Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Rossz nácik és jó kommunisták, esetleg fordítva

2012.07.06. 06:59 Herkules Irma

Az önkényuralmi jelképek használata nagyon kényes kérdés Magyarországon, legalábbis bizonyos jelképeké, pedig itthon a BTk. nagyon is világosan fogalmaz. Mégis úgy tűnik, valami azért mégsem világos, se Strasbourgban, se itthon. Most akkor hogy is van ez? Horogkereszt vagy vörös csillag? Melyikre kell köpni, melyik a menő? Itt tartunk 2012-ben? (Itt.) Teljesen logikus, hogy egészen mást jelent a vörös csillag Európa keleti és nyugati felében, az viszont már lényegesen kevésbé érthető, sőt, érthetetlen, ha Nyugaton megfeledkeznek arról a "néhány" évtizedről, amikor bizony a vasfüggönynek ezen az oldalán nem volt olyan nagyon vidám a szimbólum árnyékában élni. Ebből a szempontból a kormány tiltakozása szimpatikus volt, pontosabban csak egy bizonyos pontig. VÉLEMÉNY

Régóta nem titok, hogy az áldozatok számát tekintve a fehér és a vörös terror egyaránt olyat produkált, amihez foghatóra korábban nem volt példa. Véleményem szerint groteszk dolog azon vitatkozni, hogy melyik volt a jobb, melyik a rosszabb. Mert ugye gyakran előfordul, hogy valaki az egyik hallatán a szája elé teszi a kezét, esetleg köp, míg a másikról lelkesen (persze nem terrorként, hanem az igazság népünnepélyeként) beszél. A vörös és a fehér terror (nem ideológiákról beszélek, hiszen az übermenschek világa sokkal durvább elsőre, mint a minden ember egyelő és egyenlő rész illeti a közösség által birtokolt javakból) egyaránt az elmebaj, az emberi gonoszság, agresszió olyan megnyilvánulása, melyek felfoghatatlanul szörnyűek voltak, de mi a helyzet a kapcsolódó jelképekkel?

Ahogy írtam a BTk. világosan foglal állást, ez pedig jól is van így:

1993. évi XLV. törvény a Büntető Törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvény módosításáról

A XX. század szélsőséges politikai eszméi Európában és Magyarországon a hatalom erőszakos megszerzése és kizárólagos birtoklása útján olyan diktatúrákat hoztak létre, amelyek semmibe vették az emberi jogokat és magyar állampolgárok tömeges kiirtásához vezettek. Az Országgyűlés abból kiindulva, hogy az említett szélsőséges eszméket magukénak valló államok, szervezetek, mozgalmak jelképeinek használata fájó sebeket szaggat fel és összeegyeztethetetlen alkotmányos értékeinkkel, az alábbi törvényt alkotja:

1. § A Büntető Törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvény a következő 269/B. §-sal egészül ki:

„Önkényuralmi jelképek használata

269/B. § (1) Aki horogkeresztet, SS-jelvényt, nyilaskeresztet, sarló-kalapácsot, ötágú vöröscsillagot vagy ezeket ábrázoló jelképet                                                           a) terjeszt;                                                                                                                                b) nagy nyilvánosság előtt használ;                                                                                   c) közszemlére tesz;

ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és pénzbüntetéssel büntetendő.

(2) Nem büntethető az (1) bekezdésben meghatározott cselekmény miatt, aki azt ismeretterjesztő, oktatási, tudományos, művészeti célból vagy a történelem, illetve a jelenkor eseményeiről szóló tájékoztatás céljából követi el.                            (3) Az (1)-(2) bekezdés rendelkezései az államok hatályban lévő hivatalos jelképeire nem vonatkoznak.           

(4) Az önkényuralmi jelképek használata esetén el kell kobozni azt a dolgot, amelyre a bűncselekményt elkövették.”                                                                               2. § Ez a törvény a kihirdetését követő 15. napon lép hatályba.

Én azt gondolom, hogy amikor Strasbourgban az alapjogokat sértőnek értékelték a vörös csillag viselését is tiltó BTk. rendelkezést, valamit nagyon-nagyon rosszul gondoltak. Kifejezetten érzéketlennek és felszínesnek bizonyult ez a döntés, ami a XX. századi magyar és legalább annyira régiónk történelmét, sőt a világtörténelmet illeti. Szégyen, hogy kártérítést fizet a magyar állam Fratanoló Jánosnak, a Magyarországi Munkáspárt 2006 egykori elnökének, ahogy semmivel sem lenne elfogadhatóbb, ha egy-egy horogkeresztet viselő személynek is fizetnének.

Ami viszont különösen furcsa, hogy míg a kormány elutasítja a strasbourgi állásfoglalást, a büntetést kifizeti. Persze értem én, hogy nem kell a balhé, de akkor is. Ennek finanszírozására egyébként két elképzelés volt eredetileg. Az egyik Vejkey Imre képviselő ötlete volt, aki szerint a pénzt a pártok támogatására szánt költségvetési forrásból kell megfizetni (végül ez nyert). Stágel Bence és Wittner Mária képviselők egyszerűen az MSZP támogatásából fizettették volna ki a bírságot, a magyarázatot mindenki ismeri. Az az ötlet, hogy csak az MSZP fizessen persze álszent dolog, hisz valójában a FIDESZ sem akkora antikommunista, mint amekkorának Wittner látni szeretné, sőt. Ez az egész ügy se jó másra, mint belpolitikai ügyeskedésre.

Annyi azonban világos, hogy se Nyugaton, se itthon nincs rend a fejekben, nincs meg a totalitárius rendszerek egységes elutasítása. A kormánytól szimpatikus dolog volt, hogy tiltott önkényuralmi jelképként szeretné kezelni a továbbiakban is a vörös csillagot, azonban problémás hitelesen kommunistázni, közben pedig Nyírő hamvaival ügyeskedni, esetleg úgy megváltoztatni a NAT-ot, hogy ebből a szempontból elfogadhatatlan szerzők kerüljenek bele, akkor is, ha - Wass esetében - megfelelő esztétikai értékkel nem párosulnak. Miközben pedig kiakadnak a vörös csillagra, az SS-tetkókkal és a többi szélsőjobbos kellékkel, amikkel azért gyakran lehet találkozni akár a 4-es villamos is, már sokkal megengedőbbek (pontosabban nem érzem az erős fellépést úgy, ahogy a vörös csillag esetén igen).

Nem tudom, hogy eljön-e majd az az idő, amikor se a vörös csillag, se a horogkereszt nem lesz menő, amikor felfogják a politikusok, hogy bebörtönözni, megkínozni, elpusztítani etnikai, ideológiai vagy szexuális orientáció miatt embereket egyáltalán nem vállalható, semmilyen jelszó vagy ideológia nevében, mert, ha szólamokban van is, valójában nincs különbség. Az a párt, amelyik ezt nem képes felfogni, bizony komoly veszélyt jelent, álljon szövege alapján bármelyik oldalon.

Abban igaza van Strasbourgnak, hogy a vörös csillag sok minden mást is takarhat, de abban talán egyet lehet érteni, hogy nem a Heinkenről és a Converse bizonyos termékeiről szól ez a dolog. Ahogy horogkeresztet sem a jó szerencse buddhista jeleként varratnak magukra az átszellemült fiatalok.

Ha hozzánk és Yoda mesterhez hasonlóan te is úgy érzed, hogy komoly zavar van itthon az Erőben, hogy ideje lenne, ha végre rólunk, egyszerű polgárokról is szólna ez az ország, ha bontás helyett építkezés kezdődne, akkor csatlakozz hozzánk a fészbukon! Klikk: az amerikai fiú a fészbukon

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönjük, ha ajánlod ismerőseidnek!

Fontos: Ha van valami, amit szívesen megosztanátok velünk, akkor azt elküldhetitek erre a címre: azamerikaifiu@gmail.com


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

54 komment

Címkék: magyarország vörös csillag horogkereszt vöröscsillag

A bejegyzés trackback címe:

https://azamerikaifiu.blog.hu/api/trackback/id/tr764623225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. jenőke (jenőke) 2012.07.06. 12:10:23

Semmi sem azonos azzal, mint ahogyan látod (vagy ahogyan tudni véled).
Mert mit is kezdjünk akkor a sarlóval és a kalap áccsal?
Nem külön-külön, hanem így együtt! Az USA repülőgépein van vörös csillag, viszont se sarló, se kalapa. Ugyanígy az a bizonyos sör.

Sérült Bayer Zsolt jó hírneve, amikor a Klubrádió beszélgetős műsorában antiszemita megnyilvánulásnak titulálták a hírhedt, az orgoványi erdőt és az oda nyakig történő beásást emlegető írását. A jogerős ítéletet a múlt hét végén hozta a Fővárosi Ítélőtábla, felülvizsgálatra még van lehetőség.

Bayer Zsolt nem antiszemita – adta hírül múlt hét pénteken a Magyar Hírlap.

a bőregér 2012.07.06. 12:56:25

@Dr. jenőke (jenőke): Ha a Magyar Hírlap megírta, akkor vitán felül áll.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2012.07.06. 15:04:42

Miután megismerkedtél az Occupy Wall Street mozgalommal, láttál grafikonokat arról, hogy hogyan oszlik el a pénz a mostani társadalmunkban, oszd meg velem kérlek, hogy mennyivel kevésbé totalitárius ez a rendszer, mint a posztban említettek?

Guilelmus 2012.07.06. 15:08:07

Mindenr rendes ember egészségesen antiszemita, mondom én..-:)

ORGASMUSFORSCHER 2012.07.06. 15:13:45

"Teljesen logikus, hogy egészen mást jelent a vörös csillag Európa keleti és nyugati felében, az viszont már lényegesen kevésbé érthető, sőt, érthetetlen, ha Nyugaton megfeledkeznek arról a "néhány" évtizedről, amikor bizony a vasfüggönynek ezen az oldalán nem volt olyan nagyon vidám a szimbólum árnyékában élni." ---NAGYON JÓ!!!!!!

A "nyugati" Adolf valahogy nem volt elég a Nyugatnak ahhoz, hogy minden diktatúrát egy kalap alá vegyen, s mivel nem tapasztalták közvetlenül Mao vagy Sztálin + tanítványok mûködését, így nem is akarják a nagy "liberalizálgatás" közepette megérteni, hogy ezek a jóemberek megölték olyan 100 millió honfitársukat, ill. megnyomorították több száz millió másik életét.

Megmondó1 2012.07.06. 15:19:27

Sziasztok!

Ez a csak nálunk - illetve kelet-európában - divatos összemosás alapvetően emberi sértettségből indul ki.
Sokan, akiket üldözött a kommunista rendszer, a rendszerváltáskor úgy gondolták, hogy rehabilitálják és kártalanítják őket, ha másképpen nem, hát erkölcsi értelemben.
Kikről is van itt szó? Azokról, akiket bizony jogosan vegzáltak a komcsik: ex-nyilasok, uram-bátyám, ilyen olyan grófok, elnyomók, stb.
Namost nyilván ezek az emberek a rendszerváltáskor boldogan beálltak azok mellé, akiket jogtalanul üldöztek a komcsik és követelték a jussukat.
A kilencvenes évek elején, miután lecsengett a komcsiundor, hamar világossá vált az értelmes emberek számára, hogy jó-jó nem szeretjük a komcsikat, meg jókat röhögünk a párttitkár kifigurázásán, de a nácik igazi gonosztevők voltak és maradtak. Vagyis, ahogy ezek a sértett ex-fasiszták, úri világ maradványok remélték, nem történt meg a fasizmus relativizálódása.
Namost ez az, ami a jobboldal és e sok kretén állat szemét szúrja 20 éve. Mert minden értelmes - ismétlem értelmes - ember tudja, hogy a nácik rémtettei dimenziókkal súlyosabbak voltak mint a kommunistáké. Jóllehet számszerűen meghalt annyi ember a kommunisták miatt, mint a nácik miatt, de azért ostoba barátaim gondoljátok már végig, hogy az egyik rendszer majdnem 70 évig regnált, a másik meg 10 év alatt termelt ki ugyanannyi hullát.
Tehát ez a fajta egyenlőségjel a tipikusan sértett,primitív ember védjegye ezért társaságban legyetek óvatosak ezzel!

rug82 2012.07.06. 15:22:07

Egyértelmű a magyar (zsidó) gyakorlat: a zsidó vörös csillag nem büntetendő (Lásd bizsku béla)

rug82 2012.07.06. 15:25:51

bizsku=biszku, sorry!

TheRminator 2012.07.06. 15:32:22

@Megmondó1:
"Sokan, akiket üldözött a kommunista rendszer, a rendszerváltáskor úgy gondolták, hogy rehabilitálják és kártalanítják őket, ha másképpen nem, hát erkölcsi értelemben.
Kikről is van itt szó? Azokról, akiket bizony jogosan vegzáltak a komcsik: ex-nyilasok, uram-bátyám, ilyen olyan grófok, elnyomók, stb."

Tudod miről beszélsz te szerencsétlen félművelt? Az én dédapám és nagyapám nem volt nyilas, gróf, elnyomó, csak az volt a bűnük, hogy volt 2 lovuk, tehenük, meg földjük. És miután minden elvettek, mehetett a nagyapám sztálinvárost építeni 1 évig. Nem önkéntesen, hanem elítélték, mert kulák volt.
Legalább olvassál már utánna mi volt itt az 50-es években.

Ha a te családod földjét, állatait, tulajdonát vették volna el, te nem vártad volna el joggal, hogy visszakapjad?

Max, A Gondolkodó Birca · http://maxval.co.nr/ 2012.07.06. 15:35:45

@Bockó:

Az Occupy Wallstreet eleve egy náci-kommunista szervezet, azaz nem csoda, hogy náci-komcsi üzeneteik vannak.

milyen szép a Vértes, ó 2012.07.06. 15:38:33

@TheRminator:

Olvasni, olvasni, olvasni.

"Namost nyilván ezek az emberek a rendszerváltáskor boldogan beálltak azok mellé, akiket jogtalanul üldöztek a komcsik és követelték a jussukat."

Max, A Gondolkodó Birca · http://maxval.co.nr/ 2012.07.06. 15:48:43

@Megmondó1:

Jogosan vegzáltak embereket a kommunisták? Ugye csak viccelsz?

jtrencsenyi 2012.07.06. 15:50:05

@Megmondó1: az én nagyapámat és dédnagyapámat azért vitték el az ÁVO-sok, mert megművelték a saját földjüket. Nem voltak nyilasok, nem voltak grófok, csak egyszerű, dolgos emberek. Elvették mindenüket, meg kaptak a "pofájukra" a "mocskos kulákok" a hat hónap alatt, amíg Eisenberger Benjámin, jaj bocsánat, Péter Gábor vendégszeretetét "élvezték". Úgyhogy ne gyere nekem a hülyeségeddel! De ők legalább túlélték. Nem volt mindenki ilyen szerencsés.
A II. világháborúban a hatalmon lévő szélsőjobb irtotta a zsidókat, cigányokat, melegeket, szellemi fogyatékosokat. Aztán legyőzték őket és a hatalomra kerülő komcsik, élükön jó pár helyzetbe hozott zsidóval elkezdte aprítani a nekik nem tetszőket. Ezt akár lehetne természetes folyamatnak is tekinteni, de hát könyörgöm! Ezek ellen a kijelentések ellen lehet kézzel-lábbal kapálózni, de a tényeken nem sokat változtat. Mind a két rendszer ugyanannyira elítélendő, mert embereket nyomorított, ölt meg és teljesen mindegy, hogy ezt mennyi idő alatt tette. :(

jtrencsenyi 2012.07.06. 15:52:55

@TheRminator: úgy látszik, hogy összecseng, ami a nagyszüleinkkel történt. Az a legszomorúbb az egészben, hogy a náci háborús bűnökért megkapták a legtöbben a büntetésüket. A komcsi bűnösök meg röhögnek a markukba szinte az egész világon.

Guillaume sous guillotine 2012.07.06. 15:53:25

figyeljél már öcsém! Kovács, Lendvai, Szekeres Gyurcsány a totalitárius rendszerben voltak MSZMP KISZ vezetők. a parlamentbe se lenne helyük egy normális országban

rug82 2012.07.06. 15:59:09

@jtrencsenyi: Nem mondanám, hogy "lehetne természetes folyamatnak is tekinteni" - mert nem az. Évszázadokon át igyekeztek az emberek a zsidókat kirekeszteni, mert "más nyakán élősködnek" (Eustace Mullins), évszázadokon át szűrte minden nép le, hogy a zsidrák lop, csal és hazudik... (holokamu és társai)
Ilyen mérvű zsidó uralom és agymosás soha nem volt még!!

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2012.07.06. 15:59:55

@jtrencsenyi: Cigányokat nem, de legalábbis pontosan (végy bármilyen formában) dokumentált információ arról nincs, hogy más kisebbségeket is kivégeztek volna. Denis Peschanski holokauszt-történész könyvében találtam erről információt (cím: (La France des Camps: L'internement, 1938-1946).

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.07.06. 16:03:34

Szerintem meg semelyiket nem kellene tiltani.
Hadd jelölje meg magát. A náci/komcsi a tiltástól még az marad, csak nehezebb felismerni.

jtrencsenyi 2012.07.06. 16:07:24

Én a magam részéről nem mennék bele itt a zsidózásba. Arra próbáltam utalni, hogy a nyilas hatalom után természetes volt az, hogy a győztes oldalon megjelent a vezetésben számos zsidó származású ember is. Az viszont már nem természetes, hogy ugyanazt csinálta az "új rendszer" is mint az elődje. Ennek pedig semmi köze a vallási, vagy egyéb hovatartozáshoz. Lógniuk kellett volna nekik is ugyanúgy, ahogy a náci vezetők lógtak.

Max, A Gondolkodó Birca · http://maxval.co.nr/ 2012.07.06. 16:15:21

@jtrencsenyi:

Alapvetően a 2 eset más. A nácizmust egy háborúban győzték le. A kommunizmust meg lassan, s végül maga a kommunista elit döntötte meg a rendszert. Ha a nácik is ezt tették volna, a náciüldözés sem lett volna az, ami lett.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2012.07.06. 16:15:41

@Max, A Gondolkodó Birca: Tedd túl magad az ideológián, koncentrálj a kibaszott tényekre. A tények pedig azt mondják, hogy egy kibaszott totalitárius rendszerben élünk.

jtrencsenyi 2012.07.06. 16:19:56

@Max, A Gondolkodó Birca: azt nem vitatom, hogy a két helyzet más, de a szocializmust nem a vezetőik döntötték meg, hanem az, hogy elfogyott a lendület a KGST-ből és a tönk szélén volt a teljes szoci blokk. Magyarország is a hitelekből élt olyan színvonalon, ahogy, 1970 óta. A patkányok pedig "elhagyták" a süllyedő hajót. Pontosabban nálunk átmenekítették a hatalmukat, vagyonukat, de hagyjuk a napi politikát!

Szalahadin 2012.07.06. 16:28:00

A nyugat-európai értelmiségiek borzasztó egybitesen tudnak gondolkodni, ha erről a kérdésről van szó. Ezért fogadta értetlen közöny például Andrzej Wajda Katyn című filmjét Nyugat-Európában. Az egybites agyak képtelenek voltak feldolgozni a fekete-fehérnél kicsit bonyolultabb valóságot, miszerint létezhet olyan II. világháborús film, amelyben nem a németek képviselik a gonosz oldalt. Az egybitesség mellett persze súlyos jellem, illetve személyiség torzulásokra is utal a közöny, hiszen a lengyel áldozatokkkal való együttérzés, empátia szikrája sem volt tetten érhető a film bemutatását követően. Pedig a lengyelek mélyebben gyűlölik az oroszokat, mint a németeket, legalábbis ha hinni lehet a mondásnak, miszerint "Németet ölni kötelesség, oroszt ölni élvezet"
A másik, ami eléggé furcsa, hogy bár annak idején tudtak '56-ról, sőt valószínűleg azt is sejtették, hogy annyira nem mehetnek itt jól a dolgok, ha forradalom tört ki, ez mostanra teljesen megváltozott, a kommunista bűnökkel szemben gyanúsan megértőek lettek. Nehéz elképzelni, hogy a Vörös Dani jellegű Cohn Banditák ilyen létszámban szállták meg az EU-s intézményeket, talán inkább az lehet, hogy a jobboldali gondolkodással szemben kifejezetten bolsevik, azaz bármely eszköz bevetését megengedő módszerekkel totális háborút hirdető frankfurti iskola szellemi hatására változott meg ilyen szinten a közgondolkodás, na meg persze a liberális agymosás is eléggé hatékony volt. Az már persze komoly rejtély, hogy a liberálisok miért érzik kötelességüknek, hogy körömszakadtukig védjék a védhetetlen kommunista bűnöket, mégis ezt teszik. Ny. Európában még az sincs, mint nálunk, hogy a kommunista hóhérok utódai lettek liberális politikusok, hogy ott miért van ez, az megérne egy önálló írást.

Void Bunkoid 2012.07.06. 16:28:22

A legnagyobb baj - részemről - szerintem az, hogy pl. énnekem meg ebben a csodás szabad, demokrata világban egy fél ásónyi földem nincs, és ahogy elnézem a jelenlegi rendszer által biztosított lehetőségeket, soha a büdös életben nem is lesz.

Hiába szeretnék én böcsületes, nem kulákként elvivendő parasztember lenni, ha nem tudok földet venni, mert az egekben van az ára, hitelt felvenni rá lehetetlen, mert ezer év múlva sem tudja visszafizetni az akkori leszármazottam. Ahol meg tudnék venni, ott meg vagy nem terem meg benne semmi, vagy ha igen, olyan környéken van, hogy még az elvetett magot vagy elültetett palántát is kilopják a földből.

Max, A Gondolkodó Birca · http://maxval.co.nr/ 2012.07.06. 16:31:48

@jtrencsenyi:

Gorbacsov döntötte meg a kommunizmust. Nélküle még elvegetált volna 20-30 évet.

Golgotai 2012.07.06. 16:44:09

Megmondó1, húzzál haza Izaelbe!

Mérnork 2012.07.06. 16:46:37

Kedves amerikai fiú,
Szerintem meg ennek a mai világnak 1 ik komoly kórtünete, hogy ilyen faszságokon lovagolnak elvileg komoly döntéshozók, hogy ki milyen jelvényt tűzhet magára, vagy mi lehet a véleménye egy történelmi eseményről.

mg007 2012.07.06. 16:47:14

"Nem tudom, hogy eljön-e majd az az idő, amikor se a vörös csillag, se a horogkereszt nem lesz menő"

A horogkereszt mindig menő lesz :)

jtrencsenyi 2012.07.06. 16:48:04

@Max, A Gondolkodó Birca: egy reggel felkelt Gorbacsov és azt mondta: most megdöntöm a szocializmust? :)
Nem hinném. Inkább felismerte, hogy ez így bizony be fog dőlni és az nagyon csúnya következményekkel fog járni rájuk nézve.

Max, A Gondolkodó Birca · http://maxval.co.nr/ 2012.07.06. 16:53:45

@jtrencsenyi:

Békésen megdöntött egy rendszert, megelőzve háborút és milliók halálát - ez egy hatalmas tett volt.

Mondhatta volna azt is: az én halálomig még kibírja a rendszer, a többi meg nem érdekel.

Tény: az amerikai kormány sem számított, hogy ilyen gyorsan eltűnik a kommununista rendszer.

okosallah 2012.07.06. 17:06:35

A Marxizmus és annak összes al-válfaja több mint 150 éves ideológia és a célok nem változtak csak más nevek alatt futnak.
A kelet-nyugati különbség lényege, hogy keleten (nálunk) az ortodox, Leninista osztályharcos variáció volt az elfogadott, nyugaton pedig az u.n. "Kulturális Marxizmus" a mai uralkodó társadalmi forma.

A "Kulturális Marxizmus" egyik ideológiai alapitója a tömeggyilkos Lukács György 1919-es népbiztos volt - a "Frankfurti Iskola" többi filozófusával együtt akik egytől egyig Hitler elől az USA-ba menekült "Jewish" Marxisták voltak a 30-as években.

Az Eu legfelsőbb elit vezetősége kommunista múlttal rendelkezik (Barroso, Kón-Bendit, Martin Schultz stb.) még a külügyet reprezentáló Catherine Ashton is kommunista anyagi támogatást kapott.

A Szocialista pártok az uralkodók Nyugaton, az USA-t is a kommunista szimpatizáns (Alinsky) Obama-Soros vezeti szóval érzelmileg a vörös csillag áll a legközelebb hozzájuk.

Az Unió egy gazdasági-politikai szervezet ahol a régi ideológiai ellentétek megmaradtak.
Mit várhatsz a Maoista Kommunista Barroso-tól? - kutyából nem lesz szalonna.

okosallah 2012.07.06. 17:15:07

@Mérnork:
Mindaddig amig a Bolshevizmus és Fasizmus áldozatai élnek és közöttünk vannak addig neked nincs morális jogod elhalgattatni őket.
Nincs undoritóbb dolog mint nagyképűen kioktatni azokat akik megszenvedték a múltat.

Kopi3.14 2012.07.06. 17:15:12

@jtrencsenyi: az is összecseng, hogy a kommentet csak a feléig olvastátok. :)

@Szalahadin: a nyugatiaknak lövésük nincs a keleti problémákról, a keleti múltról. Nem csoda, hogy Katyn nem is lett hír, érdektelenségbe fulladt. Ahogy a magyar ötvenhat is mostanra már emlékként sem él a negyvenesek-ötvenesek fejében. Mert anno kicsik voltak, nem emlékeznek rá, itt meg nem olyan mérvü valami, amiröl beszélni kell. De ugyanígy a török hóditásokat is sanszos, hogy sokkal kevésbé tanulják, ismerik itt, mint Mo-n. Viszont a százéves háborút, Napoleon háborúit, stb. meg inkább jobban. Ezt el kell fogadni. minden nepnek más a múltja, más az emlékezete a közösröl is. Elég megnézni a wikipedián egyes történelmi eseményekröl adott nyelven mekkora anyag van fenn, jól mutatja az adott nép számára a fontosságát. A francia forradalom is lehet csak könnyed olvasmány a német iskolákban. Hisz nagy hatása nem volt az országra.

jtrencsenyi 2012.07.06. 17:30:10

@Kopi3.14: végigolvastam. Ha arra gondolsz, akkor szerintem a tömeggyilkosság 70 év alatt és 10 év alatt is ugyanaz, tömeggyilkosság. A különbség annyi, hogy a nácikat fellógatták, az ex-komcsik meg még nálunk is itt ülnek páran az MSZP-ben, Fideszben, KDNP-ben, DK-ban, Jobbikban, vagy éppen egy lélegeztetőgépen. Ki velük a közéletből és szűnjön végre meg a hazudozás a történelmünkről is jobbról is és balról is!

Cerberus üvölt Viktor fülébe 2012.07.06. 17:38:15

@okosallah: Ennyi ostobaságot.

Tömeggyilkos Lukács...

1919-ben visszavonuláskor a kor szokásai szerint parancsot adott egy megfutott század tizedelésére.

A század parancs nélküli megfutása százak életébe került.

A zászlóaljparancsnok a századparancsnok javaslatára néhány vöröskatonát eljárás után agyonlövetett.

Minden hadsereg így tett volna akkoriban.

Cerberus üvölt Viktor fülébe 2012.07.06. 17:41:10

@Kopi3.14: A legfőbb katyni bizonyítékról, a híres Berija-levélről kiderült, hogy hamisítvány. Az 1943-as német feltárás pedig minden elemében ellentmondásos. Nincs bizonyíték, hogy a lengyel tiszteket az NKVD lőtte volna le.

Ilyen hazugságok alapján bélyegzik meg a szocialista rendszert.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2012.07.06. 17:53:35

@Megmondó1: "az egyik rendszer majdnem 70 évig regnált, a másik meg 10 év alatt termelt ki ugyanannyi hullát."

Azért szívesen megnéznék egy kimutatást mondjuk SZU 1929-41 és Németország 1933-45 viszonylatában az áldozatokról, GULÁGgal, ukrán éhínséggel meg a komisszárok által az aknamezőkre hajtott vörös katonákkal, lehet, hogy lennének meglepetések, amikor nem Hitlerék nyernek.
Tipikusan demagóg szöveg egyébként, attól, hogy 1960tól gyakorlatilag már senkit nem öltek meg politikai okokból a kommunizmus alatt, még nem jobb, ami előtte volt. Biztos vagyok benne, hogy Hitler sem szedett volna annyi áldozatot a győztes háborúját követő 40 évben, mint az előző 10-15ben.

Sir Galahad 2012.07.06. 17:58:54

Azt nem értem, hogy ebbe a kérdésbe miért követel magának beleszólást az EU? Szerintem teljesen normális álláspont lenne, hogy ahol sosem volt kommunista önkényuralmi rendszer, ott ne legyen büntetendő a vörös csillag és a többi hasonló viselése, ahol meg volt, ott legyen. Nyugodtan szabályozhatná ezt a kérdést minden tagállam saját hatáskörben. Vannak ennél fontosabb kérdések is, amik valóban közös uniós szabályozást igényelnének - mondjuk, hogy mennyi legyen a minimálbér, milyen arányú a személyi jövedelemadó, a társadalombiztosítási és az egészségbiztosítási járulék. Amíg ez utóbbit nem rendezik, addig az Unió mindig a szétesés szélén fog állni (ennek híján lehet, hogy szét is esik).

Cerberus üvölt Viktor fülébe 2012.07.06. 18:01:14

@danialves: Nem voltak aknamezőkre hajtott vöröskatonák, a "taposó" egyértelmű félrefordítás. Számos veteránszervezet cáfolta, hogy akár a büntetőszázadokban előfordult volna ilyesmi.

Az ukrajnai éhezés oka a szárazság és az örökölt elmaradottság volt. A szovjet rendszer ezután felszámolta a korábban általánosan vissza-visszatérő éhezés okait.

A törvénysértések áldozatainak száma sajnálatosan magas, de a rendszer 1939-re korrigálta a hibákat, Sztálin sikeresen legyűrte a vérengzésért felelős belső ellenforradalmi-bürokrata erőket a párton belül.

Kopi3.14 2012.07.06. 18:20:25

@jtrencsenyi: Most mellébeszélsz. A kolléga nem ezt mondta, nem erröl írt. S nem ezen háborodtatok fel, hanem azon, amit a kommentjében nem olvastatok végig. De akkor idézem én is, ha más idézése nem elég:
"Namost nyilván ezek az emberek a rendszerváltáskor boldogan beálltak azok mellé, akiket jogtalanul üldöztek a komcsik és követelték a jussukat."

Sir Galahad 2012.07.06. 18:23:30

@Cerberus üvölt Viktor fülébe: Sajnálatosan magas? Én ugyan undorítónak tartom az ilyesféle összeméricskéléseket, de szerintem erre ugyanúgy sokaknak ökölbe szorul a keze, mint ha valaki annyival intézné el a holokausztot, hogy a náci Németországban sajnálatosan magas volt az elhunyt zsidók száma.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2012.07.06. 18:48:58

@Cerberus üvölt Viktor fülébe:
"Az ukrajnai éhezés oka a szárazság és az örökölt elmaradottság volt. A szovjet rendszer ezután felszámolta a korábban általánosan vissza-visszatérő éhezés okait."

Ezt az éhínséget még az ENSZ és az Európai Tanács is népirtásnak ismerte el. Az örökölt elmaradottság meg nem örökölt volt, hanem annak köszönhető, hogy a rezsim a nehézipart fejlesztette a mezőgazdaság helyett. A kommunista hatalomátvétel után mindenhol ellátási gondok voltak a Szovjetuniótól Magyarországig.

Akármi is legyen a aknamezős dologgal, az azért nehezen tagadható, hogy a kommunista a rendszernek az élet semmit sem ért, ez nem volt másképpen a Vörös Hadsereg katonáinál sem. Ott nem volt Ryan közlegény megmentése, sőt. Az sem véletlen, hogy a Szovjetuniónak azt hiszem kétszer akkora katonai veszteségei voltak, mint Németországnak.

tommybravo 2012.07.06. 19:13:49

@Cerberus üvölt Viktor fülébe: Te félelmetesen hülye vagy. Sztálin a hadsereget is hatékonyan megszabadította rögtön a háború előtt a vezetésétől, aminek eredményeként a németek egészen Sztálingrádig úgy mentek előre, mint kés a vajba.

Stenonis 2012.07.06. 19:32:21

@Cerberus üvölt Viktor fülébe:

Nem tudom, hogy trollkodsz (ekkor is szégyenletes amit művelsz), vagy komolyan gondolod (akkor meg egyenesen iszonyatos).

Az neked nem elegendő bizonyíték, hogy az Orosz Föderáció (mint a Szovjetunió jogutódja) elismerte a Szovjetunió felelősségét.
2010. novemberében az orosz Duma deklarálta, hogy Sztálin és a szovjet vezetők voltak felelősek a tömegmészárlásért.

okosallah 2012.07.06. 19:50:49

@ Tisztességes Posztolók

Hát nem megáll az ész? -Hogy még ma is vannak ilyen véresszályú Rákosista apologétái a kommunista tömegmészárlásoknak mint itt az egyik poszter.
Frankón miféle emberek ezek? Hol élnek ezek? Már Kuba is kezd lazitani csak É. Korea van egyedül.
Meg ez az önjelölt Kaganovics Lázár, akit Sztalin mészárosának neveznek.

Kell e csodálkozni, hogy a nyilasok és neo-nácik egyre többen lesznek...

Megmondó1 2012.07.06. 20:19:57

@Golgotai: pont az ilyen taplókról beszélek...:)min te

Golgotai 2012.07.07. 09:37:49

Tapló vagy te te mesüge Megmondó1:D

Aszteroida-bányász metal énеkes · http://csakjotakarok.blog.hu 2012.07.07. 09:43:26

@Cerberus üvölt Viktor fülébe: Így van. A mai "demokráciák" mindenfélét ráfognak a régi társadalmakra. Sőt a maiakra is. Mi is segélyezzük Jeruzsálemben az elmaradott palesztinokat. Munkát adunk nekik. Igaz rendet tartunk az erőszakosabbjaik között, de melyik nemzet ne tenné ezt saját védelmében?

Aszteroida-bányász metal énеkes · http://csakjotakarok.blog.hu 2012.07.07. 09:46:08

@danialves: Miért? És a náciknak számított kiválasztott népem élete?

Szúrófény 2012.07.17. 04:50:49

@Dr. jenőke (jenőke): Emberi világ?

Ha kocsmában ágálsz, akkor izgató vagy, ha a televízióban, akkor pártelnök, vagy közéleti nagyság.
Ha kicsit lopsz, hogy megélhess, sikkasztó vagy, ha milliárdokat, akkor bankelnök, vagy miniszter, esetleg nemzetközi szakértő.
Ha kapával agyonütöd a szomszédod, gyilkos vagy. Ha tankot gyártatsz, háborút kezdesz politikus. Ha milliókat pusztítatsz el haláltáborban, szibériai fagyban, szobrokkal dekorált „történelmi nagyság”.
„A szegény emberből támadott elnyomója a szegényeknek hasonló a pusztító esőhöz, nem hágy kenyeret” (Példabeszédek 18/3 – a szocializmus megerősítette e tapasztalatot!)
„Fejedelmeid megátalkodottak és lopóknak társai, mind szereti az ajándékot, és vesztegetést hajhász” (Ézsaiás próféta 23. - privatizáció)
„A modern állam politikai tehetetlenségének leplezésére magas fokú dezinformációs tevékenységet kénytelen folytatni. Minél rosszabb a kormányzat, annál több a hazugság

Szúrófény 2012.07.23. 04:20:47

@Megmondó1: Szabó Dezső: Mit jelent ez a jobb és baloldaliság? Azt, hogy az illetők egy, az országot érintő egyetemes, vagy részletkérdésekben nem fizikai és pszichikai adottságok összes ismeretéből s a szóban forgó probléma elképzelhető minden hatásából alkotják meg az ítéletüket: hanem egy híg tudományellenes, elemeiben ellentmondó piszkos frazeológia szerint mely őket jobb- vagy baloldaliakká kötelezi” — aszerint, hogy melytől reméli a maga boldogulását, zsákmányát, mondom hozzá én
süti beállítások módosítása