Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Telefonadó: hihetetlenül nagyvonalú gesztusra készül a kormány

2012.05.11. 10:30 Herkules Irma

Ma reggel Matolcsy György az M1 Ma reggel című hitéleti műsorában igyekezett eloszlatni azokat a kételyeket, melyek a sátáni suttogó propaganda nyomán az új adókkal, köztük is leginkább a telefonadó lakosságbarát jellegével kapcsolatosan a napokban több helyen megfogalmazódtak. - A telefonadó ugyanis elsősorban a lakosságért nem pedig az államkincstárért van! - fogalmazott a miniszter. ÁLHÍR

 

Matolcsy elmondta, a telefonadó célja, hogy arra ösztönözzék az embereket, hogy inkább személyesen keressék egymás társaságát, hogy ebben a hideg, kiüresedő világban a szeretet és az odafigyelés lehessen újra a legfőbb érték, ahogy ezt a kabinet mindig is szerette volna. Matolcsy hangsúlyozta, nem szeretné, ha bárki is azt hinné, hogy a magyar állam csak a lakosság pénzét akarja, amúgy pedig kapzsi és pénzéhes, istentelen népség vezeti az országot, tölti be a parlamenti ülőhelyeket.

Ezért Orbán Viktorral egyeztetve most ünnepélyesen bejelenti, hogy a korábban ismertetett tervekkel ellentétben nemcsak az első 10 perc lesz (az extra) adótól mentes (2Ft/perc), hanem további kedvezmények várnak miden korosztályra!

A tanulók például tanulmányi átlaguknak megfelelően hármastól felfelé egészenként 1-1 újabb percet kapnak, tehát egy hármas tanuló havonta 11, egy négyes 12, egy kitűnő tanuló pedig 13 percet beszélhet telefonadótól mentesen! Ami jó motiváló lehet arra, hogy a gyerekek többet tanuljanak, és az sem titok, hogy ez a kedvezmény a folytatódó oktatási reform egyik főpillére lesz a jövőben.

A felnőttkorú lakosság számára azt gondolták ki, hogy bizonyos szókapcsolatok és kifejezések használatáért az adott SMS-t, illetve a szavak elhangzásának aktuális percét nem terhelné az új adó. Ilyen kifejezések: Itthon végre jó irányba mennek a dolgok! A FIDESZ végre tesz valamit! stb. A pontos kifejezések és szavak listáját egy 200 oldalas kiadvány fogja tartalmazni, melynek összeállítására 3,2 milliárdból a napokban hozzák létre a Nemzeti Telefon Etikai Intézetet. A kiadványt EU-s forrásokat felhasználva hamarosan minden háztartásba el fogják juttatni. (Így akár egy jól összeállított 30 perces beszédet is meg lehet úszni majd adóteher nélkül.) Például: "Kisfiam, főzelék, virsli a hűtőben, melegítsd meg majd, ha hazaértetek a húgoddal! Szeretlek Magyarország! Az ablakot pedig ne hagyd nyitva, ha focizni mész, mint a múltkor! Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!" Ezenfelül a szülők mindegyike gyermekenként további havi 30 másodpercre kap mentességet.

Nyugdíjasok esetében egyéni kedvezmények nem lesznek, azonban egységesen 75Ft-tal emelkedni fognak a nyugdíjak június 1-től, ami kétségtelenül nagyvonalú gesztus a jelenlegi európai gazdasági helyzetben. 

A tervezett kedvezményekkel tehát egy esti iskolába járó kitűnő tanuló anyuka, akinek van négy gyermeke havonta akár 5 perc telefonadó-mentes beszélgetési időhöz is juthat mindenféle erőfeszítés nélkül, ha emellett még nyugdíjas is, akkor ráadásul 75Ft-tal több nyugdíjat kap majd havonta, aminek megtakarításából évente akár 900Ft pluszra is szert tehet.

Az intézkedéstől tehát a bevételek növelése helyett sokkal inkább a szociális és emberi kapcsolatok minőségi javulását, a gyerekek iskolai eredményeinek drasztikus, pozitív irányba történő elmozdulását remélik. Aminek érdekében eddig is mindent megtettek, amit csak tudtak.

 

(kép forrása: Madniner blog)

Matolcsy végezetül elmondta, nem éri meg majd Skype-ra vagy Viber-re váltani telefon helyett ugyanis az internetet annak pornográf és vallásellenes jellege miatt ezután kizárólag kormányzati engedéllyel és ellenőrzés mellett lehet majd használni, sávszélességtől függően havi 80-100.000Ft-ért. Természetesen pusztán a lakosság jó erkölcsének megőrzése céljából. - Ez nem adó, ez segítségkérés! - ismételte meg Cséfalvay államtitkár szavait a miniszter. Nekem elhihetik, igazából ez önöknek a legjobb!

Ha hozzánk és Yoda mesterhez hasonlóan te is úgy érzed, hogy komoly zavar van itthon az Erőben, hogy ideje lenne, ha végre rólunk, egyszerű polgárokról is szólna ez az ország, ha a szavaknak és a tetteknek súlya is lenne, ha bontás helyett építkezés kezdődne, akkor csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönjük, ha ajánlod ismerőseidnek!

Fontos: Ha van valami, amit szívesen megosztanátok velünk, akkor azt elküldhetitek erre a címre: azamerikaifiu@gmail.com


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

66 komment · 2 trackback

Címkék: magyarország telefonadó

A bejegyzés trackback címe:

https://azamerikaifiu.blog.hu/api/trackback/id/tr164501774

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A végén azt is elrendelik, hogy szüljél 2012.05.12. 06:07:41

A diktatúrákban a központi születésszabályozás egy tipikus jelenség. Valakik a sok gyerek születését akadályozzák hatalmi erővel, valakik pedig éppen ellenkezőleg, a gyerekvállalást adnák legszívesebben parancsba.Nem volt elég diszkriminatív eddig a gy...

Trackback: Dicsérjen meg téged az Orbán Viktor... 2012.05.11. 15:04:22

I. "De továbbra is kitartok amellett, hogy azokat a külföldi befektetőket, akik tisztes haszon ellenében a magyaroknak munkahelyeket és a magyar emberek munkájával értéket teremtenek, mint az Audi, a Mercedes, a Huawei, a Nokia, a Bosch vagy épp...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szilárdd 2012.05.11. 15:12:50

Matolcsy elmondta, a telefonadó célja, hogy arra ösztönözzék az embereket, hogy inkább személyesen keressék egymás társaságát! OK- BKV jegy 50Ft.?

Szilárdd 2012.05.11. 15:15:37

Yay megjott a Domino Quick sim kártyám egy perlc 43HUF

Elijah_Baley 2012.05.11. 19:23:43

ja, ez álhír? én meg aszittem ennyit javult közben dicső vezéreink mentális állapota :)

ornagy50 2012.05.11. 19:39:15

A füstjelekkel való információ csere nem marhaság , csak hát ugyi akkó meg felszívlya magát az L M P !!!

2012.05.11. 19:50:30

Ez a kreténség már akkora fokokra hág, hogy már kezdem azt hinni, hogy már maguk se hiszik el. Vagy elhiszik. Nem tudom, hogy melyikben szeretnék hinni...

becike4 2012.05.11. 20:20:28

Valami nagyon útős cucchoz juthatott ez a kancsal köcsög.

Celtic 2012.05.11. 20:39:52

Mar jobb, mint a Hircsarda :)

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.05.11. 20:46:25

Szerintem a kormánynak békén kéne hagyni a beteg leszázalékolt embereket.Tudom,hogy vannak olyanok akik egészségesen lettek rokkantak,de azok nagy része már betöltötte az 57 évet és védett lett.
Hova fognak menni dolgozni?miből fognak megélni??
Azt is tudom a kormányt egyáltalán nem érdekli,a lényeg,hogy a jó módóuak jól élnek,a többi nem számít.

Egyetértek azzal, hogy a folyamatban segédkező felbérelt fideszes „orvos”-„szakértőket” büntetőjogi felelősségre kell vonni!

