sosem hagytam el a PH-t :D ezt úgy hívják, hogy egy ideig, amíg a múzsa nem csap képen, addig kussolok. Vagy olvasok :D
PH-t elhagyni? Otthonom :D

guga 2012.08.21. 23:33:30

@kennyking:

Részleteket nem árult el, részegen is korrekt volt a korosztályával kapcsolatban, csak dicsekedett billegve, de őszintén :D

wilson77 2012.08.21. 23:33:51

@Rosszindulatú Vászka:
kedves Rosszindulatú Vászka!

Nos, akkor itt az egyet nem értés alapos gyanúja forog fenn.
De ugye, mit nekünk egy egyet nem értés, ha tört ülhetünk az Edda fölött, és örömittas diadallal ünnepelhetjük az jó Pataky Attis lovagkeresztjét?
:)

üdv:
-wilson

wilson77 2012.08.21. 23:36:22

@Rosszindulatú Vászka:
Nagyon szét van esve. Bár, mintha egy picikét javulgatna.
Egy kocsmába járunk, ami azt jelenti, hogy én egy helyre járok csak (kivételektől és hirtelen felindulástól eltekintve), míg ő nem tudom hány helyre jár, de oda biztos, ahova én is.

Szegény.
Legény.

-wilson

Egyed Ildikó 2012.08.21. 23:36:23

@Rosszindulatú Vászka: Rolf Lislevandról, Paul O'dette-ről, Hopkinson Smithről meg még ma se sokan hallottak.

kennyking 2012.08.21. 23:36:36

@wilson77: Sosem szerettem az Ek-t.Sajnálták a pénzt torzítóra.:)

Rosszindulatú Vászka 2012.08.21. 23:36:38

@wilson77: nem porbléma természetesen. Barokkzene ügyben eléggé finnyás vagyok.

De, hamár hazai pálya, Sárközi Gergely gitár- és lantlemezeit kedvelem, pedig ő se "igazi", eredetileg gambás :)

THK 2012.08.21. 23:36:59

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Pataky nem "jobboldali lett", hanem ugyanaz az elvtelen szélkakas, aki volt!

Más tényleg nem emlékezne már a rendszerváltás utáni időszakra, amikor ugyanez a Pataky úgy búcsúzott el Feró "Garázs" műsorában, h "Fiatalok! Szavazzatok az SZDSZ-re!"?!

guga 2012.08.21. 23:37:21

Ez a poszt valójában Szűcs Juditról szól, és a benne rejló tartalom alantas kérdést vet fel. Sunáznád e vagy sem? Hja, van egy lánya is :D

2012.08.21. 23:38:23

@guga: ...beszélgettünk párat PM-ben. ;). (Talán veled egyedül értelmesen a vallásról - is)

guga 2012.08.21. 23:39:41

@wilson77:

Lehet most rossz színben fogok feltűnni a nagyközönség előtt, mint ex punk zenész, de nekem megvolt az öreg bakfark bakeliton és szarrá hallgattam :D

kennyking 2012.08.21. 23:39:44

@guga: Kár.Varga Miki nekem mindig az István király marad.A P.Boxos munkássága nem nagyon jött be, bár a Halálkatlan igen jó szám volt.De a Dödölle sem volt rossz:)

Putyilov gyári melós 2012.08.21. 23:41:47

@kennyking:

Nekem erről a garnitúráról a 49es vicc jut az eszembe.
- A miniszteriális kommunista pártfunkcifeleség összekap a takarítónővel és megfenyegeti.
- Julcsa, ha nem a kommunisták lennének hatalmon, hanem a régi rendszer, akkor neked méltóságos asszonynak kellene szólítanod és kihívhatnám rád a csendőrt.

Mind uborkafára felsegített elvtársúr, műmájer, műnyál, kertitörpe giccs-konzervatívok.

Schmitt, Pataky, Orbán, ugyanaz a fészekalja.

2012.08.21. 23:42:16

@guga: A lányát? Esetleg.

Rosszindulatú Vászka 2012.08.21. 23:42:18

@wilson77: szomorú voltam a két Gödör Klubbos műsorán. Mikor eldőlt, frankón azt hittük, hogy show-elem. A következőn meg csak püfölt össze-vissza segéddobon állva.

Úgy látszik az gitárosok után ő lesz a következő :(

@Egyed Ildikó: pedig ők se fiatalok már. Lislevand ellenben egyre izgalmasabb lemezeket készít.

kennyking 2012.08.21. 23:43:23

@guga: A Szűcs Juditban lévő tartalom? :)
Simán benne lennék egy anya-lánya buliban!

guga 2012.08.21. 23:44:22

@Piciki:

Sajnos nem emlékszem rá, és ez most szarul hangzik, mert sokat írok, sokan keresnek, de nyilván egy pendülön húrtunk, mert a vallás egy rakás pápa meg képmutató ember hétvégi szeánsza, akik a perselybe bedobott pénz mennyiségétől remélik a mennyek országát. Ettől függetlenül Isten létezik, és magasról tesz ezekre az idiótákra egyházastúl, gyülekezestül, nem szorul rájuk. Javaslom írj egy privátot, és képben leszek :D mindenkinek válaszolok, földi ember vagyok, csak kissé túlpörögve :D A nicked itt valószínűleg nem ugyanaz.

Rosszindulatú Vászka 2012.08.21. 23:45:00

@guga: nem gond, tágult a világ. Ha ett volna Bakfarkod jobb előadásban... de nem volt, max. Josef Zsapka cseszkó bakeliten :)

kennyking 2012.08.21. 23:46:33

@Putyilov gyári melós: :)
Ugyanaz a fészekalja, csak hogy ne téveszzék össze őket, ezért nevezték el egymást liberálisnak, konzervatívnak, nemzetinek, szocialistának....Együtt szitáltak a homokozóban a pártüdülőkben.

wilson77 2012.08.21. 23:47:21

@Rosszindulatú Vászka:
Kedves Rosszindulatú Vászka!

Én is ott voltam, szörnyű volt.
Aztán később pár héttel, talán kettővel, a kocsmában megszólítottam, megkérdeztem jól van-e, mert nem úgy nézett ki, de azt mondta, persze, és elszavalt egy JA verset Latinovits hangján.
Szomorú nap volt az, pedig berúgtunk.

üdv:
-wilson

guga 2012.08.21. 23:48:41

@kennyking:

Varga Miki, Vikidál, III/III vagy Pataky, vagy akár Beatrice, vagy Hofi. Csak szelep, a mindenkori hatalom, ami mindig ugyanaz találta ki, hogy kitombold magad,. aztán törődj bele. Annuit Coeptis, nem tehetsz semmit, max. érezd jól magad.

Rosszindulatú Vászka 2012.08.21. 23:50:18

@wilson77: írni kellett volna a Homárra akkor rögtön és visszakérni a jegy árát :)

kennyking 2012.08.21. 23:50:28

@guga:" Ettől függetlenül Isten létezik, és magasról tesz ezekre az idiótákra egyházastúl, gyülekezestül, nem szorul rájuk. "
Telitalálat!

wilson77 2012.08.21. 23:50:36

@Egyed Ildikó:
Kedves Egyed Ildikó!

Kegyed egy tündérpofa. :)

üdv:
-wilson

guga 2012.08.21. 23:51:54

@Rosszindulatú Vászka:

Hogy stílszerű legyek, rossz hírem van, bakfark dániel bakelitjeinél már rég messzebb járok, amellett, hogy a nejem zenetanár, csak nem reklámozom, s pont ennek köszönhető. Az az ember már rég nem a zenei tudásából él, hanem abból, hogy mekkaorát szarik, mekkora celeb, kit kúr meg, kit nem vesz feleségül. Egy szánalmas barom lett, aki a köznép igénytelenségéből él meg. Nem zene.

2012.08.21. 23:54:28

@guga: Privát ment..amott. Látom, épp "bent voltál" ott is.

Rosszindulatú Vászka 2012.08.21. 23:54:39

@guga: ellenben arra remek példa az a Bafark doboz is, pont, mint az Edda stb, hogy a szocista hiánygazdálkodás kényszertermékei. Ha nem volt jugózó, vagy NDK-zó, vagy Cseszkós ismerős, akkor vagy azok, vagy semmi.

Csigafattyú 2012.08.21. 23:58:53

Mi az, ratyi, irigykedsz Patakyra? Fáj, hogy még vannak régivágású férfiak, akik nem olyan kis nyuszipuncik, mint amilyeneket a magadfajták akarnak nevelni? Aki pofánver, ha az anyját szidod, és lepatkányozza, aki a sötétből megdobja egy üveggel?

Hogy az a baj, hogy hisz az ufókban? Merthogy az mese, miegymás? Papa, te talán nem hiszel például a holokausztban? Mindenki olyan baromságot nyal be, amilyen jólesik neki, amíg azzal nem árt senkinek. Ja, bocs, ez a fenti kettőből csak az ufóhívőkről mondható el...

wilson77 2012.08.21. 23:59:09

@Rosszindulatú Vászka:
kedves Rosszindulatő Vászka!

Szerintem akkor egyikünk sem azzal a kétezer forinttal törődött. Én spec fogtam, és leléptem a Nyugati felé, szipogva.

@guga:
Kedves guga!

Na jó-jó, ez rendben is van. És az is igaz, hogy nem értek se Bakfarkhoz, se Benkőhöz, se a bulvárhoz (és még nagyon sok mindenhez), de nem lehet-e az, hogy a celebségét nem a lantművész voltával vívta ki, az állt a középpontban, hanem a különféle izgágaságai?

üdvök:
-wilson

guga 2012.08.21. 23:59:20

@Putyilov gyári melós:

Hobo-t elég közelről ismerem, valamikori lágymanóban még Billel nyomta, azóta ő is egy megfáradt, bedarált és kiállhatatlan arc lett, aki csak osztja az észt, de elég megkeseredett. Nem tudom történelemtanárnak jó volt e, de ha azt tanította, amit diktáltak, akkor szégyellje magát :D nem kb. 1000 évesek vagyunk, a római pápoa Attilának, a Hunok királyának már 400 környékén könyörgött, hogy ne vonuljon be oda.

Putyilov gyári melós 2012.08.21. 23:59:52

@guga:
"Egy szánalmas barom lett, aki a köznép igénytelenségéből él meg. "

Tévedés, már ő is igénytelen, lezüllött fasz.
Kollegám vagy két éve volt nála pár üveg borért és lemezekért, ajándékba szánta.
Benkő egy szál faszban, tök részegen fogadta egy összeokádott, összepisált, összeszart bazi nagy lakásban.
Egyedül a borospincéje van rendben tartva.

Putyilov gyári melós 2012.08.22. 00:02:36

@Csigafattyú:
"Fáj, hogy még vannak régivágású férfiak, akik nem olyan kis nyuszipuncik"

Broaff, Pataky elvtárs maga bőgte tele a sajtót, amikor Bea asszony az impotenciája miatt kibaszta :O))))

wilson77 2012.08.22. 00:02:38

@Egyed Ildikó:
ja-ja, ezt láttam, nézem.

Hát nem egy kimért, decens úr?
Mondjuk, nem annyira. :))

-wilson

guga 2012.08.22. 00:03:05

@Rosszindulatú Vászka:

Mert valószínűleg nem éltél abban a korban, amikor nszk-ból rendeltük a bakelitot és eleve felbontott Kreator, Destruction, és Venom lemezeket kaptunk :D

Abban biztos vagyok, hogy nem hallgatták meg :D

És, hogy ontopik legyek, mert Pataky disztraksün előszeretettel trágár, szopjon le ahol van, és úgy ahogy van, a világ kiszaladt alóla, csak szopta a szabadkőművesek farkát ingyen.

Rosszindulatú Vászka 2012.08.22. 00:05:41

@wilson77: hát ja. Kicsit szomorkodtunk a cigiteraszon, vártuk, hátha mégis lesz második rész, osztán hazakullogtunk.

Putyilov gyári melós 2012.08.22. 00:07:59

@guga:
Na ez legyen a végszó mára, jó éjszakát mindenkinek, Pataky, Dalos és a többi besúgófasz meg szopjon sokat :O)))

Rosszindulatú Vászka 2012.08.22. 00:09:24

@guga: hát nem, a metál nekem szívás, sőtmitöbb, nekem már a tranzisztor is magától az Ördögtől való :)

Abban a szerencsés helyzetben voltam kiskamasz, hogy "nyugati" zenében nem szűkölködtem, bár bevallom a metál nekem fehér folt, illetve zaj. Kicsit röstellem is.

guga 2012.08.22. 00:14:19

@wilson77:

Te is lehetsz celeb, vagy akár én is, elég ha sokat nyom a média, onnantól már tök mindegy mit csinálsz, rólad szól. Az emberek epedve várják, hogy kőkómás fejjel kisétálj a budiba és az élet nagy igazságait megfogalmazd, hogy mennyi szénsav kell a fröccshöz, vagy a sör öl és nyomorba butít. Inni fogják a szavaidat, attól teljesen függetlenül, hogy igaz, vagy nem igaz. Ki vannak éhezve az igénytelenségre, erre idomították őket.

panelburzsuj 2012.08.22. 00:14:58

@hardenberg:

Golden Earring harmadik vénségnek? :)

Papa, buksi kiszökött! 2012.08.22. 00:16:31

@Csigafattyú: te önjelölt humorista, Pataky a férfiideálod? :) hol nőttél fel, te szerencsétlen? :)

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.08.22. 00:18:52

Kedves libsibolsik!

Miért nem arról írtok, hogy szárnyal a forint?
www.portfolio.hu/deviza_kotveny/deviza/nem_all_semmi_sem_a_forint_utjaba_itt_az_uj_egyeves_csucs.171652.html

Hallgattok, mint szar a fűben???

Rosszindulatú Vászka 2012.08.22. 00:20:50

Jelzem a Rolling Stones, hamár szóba került sztem a XXI. század egyik orvosi csudája, valamint remek illusztrációja annak, hogy a drog meg a szesz nem is ártalmas.

@guga: végülis azt is meg lehet érteni, hogy ezek a főodorból kicsúszott arcok szeretnénk profitálni a múltjukból, csak nem kellemes nézni a vergődésüket.

wilson77 2012.08.22. 00:22:54

@Kara kán:
Kedves Kara kán!

Mert ez a poszt nem erről szól.

üdv:
-wilson

7esbusz 2012.08.22. 00:23:06

Én azért adtam volna még egy posztumusz Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést Zámbó Jimmy-nek is. Ha már.

nápolyi maszti 2012.08.22. 00:32:25

A halhatatlan Edda-korszakról csak annyit, hogy a YouTube-on elérhető az a dokumentumfilm, amelyben Slamo és a többiek elmesélik, Atti hogy baszta át őket, mint szart a palánkon. Egy másik tévés dolgozatban néhány évvel később egy szupergazdag romacsalád esküvőjén tűnik fel, a szervezett alvilág ismert képviselői sustorogva. (Lehet, hogy akkor már megvolt a zálogháza, talán valami szállítmányt tutiztak le), Mióta nem Slamo írja a dalait, említésre méltó zenei teljesítménye nincs, hányni kell attól, amit csinált, minden megnyilvánulása maga a megtestesült hazugság -- úgyhogy valóban méltó helyre került a fidesz kitüntetése.

Rosszindulatú Vászka 2012.08.22. 00:35:11

Azért azt el kell ismerni, hogy nem sok magyar gitárosnak van szobra. Ugye az az elütött srác Agárdon, meg a Béla.

Papa, buksi kiszökött! 2012.08.22. 00:44:23

@Kara kán: Kedves Tudományos munkatárs, gondolom a harmadik sort már nem olvasta el a hivatkozott műből: "A világban általánosan pozitív a befektetõi légkör, ez táplálta a forint erejét." Pedig azt hitte, végre egyszer Matolcsy megcsinálta a tutit.

