Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

ICE-T mégsem kapja meg a magyar állampolgárságot?

2010.12.30. 14:22 Spejbl

A népszerű afro-amerikai rapper ICE-T döbbenettel fogadta a Tilos Rádió és személye, pontosabban egyik dalszövege ellen a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által indított vizsgálatot. Mint köztudott a zenész az egyik leglelkesebb támogatója volt a külföldön született, de magyar gyökerekkel bíró emberek könnyített magyar állampolgársághoz jutásának, melynek egyik oka köztudottan az, hogy ICE-T is annak a kicsiny kongói magyar közösségnek a tagja (madzsarik), akik a mai napig őrzik még a magyar szókincs töredékeit, gulyáson élnek, megvesznek a fokhagymáért és a bőgatyáért, családfájukat Attiláig vezetik vissza.

ICE-T rangos zenei magazinoknak korábban már többször nyilatkozta, hogy az elsők között lesz, akik amerikai állampolgárságuk mellé a magyart is szeretnék megszerezni. - Ez számomra igazi spirituális élmény lenne, az igazi gyökereim megtalálását jelentené! - nyilatkozta nemrég az MTV-nek. Felröppent azonban, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Médiahatóság Tilos Rádió elleni fellépése veszélyeztetheti a magyarságáért gyerekkorától hányattatott sorsú zenész állampolgársághoz jutását, ami érthetően roppantul felzaklatta a zenészt, főleg mivel ő is a FIDESZ-KDNP szövetségnek szurkolt a választások idején.

- Azt nem élném túl, ha eltaszítana kebeléről az óhaza. Szeretem Magyarországot, szeretem a kormányunkat! Azt hiszem, valamit rosszul értelmezhettek szövegeimből, hiszen én kizárólag Petőfit és Aranyat (vagy Aranyt?) vakerok. Azonban hálás vagyok, hogy felhívták figyelmemet a félreérthetőségre, máskor igyekezni fogok jobban artikulálni, fel sem foghatom hogyan érthették káromkodásnak metafóráimat. Itt és most szeretnék elnézést kérni minden magyartól, és világossá tenni: a kormányerőkkel együtt féltem a fiatalságot! Ezért is lelkesedtem annyira a szabadságot nem csorbító, de a testi, lelki, szellemi és erkölcsi fejlődéshez való jogot (WHO) fontosságának megfelelően kezelő médiatörvénynek! Illetve a Szent Korona tervezett alkotmányba illesztéséért! Arra kérnék mindenkit, aki most tiltakozik a Hatóság intézkedéséért, hogy higgadtan, egy pohár tokajit kihörpintve, gondolja át ismét ezt az egészet! Biztos vagyok benne, hogy minden testvérem rá fog jönni, ez az egyetlen út, ez az egyetlen út, ami egy szebb, boldogabb világba vezet! Szóval hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

Orbán Viktor miniszterelnök videóüzenetben biztosította a rappert, szó sincs arról, hogy  veszélybe lenne a zenész kettős állampolgársága, majd könnyezve elmondta, mennyire boldog, hogy valaki végre érti a lényeget.


 

Szólj hozzá!

Címkék: politika hoax fidesz cenzúra kdnp egészség álhír tilos rádió ice t médiahatóság

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása