Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Az idei költségvetést Leslie L. Lawrence egyik regényéből másolta ki Matolcsy

2012.01.11. 09:45 Herkules Irma

- Megdöbbentő volt a felismerés, mikor a 2012-es költségvetést olvasva, beugrott, hogy kedvenc szerzőm, Leslie L. Lawrence A Halál kisvasúton érkezik című művének sorai köszönnek vissza a törvényből, ráadásul mindenféle változtatás nélkül! - mondta el újságírónknak Mánfalvy Oszkár, Kondorterebély nyugállományba vonult könyvtárosa, akinek egyik hobbija, hogy törvényeket olvas a kormányzati portálokon. Az idős könyvtáros megérti, ha Matolcsy György a mesterhez fordul útmutatásért, hiszen Lőrincz L. László művei a maguk nemében lenyűgözőek. ÁLHÍR

A Nemzetgazdasági Minisztérium feje kérdésünkre köntörfalazás nélkül bevallotta, hogy valóban felhasználták a magyar író nevezett regényét, amire azért esett a választás, mert a magányos testőr, aki egy tükörfalon keresztül átlép a kilencedik dimenzióba, végül a nagumamanyai kaktusz-marslakók élére áll, és nagyszerű ötleteivel néhány év alatt felvirágoztatja azok édességboltját, akik ezért királyukká koronázzák. Ilyen nehéz időkben pedig ennél aligha lehet vidámabb üzenete valaminek. Matolcsy védekezésül elmondta, hogy ő eredetileg szerette volna a költségvetés megalkotásához felhasználni a mester 2010-es Ördög, ördög, ki a házból! című munkáját, melyben:

Santarcangeli atyát ördögöt űzni küldik egy írországi missziós házba. Az atyát zűrzavaros kép fogadja: egy missziós nővért valóban megszállt az ördög; titokzatos „gyümölcsöket” terem a kert legmagasabb fája; ráadásul gazdátlan mocsári múmiák garázdálkodnak a misszió pincéjében. Az atya biztos benne, hogy hosszú évekkel ezelőtt kezdődött a történet, amikor Khieu apónak ezer dollárt ajádékozott valaki a Phnom Penh-i piacon. Az ördögök ravaszak. Santarcangeli eszén azonban még ők sem járhatnak túl: megérkezik Pirosszemű, és máris kezdetét veszi a nagy ördögűzés

és régi nagy kedvencét, a 2004-es A tizenhárom kristálykoponyát is, amiben: 

Hernán, a bolond, beszélő tehénnel találkozik a kukoricásban, a Grófnő kastélyában tombolni kezd egy kísértet, Lennon megtalálja a koponyát a falban, a kis, szürke öregasszony fára mászik, hogy megölje a gyilkosokat, a professzor szerelmét elrabolják, a háttérben kitörni készül az Arenal vulkán, s mindenütt ott leselkednek a „kicsik”,

hiszen ezek a felhasznált műhöz képest közel 20 évvel frissebbek, így napjaink kérdéseire aktuálisabb válaszokkal szolgálhatnak, azonban a kormány több tagja elutasította érvelését.

Megkerestük a szerzőt is, aki örömmel újságolta, valóban hallott róla, hogy a kormányzat több törvényt, köztük a költségvetést is az ő művei alapján írta meg, azonban némileg bántja, hogy nem kérték ki az ő tanácsát is, mert akár arra is tehetett volna javaslatot, hogy mely törvény megalkotásához mely művéből merítsenek, esetleg, ha előre szóltak volna neki, akkor új, sorrendben 94. regényét az igényeknek megfelelően alkothatta volna meg. Mivel A Halál kisvasúton érkezik című regény végül rossz véget ér, a felvirágoztatott édességbolt vezetőjéről kiderül, hogy a pénzt eltünteti, ráadásul tiltott növénynemesítésbe kezd, amiért a kaktuszok végül ősi isteneik segítségével öntudattal rendelkező denevérürülékké változtatják, ezt tehát nem feltétlenül érzi a legjobb választásnak a költségvetés megalkotásához. A 73. évét taposó Lawrence azt is elmondta, nem ez az első ilyen eset pályafutása során, szerzői jogi pert azonban most sem fontolgat.

Ha hozzánk és Yoda mesterhez hasonlóan te is úgy érzed, hogy komoly zavar van az Erőben, hogy ideje lenne, ha végre rólunk, mindnyájunkról szólna a politika, akkor csatlakozz hozzánk a fészbukon! Klikk: Az amerikai fiú a fészbukon

Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként. Ha Az amerikai fiú című regény is érdekel, akkor klikk ide!

Szólj hozzá!

Címkék: magyarország költségvetés 2012 matolcsy

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása