Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Hadak útján

2012.01.25. 18:15 Politikai Ateista

Steven Spielberg utolsó, a Hadak útján (War Horse) címmel megjelent első világháborús eposza után, George Lucas is egy háborús mozival rukkolt elő. A Red Tails január 20-án került bemutatásra. (Magyarországon pedig megkezdődött a hadköteles korúak összeírása.) SOROK KÖZÖTT

A két háborús történet ugyan korban, és cselekményben egyaránt eltér, a filmek által közvetített kétségbevonhatatlan alapértékek azonban változatlanok.

Mit is üzennek ezek a filmek neked, kedves mozilátogató?

A háborús hősiesség dicsőségét, a harcos bátorság erényeit, továbbá azt, hogy ha a hazád vezetői háborúba szólítanak akkor neked kérdés nélkül kötelességed felsorakozni a zászló mögé és hőssé válni, ha a helyzet úgy kívánja.  Ha pedig valamilyen okból közvetlenül nem tudod kivenni a részed a vérontásból, a háborús erőfeszítéseket valamint a katonákat akkor is csodálnod, tisztelned, és támogatnod kell. Magasztos mesékbe  ágyazott burkolt háborús propaganda.

A két háborús mozi különböző kérdéseket vet fel ugyan, de a két elismert filmrendező  nevével fémjelzett alkotások a milliók életét kioltó és megkeserítő értelmetlen háborúkat még véletlenül sem kérdőjelezik meg.

Miközben a filmvászon hőseinek önfeláldozó tettei előtt tisztelgünk, az amerikai, izraeli, angol, és iráni haditengerészet egységei hadgyakorlatoznak a kőolajszállítás szempontjából rendkívül fontos Hormuzi-szoros közvetlen közelében. Valóban ilyen filmek készítésére van most szükség, vagy ideje lenne olyanoknak nekiállni amelyek a háborúk szörnyűségeire, és értelmetlenségére hívják fel a figyelmet?

Hasonlóan gondolod? Inkább béke, nem pedig háború? Akkor csatlakozz hozzánk a fészbukon! Klikk: Az amerikai fiú a fészbukon


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként. Mostantól Politikai Ateista is Az amerikai fiú csapatában! Írásait keressétek a Sorok között c. rovatban

Szólj hozzá!

Címkék: amerika

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása