Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Viktor, rúgjatok csak bele Magyarországba!

2012.04.13. 07:51 Spejbl

Mi a köztársasági elnök szerepe? Hogyan lehet porig alázni Magyarország lakosait? Maradt-e egy csöppnyi jóérzés is a FIDESZ vezetőiben?  Áder vagy Kövér lesz az köztársasági elnök? Sok kérdés, ráadásul szomorú kérdések. Azonban az utolsó talán nem is olyan nehéz megválaszolni, a találgatások e két névre szűkültek. Időnként hallani néhány halk hangot, legutóbb például néhány fővárosi KDNP-s mondott más nevet, de összességében nagyon úgy tűnik, hogy a már említett két személyen kívül senki nem jöhet szóba a tisztség betöltése szempontjából. VÉLEMÉNY

De mégis mi a köztársasági elnök? Eddig sokat hallhattunk arról, hogy az ország arca, olyan személy, aki a nemzeti egységet képviseli, sőt, az új alaptörvény fényében mindenek fölött álló tekintély, akit támadni sem lehet, aztán hamar kiderült persze, hogy nem azért nem lehet támadni, mert nem érünk fel hozzá, mert még arra sem vagyunk méltóak, hogy egyáltalán szánkra vegyük becses nevét, hanem azért, mert egy mondvacsinált dogmával, egy fröccsöntött és képmutató hittétellel akarja megvédeni saját rég elvesztett becsületét, érdekeiket és kiskatonáját a nemzeti együttműködés rendszerének feje és bíborosai.

A köztársasági elnök posztja köré írt és mondott kenetteljes, de álszent szavak, csak még inkább kiemelik, hogy csak egy bábra van szükség, aki mindent megtesz a kormánynak vagy egy olyan látszólag önálló személyre, akinek a hűsége soha nem lehet kérdéses. Az eredmény persze ugyanaz, azzal a különbséggel, hogy Schmitt esetén legalább még a látszatra ügyelni lehetett: sportoló, olimpikon stb., míg Kövér vagy Áder esetében már nincs színjáték sem. A köztársasági elnök szerepe pusztán annyi, hogy ne akadályozza a mindent eltaposó gépezetet. Tényleg ezt az üzenetet kell képviselnie egy köztársasági elnök személyének? Tényleg azt akarjuk, hogy arról ismerjenek meg bennünket, hogy az ország, ahol a hatalmasoknak mindent lehet? Hogy Magyarországnak megfelel a feudalizmus? Szerintem nem.

Nemzetről, együttműködésről, közös jövőről beszélni akkor, amikor az egyetlen cél a hatalom bebetonozása, a saját érdekek védelme? Ez a pitiánerség és a szégyentelenség netovábbja. OV-ék már úgysem akarnak tenni mintha érdekelné őket a demokrácia, nincsen nemzeti érdek, nincs tisztelet az emberekkel szemben, kizárólag csak a személyes érdek létezik.

Gusztustalan és félelmetes dolog, ha meg merik csinálni , hogy egy pártkatonát ültetnek a székbe, hogy veszik a bátorságot(bár a bátorságukban nem kételkedek), hogy így alázzák meg a köztársasági elnöki posztot és Magyarország lakosait. Hát ennyit jelent a nemzeti együttműködés és a hazaszeretet? Sajnos úgy látszik, hogy van, akinek igen. Megteszik, mert úgy érzik, nekik mindent lehet.

Ha hozzánk és Yoda mesterhez hasonlóan te is úgy érzed, hogy komoly zavar van itthon az Erőben, hogy ideje lenne, ha végre rólunk, egyszerű polgárokról is szólna ez az ország, ha bontás helyett építkezés kezdődne, akkor csatlakozz hozzánk a fészbukon! Klikk: az amerikai fiú a fészbukon

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönjük, ha ajánlod ismerőseidnek!

Fontos: Ha van valami, amit szívesen megosztanátok velünk, akkor azt elküldhetitek erre a címre: azamerikaifiu@gmail.com


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

Szólj hozzá!

Címkék: köztársasági elnök

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása