Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Az IMF ölelő karmai

2012.01.17. 07:18 Politikai Ateista

Magyarország szorult helyzetében az IMF-től remél védelmet, aki nemcsak pénzt ad, de komoly kívánalmakat is támaszt majd az ezutáni években követendő gazdaságpolitika tekintetében. Ezzel nem is lenne baj, ha az EU-s tagállamok csoportos leminősítése nem pont azt üzenné, hogy működő recepttel sajnos nyugati számonkérőink sem igazán rendelkeznek... SOROK KÖZÖTT Politikai Ateista rovata

 

Sokan nyiltan vagy csak lelkük mélyén, de leendő felszabadítóikként tekintenek az előbb-utóbb visszatérő IMF-re és reménykedve várják Magyarország leendő új "védőhálóját". Teszik ezt annak ellenére, hogy a külföldről meghatározott gazdaságpolitika nem hangzik túl bíztatóan, ráadásul szemben áll a nemzeti önrendelkezés gyakran méltatott eszméjével.Természetesen nem a Valutaalap iránti feltétlen rajongás miatt alakult ez így, egyszerűen egyre növekő tömegek tartanak a létbizonytalanságtól, a kormány újabb kiszámíthatatlan lépéseitől és azok következményektől. Kétségtelenül úgy tűnik, hogy a  matolcsizmus fényében még az IMF is csupa bűbáj.

(falfirka Görögországból)

A kormánynak pedig nincs nagy mozgástere: az IMF-fel folytatott macska-egér játék közben nem csak a belső feszültségeket kell (kellene) mérlegelnie, de a fokozódó külső nyomással is szükséges számolnia. Az EU, az IMF, az ECB és a többiek minden eszközt bevetnek, hogy a megtévedt, fekete bárányt visszatereljék a transzatlanti csordába. Hogy is mondta az Európai Bizottság elnöke?

Barroso: Minden hatalmunkat felhasználjuk, hogy Magyarország igazodjon 

Index

Aggodalomra persze semmi ok: az IMF előbb-utóbb jönni fog, választási lehetőség nincs. Az IMF készenléti hiteleken keresztül gyakorolt bársonyos befolyása pedig kifinomult eszköz az "igazításra". Az új típusú szerződés bizonyára hoz némi megkönnyebbülést, a piacok biztosan díjazni fogják. Hiú ábrándokat azonban ne kergessünk, nem minket akarnak megmenteni, csak az ország fizetőképességét, és a "fejlődés" irányát biztosítani, megakadályozni az összeomlást ami kétségtelenül nekik is fájna egy kicsit.

A jegybanktörvény benyújtásakor a hóembermintás karácsonyi kardigánjaikat a böröndjeikbe villámgyorsan bepakoló IMF delegáltak olyan súlyos csomagokkal fognak visszatérni, amelyek után valószínűleg Bokros, Gyurcsány és Bajnai megszorításait vagy akár Orbán nem-megszorításait is vissza fogjuk sírni. Az öreg kontinenst sem kell elhagyni az aktuális példákért a Görögországban, Romániában, Írországban és Olaszországban a közelmúltban bevezetett új rendelkezések sok tanulsággal szolgálhatnak a saját IMF jövőnk vonatkozásában.

Miközben figyelmünket az egyre súlyosabb, mindennapi életünket közvetlenül érintő hazai problémák, az államcsőd réme, a betétbefagyasztási pletykák, a fizetőeszköz értékvesztése kötik le, talán el is feledkeztünk egy apróságról:

Egy olyan karámba akarják Magyarországot visszaterelni, ahol éppen pestisjárvány tombol. Olyanok akarják megmutatni a helyes irányt akik már eltévedtek, és maguk sem találják a kiutat, egy olyan rendszerhez kívánják "igazitani" hazánkat amely egyre nyilvánvalóbb problémákkal küzd.  

Mégsem vártak reggelig - kilenc ország kapott leminősítést  

Portfolio

 

Átfogó, strukturális reformok, alapvető szemléletváltás nem született, az IMF, EU, ECB pénzügyi lélegeztetőgépére helyezett országok helyzete semmit sem javult. Visszafizethetetlen adóssághegyek vetnek árnyékot Brüsszelre és a befektetők nyugalmát centralizált fiskális politikával szeretnék biztosítani. Az adófizetőkre kirótt megszorításokkal és a bankrendszerbe öntött dollár és eurómilliárdokkal próbálják megakadályozni a kártyavár bedőlését. Ebbe a buliba mi is hivatalosak vagyunk, a megjelenés pedig kötelező.

 

Ha beszélhetünk még egyáltalán választási lehetőségről akkor is világos, hogy jó megoldás nincs. Államcsőd és minden ami ezzel jár vagy az elkerülhetetlen, külföldről vezérelt, a szociális és társadalmi szempontokat figyelmen kívül hagyó megszorítások sorozata, egy az összeomlás határán tántorgó közösség nyújtotta biztonsági garanciákkal. És ami a legfélelmetesebb, nagyon úgy tűnik, hogy pillanatnyilag még mindig az utóbbi a kisebb rossz.

Ha hozzánk és Yoda mesterhez hasonlóan te is úgy érzed, hogy komoly zavar van az Erőben, hogy ideje lenne, ha végre rólunk, mindnyájunkról szólna a politika, akkor csatlakozz hozzánk a fészbukon! Klikk: Az amerikai fiú a fészbukon

 

Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

Mostantól Politikai Ateista is Az amerikai fiú csapatában! Írásait keressétek Sorok között c. rovatban!

 

Szólj hozzá!

Címkék: magyarország imf

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása