Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Az a baj(er) velük...

2012.11.16. 13:16 Paul.White

Bayer.jpegAz arckönyvön terjed egy videó, amin Bayer "Békemenet" Zsolt megmondja a tutit a szélsőjobbon csücsülő ellenzéki honatyákról. Nem láttam még, hogy bárki is írt volna erről (ha elkerülte volna a figyelmem, akkor nagy-nagy elnézést).

Kedves Olvasóink, engedjetek meg pár gondolatot a látottakkal kapcsolatban! 

VÉLEMÉNY



Furcsa, de már az elején érdemes kijelentenünk, hogy ha csak foltokban is, de van igazság abban, amit elmond Bayer - szóval nyomokban földimogyorót - mert ugye nehéz lenne vitatni, hogy Gyurcsány Ferenc bizony leginkább csak egy fogatlan oroszlán, akinek elhaló, rekedtes bömbölésére, bömbölgetésére már csak kevesen kapják fel a fejüket (a nyugdíjasok közül azért akadnak többen, akik szeretik, de ők meg nem hallják), de az a stílus, amivel ő működik nem egyszerűen csak felháborító.

Egyébként igen, abban is van igazság, hogy a Jobbik frakció tagjait nem lehet azzal vádolni, ahogy a Fidesz prominenseit igen, hogy már a gimnáziumban/egyetemen is szobatársak voltak, és most a párton belül folytatják a haveri mutyizást. Igen, akad ott szobafestő, meg egyéb más szakmából előkerülő képviselő is, ami szerintünk önmagában még egyáltalán nem is lenne probléma, szerinte vélhetően az. (Az persze már más kérdés, hogy mit tud szólni az ember ahhoz, ha valakinek tizenévesen nem az iskola meg a kollégiumi szoba miatt fáj a feje, inkább azért, mert lerúgta a Martens bakancsa orrát előző este az Egészséges fejbőr koncerten. 

Csak zárójelben jegyzem meg: bizony ilyen a demokrácia, kedves Zsolti. Ha tetszik, ha nem. Teccettek' volna a nagy alkotmányozásban, a választási törvény agyonerőszakolásában esetleg egy olyan limitet is felállítani, hogy a képviselői mandátum feltétele legyen valamilyen felsőfokú végzettség, leginkább persze olyan, amiből önöknél is sok van raktáron.

Mielőtt elfelejtem a vérlázító lényeget: adózzunk három és fél perc néma csenddel Bayer úrnak!



Bayer úr eddig is sokszor bizonyította már magas intellektusát és finom lelkét, meg persze azt is, hogy volt neki gyerekszobája, így bármikor bármiről képes kiböfögni a tutit. 
Gyurcsány egy "szerencsétlen marha", Zagyva György Gyula "büdös bunkó", kb. olyanok Bayer fejében, mint a férgek a pincében a lapos kövek alatt, ezt ő mondja, nem más adja a szájába. Egy "sült bunkó, barom, proli".

"Akkora büdös bunkót, mint Zagyva György Gyula, nehéz lenne... lapos köveket az ember felfordít a pincében, és ilyen arcú lények másznak ki alóluk. És ez a csávó ma benn ül a Parlamentbe'. Karikás ostorral meg Betyársereggel. Ez egy sült bunkó, barom proli. Zagyva Gyula ma nagyjából annyit érdemelne, hogy valaki rongyosra verje a pofáját"

Érdemes elgondolkodni a proli (értsd munkás ember) szó használatán. Könnyű egy ilyen mondattól eljutni odáig, hogy bizony Bayer úr szemében a melós, "a postás, a főportás, a tanár, a liftkezelő, vagy épp házmester..." az valóban csak egy alacsonyabb rendű entitás és sosem érhet fel az ő szofisztikált, agyoniskolázott, "avilágotfelülrőlnézeméshanemtetszikszarokisrá" szintjére. Legalább egoban nincs nála hiány.

Nehéz szavakat találni erre az ideológiai főmágusra, hogy a büdös francba veszi a bátorságot, hogy bárkiről, függetlenül attól, hogy milyen párt katonája, milyen iskolába járt, hogy mit gondolok a politikai nézeteiről stb., így beszéljen? Ki a rosseb ez a hazamentő, tiszta szívű, lánglelkű titán? És még akkor is így gondolom, ha közben azért a széljobb is hozza a formáját, hiszen egyetlen konzekvenciaként mit tud levonni kommentelőik sokasága, hogy Bayer is zsidó nyilván.

Bayer rettenetesen bunkó, a széljobbot pedig nem szeretnénk védeni, de azért ne essünk tévedésbe! Ez a videó nemcsak róla meg persze Zagyváról, Vonáról és Gyurcsányról szól. Szól ez mindenkiről, aki nem állt be a sorba. Rólad, rólam, és minden általa hazaáruló liberális mocsoknak gondolt személyről, aki nem azt vallja, mint Voltaire Pangloss mestere, ki szerint "ez a világ a lehetséges világok legjobbika". Megtudtuk ezt már Kövér "Házelnök" Lászlótól is, amikor épp az ellenzéki politikusokról nyilvánult meg nem leplezett undorral az arcán ("szégyen, hogy önök itt...") és most megtudhattuk egy narancsvérű békemenetelőtől is. Ezek vagyunk mi, és ez Ő meg a kompániája.

Akaratlanul felrémlik az ember fejében az a jelenet... Elképzelem, ahogy Bayer a pult jobb sarkában, Zagyva a bal sarokban. Körben bomber dzsekik, meg fideszbarik, a zenegépbe egy csillogó fejű köpcös épp egy százast dob, és a füstben felhangzik a Bud Spencer filmekből oly jól ismert bunyózene és már repülnek is a székek meg a korsók. Persze a harc végén Bayer úr marad állva, hiszen nem az erő sosem diadalmaskodhat egy pallérozott elme nagysága felett, ha meg nem, B úrnak a telefonján tuti gyorshívásra van állítva Pintér "BM" Sándor, és egy ilyen szituáció kialakulása előtt 20 perccel már tökös TEKesek térdelnének minden kopasz nyakon. Arról nem is beszélve, hogy már bagózni se lehet a kocsmákban, így még a füst se lenne.

Végezetül pedig mitől is fél B. Zsolt, aki éjjelenként a Jóistennel diskurál: 

"... hogy az elkeseredésből, a kiábrándultságból, a dühből és a haragból, ami ezer és egy oknál fogva érthető és alátámasztható... de hogy ebből valami olyan szörnyűség is kikeveredhet, és kinőheti magát, amit ma még feltehetőleg el sem tudunk képzelni."

PW

Csatlakozz hozzánk a fészbukon, ha tetszett a cikk, ha hozzánk és Yoda mesterhez hasonlóan te is úgy érzed, hogy komoly zavar van itthon az Erőben, hogy ideje lenne, ha végre rólunk, egyszerű polgárokról is szólna ez az ország, ha bontás helyett építkezés kezdődne.

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönjük, ha ajánlod ismerőseidnek!

Fontos: Ha van valami, amit szívesen megosztanátok velünk, akkor azt elküldhetitek erre a címre: azamerikaifiu@gmail.com


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

5 komment

Címkék: bayer

A bejegyzés trackback címe:

https://azamerikaifiu.blog.hu/api/trackback/id/tr914909808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andal 2012.11.16. 16:08:16

Na igen, ha a jobboldal nem határolódik el naponta háromszor a szélsőjobboldaltól, az a baj, ha meg elküldi a fenébe, akkor meg az.

tusuanzen 2012.11.16. 16:37:19

ez a bayer egy paraszt...

a bőregér 2012.11.16. 17:05:10

@Andal: Bayer lenne a jobboldal? Ennél nagyobb sértést nehéz lenne összehozni.
Bayer egy beteg, radikális barom.

kovaszos ubulka (törölt) 2012.11.16. 17:59:11

kislanyom,ahhoz kepest,hogy magad "amerikai"kent probalod magad eladni,szemmel lathatoan fogalmad sincs (az amugy amerikai hadseregnel rendszeresitett) "bomberdzseki"rol...

de azert izzadj csak ki magadbol meg sok ilyet...
ilyenkor latszik,hogy semmi mondanivalotok,csak a panelek(jobb,szeljobb,bayer,zagyva,stb...)es a hoborges...

csokollak...

don piano 2012.11.16. 18:31:37

@kovaszos ubulka: na, ma is erdemes volt felkelned, tudos baratom!
süti beállítások módosítása