Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

2013-tól a fizetést a munkáltatók dolgozójuk helyett közvetlenül az államnak utalják

2012.06.28. 09:59 Herkules Irma

itt az idő!.jpgJanuártól kevesebb gondja és több öröme lesz a magyar embereknek! - nyilatkozta optimistán Orbán Viktor miniszterelnök, aki elmondta, az, hogy januártól a munkavállalók fizetését a munkáltatók közvetlenül az államnak utalják, mindenképp nagyban egyszerűsíti az állampolgárok adózással kapcsolatos adminisztrációs terheit, csökkenti mindennapi problémáik számát (számlabefizetés stb.), illetve átláthatóvá teszi a közteherviselés rendszerét. ÁLHÍR

Az elképzelések szerint jövőre a munkabér 100%-át az államnak utalja majd a munkáltató, majd az állam, miután kivonta az összegből a neki járó részt, automatikusan kifizeti a munkavállaló közüzemi számláit, ezt követően továbbítja a hitelintézetek fel az állampolgár hitelének esedékes törlesztőrészletét, majd - amennyiben van ilyen - a maradékot minden hónap 20. napjáig átutalja a munkavállalónak, aki a folyószámlájáról érkező maradványról fölött már szabadon rendelkezhet.

Ennek az eljárásnak több előnye is van a miniszterelnök szerint. A legfontosabb, hogy az emberek élete könnyebbé és egyszerűbbé válhat, nem kell azzal a teherrel élniük, hogy nekik kell dönteni anyagi javaik sorsa felől. A tervek szerint a rendszer egyelőre csak a havi bruttó 1.000.000 Forintnál kevesebbet keresőkre vonatkoztatnák. Orbán Viktor elutasította, hogy némelyek az új rendszert egyszerűen adósrabszolgaságként emlegetik.

A nyugdíjrendszert is újra gondolja a kormányzat, ezután nyugdíjat csak az elkövetkező hónapokban kiküldésre kerülő háztartási naplók vezetése mellett kaphatnak az arra jogosultak, hiszen értelmetlen dolog, hogy azért kapjanak pénzt, hogy haszontalan dolgokra herdálják el azt az idős emberek.

 

Ha hozzánk és Yoda mesterhez hasonlóan te is úgy érzed, hogy komoly zavar van itthon az Erőben, hogy ideje lenne, ha végre rólunk, egyszerű polgárokról is szólna ez az ország, ha bontás helyett építkezés kezdődne, akkor csatlakozz hozzánk a fészbukon! Klikk: az amerikai fiú a fészbukon

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönjük, ha ajánlod ismerőseidnek!

Fontos: Ha van valami, amit szívesen megosztanátok velünk, akkor azt elküldhetitek erre a címre: azamerikaifiu@gmail.com


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

34 komment · 2 trackback

Címkék: magyarország adózás adó

A bejegyzés trackback címe:

https://azamerikaifiu.blog.hu/api/trackback/id/tr854616124

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mennyiért kapálta Áder János a szőlőt Belecska határában a közmunkásokkal? 2012.06.28. 15:27:56

Áder belekóstolt a munka világába – kapálni zavarták őt a PR-tanácsadók. Óránként saccperkábé bruttó 46.000 forintért dolgozott, míg mellette a közmunkások ugyanezért a munkáért óránként bruttó 430 forintot, nettó 280 forintot kaptak. A Rákosi-ér...

Trackback: Minek nevezzelek? – Orbán Viktor ezer neve A-tól Z-ig összegyűjtve 2012.06.28. 15:26:07

Az Alcsúti Krisztustól a Zsugorított fideszjézusig. És te hogy nevezed Magyarország miniszterelnökét az internetes fórumokon? Összegyűjtöttem a közösségi portálokon, fórumokon, kommentlistákon előforduló 100 leggyakoribb ragadványnevet, amelyet Orbán V...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szakáll 2012.06.28. 11:20:56

Nem kellene ötleteket adni!
Még a végén kuszaszemű ráharap!

Peetee 2012.06.28. 12:01:22

Elég közel állunk hozzá, nem lepne meg, ha bevezetné a narancsuralom, természetesen hangos és aktív elmúltnyócév'-ezés mellett!!!

1kutya 2012.06.28. 12:19:09

akkor ez most komoly? mert viccnek elég durva lenne...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.06.28. 12:43:04

Ahogy a katonaságnál mondogatta egy csávó:Most még röhögsz....

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.06.28. 12:43:34

Tiltakozom hogy a maradékot 20.-ig átutalják az embereknek, akik felelőtlenül nem a megfelelő dolgokra és helyen elkölthetik azt! Kapjanak helyette CBA-ban és a turulboltokban érvényes fogyasztási jegyeket! És ha valakinek még így is maradna akkor a kormány fektesse be ugyanolyan okosan ahogy a mnypt pénzeknél tette!

lutria 2012.06.28. 13:08:12

Természetesen a dolgozók maradék fizetésnek csak a tranzakciós díjjal csökkentett részét vehetik fel,és aki 1 részletben akarja kivenni,annak a büntetőadó 200%.

Fekete Dália 2012.06.28. 13:08:52

A MANYUP pénzemből is azért nem láttam egy fillér reálhozamot sem, mert azzal is az állam garázdálkodott.

Ennek az agyament kormánynak szerintem már megfordult a fejében ez a megoldás.
A költségvetési szervek fizetéseit ugyanis minden hónapban átutalják a Magyar Államkincstár felé, azután kincstár utalja a bankok felé a pénzt.
A GIRO utalással a pénz virtuálisan átmegy és utána 1 napot áll a kincstárnál (minek?), majd még ki tudja meddig érleli a bank.

Elijah_Baley 2012.06.28. 13:38:14

Kiegészíteném azzal, hogy a felső korlát kizárólag az állami szféra és az érdekkörébe tartozó cégekre vonatkozik, a neren kívűl rekedt harácsoló munkavállalók esetében, a negatív piaci folyamatok miatt, indokolt a fizetési gát figyelmen kívűl hagyása.

d(o..o)b 2012.06.28. 13:39:57

Nagyon jó írás! Slejmgeci Gabriellát meg nevezzék ki fizetésvédelmi megbízottnak!

KayaIbrahim 2012.06.28. 13:59:14

Erre mondaná Kohn bácsi: Nem rossz, nem rossz..............
De minek ide fizetés?
A cégek, néhány kivételtől eltekintve, minden pénzüket az államra bízzák./ Kivéve Közgép és leányvállalatai, CBA, stb.
Majd az
állam megmondja, hogy mit fejlesszenek, már ha?
A Zemberek meg sorban állnak havonta egyszer ahol
felvehetik a CBA vásárlási utalványaikat.
Akinek ruha , cipő kell az meg elmegy az elosztóba és az évi 1db járandóságát ott felveszi és a többiekkel megegyezve a szükséges méretre cseréli.
Ja, hogy már ilyen volt? Hát Istenem/Orbánom/, most megint lesz és a Magyar Közgéptársaság /és azok kik különbek nálunk!/ megint virulni fog.

Morfologista 2012.06.28. 14:03:52

Az azért kemény, hogy felolvastam a posztot az irodában, és a kollégáim között volt olyan, aki sápadtan hallgatta végig, mert azt hitte ez komoly.

Gratulálok a jelenlegi diktátoroknak, hogy eljutottak erre a szintre, amikor már nem tudsz olyan durvát kitalálni, amit ne tudnál elképzelni róluk ...

hümhüm 2012.06.28. 14:18:39

Ó, amerikai fiú, neked még nagyon kisfiús ötleteid vannak! (remélem Matolcsy nem olvassa a következőket...)
Ezt a kérdést a mai kor technikai fejlettségi szintjén a rendelkezésre álló eszközökkel kell megoldani: el kell törölni a készpénzt, bevonni, bezúzni stb. Helyette mindenki (a külföldiek is!) chipkártyát kapnak, és az ahhoz tartozó számlára (vagy közvetlenül a kártyára) kerül a pénznek megfelelő tartalom. A kártya természetesen személyi azonosítókkal rendelkezik, így a számlához és forgalomhoz rendelés egyértelmű. Ha pénzt kapsz, akkor az SZJA-t és járulékokat rögtön levonhatja az állam a központosított kártyakezelő rendszerben, és a központi költségvetésbe irányítja. Ha vásárolsz valamit, akkor a kértyaolvasó terminál rögtön közli a központi rendszerrel, hogy mit és mennyiért vettél, és az eladó számlájára érkező pénzt rögtön az ÁFÁ-val csökkenti, így az ÁFA azonnal a költségvetés rendelkezésére áll. Ez jó buli a kértyaterminál forgalmazóknak is, meg a központi szoftver fejlesztőinek is. Így nem kell soha vagyonosidási vizsgálat, nem kell adóellenőrzés, nem kell adóbevallás és nem kell könyvelés sem, mivel a központi nyilvántartó és szémlakezelő rendszer minden adatot tud. Emiatt a cégeknek sokkal olcsóbb lenne az élet, nem kell adóhatóság (sok-sok milliárd megtakarítva), szóval tiszta kánaán. És milyen gazdag lenne a költségvetés...! Minden adó befolyna, minden járulék befolyna, nem lenne adócsalás...!
Persze, lehet, hogy a feketegazdaság akkor a dollárt vagy az eurót használná fizetőeszköznek...

Fekete Dália 2012.06.28. 14:28:23

@Morfologista:

Szintúgy, de előtte elmondtam, hogy álhír, mégis kétszer egymásután kellett bizonygatnom, hogy ez nem igaz.
Itt tartunk.

Fekete Dália 2012.06.28. 14:34:00

@hümhüm:
Ha mégiscsak elolvassa az a kaméleonszemű tüdérmeséből előmászott békakirályfika, akkor te leszel a hibás, ha holnaptól az újszülött osztályokon chipet nyomnak minden csecsemőbe.

kaes 2012.06.28. 14:39:24

Én tök komolyan elhittem, bele is sápadtam rendesen.

Treff7 2012.06.28. 14:43:15

remélem hamar megvalósul

Mobema 2012.06.28. 14:46:54

@hümhüm: Ne aggódj ezt úgysem fogják megcsinálni, mert ezzel a rendszerrel ők sem tudnának lopni :(

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.06.28. 14:50:39

ááá
újabb kitalált hír index címlapon

éljen a tévedhetetlen tudomány, hajrá szdsz!

mizrolist 2012.06.28. 15:24:57

@wmiki: a "paródia" szót néha meg kéne nézned a szótárban.

s 2012.06.28. 15:40:31

Gyerekek, lehet röhögni. A feléig elolvastam, és azt hittem igaz. (ennyit orbánékról) Kattingatok azon a kurva neten, és nem mindig nézem, hogy hova. Előtte a Portfólion voltam. Kedves Indexesek, kellene az oldalra kibaszott nagy színes plecsniket tenni, hogy melyik a totál kamu, irodalmi próbálkozás és mik az igazi hírek. Feltéve, hogy ti mindig képben vagytok, mert nem lennék meglepve, ha néha ti is "kiszaladnátok a vonalból".

Roy 2012.06.28. 15:44:57

@Mindennapos tepsi: Miért is áll az államkincstárnál a pénz? Nos nem az államkincstárnál áll, hanem egy bankban. Az összes közalkalmazotti fizetésnek mennyi is az egy napi kamata?

Roy 2012.06.28. 15:48:48

@s: Nem sokára nem lesz kamu, hanem a reális valóság. Még valami a megmaradt fizetésedet Erzsébet utalványban fogod megkapni. Lehet még kötelezően békekölcsönt is venni.
Visszatérnek a "boldog" 50-es évek. Ennek természetesen csak az 55-ig tartó időszaka.

Roy 2012.06.28. 15:53:04

@1kutya: Most még vicc, de később komoly lesz.
Volt már ilyen úgy nevezték, hogy jegyrendszer.

MelakFromSZTSZ 2012.06.28. 16:05:03

Két cégvezető beszélget:
- A Te embereid még bejárnak dolgozni?
- Be.
- Az enyémek is. És adsz nekik fizetést?
- Nem.
- Én sem. Te, nem kellene ezektől belépődíjat szedni?

dr.kakaósbögre 2012.06.28. 16:57:18

legszívesebben megosztanám de nem merem.félek lesznek-sokan-akiik komolyan vennék.amin nem is csodálkozom az emlmútkétév után....

anyadmajma 2012.06.28. 17:38:10

IGEN!!!!!!
És akkor végre megvalósul a söralátét-adóbevallás is!
Első sor: a tavalyi bruttó jövedelme.
második sor: ennek az áfája.
harmadik sor: befizetendő adó, számítási módszere: adja össze az 1. és 2. sort.

polly graph 2012.06.28. 18:10:03

Oké, ott van hogy ez egy álhír. De miért? Hisz ez "szemenszedett" igazság. Pláne ha folyószámláról emeli le a törlesztőt a bank, meg csoportos beszedéssel megy a rezsi. Lényegileg szerintem ez van most is.

szanalmas 2012.06.28. 18:14:25

Ekkora marhaságot már, hogy az államnak utalják át... Közvetlenül a megadott svejci bankszámlákra frankban! Amatőrök. Még a végén kétszer fizetnének tranzakciós adót.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2012.06.28. 19:39:27

Ez az álhír nem egy nagy szám.

Az ország eladósítása sokkal durvább, és igaz is. Persze az igaz, hogy azt élvezte a nép, főleg az értelmiség.

Leonard Zelig 2012.06.28. 20:13:13

@mizrolist: wmikire reagálni ősi román szokás.

christophe 2012.06.28. 21:16:46

Kadhafi is hasonlot csinàlt,mi is tortènt vele???

Fekete Dália 2012.06.28. 22:20:10

@christophe:
Hetekig csőlakó volt.
Megöngyilkolták.
A dugájába dőlt.
Persze előtte vagy 4 évtizedig gyilkolászta a saját népét, közben "kitartó munkával" összegyűjtött a svájci és egyéb bankszámláin több ezer milliárd dollárt.
Financial Times, melyben 3 százalékos tulajdonos volt, az Unicredit Bank 7,5%, FIAT és Juventus futballklub.
150 tonnát kitevő aranytartalékot a líbiai nemzeti bank pincéjéből, saját búvóhelyei egyikére, a délsivatagi Sebha-ba szállíttatta az ezredes...

coco 2012.07.01. 13:29:08

Most még csak álhír, maholnap...
süti beállítások módosítása