Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Nem lett eléggé egyoldalú a díjazottak névsora? - Balog magyarázkodik

2013.03.15. 10:07 Herkules Irma

A Békemenetet támogató körökben hatalmas felháborodást váltott ki Nemzeti Ünnepünk, Március 15-e kapcsán kiosztott állami díjakat kapó személyek névsora. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a kultúra területén végzett kiemelkedő művészi tevékenységet végző személyek számára osztott ki eddig rangosnak tartott díjakat.

A tiltakozók szerint a névsor nem veszi eléggé figyelembe a nemzeti értékeket és érdekeket, nyomokban még mindig szerepelnek olyan emberek is a névsorban, akiknek nem kellene, akik nem szolgálják megfelelő odaadással, hitelesen és egyértelműen a Nemzeti Együttműködés Rendszerét, az egy és igaz magyar kultúra ügyét, míg mások méltatlanul kimaradtak a névsorból.

(Sajnos csak részben) ÁLHÍR (a botrány valós)

balog nol.jpg

(kép forrása: NOL)

Balog Zoltán miniszter sajtótájékoztatón reagált a vádakra. Balog szerint az a miniszter, aki például Szaniszló Ferenc (Táncsics Mihály-díj) újságírót - aki az Echo TV Világ-panorámájának gazdája, aki ellen a Nemzeti Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda is bejelentést tett rasszizmus miatt - díjazza, azt nem lehet elfogultsággal vádolni, legfeljebb a pluralitás, a nyitottság tiszteletével. Káel Csaba (a Nádasdy Kálmán-díj egyetlen díjazottja) ellen se lehet senkinek kifogása, aki ismeri a 2002-es Bánk bánt, a Happy End Kft-t és azt a régi barátságot, ami a FIDESZ-es kampányfilmek készítése alatt kialakult a Művészetek Palotájának vezérigazgatója és a Fiatal Demokraták Szövetségének döntéshozói között.

Szőcs Géza, Káel Csaba és Szaniszló Ferenc is állami kitüntetést kapott - INDEX

 

Balog a József Attila-díj kapcsán örömmel számolt be, hogy sikeresen írták át idén is a sokszínű szakma által támogatott személyek névsorát, ami egy hosszú út újabb szép eredménye és a 2012-es hagyomány folytatása. Ugyanakkor hangsúlyozta: kétségtelen, hogy itt is van még mit tenni. Balog reményét fejezte ki, hogy a díjazottak nem érzik majd kellemetlennek, hogy egy ennyire felülről vezérelt, a pluralitást tagadó névsor született, hiszen őket erről nem kérdezték meg. Annak pedig kifejezetten örül, ha a szakma többet már valóban nem akar belekotnyeleskedni a díjazásba. Elég, ha miniszterelnök úr, a Jóisten és én megbeszéljük a dolgokat. Kérem, bízzanak ezután is töretlenül bennünk! - mondta a lelkészminiszter. "Lehet, hogy sokszínű az irodalmi élet, de miért ne választhatnánk magunknak kedvenc színt, ugye? Elvégre emberek vagyunk." 

Balog hangsúlyozta, Szőcs Géza exállamtitkár Babérkoszorúját is kár lefitymálni, hiszen az már a Kossuth-díj előszobája. Előbb-utóbb az is meglesz.

Végül pedig kifejtette: - Kár azért háborogni a békemenetelőknek, mert például Rákay Philip, Fekete György, Bayer Zsolt vagy épp Kerényi Imre nem kapott díjat, van még ott, ahonnan a többi jött! (Szavai illusztrálása céljából megütögette aktatáskáját.) - Kitalálunk majd nekik is valamit! Nem feledkezünk meg azokról, akik kiemelkedően teljesítettek a magyar kultúra ügyének érdekében!

"1848. március 15., a polgári forradalom kezdőnapja olyan mélyen épült be a magyar identitástudatba, mint nemzetünk történetének egyetlen más dátuma sem." - írja mai cikkének bevetőjében a Múlt-kor. Mi pedig szégyenkezünk a miniszter úr helyett is, hogy egy nemzetünk számára ennyire fontos és meghatározó ünnepet sikerült összekapcsolnia botrányos döntésével.

Úgy érzed, hogy Magyarországon komoly zavar van az erőben? Csatlakozz hozzánk a (klikk) fészbukon, ha az gondolod, ideje lenne, ha végre rólunk, egyszerű polgárokról is szólna ez az ország, ha bontás helyett végre építkezés kezdődne!

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönjük, ha ajánlod ismerőseidnek!

Fontos: Ha van valami, amit szívesen megosztanátok velünk, akkor azt elküldhetitek erre a címre: azamerikaifiu@gmail.com


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://azamerikaifiu.blog.hu/api/trackback/id/tr815135750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

don piano 2013.03.15. 10:31:12

Sajnos még ez is simán belefér... :(

házi ninja 2013.03.15. 10:34:30

Álhírnek nagyon jó, valóságnak horror. És akár még igaz valóság is lehet.

bolondok közt viktor a király 2013.03.15. 13:03:43

Ez egy rakás sz.r banda. Lassan bevezetik április 4-i fideszes kisdobos, és pionír avatást is. Haladnak vissza felé.
Teli lesz a mellkasuk kitüntetésekkel.
Hitvány öntömjénező, f.s bagázs.

martsika 2013.03.15. 13:48:08

Bayer Zsolt, Rákay Philip, Fekete György, Kerényi meg is érdemelné!
süti beállítások módosítása