vénkujon 2012.08.22. 00:54:01

@Kara kán: ez azé' van bazmeg, mert a sok naplopó szabin volt. még nem nagyon mozgolódtak. de ami késik... amúgymeg emlékezzünk közösen kósa cucu, meg szógyártó peti feketehétvégéjére. igaz, ez tényleg off bazm, de ha már így bérugtad az ajtót...:D

tundrazuzmo (törölt) 2012.08.22. 02:15:40

ÁLLAT EZ AZ EDDA!!!
A kör közepén állat!
Meghallgatják minden majom!
Álmodtam egy vidrákat magamnak!
Őrzöd a delfint, nem tudod mennyit, valamire rák!
Kérlek, feküdj nyugodtan, csak én moszkitó, csak én, moszkitó!
Érzi cápátlan (minden sharkon álltam már) lett sorsa, keselyű könnye arcát borza!
Szélvihar, mi pocokra vágyunk!
Mi vagyunk a pók, mi vagyunk a véreb!

pimpalini 2012.08.22. 03:20:04

Ez a Pataky Attila hihetetlenül gáz személy.
Én szégyellem magam, hogy ezek után, a kitüntetés ténye miatt egy kalap alatt emlegetnek majd vele, pedig jómagam még meg sem kaptam a köztársaság lovagkeresztjét...

Elképesztően untam és nem kedveltem már az Eddát sem a sörszagú, lakótelepízű zenebonájával, volt olyan időszak, amikor ki sem lehetett kerülni.

De ezek után a mulatós már a legalja kategória volt. A zálogházazás meg a régi rajongók és általában véve a normális értékrendű emberek pofán röhögése. Ezek után minden múltbeli, jelen-, s jövőbeli cselekedete az álszentség fingszagú ködébe vész.

Ilyen embert kitüntetni két okból lehet: karikatúra, velős irónia közlése általában véve a magukat, s plecsnijeiket nagyon komolyan venni szándékozó művészkedők számára; vagy éppen valaki ott fenn régen Edda-rajongó volt; netán azért, mert megtehetik.

Amúgy nem baller vagyok, mielőtt nekem esne valaki...:)

nemecsek ernő áruló 2012.08.22. 06:11:47

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Ne is haragudj, de ott nem azzal volt a gond, hogy jobboldali, hanem hogy egy működő, és prosperáló színház éléről leváltották a vezetőt, és egy látványos elmebetegnek osztották ki, aki nyilvánvalóan gyógyszeres kezelésre szorul. Imádom Dörner szinkronhangját, de amit abban a pályázatnak nevezett fosban összeírt, arra kultúrországban körberöhögik, hogy "te beteg vagy öcsém"!

nemecsek ernő áruló 2012.08.22. 06:18:56

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Furcsa módon a szintén erős jobboldali kötődéssel bíró Nemcsák Károly József Attila színházas kinevezésénél semmilyen hiszti nem volt, szóval jó lenne, ha abbahagynád a mocskos hazudozásaidat, te fasz!

2llkedő 2012.08.22. 06:48:56

@pimpalini: "vagy éppen valaki ott fenn régen Edda-rajongó volt; "

Pataky írta és énekelte Viktor himnuszát "A kör"-t.

LAVÓRVAGÁNY 2012.08.22. 07:37:56

Először akosh, mosmeg ez a gyökér. Min csodálkoztok? Ha pákó nyalná fényesre a királyi valagat, ő is kapna valamit.

Szalacsi_Dezső 2012.08.22. 07:42:41

Engem egy dolog zavar az Attisban. Az y a neve végén. Az hogy lett? Mert hogy egyszerű miskolci gyerekként és anyakönyvileg bizony Pataki és nem Pataky. Vajon ez így legitim?

nu pagagyí 2012.08.22. 07:43:02

A két rokonlélek, Orbán és Pataky biztosan jól megértik egymást. Mindkettő komoly kezelésre szorul. Remélem a díjból futja majd a művész úrnak is és kibeszélhetik problémáikat a grazi intézetben.

Környezettudatos 2012.08.22. 07:47:09

@Csigafattyú: Faszkalap! Akkor is ekkora arca lenne ennek a nyugdíjas korú zacis cigánynak, ha nem áll ott 2000 rajongója és a testőrei? ...csak nem ez is cigány, hogy falkában bátor, egyébként meg minden sarkon szopott már?!

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2012.08.22. 08:21:47

Szánalmas ez a műdalénekes, egy pojáca.

A bóvli kormány, bóvli embere.

Attila van még segg...

2012.08.22. 08:21:56

Tegnap láttam ezt az embert az Echo TV-n, éppen azt fejtegette, hogy egy ecuadori barlangban aranylemezek ezreire vésve őrzik a félméteres fénylények az emberiség valódi történelmét.
Én meg közben azon töprengtem, hogy ha ez az arc ilyen magas állami kitüntetést kapot, akkor vajon mit kaphatott a pszichiátere?

Munchausen 2012.08.22. 08:22:14

Tolmacsolnam Attilahoz hasonlo eletvitelt elo ismeretlen ismerosom szavait amit a hirrel kapcsolatban hozzam intezett. ;-))
"Nem ertem mi a gond ezzel a kituntetessel, mindenki tudja, hogy Orban kezebol eszik a manus, meg az is lehet, hogy o tartotta rendben az asszonyt."

En nem itelem el a mulatos meg zacis tevekenysege miatt, de az ufozast azt nem tudom megbocsajtani, szoval adja vissza a dijat, lehetoleg Schmidt Pal alamfonek.

2012.08.22. 08:28:22

@THK: Pont ezt akartam én is felemlegetni! Emlékszem, Feró valami olysmit mondott akkor, hogy "Hujuj, ebből baj lesz, ne politizáljunk". Baj is lett, mindenféle, mindkettő politizálása félresiklott...

euAgWzgmmtq7K 2012.08.22. 08:32:24

Révész Sanyika jobban megérdemelte.

THK 2012.08.22. 08:53:51

@the Static: pontosan, nekem is rémlik, h Ferót zavarba hozta vele...
(akinek azért legalább volt annyi esze, h idővel leállt a nyilvános politizálással)

Kabbe (törölt) 2012.08.22. 09:03:35

a dáridózásért is adnak valamilyen plecsnit?

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.08.22. 09:04:02

Hogy beindultak a Gyurcsanyista megmondó emberek.
Öröm nézni ahogy a hazai rockélet egyik legjelentősebb figuráját pusztán politikai alapon szidjátok.

Hozzászoktunk teszem azt. Elég olvasni a régebbi kommentjeiteket Ákossal, Egerszegivel vagy épp Gyurtával kapcsolatban.

Nics mégegy ekkora kultúrnáci gyülekezet a földön, mint a hazai magát baloldali liberálisnak nevező bérrettegő féreg népség.

Sir Galahad 2012.08.22. 09:07:01

Én valamikor nagyon szerettem az Eddát, de amit ma Pataky művel, az már csak paródiája annak, ami a zenekar egykor volt. Tavaly az egyik szomszéd faluban játszottak a falunapon - ingyen koncert volt, megnéztem, bár ne tettem volna... viszont az ufózást túllihegni hülyeség. Pataky egy celeb, aki igyekszik időről időre reflektorfénybe kerülni és ennek érdekében néha mond valami olyat, amiről azt gondolja, hogy figyelemfelkeltő. A popszakma így működik, ezt butaság komolyan venni.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.08.22. 09:11:31

@Sir Galahad: Ezzel még egyet is értek hogy paródiája önmagának ma már.

De ha figyelembe vesszük, hogy nincs kb 30 éve gitározós tábortűzes este Edda dal nélkül, akkor lehet mégis megérdemel egy szaros plecsnit.

Ahogy Bródy is megérdemelte vagy Hobo.
Igaz Bródynak a baloldalisága ellenére is fura mód a Fidesz adta a Kossuth díjat 2000-ben.

egyatlagosfelhasznalo 2012.08.22. 09:36:15

Csak a tényszerűség kedvéért, tisztelt cikkíró: az EDDA 1983. december 17-én hivatalosan feloszlott, Pataky Attila nevű ripacs azóta haknizik az épp aktuális bandájával EDDA művek néven. Azért lássuk be, a lakodalmas rock, a smukkok és flitterek kicsit messze vannak az eredeti EDDA művek őszinte, kőkemény rockzenéjétől, a munkásruhától és a kopott bakancstól...

THK 2012.08.22. 10:20:01

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: a tábortüzeknél játszott dalokért nem ez a bohóc, hanem Slamó érdemelné a plecsnit!

Érdemes megnézni a Youtube-on a föloszlás utáni riportfilmet, abban elmondják a tagok, h az összes nagy dalt egyedül Slamó írta, Pataky csak megegyezés miatt került rá szerzőként...

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.08.22. 10:35:52

Amit a libsibolsik szidnak, az csak jó lehet. Tá-rá-rá-rám!

Le_Penseur 2012.08.22. 10:53:55

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Egy szaros plecsnit valóban megérdemelt volna, de magyar állam által adományozható legmagasabb kitüntetést?
Előadóművésznek ripacs, üzletembernek csóró, magánélete minimum zűrös...

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2012.08.22. 12:11:10

@Kara kán:

Ez ám az érv...
Egy birkának nem is kell több.
Az ellenségem ellensége a barátom, oszt jónapot.

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2012.08.22. 12:15:54

@Le_Penseur:
Ennek az egésznek van egy szomorúbb üzenete.
Az egész jobbos, nem inkább narancsos, (mert a fidesznek kb. annyi köze van a jobboldali értékekhez mint bajnainak a munkásmozgalomhoz) oldalon nem volt senki de komolyan senki olyan ember aki hmmm... érdemesebb lett volna erre a díjra?
A narancséknál tényleg sehol egy olyan művész, tudós, sportoló akinek lehetett volna adni és mellesleg még fel is néznének rá a zemberek?

Sir Galahad 2012.08.22. 13:29:57

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Ha figyelmesen elolvasod a hozzászólásomat, láthatod, hogy nem kifogásoltam a kitüntetését - a mostani teljesítményét meg, ha jól értem, hasonlóképp látjuk.

Csigafattyú 2012.08.22. 14:26:17

@Környezettudatos: És neked csak az interneten, névtelenül, az érintett háta mögött? Gyere, összehozlak vele, mondd a szemébe. Ha vállalod, nem hiszem rólad, hogy egy nyúlszar vagy.

Környezettudatos 2012.08.22. 14:29:16

@Csigafattyú: Ugyan, lazíts. ....és talán majd én hozlak össze vele, hogy nyald egy kicsit a seggét...közelebbről ismerem, mint te. :)

Csigafattyú 2012.08.22. 14:41:52

@Környezettudatos: Perszepersze, neked az unokaöcséd szobatársa volt, és ő mesélte, hogy már az óvodában is magára borította a kakaót, és te is hozzávágtad a kakasos nyalókát egyszer, amitől sírva elfutott. Ismerd be nyugodtan, hogy egy fotelből kifolyó dagadék vagy, aki alfahímet próbál játszani a neten, szigorúan csak névtelenül.

pannonfunk 2012.08.24. 14:46:23

@wilson77: Se Balatonban, se EK-ban nem dobol már. De ezekszerint legalább még él...

wilson77 2012.08.24. 15:07:48

@pannonfunk:
Kedves pannonfunk!

Nem, sajnos nem dobol már: aligha alkalmas rá.
Ha jól tudom, de akár te, akár kedves @Rosszindulatú Vászka: megerősíti, az emlékezetes Gödörbéli koncert után már mint csak vendég ugrik be olykor, és akkor is valami kisebb dobon játszik (általában a Szabadíts meg c. számot énekli, egyébként félelmetes áthallásokkal, katartikus állapotban).

Vagy egy éve, de lehet, kettő is van már - hogy ne csak kocsmai történetet meséljek -, hogy a Határ úti buszvégállomáson összefutottam vele a 66-os buszon, szegény, nem volt valami jó állapotban. Ment hazafele (a Wekerlén lakik valahol), egy vagy két buszmegállónyit, sörös dobozokkal a kezében.

Nagyon szomorú voltam.

Üdv:
-wilson

magua81 (törölt) 2012.08.25. 09:56:22

Pataki a 90es évek műsodik felében kezdett el dáridózni és tíz évvel utánna politizálni. Tudom hogy szőrszálhasogatásnak tűnik de nem az.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2012.09.13. 17:07:42

@tundrazuzmo:
Köszönöm! A pocok szép, a pocok csodálatos!
süti beállítások módosítása