Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

FIDESZ? Jó lenne hinni, hogy "csak" ostobák...

2012.07.28. 08:45 BKV Stüszi

szent ovi.jpgHa a kormányzat és az ország vezetői sorozatos hibái hátterében egyszerűen csak a butaság és a felkészületlenség állna, ahogy az sokáig legalább "remélhető" volt, már akkor sem lenne épp rózsás a helyzet, ennél azonban sajnos úgy tűnik, sokkal aggasztóbb a valóság. Mára kétségtelenül semmi hely nem maradt az olyasfajta empátiának, amivel egyszerűen csak annyit lehetne mondani, hogy "lehetséges, hogy totálisan alkalmatlan ez a bagázs (tisztelet a néhány esetleges kivételnek), de majd 2014-ben úgyis elhúznak, addig meg csak kibírjuk valahogy". Orbán Viktor ugyanis nagyon is tudatosan viszi véghez, amit eltervez. Hogy ez nem feltétlenül esik egybe a nemzet érdekeivel (bár erről ő biztosan mást gondol)? Az, úgy látszik, a hatalom gyakorlói közül senkit nem érdekel. - Magyarok, nem való nektek a demokrácia!- üzeni mosolyogva a bölcs és jóságos vezér, majd fejére teszi a szögesdrótból készített glóriát. VÉLEMÉNY

Az arrogancia, a gőg és a párbeszédre való képtelenség - nem véletlenül egyéni törvényjavaslatként, nem pedig a kormány által kerül számos törvény a parlament elé, az egyeztetések ugyanis így sokkal könnyebben megúszhatók -, a büszkén vállalt, de annál kártékonyabb unortodoxia, a negatív hírek egyszerű tagadása, az eszetlen központosítás, a szakemberek minden területen saját emberekkel történő hihetetlenül széleskörű (azért ne álltassuk magunkat, minden kormány csereberélt korábban is) lecserélése, a közmédia teljes kisajátítása, mind-mind megmutatták, hogy nagyon komoly gondok vannak a kormányzati fejekben. Számos baljós jel volt eddig is, ám még egyszer sem beszélt ennyire hátborzongatóan a miniszterelnök, úgy, hogy ennyire sötét és félelmetes mélység táruljon fel az emberek előtt, mint ahogy azt a VOSZ-os megbeszélésen tette.

Miután Demján a nemzeti összefogásról beszélt, Orbán kijelentette, hogy a 2/3-nál nagyobb összefogás nem lesz, hogy az összefogás nem szándék, hanem erő kérdése. Orbán úgy látszik tényleg azt gondolja, hogy a parlamenti 2/3 minden fölé emeli őt, mindenre felhatalmazza, de mindez még semmi ahhoz az álszent és fenyegető mondathoz képest, melyben egy esetleges diktatúra alternatívájaként beszél jelenlegi uralmáról, uralmukról:  

"Reméljük, a Jóisten megsegít bennünket, hogy a demokrácia helyett nem kell kigondolnunk más típusú politikai rendszereket, amelyeket a gazdasági túlélés érdekében aztán be kelljen vezetni.

Mi a fene ez a többes szám első személy? Kiknek kell vagy nem kell majd úgy gondolniuk? Mi az, hogy Isten kegyelmén múlik, hogy demokrácia maradunk-e? Mert ha nem segít meg, akkor jöhet a diktatúra? Mert még az is lehet, hogy muszáj lesz? Hogy veheti a bátorságot valaki ehhez? Hogy mondhatja, hogy esetleg majd nekik kell kigondolniuk "valami mást"? És mi is lehetne az pontosan? Egy ilyen mondat védhetetlen és elfogadhatatlan. Ráadásul kinek akart üzenni ezzel? A Nyugatnak, hogy ne piszkáljanak, mert rossz vége lehet? A Keletnek, hogy uraim, minden rendben, mi bírjuk a kínai stílust? Esetleg a magyaroknak, hogy ideje befogni a szátokat, mert még bármi megtörténhet? Bármelyik állítás is lenne igaz, megdöbbentő és elfogadhatatlan, hogy egy aktív miniszterelnök szájából ilyen elhangozhat. Jobb helyeken ennyi után már saját párttársai követelnék a lemondását, ha magától nem jut az eszébe, itthon azonban szó sincs ilyesmiről.

Ha először még egy véletlenül elhangzó, vérlázító mondatról is lett volna szó, később Orbán világossá tette, nagyon is jól tudja, mit beszél:orban-viktor-szemöldök.jpg

"Az összefogás nem szándék kérdése, hanem erő kérdése. Lehet, hogy vannak országok, ahol ez nem így működik, például a skandinávoknál, de egy ilyen félázsiai származék, mint mi, akkor tud összefogni, ha erő van. Ez nem zárja ki a konzultációt, a vitát és a demokráciát, de kell egy központi összefogás, ami az ország történelmi tapasztalataiból is levonható."

Jó lenne, ha mindent, ami rossz egyszerűen a butaság és a pitiánerség számlájára lehetne írni. Magyarország katasztrofális nemzetközi megítélését tényleg rá lehetne kenni "a mocskos libsi újságírókra és bloggerekre". De ideje, hogy senki ne dőljön be, hanem rájöjjön, nagyon is tudatos munka folyik itt. Folytatódik a centralizálás, az emberi élet legapróbb részletétől, egészen a felemelkedéshez vezető utak végső bezárásáig minden Orbán Viktorék kezében összpontosul, akik, ha saját érdekeik úgy hozzák - persze közben nemzetről és hazáról papolva - nem félnek a demokratikus berendezkedés szükségességét is megkérdőjelezni. És a maguk szemszögéből igazuk is van, hiszen mi, az általa lenézett, senkiházi, félázsiai származék, hogyan is gondolhatnánk azt, hogy életképesek volnánk a kormány vasmarka nélkül? Mi szolgának lettünk teremtve, ők pedig uralkodni. Tényleg megengedhető egy miniszterelnöknek, hogy 2012-ben így beszéljen saját népéről Európa szívében? Hogy összefogás helyett megfélemlítésben gondolkodjon? Demokratikusan megválasztott felelős vezető ilyet nem tehet.

Ha hozzánk és Yoda mesterhez hasonlóan te is úgy érzed, hogy komoly zavar van itthon az Erőben, hogy ideje lenne, ha végre rólunk, egyszerű polgárokról is szólna ez az ország, ha bontás helyett építkezés kezdődne, akkor csatlakozz hozzánk a fészbukon! Klikk: az amerikai fiú a fészbukon

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönjük, ha ajánlod ismerőseidnek!

Fontos: Ha van valami, amit szívesen megosztanátok velünk, akkor azt elküldhetitek erre a címre: azamerikaifiu@gmail.com


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

323 komment · 3 trackback

Címkék: magyarország orbán viktor félázsiai

A bejegyzés trackback címe:

https://azamerikaifiu.blog.hu/api/trackback/id/tr94674599

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Félázsiából származik Orbán Viktor 2012.07.28. 13:08:17

Nyilván ezt bizonyítja a rendszerváltás évében róla, szüleiről és testvéreiről készült archív fotó is. Félázsiai származásával Magyarország miniszterelnöke maga dicsekedett el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) ülésén, ahol ezt ...

Trackback: Paranoid téveszméket feltételez Orbánnál az ex-fideszes Fodor Gábor 2012.07.28. 13:06:56

A Fidesz alapítói közül nem Orbán az első, akin az elmebaj jeleit véli felfedezni a környezete. Fodor Gábor kijelentéseire azért érdemes odafigyelni, mert a Fidesz alapító tagjaként több, mint 25 éve ismeri Orbán Viktort, és láthatta a folyamatot, amel...

Trackback: Ján Slotától tanul magyargyűlöletet Orbán Viktor 2012.07.28. 13:05:15

Ján Slota elvtársa lett a “félázsiai származék” Orbán Viktor. Egy platformon vannak ugyanis a tekintetben, hogy a magyarság alacsonyabb rendű, az ázsiai sztyeppék félnomád törzseinek a leszármazottja. * Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt (SN...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laci0011 2012.07.28. 10:48:37

Az a sok ember aki a békemenetben részt vett nem vette észre,a bravúrt amivel viktorbán gyarmatosította őket,nem a külföldnek,simán csak a közgépnek...Ügyes a csávó,az biztos,de mi lesz ha észreveszik?

szíj 2012.07.28. 11:12:05

Ugyan. Más blogokon már megy a mosdatás, hogy tulajdonképpen tényleg ázsiaiak vagyunk, hiszen onnan jöttünk.

A rajongók ettől sem hátrálnak meg. Kis hazánknak egyszerűen nincsenek demokrácia-élményei, itt hitből és hiszékenységből megy minden.

Nagyon valószínű, hogy OV tudatosan készítette elő ezt az egészet. Kezdve a "hanyatló, ellenséges Nyugat" elleni kommunikációval, a szabadságharccal. És közben figyelt, hogy mikor csapja ki a biztosítékot, ahogyan egyre keményebb és hajmeresztőbb dolgokat mondott.

Hát, nem csapta ki. Ez neki önigazolás, a kevéske felháborodást nyugodtan minősítheti ellenséges cselekedetnek, amit majd jól le kell verni a NER nevében.

Ez az ember elhiszi magáról, hogy neki küldetése van, és a cél érdekében nem számít az eszköz. A slepp meg lelkesen tapsol, tudják, hogy OV nélkül sehol sem lennének.

Nagyon pesszimista vagyok.

/manens 2012.07.28. 11:40:00

Félindiai vezet félázsiait ! (? )Mivaaaan ???

Callidus 2012.07.28. 11:45:07

Erdemes lenne az oszodi beszedet (a teljest!) postolni, es melle tenni ezt.

Az egyik miatt "tuntettek", a masik miatt nem.

Ha ezt vegiggondolod akkor lehet hogy van abban valami amit most az Orban Viktor mondott.

Az egyszeru szovegertelmezes sem megy a tarsadalom hatalmas szeletenek. Nekik ero kell, mert nekik akar koncentracios tabort is el lehet adni, ha lesz ott nehany minimalberes allas.

Tenyleg ideje szembenezni a tennyel hogy a demokracia, a felelos gondolkozas, a felelosseg vallalasa mind olyan dolgok amiket nem sikerult meg megtanulni a hanyatlo nyugattol. Nincs is ra igeny.

Minden kistelepulesen, varosok negyedeiben ott van valami "eros ember" akit mindenki ismer, es aki abbol el hogy az emberek kozotti problemakat "erobol" megoldja.

Ilyen maffia tipusu berendezkedest nem lehet nehany ev alatt megvaltoztatni. Az adofizetok penze (es a fegyveres testuletek) ahhoz eleg eroforras csak, hogy "at legyen veve" az eros ember szerepe.

Ez tortenik most. Kezdem erteni a logikat ami menten halad ez az uj vezetes. Es mar abban sem vagyok biztos hogy nincs igaza....

Le_Penseur 2012.07.28. 12:45:16

@szíj:
"Nagyon pesszimista vagyok. "

Én is. Az ellenzék sehol, az újságírók nem tépik darabokra a képviselőket. A hívek szövegértés órákat adnak minden blogon, hogy tulajdonképpen tényleg így van, és milyen frappáns volt ez a beszéd!

22 év bolyongás és tévelygés után lassan visszajutunk oda, ahonnan indultunk...

Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány] 2012.07.28. 12:51:01

Rendkívül szánalmas az Index zsidóbloggereinek azon igyekezete, mely egyértelműen arra irányul, hogy Orbán "félázsiai" megjegyzését kiforgassák eredeti jelentéstartalmából, és pejoratív értelmet adjanak neki. Sok liberálbolsevik megmondóember azt hangoztatja, hogy Orbán és Kertész Ákos magyarokra vonatkozó megjegyzései tulajdonképpen azonosak. Ez hatalmas tévedés. bán és Kertész gondolatai között óriási különbségek vannak. Kertész, miközben a magyarokat sértegette, hűvösen racionális maradt, a dolgokat kívülállóként szemlélte. Orbán viszont végig többes szám első személyben beszélt. Ez hatalmas különbség.

sóhajó 2012.07.28. 12:52:11

@laci0011: nem vette észre? Hahahaha. Jó duma.... szerintem nagyon is tudták, de ez kell nekik, egy erős kezű vezér. Szerintem nagyon sok embernek ez tetszik. Olyan vicces amikor állandóan a politikusokra mutogatnak. Ezt az országot nem a politikusok teszik szarrá, hanem a benne élők nagy része, ez van és kész, felesleges ezen pörögni, mert ez így is marad szerintem.
A "kisember" ártatlan és mindig jó :D
A politikus meg gonosz! :D
Micsoda könnyed hazugságok, segítenek abban, hogy ne kelljen tükörbe nézni soha...

Pipas 2012.07.28. 12:54:55

Hmmm. Orbán szellent egyet és az összes kommer őrjöngve, habzó szájjal veri a fejét a falba.

Kedves szerző: kérlek sorolj fel két olyan példát a magyar történelemben, ahol nem az erős, hanem a gyenge fél mögé sorakazott fel az ország nagy-nagy összefogással.

Kérlek továbbá, hogy sorolj fel három olyan általános vagy középiskolát, ahol nem azt tanítják, hogy ázsiából jöttünk ide.

Borzalmas, hallatlan, vérlázító... áhh.

KaPé 2012.07.28. 12:55:43

Nem vagyok fideszes, de ahogy elnézem az embereket az utcán meg olvasom a hírekben, hogy mik történnek az országban, azt kell mondjam, hogy a "félázsiai népség" minősítés pozitív, kicsit talán túl dícsérő jellemzése honfitársainknak.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.07.28. 12:58:04

@Callidus:
Mi egy kisvárosban lakunk, ahol a polgármester gyakorlatilag diktatórikusan vezeti a várost, rengetegen mérgesek rá emiatt.
DE!
A város virágzik, nincsenek adósságai, a közszolgák végzik a dolgukat, és tényleg kurva jó itt élni.

Tehát ezek fejében megbocsátható az "erős kéz", mert ez az ember a városért teszi amit tesz, mégha néha sokak számára túlzottan erőszakos módon is.

Utálom a Fideszt, de ha ezt csinálnák az országgal, rohadtul leszarnám, hogy még 20 évig ők maradnak a "trónon". Csakhogy mindenki számára érezhető módon mindent el- és szétbasztak, a hatalmi arroganciájuk mellett.
Ilyenkor hiába jön Viktor az "erős kézzel", mert ebből csak véres ellentmondás lehet...

dr. Bubó 2012.07.28. 13:00:37

nem osotbák, hanem BŰNÖZŐK:..

a fides mafia az egy bűnszervezet amit a KÖZkassza mexerzésére és megtartására hoztak létre...

a saját jogszabájaikkal nem tudod őket leváltani, csak VÉRES fizikai meggyőzéssel...

a kassza nagyúr... gondojj bele ezek a HITVÁNY (gerinctelen+alkalmatlan) emberek mit csinálnának ha az ingyen élés mexűnne...

Le_Penseur 2012.07.28. 13:07:02

@Pipas:
OV lenne az erős, aki mögé felsorakozik az ország nagy-nagy összefogással?

A félazsiai megfogalmazás a szövegben pejoratív, hiszen mi nem vagyunk olyanok mint a skandinávok, ahol működik a demokrácia...

"Hmmm. Orbán szellent egyet és az összes kommer őrjöngve, habzó szájjal veri a fejét a falba."

Egy táncos bohóc 2006.-ban szellentett egyet, majd tankos, szemkilövetős, könnygázos piknik lett belőle...

becike4 2012.07.28. 13:07:20

Így néz ki,amikor a képességek hiányát erővel próbálják pótolni.

bankár-vagyok 2012.07.28. 13:09:03

@Pipas: Nyilván, ez most nagyon hasonlít arra amit anno Kövér köteles beszédével műveltek:

"Mi csináltuk meg a "köteles akciót" is. Semmi kétség: ami elhangzik, az képileg erőteljes, sőt durva, de nem agresszív, és nem fenyegető. Kövér nem akar akasztani. De amit mond, az - egy kis rossz szándékkal - ellene fordítható. Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket (...) És összerakjuk. Fölhozatjuk még aznap reggel az egy szem kazettát, ami van, lejátsszuk a sajtónak. Szili Kati félig oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondja el, hogy ez milyen borzasztó. Nagyszombaton Lendvai Ildikó még a Fidesznek kézbesít mindenfajta leveleket, és elindítjuk azt az SMS-kampányt,
amelynek a vége a köteles tüntetés."

Ez a "kielemzünk minden egyes mondatot, és megmondjuk mire gondolt" úgyis csak a legelvetemültebb mszp-seknek jön be.

A politikusok olyan gyakran beszélnek hülyeséget, hogy egy átlag ember erre fel sem figyel.
Ezt meglehetne csinálni bárkivel (mszp, lmp jobbik), csak gondolom mesterházy faszságainál ilyenkor legyintenek...
Jövőhéten erre már senki sem fog emlékezni senki.

becike4 2012.07.28. 13:10:24

@Pipas: Valóban Ázsiából jöttünk ide,van akinek sikerült kikupálódnia,van akinek nem.Ez a kis törpe köcsög az utóbbiak közé tartozik.

Callidus 2012.07.28. 13:13:47

@Kőmíves Kelemen: Pontosan ezek az "eros" polgarmesterek meg helyi potentatok azok akik eleve kizarjak hogy te reszt vegyel a varos felviragoztatasaban. Kapsz szep teret, meg kovezett kocsibehajtot a sajat penzedbol finanszirozva 3x annyiert mint amennyibe kerul. Kozben az eros embered a havi ketszazezrebol megveszi a fel varost ugy hogy kozben te urazod, majd amikor eleget sikerult kitalicskazni a penzedbol akkor azt visszacsopogteti neked, igy halalaig urazod majd.

Sosem jutna eszedbe hogy valodi civil osszefogaskent magad is tegyel valamit, hiszen tudod ugyse menne "ero" nelkul.

Ha ero van, a tudas nem szamit. Az eredmenyek se.

Tudod mint az apuka akinek mindig igaza van, mert ha nem akkor csattan a pofon.
Nehany ev mulva nem kell a pofon, eleg a nezes es a csalad bologat. Nincs tobb hiszti se. Csodalatos dolog az egyetertes. Raadasul gondolkozni sem kell.

Reszelő Aladár 2012.07.28. 13:20:22

Az a bizonyos szólásszabadság az mindig csak a hatalom kritikusait illeti meg ugye? Hogy is volt a demokácia kritikája?
- Ez a többség zsarnoksága?
- nem jó de nincs jobb?
(elnézést kérek, tudom, hogy klasszikust csak pontosan)
Fogadjunk Tisztetl Amerikai fiú, hogy amikor külföldön vagy, akkor csak fikázni tudsz. Ezáltatl te is alapot adsz a külföldi "megbecsültségnek"...
Pusztán tényleg azt nem értem, hogy miért ekézzük azokat, akik nem úgy állnak neki a hatalmas államadósság kifizetésének, hogy rögtön adót emelnek és minden kifizetést feleznek. Biztos mert populisták ugye...
Nehéz olyat tenni, ami jó neked, ez a te bajod.

tovabb a jezsovi uton 2012.07.28. 13:20:24

dögszag van, mit főztél, orsós vityka????

Citronyuszi 2012.07.28. 13:21:49

Az is megérne egy cikket, hogy a tegnapi Olimpiai megnyitón a Köztársasági elnök úr még mosolyogni sem volt képes.... még az egyes országok uralkodói is képesek voltak saját népük sportolóinak mosolyogni,sőt táncolni.. sőt ahogy láttam még a legkisebb tapsot is mi kaptuk... hát mutatjuk már a kemény oldalunk.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.07.28. 13:22:52

@Callidus:
A mi esetünkben nem áll fent a korrupciós pénzszivattyú, és tényleg nem arról van szó, hogy kiszúrják a szemünket szökőkúttal, meg egyéb lófaszokkal.

Élhető, szerethető a város, és folyamatosan fejlődik.
Viszont az irányt a polgármester határozza meg, ami sokaknak nem tetszik. (nem az irány, hanem hogy nem kapnak a tortából)

A legutóbbi választáson is 80% feletti szavazati aránnyal nyert, mert bár utálják sokan, de józan ésszel végiggondolva ő a legjobb ennek a városnak.
Ha 2010 után ilyen ámokfutást és eredménytelenséget tudna felmutatni csak, mint a Fidesz, akkor el lenne hajtva 2014-ben. Csakhogy már most félidőben jó fejlesztések készültek, és a hosszú távú koncepció is kecsegtető.

Nem mindig rossz az erős kezű vezető (főleg a mai sokmaffiás időben), csak éppen 1000 politikusból egy alkalmas erre a szerepre. És hát valljuk be, a jelenlegi képviselői palettából senki sem alkalmas erre a szerepre (egyik oldalról sem).

Callidus 2012.07.28. 13:26:13

A Skandinavokkal peldalozas se veletlen.

A skandinavok tudjak mit jelent a kozszolga, tudja hogy a "politikai elit" az o akalmazottja, szemmel tartja, szamonkeri. Ennek megfeleloen nagyon kevesen hallucinaljak magukat "vezer" nek.
A fizetesuk is teljesen atlagos, sokan csak "part-time" dolgoznak az orszagert.
A parlamentjuk se a legszebb es legdragabb epulet az orszagban. Miert is lenne?
A tarsadalom nagyresze tanult, muvelt, szinte mindenki beszel angolul. Nem is lehetne ezt a neofeudalizmust lenyomni a torkukon.
Otthon viszont nem is ismernek mast. Sosem volt mas. Ha lenne a legtobben elveszitenek a fonalat.
Raadasul senki sincs aki ezt a folyamatot el tudna inditani, hiszen mindannyian ugyanebben nottunk fel?
Miert gondolja barki hogy az Orban Viktor tudja azt hogy milyen a valodi demokracia? Sosem volt hozza szerencseje. Raadasul az hogy elfogadtasd magad az emberekkel, es elhitesd veluk hogy tudod mi a "megoldas" az eleve felemesztene mindanyiunk idejet.
Szakertogarda? Kik? Honnan? Hogyan?

Ugyan.

Julian Plenti 2012.07.28. 13:29:24

@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]:
Ó, te parasztlány, a kisasszonyt szedd ki a nevedből, mert - hozzászólásaid alapján - nem vagy úrinő.
Valószínüleg rendkaíül műveletlen vagy, nulla történelmi és társadalmi ismeretekkel. Érved az arogancia és az agresszó.
Szerintem hapsid sincs...
Tanácsom: olvasni, olvasni, olvasni!

don piano 2012.07.28. 13:29:43

@Reszelő Aladár: Nem adót emelnek? Na, ne röhögtess. Véletlenül nem futottál még bele például az új munka törvénykönyvébe? Dolgozz 3 műszakban, majd megtapasztalod, polgártárs!

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2012.07.28. 13:31:58

Érdekes hogy pl a japánokról minden szélsőliberális nyugodt lelkiismerettel ki meri jelenteni hogy szorgalmas, -ki-se-merem-mondani- milyen nép...

Míg ha valaki kimondja ezt a magyarokról - persze a szorgalmast kivéve muhahahahaha - akkor máris áll a bál.

Pedig igaz: a magyar depressziós, parancskövető (értelmiség főleg), lusta (értelmiség főleg), szocialista(lusta) nép.
Persze vannak pozitívumaink is, ahogy minden más népnek is.

Valójában sokat lehetne tanulni az általánosításokból.

Le_Penseur 2012.07.28. 13:32:26

@Reszelő Aladár:
"Pusztán tényleg azt nem értem, hogy miért ekézzük azokat, akik nem úgy állnak neki a hatalmas államadósság kifizetésének, hogy rögtön adót emelnek és minden kifizetést feleznek."

ÁFA, jövedéki adó, termékdíj, "csipszadó", "telefonadó" ezek ugye mind csökkentek az elmúlt években?

Csupán arról van szó, hogy az ország miniszterelnöke szerint ennek a félázsiai népségnek nem való a demokrácia, ide erős kéz kell. Aztán lehet, hogy ha rosszul viselkedünk, akkor a demokrácia helyett valami mást fog kitalálni nekünk...
Az oktatás, a rendvédelem, az egészségügy, a tömegközlekedés pedig sokkal több pénzt kapott az elmúlt években?

Egyébként a posztban egy szó sincs a nyomorúságos gazdasági helyzetünkről!

GlennMiller 2012.07.28. 13:32:51

Fél évszázadot húztam le a Balkánon. Soha nem értettem, miért neveztek mongoloidnak. Vekker Viki most felvilágosított, kösz.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2012.07.28. 13:34:45

Ja, egyébként az amcsik is elég birka nép, de ők ezt jól csinálják. Hagyják dolgozni, irányítani, kitalálni, szervezni azokat akik értenek hozzá.
Tehát van a birkaságnak egy jó fajtája is. De pl. a japánok is részben ilyenek.

Csakhogy a magyar az inkább habzsolja a hitelt kétpofára. Ennyit tud. Kiközösíti, elüldözi a tehetséges, szorgalmas embereket. Aki meg beszól neki, azt még jobban kiközösíti és elüldözi. Főleg az értelmiség.

Hajrámagyar...

Callidus 2012.07.28. 13:35:50

@Kőmíves Kelemen: Egeszen biztos hogy nagyon sok pozitiv pelda is van. Biztos hogy szamos vezeto 100% ig tisztesseges es jol vegzi a dolgat. Minden tiszteletem az oveke.

Am ez sem valtoztat a "rendszeren". Ha egyenlo felkent van kezelve a tarsadalom minden hangja, akkor a tarsadalom egesze reszt vehetne a fejlodesben.

Es az egeszen bizonyos hogy a tarsadalom reszvetele mar csak a szamok alapjan is nagysagrendekkel gyorsabb es jobb fejlodest tudna produkalni.

Nem erore van szukseg, hanem racionalis gondolkozasra, tiszta elerheto informacioaramlasra, nyilt projectekre, jol meghatarozott es nem "szimbolikus" merfoldkovekre.

Amikor egy projectet elkezd barki, akkor a celokat es a lepeseket lejegyezzuk, ellenorizhetove tesszuk. Es vallaljuk hogy felelosseggel tartozunk ezek igert vegrehajtasaert.
A magyar politkai eletben 20 eve a "project" a valasztasok megnyerese. Es erre megy el minden energia, ido.
Es ez motival minden dontest.

The brain 2012.07.28. 13:36:38

Egyre jobb ez az amerikai gay fiú.Szétröhögöm magam.

nuttmeg 2012.07.28. 13:38:32

@K3rnel: nem lehet zsido, szombati a bejegyzes.

Altaïr 2012.07.28. 13:39:20

Meg kéne tanulni szöveget értelmezni, és inkább kussolni, mint fasságokat blogolni.

Callidus 2012.07.28. 13:42:45

Egyebkent nincs mirol beszelni, vagy barmifele valtozasra varni.

Jelenleg egypartrendszer van Magyarorszagon. Ezzel a "felhatalmazassal" es az alkotmanyos fekek kiiktatasaval teljesen mindegy minek nevezed a rendszert. Minden egy kezben fut ossze, es ha csak te hozozd a torvenyeket, mitol kellene felned?
Lehet Eszak Korean megdobbeni, meg nevetni, de a tarsadalmi berendezkedes mara sokkal jobban hasonlit arra mint a "libsibolsik" nyugatra.
Azt a tenyt pedig, hogy az emberek sokkal jobban erzik magukat a libsibolsi fertoben, az ellensegkep generalas, es a media majd eltussolja.

mátyáskirály 2012.07.28. 13:44:03

@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]:
szegeny ostoba magyarok. Ha en is antiszemita lennek, meg azt is gondolhatnam, hogy tenyleg jurta es samanok valo nektek, egy ilyen szep orszag helyett.

bgp 2012.07.28. 13:44:51

@endike: már nem tűnsz olyan lelkes orbánistának... mi történt?

Politizátor · http://westwing.blog.hu/ 2012.07.28. 13:51:48

Örülnék, ha az Orbánszidás mellett valaki alternatívát tudna felmutatni.

A Fidesznek legalább valamekkora ereje van és ezt Orbán tökéletesen látja. Az ellenzéknek jelenleg semmi sincs a kezében, az egyetlen politikailag reális alternatíva egy választás esetén (horrible dictu) a Jobbik.

Ezt sikerült kitermelnie ennek az országnak. Nektek, nekünk. Ha a 9 millió nyavalygó nemzetéből sikerülne találni pár olyat aki ért is hozzá, meg is bízható és ráadásul támogatása is van...de mivel a nyavalygóknak ígéretek és erő kell ehhez, ezért Orbán _politikája_ - annak minden gyengesége ellenére - a reális megoldások legjobbika. Ennek tetejében ha sikerül gazdasági sikereket elérniük belátható időn belül (olyan műsiker is sokat mond, hogy pl. az euróárfolyam nem megy fel szokás szerint 290 fölé ősszel), akkor viszont pont ellenkező előjellel fog lecsapódni az egész putyini életérzés.

Ami pedig a félázsiait illeti, teljesen egyetértek: a magyaroknak közük nincs a környező népekhez, még a balkániak is nagyon mások. Szlávia közép-keleti részén lakunk jobbról germánokkal délről latinokkal, délkeletről a szlávok után török népekkel körülvéve, olyan nyelvet beszélünk amihez még közelítőleg hasonló sem létezik a bolygón és ha valamiről akkor hatalomról és annak befolyásolásáról nagyon más elképzelésünk van. Cinizmusunk messze kirívó a régióban és ennél már csak a rablógazdálkodásban való hitünk erőteljesebb.

Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány] 2012.07.28. 13:54:25

@bgp:

Én svábmagyar vagyok. Az őseim evangélikus német parasztok voltak, akik egy jobb élet reményében vándoroltak be Magyarországra a 18. század második felében.

Fajtámat tekintve teuto-nordikus vagyok, ami Egon Freiherr von Eickstedt szerint a legtisztább emberi faj.

fingerbangs 2012.07.28. 13:54:29

szánalmas az egész,
és főleg az hogy senki semmit nem tesz ellene, pofázáson kívül

eppittvagyok 2012.07.28. 13:57:58

azért megkérdezném azoktól akik orbánt védik, hogy nem-e éppen szemen köpik '56-ot.... mert szerintem igen... és persze orbán maga is ezt teszi. és ezzel bizonyítják is, hogy csak erre alkalmasak, hogy csak azt értik ha rabláncon rángatják őket. ezek vagytok: kutyák :)

Oxy 2012.07.28. 13:58:11

@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: K.Á. mondhatta, szerintem nem kívülállóként.
Rakás embert hallottam már így-úgy panaszkodni honfitársainkra (nem csak kisebbségiekre). Igaz, itt nem dominál a (fél-)ázsiai származás emlegetése. De gondolom szabad. Írónak is. Akárki mondja-mondogatja, azzal egy kicsit kívülhelyezi magát a körön, de ez még nem kívülállás.
Mondhatja akár egy miniszterelnök is, de ebben a szövegösszefüggésben már gáz van. OVi ugyanis ezzel indokolta, hogy a magyarság tkp. alkalmatlan a demokráciára. Egy demokráciának elkötelezett állami vezető pedig sztem inkább arra törekszik, hogy a félázsiai lelkiállapotból kilépés felé lehetőségeket nyisson, és nem annak fátumszerűsgégn búsmagyarkodik.

2012.07.28. 14:02:13

"félázsiai származék", nem mindegy
amúgy rendben

riverman 2012.07.28. 14:02:42

@K3rnel: Sooorvaaaaaggggyyyy eeeeeeel!

Failer 2012.07.28. 14:03:58

Számomra az a döbbenet, hogy az ilyen cigányok mint ti, magyarnak vallják magukat :)

roka 2012.07.28. 14:05:40

Szerintem Pakisztán is Ázsiában van, csak mi messzebbről jöttünk mint Ő :)

Oxy 2012.07.28. 14:07:17

@Pipas: Re: "sorolj fel két olyan példát a magyar történelemben, ahol nem az erős, hanem a gyenge fél mögé sorakazott fel az ország"

Ha megengeded, felelek a szerző helyett.
1703 Esze Tamás, majd Rákóczi
1848 Kossuth Lajos
Vagy talán ők voltak az erősebbek?

indapass90210 2012.07.28. 14:11:49

@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: te, azt nem mondták még neked, hogy a svábok - gazdasági megfontolásból - a legtöbb helyen belterjesek voltak? Konkrétan az is lehet, hogy te amiatt lettél, mert valamelyik ősöd felcsinálta az unokatestvérét... Nesze neked tisztaság!

MrKiraly 2012.07.28. 14:14:06

@Pipas: Jol megkaptad. Igy kommentelj legkozelebb az Indexen:) Ver gaz ami itt folyik...

Callidus 2012.07.28. 14:14:11

@Politizátor: Teljesen egyetertek.

Ezert bizonytalanodtam el en is a nagy hadakozasom kozepette.

Pedig epp ezzel foglalkozom. A "felazsiai"sagunk okozta integracios "gorongyok" kisimitasan itt a UK-ben ahova mostmar tenyleg nepvandorlaszeruen erkeznek az otthonrol menekulok.
Eddig nem kapcsoltam ossze a ket dolgot, pedig az osszefugges a napnal vilagosabb.

Honapokba/evekbe telik mire egyaltalan megertik a legtobben hogy nem letezik az az elkepzelt "hierarchia" aminek elkepzelt maszasakor egymast rugjak vagy nyaljak az emberek.

Es pont ez az elkepzelt hierarchia teszi lehetove otthon hogy "eros" legyen valaki, es kovessek.

2012.07.28. 14:14:28

@Failer:
félázsiai cigányok?

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.07.28. 14:16:50

Ezek a politika Kiszeltüncieji. 20-ad rangú világmegváltók, akik el hiszek magukról, hogy szupermak-ek.
Nem jobbak, de nem is rosszabbak, mint mi magunk is vagyunk. Ez egy ilyen mutyizós n emzet. Nincs mit tenni. :(

Szánalmas!

Szélmalomharcos 2012.07.28. 14:20:22

Miután annyi zagyvaságot összehordtak az Index bloggerei, nem árt leszögezni néhány tényt:

1 Minden ember Afrikából származik, a skandinávok és az ázsiaiak is ugyanúgy

2 Európa őslakója a neandervölgyi ember, akit őseinknek egy kőkori holokauszttal sikerült kiirtani. Ha élne ő mondhatná magát teljes joggal européernek

3 Európát mindig Ázsia felől népesítették be újabb és újabb hullámokban a jövevények. Ilyenformán minden európai joggal vallhatja magát ázsiainak is

4 Az indoeurópaiak kicsit megelőzték a magyarokat, de így sem a magyarok voltak az utolsók. A "félázsiai" ilyenformán nagyjából megfelelne a valóságnak, bár sztem nem erről beszélt OV

Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány] 2012.07.28. 14:23:01

@Dövan:

A németek nem belterjesek. Belterjességgel kapcsolatban figyelmedbe ajánlom Illyés Gyula szociográfikusan meglapozott regényét, a Puszták Népét. Illyés saját tapasztalatai nyomán részletesen kifejti, hogy tulajdonképpen az egész puszta egyetlen nagy család volt, amiben a családtagok már hosszú évszázadok óta egymással házasodtak.

Várúr 2012.07.28. 14:23:46

Egyáltalán nem döbbent meg, hogy egy balfasz senkiházi blogger klavijából ilyesmi kifolyhat. Ezt a műfajt a képzetlen, felelőtlen, frusztrált senkiháziaknak találták ki. Komcsik, nácik, anarchisták utódainak, akik erőszakkal és óriási pofával sokszor jégre vitték a világot, legutóbb Magyarországot nyolc (és jóval több) évre.

Oxy 2012.07.28. 14:25:41

@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: Kezdem érteni. Te vagy a "tiszta fajú árja, északi típus", és vitéz félázsiai Orbán Viktor a Te embered, azzal a megbízással, hogy a többi félázsiain uralkodjon...

odamondó 2012.07.28. 14:27:37

Kezdődik. Politikai menedékjogot fogok kérni.

Papa, buksi kiszökött! 2012.07.28. 14:27:45

@Várúr: írja ezt valaki, aki magát Várúrnak nevezi... Ej, de legalább ti megmondjátok a tutit! Örök hála érte! :D

Blogger Géza 2012.07.28. 14:31:37

@Oxy: Persze, az országon belül ők voltak a legerősebbek, oda is állt melléjük a nép. Pont az ilyen példákról beszélt OV, csak meg kéne érteni.

Várúr 2012.07.28. 14:36:57

@Papa, buksi kiszökött!:
Véleményemet mondtam szökött buksi. Találd meg mielőbb, és használd gondolkodásra. Nemcsak a sapkád elhelyezésére való.

Achilles 2012.07.28. 14:36:59

Legyen Magyarország az Amerikai Egyesült Államok 51. állama!

www.facebook.com/Magyarorszag51

párnalárva 2012.07.28. 14:44:33

A cikkből árad a tudatlanság, ostobaság és rosszindulat. Másokat ostobázik az író miközben nyílvánvalóvá teszi hogy ő maga az. Szánalmas.

christophe 2012.07.28. 14:45:29

Nos,ennek diktatura lesz a vège,ès csak gratulàlni tudok a tobb millio magyarnak,aki 2010-ben nem el szavazni,megakadàlyozni a 2/3-t.

hajraorban1 2012.07.28. 14:46:11

"Rendkívül szánalmas az Index zsidóbloggereinek azon igyekezete, mely egyértelműen arra irányul, hogy Orbán "félázsiai" megjegyzését kiforgassák eredeti jelentéstartalmából, és pejoratív értelmet adjanak neki."

-----------
Egyetértek... Nem volt a legjobb mondat, de ekkora baromságokat belelátni szándékos dezinformálás szeintem...

coronarythief 2012.07.28. 14:46:58

@Julian Plenti:

olvasni, olvasni, olvasni!

ezt ajánlom neked is, és akkor tudnád, hogy az arroganciát két r-rel írják

hajraorban1 2012.07.28. 14:51:42

"Erdemes lenne az oszodi beszedet (a teljest!) postolni, es melle tenni ezt."
-----------
Kis cionista! Az öszödi beszéd mögött az ország brutális eladósításának elhazudása volt. Az eladósítás nem volt akármilyen mértékű: 8 év alatt abszolút értékben megkét és félszerezték az államadósságot a Fidesztől 2002-ben átvett 52 %-os szintről 82 %-ra rontva GDP arányosan. Miközben EURÓPÁBAN KONJUNKTÚRA volt. Érted kis cionista? KONJUNKTÚRA... Most meg brutális válság van az egész EU zónában... És nézd meg: az Orbán kormány nem csak hogy megállította a 8 éve monoton növekedő államadósságot, hanem még csökkenteni is tudta (azon cionista idiótáknak akik ezt szeretik elhazudni lásd az index minapi cikkét!!) és tette ezt : BRUTÁLIS VÁLSÁG KELLŐS KÖZEPÉN. Hát ezt jegyezzétek meg kics mocskos szarjankók...

K.Tomoceusz 2012.07.28. 14:51:48

Az orbán félázsiai népsége 8 évig randalírozott Budapesten.

Kossuth téri félázsiai népség.

Hídlezáró félázsiai népség.

Tévéostromló félázsiai népség.

Kapják hát meg az orkok az Orbán Hodzsájukat.

Mehetnek is kézcsókra - térdeljenek.

don piano 2012.07.28. 14:52:52

@párnalárva: csak megjegyezném, pontosan azt írta, hogy jó lenne, ha ostobaságról lenne szó, de a véleménye az, hogy sajnos nem így áll a dolog. bár tőled öröm a kritika, ismert trollként nagy tekintélyre tettél szert mindenfelé! :D

@hajraorban1: a választott név kötelez, a valóság nem. ugye?

hajraorban1 2012.07.28. 14:54:13

@don piano: "Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük. Úgy őriztük a titkot, hogy miközben tudtuk, és ti is tudtátok, hogy ha el fog jönni a választási győzelem, utána nagyon neki kell állni, hogy soha ilyen problémánk nem volt."

Részlet az öszödi beszédből

K.Tomoceusz 2012.07.28. 14:54:45

@hajraorban1: Inkább az a szánalmas, hogy a többi média nem méltatta figyelmére ezt az értékes mondanivalóját az Orbán Hodzsának.

Stefánia kisasszony [tеuto-nordikus parasztlány] 2012.07.28. 14:55:53

@Oxy: Igen én tisztafajú árja vagyok, de attól elfogadom azt a cigánnyal keveredett magyart (Orbán) aki felismerte hogy félázsiai népét a liberális ámokfutásból ki kell vezetnie.

don piano 2012.07.28. 14:56:04

@hajraorban1: biztosan nem vágod, de nem mindenki MSZP-s vagy Gyurcsány-fan attól, hogy nem bírja Orbán Viktort. Szóval az idézettel nekem éppenséggel nem igazán szóltál be, ha ez lett volna a célod.

a bőregér 2012.07.28. 14:57:55

@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]:

"Kussolj, te rohadt csaló!"

ez ám a tudathasadás! :D

Stefánia kisasszony [tеuto-nordikus parasztlány] 2012.07.28. 14:58:25

@Várúr: Egy félázsiai népnek ez jár. Az a gáz hogy ezt a jégen lévő félázsai népet egy félindiai próbálja bevezetni a lékbe.

@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: Menj a picsába te csaló!

hajraorban1 2012.07.28. 14:58:42

@don piano:

Na ezért utállak benneteket mint szart. A valóság az amit leírtam.

Igen: 2002-2010 között monoton nőtt az államadósság 52%-ről 82 %-ra és 2010-től pedig megint csőkkent. UTÓBBI CSÖKKENÉS BRUTÁLIS VÁLSÁG KELLŐS KÖZEPÉN TÖRTÉNIK, MÍG A GYURCSÁNYISTA BAGÁZS KONJUNKTÚRA KELLŐS KÖZEPÉN NÖVELTE AZ ÁLLAMADÓSSÁGOT ELKÉPESZTŐ MÉRTÉKBEN.

Ez az igazság. Valamint az is, hogy GYF egyszer sem volt képes a bevállalt hiánycél tartására, most pedig még kisebb is a hiány mint az elvárt 3% iszonyatos nehézségek közepette. Ez a kormány ezerszer szarabb helyzetből indulva képes volt a hiányt tartani és egyúttal államadósságot is csökkenteni. A GYF féle mocskos banda szarhányását próbálják eltakarítani miközben az EU az összeomlás peremén táncol. Ez a klönbség. Aki ezt elhazudja az egy mocskos gazember. Mint az Index blogolóinak mindegyike.

Stefánia kisasszony [tеuto-nordikus parasztlány] 2012.07.28. 15:00:48

@a bőregér: Áh, mindig mellé klikkelek!

@hajraorban1: Nem csökkent az államadósság, te fasz, csak átmenetileg sokat javult a forint.

hajraorban1 2012.07.28. 15:01:17

@don piano:
"biztosan nem vágod, de nem mindenki MSZP-s vagy Gyurcsány-fan attól, hogy nem bírja Orbán Viktort."
-------------
Bizonyára LMPs vagy abból a fajtából akik szent borzadállyal hisznek olyan dolgokban amik nem léteznek (minden ember egyenlő meg hasonló baromságok) valamint szeretnek ostoba performanszokat tartani és ráadásul a kutya sem kíváncsi rájuk...

Anteovin 2012.07.28. 15:04:21

Ez van, ha egy átlagos cigánynál gógyisabb hatalomhoz jut. Mindegy, mi lesz a magyarokkal, csak neki jó legyen. Ez persze nem mentesíti a magyarságot, hogy ennyire leépült szar lett belőle.

christophe 2012.07.28. 15:05:49

@hajraorban1: Ez is csunya,de az elmebeteg orbàn,kèt èv alatt tobb kàrt okozott mint bàrki az elmult 22èvben.

hajraorban1 2012.07.28. 15:06:35

@Stefánia kisasszony [tеuto-nordikus parasztlány]:
-------------------------------
A FASZ TE VAGY MÉRETESEN OSTOBA BALOS VADMARHA.

TE BAROM ÁLLAT !!!

AMIKOR A FORINTROMLÁS MIATT CSAK STAGNÁLT AKKOR FELHOZTÁTOK ÉRVKÉNT, HOGY NŐTT (!!!) AZ ÁLLAMADÓSSÁG !! AKKOR NEM VOLT ÉRV, HOGY CSAK A GYENGÜLÉS MIATT TE NYOMORULT UNDORÍTÓ MOCSKOS BALOS CIONISTA ÁLLAT !!!!!!!!!!!!!!

AMIKOR MEG CSÖKKEN UGYANILYEN ALAPON T AKKOR MEG MÁR ÉRV MI TE KÖPEDÉK !!!!! ????

AZ VAN TE OSTOBA NYOMORULT KETTŐS MÉRCÉT ALKALMAZÓ DÖGEVŐ BUZI BAROM, HOGY MOST 79 % AZ ÁLLAMADÓSSÁG GDP ARÁNYOSAN A SZOCI CIONISTÁK MEG 82 %-AL ADTÁK ÁT TE GECI SZAR !!!!!!!!!!!

Stefánia kisasszony [tеuto-nordikus parasztlány] 2012.07.28. 15:08:01

@christophe: Ennek a fél-azsiai másodrendű fajnak más nem is jár. Látszik is hogy megszavaztak egy fél-indiait. Megérdemlik.
Ha egy szőke tisztafajű árját választottak volna meg mint a németek, máshogy állnának.

Expatblog 2012.07.28. 15:08:26

@endike: " a magyar depressziós, parancskövető (értelmiség főleg), lusta (értelmiség főleg), szocialista(lusta) nép."

Te, endike, ellenben vidám, független, értelmetlen, szorgalmas kapitalista vagy ezek szerint.

Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány] 2012.07.28. 15:08:48

@hajraorban1:

Te faszakalap, nem veszed észre, hogy a kibaszott csalóval beszélsz!??!!

Én vagyok az igazi Stefi!!!

hajraorban1 2012.07.28. 15:09:40

MOST PEDIG LEHET BÁTRAN KIZÁRNI A BLOGBÓL ! SZAROK RÁ! MOCSKOS FÉLNÓTÁS BALOS SZARHÁZIAKKAL NEM IS AKAROK EGY LEVEGŐT SZÍVNI.

AZUTÁN A 8 ÉV UTÁN AMIT PRODUKÁLT A CIONISTA BANDA ÉN A POFÁMAT NEM MERNÉM KINYITNI ROHADÉKOK !!!

a bőregér 2012.07.28. 15:11:40

@hajraorban1: "Bizonyára LMPs vagy abból a fajtából akik szent borzadállyal hisznek olyan dolgokban amik nem léteznek (minden ember egyenlő meg hasonló baromságok) valamint szeretnek ostoba performanszokat tartani és ráadásul a kutya sem kíváncsi rájuk..."

tehát szerinted az az alapállítás nem igaz, hogy minden ember egyenlő? lécci áruld már el, hogy te alacsonyabb vagy magasabb rendű embernek érzed magad?

taga20 2012.07.28. 15:12:48

hajráorbán te szerencsétlen hülye a gazdád trágyájába dagonyázol

Stefánia kisasszony [tеuto-nordikus parasztlány] 2012.07.28. 15:13:08

@hajraorban1: Te fasz.
www.akk.hu/ktgvetesadossag.ivy

2010 május 19.933 milliárd
2012 május 21.180 milliárd
2012 június 20,621 milliárd

A májusról júniusra csökkenés kizárólag a forint erősödéből van. És még mindig magasabb mint amikor Bajnai átadta. És hol a nyugdíjpénz?
Olyan hülye vagy hogy azt már kiállításon kellene mutogatni!

Le_Penseur 2012.07.28. 15:13:08

@hajraorban1:
Miből gondolod, hogy bárki ki akar innen zárni?

butus 2012.07.28. 15:13:29

@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: Kedves Stefánia kisaszony! Mondd, mennyit kapsz mindezért amiket leírsz? Ingyen ugyanis iyen örűltségeket ember nem tud leírni. Ha tud, akkor pedig zárt osztályon a helye, mint Orbánnak!
Vagy téged is ott kezelnek ahol az imádott fönököd? Azt a félcigány őrültet?
www.privatklinik-stradegund.at/

dr. Bubó 2012.07.28. 15:15:07

a cigány vajda akar lenni...

Herkules Irma 2012.07.28. 15:15:47

@hajraorban1: kizárni? a cenzúra nem a mi asztalunk, bár sokan szerették volna kiharcolni maguknak, hogy tiltásra kerüljenek. még véletlenül se csinálnék belőled mártírt! :) maradj csak és ordítozz nyugodtan, bár senki nem hívott, tehát nem kötelező itt hisztizned.@a bőregér: a kérdés jogos, a választ mindenki tudja. :)

Stefánia kisasszony [tеuto-nordikus parasztlány] 2012.07.28. 15:16:54

@butus: Fáj hogy egy tisztafajű árja megmondja a fél-ázsiai magyaroknak az igazat?

christophe 2012.07.28. 15:17:07

@hajraorban1: Kapsz muszakpotlèkot,mert akkor jol nyomod,a vègèn mèg osztàlyvezetonek is megtesznek.

Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány] 2012.07.28. 15:25:00

@Stefánia kisasszony [tеuto-nordikus parasztlány]:

Annyira szánalmas vagy, te mocskos csaló. Legalább tanulj meg helyesen írni (fordíts különös figyelmet az írásjelek helyes alkalmazására), ha hitelesen akarsz utánozni.

Féreg.

mátyáskirály 2012.07.28. 15:25:04

@hajraorban1: En azt nem ertem, hogy minden magyar szelsojobbos azzal jon, hogy az orszagat elfoglaljak, lerohanjak. Nyugodj meg baratom, egyetlen darab cionista sincs mar abban a fortyogo fostocsaban amit azt gondolod, hogy mennyire szeretsz es vedesz. Mar vagy 100 eve a vilag segglukava tettetek irigysegbol, hozza nem ertesbol, es a kurrens fovezer szavait kolcsonveve: a szarmazasbol eredo degeneraciotokbol. Ez mind ok, semmi kozom hozza, az en gyerekeimnek sosem kell megtudniuk mekkora szegyen magyarnak lenni. Csak mindekozben azt gondolni, hogy meg maradt akar egyetlen hasznalhato cionistatok is, rohej, arrol ne is almodjatok kocsogok!

tovabb a jezsovi uton 2012.07.28. 15:25:14

mi a faszért nem élessel lőtték 2006-ban ezt az idióta jobber csürhét, ez mind őrült szarházi

Link Elek 2012.07.28. 15:25:19

ez a faszi meg Gyurcsanynal is undoritobb

AnnaKarenina 2012.07.28. 15:32:42

@Várúr: Erőszak és pofázás? Ez mintha a te cinikus gazdádra lenne a legjellemzőbb.:)

hogyne,persze,igazad van! 2012.07.28. 15:33:00

@hajraorban1: gratulálok!Csodálatosan kiviselkedted magad!

Kivancsi 2012.07.28. 15:40:28

igazat megvalva ennek sok félcigany-félazsia keverek csocseleknek akik az utcan hompolyognek nem kell mas csak amit vikike kinal...
le kell nyomni a picsaba a sok sutyerak kepzetlen parasz bunkot mehetnek hugyert-szarert rabszolganak a multikba vagy kozmunkara...
a kepzettebbek meg beallnak partkatonanak vagy nyalnak a hatalmonlévők felé es lesz zseejuk munkajuk...
ha nem tetszik el lehet huzni kulfoldre...
marad az alja akik semmire nem lesznek jok vagy a "vezetok"
aztan johet az osszeomlas ennek az orszagnak vege......

dr. jenőke (jenőke) 2012.07.28. 15:44:38

Nem kétharmat, hanem fél! Félázsiai vagy és pont.
Nem érdekel a rovásírás, a szkíta és pártus hagyomány. Felejteni ezeket, de gyorsan.
Ázsia, ez az! Onnan jöttünk, rokonok a finnek, észtek, manysik, vagy masnik, nem is tudom.

Callidus 2012.07.28. 15:48:13

@hajraorban1: Pontosan ez az a tudatlan duhtol frocsogo, ertelmes parbeszedet elutasito beteg mentalitas ami miatt akkor is elhagyom az orszagot ha 0% az "allamadossag".

Milyen szerencse hogy mar lassan 10 eve elegem lett ebbol, es nem kellett vegigneznem az elsosorbol hogy meg piedesztara is emeljek.

Ez az a felazsiai gondolkozas amirol a vezered beszel. Es igaza van. Neked ellenseg kell nem parbeszed.

Azt azonban meg most sem gondolom hogy a tobbseg igy gondolkozna. Inkabb felnek. Ezert lehetsz hangosabb, mert mar kinevetni sem mernek.

Szamolgasd az allamadossagot, add oda a nyugdijad is ezert a szelsebes fejlodesert amibol gondolom csak az eles kanyarok miatt esik ki egy teljes generacio es rohan a hanyatlo nyugat libsibolsi fertojebe "rabszolganak".

Squid 2012.07.28. 15:53:36

@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: "Fajtámat tekintve teuto-nordikus vagyok, ami Egon Freiherr von Eickstedt szerint a legtisztább emberi faj."

Nem drágám, te simán náci vagy és nem a származásod miatt, hanem a "legtisztább emberi faj" szöveged/szövegeid miatt!

Emellett olyan tomboló düh van a soraid mögött ami finoman szólva is aggasztó! Mi a baj mesélj?

no successful 2012.07.28. 15:56:13

A magyar történelemben volt már egy olyan időszak, amikor a sajtószabadság, a néphatalom, és a munkás és katonatanácsok voltak a jelszó, magyarul a liberális kormány "megajándékozott" bennünket a "demokrácia" áldásaival erősítve az anarchikus állapotokat.
Az eredmény az ország területe 2/3-ának elvesztése, a magyar anyanyelvű lakosság 1/3-ának idegen állam fennhatósága alá kerülése.
Akkor amikor kemény kezű kormányzásra lett volna szükség, egy defetista szociálliberális vezetés kapott hatalmat.
Bizony van abban valami amit Orbán a magyar történelemre utalva mondott.
Lássuk be, a globális túlnépesedés miatt egyre nagyobb gondok lesznek világszerte. Az ok, nem a pénzügyi válság, az csak tünet. Az igazi ok, az egyre drágábbá váló fogyasztás (egyre több az eszkimó a fóka meg ugyanannyi), és a polgári demokráciák szociális és politikai csapdába esése, amely miatt persze eladósodik minden állam.
Egyszerű a képlet, az emberek egyszerűen nem szavaznak olyan kormányra, amely megszorítások kilátásba helyezésével kampányol.
Mi ez, ha nem a liberális demokráciák válsága ?
Lássuk be, tényleg nagy változások következnek, lehet hogy talán nem egy két éven belül, és nem egyszerre mindenütt, de mindenképpen még a mi időnkben.
Nem mindegy, hogy mi az új világrendbe hogy lépünk be.

mátyáskirály 2012.07.28. 16:00:36

@no successful: M.o.-n viszont mar 1-2 even belul nagy valtozasok lesznek. Sajnalom azert, egesz jol indultak a dolgok 89-ben

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2012.07.28. 16:01:30

@bankár-vagyok:
Vadász vadász ... :-)

Kövér elvtárs köteles beszéde:
“Az idézett mondat „az olimpia kapcsán hangzott el több lakossági fórumon”. Eszerint: a Fidesz szerint az olimpia megrendezése olyan nemzeti cél, ami gazdasági fellendülést hozhat. – Ez egy olyan lelki erőt adó közös vállalkozás – magyarázta Kövér –, amellyel pótolni lehet saját elvesztett lehetőségeinket. Ugyanakkor ezt a célt ellenzik azok a politikai erők, amelyek a testi-szellemi restségre, az irigységre alapozzák politikájukat, és terjesztik az esélytelenséget és a pesszimizmust. Amennyiben ez a pesszimizmus jogos lenne, akkor nem érdemes élni, le kell menni a pincébe, fogni kell a kötelet, és fel kell akasztani magunkat – idézte Kövér (egyre bonyolultabb) önmagát.”

Kövér köteles beszéde szó szerint:
"
…az egyik legdinamikusabban fejlődő gazdasági ágazatunk a turizmus számára. Szóval egy pillanatra fogadjuk el azt, hogy csak ennyire vagyunk képesek. Hogy egy képesség nélküli, alkalmatlan, tehetségtelen néppé lettünk az elmúlt néhány évtizedben. Csak én erre azt mondom, hölgyeim és uraim, hogy így viszont nem érdemes élni. Tehát, hogyha így gondoljuk, akor menjünk le a pincébe, keressünk egy jó erős kötelet, meg egy viszonyleg erős gerendát és szöget, és kössük fel magunka. Csak én azt szeretném kérni azoktól, akik ezt próbálják önökkel elhitetni, évek óta ezt próbálják súlykolni az önök fejébe, hogy legalább járjanak elő jó példával. És ha ők már mind végeztek, akkor mi meg mégiscsak gondolkodjunk el azon, hátha nélkülük többre mennénk
"

ezen nincs mit magyarázni.

atti.atti 2012.07.28. 16:01:48

Bizony ,még jó sokáig kell a bolsevik-liberális elvtársaknak a szokniuk a Fidesz-KDNP-t!

Nekem attól az undorító, ateista, nemzetietlen, buzi és zsidó pártoló, liberál-bolsevik kormányzástól fordult fel a gyomrom amit az MSZ(M)P és a szadesz folytatott.

Egyetlen egy problémám van a Fideszel ,hogy 98 és 02 között nem ilyen konzekvens nemzeti-konzervatív politikát folytatott!

Hajrá Fidesz, hajrá Viktor!

Szélmalomharcos 2012.07.28. 16:06:17

@Várúr:
Ezek azt képzelik magukról, hogy ők a haruspexek, akik a Város jövőjét ki tudják kémlelni. Valójában csak éhes verebek, akik az út mentén elhullatott lószart csipegetik. A csivitelésük nagyjából annyi, hogy mit gondolnak arról, aki a táplálékukat előállítja. Többet nem is értenek az egészből

mátyáskirály 2012.07.28. 16:10:55

@atti.atti: Ha ekkora magyar vagy, es igy szereted az orszagod, akkor tedd meg neki azt a szivesseget legyszives, hogy hagyod gyorsan kimulni, ehelyett a szanalmas vergodes helyett.
Ne elmelkedj es probalj osszefuggesek megerteni! Csak vivd a szabiharcot, a bocskaidban, amire elotte megfizetted a 27% (uristen) afat. Mert te szerered M.o.-t, es sosem jonnel ki szamla nelkul a szittyaboltbol ugye?

komissarlajos 2012.07.28. 16:13:38

@hajraorban1: Azt gondolom, neked elment az eszed. Ne bizakodj, mert Hitler később a saját híveit is kinyuvasztotta, ha „nem üvöltött együtt a farkasokkal“. Vagy talán te is azzal az indiai hordával jöttél a Kárpát-medencébe, mint a törpe? (Tisztelettel)

AnnaKarenina 2012.07.28. 16:15:25

@atti.atti: @Szélmalomharcos: Ti mertek, tudtok ilyet leírni, amikor a többség már megtapasztalta, milyen az, amikor egy párt, egy kormányzat valóban a saját népére támad?:) Ilyeneket csak az ír, aki ennek a jelenlegi hatalomnak a közvetlen haszonélvezője.

J.László 2012.07.28. 16:15:53

@komissarlajos:
Kérem szépen, nem félreérteni a kérdést. Mely híveit nyuvaszotta ki Hitler?

Metro van Kenmetro 2012.07.28. 16:16:03

Kedves Bloggoló!

Ne áltasd magad, vak ellenszenv és üldözési mánia vezet Téged és így formálsz véleményt.

Hol van igazi demokrácia? A demokrácia csak azért létezik, mert még jobbat nem találtak ki, de a demokrácia sem jó. Túl sok a vakvágánya. (Mindenkinek mindent lehet lassan a demokrácia címszó alatt) És a nagy demokratikus USA talán jobb, mint mi? Minden filmjükben van nemzeti jelkép, de ha más ország ilyet tesz, az már nacionalista és diktatórikus a szemükben. És az hol demokratikus, hogy az USA és a "Nyugat" beavatkozik más országok ügyeibe a demokrácia nevében aztán egy kis idő múlva kiderül, hogy pusztán gazdasági okok miatt... (Irak, Líbia ...) Gusztustalan az álszent hit a demokráciában. Nem létezik a demokrácia, csak jelenleg az áldemokráciánál még nincs jobb, talán egyszer lesz! Jelenleg gazdasági diktatúra van a világban ez a szomorú helyzet. A Miniszterelnök Úr pedig, mint az erkölcsi megújulásról és sok mindenről beszélt a nyugattal kapcsolatban az elmúlt napokban, amihez pedig valóban erő kell. Másképpen nem megy! Isten, család, haza értékrendre kellene ráállnia miden magyarnak, nem pedig szítania a feszültséget félmondatokat kiragadva. Hajrá Magyarok! Isten, család, haza! Változzatok!

butus 2012.07.28. 16:16:09

@Link Elek: "ez a faszi meg Gyurcsanynal is undoritobb" Ez így igaz. Két éve még azt mondtam, hogy Gyurcsányt és Orbánt egy cellába zárnám. Ma már azt mondom, hogy ez Orbánnak megtiszteltetés lenne.

AnnaKarenina 2012.07.28. 16:18:03

@no successful: Te is hajlandó vagy gondolkodás nélkül elfogadni, hogy valakik a saját hatalmukat fenntartandó, megerősítendő félelemben tartsanak. Nézed a múltat, ami már nm tud változni, nézed a jövőt, amit nem tudunk előre megjósolni, csak a mát nem nézed, amikor és ahol eldőlnek a jövő dolgai is.

komissarlajos 2012.07.28. 16:19:55

@Metro van Kenmetro: Kezeltek téged? Bár, szerintem késő.

AnnaKarenina 2012.07.28. 16:20:32

@Metro van Kenmetro: Jézus segíts!:) Mindenki megőrült?

piszter 2012.07.28. 16:21:07

sose késő lerombolni a téli palotát!

no successful 2012.07.28. 16:21:11

@mátyáskirály:
"M.o.-n viszont mar 1-2 even belul nagy valtozasok lesznek. Sajnalom azert, egesz jol indultak a dolgok 89-ben "

Tévedsz, nagyon rosszul indultak a dolgok 89-ben.
Olyan "változások" következtek, amelyek csak rontottak az ország helyzetén. Az egykori párttitkárok, és szerviensek, lettek az újtőkések, akik persze a legtöbb esetben nem a jógazda módjára bántak a lenyúlt népvagyonnal. Élelmiszeripari üzemek sorát zárták be, hogy ezzel multiknak biztosítsanak piacot. Munkahelyek százezreit szüntetve meg.
Mennyit kormányzott a Fidesz eddig ?
6 évet.
És mennyit a kommunista, később szocialista és liberális elit (nem véletlen veszem őket egy kalap alá)? 57 évet ember !
Szal túl a világgazdasági pangáson, az ország jelenlegi állapotáért döntően ki a felelős, (és most hagyd ezt az Orbánék ebben a két évben több kárt okoztak dumát, mert nincs az a hülye ember aki beveszi)

christophe 2012.07.28. 16:21:56

@atti.atti: muszakvàltàs volt a minisztèriumban? ;-))

komissarlajos 2012.07.28. 16:22:57

@J.László: Az állampolgárait. Némi tanulás nem ártana. (Vagy frissítés)

J.László 2012.07.28. 16:23:35

@Di622:
Tökéletesen igaza volt.

no successful 2012.07.28. 16:25:12

@AnnaKarenina:

Nem értheted meg a mát, és nem sejtheted a jövőt, a múlt ismerete nélkül.

J.László 2012.07.28. 16:26:20

@komissarlajos:
Mely állampolgáraira gondolsz?

christophe 2012.07.28. 16:27:49

@no successful: A ''rendszervàltàsnak'' a haverjaid is kedvezmènyzetjei.A fidesz nyemzseg a volt mszmp,kisz titkàrokkal,nem vèletlen,hogy mèg mindig nem nyilvànosak az ugynoklistàk.

Várúr 2012.07.28. 16:29:05

@AnnaKarenina:
Butaság és balítélet? Ez "mintha rád lenne jellemző". Gazdád neked van jóasszony (már ha az vagy).

Metro van Kenmetro 2012.07.28. 16:31:57

@komissarlajos: Nem ártana egy kis tisztelet az embertársai iránt. Igen intelligens lehet..., látszik már a törpézős hozzászólásból is. Nem kellene ilyen hangnemben írogatnia, saját magát minősíti. Nem kérem, hogy kezeltesse magát, csak gondolkodjon el kérem az értékrendjén.

no successful 2012.07.28. 16:34:37

@atti.atti:

"Egyetlen egy problémám van a Fideszel ,hogy 98 és 02 között nem ilyen konzekvens nemzeti-konzervatív politikát folytatott!"

Látod, most hogy elkezdték a nemzeti politizálást, most egyesült erővel vetik rá magukat a libsik.
Szerencsére egyre többen jönnek rá hogy mi a stájsz, úgyhogy csak a liberális befolyás alatt álló médiákban fröcsög már a nyál.
Persze, többnyire már csak egymást bíztatgatják vele.

Metro van Kenmetro 2012.07.28. 16:35:22

@AnnaKarenina: Remélem nem, ha egy valaki is csak megváltozik ezer közül már megéri. Erkölcsi és morális változás kell nyugaton, ez éppen aktuális lehetne az "új evangelizáció évében".

AnnaKarenina 2012.07.28. 16:35:31

@no successful: A liberálisok meg lennének lepődve ezen az 57 éven.:) Csak a gazdaságot tekintve a sokat szidott átkosban újjáépítették az országot a háború után, 1968-ban lett új gazdasági mechanizmus, felépültek azok a gyárak, üzemek, amiket most sajnáltok, mert odalettek. Működtek a TSZ-ek, a mezőgazdaságból meg tudtak élni az emberek.
A kapitalizmus természetesen megváltoztatta a viszonyokat, de hát ezt akarták a népek, persze úgy, hogy egyáltalán nem lett az végiggondolva, mivel is jár. Az is igaz, hogy sok más választás nem volt.
A Fidesz viszont minden kormányzása alatt lenyúlta a közpénzeket, az első 4 év alatt a TB-vagyont (eü., nyugdíj), a második alatt a mnyp-ket. Az egykulcsos adóval akkora léket ütött a mi magyar hajónkon, hogy azóta sem tudja betömködni sem a mnyp-k, sem a bankok, sem a felemelt ÁFA, sem a folyton emelkedő jövedéki adók pénzével, bár a léket már rokkantak, a munkanélküliek testével is próbálják eltorlaszolni, míg néhányan luxushajóról nézik, hogy szaladgálnak, vagy esnek apátiába a fedélzeten az emberek, míg az ELLENtengernagy dirigál.

AnnaKarenina 2012.07.28. 16:39:01

@Metro van Kenmetro: Szerintem nem nyugaton kell erkölcsi változás. Te meg tudnád mondani, miért érzed ennek szükségét?
A nyugat-európai emberek többsége kulturált, dolgos, igényes, másokkal szolidáris, normális, embernek való életet él, a környezetét tisztán és rendben tartja, másoktól is megköveteli. Mi ebben az elítélendő?

AnnaKarenina 2012.07.28. 16:41:43

@Várúr: Hozod a szokásos stílusod. Egyszer, ha érdemben lehetne egy választ kapni.:) Gazdád erőszakos, mert nincs tekintettel senkire, semmire és szeret pofázni. Sőt, csak pofázni tud.

J.László 2012.07.28. 16:41:50

@atti.atti:
Gratulálok a hozzászólásodhoz. Nem viccelek. Nem sokan merik ezt ennyire nyíltan megfogalmazni.

Roy 2012.07.28. 16:41:55

@szíj: Ebbe egy miniszterelnök nyugaton belebukott volna. Nálunk ezt megéljenezte a sok narancsszínű birka.

AnnaKarenina 2012.07.28. 16:45:46

@no successful: A múltat ismerni kell, de nem beleragadni. Trianon elmúlt, nem szabad az új nemzedékekbe ezt a semmire sem jó bánkódást, vagy gyűlölködést átültetni.

no successful 2012.07.28. 16:46:08

@christophe:

"A ''rendszervàltàsnak'' a haverjaid is kedvezmènyzetjei.A fidesz nyemzseg a volt mszmp,kisz titkàrokkal,nem vèletlen,hogy mèg mindig nem nyilvànosak az ugynoklistàk. "

Tény azonban, hogy anno, a liberális, és a szocialista kötődésű emberek voltak legtöbbet "helyzetben".
Próbáltam volna én kedvezményes hitelhez jutni, hogy aztán 5 miláért megvehessek egy tejüzemet.
Kétszer röhögtek volna körbe, egyszer amikor a hitelt fel akarom venni, másodszor meg amikor a tejüzemet meg akarom vásárolni.
Minden a "kapcsolatokon" múlott.

Különben meg lesz.rom nem érdekel, a lényeg, hogy jó irányba menjenek a dolgok, és minél jobban kárognak a libsik, az én szememben azt jelenti, hogy jó irányt vett a jelenlegi kormány.

Metro van Kenmetro 2012.07.28. 16:47:46

@AnnaKarenina: Denverben a tömeggyilkos is az volt? Azt tudod-e, hogy hírek töredéke jut el hozzánk, annak ami nyugaton történik. Miért is annyival jobbak szerinted, mint mi? A spanyolok aztán szeretnek dolgozni... A holland (vagy belga már nem emlékszem pontosan) pedofilok, akik legalizálni akarták pedofíliát aztán jóra valóak-e? A keresztény értékrendnek van jelene nyugaton? Akkor miért támadták ezzel kapcsolatban IS az alkotmányunkat? Miért van minden második, vagy harmadik nyugati filmben meleg karakter? Ennyi meleg lenne a világon, akkor kihalásra vagyunk ítélve... Miért legális a fű Hollandiában? Miért nem probléma, hogy Irak lerohanási indoka (vegyi fegyverek) egy ügynök blöffje volt csak? Soroljam még?

Roy 2012.07.28. 16:47:48

@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: A magyar fél ázsiai, akkor Orbán egy hátsóindiai, te meg egy SS K vagy.

AnnaKarenina 2012.07.28. 16:49:11

@no successful: Ne haragudj, de neked ennyi elég? A szemednek sem szoktál hinni? Gondolkodni sem szoktál?:)

no successful 2012.07.28. 16:50:04

@AnnaKarenina:

Van egy római mondás, bocsáss meg neki, de jegyezd meg. Ennyit az első liberális kormányunkról.

Van még egy mondás, a történelem az élet tanító mestere.

Squid 2012.07.28. 16:51:55

@no successful: "Különben meg lesz.rom nem érdekel, a lényeg, hogy jó irányba menjenek a dolgok, és minél jobban kárognak a libsik, az én szememben azt jelenti, hogy jó irányt vett a jelenlegi kormány."

Kérlek oszd meg velünk, hogy érint téged jobboldaliként az az apró tény pl, hogy a nemkommunista alkotmányt Pozsgay Imre ex-kommer/szoci nagyember áldásos munkája fémjelzi?

AnnaKarenina 2012.07.28. 16:53:01

@Metro van Kenmetro: Én az általánosról beszélek, te az egyediről. Gyilkosok, beteg elmék mindenhol vannak, sőt még a Biblia is ír róluk.:) A melegek aránya az össznépességhez viszonyítva mondhatni állandó, mert ez biológiai meghatározottság.
Politikáról, hatalomról sem beszéltem, csak az emberekről.

2012.07.28. 16:54:26

@Pipas:

"Kedves szerző: kérlek sorolj fel két olyan példát a magyar történelemben, ahol nem az erős, hanem a gyenge fél mögé sorakazott fel az ország nagy-nagy összefogással."

Két dátum remélem elég lesz:
1848, 1956

J.László 2012.07.28. 16:54:45

@AnnaKarenina:
Nyugaton 1,3 gyereke van egy hölgynek. Ehhez képest orrba-szájba reklámozzák a homoszexualitást, lehetővé teszik a buziházasságot. Történelmi események megítélését börtönnek büntetik. 10 éve gyarmati háborút vívnak Irakban és Afganisztánban. Ingyen szállítanak atomhordozó fegyverzetet egy országnak, mely nem lépett be az atomsorompó egyezménybe. Afrikába szállítják a hulladékaikat, melyet otthon kulturáltan, szelektíven gyűjtenek össze.

don piano 2012.07.28. 16:54:47

@no successful: "Tény azonban, hogy anno, a liberális, és a szocialista kötődésű emberek voltak legtöbbet "helyzetben"."

Privatizáció... Akkoriban pedig még a FIDESZ igencsak a liberális vonalon mozgott. Tehát állításod szerint a mai vezetők vagyona is akkor alapozódott meg. Ezt el tudom fogadni. :)

komplikato 2012.07.28. 16:56:07

@hajraorban1: Élő ember nem hiszi el a 3% alatti hiányt, aki figyeli hol tart jelenleg a költségvetési hiány ... és még csak július!
Megint érdekes mikor lejön címlapon mennyit "fizettünk vissza" az államadósságból csak azért mert 1-2 hétre euro romlás és más okán a forint árfolyam javult meg a CDS, kérdés, hogy pár héttel később meg mit kamuzik ugyan azon újság mikor ennek ellenkezője fog történni?
Egyébként 1x egy értelmesebb blogger csinált érdekes kis ábrát államadósságról, ahol az ismert "8 év" kiugrását nem nézve is egyenletesen nőt minden évben az adósság ... és csodálkoznék ha a jelenlegi fasza állami nyugdíj rendszer nem adósságból maradna működőképes (illetve annak látszatjával) a választásokig, mert azt már a hülye is látja, hogy összes extra adók negyede sem fog befolyni sehová. Szerintem nem kicsit túl optimistára színezted a tényeket. Az Öszödi beszédből meg mindenki csak kis idézeteket szokott beírni általában ugyan azt a pár mondatot, pedig kamuzással kapcsolatban voltak ott érdekességek több kormánnyal kapcsolatban is. Persze akkor lennék nyugodt ha összes eddigi kormány fő emberi együtt törnének követ a sitten a következő 20 évben minimum ...

Squid 2012.07.28. 16:59:16

@J.László: "Nyugaton 1,3 gyereke van egy hölgynek. Ehhez képest orrba-szájba reklámozzák a homoszexualitást, lehetővé teszik a buziházasságot. Történelmi események megítélését börtönnek büntetik. 10 éve gyarmati háborút vívnak Irakban és Afganisztánban. Ingyen szállítanak atomhordozó fegyverzetet egy országnak, mely nem lépett be az atomsorompó egyezménybe. Afrikába szállítják a hulladékaikat, melyet otthon kulturáltan, szelektíven gyűjtenek össze."

És ez, hogy jön ahhoz a témához amiről beszélünk? Miképp kapcsolódik a nyugat szennyese OV tervéhez a demokrácia lecseréléséről, és regnáló miniszterelnökként a saját népének a skandinávokkal szembeni genetikai alábbvalóságról való megnyilvánulásához?

AnnaKarenina 2012.07.28. 16:59:41

@J.László: Ez már annyira uncsi, hogy kedvem sincs válaszolni. Össze-visszakeveritek az államokat, a kormányzatokat az emberekkel. Ugyanezeket a dolgokat elmondhatnád Kínáról, Oroszországról.
Hogy valaki képtelen megérteni egy biológiai meghatározottságot, szintén nagy ostobaságnak, korlátoltságnak tartom. Legközelebb tiltakozz a Down-kórosok ellen is.

Metro van Kenmetro 2012.07.28. 17:01:43

@AnnaKarenina: Általánosságban mivel jobbak? Általánosságban népenként más sajátosságok, sztereotípiák igazak...
Semmi nem támasztja alá azt a demagóg maszlagot, amit gondolsz róluk. Az pedig általánosságban árulkodik róluk, ahogy a kereszténységről, melegekről, politikáról, drogról, a mit szabad és mit nemről gondolnak. Ezek leírnak egy társadalmat. Ezekre pedig a nyugati nagy átlag nem éppen az általam vallott, vagy vallani próbáló keresztény erkölcsöket jelentik. Sorolhatnám ide, a az amerikai, francia, német, spanyol filmeket és mondanivalójukat, az egyes politikai és társadalomerkölcsi reakciókban történő megnyilatkozásokat... stb. Általánosságban példák nélkül pedig nem lehet vitatkozni ilyenről, mert akkor Te annyit mondasz, hogy a nyugati emberek jóra való erkölcsösek, én azt mondom, hogy erkölcsi megújulás kell a nyugati társadalmaknak, de példák nélkül ez meddő és parttalan vita. A példák nem kuriózumok, hanem példák arra, hogy gyilkosok ott is vannak és sok társadalomerkölcsi kérdésben, vallás, abortusz, drog, melegek, pedofilok pedig másképpen, liberálisabban gondolkodnak!

J.László 2012.07.28. 17:03:00

@AnnaKarenina:
A kormányokat az emberek választják meg. Nyilván egyetértesz.

Parajpuding 2012.07.28. 17:03:10

@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: nyilván te büszke vagy arra, hogy a csuti kolompod félázsiai származéknak nevez, mert ezzel rózsaszínre festi a sötét valóságot, mint amilyen valójában vagy. Ezzel ellentétben minden igaz magyar és normális értékrenddel élő ember (na ez nem te vagy) kikéri magának.

Metro van Kenmetro 2012.07.28. 17:07:01

@AnnaKarenina: Több új, bár a liberális világban nem túl népszerű kutatás szerint az általad biológiai adottságnak tekintett dolog, kisebb részt biológiai (ezért nevezik hajlamnak), nagyobb részt neveltetés kérdése. És itt jön képbe az erkölcs és a média, és ezeken túl a demokrácia (mit szabad és mit nem) megítélése.

Gatinho 2012.07.28. 17:09:15

ballibsi huhogás. szánalom a köbön.

Metro van Kenmetro 2012.07.28. 17:09:59

@Parajpuding: A honfoglalást ismered? És nem feltétlenül az 1800-as években kreált finnugor eredetre gondolok. Bár az az elmélet szerint is mintha Ázsia felől jöttünk volna... Amúgy meg morálisan is nézz bele a mondatok mondanivalójába...

AnnaKarenina 2012.07.28. 17:10:32

@Metro van Kenmetro: A másik ember, a másik ember szabadságának tisztelete nem maszlag, nem demagógia. 1789, a francia forradalom, amikor a felvilágosult nyugati ember, a polgár (aki a saját tehetségéből, munkájából él, nem a születési előjogaiból) kimondja, a szabadság, testvériség, egyenlőség szentháromságát, aminél szebbet és jogosabbat nehéz lenne találni. Ehhez képest bármilyen istenhit csak alávetettséget, gondolkodás nélküliséget jelent. A katolikus vallást pedig ne hozd ide; milyen erkölcsisége van egy olyan vallásnak, amiben minden bűn meggyónható, titokban marad és még feloldozást is ad rá.

Mariann19 2012.07.28. 17:13:57

@hajraorban1: Megkérlek, hogy közgazdasági ismereteid birtokában szíveskedj minden tényezőt felsorolni az államadósságot csökkentő esetekben. Egyet se hagyj ki, hadd tanuljunk! Ha preciz vagy, kapsz egy 5-öst, és Te vagy a király!

AnnaKarenina 2012.07.28. 17:14:00

@Metro van Kenmetro: Szerintem ez butaság, nyilván vannak olyanok bőven, akiknek az áll érdekükben, hogy ilyen "tudományos" eredményekre hivatkozzanak. A homoszexualitás végigkíséri az emberiség történetét (se TV, se film, se modern nyugati társadalmak), hol bűn volt, hol nem, az aránya, ahogy már írtam, állandónak nevezhető.

draft22 2012.07.28. 17:14:59

@hajraorban1@hajraorban1: Beteg bolsevista mocsadék vagy és ne használj bolsi többesszámot. Takarodj Észak-Koreába ez itt a magyarok országa és nem a tied. Világos te Slota bérenc Fidesznyik?

no successful 2012.07.28. 17:16:48

@Squid:
"Kérlek oszd meg velünk, hogy érint téged jobboldaliként az az apró tény pl, hogy a nemkommunista alkotmányt Pozsgay Imre ex-kommer/szoci nagyember áldásos munkája fémjelzi? "

Van egy Kínai mondás, mindegy hogy milyen színű a macska, a lényeg, hogy fogja meg az egeret. Kétségtelen, van cinizmus ebben a mondásban, de van pragmatikus tartalma.
Hogy elmagyarázzam. Nem az a bajom, a jelenlegi szoclib oldallal, hogy milyen színű macskákból áll. Nem. A baj az, hogy soha eszükbe nem jutott megfogni az egeret. Ambícióiktól mindig messze állt a nemzeti érdekek képviselete.
A Fidesz, viszont egy kezdeti liberális vonalú pártból lassan, egy nemzeti irányban elkötelezett párttá vált, ami meghatározza ambícióikat is. Kétlem, hogy mint ilyen politikai erő azt tűzné ki maga elé célul, hogy a nemzetet minél előbb az árokba lökje.

draft22 2012.07.28. 17:18:36

@atti.atti: Még egy rohaqdék maqgyargyülűlő komcsi menj már a kurvaanyádba, mocsadék Fideszes. Ávós őseid bűzéde idáig érzem te szaros, Viktor-buzi.

Metro van Kenmetro 2012.07.28. 17:20:20

@AnnaKarenina: Először tájékozódj és olvasd el a Bibliát, aztán értelmezd is miután ilyen marhaságot leírsz... Szösszeneteket kiragadsz egy komplex egészből. A megbocsájtás szerinted nem jó? Neked megbocsájtottak valaha? Hol írja a Biblia, hogy a képmutatás ("milyen erkölcsisége van egy olyan vallásnak, amiben minden bűn meggyónható, titokban marad és még feloldozást is ad rá") az jó? Nagyon tájékozatlan vagy ebben a témában nem kellene belebonyolódnod... Ajánlom keresd ki, hogy Jézus miket mondott a képmutatókról....

És van szebb és jobb jelmondat:
Isten, család, haza! Ennél jobbat kitalálni sem lehet, ez a Biblián alapszik!

Amúgy meg a francia forradalom jónak indult, mint ahogy a kommunizmus, mint, hogy mindenki egyenlő is helyes lehetne, csak, hogy mint mindig (pl. kommunizmus esetében) így most is az emberek által kreált eszmék vakvágányra vezetnek. Így a liberalizmus követi a koholmány kommunizmus eszményét, és mehetne már a süllyesztőbe a túlzott (mindent lehet) szabadság eszméjével együtt.
Az emberi múlandó, az isteni állandó. Ezért kellene az Isten, család, haza eszme szerint élni.

draft22 2012.07.28. 17:20:42

@no successful: a Fidesz nemzeti? Melyik nemzeté, te szemét antimagyar. Seggbe kurt a az örült Viktorod vagy mi?

roka 2012.07.28. 17:22:09

Ennek a baromnak valami elgurult, vagy a cérna vagy gyógyszer, ma Erdélyben elküldte a kis köcsög az EU-t a 3,14-csába. Remélem hétfőn eléri az euro a 300 forintot! De végre újra láttam a Palibácsi utáni második őszinte embert. A királyhágói mackónadrágos pébánost, már rég gondoltam rá. ;)

Metro van Kenmetro 2012.07.28. 17:25:24

@AnnaKarenina: Nem igaz, a görög demokrácia vége felé, a római birodalom bukása előtt arányuk, mint a legtöbb erkölcstelen dolognak nőt. Akárcsak ma is nő, talán hallottál a divat lezbikus hullámról, akik férfiak elcsábítása érdekében létesítenek kapcsolatot nőkkel. Sőt megfordítom az írásod, nyilván vannak olyan emberek akiknek az az érdekük, hogy elfogadott sőt "én nem tehetek róla" legyen a másság. Lásd, Hollywood, lásd Berlin polgármestere, csakhogy pár befolyásos tényezőt említsek...

J.László 2012.07.28. 17:26:13

@Metro van Kenmetro:
Megáll az eszem. Az indexen ilyen hozzászólások. Ez csak egyet jelenthet: van remény. Óriási, katasztrofálisan nagy szarban vagyunk. Ebből azt hiszem, ilyesfajta gondolkodással lehet kijutni.

no successful 2012.07.28. 17:27:10

@dalida:

Vicces vagy, de talán inkább szánalmas.

Metro van Kenmetro 2012.07.28. 17:27:50

@dalida: Gratulálok itt a mindkét oldalról történő fröcsögésnek.
Ha keresztény erkölcsökön és Jézus tanításán alapulna ténylegesen a magyar társadalom, nem utálnának valakit, azért zsidó vagy azért szélsőségesnek bélyegezni, mert szereti a hazáját.
Az a baj, hogy saját hibánkat és felelősségünket sosem vállaljuk fel, csak bűnbakokat keresünk. Az ELVAKULT ANTISZEMITÁK az ország problémáiért a zsidókat, a LIBSIK, SZOCIK, és a ZSIDÓK (egy része) félelmeik és múlt miatt azokat hibáztatják akiknek jelent valamit a hagyomány, a haza és a család.
Jézus megkérdezték egyszer, hogy melyik a legfontosabb törvény. Válasz: "Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és minden erődből!" A második legfontosabb pedig, hogy "Szeresd felebarátodat, mint önmagadat!". Nem kellene itt gyűlölködni és szitkozódnia senkinek sem. Én szégyellem magam a hozzászólók helyett. Isten, család, haza!

draft22 2012.07.28. 17:29:40

@no successful: Szánalamas te vagy, de Csau is szánalmas volt, OVI is az lesz és persze te sem fogod elkerülni azt ami játr neked.
Ez itt a magyarok országa nem a tied VILÁGOS szarházi?
Fideszes nem lehet magyar.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.07.28. 17:30:32

@Stefánia kisasszony [tеuto-nordikus parasztlány]:

Ehe... wikipédia...

Az árják a perzsáknál élő cigány népség...

Ők terjesztették el a téglaégetést a vaskészítés és az üvegkészítés mesterségét...

Metro van Kenmetro 2012.07.28. 17:30:39

@Metro van Kenmetro: Máshonnan hoztam át, így nem teljesen ül a szöveg de a lényeg benne van és lusta vagyok kicsit.

draft22 2012.07.28. 17:31:52

@Metro van Kenmetro: Bocs haver én csak úgy írok, ahogy az illető magyarellenes Fidesznyik ír. Nem aq tükröt kell összetörni. Sajnos nem érted miről van szó.
Csak íagy lehet beszélni egy fidesznyikkel, de talán igysem kéne arra való a csótányirtó.

Metro van Kenmetro 2012.07.28. 17:32:57

@J.László: Remélem többen leszünk. Bár nincs sok remény. Kevesen vagyunk, s kommentelésre van a legkevesebb idő.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.07.28. 17:34:56

@Metro van Kenmetro: Ezt nem a Jézus mondta....

Jézus olyanokat mondott, hogy.. vannak a lelketlenek akik a barmokhoz hasonlatosak és a lelkes emberek...

Vagy csak a kutya jár vissza saját okádásra...

Ki milyen kupából tölt néktek kétszerte fizessétek neki vissza...

Csak a bolond megy a tolvajjal bíróhoz, és megérdemli az a börtönt...

Jézus még a fügefát is kiátkozta, mert nem volt haszna..

És antiszemita volt.. mert ostorral verte ki őket... a templomból mikor ott árultak...

Metro van Kenmetro 2012.07.28. 17:37:40

@dalida: Nem gondolom, hogy bárkinek is így kellene írni. Amúgy meg nem hiszem, hogy a fidesz magyarellenes és jelenleg jelentős valamennyire jó irányba haladó politikai erő a fidesznél jobb szerintem nincs. Nem véletlenül van az általam helyesnek vélt politikai tábor szorosan összeforrva a sok hibája ellenére is a fidesszel. Hajrá KDNP! Talán egyszer megerősödünk s lesz még jobb is az irány!

draft22 2012.07.28. 17:37:59

@Metro van Kenmetro: Bocs amikor Orbán és hívei kirabolják az országot, akkor te nézed? A Biblia szerint is joga van az embernek megvédenie magát.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.07.28. 17:39:17

Sőt.. hogy tetézzem a sok beszédnek híg a levét...

Ami a szájon bemegy és az árnyékszékbe vettetik, mind jó dolog az...

De ami a szájon ki jön, az mint fertőzött romlott dolog volt...

Jah és csak a megmosdatott desznyó megy vissza a fertőjébe...

Érdekes az is, ahogy... a légióról vélekedik... egy történet miért nem esznek disznót... mert nem kanyibálok :D

Szóval a kereszténység igen érdekes dolog...

Vizilabda 2012.07.28. 17:39:21

Orbánnak az az álomképe tudat alatt, hogy ő egy indián törzsfőnök, a törzsét mondjuk Fidesznek hívják, folyamatosan támadják ("Ki támadja Magyarországot?") a fehérek (Brüsszel?) puskával és mindenféle szarral, amit a varázsló kitalál (Habony Árpád). A Fidesz tagjai a félázsiaiak és mindenféle félvérek, oláhcigányok és zombik,kikulált és nem kikupált csürhék

pirosfeherzoldezamagyarfold (törölt) 2012.07.28. 17:39:57

@Metro van Kenmetro: hogy lenne a fidesz magyarellenes, kádar se volt az

AnnaKarenina 2012.07.28. 17:40:44

@Metro van Kenmetro: A bűnért bűnhődni kell, nem megbocsátani.
Azon meg még sose gondolkodtál, hogy a melegeket is a Jóisten teremtette? Talán népességszabályozási célból?:) Pont ezt nem tudod megbocsátani?:)
Az Isten, haza, család jelszavadról pedig azt gondolom, hogy az istenhited és a családod a legteljesebb magánügyed, a haza meg az a hely, ahova születtél, ahol nevelkedtél, és mint ilyen, egyáltalán nem vonhatja ki magát a kritika alól. Főleg, ha a hazádat nem megfelelő emberek irányítják.
Maradok a szabadság, testvériség, egyenlőség-nél, mert számomra ez az emberibb.

Metro van Kenmetro 2012.07.28. 17:41:05

@Con Storm: Igencsak tájékozatlan vagy. Jézus mondta amit írtam, nyisd ki a Bibliát. Te pedig félmondatokat ragadtál ki, igencsak furcsa belemagyarázással. Hogyan lehetne Jézus antiszemita, mikor a kiválasztott népből, Dávid házából való volt. Kérlek tanulmányozd jobban a kereszténységet és Jézus tanítását, mert valamit nagyon félre értesz...

2012.07.28. 17:44:02

@J.László:

"Nyugaton 1,3 gyereke van egy hölgynek."

Kíváncsi vagyok, ezt honnan vetted?

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.07.28. 17:45:03

@Metro van Kenmetro: Dávid háza a Levi és Benjamin törzs leszármazottjai, vagyis mi székelyek és magyaruk...

A mostani izraeliták pedig Salamon héberei, vagyis magyarul barbárjai, akik sosem lesznek zsidók...

Amúgy meg Jézus nem a Dávid házba tartozik, hanem Dávid Fia volt.. .vagyis leventéje.... levi azt jelenti 3. fiú...

És ők pedig az eredeti keresztény vallás képviselői voltak, papok.. olvasd el Ezsrád könyvét... abban írnak arról, hogy az a leány aki nem talál magának férjet, pártában marad... vagyis a partus birodalomban...

Metro van Kenmetro 2012.07.28. 17:45:27

@dalida: Sajnos a média sok mindent túl liheg, van mikor félre tájékoztat. Ennek ellenére valóban vannak nem elfogadható dolgok. De szerintem nincs jobb választás. ha kitisztítják az előző éra szennyét, ajd jó irányba mehetnek/mehetnének a dolgok. Sok dolog, ami meg most nem annyira tetszik, pár év múlva hálásak leszünk érte (egy kulcsos), én ebben hiszek.

draft22 2012.07.28. 17:46:58

@Metro van Kenmetro: Te is, mert aki Jézus tanítását tanulmányozza, az nem lehet Fideszes vagy KDNP-s, mert ezek a hit és cezen belül konkrét tapasztalattal a katolicizmus ellensége3i, az én annó (már nem annyira ifjúsági közzöségemet amelybe 15 évig néha-néha eljártam szétverték ezek a szemét disznók. Egy katolikus számára caz óüszovetség ugyanúgy szen, mint az Új az újban teljesedik ki az isteni "terv", de tudatosan használom, az szövetség keménbységét (egyébként még Jézus is használta), azokkal szmben akik kereszténynek hazudva magukat a saját zsebükre dolgoznak.

AnnaKarenina 2012.07.28. 17:48:15

@no successful: "A Fidesz, viszont egy kezdeti liberális vonalú pártból lassan, egy nemzeti irányban elkötelezett párttá vált, ami meghatározza ambícióikat is. Kétlem, hogy mint ilyen politikai erő azt tűzné ki maga elé célul, hogy a nemzetet minél előbb az árokba lökje."
Nemzeti irányban csak a nemzeti tőke felé kötelezi el magát (ha odatartozol, akkor megértelek). Úgy beszéltek, mintha Mo. létét valami is fenyegetné, na persze, ez az orbáni retorika egyik része is. Nem fenyegeti Mo. létét semmi, csak tudomásul kéne venni, hogy Mo. jóléte és jólléte a benne lakó emberek jólététől és jóllététől függ, ez meg nagy mértékben attól, hogy hogyan tudunk együttműködni a világgal. És az együttműködés nem átokszó, hanem minden emberi együttélés alapja.
Az országot meg már belelökték az árokba, nem tudom, mi kellene még, hogy lássátok azt, ami nyilvánvaló. Szerinted az emberek kizsigerelése az hazafias, nemzeti?

atti.atti 2012.07.28. 17:51:10

@dalida: Maga úgy látszik nagyszerű példája a fogatlan, proli szoci szavazónak. A stílusa kitűnően mintázza ezt! Hála a jó égnek ,hogy a polgári körökben ilyen proletárt nem találok!

Metro van Kenmetro 2012.07.28. 17:52:02

@AnnaKarenina: Ez ugyanaz a probléma (melegek teremtése), mint a bűn eredete. Nyilván szerinted a bűn is Istentől való, ő a felelős, mi az ártatlanok. Ez normális szerinted? A szabad akarat felelősséggel jár. Jobb lenne, ha nem lenne szabad akarat és a számítógépes játékokhoz hasonlóan egy figura lennék a sok közül? Ez a vallási kérdés (bűn Istentől való-e) sajnos sokkal mélyebb és fontosabb, mint hogy a hely és idő megengedné kifejteni itt. Remélem a rövid példa valamennyire elég volt hozzá. Szabad akarat=felelősség ez a lényeg. Szóval nem gondolom, hogy mint a globális felmelegedésért sem így a a másság mint tényező létéért Isten lenne a felelős.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.07.28. 17:52:33

@dalida: Az ószövetség sosem lesz "szent" az ószövetség tartalmazza az 5 mózes könyvét, és példázatokat a törvényszegésekre... Tóra-törvény, tanak -tanok , vagyis példázatok könyve...

Az ószövetség minden fejezetében 66 bűn van felsorolva és legtöbb lapjára 6 jut...

Arra való, hogy kiszűrjék azokat a beteg embereket akik szeretnek lopni csalni hazudni gyilkolni uszítani, és elkülönítsék... de ezt írja is a biblia.. a kiválasztottakról...

Ezeknek az embereknek amikor olvasnak a 66 nép kiírtásáról izraelből csillog a szemük és őrült vigyor üli meg az arcukat... a papnak való meg elborzad az ilyen gondolkodástól... nem véletlenül dobták ki a germán sancit sem.. csak nem elég idejekorán...

draft22 2012.07.28. 17:52:57

@AnnaKarenina: Ész, hazaszeretet érzelmikötődés valakihez.

atti.atti 2012.07.28. 17:55:43

@mátyáskirály: Jellemző balliberális gondolkodás, hogy mindent csak a forintokon keresztül néznek!

Sokkal fontosabbak a nemzeti, keresztény értékek, az ,hogy nemzeti épületeink ,tereink eredeti állapotukba újuljanak meg ,hogy a magyar nemzeti lélek ismét rendbe jöjjön!

De a maguk nemzetietlen gondolkodásába ez nem fér bele, maguk csak irigykedni és a forintokat számolni tudnak!

Metro van Kenmetro 2012.07.28. 17:57:06

@Con Storm: Hát, hogy Einstent idézzem az emberi butaság határtalan. De egyébként nagy tehetséged van a szavak kiforgatásában. Jól mutathatnál, mint Jobbik párt funkcionális. Kár, hogy nem keresztényi értékrendet képviselnek. Remélem sosem nyernek.

J.László 2012.07.28. 17:57:26

@atti.atti:
Tróger lumpenproli. Bocsánat a kiegészítésért. Lukacsos trikóban, papucsban óbégat a Misterben. Aztán jön a lánya: apa, gyere már haza, anyu megint be van rúgva.

draft22 2012.07.28. 17:57:47

@Con Storm: Egy katolikusnak szent és az értelmezés pedig itt kezdődik
www.katolikus.hu/kek/kek00050.html#N31
A 3. és a 4. cikkelyt ajánlom

2012.07.28. 17:58:02

@Metro van Kenmetro:

"Hajrá KDNP! Talán egyszer megerősödünk s lesz még jobb is az irány!"

Semjénnel biztosan menni fog. ;)
Stílusosan: OMFG!

dr. Bubó 2012.07.28. 17:58:54

@Di622: megint aktuális... KORBÁCS kell... és KÖTÉL... (osztás)

irógép 2012.07.28. 17:59:43

@AnnaKarenina:
"Maradok a szabadság, testvériség, egyenlőség-nél, mert számomra ez az emberibb."
Ezek mind üres frázisok sajnos. És az emberek ezekkel ugyanúgy visszaélnek.
Az emberek ott tudnak jól élni egymással, ahol szeretettel és megértéssel fordulnak egymás felé.
Itt 20 éve szabadság van, azt semmire nem mentünk vele sajnos. Az egyenlőség sem érvényesül a demokráciákban sem.
Szóval ezek nekem üres frázisok. Ilyen alapon szocializmus is jó volt "elvileg" papíron leírva. Azt láttuk mi lett belőle.
Ja ezt nem kötekedésből írtam, csak én már nem hiszek ezekben a hangzatos szlogenekben meg izmusokban sem.
Amíg az emberek görény szemetek egymással semmi lényeges nem változik, lehet kitalálni bármilyen szlogent vagy izmust.
Amúgy amiket Orbán mondott azokkal én sem értek egyet, mert meggondolatlan és baromság. Mert ő is kis stílű, aki visszaél ezzel a nagy lehetőséggel, amit kapott.

nemecsek ernő áruló 2012.07.28. 17:59:44

@atti.atti: Akkor te még nem találkoztál Anti Anyaggal, Kalmárral, Vidékivel, Lencsés Istvánnal... Sorolhatnám. Nem vágom, mire jó ez a "befogjuk a szemünket, nálunk nincsenek ilyen idióták" mert dehogy nem. Aki párt-szavazó, az tele van ilyenekkel, tök mindegy, hogy szoci, vagy fideszes, vagy jobbikos.

draft22 2012.07.28. 18:02:23

@atti.atti: "Sokkal fontosabbak a nemzeti, keresztény értékek, az ,hogy nemzeti épületeink ,tereink eredeti állapotukba újuljanak meg ,hogy a magyar nemzeti lélek ismét rendbe jöjjön!"
Na menj a fenébe le akarod bontani a Parlamentet is?

Te annyira vagy nemzeti és keresztény, mint egy árva termesz

mim 2012.07.28. 18:02:33

A nagy "plgári demokrata", a rendszerváltás "bajnoka" leleplződött.
Innen csak a vallási szinten hívők tartanak ki mellette - meg akiknek csurran-cseppen a pénzecske.

Metro van Kenmetro 2012.07.28. 18:03:43

@dalida: Teljesen igazad van, hogy az Ószövetség része a Bibliának és nagyon fontos is. Sajnos nem tudom mit tapasztaltál. De ha a KDNP rossz irányba is tartana szerinted, akkor is ezt a pártot, mint egyetlen keresztény képviseletet kellene jobbá tenned. Amúgy meg szerintem fontos erkölcsi dolgokat sikerült elérniük, fontos morális terveik vannak, de nem ártana karakánabb politizálás, csak hogy félnek a süllyesztőtől. Ezért van még sok megváltoztandó dolog. És ne feledd, hogy egyes emberek nem felelősek egy eszméért, ne egy embert ítélj meg, hanem amit képvisel. Az pedig a keresztény értékrend. Bár értelmezésben itt azért néha vannak problémák. Ezért málészájúak sokszor.

malacpite 2012.07.28. 18:05:47

Amit a tágabb környezetemben tapasztalok elég elkeserítő. Rossz hangulatban vannak az emberek, semmi sem kiszámítható, nem lehet előre tervezni. Rendkívüli módon megszaporodott a külföldön munkát vállalók száma. Az emberek rezignáltan nézik többnyire a történéseket. Egyébként komoly problémának tartom, hogy az általános és a középiskolákban nem tanítanak alapvető ismereteket a választásokra, az állam működésére, a törvényhozásra és törvénykezésre stb. vonatkozóan. S úgy gondolom, hogy az államadósság csökkentésére és gazdasági okokra való hivatkozással nem lehet azt a rendszert megváltoztatni, amely mellett a társadalom 23 évvel ezelőtt letette voksát. Hajdanán keleti szomszédunk is igen szép eredményt ért el bizonyos eszközökkel az adósság csökkentésében...

Metro van Kenmetro 2012.07.28. 18:07:15

@MikeBoy: Hát most erre mit írjak...:) Most ő a főnök. Mi az, hogy OMFG?

draft22 2012.07.28. 18:07:52

@MikeBoy: Ja róla szólnak azok a tudományos kutatások mely szerint a homofóbok között kb ötször annyi a meleg, mint az elfogadók között. Egyébként ez kb 40% jelent.

Lacdelo 2012.07.28. 18:08:38

Tetves Fidesz és hatalomittas vezèrre addig nem nyugszik amíg Magyarorszàg tönkre nem megy.

Magyarorszàgot csak a libsi-szoci nyugati gondolkodàsúak menthetik meg a fèlàzsiai diktàtortól!

atti.atti 2012.07.28. 18:11:58

@dalida:
Magának agyára ment a romlott tészta amit a legutóbbi választáskor kapott a komcsi jelöltjétől...

Maguk nem tudnak máshogy szavazni csak szociális juttatásért, rokkant nyugdíjért, 10.-en x-edik havi pénzért...

De előhozza magukból a hazafit a ligetben a proli haverjaik között a hideg virsli és a meleg sör.

2012.07.28. 18:12:57

@Metro van Kenmetro:

Szóld azt, ami a valóság.
A KDNP nem több egy névnél.

irógép 2012.07.28. 18:14:53

@Lacdelo:
Mi az a nyugati típusú gondolkodás????
Csak mert a nyugat hatalmas válságban van és a szétesés szélén áll.
És volt elég ballib kormány már itt, és nem mentünk velük is csak hátra sajnos.

draft22 2012.07.28. 18:15:07

@Metro van Kenmetro: A II. vatikáni zsinat alapján a katolicizmusnak nem kell konkrét politikai képviselet, mert az árt az Egyháznak. A katolicizmus érdekeinek védelme nem konkrét párt, hanem magának az Egyháznak a dolga ill. küldetését a tarsádalom önszerveződésének minden aspektusában próbálja megvalósítani.
ha elmész tőlink nyugatra, találkozhatsz liberális kommunista stb. katolikusokkal, homofóbokkal kevésbbé, mert ugyan az Egyház tanítása nem nevezhető melegpártinak, de az ellenkezőjének sem. Amúgy néhány helyen pl. Dél-Amerika ebben a kérdésben már egész érdekes álláspontok is vannak.

atti.atti 2012.07.28. 18:15:07

@J.László: Persze ,hogy azok!

Ezek a prolik csak anyázni, gyűlölködni és hőbörögni tudnak, ha nem jön az ingyen állami pénz a középosztály által megdolgozott jövedelmekből...

Ez ment nekik mindig a polgári-középosztály zsírján élni munka nélkül vagy munkát imitálva!

Metro van Kenmetro 2012.07.28. 18:15:28

@dalida: Nem az elfogadás a kérdés, hanem hogy magánügy, nem a tévébe való. Nem reklámozni való. Nem követendő (részben genetika, részben neveltetés kérdése) Mint ahogyan a pedofília sem. De a homokosokról meg írja az ószövetség, valahogy így, hogy: azonos neművel ne hálj, mert az ocsmány és gusztustalan. Valahogy így van megfogalmazva és valahol Mózes környékén azt hiszem.

atti.atti 2012.07.28. 18:17:50

@J.László:

Majd kíváncsi leszek hány lyukas trikós, fogatlan, "doktorandusz" szavazójuk fog elmenni majd az előzetes regisztrációra.

Két eset lesz vagy nem képes rá agyilag vagy pedig épp akkor megy a Mónika Show és azt ügye nézni kell a Kőbányai sörrel...

Metro van Kenmetro 2012.07.28. 18:18:46

@MikeBoy: Jelenleg lehet, hogy nem több. De valakit választani kell. Akkor meg már a hasonszőrűeket kell helyesebb irányba terelni... És akkor mehet az ország is jobb irányba. Az ellentétére mégsem szavahat az ember...

dr Smittpálelnökúr 2012.07.28. 18:19:45

@atti.atti: A magadfajta félázsiai bugris honnan tudná, mi az a középosztály?

nápolyi maszti 2012.07.28. 18:22:51

Kártékony, életveszélyes banda, ezen már kár is rágódni. Egy kérdés maradt: hogyan lehet megszabadulni tőlük 2014-ben? Mielőtt teljesen visszakormányoznak minket Ázsiába.

dr Smittpálelnökúr 2012.07.28. 18:23:03

@irógép: A nyugat válságban van?

Hány éves vagy kisfiú?

Tudod, hány évig hallgattuk ezt a szöveget a rendszeváltás előtt??? A kommunisták (a félázsiai vezéred is az) csak etetni próbálták ezzel a népet, de mindenki tudta, hogy hazudtak/hazudnak. Még a magadfajta rajongók is.

Metro van Kenmetro 2012.07.28. 18:23:04

@dalida: A lényeg amit a pápa hirdet, az meg egyértelmű. NEM a homokos házasságra, gyerek örökbefogadásra ... stb. A Kdnp nem a kereszténységet képviseli, nem a pápa pártja, hanem egy keresztény értékrenden alapuló párt illetve annak kell lennie mindenkor. Mégegyszer homokosok otthon, nem pedig tévében és nem reklámozva ajnározva. Már van, hogy mesébe is belerakják undorító egyszerűen!

Lacdelo 2012.07.28. 18:23:21

@irógép:

Te ne izguljàl a pàrtközpontban. Míg a nyugati demokràciàk rendezi a soraikat egy pàr èven belügyi, addig az inkompetens és korrupt Fidesz teljesen lerombolja az orszàgot. :(

Mi a Fidesz gazdasàgi stratégiàja? Matolcsy és stratègia. Van még olyan fèlàzsiai magyar aki beveszi ezt a baromsàgot?

J.László 2012.07.28. 18:23:41

@atti.atti:
A cenzusos választójog bevezetését nem fogjuk tudni elkerülni. Az első lépés, reméljük, ezzel meg fog történni.

J.László 2012.07.28. 18:26:50

@atti.atti:
Megfeledkeztem róla: úgy tudom, a liberátorok mintaországában (ezúttal az USA-ra gondolok) szintén előzetes regisztráció után lehet szavazni.

Metro van Kenmetro 2012.07.28. 18:29:14

@J.László: Reméljük, bár ezért is kapjuk majd MÉG a az értelemhiányos, politikai érdekekből származó kritikát.

christophe 2012.07.28. 18:29:16

@irógép: koszonom minden keresztèny,igazh
itu magyarnak,hogy fèlti a nyugat-europai,demokràciàkat,èrtèkeket jelentem itt Franciaorszàgban minden,ok.Ha ezt a HOFI megèrhette volna....

irógép 2012.07.28. 18:29:21

@dalida:
Istennek semmi baja a melegekkel, csak az egyháznak:)
Az egyházat emberek alkotják, akik sokfélék. És sajnos nem változik bizonyos szempontból eléggé az egyház.
És tudom nagyon kell ragaszkodni a gyökerekhez, mert különben nem élte volna túl a katolicizmus az elmúlt 2000 évet, de azon nagyon el kéne gondolkozni, mik a gyökerek, és mik az évszázadok során az egyházba épült rossz előítéletek, amik a korok szelleme miatt ragadt rá az egyházra.
És sokkal több embert tudna megszólítani az egyház, ha nagyon átgondolna egy pár dolgot. Pedig sok embernek szüksége lehetne egy sokkal elfogadóbb egyházra, főleg ebben a hihetetlenül értéket vesztett és üres világban.

joszip 2012.07.28. 18:29:51

Emlékeztek Palpatine szenátorra? :)

Lacdelo 2012.07.28. 18:31:47

@irógép:

A te vilàgod biztos èrtèket vesztett. Mi libsi-szocik jòl vagyunk.

irógép 2012.07.28. 18:34:51

@christophe:
én nem féltem. Csak sok baj van nyugaton is. Messze nem megy minden olyan jól, hogy olyan nagyon jó példa legyen.
És itt nem csak a hatalmas gazdasági válságra gondolok, amit nem tud olyan jól megoldani az a nagyszerű nyugat.
Amúgy az az ország ahol olyanok vannak, mint Franciaországban azért hát nem tudom mennyire jó példa.
Amúgy egész nyugat európa keresztény értéken alapon nyugszik. Úgy, hogy egy kereszténytől pont nem áll messze nyugat Európa.
És tőlem sem áll messze, és nem is utálom, sőt jó néhány országát imádom. Egyszerűen annyit mondtam, ott se megy minden annyira rendben, hogy annyira az legyen nekem a nagy jó példa.

irógép 2012.07.28. 18:37:02

@Lacdelo:
Az enyém nem az, és nem vitatom a te világodat sem, hisz nem ismerlek.
De pl. itthon a baloldal semmit nem mond,semmit nem mutat fel. Nem véletlenül nem nőnek, pedig a fidesz minden faszságot elkövet.

Metro van Kenmetro 2012.07.28. 18:40:15

@irógép: Tudod az egyház nem egy politikai szervezet, ami meg akar nyerni embereket azzal, hogy azt mondja, amit az emberek hallani akarnak. Az egyház Isten igéjét hirdeti. "Istennek nincs baja a melegekkel" Ezt neked mondta valaki? Mégegyszer leírnám az egyház Isten igéjét, kinyilatkoztatását képviseli. Az volna nagy baj, ha egyszer emberi gyarlóságból feladná az igazságot, Isten igazságát és önös célokból elfogadná. De az egyházon túl olvasd a bibliát és mond meg, hogy hol támogatja a Biblia a melegeket? A Biblia pedig Isten sugalmazására íródott. Tájékozódj, ne pedig reménykedj dolgokban.

eßemfaßom meg áll 2012.07.28. 18:40:44

"Mi csináltuk meg a "köteles akciót" is. Semmi kétség: ami elhangzik, az képileg erőteljes, sőt durva, de nem agresszív, és nem fenyegető. Kövér nem akar akasztani. De amit mond, az - egy kis rossz szándékkal - ellene fordítható. Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket (...) És összerakjuk. Fölhozatjuk még aznap reggel az egy szem kazettát, ami van, lejátsszuk a sajtónak. Szili Kati félig oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondja el, hogy ez milyen borzasztó. Nagyszombaton Lendvai Ildikó még a Fidesznek kézbesít mindenfajta leveleket, és elindítjuk azt az SMS-kampányt, amelynek a vége a köteles tüntetés. Gy.Ferenc"

Metro van Kenmetro 2012.07.28. 18:43:25

@irógép: Nyugaton igenis erkölcsi megújulásra és keresztényibb értékrendre van szükség.

irógép 2012.07.28. 18:45:51

@dr Kangörény:
"a félázsiai vezéred is az"
Annyira rossz, hogy itthon ennyire korlátoltan gondolkoznak sokan, min te is sajnos.
Azért mert nekem a nyugat sem a jó példa, akkor már rögtön valami Orbán hívő vagyok???
Ezzel a magad mély sötétségét bizonyítottad, hisz te el sem tudod képzelni, hogy valakinek van önálló véleménye, csak valakinek a véleményét lehet fújni??? Sajnálom, hogy te ilyen vagy.
Viszont én nem, én leszarom Orbánt is, mert egy fasz, meg Mesterházyt meg az összeset.
Látom te nem, neked egyből mindent össze kell kapcsolnod. Már használod az aktuális szófordulatot is Orbánra.
A te világod úgy kerek, ha valaki bírálja a nyugatot, akkor az valami Orbán hívő. Hát szerencsére nekem nem kell, hogy minden ilyen egy síkú legyen.
A nyugat meg kurva nagy válságban van, amit csak az nem lát aki nem olvas újságot, vagy nem akar róla tudni.
De mivel mi is Európához tartozunk elemi érdekünk, hogy mihamarabb megoldódjanak a gondok nyugaton is.
Ettől még lehet kritizálni a nyugatot, mert csomó mindent rosszul csinálnak ők is.

Herkules Irma 2012.07.28. 18:50:35

@joszip: nekem is ő jutott eszembe! kerestem is a Youtube-on videót, hátha akad valami, amit belinkelhetek ide.

irógép 2012.07.28. 18:52:16

@Metro van Kenmetro:
Amit írsz abban nagyon is igazad van!!!
Igen az egyház Isten igéjét hirdeti, és valóban nem kampányokat akar nyerni.
És igen nem lehet eltérni tőle, mert akkor megbomlana az egész.
Viszont az egyházat emberek alkotják, akik igenis tévednek és sok rosszat és előítéletet követnek el. Én ezek kiküszöböléséről beszélek.
És Isten nem beszél a melegekről, de viszont Isten mindenkit tökéletes másának teremtett, és mindenkit egyformán szeret, ezt viszont írja a biblia. Legyen az bárki, akár meleg is.

christophe 2012.07.28. 18:55:37

@Metro van Kenmetro: Anno Nagymamàm azt mondta Isten mindenki lelkèben ott van,mindenki màskèpp viszonyul hozzà.Sose higy azoknak akik istennel,a bibliàval pèldàloznak,fokènt ne a csuhàsoknak...
Ha gondolsz rà O tudni fogja

J.László 2012.07.28. 19:05:39

@christophe:
A francia helyesírásod is ilyen?

irógép 2012.07.28. 19:05:40

@christophe:
Egyrészről igazad van, a Nagymamád jól mondta amit mondott.
Másrészről azért nem minden "csuhás" rossz. Én aztán nagyon kritikus vagy az egyházzal sokszor, de azt is látom mennyit segítenek is, és mennyi jót tesznek világ szerte. Persze ezekről nem tudni, mert a hiradóba csak a pedofil pap kerül be.
Szóval nem kell így elítélni sem a vallást vagy az egyházat sem ...

2012.07.28. 19:07:26

@Metro van Kenmetro:

"Akkor meg már a hasonszőrűeket kell helyesebb irányba terelni"

Aha! A politikát összekevered a vallással.
Na abból lesz a tejszínhab. :))

zmzm 2012.07.28. 19:29:34

egy orsós (orbán )Viktor egy cigány mondja ezt a magyarokról

Gáborom 2012.07.28. 19:40:46

Nem azon kéne agyalni és hisztizni, hogy a Zorbán már megint fú, meg nem azon hogy libsi meg bolsi meg náci, mert ezek a kategóriák csak a néphülyítésre valók már, nincs igazi tartalmuk.
Mindenki a pénzre hajt, az ideológiáknak már annyi szerepük sincs mit esetleg volt, de mindig a pénz beszélt és most meg csak az.

Inkább arról kéne beszélni, hogy egyfelől valóban nem Európát kéne majmolni, mert Európa már nem az ami volt, az eszméi kiüresedtek, és a magukat baloldalinak meg liberálisnak mondó politikusok az EU-ban is csak túljárnak a saját eszükön, felnagyítanak kevésbé fontos kérdéseket és el sem hangoznak fontos dilemmák, egyébként meg a nagytőke szépen belerondított az EU gazdaságába is, főleg a bankszektor pénzéhségével és a termelés keletre majd távol-keletre hordásával.

Bajban van az EU gazdaságilag és morálisan is, még azt sem ismeri fel, hogy a nácik és a komcsik egy és ugyanaz a csürhe, mert náluk a komcsik nem gyilkoltak táborokban , mint itt, keleten.

Márpedig ha az nem oké amit a libsik majmolnak, de az sem megy amit Zorbánék művelnek - bár sok kérdésben érthetőek az elvek és azok okai, de a megoldások túl erőszakosak, átgondolatlanok stb, szóval két éve csak a hiszti szól minden fúdeöntudatos és fúdefüggetlen és mindent jobban tudó, a stílusból és tartalomból ítélve ifjú és kissé öntelt blogger, csak éppen azt nem tudja senki sem, hogy hogyan is kéne, ha sem nem így, sem nem úgy ahogy a nyugat sem nagyon már, és hát amúgy meg na neeeee, na de akkor hogyan?

Mindenki baromira ért itten a focihoz,lcsak éppen senki sem grundol össze egy nyerő csapatot - ez itt a baj.

Hisztizni viszont a legkönnyebb, az ilyen Milla féle nevetséges izélgetés meg kész röhej, csak azért mert fészbúk meg blog, még nem jelent semmit, még nem jelent minőséget és tartalmat, önmagában.

Nincsenek csodák, a Wikipédia nem pótolja az igazi tudást, és egy fészbúkon szerveződött kvázi-közösségből ne lesz sem párt, sem szavazóbázis, és a legkevésbé sem kormányozni szakmailag is képes kormány.

Almandin 2012.07.28. 19:52:17

@Stefánia kisasszony [tеuto-nordikus parasztlány]: Látom, ezt az árja-dumát elhitted. Semmi bajom a teuto-nordikus típusúakkal, viszont nem felsőbbrendűek másoknál. Arról meg csak a véletlen tehet, hogy pont ilyen rassztípusú lettél. Tehát ez nem érdem, hanem állapot, ami nem jogosít fel senki lenézésére.

taga20 2012.07.28. 19:53:16

@Gáborom: Akkor szerinted Viktor a nyerő.Normális vagy?

Stefánia kisasszony [tеuto-nordikus parasztlány] 2012.07.28. 19:57:19

@Almandin: Oszt téged ki kérdezett? A szőke kékszemű Wermacht tisztek az ideállyaim!

J.László 2012.07.28. 19:58:44

@Almandin:
Stefánia kisasszony provokátor. Szerintem az ellenkezője, annak, aminek látszik.

Almandin 2012.07.28. 20:22:37

@J.László: Lehet, ez bennem is felmerült.

xaverta 2012.07.28. 20:55:58

@Metro van Kenmetro:
A nagy egészből, a Bibliából kiragadott szösszenetekről írsz. Anélkül, hogy Gyurcsányt akarnám védeni, az öszödi beszédből is "kiragadott szösszeneteket" idéznek. Ezzel csak a következetlenségre akarom felhívni a figyelmed. Továbbá arra, hogy a gyűlölet szítása hogyan fér össze a keresztény eszme világgal? Tény, hogy nem követem a magyarországi hitéletet, de mintha ez ellen még egyetlen egyház sem emelte fel a szavát a keresztényi türelem jegyében.

Metro van Kenmetro 2012.07.28. 20:57:53

@irógép: Először is a Biblia Isten szócsöve. A Bibliában pedig bent van, hogy a homokos kapcsolat nem jó. Az ószövetségben legalább egy helyen, mint fentebb már írtam. A Bibliában egyértelműen szerepel. Másodszor nem az Önös gondolatokat vágyakat kell belemagyarázni Istenbe, nem őt kell alakítani egyes emberek igényéhez (melegek), hanem nekünk kell alkalmazkodnunk hozzá, hálával tartozunk neki. Egyébként, meg a "sokasodjatok és népesítsétek be a Földet" sem a melegséget támogatja. Kár is próbálkozni. Legközelebb az lesz, hogy a pedofilok és a drogosok is ugyanolyan normálisak?

Metro van Kenmetro 2012.07.28. 21:00:12

@christophe: Az én nagymamám is sok mindent szokott mondani, még sincsen bármennyire szeretem és tisztelem, mindenben igaza... Ilyen érveket nem is értem...
Ez sajnálatosan előítélet nem több, nem kevesebb.

Szélmalomharcos 2012.07.28. 21:00:15

@AnnaKarenina:
"Ti mertek, tudtok ilyet leírni, amikor a többség már megtapasztalta, milyen az, amikor egy párt, egy kormányzat valóban a saját népére támad?:)"

Nézd, itt most két lehetőséggel tudok számolni: vagy diktatúra van Magyarországon, vagy hisztéria van nálad. Én inkább az utóbbira tippelek. Ilyenkor nem szabad pánikba esni, és főleg kerüld el messze a mozdonyokat!

Metro van Kenmetro 2012.07.28. 21:02:44

@MikeBoy: Nem keverem a kettő. De szükség van mindkettőre. A politikának egy értékrenden kell alapulnia, különben, hogy hozhatna például általános erkölcsi dolgokat érintő kérdésekben törvényeket?

xaverta 2012.07.28. 21:04:16

@Gáborom:
"Mindenki baromira ért itten a focihoz,csak éppen senki sem grundol össze egy nyerő csapatot - ez itt a baj."

Biztosan nyerő csapatot összegründolni nem olyan egyszerű ezek szerint. Egyébként, te csatlakoznál egy új párthoz, illetve részt vennél a gründolásban, vagy a tisztes távolból szurkolnál ?

Metro van Kenmetro 2012.07.28. 21:06:54

@xaverta: A gyűlölet szítása ugyanúgy nem fér meg a kereszténységgel (szeresd felebarátodat, mint Ön magadat), mint a helytelen dolgok helyesnek való beállítása (melegek). Tudom, hogy ezzel a mai világban sok ellenszenvet ki lehet váltani, de Jézus, azt is megmondta, hogy gyűlölni fogják követőit. Az valóban igaz, hogy csak részleteket ragadok ki a Bibliából, de máshogy hogyan lehet idézni? Cáfold meg valamelyik állításom kérlek, ha az nem volt helyes a keresztény értékrend szerint.

2012.07.28. 21:07:54

@Metro van Kenmetro:

Nem te kevered a kettőt, hanem aki a vallás "nevében" politizál.

Ez itt ellentmondás (egy vs általános):

egy értékrenden kell alapulnia.....általános erkölcsi dolgokat érintő....

2012.07.28. 21:11:26

@Metro van Kenmetro:

"de Jézus, azt is megmondta, hogy gyűlölni fogják követőit"

Magyarul a szeretet amiről beszél nem más mint egy illúzió? :)

Metro van Kenmetro 2012.07.28. 21:13:14

@MikeBoy: Nézd a politika nagyban befolyásolja a mindennapi életet. Nem a vallás nevében kell politizálni, de egy fajta példa kell. Mint írtam egy értékrend, amiből kiindulva választ kaphatunk politikai, társasalmi vagy akár gazdasági kérdéseken. Ha helyes az értékrend, helyes válaszokat kaphatunk, ez szerintem a keresztény politizálás, ez kell, hogy a keresztény politizálás így KDNP alapja is legyen.

Metro van Kenmetro 2012.07.28. 21:16:38

@MikeBoy: Nem:) Ha szeretnék egymást az emberek, nem csak akik valóban igazak módjára élnek, akkor nem lenne gyűlölet, de sajnos Jézus előre látta, hogy az ördög szorgosan tevékenykedik és sok gyűlölet lesz. Széles az út, ami a romlásba vezet, és csak keskeny az ösvény ami a paradicsomba...

christophe 2012.07.28. 21:18:55

@Metro van Kenmetro: Csakhogy èn egyetèrtek vele,nem attol jo keresztèny valaki,hogy a màsikra sàrt dobàl,vagy keresztènyi mivoltjàval ''dobàlozik''lèpten nyomon.

christophe 2012.07.28. 21:22:00

dobàlodzik,sorry.èkezeteim peddig nincsenek...

christophe 2012.07.28. 21:24:45

pedig,na jo megyek aludni.

draft22 2012.07.28. 21:37:11

@Metro van Kenmetro: a pápa max melegekről beszél + azt mondja, hogy a házasság két különböző nemű emberre "vonatkozik, ez nem aqzt jelenti, hogy a katolikus egyház "harcolna" a melegek együttélésének azonos jogai ellen, a házasság elnevezés valamint az örökbefogadást nem helyesli ennyi. Spanyolország Európa legkatolikusabb országa az egyház csak a házasság elnevezés ellen tiltakozott a nemrég kormányra került konzervatív és a katolikus Egyházzal kó kapcsolatokat ápoló kormány nem fogja visszavonniaz elődje erre vonatkozó törvényeit. Magyarországon a katolikus Egyház pontosan 25 évvel van lemaradva a világegyháztól ez az a 25 év amikor a Fidesz szellemi elődpártja az Mszmp uralkodott.

Ringlósztár 2012.07.28. 21:37:17

@AnnaKarenina:
Nem értem, mit foglalkoztok vele, valami őrült, aki ma regisztrált új nikket.

draft22 2012.07.28. 21:48:22

@Metro van Kenmetro: A Bibliában sok minden benne van és az ellenkezője is, a biblia értelmezésének számtalan módja van + folyamatosan fejlődik (ez nem ellentmondás szintén utal rá a katekizmus) A katolicizmus nem könyvvallás.

Itt az IMF, Orbán takarodsz végleg, azt igérted? 2012.07.28. 22:11:48

O. Viktor szarházi felszólítja Romániában a magyarokat, hogy ne menjenek szavazni.
Hogy van ehhez pofája a szarházinak, miért és hogy mer beavatkozni egy másik ország belpolitikájába. Ha velünk tennék, habzó szájjal ugatna, hogy micsoda dolog ez. Már persze többször megtette, de az a párt bukott is mindig!

ORBÁN ALJAS, SUNYI, SZEMÉT, Jellemtelen, BETEG ALAK, TAKARODJ A FENÉBE!

pucros 2012.07.28. 22:11:50

Orbán mondatai kétségkívül úttörő mondatok, de azért el lehet rajtuk gondolkozni nyitottan, ha valakinek újak ezek a gondolatok. Nem kell dogmatikusnak lenni a demokráciával kapcsolatban sem.

Sola Scriptura 2012.07.28. 22:24:55

@Metro van Kenmetro: vagyis az emberek kegyeit keresik Isten akarata helyett. Az emberektől várják a dicsőséget, nem Istentől.

Sola Scriptura 2012.07.28. 22:29:39

@Metro van Kenmetro: Luther azt mondta, hogy Isten országát nem itt a földön kell megvalósítani, vagyis nem hitt abban, hogy a keresztyén tanítás egy az egyben alapja lehet bármiféle államelméletnek vagy politikának. Ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy ha az állam vezetésében keresztyének vannak (és itt nem a keresztyénséget mint gúnyát magukra öltő és azután eldobó politikusokról, hanem "valódi" keresztyénekről beszélt) az az egész országra áldást hozhat.

ParaBello 2012.07.28. 22:31:29

@J.László: Igen, az USA-ban csak előzetes regisztráció után lehet szavazni. Ami megtehető a választás napján is, a szavazófülke előtt. Ez lényegében az itthoni gyakorlat szerint a névjegyzéki összevetéssel egyenlő. Buta vagy, jobnác.

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2012.07.28. 22:50:23

@J.László:
Komám téged sem az eszedért fognak elvinni a marslakók.

Kezdjük egyből az elején.
Valaki komolyan gondolta a „merjünk nagyot álmodni” jelmondatot és szívgyógyszerre pálinkát ivott.
Az illető nem cicózott: Magyarország rendezzen olimpiát….
Amikor a fickókám előadta a vízióját (pedig akinek víziói vannak forduljon orvoshoz) az akkori fideszesek nem azt mondták ám hogy Bélám legközelebb ne igyál annyit, hanem tapsoltak a remek ötletnek.
Csakhogy volt néhány megveszekedett ellenzéki akik elkezdték pedzegetni a következőket:
Jó jó de akkor mégis mennyibe fog ez kerülni?
Honnét lesz erre pénz?
Hová építenénk ennyi stadiont?
Mi a fenét csinálunk utána?
Különben is ha egy sima egyszerű foci EB-t nem tudunk tető alá hozni ez az olimpia egy kicsit elvetélt ötletnek tűnik. Ennyi erővel akár embert is küldhetnénk a marsra.
Nem lenne egyszerűbb valami valóban kicsi és elérhető dologgal kezdeni?
Mert oké hogy merjünk nagyokat álmodni, de azért a valóság talaján.
Na ezeket a hangokat akarta Kövér pajtás kötélre juttatni.
Most őszintén valaki logikusan ésszel belegondolt abba hogy egy olimpia megrendezése mekkora feladat amikor egy szaros metrót nem tudunk megépíteni már vagy 15 éve?
Komolyan gondolta Kövér hogy rendezünk egy olimpiát és ettől majd minden jó lesz?
Én mint konzervatív ember abban sokkal inkább hiszek hogy ha szorgos kitartó munkával építgetjük az idegenforgalmunkat sokkal előrébb lennénk. Ott van pl. a Balaton, annyi mindent lehetne kezdeni vele, nem kell mást csinálni csak ellesni hogy hasonló adottságú tavat hogyan hasznosítanak nyugaton.

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2012.07.28. 23:02:55

A Vezér likvidálására az engedély megadva.

TEK, az ip címet ismeritek. A gyerekeket ne verjétek fel...

tiborc2008 2012.07.28. 23:05:33

Az ország történelmének elmúlt 20 éve azt mutatja, hogy hazánkban ország irányítására alkalmas politikusok nem léteznek.
Orbán nem azt mondja, mint szemkilövöldöztető ocsmánycsótány, hogy el lehet menni, hanem azt, hogy EL KELL MENNI.
Ebből a reménytelen hitvány fos államból.

fchris82 2012.07.28. 23:09:12

@no successful: "A baj az, hogy soha eszükbe nem jutott megfogni az egeret. Ambícióiktól mindig messze állt a nemzeti érdekek képviselete."

Mutass légy szíves a világban egyetlen országot, mely nacionalizmussal, bezárkózással, kirekesztéssel - külföldi tőke rossz - képes volt felemelkedni, és fejlődni. Kínának volt anno egy látványos próbálkozása ezzel úgy néhány száz éve, mikor a világ egyik legfejlettebb állama volt, aztán szépen eltűnt a süllyesztőben, és az összefogást, az együttműködést hirdető államok szépen elhaladtak mellette.

Ez a "nemzeti érdekek képviselete" duma először is tipikus "vakcsoport", ezzel adnak el pl az ügynökök is olyan porszívót neked, amire semmi szükséged ;) Engem mindig emlékeztet arra, amikor vki egy focicsapatban nem jön rá, hogy a csapata és ő is sikeresebb lenne, ha nem önzőzne folyton, hanem tényleg csapatban játszana, a csapatért és ezáltal önmagáért. Szóval ha hátvédként nem akarna mindig gólt rúgni.

Nyitott piacok vannak, verseny van. Az értelmesebb a lehetőséget látta abban, hogy megnyílt Európa és nyithat cukrászdát Bécsben is a határok leomlásával, 10 millió helyett 500 millió ügyfelet tud kiszolgálni termékével, és szerintem csak az ostoba kezdett el azon siránkozni, hogy "jaj, bejönnek a külföldi vállalkozók". Kivételt képez ebben a gondolatmenetben az államilag dotált mezőgazdaság.

Szóval lehet, hogy szerinted a Fidesz a nemzeti "érdekeket" képviseli, csak akkor feltételeznem kell, hogy fogalmad sincs a pénzpiacok működéséről, a befektetések működéséről, fogalmad sincs, hogyan működik egy igazi vállalkozás, életedben nem írtál még üzleti tervet, és soha nem tárgyaltál külföldi partnerekkel. Most lehet hisztizni, és saját olimpiai számokat indítani, vagy fel lehet állni, és ki lehet állni az igazi olimpián is mindenki mással szemben, hasonló körülmények között - csak hogy hozzak vmi aktuális hasonlatot is. Miért csak azt látják egyesek, hogy a nyitottság a külföldi vállalatok elburjánzását jelenti és miért nem a lehetőséget látják inkább a helyzetben?

Az olimpiai hasonlattal élve a nemzeti érdekek képviselete kb azt jelenti, hogy nekünk derogál az igazi olimpián megméretni magunkat, mi rendezünk saját olimpiát, csak magunknak, saját olimpiai lánggal és saját versenyzőkkel, hogy igazán magyar legyen. Ez bennem szánalmat kelt, nem büszkeséget.

Lacdelo 2012.07.28. 23:30:51

@fchris82:

Azèrt van Fidesz kiakadva a külföldre, mert a hülye, csökkent kèpessègû szavazóiknak kell egy ellensègkèpp, amivel meg tudjàk magyaràzni az èrtelmetlen, inkompetens gazdasàgpolitikàjuk eredmènytelensègèt. Azt mèg sem mondhatjàk, hogy: Bocsànat, ezt nagyon elkùrtuk. A sok fèlàzsiainak egy erôs vezetô kell és nem demokràcia.

Lacdelo 2012.07.28. 23:40:31

Van olyan hülye ember ebben az orszàgban, aki azt hiszi, hogy Orbàn-Matolcsy duó okosabb a nyugatnàl?

Mennyivel jobban kellene mèg az orszàgot szèjjel lopni, gazdasàgilag tönkre tenni, hogy az idióta fideszesek ràjöjjenek, hogy a Vezetô komplett hülyènek nèzik ôket?

Lacdelo 2012.07.28. 23:48:25

Majd amikor az IMF, USA, Franciaorszàg, GB, Nèmetorszàg jön Magyarorszàgra kölcsönt kèrni és nem fordítva, akkor lehetne ilyen nagy a szàzad Viktornak.

A szomorù valósàg az, hogy a Magyarorszàg Fidesz àltal elmèlyített recessziòban vergôdik, nincs beruhàzàs, hitelezès, nagy munkanèlkülisèg, leèpített jogállam, hatalmas adóssàghegyek, sohasem làtott korrupció, mèlyszegènysèg, stb...

.

Metro van Kenmetro 2012.07.29. 00:12:35

@christophe: Sehol nem írtan, hogy én ilyen vagy olyan jó vagyok, és nem dobáltam sarat, azt írtam le, hogy véleményem szerint milyennek kellene lenni, merre fele kell haladni mindenkinek... a keresztény erkölcsös élet felé.

Metro van Kenmetro 2012.07.29. 00:18:39

@dalida: A fidesz szellemi előpártja már ez érdekes gondolkodás. Az meg külön figyelemre méltó, hogy milyen melegbarát kereszténységet próbálsz bele magyarázni, abba ami nem létezik. Nem az a lényeg ami Spanyolországban van, hanem az, amit a pápa mond és képvisel. Megírt egy pár könyvet, érdemes elolvasni... Nincs semmiféle meleg elfogadó álláspont az egyházban és nem is lehet, mert nem lenne helyén való, az egyházi tanítás szerint, saját magukat kellene arcul köpniük. Az meg, hogy ki miért meleg propagandázó nagyban függ a saját, rokon vagy ismerős más beállítottságától. Mért nem lehet otthon tartani a szexuális életet, nem való nyilvánosságra, főleg nem az abnormalitás reklámozása.

Metro van Kenmetro 2012.07.29. 00:26:56

@Sola Scriptura: Ezzel teljesen egyetértek: "azt is hangsúlyozta, hogy ha az állam vezetésében keresztyének vannak (és itt nem a keresztyénséget mint gúnyát magukra öltő és azután eldobó politikusokról, hanem "valódi" keresztyénekről beszélt) az az egész országra áldást hozhat." Ezt pedig nem tartom egymásból következő gondolatnak, szerintem hibás az okfejtésed: "Luther azt mondta, hogy Isten országát nem itt a földön kell megvalósítani" - ez így igaz is, de ebből miért következik, hogy? "nem hitt abban, hogy a keresztyén tanítás egy az egyben alapja lehet bármiféle államelméletnek vagy politikának." Keresztény értékrendre építkezve kell haladni szerintem, és egyébként itt jön képbe az, hogy azért a kereszténységen belül is vannak különbségek (katolikus, református, evangélikus között). Valódi keresztény értékrendre valósággal alapozva csak jó jöhet ki belőle.

alien 2012.07.29. 00:43:14

már azt hittem senkinek nem tűnt fel ez a borzalmas megnyilvánulás ez és a választójog korlátozása azt hiszem már sejteti mi készül szerintem a vége ov-nak nagyon csúnya lesz

a másik ami tetszett hogy európa egy része 15 év múlva éhezni fog, ha itt nem ránk gondoltak akkor csak az elmaradott berliniekről lehet szó

alien 2012.07.29. 00:46:39

Maga Brüsszel a legnagyobb akadály a nemzeti megoldások előtt, mondta Orbán Viktor a Tusnádfürdőn zajló Bálványosi Nyári Szabadegyetemen. A miniszterelnök szerint a kelet-európai országok sikeresebbek a válságkezelésben, de az EU bürokráciája megpróbálja ráerőltetni dogmává merevedett receptjeit.

Óva intett a nyugattal való szakítás gondolatától. "Egy csónakban evezünk, csupán azt kell elfogadni, hogy nem ugyanazok a receptek érvényesek a két oldalon" - mondta. Orbán egy nagy kelet-európai összefogást sürgetett, mert szerinte a következő 20-25 év többek között átrajzolja majd Nyugat-Európa és az EU, valamint Oroszország kapcsolatrendszerét is, amelynek ezek az országok mindig kárvallottjai voltak.

na erre mit léptek, valaki láthatná, hogy ez az ember nyilvánvalóan cselekvőképtelen állapotban van

alien 2012.07.29. 00:52:36

@fchris82: hát ez a szívemből szólt barátom

brlv24 2012.07.29. 01:25:58

@Lacdelo:
"Majd amikor az IMF, USA, Franciaorszàg, GB, Nèmetorszàg jön Magyarorszàgra kölcsönt kèrni és nem fordítva, akkor lehetne ilyen nagy a szàzad Viktornak.

A szomorù valósàg az, hogy a Magyarorszàg Fidesz àltal elmèlyített recessziòban vergôdik, nincs beruhàzàs, hitelezès, nagy munkanèlkülisèg, leèpített jogállam, hatalmas adóssàghegyek, sohasem làtott korrupció, mèlyszegènysèg, stb..."

Ez igaz, csak bármely tulajdonnév helyettesíthető bármi mással.

Az egész nem ország és pártfüggő.

szoja122 2012.07.29. 05:51:17

"de majd 2014-ben úgyis elhúznak, addig meg csak kibírjuk valahogy"."

Ez implicite tartalmazza azt a közkeletűen téves megállapítást: azt, hogy utána bármi is megváltozna.

Ez sajnos NEM pesszimizmus ez tény:

1. Az ellenzék sem sokkal jobb.

2. Ha abból indulunk ki, ami sajnos nem igaz, hogy minden idők legjobb kormányunk lesz, még az sem jelenthet lényegi változást, mert
a) a Fidesz mindent pozíciót elfoglalt, és rendkívül hatékonyan fogja obstruálni a kormányt. Megteszi, e felől senkinek ne legyen kétsége.A kormányzás így lehetetlen. Másrészt a 2/3-os törvények ugyancsak hozzájárulnak ehhez. Ezek után az embereknek elegük lesz abból, hogy a kormány tehetetlen, és a "köztársasági" elnök feloszthatja a parlamentet, az új alaptörvény alapján viszonylag könnyen, kezdődhet minden elölről.

Jó ellenzéknek -ami nincs- 2/3-al kellene győznie, ami nagyon nehéznek tűnik.
Csak egyet mondhatok:

Fel a fejjel, semmi remény...

szoja122 2012.07.29. 05:57:49

@Metro van Kenmetro: Tökéletesen igazad van, de sajnos a gyűlölködést fröcsögők -a keresztényi szeretet jegyében-, primitívek, hangosak és nagyon agresszívak.

De az egyház miért asszisztál ehhez? Nem ismeri Jézus hegyi beszédjét???

preddy 2012.07.29. 06:21:15

Mi ez a nagy csodálkozás és vita? Az ország egyik fele, mondjuk kétharmada, mindig is s&ggnyaló volt, a másik fele pedig csendben behódolt..
Atiati kedves, te naív vagy vagy félkegyelmű? Nem a vallásról szól ez, hanem a pénzről!

preddy 2012.07.29. 06:24:33

@Metro van Kenmetro:

A valódi keresztény értékrend pont úgy egy ködös ábránd, mint a kommunizmus!
Szép, szép, csak mint a párhuzamosok...

Csacsicska 2012.07.29. 06:46:35

@J.László:

Rosszul tudod.

Az USA-ban nagyon nagy a társadalmi mobilitás, ezért két választás között nagyon sokan lakóhelyet választanak. Miután az USA-ban nincs lakcím nyilvántartás, lehetőséget kell teremteni a választóknak, hogy az új lakhelyükön regisztrálják magukat.

A regisztrációnak kettős célja van: a polgár felkerül a helyi választási listára, továbbá a regisztráció pillanatától kezdődően megkap minden tájékoztatást az elkövetkező választásról/szavazásról.

A kétévente sorra kerülő választásokon (minden második két évben, tehát négy évenként van csak elnök-választás) nemcsak személyekre lehet szavazni, hanem országos és helyi népszavazási kérdésekben választani is lehet.

A regisztrált polgár egy terjedelmes tájékoztatóban (80-120 A/4-es oldal méretű kiadványra méltóztassék gondolni), minden egyes személyről és választási kérdésről tömör összefoglalót és PRO/KONTRA érvelést kap kézhez a választó.

A PRO/KONTRA érveket közismert személyek jegyzik - a választó tehát megismerkedhet a javaslat mellett és ellene szóló érvekkel, általa elfogadhatónak ismert személyek tollából.

A tájékoztatók célja, hogy a polgár felkészülten menjen el szavazni, ne helyben, a szavazó fülkében kelljen gyötörnie az agyát a számára megfelelő opció mellett. Még abban is segítik a választót, hogy egy külön lapon magával viheti az előre eldöntött válaszait... ugyanis nemritkán 40-45 kérdésben is kérik a véleményét.

A szavazók egyébként levélben is szavazhatnak, ennek rendkívül szigorú szabályai vannak, csalni nem lehet ezzel.

Amit Orbán kigondolt, az a szavazók előzetes szűrése. Ez teljesen ellentétes az Alkotmány (vagy a röhejes "Alaptörvény" előírásaival is), mert szűkíti a választásra jogosultak körét. Világos: Orbán pl. a cigányokat és műveletlen rétegeket akarja előzetesen kizárni, ismerve a passzivitásukat. Ezek az emberek persze el fogják mulasztani az előzetes regisztrációt és mikor eljön a választás napja, kerek szemekkel fognak csodálkozni, hogy ők most nem szavazhatnak.

Orbán egy fogalmat "regisztráció" - egészen más indítékból használ, mint ami annak a valós célja az USA-ban. Magyarországon kiváló és pontos szavazói névjegyzék áll rendelkezésre, nincs szükség semmiféle regisztrációra.

Mindezt Kaliforniából írom, jól ismerve az itteni rendszert és működését – szóval nem olvastam, hanem tapasztaltam. Ha tudsz ennél pontosabbat, írd meg. Köszönöm.

laci0011 2012.07.29. 08:02:19

@sóhajó: Érdekes amit gondolsz,szerinted az a bűnös akinek nincs lehetősége változtatni a dolgok menetén,akinek meg van és visszaél vele az rendben van,kac kac.

kormányzó 2012.07.29. 08:17:11

@atti.atti:
nemzeti,meg keresztény érték?
Honnan tudnád mi az,te fél-ázsiai cigánybérenc?

Stefánia kisasszony [tеuto-nordikus parasztlány] 2012.07.29. 08:23:34

@J.László: Szokásos fideszes fél-ázsiai terelésed, ahol összemosod a magyar és az USA viszonyokat.
Magyarországon eléggé jó lakcím nyilvántartás van.
De mit várjunk egy másodrendű faj egyedétől?

Stefánia kisasszony [tеuto-nordikus parasztlány] 2012.07.29. 08:26:29

Az összes fél-ázsiaitól megvonnám a szavazójogot és csak a szőke, kék szemű tisztafajú árják dönthessenek országos ügyekben.

torró 2012.07.29. 08:39:52

Azt hiszem amit most reggel mondott az egyik barátom, na az megoldotta Az Orbán ellenzékét. Azt mondja, tegnap nézte a HÍR Tv műsorát,benne Matolcsy új verzióját a pénz beszedés legújabb ötletéről. A következő az elképzelés: A 10 évnél idősebb autókat szigorúbb évenkénti műszaki vizsgára köteleznék, mivel, állítja ő, sok balesetet okoznak a rossz műszaki állapotú autók. Matolcsy úr nem ártana tájékozódni mert "ez így ebben a formában nem igaz" hogy klasszikusoktól idézzek. Sőt a gumiforgalmazókat is meg kell sarcolni,mert rossz minőségi gumikat hoznak be. Csakhogy így ez sem igaz.
Mi is következik ebből? Kit érintenek ezek az új terhek? Pontosan az ő szavazótáborukat is, meg a szimpatizánsok nagy részét.Ekkora agyament ötlet. Először is a nagy részét az ilyen autóknak le fogják rakni. Tehát nem fog befolyni, sem a vizsga díj, se gumit nem kell venni, sőt tankolni sem kell! És akkor mennyivel csökken a népszerűség? Gratula Matolcsy úrnak. Ha így folytatja, az ellenzék karba tett kézzel várhatja a választásokat, mert bárkinek lehet esélye. Mondjuk azért az ellenzék rátérdelhetne az ilyen és hasonló ziccerekre!
Erről azt jut eszembe, amikor a Horn kormány, hirtelen ötlettel, tájékozódás nélkül, mint most Matolcsy, be vezették volna, hogy a másod állású iparosok is ugyan annyi elvonást "élvezhessenek" mint a fő állásúak. Mi történt? Egy hét leforgása alatt 240 000-n adtuk le az engedélyünket. És akkor gyorsan visszavonták. Nos ennyit a végig nem gondolt hülye ötletekről!

Kalmár 2012.07.29. 08:47:18

@Csacsicska: Ja. Ugyanaz a rendszer, csak szerinted ez gonosz szándékú, az amerikai pedig segítő......

Stefánia kisasszony [tеuto-nordikus parasztlány] 2012.07.29. 08:57:22

@Kalmár: Látom csöpp agyadba nem megy bele hogy az USA-ban miért kellett bevezetni a rendszert. Ott személyi igazolvány, lakcím nyilvántartás hiánya miatt vezették be.
Ne a szavazások kelljen kínlódni az azonosítással.
Ott ennek hagyománya van. Erre érdekes módon eddig nem volt szükség Magyarországon. Egy hülye, mocskos, fidesz paraszt vagy, hogy most ez véded.

Stefánia kisasszony [tеuto-nordikus parasztlány] 2012.07.29. 09:00:47

@torró: Matolcsy be fog kerülni a közgazdaságtan történelmébe, kb a sztálini gabona export - szovjet éhínség, maoi nagyugrás - 10 milliók éhhalála mellé, egy "demokratikus" az EU közepén lévő állam gazdaságának tönkre vágása címén.

Hertelendi 2012.07.29. 09:14:34

@atti.atti: Ismét bebizonyítottad, hogy egy jellemtelen patkány vagy! Ráadásul ostoba is! Tegnap, ha emlékszel, megkövetted saját magad, mert durván fogalmaztál, (nem a vitapartneredet követted meg, hanem saját magad), erre most miket olvasok? Még mocskosabb módon beszélsz! Na ez vagy te és a párt társaid.
Ne prédikálj nekünk itt nemzeti és keresztény értékekről, amikor te egy önző barom vagy és számodra a kereszténység csak egy szó! Kb. ugyanolyan, mint a pénz...
A helyesírásod továbbra is kritikán aluli. Húzzál bele!

Stefánia kisasszony [tеuto-nordikus parasztlány] 2012.07.29. 09:23:20

@Hertelendi: Mibe húzzon bele? A kötelet húzza szorosabbra a nyakán, azt, abba húzzon bele!
A hülye fél-ázsiai!

rókafogta 2012.07.29. 09:28:21

@atti.atti: O te kis középosztálybeli dolgos szorgalmas, nem is tudtam ,hogy ilyen sokan vagytok és mi is. Röviden remélem hamarosan te várod a segélyt (a nem létezőt)Egyébként meg hol hallottad aki kritizálja Orbán baromságait az segélyen tengődő? Az még nem jutott eszedbe , hogy esetleg mi nem akarjuk eltartani tovább a szabadságharcoló Fidesz barmokat.

torró 2012.07.29. 09:46:50

Híresek is vagyunk! Olvasni való a rákfenéinkről!
index.hu/gazdasag/vilag/2012/07/23/offshore/
Dől a pénz az adóparadicsomba!

dr. Bubó 2012.07.29. 09:59:52

a "félázsiai beszéd" végéről egy fontosabb elszólás és őszinteség...

"A baloldali vállalkozók vagy ilyen világhoz tartozók esetében kifejezetten gesztus, amit szeretnék a köszönetemmel viszonozni, hogy az ország érdekét fontosabbnak tartották, mint a rövidtávú zavarkeltéssel okozható meg lázítással okozható politikai károkat, amit a kormánynak okozni lehet. Ez egy SOKKAL NAGYOBB DOLOG annál, mint azt talán MA ITT a teremben A TÖBBSÉG GONDOLJA. Nagyon remélem, hogy ez megmarad a következő másfél-két évre is."

Hogy mekkora dolog nem bármiáron kormányt rombolni, ZAVART KELTENI, KÁROKAT OKOZNI... ellenzékben - erről tényleg Orbán tudhat legtöbbet ebben az országban.

2012.07.29. 10:10:24

@hajraorban1:
vedd be a pirulát, te fideszpatkány

Lacdelo 2012.07.29. 10:26:43

@Metro van Kenmetro:

Èn egy csomó erkölcstelen keresztènyt ismerek. A gyerekemet semmi pènzèrt nem íratnàm be egy vallàsos iskolàba.

Lacdelo 2012.07.29. 10:34:01

@hajraorban1:

Elloptàk és felèltèk a 3000 mrd Ft MNYP-t. Ha ez nem lett volna, akkor 6%-os lett volna a hiàny. 2010-ben csak 4% alatt volt.

Igazad van, lopàsban és hazudozàsban a Fidesz utolèrhetetlen. ;)

Metro van Kenmetro 2012.07.29. 10:34:41

@Lacdelo: Emberekről általánosítasz egy vallásra? És előítéletes vagy? Ez nem túl intelligens dolog...

Lacdelo 2012.07.29. 10:45:44

@Metro van Kenmetro:

Nem minden keresztèny erkölcstelen. De van egy csomó közöttük.

Ha Jèzus ma èlne, akkor ellenforradalmàr lenne. Jèzus volt az elsô kommunista, liberàlis èrtèket vallott. A szolidaritàsról, szeretetrôl és egyenlôsègrôl beszèlt.

KDNP, Fidesz simàn meg szavazta hogy a gazdagok mèg gazdagabbak legyenek, a szegènyeket meg ellehetetlenítettèk. Habàr szerintük 27 ezer Ft-ból meg lehet èlni, plàne 48-ból és egy kecskèbôl. :(

Nem vèletlen, hogy màr a kutya se jàr templomba. Az egyhàz is csak a markàt tartja és nem ellenkezik a nèpsanyargatàs ellen. Kèpmutatò, àlszent banda - legalàbbis sokuk. Tisztelet a kivètelnek.

Lacdelo 2012.07.29. 10:50:06

@dr. Bubó:

Megköszönte a baloldalnak, hogy nem úgy viselkedtek mint ahogy ôk tettèk a szocik alatt. :)

A jobboldalnak csak a hatalom és a pènz kell és ezèrt hajlandóak az orszàgot is beàlldozni. :(

dr. Bubó 2012.07.29. 10:52:29

@Lacdelo: így van megköszönte hogy ők nem ojjan gátlástalan önző g@cik, mint ők maguk...

és ráadásul még egy dícsérettel is megfejeli... hogy ez genetikusan van így, mert erről nem is tudnak... eszükbe se jut...

Metro van Kenmetro 2012.07.29. 11:02:20

@szoja122: Ez egy nagyon összetett dolog. Először is jelen van egy vallás ellenes nézet a társadalomban és túl sok mindent próbálnak a kereszténységnek hibaként felróni. De valóban vannak hibák. Sajnos mivel kevesen mennek papnak így az egyház is lejjebb engedte a mércét, hogy ki lehet pap és ki nem, mert nagyon kellene az utánpótlás az egyháznak is, de amíg a nagy nyugati világ 1-2 vagy egyáltalán nem válal gyereket ez sem fog változni. Másodszor sok keresztény azt hiszi, hogy ha elmegy a templomba az már automatikus út a paradicsomba. Pedig pont erre van a megismerés kelyhe című példázat. Ezt úgy kell elképzelni, hogy katolikusként nyílván azt gondolom, hogy az én vallásom a legigazibb (mint minden egyéb vallású a sajátjáról), de a keresztény hit szerint nagyobb is ezért a felelősség. Minden vallásnak hitem szerint van egy kis tartó edénye, amivel rendelkezik, hogy megismerhesse az igazságot, van akiek ez egy kupica, van, akinek egy pohár, van akinek egy vödör és mondjuk a katolikusoknak egy hordó ez az edény. És itt jön képbe az, hogy egy emberevő benszülött lehet, hogy könnyebben jut be a mennybe, mint a keresztény, mert a benszülöttnek, ha tele van a kupicája, többet ér, mintha a kereszténynepk félig van a hordója. Nagyobb ismeret, nagyobb felelősség, erről feledkezik meg sok keresztény. Ennek ellenére, mivel végítéletkor mindenki maga ad számot az életéről hiba a képmutatók miatt felmenteni magunkat vagy elfordulni az igazságtól, azt kell nézni, amit mondanak, amit hirdetnek, mert az jó. Persze könnyebb hiteles emberektől elfogadni az igazságot, de igazából mindenkinél saját magán múlik csak, hogy meglátja-e a valós igazságot, a valós jót. Mindenkinek saját felelőssége, a végítéletkor a „de hát a másik...” senkit nem fog érdekelni. Ezekről hosszan lehetne még írni, vannak akiknek a vallás lejáratása az érdekük és kreálnak indokokat, hogy felmentsék magukat. Az ateizmus miből is származik legtöbbször? Csalódásból, dühből, reményvesztetségből (miért ilyen a világ, miért történhet ez, miért vagyok ilyen) és a gőgből (az emberi értelem mindenre megtalálja a választ) innen származik a tagadás. De az ateistáknak itt egy kérdés: Mi van, ha nekik van igzuk és nincs Isten? Akkor sosem tudják meg, hogy igazuk volt, és azt csinálhatnak, amit akarnak (carpe diem). De mi van, ha az ateisták tévednek és van Isten, és szartak rá egész életükben? Hát ebben az esetben mikor megtudják, hogy tévedtek nagyon ciki lesz szerintem. Hangsúlyozom, nem ezért kell hinni, de kiindulási alapnak a gondolkodás megkezdésének, az Istenkeresés beindításának talán jó. Az egyház problémáiról, kérdéseiről, hibáiról (második világháborús meghunyászkodás, nő i papok, cölibátus...stb) egyébként a pápa írt egy jó kis könyvet. Nehéz olvasmány, de talán érdemes elolvasni: Joseph Ratzinger : A Föld sója címmel. Végezetül egy Bibliai példa a hitről: Miután   Jézus    megmagyarázta    tanítványainak,   hogy    miért    mond
példabeszédeket, így  folytatta:  „Értsétek  meg hát  a  magvetőről  szóló
példabeszédet! Akik hallgatják a mennyek országáról szóló tanítást, és nem
értik meg, azokhoz eljön a gonosz,  és elragadja mindazt, amit a  szívükbe
vetettek. Ez az a mag, amelyik az útszélre esett. A kövek közé hullott mag
pedig az, aki meghallgatja ugyan a tanítást, és szívesen be is fogadja, de
az nem ver  benne gyökeret, csak  ideig-óráig él. Amikor  a tanítás  miatt
szorongatás, üldözés éri, csakhamar eltántorodik. A tövisek közé esett mag
az, aki meghallgatja  a tanítást, de  a világi gondok  s a csalóka  vagyon
elfojtja azt benne, és  gyümölcs nélkül marad. Végül  a jó földbe  hullott
mag az, aki meghallgatja, megszívleli a tanítást, és jó termést is hoz: az
egyik százszorosat, a másik hatvanszorosat, a harmadik harmincszorosat.”
Mt 13,18-23
Mint korábban már leírtam a bűn nem Istentől való, a szabad akarat felelőssége, az ördög közremüködésének eredménye. És egy példa a bűnről:
Jézus egy  alkalommal  ezt a  példabeszédet  mondta a  népnek:  A  mennyek
országa hasonlít ahhoz  az emberhez,  aki jó magot  vetett földjébe.  Amíg
azonban az  emberek aludtak,  eljött ellensége,  konkolyt hintett  a  búza
közé, aztán elment.
Amikor felnövekedett a vetés,  és már kalászba  szökkent, akkor előtűnt  a
konkoly is.  Erre elmentek  a szolgák  a gazdához,  és megkérdezték  tőle:
„Uram, nemde jó magot vetettél földedbe? Honnét van tehát a konkoly?” Mire
a gazda így felelt: „Ellenséges ember cselekedte ezt.”
A  szolgák  tovább  kérdezték:  „Akarod-e,  hogy  elmenjünk  és  kiszedjük
belőle?”  Azt  válaszolta  nekik:   „Nem!  Nehogy  a  konkolyt   gyomlálva
kitépjétek vele együtt a búzát is. Hagyjátok, hadd nőjön fel mindkettő  az
aratásig!  Aratáskor  majd  megmondom  az  aratóknak:  Előbb  a   konkolyt
szedjétek össze, és kössétek  kévébe, hogy tűzre  kerüljön. A búzát  pedig
gyűjtsétek csűrömbe!”
Mt 13,24-30

Metro van Kenmetro 2012.07.29. 11:04:36

@Lacdelo: ajánlom figyelmedbe azt amit @szoja122: -nak írtam

Metro van Kenmetro 2012.07.29. 11:08:41

@Lacdelo: Arról, hogy miért nem járnak az emberek Templomba sok mindenki tehet... a kommunisták, a liberálisok és az egyház is, hogy ebben a két nagy ellenszéllel szemben nem találta meg a hangot a hívekhez. De végérvényben minden ember, aki vélt, vagy valós sérelemből, vagy mivel hagyta magát meggyőzni egy kreált előítéletből hátat fordít az Istennek.

Metro van Kenmetro 2012.07.29. 11:16:40

@szoja122: Maga a templomba járás, az odafigyelés, és az értő hallgatása az igének, az aktív részvétel a misén és hallottak hétköznapi alkalmazása is hasznos lehetne a gyűlölet ellen. Minden vasárnapi misén elhangzik, hogy "Békességet hagyok rátok, az én békémet adom nektek. Köszöntsétek egymást a béke jelével!" Ahogy fentebb leírtam úgy kellene misére járni, és persze lehet, hogy sok képmutató is megy, de lehet, hogy egy-egy dolgot, azért ők is csak-csak megfogadnak, és ha eggyel kevesebb rosszat követnek el már megéri. Amit meg sokszor hall az ember, az előbb utóbb megragad benne, ha járnának misére és sokszor hallanák a szeretet és így a békesség fontosságát kevesebb lenne a gyűlölet.

Metro van Kenmetro 2012.07.29. 11:32:14

Szerintem a sok hiba ellenére, vagy ami rövidtávon hibának tűnik, de néhány éven belül megjön az eredménye (egykulcsos). Összességében jó irányba mennek a dolgok. De azt nagyon utálom mikor az egyén a saját felelősségét elfelejti, és csak szitkozódik és irigykedik. Kérdem én, az önsajnálaton túl mindent megtesz, hogy előrébb jusson (nem a nyalásra gondolok)? Az iskolában tanult-e vagy állandóan lógott? Elég talpraesett-e az illető vagy félős nyuszi-muszi? Először mindenki magában nézzen szét utána szitkozódjon, hogy a gazdagok még gazdagabbak, meg így lop úgy lop...stb, bár utána sem kéne gyűlölködni. Mondom ezt úgy, hogy nem vagyok túl tehetős... Ha végre ki lesz takarítva a kommunista, szoci, liberális csökevény az államigazgatásból, az államadósságból, médiából, meg a fejekből akkor kevesebb "fájó" intézkedéssel is lehet jó irányba haladni. Összességében az irány szerintem jó, de mint semmi emberi ez sem tökéletes persze.

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2012.07.29. 15:19:59

Drágáim aki még ott tart hogy a Fidesz szerint a félázsiai nem pejoratív jelző, annak itt van egyenesen Kövér László.

Aki szerint a félázsiai nem pejoratív:

Kövér László 2007:
"Úgy tűnik, hogy egyfajta exkluzív klubtagsággal rendelkező politikusok, akik szeretik a maguk kis gettóját minél komfortosabbá tenni, aztán vezető pozícióba helyezni magukat az ország életének irányításában, úgy gondolják, hogy a néppel való bármiféle párbeszéd, az emberek véleményének figyelembevétele az visszataszító, az európai normáktól eltérő, félázsiai tempó."

Csacsicska 2012.07.29. 18:07:32

@Kalmár:

Lehet, hogy túl hosszan írtam és elveszett a lényeg?

1. Az USA-ban nincs lakcím bejelentés, viszont nagy a területi mobilitás – hogy egészen szakszerűen fejezzem ki magam. Ezért a választások előtt aktualizálni kell a választók névlistáját. Ezt a célt szolgálja az amerikai regisztráció.

2. Magyarországon napra kész választói névjegyzék van, ezért teljesen szükségtelen dolog bármiféle regisztráció.

3. Orbánék a „regisztráció” címszót valami egészen más dologra akarják felhasználni: ki akarnak rekeszteni tömegeket a választásokból.

4. Az amerikai rendszer a minél több, az orbáni falansz a minél kevesebb választót célozza meg. Az alacsony választási arány ugyanis – köztudott – a Fidesznek szokott kedvezni.

Ezen felül a magyar „demokrácia” példát vehetne az amerikairól. Nemcsak a választások előkészítettségét és tisztaságát, valamint a választók tájékozottságát illetően, hanem a mindennapi demokráciából is. Ti egy diktatúrában éltek otthon - diktátorotok, Orbán Viktor éppen a minap mondta rólatok, hogy „félázsiai” csürhe vagytok, akiket terelgetni kell.

Nosza.

Metro van Kenmetro 2012.07.29. 21:51:31

@Csacsicska: Az milyen demokrácia, ill. demokrácia párti ország, amelyik mondvacsinált indokkal (ügynök beismerte, hogy blöffölt vegyifegyver ügyben) lerohanhatja Irakot? Amerika nem demokrácia, hanem látszat demokrácia más országokkal szemben meg gazdasági- és kultúrdiktatúra.
süti beállítások módosítása