Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Az új alkotmány megzenésítésére 62 milliót költ jövőre a kormány

2011.12.19. 07:15 Herkules Irma

Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott egy, a fiatal kortárs művészek állami támogatásának lehetőségeivel foglalkozó megbeszélésen a svédasztal mellett véletlenül elejtett néhány információt, arról az eddig következetesen tagadott kormányzati tervről, miszerint az új alkotmány díszkiadásához megrendelt 15 darab (1,6m Forint/kép) festmény mellé más művészeti alkotások is fognak még születni az új alapszabály méltó megünneplése érdekében.

Ezek közül az egyik a megzenésített alkotmány lesz, ennek megvalósítására eredetileg a Belga zenekart szerették volna felkérni, mivel a formáció tagjainak (Bauxit, Még5lövés, Tokyo és DJ Titusz) művészetében egyidejűleg van jelen a mindennapok életképeinek (Stresszek, Melós, Kalauz II, ), a hazaszeretetnek (Hello BAZ megye, Nemzeti hip-hop, Nótacsokor-tulipán) és a magyar történelem  nagy pillanatainak ábrázolása (Királyok a házban, Ló-rider, Fehérlófia). Ráadásul 2010-ben Oktatási segédanyag néven oktatási segédanyagokat tartalmazó albummal is jelentkeztek, ami feltételezi, hogy az új alkotmányt képesek lennének úgy feldolgozni, hogy az minden korosztály számára szerethető legyen.

Mivel azonban egy 2014-ig tartó űrutazás miatt a Belga nem tudta vállalni az igazán megtisztelő állami megbízást, végül Fluor Tomit kérték fel. Kerényi szerint Fluor azért is jó választás, mert ő és SP is tagjai voltak annak a háromfős csapatnak, akik az új alkotmány szövegezését végezték. (A figyelmes olvasó számára hamar feltűnhet, hogy a LEGO kifejezés valóban nagyon gyakran fordul elő a jogszövegben). A jogszabály zenei adaptációjára 62 milliót szánnak a jövő évi büdzséből, ezért nem jelent majd többletkiadást, mivel a pénzt az iskolai gyermekétkeztetésre szánt keretösszegből csoportosítják át. Kerényi szerint az elvonás az iskolákban sem okoz majd gondot, mivel a magyar gyerekek egyébként is zavaróan kövérek.

A készülő - a tervek szerint közel 17 órás - zenei anyagot 2012-től állami, gyári, iskolai és nyugdíjas ünnepségeken lehet majd hallani, de az elrugaszkodás évében akár még az is előfordulhat, hogy önálló rádiócsatornán lesz non-stop hallgatható, esetleg unalmas tévés interjúk alá fogják keverni.

(Egyelőre csak találgatások vannak arról, hogy a munkálatokba milyen hazai művészeket vonnának be, de Fásy Zsüli és Pataky Attila helye már biztosnak tűnik a csapatban.)

Információink szerint az új alkotmány táncművészeti adaptálására nincs még konkrét elképzelés, a tervezéssel megvárják a Csillag születik első néhány válogatóját.

Igen, ez egy álhír, ha tetszett, akkor csatlakozz hozzánk: Az amerikai fiú a fészbukon
 
Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek.
 
Az amerikai fiú I. fejezetének első részéért klikk ide

Szólj hozzá!

Címkék: magyarország költségvetés alkotmány 2012 fluor

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása