Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

A Bajnai akták

2012.01.20. 07:10 Politikai Ateista

Bajnai Gordon gyakran emlegetett írásának megjelenésével párhuzamosan olyan hírek láttak napvilágot, melyek szerint az ügyészség leporolta a Dataplex aktákat. Bajnai azonban sokak reményei ellenére soha nem fog rácsok mögé kerülni, még akkor sem ha valóban ludas, és el is mondom miért nem.....Sorok Között

Az ukrán front

A hajkoronájáról méltán híres Julia Timosenko ártatlanságának objektív megítélése az ügyek aktáinak részletes ismerete nélkül teljesen felesleges próbálkozás. A közvetlenül érintett ukrán lakosság többségére vonatkozóan elmondható, hogy a bűnösség vagy ártatlanság meghatározása sokkal inkább szimpátián és politikai elkötelezettségen alapszik mintsem konkrétumokon.

Ukrajna hagyományosan az orosz befolyási övezetbe tartozó ország, de a Nyugat mindent megtesz annak érdekében, hogy ez megváltozzon, és a nagyhatalmak szembenállása a belpolitikai csatározásokban is nyomonkövethető.  A titánok vetélkedésének leglátványosabb mozzanata a narancsos forradalom volt, és az  egyik vezéralakjának szerepét éppen Timosenko töltötte be.

Az oroszbarát ukrán politikai elit számos kísérletet tett már Timosenko félreállítására, az ukrán ügyészség több esetben kezdeményezett eljárást ellene az orosz hatóságokkal együtt. Tavaly sikerrel jártak, 7 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a volt kormányfőt az ukrán bíróság.

A választók széles rétegeinek szimpátiáját élvező szövetségesük ellen indított eljárás, és különösen az ítélet, óriási felháborodást váltott ki nyugati politikai körökben. Ukrajna és az EU kapcsolata komoly károkat szenvedett, amit természetesen megelégedéssel nyugtáznak Moszkvában.

Timosenko férje Csehországban kért, és kapott politikai menedékjogot.

Hazai pálya

Magyarországon a nyugati érdekcsoportok gazdasági és politikai tevékenységét nem befolyásolja különösebben rivális nagyhatalom, a köreiket éppen az általuk még a nyolcvanas években kiképzett Orbán Viktor unortodox tévelygése zavarja.

(Azt azért ne felejtsük el, hogy miközben Fellegi bocsánatért esedezik ott, ahol éppen hajlandóak fogadni, a kínai és orosz gazdasági kapcsolatok közvetlenül a fő nemzetgazdász, Matolcsy György hatáskörébe kerültek.)

A múlt héten kérte ki az Egyesült Államok nagykövete a kiemelt büntetőügyek, többek között a Gyurcsány Ferenc ellen indított eljárás aktáit. Kétséges, hogy Gyurcsány Ferenc számottevő ellenzéket tudna felsorakoztatni a háta mögé a közeljövőben, ennek ellenére külföldről még meghatározó erőnek tűnhet, egy rá kiszabott súlyos ítéletnek nincs realitása.

Ez hatványozottan igaz Bajnai Gordonra is.

Az Index cikke szerint Bajnai váratlan lépését az ügyészség vizsgálódása is kiválthatta, véleményem szerint Bajnai Gordonnak - akinek az alapítványát Washingtonból is támogatják - nincs félnivalója.

Egy Bajnai ellen indított pernek, és egy érdemi felelősségrevonást magában hordozó elmarasztaló ítéletnek óriási visszhangja lenne külföldön. A nyugati sajtó, a politikusokkal karöltve politikai tisztogatásként értékelnék az eseményt, koncepciós pernek bélyegeznék az eljárást, mit sem törődve a vádak esetleges megalapozottságával.

Bajnai a jelenlegi renegát kormányzat demokratikus leváltásának legesélyesebb jelöltje, aki nyíltan a transzatlanti és globalizációs érdekek, valamint az európai integráció elkötelezettje. A Nyugat - ha úgy adódna - minden befolyását bevetné Bajnai megmentése, illetve felmentése érdekében.

Ha hozzánk és Yoda mesterhez hasonlóan te is úgy érzed, hogy komoly zavar van az Erőben, hogy ideje lenne, ha végre rólunk, mindnyájunkról szólna a politika, akkor csatlakozz hozzánk a fészbukon! Klikk: Az amerikai fiú a fészbukon


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

Mostantól Politikai Ateista is Az amerikai fiú csapatában! Írásait keresséteka Sorok között c. rovatban!

Szólj hozzá!

Címkék: magyarország

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása