Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Saját műsor a HirTV-n félázsiai testvéreinknek hetente! EPIC

2012.11.07. 15:20 Paul.White

AZSIA.jpg

Hangosan felröhögtem, amikor megláttam a Vezír TV műsorán! :) 

Heti négy alkalommal (gondolom két adás, és két ismétlés)
VÉLEMÉNY


Eddig elkerülte a figyelmem a műsor, pedig még 2011-ben került először adásba. Igazából csak azt nem értem, hogy miért nem a Királyi Tv adja főműsoridőben? Valószínűleg a kormány akkori kínai nyitásának (melyből csak nagy pofáraesés lett) közvetlen következménye a rendszeres ázsiai hírműsor a Kárpát-medence őshazától messzire szakadt lakói számára.

Röviden az utolsó műsor tartalmából:


- A japán - kínai szigetvita,
- A változás szele. Enyhülés a kínai tibet politikában,
- Nyitás: apró lépésekkel halad Mianmar a demokrácia útján

Csupa-csupa fontos hír. Az október 23-i Milla tüntetésről nem kaptunk olyan részletes tájékoztatást a csatornától, mint a kína-tibet kapcsolatról. First things first! - ahogy Matolcsi Úr mondaná, you know..

Az utolsó téma kapcsán már várom, hogy mikor utazik ki Szíjjártó Péter Mianmarba a magyar-mianmari gazdasági kapcsolatok erősítése céljából. Feltűnt, hogy mostanában rengeteg olyan országgal törekszünk stratégiai partnerségre, akikről legutóbb még általános iskolában hallottam földrajz órán. A minap Kuvait, nemrég Azerbajdzsán, Grúzia, Jordánia és ki tudja hány "kiemelkedően fontos" partner került még elő. Komolyan! Már jól eső nosztalgiával gondolok vissza Torgyán Józsi bácsi cseresznyebizniszére! 

Persze, tudom én, hogy ezek az országok némelyike rendelkezik olyan nyersanyagokkal (olaj, földgáz, stb), vagy esetleg csak simán tőkéve, ami jól jönne nekünk is! Bennem mégis az a kérdés motoszkál, hogy hogy lehet az, hogy kontinenseket utazunk át, hogy partnereket találjunk hazánknak (és sajnos egyre messzebb kell mennünk ahhoz, hogy olyan térségbe jussunk, ahova még nem jutott el a rossz hírünk), miközben a saját szomszédaink KÉT-HAR-MAD-a egy kanál vízben meg tudna folytani bennünket? Nem a környékbelieknek kéne a legfontosabb partnereknek lennie? Vagy ez csak hiú ábránd, naiv illúzió? Arról nem is beszélve, hogy a keleti nyitás sikerei eddig kimerültek abban, hogy sikerült egy köztörvényes bűnözőt kiadnunk. Ja, hogy hasznunk nem lett belőle? Majd legközelebb! Az unortodox külpolitikai siker is siker! Vessünk csak egy pillantást gazdaságunk fényes eredményeire. Ugye, hogy ugye?

riksa.jpgMíg leendő partnereink végre felfedezik bennünk Európa lapuló kistigrisét, addig meg csak ápoljuk azokat az ázsiai kapcsolatokat! Minden vasárnapi ebédnél legyen az asztalon édes-savanyú öntet, búzacsíra, és sok rizs! Hisz a hazai ízek... Aztán ha véletlen mégsem tudjuk megvetni a lábunkat azon a kontinensen még úgy sem, hogy pénzért állampolgárságot kínálunk nekik, akkor még mindig akad pár érintetlen földrész. Indiában például még alig jártunk. Pedig az országunk egy dinamikusan növekvő kisebbsége erős rokoni kapcsolatban áll lakóival... Ki tudja? Lehet ez lesz a következő célpont?

(Csak zárójelben: a cucilizmusban valaki kitalálta,hogy a vas és acél országa leszünk. Nyersanyag hiányában igen nehéz dolgunk volt, és nem is volt elég nagy tüdőnk, hogy felfújjuk a légvárat, amit megálmodtunk. Nemrég valaki kitalálta, hogy mi leszünk Ázsia európai helytartói...)

PW


Csatlakozz hozzánk a fészbukon, ha tetszett a cikk, ha hozzánk és Yoda mesterhez hasonlóan te is úgy érzed, hogy komoly zavar van itthon az Erőben, hogy ideje lenne, ha végre rólunk, egyszerű polgárokról is szólna ez az ország, ha bontás helyett építkezés kezdődne.

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönjük, ha ajánlod ismerőseidnek!

Fontos: Ha van valami, amit szívesen megosztanátok velünk, akkor azt elküldhetitek erre a címre: azamerikaifiu@gmail.com


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://azamerikaifiu.blog.hu/api/trackback/id/tr214895269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dennisthemenace 2012.11.09. 20:51:24

A kinai kaja jo. Lehet, ebbol indulnak ki a kurmany tagjai.

zola2000 2014.04.16. 09:30:17

lehet szidni a kormányt meg kell is, de ez a műsor hadd ne mondjam mennyire hiánypótló, a magyar média 99%ban amerikáról szól.
süti beállítások módosítása