Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Egy ember, egy párt és egy ország tragédiája

2012.04.02. 09:20 Herkules Irma

Schmitt tényleg az alapvető erkölcsi értékek fölött áll? Ha ezt elfogadjuk, ha ebbe beletörődünk, az már maga a vég. De hogy is van ez? És miért csinálja ezt velünk a kormány? Félek, hogy a magyarázatok meglehetősen félelmetesek. Az, hogy Schmitt ma lemondott - nem hősként, önfeláldozó államférfiként, ahogy ezt megpróbálták kommunikálni a Parlamentben -, önmagában még nem változtat semmin, de lehet valami nagyon fontosnak a kezdete.  VÉLEMÉNY

 

Húsz évvel a disszertáció beadása után Pál már egészen másként emlékszik annak körülményeire. Férfi munkáról beszél újra meg újra, még most a Parlamentben is, amivel azt próbálja bizonyítani, hogy megdolgozott a kisdoktori címért. Máskor meg, esetleg néhány perccel később, már a kor szokásairól hallunk (Kövértől is), amivel azt üzeni, hogy környezetében mindenki más is hasonlóan csinálta, szóval voltak, akiknek egyáltalán nem volt szüksége a férfimunkára, ha pedig mások csalhattak, akkor neki miért ne volna szabad? Milyen jogon vetheti ezt bárki is a szemére? Ezek volnának az érvek? Ennyi volna a tisztességbe vetett hit? Ennyire korruptnak, behülyíthetőnek hiszi, hiszik a magyar embereket? A válasz sajnos megdöbbentően egyszerű: pontosan. 

Hogy nagy meló volt, azt talán könnyebben elhinné az ember, ha legalább 90 különböző szövegből ollózta volna össze valaki azt a dolgozatot (akkor legalább az olvasás nem maradt volna el), így, hogy kettő lefedi több mint 90%-át a terjedelemnek, kevéssé hihető. Pál még is hiszi, hogy igaza van, azt pedig rohadtul nem érti, hogy másnak mi a problémája vele és ezzel az egésszel, napok, hetek hónapok óta. Nem érti ezeket a reakciókat, de miért is érteni, mikor mindig egy totálisan biztonságos laboratóriumi környezetben, távol a valóságtól létezett. Ő a FIDESZ-ből csak az erőt, az ambíciót látta korábban (így volt a rendszerváltozás előtt is az államhatalommal), akkor meg mi ez a zegész iten most?

Schmitt a magyar Kalap úr (persze ez még semmi alól nem menti fel, ő vállalta ezt a bohóc szerepet), akinek amerikai testvérével Mr. Gerison oktatta a South Park korábbi évadaiban az iskolásokat. Egy kesztyűbáb, aki nem tudja, nem érti, hogy igazából nem ő irányít, hogy minden mozdulatát egy idegen kéznek, minden szavát egy idegen szájnak köszönheti, ő maga lassanként már nem is létezik. Schmitt mindezt nem akarja felfogni, jobb, kényelmesebb és biztonságosabb dolog elhinnie, hogy ő fontos, hogy nincs semmi baj, hogy most is megvédik. A FIDESZ-nek pedig jó, ha van egy báb, aki minden parancsot kérdések nélkül teljesít. most, amikor az utolsó utáni esélye lenne gyónni, akkor is gazdáinak dolgozik, de hiába, ezt a csatát már nem lehet megfordítani, megnyerni meg végképp, hisz rég elveszett a hitelességnek, a tisztességnek még a látszata is.

Schmittnek eddig nem kellett csalódnia. OV idáig kitartott mellette. Viktor azt mondta, hogy érinthetetlen Schmitt, ezzel persze nemcsak azt üzente, hogy fogja be mindenki a pofáját, de a menekülőútvonalat is megteremtette magának, ő annyira tiszteli a köztársasági elnöki tisztet, hogy jámbor szolgaként hogyan is emelhetne szót ellene? Ez a kettős beszéd, azonban erősen feszegette mostanában már a varrásokat, lassan és határozottan, de repedezett és tovább reped az az összefércelt kép a valóságról, amivel a népet szeretnék etetni. A FIDESZ-es vezetés legnagyobb hibája, hogy ők maguk is elhitték a saját demagógiájukat, azt, hogy legyőzhetetlenek, hogy ők a "jók", a mindeneknek fölötte álló bajnokai az igazságnak, amiből egyenesen következik, hogy mindenki más ostoba és gonosz, ennek megfelelően megvezethető, behülyíthető jobbágy. A két valóság közti különbséget pedig egyre több elkötelezett jobboldali is érzi, így kerülhetett például szembe Szalma Botond a fővárosi KDNP feje a párt országos vezetésével. 

A saját szempontjából, az általa vallott erkölcsi szabályok szerint Schmitt talán nem hazudik, az egyetlen probléma az, hogy ennek a szempontnak semmi köze a nyers valósághoz. Schmitt nem tesz mást, csak hárít mindent - hol csúsztatással, hol hazugságokkal - ahelyett, hogy derekasan vállalná tettei következményeit, ahogy az egy egykori olimpiai bajnokhoz, egy sportolóhoz illene. Hárítja a következményeket, mert hogy vannak következmények, legalábbis kell lenniük, még akkor is, ha az őt futtató FIDESZ-hez hasonlóan annyira konokul elutasítja, hogy az általuk mantrázott, kitalált valóságképen kívül van egy másik is, amiben azok élnek, akik nem látják úgy, hogy a nemzet egységének megőrzésére a legmegfelelőbb eszköz a csalás vagy a hazugság, akik nem tapsolnak minden kormányzati intézkedésre, mert a kormányzati kommunikációval szemben ők nem látják a Pannon Puma II. sikereit, azt, hogy most kétszer akkora demokrácia van, mint korábban, akik nem érzik, hogy ma senkinek sem kell félnie, hogy jó irányba mennek a dolgok. Szóval mindazt a sok maszlagot, amiben a párt még hinni akar, hiszen, ha belátják, hogy hazugságra építettek mindent, az beláthatatlan következményekkel járna, a hatalom pedig a mai magyar politika legtöbb résztvevője számára milliószor fontosabb, mint a tisztesség. És ne keverjük össze a dolgokat, ez rohadtul nem jobb vagy bal, kormányzat vagy ellenzék kérdése. A FIDESZ végül nem mondatta le Schmittet (papíron), inkább megpróbál úgy tenni, mintha magától állt volna fel. Így nem látják gyengének a rajongók Viktort, ugyanakkor reménykedhetnek benne, hogy hamar elül a vihar.

Azonban hiába Habony, a sok állami pénz, amit a Századvégbe pumpálnak, a kommunikációs szakemberek, a pszichológusok, akik megmondják hogyan lehet elhúzni, kozmetikázni a valóságot. Hiába a cél, hogy a botrányról mindenki megfeledkezzen. Hiába próbálják beöltöztetni Schmittet a naiv kisfiú ruhájába, aki csak a mamájának akart bizonyítani, aki most egyedül maradt, aki az egész világot akarta a keblére ölelni, de a gonosz világnak nem kellett az ölelés: túl sokat láttunk már belőle, és túl nyilvánvaló a pitiánersége, főleg, ha a SOTE rektorának lemondását tekintjük ellenpéldának. És ugyanígy túl sokat lehetett már látni gazdáiból is, akik most egy OV-től jobbra álló új köztársasági elnököt emlegetnek, mert fontosabb a kötődés a tisztességnél, az ország érdekénél a hatalom.

"Ha egy százalék esélye van annak, hogy az egyetem rosszul jár, akkor fel kell álljak" - mondta a leköszönő rektor. Ha 100% esélye van annak, hogy az ország Schmitt Pállal rosszul jár, ő akkor is marad, ha nem, akkor eljátsza a nagy halált, ahogy ez kevéssel ezelőtt meg is történt... Mert fontosabb a hazug önigazolás, mint az ország, a nemzet, aminek egységét féltve magyarázkodik. És fontosabb mindez a FIDESZ vezetésének is. Történelmi lehetőséget kapott ez az ország, ez a köztársasági elnök, sőt, a FIDESZ is, hogy elinduljon végre a megtisztulás, azonban utóbbi kettő (Schmitt és a FIDESZ) egyértelműen nem akar változást (ez a lemondás mikéntjéből és az azt követő hangokból is kiütközik), marad tehát a harmadik az ország jóérzésű lakossága, kár lenne elszalasztani. Mert a saját privát valóságok korának végre le kell járni. Hazudni, lopni, megtéveszteni bűn Magyarországon is, ezt kell bebizonyítani. Nem egyszer, hanem mindennap minden percében. Egyelőre persze mindez csak remény, de kevéssel ezelőtt még ennyi sem volt, most pedig Schmitt tálcán kínálja valaminek a kezdetét.

 a videón 1:54-től beszél Schmitt

Bizony 13:16kor lemondott Schmitt! Jó lenne azt hinni, hogy többről van szó, mint pitiáner politikai húzásról, a legkisebb veszteség késői felméréséről, ezt sajnos már biztosan nem fogja elhinni neki senki az elmúlt napok, hetek, hónapok történései, hazugságai után. Schmitt lemondott, de nem látja a problémát, nem érti, hogy miért történik mindez, áldozatnak mutatja magát még most is, magyarázná bizonyítványát, aminek hallgatására senkinek nincs szüksége. Schmitt felállt, de változik valami? Vagy majd előkerül egy újabb kesztyűbáb? Folyhatnak-e úgy a dolgok tovább, ahogy eddig folytak? Ez úgy tűnik, hogy rajtunk, kisembereken áll.

Ha hozzánk és Yoda mesterhez hasonlóan te is úgy érzed, hogy komoly zavar van itthon az Erőben, hogy ideje lenne, ha végre rólunk, egyszerű polgárokról is szólna ez az ország, ha bontás helyett építkezés kezdődne, akkor csatlakozz hozzánk a fészbukon! Klikk:  az amerikai fiú a fészbukon

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönjük, ha ajánlod ismerőseidnek!

Fontos: Ha van valami, amit szívesen megosztanátok velünk, akkor azt elküldhetitek erre a címre: azamerikaifiu@gmail.com


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

Szólj hozzá!

Címkék: magyarország schmitt

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása