Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Takarékosság, vidám nyár! (IV. fejezet 2. rész)

2012.03.15. 07:45 Herkules Irma

Irina néni elmondta oroszon, hogy tapasztalatai szerint a lányoknak imponálnak a takarékoskodó fiúk, ráadásul, akinek betelik a gyűjtőlapja a tanév végéig, az egy jeggyel jobbat kap oroszból! Naná, hogy ezt mondta, mikor ő a takarékossági megbízott tanár a suliban, biztosan még jutalmat is kap, ha elég gyereket beszervez, anélkül, hogy azok még időben megsejtenék mi vár rájuk. Ősszel oroszon még le is fordíttatta velünk azt az idétlen verset, ami a gyűjtőlap hátulján áll, utána pedig vagy egy hónapig minden feleltetésekkor olyanokat kellett neki mondani, hogy: Vigyázz! Ha elveszted, elvész a pénzed! meg Takarékosság, vidám nyár! vagy Fillérből lesz a forint! És én egy csomó ideig bevettem mindent. Jól átvertek a szemetek.

Az amerikai fiú IV. fejezet 2. rész

Hogy ne keseredjek el? Hogy a visszaváltott üvegekért kapott pénzt, a malacpersely tartalmát és nagymama bélásait is hozzácsapva közel nyolcszáz Forint lesz a zsebemben? Hogy markoljam fel a nagy pénzt és kész?

Hát idáig én is így gondoltam, de a vasboltban múlt héten azt mondták, hogy ha meglesz majd a stex, akkor vegyek inkább egy új Kamát, mert az sokkal férfiasabb, sportosabb, strapabíróbb, mint az az idétlen bicikli a reklámban. Összességében meg egy Kama olyan, mint maga a végtelen Szovjetunió. Bár nekem lövésem sincs, hogy mitől és mennyire férfiasabb, sportosabb, strapabíróbb a nyüves Kamájuk? Szerintem egy banánüléses százezerszer jobb.

– Kisöreg, Pesten is, ami mégiscsak a magyar Moszkva, mindenki ilyennel teker! Vágod? A banánalakú ülés meg amúgy se kellően korszerű, mert ha az lenne, akkor ebbe a boltba is rég olyat szállítanának az oroszok. Érted? Ideje felébredni, elérkeztünk az űrkorszakba! Na, de még ha egy rakás szar is az összes ruszki bicikli, az azért rohadtul biztos, hogy a te kopott, régi Campingednél jobb bármelyik, nem igaz? Meg másmilyent nálunk úgyse kapsz.

 

Becsszó; én megpróbáltam mindent pontosan úgy csinálni, ahogy a tévében láttam, de nálunk, ebben a nyomorult faluban még ez se elég. Nekem csak egy frankó bicaj kellett volna az új élethez, de itt ehhez még ezer év is kevés. Míg egy jó westernben negyedóra is elég, és már nemcsak hogy eszméletlen, őrjítő sebességgel vágtat a kovboj a prérin vagy a hegyek között, de a sarkában ott nyüzsög millió mindenre elszánt, gonosztevő gringó, esetleg billió minden hájjal megkent fejvadász, netán alig nyíllövésnyire mögötte ott huhog csillió skalpolós indián, a legrosszabb fajtából. Láttam elégszer a saját szememmel! De takarékbélyeg-gyűjtésről, végtelen spórolásról, fagyi- és rágómentes kegyetlen évekről szó sem esik. Ott anélkül is simán akad járgány és kaland, nekem meg nemcsak hátasom nincs, de ráadásul nem akar üldözni még a kutya se. Se bicaj, se balhé, csak bélyegek ameddig a szem ellát. Mert lehet, hogy bármit megvehetnék majd ennyi pénzért, mikor május végén beváltom az egészet, de nálunk nemcsak biciklit, de még bármit se lehet kapni, ami egy igazi harcosnak kellene. Pesten meg még dollárbolt is van! Szóval nincs igazság a földön! Rohadtul nincsen. folyt. köv.

Tetszett? Te is gondoltál rá, hogy cowboynak állj vagy szisszenés nélkül bírtad a rókabajuszt? Akkor csatlakozz Az amerikai fiúhoz a fészbukon! Klikk: Az amerikai fiú a fészbukon

A regény korábbi részeit itt találod.


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként. Mostantól Politikai Ateista is Az amerikai fiú csapatában! Írásait keressétek a Sorok között c. rovatban!

Szólj hozzá!

Címkék: vidék szocreál úttörő iskolai takarékbélyeg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása