Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Egy hollywoodi pszichológus megfejtette Orbán Viktor Áder horgonyságával kapcsolatos szavait

2012.05.08. 09:56 Spejbl

Mit is jelent, ha valakire azt mondják, hogy horgonyszemélyiség? Stabilitást nyújt a személye? Biztonságot ad a viharos tengeren hánykolódó hajónak, a hajó legénységének, az utasoknak? Egy hollywoodi pszichológus szavai egészen új értelmezési lehetőséggel szolgálnak arra vonatkozóan, hogy mire is gondolhatott Orbán Viktor Áder Jánossal kapcsolatban!

 

Áder köztársasági elnöki beszéde határozottan szimpatikus volt, és bár nagyon szeretnénk egyelőre mégsem tudjuk őszintén elhinni, hogy a kormány és az ellenzék vitájának Salamon királya érkezett meg közénk narancs köntösben. Hogy személye megoldást jelent majd azokra a valójában csak félreértéseken alapuló (pl. nem új adó bevezetéséről van szó, hanem segítségkérésről! - ahogy azt hétfőn megtudhattuk) nézeteltérésekre, melyek országunk magasztos vezetése és a nép egyszerű gyermekei közt kialakultak. Persze lehetséges, hogy mi tévedünk... Sőt, ebben az esetben kifejezetten örülnénk neki, ha így lenne!

De milyen is ez az Áder elnök úr? Mit gondolnak róla a barátai? És mit hallottunk mi a horgony szó jelentéséről? A barátai szerint Áder jól teniszezik, jó focista, remek horgász, humoros (ezt komolyan mondták vajon?), szigorú, megbízható és korrekt bajszos ember. Hogy ennyi elegendő-e a horgonysághoz nem tudjuk, azonban tegnap új értelmezését hallottuk a kifejezésnek, amiről korábban azt gondoltuk, kizárólag OV és kommunikációs csapata használja. Hétfő este kifejezetten megdöbbentő élményben volt részünk mikor Dr. Lance Sweets Dr Temperance Brennan és Seeley Booth különleges ügynök munkatársa kifejtette, hogy valójában mit is jelent, ha valakire azt mondják, hogy horgony... 

"A horgony egy olyan túlsúlyos ronda nő, aki mellett ki kell kötni egy időre, hogy a haverunk rá tudjon mozdulni az illető csinosabb barátnőjére"

Bár roppant ízléstelen valakit horgonynak nevezni (kifejezetten szexista), illetve gúnynevet ragasztani rá megjelenése miatt, kétségtelen, hogy ez a magyarázat egészen más fénybe állítja Orbán Viktor szavait.

Lencsés Istvánnak: Áder János nem is túlsúlyos! Kövérnek nevezni pedig egyenesen hazugság! Ráadásul ő nem is János, hanem László! 


Ha hozzánk és Yoda mesterhez hasonlóan te is úgy érzed, hogy komoly zavar van itthon az Erőben, hogy ideje lenne, ha végre rólunk, egyszerű polgárokról is szólna ez az ország, ha bontás helyett építkezés kezdődne, akkor csatlakozz hozzánk a fészbukon! Klikk: az amerikai fiú a fészbukon

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönjük, ha ajánlod ismerőseidnek!

 

Fontos: Ha van valami, amit szívesen megosztanátok velünk, akkor azt elküldhetitek erre a címre: azamerikaifiu@gmail.com


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

11 komment

Címkék: áder horgony

A bejegyzés trackback címe:

https://azamerikaifiu.blog.hu/api/trackback/id/tr844495656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.Bio74 2012.05.08. 19:09:27

Öööö, köszönjük, Emese !

kzoltana 2012.05.08. 19:15:57

Horgony, járókeret és művégtag találkozása a húgyágyban. (Ficsku Pál író megdöbbentő cikke)
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2220_ficsku_pal_hany_lepcso_van_a_sandor_palotaban

Dr. Lencsés István PhD. 2012.05.08. 19:57:06

Fiatalember, ne adjon a számba olyasmit, amit nem... hm... mondtam!

no successful 2012.05.08. 19:57:40

"ha végre rólunk, egyszerű polgárokról is szólna ez az ország, ha bontás helyett építkezés kezdődne, akkor csatlakozz hozzánk a fészbukon!"

Mit értesz bontás, és mit építés alatt ?

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.05.08. 20:17:00

Feháborítónak, szégyenteljesnek és embertelennek érzem a kormány ún. "rokkantpolitikáját" Védekezésre képtelen,anyagilag már amúgy is ellehetetlenített beteg embereket kényszerít képmutató, hazug módon a nemlétező "munka" világába. (Elvégre papírhajót hajtogatni a papírhajó gyárnak halálunk előtt egy órával is lehet.)Etikailag vitatható módon ehhez "orvosok" asszisztálnak a "megmaradt munkaképesség" vizsgálata nevében. Hallottam olyan történetet, hogy IV. stádiumú tüdőbetegnek a légzésrokkantságát I.stádiumba sorolták, majd tekintettel arra , hogy a bokáját meg tudja fogni, valamint az "ökölképzése teljes" - munkaképesnek nyilvánították. A korrupciót ebben a műfajban soha nem fogják felszámolni, hiszen mindkét félnek érdeke a hallgatás. Tehát a "fizetős rokkantak" továbbra is valamilyen módon megmaradnak ebben a megtépázott rendszerben, a valódi betegek végképp szakadékba zuhannak.
Milyen munka világába tereled te barom, a 10-20 éve szakmájából kiesett rokkantat akinek egyedüli bevétele a rokkantnyugdíja?

Lencsés István _ 2012.05.08. 20:17:50

Aninomok. ö anonimok. mek.

dr. mesterséges színezék 2012.05.08. 23:11:46

Javaslom a többi médiumban is bevezetni a hír mellé Lencsés Pistának célzott kommentárt.
Természetesen jogos az elvárás, hogy a Káma Szútrát írják és az A tavasz 17 pillanatát forgassák újra ebben a szellemben.

Netuddki. 2012.05.09. 09:00:52

Akkor Amerikaifiúnak is kötelező olvasmány:
"Barbara Berckhan - Verbális önvédelem"

Magyarul ha az orbán mond valami hülyeséget akkor nem gondolkozni kéne róla mit akart mondani. Ugyanis a hülyeséggel pont ez a célja. Amíg a hülyeségén gondolkodol addig lekötöd az energiáidat és nem jut időd másra.
Mit kellene tenni ilyenkor?
a) Ugyan magyarázd meg már kedves viktor mijajólópisztojt értesz a horgonyember alatt!
b) Ha nem tudod magad kedves viktor úgy kifejezni, hogy érthető legyen mindenki számára akkor húzzál már a csába...

dr. mesterséges színezék 2012.05.09. 15:45:48

@kovi1970: Jogos.
A "Hogyan legyünk menedzserek 10 egyszerű lépésben" c. pamflet első pontja, hogy "Ha nem muszáj, ne állíts, kérdezz!"
Abból is látszik, hogy a médiákusok és politikusok zöme civilben legfeljebb betanított munkára volna alkalmas, hogy még ezt az első pontot sem ismerik, ill. nem tudnak vele mit kezdeni.
süti beállítások módosítása