Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Fogatlan kutyák

2012.02.14. 07:45 Politikai Ateista

A hosszú, hat hétig tartó téli szünet után tegnap ültek újra össze országgyűlési képviselőink, a tavaszi ülésszak Orbán Viktor miniszterelnök felszólalásával kezdődött, aki velősen kijelentette: a kormány elérte célját! A kérdés csak annyi: pontosan mi is volt az a bizonyos elért cél? SOROK KÖZÖTT

 

Óriási szívességet tett nekem Dezső András, a HVG újságírója, riportere. A békemenettel foglalkozó bejegyzésemben említettem, hogy a résztvevőktől érdemes lett volna megkérdezni azt, hogy személy szerint mi a véleményük a kormány szélkakaspolitikájáról az IMF tekintetében. Ő az évértékelő után ezt megtette.

Orbán Viktor legújabb évértékelő beszéde után a riporter nekiszegezte a kérdést a frissen lenyűgözött rajongóknak. A videó itt található.

Van aki a kormány szakembereire bízza a döntést, ők biztosan tudják mi a jó alapon, van aki pedig taktikát feltételez a hirtelen irányváltást mögött. Ókovács Szilveszter szerint egy nagyon praktikus "az élet minden területén alkalmazandó eszköztár fénylett fel". A valóságtól valószínűleg az a hölgy volt a legkevésbe elrugaszkodva, aki szerint a kényszer áll a háttérben.

Na igen, a kényszer nagy úr, és előfordul, hogy rajtunk kívülálló okok miatt kerülünk kellemetlen kényszerhelyzetbe. A kormányt viszont senki sem kényszerítette az IMF-ellenes acsarkodásra, még akkor sem, ha ez jobbára csak a nyilatkozatok szintjén nyilvánult meg. Mindenkinek joga van saját véleményt megfogalmaznia az IMF-ről magánemberként, azonban ha ezt hivatali minőségben teszi, nem szabad elfelejtenie azt, hogy a szavainak súlya van. A kényszer könnyen szülhet olyan helyzetet, hogy a kardcsörtető kénytelen lesz arculköpni saját magát, azokkal együtt akik hittek neki.

A valutaalap washingtoni székházában is tisztában vannak azzal, hogy a ellenük irányuló kirohanások túlnyomó többsége nem más, mint olcsó politikai propaganda a választók szavazatainak elnyerése érdekében, ennek ellenére nem árt az óvatosság.

Én személy szerint csak támogatni tudok minden olyan ésszerű intézkedést, amely a IMF-től való elszakadást segíti elő. A Fidesz jobban tette volna, ha a harcias szlogenek helyett valóban megpróbáltak volna dolgozni a cél érdekében, csendben, a legszélesebb műmosolyt mutatva a dollárpapa felé.

A siker természetesen akkor sem garantált, ha dolgoznak érte, munka nélkül azonban láthatjuk, mi lesz a dolgok eredménye. (Aztán jöhetnek az újabb bohózatok, ahogy jöttek is tegnap a parlamentben.) A kormány elérte célját, mondta tegnap a miniszterelnök, jó lenne tudni, hogy pontosan mi a fenét akarnak, majd ismerni a tervet, ami elvezet odáig.

Ha hozzánk és Yoda mesterhez hasonlóan te is úgy érzed, hogy komoly zavar van itthon az Erőben, hogy ideje lenne, ha végre rólunk, mindnyájunkról szólna a politika, ha bontás helyett építkezés kezdődne, akkor csatlakozz hozzánk a fészbukon! Klikk: Az amerikai fiú a fészbukon

FONTOS: Ha esetleg van valami, amit szívesen megosztanátok velünk, akkor azt elküldhetitek erre a címre: azamerikaifiu@gmail.com


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

Mostantól Politikai Ateista is Az amerikai fiú csapatában! Írásait keressétek a Sorok között c. rovatban!

Szólj hozzá!

Címkék: fidesz magyarország

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása