Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Hűbérbirtok a láthatáron - Viktor királyod jól szolgáltad, megérdemled

2012.10.02. 11:15 Herkules Irma

király.jpgNapról napra egyre több esetben jelenik meg a sajtóban, hogy az állami földpályázatok nyertesei hogy, hogy nem fideszes csinovnyikok, pártfunkcionáriusok, pártkatonák rokonai. Ez bizony nem hangzik túl szépen. Úgy tűnhet még a végén, hogy a szép és hazafias szólamok mögött, melyek szerint a magyar gazdák, a fölművelésből élő hazai családi vállalkozások érdekében indult el ez a pályáztatás, valami más áll. VÉLEMÉNY 

Persze sajnos egyáltalán nem új dolog az állami vagyon ilyen ügyesen történő "jó kezekbe" helyezése, azonban egy darabig még élt bennem a remény, hogy legalább, ha már kiderül egy ilyen eset, akkor mindez nem folytatódhat így tovább. A hatalmi gépezet azonban most is a legjobb eszközt választotta a helyzet kezelésére, egyszerűen nem törődnek vele, befogják a fülüket, mintha a probléma nem is létezne, esetleg kikérik maguknak az alaptalan vádakat, mintha senkinek semmi köze nem lenne hozzá. A show pedig megy tovább. 

A földpályázatokat és az oligarchákat sem vizsgálhatja bizottság Origo 2012.09.11.

 

Látszólag együgyű kérdés, hogy miért jó szét- vagy kiosztani a vagyont? Miért jó munkával ellátni a rokonokat, barátokat, egykori egyetemi csoporttársakat? Új beosztásokat kreálni a kedvükért, esetleg kirúgni valakit, hogy a területen gyakorlattal, tudással nem rendelkező saját ember kerüljön a helyére? A válasz látszólag egyértelmű, az ember kapásból rávágná, hogy mindez a rövid távú érdekeket szolgálja. Vagyont, fizetést, értéket, lehetőséget kapnak a cimbik, addig kell, amíg mi vagyunk hatalmon, ki tudja mi lesz két, hat vagy tíz év múlva (ha bármi is lesz akkor még).

Botrányos földpályázat: az elnökhelyettes, az unokaöcs és a szántók NOL 2012.09.25.

 

A magyar gyakorlat, amit számos, más-más ideológiai köntösbe bújtatott kormány bizonyított már az elmúlt két évtizedben, sajnos tényleg így működik. De nem szabad elmenni egy fontos dolog mellett, az, hogy ennyire megy most a haveri osztogatás nemcsak arról szól, hogy rettenetesen túlnyerte magát a FIDESZ, és minden éhes szájat, minden sorban állót meg kell jutalmazni, hanem hosszabb távú érdekeket is szolgál.

magyarorszag_rantott_hus.jpgHogy a választási regisztráció terve leginkább azt szolgálná a gyakorlatban, hogy a biztos szavazók szavazata nagyobb súllyal essen latba, ami a FIDESZ-nek mindenképp jó, az esetleges nem rájuk szavazó bizonytalanok viszont alaposan meg lennének szűrve, nem kétséges. De kár lenne elmenni amellett, hogy miért szerencsés még egy erős, lekötelezett réteget létrehozni, mindenkit elkötelezni "az ügy" mellett, akit csak lehet, aki belemegy. Az ilyen megvásárolt emberek, barátok, elvtársak, családok igen erős szövetségesek lehetnek. A létrehozott kötelékek sokáig megmaradnak, nyom nélkül pedig nem nagyon tűnhetnek el. Ha mi bukunk, ti is buktok! Ha minket felelősségre vonnak, ti sem kerülhetitek el! A cinkosság erős szövetség, olyan viszony, ami sokat számít, ha mozgósítani kell, ha védeni kell egymás hátát, ha a pártkatonáknak a vezér szavára indulniuk kell.

Cáfolja a rokonságot, Budai Gyula bepereli a Népszabadságot HVG 2012.10.01.

 

Magyarországon a politikusok régóta magasról tesznek arra, hogy mi történik az emberekkel, populista ígéretekkel, közpénzből vagy hitelből osztogatott alamizsnával, 13., 14, 15. havi nyugdíjak ígéretével vagy azok helyreállításának ígéretével házalnak, esetleg egy tányér gulyással járnak körbe, amikor választani kell, de ennyit érünk nekik, nem többet.

békemenet21.jpg

Budai Gyula magyarázkodik: attól lesz valaki a rokonom, hogy a PTK szerint az Kettős Márce 2012.10.01.

 

Magyarország nem lesz gyarmat, marad önálló királyság egyelőre. Az Orbán-kormány most szélesíti, erősíti a kormányhoz hű nemesi réteget, a kiváltságosok hadát, hogy támaszt jelentsenek, ami megtartja, megerősíti ezt az ingatag feudális jegyeket mutató rendszert. A jobbágyok pedig maradnak, ahol az országot irányító vezetők szerint a helyük van, lent, sőt egyre mélyebben.

 

Ha hozzánk és Yoda mesterhez hasonlóan te is úgy érzed, hogy komoly zavar van itthon az Erőben, hogy ideje lenne, ha végre rólunk, egyszerű polgárokról is szólna ez az ország, ha bontás helyett építkezés kezdődne, akkor csatlakozz hozzánk a fészbukon! Klikk: az amerikai fiú a fészbukon

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönjük, ha ajánlod ismerőseidnek!

Fontos: Ha van valami, amit szívesen megosztanátok velünk, akkor azt elküldhetitek erre a címre: azamerikaifiu@gmail.com


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

 

85 komment · 5 trackback

Címkék: magyarország földpályázat

A bejegyzés trackback címe:

https://azamerikaifiu.blog.hu/api/trackback/id/tr674815150

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bizalom tolvaj politikusok 2012.10.02. 16:15:36

Szórakoztató képes erkölcstan és etikaoktatás. Bármilyen választáson, szavazáson lennie kell igen, nem és tartózkodom lehetőségnek. Tehát a listás szavazásnál is, az egyik pártra, egyik képviselőre sem választásnak. Egyik Pártra S...

Trackback: Tegyék meg tétjeiket, hogy azután elvehessük! 2012.10.02. 15:17:04

A nyerőgépek betiltása nem a vakszerencsének, hanem mint mindig, most is a nemzet felemelkedését célzó gondosan átgondolt stratégiának, a szegényekért és az elesettekért küzdő kormányzatnak köszönhető. Miközben a balliberális média egymást túlkiabálva ...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.10.02. 13:48:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: 120 ok, ami miatt nem szavaznék a Fideszre 2012.10.02. 12:59:51

Fülkeforradalom, gyorsnaszád, alaptörvény, manyup, békemenet, választási regisztráció… Bűnlajstrom 2010 áprilisától 2012 augusztus elejéig. Ha kihagytam valamit, írd meg kommentben! * 1. A Kubatov-lista 2. Pintér Sándor belügyminiszteri kinevezés...

Trackback: A náci “Mihály Arkangyal Légiója” szellemét idézte meg Orbán ópusztaszeri beszéde 2012.10.02. 12:58:21

Ösztönökre és érzelmekre ható, félelmeket ébresztő, vallásos és mitologikus elemekből kutyult szektás halandzsájában a román Vasgárda emlékét idéző harcra hívott a messiásként szónokoló miniszterelnök. Nem véletlenül szervezték az ópusztaszeri turulava...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Állítsuk meg a ......... 2012.10.02. 11:49:26

Minden eshetőségre én legelső körben elfelejtenék baktérium szűrőt használni az esetükben.
Oszt majd jöhet nekik a hepatitis cöcö.

A gulyást úúútááálooommm.

Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠ · http://stefania.blog.hu/ 2012.10.02. 12:53:04

A belterjes belvárosi liberális értelmiség rendületlenül gyanúsnak lát mindent, ami rurális, tradicionális vagy szakrális, azt pedig el sem tudja képelni, hogy a földmíves nép fiai (ide tartozik a tágabb értelemben vett Budai-család is) hogyan élnek, mi a sorsuk, mik az örömeik, mik a fájdalmaik, mik a vágyaik és mik a feladataik. Tudniillik a földmíves embernek annyi munkája van, hogy még izzadni sincs ideje, a föld a legkegyetlenebb hajcsár.

Az urbánus liberális értelmiség (ULÉ) gyűlöli a vidéket, a vidéki életmódot, a vidéki embert, és minden áron el akarja pusztítani azt azt a keveset is, ami még a vidékből megmaradt. Ezt a gonosz pusztító szándékot Mihályi Péter liberális közgazdász fogalmazta meg megdöbbentő nyíltsággal, amikor kijelentette, hogy a falura nincs is szükség: nem versenyképes, márpedig a neoliberális gazdaságfilozófiában verseny az, ami mindent meghatároz, és ami nem versenyképes, azt meg kell szüntetni.

Az ULÉ tagjai úgy gondolják, hogy nincs szükség búzafölde, hiszen a kenyér a TESCO és a LIDL polcain "terem". Pedig a TESCO-ban kapható élelmiszereket a Budai Gyula-féle becsületes földműves emberek állítják elő! A földműves ember vállalkozó szellem, tudósa és tulajdonosa földnek, az egész élete a föld körül forog. Budai Gyula "rokona" az eddig napvilágot látott információk szerint egy köztiszteletben álló, derék, szorgalmas gazda, aki élt a lehetőséggel, hogy gazdaságát gyarapítsa. AZ ULÉ tagjai pedig 'tolvaj" kiáltással nekiestek szegény gazdának, és szabályosan szétmarcangolták. Undorító.

Végezetül engedjétek meg, hogy egy híres zsidó író gondolataival zárjam soraimat:

"A zsidók nem lesznek parasztok, mert a sok évezred alatt felhalmozódó intellektuális tőke tovább öröklődik az utódokra. Az érzékenységet, az alkatot és valószínűleg intelligenciánk természetét is összeadjuk abban a génkoktélban, amik a gyerekeink. Hordozható örökség ez, és bárhol működtethető."

OkoskaTo:rp 2012.10.02. 12:53:09

Nem értem, miért gondolják bebetonozottnak a szétosztott földeket. Majd a valódi rendszerváltás után szépen elő lehet venni ezeket a "pályázatokat", és bizonyítékként felhasználni. Az Alaptörvényből úgyis kikerült a tulajdonjog szentsége, hát nincs akadálya a narancsnyikok teljes vagyonelkobzásának sem.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2012.10.02. 13:05:38

Orbán Viktor miniszterelnök két nappal a választások előtt látogatta meg Szaakasvili elnököt, akivel közösen átadta Grúzia új nemzetközi repterét.

Most az elnök csúfos vereséget szenvedett. Ahová a gonosz sunyi törpe beteszi a lábát, ott tuti a káosz, a fejetlenség, a bukta!

Orbán takarodj már a jó fenébe, te ország szégyene!

Állítsuk meg a ......... 2012.10.02. 13:08:09

"a földmíves nép fiai (ide tartozik a tágabb értelemben vett Budai-család is) hogyan élnek, mi a sorsuk, mik az örömeik, mik a fájdalmaik, mik a vágyaik és mik a feladataik. Tudniillik a földmíves embernek annyi munkája van, hogy még izzadni sincs ideje, a föld a legkegyetlenebb hajcsár."

A napszámosokat elfelejtetted megemlíteni, akik gyenge bérért zsellérkednek nekik.

Látszik is a budain, hogy egész életében a földet túrta.
Hasonlít is a vakondokhoz.

nincs1itt 2012.10.02. 13:20:11

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Fáááni b+!!! Már mindenhol rongálod a svábok jó hírnevét??

irógép 2012.10.02. 13:20:58

Hát nem tudom, jobb lenne-e, ha Gyurciék osztogatnák-e a földet maguknak és a haveroknak, aki aztán öt perc alatt adnák el szó szerint a talajt is alólunk!
A volt ballibások most nagyon kimaradnak valamiből (hála égnek), azt most fáj nekik!! Azért sírnak a bértollnokok is...

irógép 2012.10.02. 13:23:09

@OkoskaTo:rp: "teljes vagyonelkobzásának", te már nem az ötvenes években vagyunk:)) Bár látom te ideológiailag még ott tartasz!

nincs1itt 2012.10.02. 13:24:17

@irógép: tudod, akkoriban(a zemúttnyóccév) meg a rencervátás előtt is ment ez a biznic...
nem az a baj, hogy melyik politikai oldal, hanem az, hogy megtörténik!!
A fidesz pedig pont olyan, mint Pistike, akit kifütyül az úszómester, mert a medencébe hugyozik. Pistike magyarázkodik, hogy hát mindenki oda pisál!!!
Az úszómester pedig azt feleli: Az lehet!! De nem a rajtkőről!!!

tarackos 2012.10.02. 13:26:22

"Az ilyen megvásárolt emberek, barátok, elvtársak, családok igen erős szövetségesek lehetnek. "

Ezek az emberek eladók. Ha vki jobb ajánlatot tesz bármikor elárulja a régit...

Állítsuk meg a ......... 2012.10.02. 13:30:28

@tarackos:
Elég egyet bevinni és azt kihallgatni.
A leggyengébb láncszem meg úgyis köpni fog és a domino elv alapján műxik majd minden.
A leggyengébb láncszem pedig az, akit vagy nem fizettek meg eléggé, vagy később kikerül a kedvelt udvaroncok sorából.

martsika 2012.10.02. 13:32:59

@Salemi boszorkány: @tarackos: viszont érdekeltek abban, hogy a rendszer minél fennmaradjon, amíg pedig jó helyen érzik magukat a hatalom mellett, maradnak. ha nincs konkurencia, ha a pribék pribék, akkor ki tehetne jobb ajánlatot? senki. a bebetonozásnak ez a lényege.

Állítsuk meg a ......... 2012.10.02. 13:36:18

Csak, csak nehogy arra ébredjünk, hogy ahűbérbirtok mellé kutyabőrt is osztogat.

Mondjuk gróf békésI és csabai budai gyula...
rossz álom!

Ebből mindenki megtudhatja, hogy mennyire is kötődik ő a földhöz, mert vannak röghöz kötött lelkek:

www.kormany.hu/hu/videkfejlesztesi-miniszterium/parlamenti-allamtitkarsag/az-allamtitkar/dr-budai-gyula-eletrajza

tyúkarc 2012.10.02. 13:37:25

@irógép: te mindig alászaladsz ezeknek a dolgoknak, bértollnokozol, kinyilatkoztatsz, miközben megint sehol nem szerepel a posztban, hogy Fletóék ne ezt játszották volna, sőt.

"A magyar gyakorlat, amit számos, más-más ideológiai köntösbe bújtatott kormány bizonyított már az elmúlt két évtizedben, sajnos tényleg így működik."

Vagy az ilyesmi valahogy véletlenül mindig elkerüli a figyelmedet, bérkommentelő barátom?

Állítsuk meg a ......... 2012.10.02. 13:41:30

@martsika:
A maffia másképp szokott betonozni.
A játékgépek betiltása az ő érdekeiket sérti.

töreki 2012.10.02. 13:46:28

Te kis lökött Herkules Irma ugyanúgy büntetik a likud fideszt a szavazok mit annak idején az mszp-ét! A kibatolvaj nem fog labdába rúgni bármennyirte is akarjátok!

kifordított nagyanyó 2012.10.02. 13:50:20

@irógép: Örülj neki,hogy most viktorék lopják ki a szemed idióta!
Velük ugyanúgy a külföldinek fizetünk majd a kenyérért meg a vízért mint a szocikkal tennénk.
Ebben ugyanolyanok.
Lehet viktorozni birka!

Augustin 2012.10.02. 13:51:29

"Napról napra egyre több esetben jelenik meg a sajtóban, hogy az állami földpályázatok nyertesei hogy, hogy nem fideszes csinovnyikok, pártfunkcionáriusok, pártkatonák rokonai."

Naés? Már a régi rómaiak is mondák, hogy ma nekem, holnap neked. Az előző kormány meg a saját pincsijeit juttatta előnyökhöz. Ez benne van a pakliban, de az nyilván a posztolót nem zavarta, amikor amazok kaptak...

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2012.10.02. 13:51:30

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:

Hahaha.

Elkerülte a figyelmedet a fénykép? Tudod, a viktor-bérencek színjátéka a "nem leszünk gyarmat" transzparenssel?

Aki hülyét csinál belőletek, azok ti magatok vagytok :)))) Nem kell ehhez belvárosi ballibbancsnak lenni :))))

Squid 2012.10.02. 13:52:26

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Jjja! Gondolom a műkörmösök, a 100-200km-el odébb tetőfedők is ősi földművelők nem?

Gondolom Ángyán aki Fideszes ergo a te mantrád szerint nem lehet sem komcsi sem libsi, igazat mond hiszen a vezér pártjában van... Ezek után hogyan és miképp magyaráznád az ángyán jelentést? Simicska és Nyerges is ősi magyar főldművelő?

A közmunkások akik ezeken a birtokon dolgoznak vajon mik a te koordinátarendszeredben?

Gyomorforgató egy fehérjekupac vagy te!

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2012.10.02. 13:55:57

@irógép:

Provokátor vagy szépöcsém. Egy tolvajokat magasztaló provokátor. Megfizetsz te is, nyugi... ;)

fvipera 2012.10.02. 14:02:27

@irógép: ki és miből fizeti őket?

fvipera 2012.10.02. 14:04:32

@Augustin: helyénvaló lenne posztolnod azokról a földosztásokról is. kíváncsian várjuk. fordulj budaihoz információért, ha egyedül nem megy és írd meg. esetleg nincs elég médiafelület?

Herkules Irma 2012.10.02. 14:07:32

@Augustin: A nyilván valószínűleg azt jelenti, hogy a te gondolkodásmódod szerint ez lenne a normális, de tévedsz. ugyanúgy rühellem az ilyesmit, akármelyik csapat tetszeleg a felelős kormány szerepében.

Szelid sunmalac 2012.10.02. 14:10:35

Azert csak haladunk. Eddig az volt, hogy a mocskos ballib-komcsi-zsido szemetek loptak, de majd mi!
Most mar az van, hogy azok a mocskos ballib-komcsi-zsido szemetek IS loptak..

Szerintem ez a felismeres utjan valado haladas. A kovetkezo lepes az lesz, hogy "azok a mocskos ballib-komcsi-zsido szemetek valahogy kevesebbet loptak", majd jon a "barcsak azok a mocskos ballib-komcsi-zsido szemetek lopnanak inkabb"

Hertelendi 2012.10.02. 14:17:18

@irógép: @töreki:
Valami szépet szerettem volna írni viktorotokról, de hát nem megy. Már ti is tudjátok, hogy a főnökötöket agyi katasztrófa támadta meg. A fideszben is furcsán néznek rá ezután a turulos izé, meg a pásztor, meg a nyáj után. Az a baj, hogy a nyájatok (nem az egész ország népe) megfogyatkozott és a félkegyelmű most rohangál fűhöz-fához pénzért, segítségért. Nyugaton már látni se akarják, és keleten is egyre kevesebben. Most akkor jöhetnek az afrikaiak. A zuluk, a bantuk, a tányérajkuak. Lehet, hogy ott is ünnepélyesen fel fog avatni valami földutat, ott is kitüntetik, megkapja a hős pigmeus címet.
De fiúk, ti csak tartsatok ki a vezér mellett és nyugodtan nyalogassátok még a seggét, egészen addig, amíg kényszerzubbonyban el nem viszik Grazba.

Mental Militia 2012.10.02. 14:17:58

"Oszd meg és uralkodj..!"

tarackos 2012.10.02. 14:27:29

@martsika: Csak mi választók tudunk betonozni. Látod a szoci beton milyen tartós, a narancsos se keményebb...

dr. Balta$ár 2012.10.02. 14:30:26

cinkosság ???

magyarul: BŰNRÉSZESSÉG

BŰNSZERVEZETBEN előre megfontoltan, szövetkezve, különösen nagy kárrastb

Augustin 2012.10.02. 14:35:54

@fvipera: Mivan, Csak a földosztás ér? :DDD
Pénz? Pozíció? ...stb

lima31 2012.10.02. 14:37:44

@tarackos:

Aztán szépen betonoznak is meg bólogatnak is, meg még bégetnek is, szopnak és aztán nyelnek is és stb....- Na és ezek azért nem mi vagyunk legalább is egy páran, nagyon remélem..

Szélmalomharcos 2012.10.02. 14:48:19

"A magyar gyakorlat, ... sajnos tényleg így működik. "

Meg az osztrák, meg a német (ott Parteibuchwirtschaftnak mondják), meg úgy általában mindenütt

És persze így működik az USA-ban is, pont az amerikai fiú ne tudná hogyan lett nagykövet asszony Eleni Tsakopoulosból?

irógép 2012.10.02. 14:50:34

@tyúkarc: @Hertelendi: @Engedjetek el kutyák, a Lajoséknak töröm az utat!: @kifordított nagyanyó:
Hú srácok , azért ennyire ne idegeskedjetek, azért , mert azt írtam a ballibás kormányok kezében sem lenne jobb helyen a föld! Azok is adtak és loptak mindent, csak azok akik most lebirkázzák a jobboldaliakat , azok akkor hallgattak, csak most lettek ilyen okosak a zelmúltkétévben!
Rám amúgy lehet mondani ilyen hülyeségeket, bár az LMP re szavaztam, igaz megbántam már nagyon azóta azt is!
Aki nem csak a Zorbánt szidja mindenért, hanem meg meri említeni a zelmúltnyolcévet, az már itt a legtöbb egy bitesnél rögtön valami narancsügynök!! Annyira szánalmas ez már! És bár itt sokan szeretnének most már mindent ennek a kormánynak a nyakába varrni (sok mindent lehet is), de sajna a zelmúltnyolcév megkerülhetetlenül sokat ártott az országnak, ha mindenért Viktort kell utálni, ha nem!!

georgie58 2012.10.02. 14:54:23

Most olvasom, hogy a grúz ovi, akit a Fényességes Padisah 2 napja meglátogatott, éppen megbukott a választásokon.... :-); így jár mindenki, aki ezzel a törpe Duce-val találkozik. Ez a pali (ovi)a férfi Jezabel, nem vettétek észre ?!

Állítsuk meg a ......... 2012.10.02. 14:55:04

@Szélmalomharcos:

"hogyan lett nagykövet asszony Eleni Tsakopoulosból? "

Két vállra fektette az elnököt ill. a mi viktorunkat is.

Az mese, hogy viktor a dominákat kedveli?

Hypofx 2012.10.02. 14:55:30

Látom pár kommentelővel már megetették a jobb neked ha magyar zsákményol ki dumát.... A SZAR BALRÓL is és JOBBRÓL IS SZAR ugyan olyan BÜDÖS

Szelid sunmalac 2012.10.02. 15:01:56

@irógép: Talan mert ket even at azt hallgattak (es meg most is), hogy aki barmit mer szolni a naracsvezirre, az mocskos- ballib-komcsi-zsido. Talan ezert.

tarackos 2012.10.02. 15:07:17

@ima31: Úgy tűnik kell egy generáció ami megtapasztalja milyen ha átverik nem pedig erőszakkal fosztják ki. Mi így jártunk de még mindig jobb vasfüggöny nélkül egy csöves demokráciában mint '90 előtt bármikor.

irógép 2012.10.02. 15:07:57

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: és akkor, most vissza kell adni, mint az oviba???
fordítva ugyan ez megy, csak olvass el pár poszt alatti kommnetet!

Hertelendi 2012.10.02. 15:15:42

@irógép: Ok, lehet, hogy szánalmas, de elhiheted, milyen sz@r hallgatni, olvasni a "NEMZETI EGYSÉG KORMÁNYT" amikor minden cselekedete a NEMZET szétzúzására irányul. Most a többi hülyeségéről nem beszélek

irógép 2012.10.02. 15:28:03

@Hertelendi: ez tök szubjektív, hogy ki mit tart minek! Mindenki a másik oldalban látja a patás ördögöt! És annyira dühös mindenki, hogy ha nem értesz vele egyet elkezdenek szidni !! Csak azért, mert én messze nem varok mindent az Orbánék nyakában rögtön leszek elhordva mindennek!
szánalmas az egész!!! És olyan sosem lesz, hogy mindenkinek jó lesz, így szidni mindig lehet majd valakit!

Szelid sunmalac 2012.10.02. 15:30:31

@irógép: Hat. Szerintem ezt elkezdeni is mar boven ovodas szint alatt volt, de most kikerik maguknak. Ha valoban jobbak, akkor most fogjak be a szajukat es szep csendben oldalagjanak el. Ez lenne az ertelmesebb. De egy fokkal sem ertelmesebbek ezek sem.

Cinkes 2012.10.02. 15:31:40

@irógép: te figyelj már, ha valakinek nem tetszik amit Viktor és bandája művel és nem tetszett neki az mszp produkciója sem az szólhat ily egyszerűen is? Vagy azt úgy kéne csinálni, hogy XY fidesz faszkalap csinált valami nagy baromságot a héten ami pont olyan volt mint XY mszp-s seggfej baklövése 6 éve? Akkor már ne menjünk vissza egészen a 90-es évek elejéig és csakis felsorolásos kiegészítéssel lehessen szidni az aktuális kormányt ha megérdemli?

irógép 2012.10.02. 15:38:38

@Cinkes: nem kell ilyet tenni! Csak az a gáz, hogy itt mindenki a másik szemében a szálkát is észreveszem alapján dumál!

karpackie 2012.10.02. 15:42:38

@irógép: A dolog nagyon egyszerű, reggel felkelek és elkezdem mondogatni -én nem lopok ma , úgy mint az "elmúltnyócév".
Első nap megállom , következő nap felkelek
"és elkezdem mondogatni-én nem lopok ma , úgy mint az "elmúltnyócév"."
Ha 365 napon keresztül csinálják, egészen jól le lehet szokni a közpénz lopásáról!

Cinkes 2012.10.02. 15:52:28

@irógép: az régi magyar szokás. Azt kéne már észrevenni ha már oldalt akarunk választani magunknak, hogy a politikusok nem az adófizetők oldalán állnak...

Hertelendi 2012.10.02. 16:20:53

@irógép: de a rendszerváltás előtt nem volt ilyen széthúzás. Sőt! Egészen 2002-ig
sem

Szűtté mamá? Szűjjé! 2012.10.02. 16:42:02

Töreki, Stefi? Ma a selejtesek vannak szolgálatban?

Hertelendi 2012.10.02. 16:45:28

@ormány triktor: Nekik is meg kell élni valamiből...

Namely 2012.10.02. 17:58:09

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:
"tündérke" LOL
kb ilyen lehet:

scrapetv.com/News/News%20Pages/Health/Pages/Documents-reveal-Jenny-Craig-spiking-food-with-fat-Scrape-TV-The-World-on-your-side.html

Vegyél gyorsan egy ruhát, ami hozzád illik (bár a méretedben... ):
snyderstreasures.com/pages/germanuniforms.htm
gondolom ilyet hordott a nagypapid is, ezt porolgatta két gyilkosság között.

A két tonnás tündérke jön: dumm-dumm-dumm-dumm LOL

ottomoll 2012.10.02. 22:40:18

A képlet egyszerű: A baloldal a külföldi (globális) nagytőkét szolgálja, a Fidesz pedig a helyi(lokális) nagytőkét. Lehet választani. szerintem az utóbbi a kisebbik rossz.

ottomoll 2012.10.02. 23:01:11

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Alapvetően egyetérek veled. Az utolsó bekezdésedhez azért hozzátenném, hogy a zsidóság a középkorban nem is kaphatott termőföldet, így nem vethető a szemükre, hogy nem terjedt el köztük a földművesség. Ugyanígy nem lehettek céhek tagjai, így a legtöbb mesterség is zárva volt előttük.

ottomoll 2012.10.02. 23:04:04

@Salemi boszorkány: Szerintem neked valamiféle viktorfixációs személyiségzavarod lehet :))).

istvankah 2012.10.03. 07:58:07

@Szelid sunmalac-Elmeny designer:Abban az iskolában ahova az ilyenek jártak a cion könyvéből tanították a tőrténelmet?

istvankah 2012.10.03. 08:02:22

A közmunka a rőghőz kőtés orbánista változata!A kurva életbe sem fog tudni az illető emberi körülmények közé emelkedni!Köszönjétek a grazi ápóltnak és kegyenceinek!A Tiborcok kora feláldozott!Éljen a nyaloncok országa!

Doberdo 2012.10.03. 10:22:12

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: A TESCO-t ki lehetne hagyni ebből a játékból. Elvégre és utóvégre megkapták az "Erzsébet Utalvány" beváltási jogot. Ilyen beváltási jogot pedig csak a"Tisztán Magyar?" áruházak élveznek. Nos valszeg pénzen vette ezt a magyari jogot a TESCO, valaki nagy magyarnak a zsebébe vándorolhatott ez a pénz, ismerve a magyar korrupciós játékot.(Lásd nagyban: BALTA
ügy) Még egy kérdés: Mi hiányzik a Turul
hátából kedves kisasszony ? (Elárulom:
"az azeri balta". A fentieket csak a teljesség érdekében írtam le !!!)

ottomoll 2012.10.03. 11:47:53

@Doberdo: Az a balta inkább az amerikai címersas ( vagy inkább dögkeselyű?) hátából hiányzik...

Állítsuk meg a ......... 2012.10.03. 12:47:16

@ottomoll:
Szerintem neked kellene egy szájkosár.
Olyan hannibalos.

"ottomoll 2012.10.02. 23:01:11
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Alapvetően egyetérek veled. Az utolsó bekezdésedhez azért hozzátenném, hogy a zsidóság a középkorban nem is kaphatott termőföldet, így nem vethető a szemükre, hogy nem terjedt el köztük a földművesség. Ugyanígy nem lehettek céhek tagjai, így a legtöbb mesterség is zárva volt előttük."

Ez egy akkora baromság.
Céhük is volt, följük is volt.

ottomoll 2012.10.03. 13:19:22

@Salemi boszorkány: Szerintem te azt se tudod, hogy mi az a céh (nem egynlő a céggel). Földje pedig-a középkorról van szó-csak a nemeseknek lehetett, amit a területen élő jobbágyokkal műveltettek.
Be kellett volna járni töriórára..

Doberdo 2012.10.03. 13:49:32

@ottomoll: Kedves ottomol ! Megmagyarázná bővebben, hogy miért irta ????

Állítsuk meg a ......... 2012.10.03. 13:59:15

@ottomoll:
A kincstár mégis belőlük élt.

Te talán paraszt vagy mint Stefi?

A zsidók sokkal többet dolgoztak, mint a magyar nemesség, és sokkal többet tanultak.

Állítsuk meg a ......... 2012.10.03. 14:02:08

@ottomoll:
Elhiszem, hogy akkora vagy mint egy medve, na de azért a még a viselkedésed is.......

ottomoll 2012.10.03. 14:26:54

@Doberdo: Reagáltam az ön turulos megjegyzésére..

ottomoll 2012.10.03. 14:33:29

@Salemi boszorkány: Gyakorolni kellene kicsit a szövegértelmezést.. Én Stefi azon megjegyzésére írtam, hogy szerinte a zsidóság nem jeleskedett soha a földmunkában. Ehhez tettem hozzá, hogy nem is volt esélye annak, hogy kialakuljon náluk ez a megélhetési forma, mivel a középkori törvények szerint nem juthattak termőföldhöz. Így akiben ilyen hajlam lett volna az se művelhetett földet.
Értelmetlen vagdalkozás helyett inkább gondolkodni kellene egy kicsit..

ottomoll 2012.10.03. 14:35:22

@Salemi boszorkány: Nem vagyok paraszt, de becsülöm őket, mert ők termelik meg azt, amit az asztalra teszek..

Állítsuk meg a ......... 2012.10.03. 14:40:19

@ottomoll:

És mitől kell tartani a magyar földekkel kapcsolatban a parasztságnak?
Ez a fentebb említett Brünhilda mitől van úgy befosva?

Állítsuk meg a ......... 2012.10.03. 14:44:23

@ottomoll:
Szóval mitől kell úgy fosni, ha magyar földek mind viktor családjának a kezében vannak, és épül az új fidesz kaszinóváros, és a baltás gyilkos szabadon garázdálkodik, a magyaroknak a nettó fzetése nincs akkora, mint a apnyol munkanélkülié?

Egyáltalán orbán az paraszt, hogy annyi földje van szerte az országban, ő honnan bizonyítja majd, hogy paraszt?

ottomoll 2012.10.03. 14:57:50

@Salemi boszorkány: "magyar földek mind viktor családjának a kezében vannak, " Tényszerűen nem igaz. Egyébként meg hamár választanom kell a két rossz között, akkor inkább legyen helyi magyar tőkecsoportok kezében a termőföld, mint külföldiekében. Próbálj meg Franciaországban nem franciaként termőföldet vásárolni. Nem nagyon fog sikerülni.
Ez a jelenlegi termőföld központosítás nekem se szimpatikus. Sajnálom,hogy az Árgyán féle koncepció megbukott.

Állítsuk meg a ......... 2012.10.03. 15:07:13

@ottomoll:
Szolnok környéke, Törökbálint, Tokaj, Törökszentmiklós, Hortobágy, Polgár, Alcsút és Felcsút(alós és felső ankton)........
Ha termőföld vásárláskor igazolni kell a paraszt mivoltját, akkor mire hivatkozik majd?
A viselkedésére?

ottomoll 2012.10.03. 15:13:51

@Salemi boszorkány: Ez azért nem a teljes magyar termőföld állomány.
Tény, hogy az Árgyán féle kisbirtokosi(dán típusú) elképzelést megbuktatták, amit nagyon sajnálok.
Nem a paraszti mivoltot kell igazolni, hanem az állampolgárságot.

Állítsuk meg a ......... 2012.10.03. 15:42:11

@ottomoll:
Tegnap azt hallottam, hogy igazolni, hogy a szors kötődést a termőföldhöz.

Egyébként a műveletlen földek is nagyon jól jövedelmeztek a felvett támogatások miatt.
Ezeket a földeket ellopták a fideszék.
selmeczi in vitro gabika honnan szedett volna össze annyi pénzt, hogy felvásárolja egész Abádszalókot és Törökbálintot?
Talán grippenszexelt?

Tulajdonképpen ő is paraszt.

ottomoll 2012.10.03. 15:55:30

@Salemi boszorkány: Ez ellentmondás. Ha igazolni kellene a szoros kötődést, akkor hogy vásárolhatnák föl fidesz közeli tőkések a földeket nagy mennyiségben?

Doberdo 2012.10.03. 17:21:12

@ottomoll: Kedves ottomol ! Nagyon örülök, és ismét nagyon örülök, de nem kellene a mondanivalóját egy kissé megvilágítani. Szegény, értetlen ember vagyok,s nem tudom hogyan jön a képbe az USA ? Erről szerettem volna valamit Ön által megtudni! Vagy csak úgy ? Sajnos az én mondanivalómnak van valóságalapja !!!!
S az Önének vajon van-e ?

ottomoll 2012.10.03. 18:19:57

@Doberdo: Először megkérdezném,hogy mi a gond a turullal, mivel ezt ön se világította meg, amikor baltát vízionált a hátába.

Doberdo 2012.10.03. 18:41:24

@ottomoll: Tulajdonképpen azzal semmi, de sajna a miniszterelnök úr egyszemélyben
baltázott el egy ügyet. Nos ez!!!
(Némi képzelet kellett csak, ami remélem
van Önnek is ?)

ottomoll 2012.10.03. 19:16:21

@Doberdo: Tehát, ha jól értem,akkor amiért az azeriek elengedték a kiadott gyilkost, ezért az ő baltáját bele kell vágni a turulba. Hát ez tényleg logikus.. Miért is nem jutott eszembe?

Állítsuk meg a ......... 2012.10.03. 19:55:10

@ottomoll:
"Ez ellentmondás. Ha igazolni kellene a szoros kötődést, akkor hogy vásárolhatnák föl fidesz közeli tőkések a földeket nagy mennyiségben?"

Pedig ezeknek mindenről van papírjuk, még olyan dolgokról is, amelyeket nem szívesen hoznának a közvélemény tudomására.
Ilyen a sárgalap is.

ottomoll 2012.10.03. 20:30:16

@Salemi boszorkány: Mi az a sárgalap? (Gondolom nem a fociban hsznált sárgalapról van szó.)

Állítsuk meg a ......... 2012.10.03. 20:49:14

Az elmeállapotuk orvosi leírása.

Doberdo 2012.10.04. 08:16:00

@ottomoll: Már tetszik egy kicsit kapiskálni, csak a probléma az, hogy a
"szabadon engedést" azt a fő emberünk
követte el, tehát ő vágta bele szegény
turul hátába az eszközt! Tudom, hogy a
szuverén magyar állítás szerint, mi
mindent elkövettünk, hogy a 160-as IQ-s
gyilkos börtönben maradjon, de a diplomáciában jártas személyek tudják, h
nem így történt. Amúgy meg, ha az országnak nem is de bizonyos oligarcháknak jelentős ellentételezést ígértek, ami minden bizonnyal -a gyümölcsöző félállami biznisz kapcsolatok miatt meg is fog valósulni.
(A TURUL tehát súlyos sebektől vérzik, akár akarjuk ezt tudni, akár nem.
Emiatt a főembernek a még el nem homályosult-feledésbe nem ment- balta ügy miatt kár volt most a TURUL-avatáson részt venni, mert a jobb emlékezetű emberek nem hisznek az őszinteségében.)
Remélem azért, hogy nem sértettem a sziklaszilárd orbáni meggyőződésében,
de én inkább a tényeknek hiszek, mint
O.V-nak.

ottomoll 2012.10.04. 22:09:21

@Doberdo: Sztem a turul köszöni szépen jól van. Erre a baltás rémre, meg pár hét múlva a kutya se fog emlékezni (minden csoda 3 napig tart).
Csak csendben kérdezném meg, hogy kinek volt az a zseniális ötlete a Szekeres/Juhász éra alatt a honvédelmi minisztériumban, hogy egy folyosón szállásolja el az azerit meg az örményt?Ezzel kapcsolatsan miért nem vizsgálódik senki ?
Egyébként meg a Brit kormáy ugyanígy járt, amikor kiadta a Lockerby merénylet elkövetőit a Kadhafi vezette Líbiának. Szintén garanciákat kaptak, hogy ott is börtönbe kerülnek az elkövetők, és pontosan a mostani esethez hasonlóan szépen szabadon engedték őket, villát kaptak a tengerparton, állami apanázst, hősöknek kijáró fogadtatást.
Tehát európa egyik legősibb demokráciája épp úgy járt, mint mi...

Doberdo 2012.10.05. 07:04:06

@ottomoll: Nagyon óvatlanul járnak el ezek a kormányok, ami nem biztos, hogy szerencsés. Egyébként-ha nem rest- tessék követni a nagy forradalmár nemzetmentő további dicső tetteit és majd rá tetszik jönni, hogy milyen sok kárt tesz az országnak,ezen belül is a "zembereknek". Többször bevallották pl, hogy a gazgaság finanszírozása- úgy, ahogyan jelenleg történik- mérhetetlenül drága, a számláló már többször kiakadt, csak a Fidesz hívei tarják ezt jónak.
Ki fog ezért felelni ? A mai ügyészi
rendszerben csak a más hitűek!
süti beállítások módosítása