Az egy dolog, hogy államilag vezérelt a súlyos betegek üldözése, de aki ebben tevőlegesen részt vesz, az maga is bűnöző!
Itt tömeges bűncselekményeket követnek el a súlyosan beteg állampolgárok sérelmére:
pl.: hivatali visszaélés (Btk.225. §), közokirat-hamisítás (Btk. 274. §-275. §), stb.
Nem tudom, tudtátok-e, hogy ezek az un. „szakértők” jó része vállalkozó és nem feltétlenül tagja az orvosi kamarának sem: kirúgott műhibaperes, alkoholista, stb. „orvosok”, az orvostársadalom söpredéke.

ariete 2012.05.11. 21:07:27

1. A telefon azért van, hogy megbeszéljünk valamit segítségével, nem pedig órákig locsogjunk.
2. A magas percdíjak senkit sem zavarnak? Csak az a 2 forint???
3. A roaming díjak csökkenni fognak....
4. Hol vannak azok a szép boldog évek, amikor simán elvoltunk telefon nélkül is... Most meg lelki beteg lesz bárki, ha egy méterre távolabbra esik tőle az a kib....tt kütyü.

Na jöhetnek a " te orbánista-matolcsista s..gg nyaló" cimkék, meg egyébb szép magyar jelzők. L e s z a r o m ! :)

HPL 2012.05.11. 21:48:35

@ariete: Szerintem neked egyből vissza kellene költöznöd egy barlangba, mert hiszen volt idő, hogy "elvoltunk" autó, tévé, könyvek/újságok, elektromosság, stb, stb nélkül is.

De. Zavarnak a magas percdíjak, viszont ne kelljen már 2 forintot még pluszban fizetnem percenként/SMS-enként (!), csak hogy például Debrecenben stadion épüljön, amikor sokkal nagyobb szarban vagyunk annál és ezer sokkal fontosabb dologra kellene költeni. (Csak, hogy hadd legyek már demagóg én is egy mondat erejéig.)

Ekkora egy épületes faszságot, amit képes voltál leírni! ... Amúgy meg mit zavar téged, ha valaki órákig "locsog" telefonon? Fizet érte így is a szolgáltatónak, nem?

Kanstruktív 2012.05.11. 22:01:53

Matoltsy egy fasz, lehet tippelni, melyik lámpavason fog lógni, miután beutalták az elmegyógyba.

ariete 2012.05.11. 22:07:52

@HPL: Locsog? ...akkor fizessen, ilyen egyszerű.
A Debreceni stadion még csak nagyra törő terv! Én sem vagyok oda a magyar "fociért". De még egy fitying forint sem lett ráköltve. Ez atv-s agitprop, hogy lehessen utálkozni.

Barlang? Szerintem akkor is, de sokkal később, a hőn imádott kádári időkben is boldogak voltak az emberek.

Telefon, net, és a többi újkori találmány csak még jobban eltávolította egymástól az embereket, rokonokat. Egoista idiótákat szült. "Mert megérdemled..." stb.

ariete 2012.05.11. 22:09:52

@Kanstruktív: gyurcsi se lóg, veress se lóg, Matolcsy is megússza. Sőt! Egy idő múlva igaza lesz! Vegyél levegőt barátom, és inkább gondolkozz távlatokban, ne a maszop agyával.

kicsitian_real 2012.05.11. 22:18:57

@ariete: engedje meg, hogy aztakurva... Olyanról hallottál már esetleg, hogy mondjuk céges/üzleti ügyeket emberek telefonon beszélnek meg, mert mondjuk messze van egymástól két cég? Mondjuk más kontinensen? Akár órákig "locsogva"?

"Telefon, net, és a többi újkori találmány csak még jobban eltávolította egymástól az embereket, rokonokat."

Ne haragudj, de akkor te mégis milyen varázslatos módon osztod itt az észt? Telepatikusan ideképzeled a kommentet, és megjelenik? Dobd ki a számítógépedet, a Sátán műve! Én szívesen használom pl anyukámmal történő napi kommunikációra, fizikailag nehéz lenne összehozni, mert másik városban lakik. De te biztos soha nem beszélsz telefonon a rokonaiddal, hisz nem arra való...

reccs 2012.05.11. 22:28:24

@ariete: Te se leszel már butább.

ariete 2012.05.11. 22:33:56

@kicsitian_real: ...akinek operencián túli és egyéb üzleti ügyei vannak, nem hiszem, hogy tönkremegy attól a +2 forinttól... Ugye?

Az újkor találmányainak a negatív oldaláról beszélek... Inkább felhívod anyukádat, aki 20 méterre lakik tőled, minthogy meglátogasd...na ez a trend. Ez a szomorú. Az pozitív, ha Ausztráliából, vagy Szabadkáról szkájpolsz vele. Nem kétséges.

balkon-úr 2012.05.11. 23:31:04

@ariete: Ma azért elnyerted a fő fideszsegg nyaló címet, de neked nem számít a két forint, pedig nagyon sokunknak igen.

Treatr 2012.05.12. 00:55:11

@ariete:
"1. A telefon azért van, hogy megbeszéljünk valamit segítségével, nem pedig órákig locsogjunk."

Akkor magyarázd már el, hogy te most mi a jó büdös francot keresel itt az interneten, egy blogon kommentelgetve?

Szerinted az internet ezért van?

Hát a nagy lófaszt!

Ha az amerikai hadsereg mérnökei tudták volna, hogy te majd arra fogod használni a találmányukat, hogy az ocsmány, kommunista pártpropagandádat terjeszd rajta, akkor inkább leállították volna az egészet.

Vagy ezt, hogy gondoltad? Telefonon locsogni nem szabad, interneten locsogni meg igen?

jjoey 2012.05.12. 01:34:07

Volt a vaslady, (thatcher made in Great Britain, mint a matchbox eredetileg), bevezette a "kvázi" fejadót, 500 angol font/év, ami minden angol állampolgárt érintett, 1985-ben (ha jól emléxem). Namost, a demokárcia (nem, nem Hofi demokratikus rendszere, mely szerint Nekem Demokratri, Neked Kus(s)) reakciója potom pár ház felgyújtása és hasonló volt.
MA-Telcsy meg fityiszhívők, hajrá, csesszük meg az EU-t, a görögök épp azon vannak, hogy kibukjanak. MIndenki döntse el, hogy 1400-1990 után végre oda akarunk-e tartozni, akik nem kérdezik, honnan jöttünk, vagy oda, akik srbann állnak schengeni vízumért (büszkén, aztán ha nem engedik be őket, akkor hözöngenek, de ki a f.szt érdekel mi van a balkánon?).

Stock 2012.05.12. 02:14:31

@ariete: te nem lehetsz valódi, ilyen hülye ember nincs! 2010 előtt egy ilyen idióta véleményt se hallottam, sztem inkbbezen kéne témázni, hogy a gyarekes hazugságok kormánya hogy rombolja a közgondolokodás színvonalát....

de miért én fizessek a tek-es lehallgatsokért, a 300 milliárdos spanoknak, a 100 milliárdnyi stadionért, az 500 milliárdnyikieső szja miatt?!

miért? erre válaszolj, mert eznem érv, hogy amúgy is megfizetem egy szolgáltatás rát,akkor már fizessem mega maffia kormány elkúrásának azárt is!

bruhahahahihihi 2012.05.12. 06:49:51

Könyörgöm akasszuk fel a FIDESZ BANDITÁKAT!!!

lavór 2012.05.12. 07:15:05

Erre a "telefon-adóra" érdekes kommunikációt kaptunk.

Gyakorlatilag lelkiismeret-furdalást kéne éreznie annak, aki úgymond "csacsog", azaz sokat telefonál. Azonnal megütötte a fülemet ez az igazán magas szintről érkező magyarázat.

Egy gondom van, a magánszemélyek telefonját, annak számláit NEM az állam fizeti, sőt NEM is kap senki állami támogatást rá.
Tehát: a leadózott jövedelméből költ a beszélgetéseire, ami után még fogyasztási adót is befizet az állam részére. Értelmezésemben: kinek mi köze hozzá, hogy a feljebb felsorolt tények mellett mennyit beszél valaki telefonon?

kirsten 2012.05.12. 07:17:25

@ariete: És a 12 milliárd amit kósa már megkapott a stadion építésre ? Faszfej vagy és az is maradsz.

ANTI-SQUIRREL 2012.05.12. 07:39:13

@Treatr: "Ha az amerikai hadsereg mérnökei tudták volna, hogy te majd arra fogod használni a találmányukat, hogy az ocsmány, kommunista pártpropagandádat terjeszd rajta, akkor inkább leállították volna az egészet."

Ez most nagyon ott volt! Most dobtam egy hatast.

becike4 2012.05.12. 07:54:59

@ariete: Te valóban hülye vagy.A jobbos Gréczy.

popocatepetl 2012.05.12. 08:10:41

@Pécs is szembefordult a bóvli fidesz-szel!: Már nehezebben tudod ellopni a dolgozó emberek pénzét, te lusta, élősködő büdös proli mióta bevezették az új rendszeret, ezért most bosszú-hadjáratot tervezel? Inkább dolgozz, ne ugass!

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.05.12. 08:19:58

:x újabb szdsz-es riogató blog index címlapon

persze az index-et (meg úgy általában az értelmiségi/ateista/liberális olvasót) sosem érdekeltek olyan apróságok, mint holmi tények

csak a kitalált történetek mint pl. a media diktatúra, meg az evolúció elmélet :x

diesel12 2012.05.12. 08:23:55

@ariete: a debreeni stadion lehet, hogy csak terv, de esetleg azon a par milliardon epithetnenek bolcsodeket, ha mar ennyire csaladbarat a kormanyod. Ha te elhiszed, hogy a telefonado oka az emberi kapcsolatok segitese akkor pedig problemaid vannak. Ettol semmi sem fog javulni, ugyanis egy ado nem fogja a jelenkori emberi magatartast befolyasolni. Ez szanalmas indoklas.
Azt kell mondani amiert kitalaltak, hogy penzt szedjenek be.

2012.05.12. 08:27:04

@wmiki:
istenem... csodálatos, hogy ennyire tudja valaki játszani a sértett kisfiút, mert a többiek nem hisznek benne, hogy létezik az atlantiszi kristályenergia generátor pilon...

az irónia mond valamit neked? vagy az, hogy oda van írva, hogy álhír?

ja nem, bocs, nem kérdeztem semmit. :p

popocatepetl 2012.05.12. 08:44:31

@bruhahahahihihi: "Könyörgöm akasszuk fel a FIDESZ BANDITÁKAT!!! "

Fel sem tudsz állni a koszos kanapédról, te alkoholista komcsi tetű, nemhogy akasztgatni.

popocatepetl 2012.05.12. 08:46:27

@diesel12: Nem zavarja meg az apró agyadat, hogy ez egy álhír? Hülye.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.05.12. 08:54:17

@Crystah Mastah: :0

úgy érted, csak viccből magoltatják állami intézményekben azt az elméletet, amely szerint komplex szerkezetek alakulnak ki egymásból, teljesen véletlenül?

szegény gyerekek... van aki ezt még felnőtt korában is komolyan veszi :c

pfekete101 2012.05.12. 08:56:55

Hhuhhhh...... hat nagyon birom a hozzaszolasokat. Azt senkitol sem lattam, hogy valami epkezlab otlettel allt volna elo, honan is kellene a maradek penzt beszedni, ugy hogy az senkinek se fajjon. Mert akarhogy is nezem, valakinek ugyis szar lesz.

pfekete101 2012.05.12. 08:59:24

2 Ft telefonado percenkent?! Vazze....... amikor a benzin egy ev alatt tobb 10%-kal nott az senkit se zavar? Egy honapra vetitve min vesztesz a legtobbet? Nem lenne erdemes a fontosabb dolgokkal foglalkozni? ;)

Szamiz67 2012.05.12. 09:13:07

Az EVA 5 %-os tavalyi emelése közel 20%-os EVA bevétel csökkenést okozott. Nekem amúgy nem a 2 Ft-al van a bajom, hanem azzal, hogy egy nyilvánvaló ad hoc (évközi, ötletelős, jaj mit csináljunk úszik a 2012-es költségvetés) kapkodást ennek a néptanító hülyeségnek próbálják eladni. Továbbá, hogy a Matolcsy szerint hosszú távra rendbe tett költségvetés 8 általános alapról értelmezve sincs rendbe téve, mert a fogyasztás, a kereslet, a vállalkozások még több adóra kényszerítése zsákutca és negatív spirál, miközben se söralátét, se kisebb bürokrácia, se a 750 ezer állami/önkormányzati alkalmazott jelentős leépítése. Ugyanaz van mint 2008 óta, a magyar gazdaság összeomlóban, szinte csak a nagy gyártó cégek exportja tartja fenn az egyensúlyt.

Szamiz67 2012.05.12. 09:22:57

@pfekete101: Matolcsy valami 150-200 milliárdot akar beszedni, a tranzakciós és telefon extra adóból, nos ez az összeg simán behozható lenne ha az IMF 4%-ból finanszíroznánk magunkat,ami ugye a jegybanki alapkamatban, a CDS felárban, a kereskedelmi banki kamatokban, a gazdaság több százalékkal kedvezőbb forráshoz jutásában jelentkezne, ami simán megvan ennyi. Továbbá hozzá kellene nyúlni két védett réteghez a nyugdíjasok védett, infláció követő nyugdíja tarthatatlan (nem ismerek olyan embert, aki a kkv szektorban infláció követő bért kapna, a többség 4-5 éve befagyasztott, sőt nominálisan is csökkenő bért kap), továbbá a 750 ezer állami, önkormányzati ,adóból eltartott alkalmazott is tarthatatlan, politikai okokból fenntartott védettséget élvez.

rug82 2012.05.12. 09:35:16

Kivételesen igaza van a kormánynak: a telefon díját 10.000 Ft/percre emelném, hülye kis plázaribik nem ordítoznának a fülembe buszon, villamoson!

Gabe Walker 2012.05.12. 09:39:09

@pfekete101: az a bajom, hogy a sok kis szar összeadódik, és jelenleg havi negyvennel többe van nekem az adócsökkentés kormánya, mint az előző.

Yogi 2012.05.12. 10:20:52

Ebben a mai helyzetben csont nélkül elhittem a cikket, amíg pontosabban ki nem derült számomra, hogy ez egy álhír. De Ti amit, most álhírnek írtatok, rossz esetben holnap valódi hír lehet és ez ultra gáz, hiszen ki gondolta volna, akár három hónappal, hogy Matelcsy adó is lesz, holnap visszajön a kapu és a füst adó??

lavór 2012.05.12. 10:31:27

@pfekete101:

Az meg eszedbe se jutott, hogy a megoldás a kevesebb lopásban keresendő? Mert ugye az állami pazarlás, közbeszerzési pénznyelő rendszerek, pályázati maffiák felszámolása csak kevés, pár ezer embernek fájna. Gyakorlatilag mindegy, mennyi adót fizetünk be, elnyelik a korrupt zsebek, az országhatárt is elhagyják, külföldi bankszámlákon pihennek.

lavór 2012.05.12. 10:35:40

@rug82:

De légyszi, magyarázd meg nekem, mi közöd hozzá, ki mennyit telefonál? Nem te fizeted. Ezen az elven szerintem 1 szelet hús elég egy embernek 1 héten (de kitalálhatsz dkg adagot is helyettesíteni a szeletet), így a többire adót kellene fizetni. De például nem sörözöm, mondjuk az életben maradáshoz nem is fontos, így külön extra adót vethetnénk ki a sörökre, szeszes italokra.

diesel12 2012.05.12. 10:38:50

@popocatepetl: koszi, hogy szoltal, rendes vagy. Nem vettem eszre, hiszen mint irtad hulye vagyok. Meg jo, hogy te itt vagy es szolsz.

TGabi 2012.05.12. 12:25:06

Ez álhír? Hát, nem sokban különbözik a csávó valós elmeállapotától, na :S

we 2012.05.12. 13:18:37

"Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként."

Áh, csak egy makett. Szimplán egy kormányfikázó blog, nem értem ehhez minek a fenti ideológia.

egy maréknyi dollár 2012.05.12. 13:27:41

Elnézést a Szerzőtől,de végig sem olvastam az írást.Aki a "Matolcsy azt mondta..." kezdetű szövegeket elolvassa, ne adj' isten, komolyan veszi, elgondolkodik rajta vagy elemezni kezdi, az a naivitás(hogy szépen fogalmazzak) legfelső lépcsőjén foglal helyet.

rug82 2012.05.12. 14:05:17

@lavór: Semmi közöm hozzá, ebben igazad van - amíg nem nekem kell hallgatni az idióta virnyákolásukat! Amúgy az adókról: Minden, az élethez szükséges dolgot (levegő, víz, étel) ingyen adnék - a nem szükséges, de a normális életvitelhez kellőt (meleg víz, fűtés, áram, stb.) normál áron, míg a környezetre és fogyasztóira károsakat (cigaretta, alkohol, kábítószer, benzin, TV, rádió) megfizethetetlenül drágán!

Roy 2012.05.12. 14:06:10

@ariete: Akkor menjünk vissza középkorba. Esetleg füstjelekkel kommunikáljunk mint az indiánok.
Mehetsz Matolcsy mellé szaktanácsadónak.

op tomi 2012.05.12. 14:08:35

A postot végigröhögtem, amúgy a Matolcsynak a jó k... a...-t, b....sza seggbe egy taliga néger és egyáltalán, börtönbe vele, szigorított életfogytiglanra :)

Ica a fekete cica 2012.05.12. 14:13:54

Valaki meg tudja nekem mondani, mi akadályozza meg a szolgáltatókat, hogy 2ft-al csökkentsék a percdíjakat?

Ha a többség nem telefonál kevesebbet 2ft-al drágábban, akkor rendben van az adózás, láthatóan hajlandó megfizetni a társadalom. Ha meg emiatt a 2ft miatt 10%al csökken a mobilforgalom, a szolgáltatók eymással versenyezve fogják 2ft-al csökkenteni az egyébként pofátlanul magas percdijakat és minden marad a régiben.

Aki meg olyan cégnél dolgozik, ahol tengerentúli hivásokat kell orákon át bonyolitani de oránként 120Ft már nem fér bele a költségkeretbe, az a cég jobb ha azonnal elkezdi a felszámolást mert életképtelen.

lavór 2012.05.12. 14:18:29

@rug82:

Ma de ha meg valakit a te testszagod irritál például egy járművön, az is legyen veled agresszív? De elég lehet, ha nem tetszik neki a rajtad lévő ing színe... Sapkád van?

minyimaaa 2012.05.12. 14:21:22

"Egy esti iskolába járó kitűnő tanuló négy gyermeket nevelő anyuka, akár plusz 5 perc telefonadó-mentes beszélgetési időhöz is juthat."

über-zsenyiálert

lavór 2012.05.12. 14:22:19

@Ica a fekete cica:

"Valaki meg tudja nekem mondani, mi akadályozza meg a szolgáltatókat, hogy 2ft-al csökkentsék a percdíjakat? "

Önnönmaguk, csökkenne a profit például, ami nem csak arra jó, hogy a cég gazdagodjon, bizonyos százalékot fejlesztésre költenek.

Ica a fekete cica 2012.05.12. 14:27:50

@lavór: ha a 2ft miatt csökken a hívások száma/ideje akkor is csökken a profit, 1 perc nemlebeszélésével mondjuk 10-30ftot bukik a cég, majd kilegózzák, hogy a profit ne csökkenjen, ha a 2fton mulik akkor ilyen árcsökkentéssel, de nem fog semmi csökkeni, a mobil lassan legalább olyan függőséget okoz mint a cigi, aki megszokta hogy napi 100percet elcsacsog, az inkább nem eszik de beszél.

rug82 2012.05.12. 14:54:51

@lavór: Ha Neked tetszik, hogy a melletted ülő bűzlik, mint a beszart klozettpucoló ("testszaga van"), akkor szagoljad éjjel-nappal! Sapka megléte/nemléte, ing színe nem játszik... Büdösöket, hangoskodóakat undort keltő módon viselkedőket (összefoglalva: cigányokat) ki kell(ene) tiltani a közéletből!

rug82 2012.05.12. 14:56:54

@Ica a fekete cica: Bár így lenne! Plázaribancok ha lassan is, de kihalnának! :-))) (Sajnos az állam az agyhalottakat (devizahiteles, plázakurva, stb.) megsegíti - így mi fogjuk az ilyen ribancok telefonálási költségét is kifizetni...

lavór 2012.05.12. 15:07:36

@Ica a fekete cica:
Az elgondolás a megszokáson bukik. A legtöbb ember nagyon rövid ideig lesz képes megtartóztatni magát. Így a már általad említett függőség miatt hamar a megszokott mennyiséget csacsogja, így a cégek profitja alig vagy egyáltalán nem csökken.

lavór 2012.05.12. 15:10:15

@rug82:

De nekem a sapkások se tetszenek, sőt a nadrágos nők sem. Kitiltani mindet!

Hány "plázaribanc" számláját fizetted eddig, hogy így haragszol rájuk? Na és i van a te telefonálásaiddal? Meg a gyerekeidével? Ki is fizeti?

rug82 2012.05.12. 15:13:05

@lavór: Nem haragszom én anyádra - apád meg gondolom ő sem ismeri... Nekem nincsen telefonom, mert a barátaim személyesen elérem, az ellenségeimmel pedig nem akarok találkozni.

lavór 2012.05.12. 15:14:25

@rug82:

Na, elfogytak az érvek? Neked semmid nincs. És sose lesz.

rug82 2012.05.12. 15:20:08

@lavór: Igen, a te értékitéleteddel élve nekem valóban semmim semlesz.. (www.origo.hu/itthon/20110319-lazar-janos-szerint-akinek-nincs-semmije-az-annyit-is-er.html)
Csak hál' Istennek ez a te elferdült cigány itéleted! Én boldogan megvagyok azzal, amim van! (Család, munka, szeretet - számodra idegen dolgok...)

lavór 2012.05.12. 15:23:26

@rug82:

"Szeretet", ne nevettess már! Addig-addig mondogatod magadnak, míg el is hiszed. Na de az érvek, azok hová lettek?

Szamiz67 2012.05.12. 15:51:20

@Ica a fekete cica: Nem hiszem, hogy különösebb érvelést igényel, hogy amikor ilyen drága az üzemanyag, akkor a fizikai mozgást kiváltó internetes adatkeresés és a telefonos ügyintézés milyen fontos gazdasági, társadalmi 'erőforrás' , ennek ára és szükségessége már régóta az alap kiadások közé került minden gazdaságilag, oktatásban aktív családban. Nem sajnálom a telecom szolgáltatókat, de az eladósodott, bürokratikus, gyengén irányított állam bénázásainak költségeit nem biztos, hogy nekik kell viselni, illetve, hogy erre, ez az egyetlen lehetséges megoldás. Ha jól tudom, a különadók mellett, megnövelt Áfa is ráugrott a telefon költségekre, ez a 2 Ft. is Áfa, csak gondolom a 28-29% Áfa-t már nem merte a kormány bevállalni, pedig a sok apró idegesítő, adminisztrációval járó tétel helyett tisztább lenne/lett volna egy 30%-os Áfa. A gondolkodás zsákutcájára jó példa, hogy miként reagált a magyar kkv szektor az 5%-os EVA emelésre, a nyereséges EVA-s cégek kivitték a cégüket valamelyik szomszédos országba és 20% EVA bevétel csökkenés jelentkezett a költségvetésben, a remélt 5% bevétel növekedés helyett. A gazdaságnak és a társadalomnak nem jó, ha a növekvő költségek miatt azzal vagyunk kénytelenek reagálni (társadalmi szinten), hogy nem utazunk (20%-al csökkent 2012-re az üzemanyag fogyasztás ) és nem kommunikálunk, ez egyértelmű gazdasági zsákutca.

tisztakéz · http://netes.8x.hu/ 2012.05.13. 19:43:41

Milyen jó nekem a Magyar nép oszlopos tagjának, hogy értem emelnek adót!!!!
süti beállítások módosítása