Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Horror Géza két év után leköszönt

2012.06.13. 09:52 Spejbl

Szőcs Gézát vannak, akik jó költőnek és/vagy írónak tartják, vannak, akik nem. Egy dologban azonban lényegesen egységesebb a kép: kevesen akadnak ugyanis, akik ne tartották volna totálisan impotens, arrogáns és párbeszédre képtelen államtitkárnak. Szőcs lemondott, talán 2010-ben kezdődő államtitkársága alatt ez volt az egyetlen jó döntése. Persze ez is csak egy VÉLEMÉNY.

Mikor a kormány átalakításakor elmaradt Szőcs leváltása, baráti társaságban azt mondtam, vélhetően megkapja a lehetőséget arra, hogy maga mondjon le. A dolog bejött. Hogy azért voltak vele ennyire nagyvonalúak, mert komoly üzenetértékkel bírt Orbán Viktorék szerint, hogy egy erdélyi származású művész kapta korábban a posztot, akit megfosztani a címtől kellemetlen lenne vagy azért, mert Géza két szundítás között azért látott néhány dolgot, amit nem kellett volna, azt nem tudhatjuk, mindenesetre örömteli dolog a távozása.

Hogy az exállamtitkárra méltóképp emlékezzünk három történetet szeretnénk elővenni újra.


Számunkra a Nyirő József hamvaival kapcsolatos, botrányos James Bond-akció volt a legmegdöbbentőbb és a legelmebetegebb dolog, amihez asszisztált, ezzel kapcsolatos posztunkat a kiemelt szövegrészletre klikkelve olvashatjátok:

Főúr, három tenger és egy Nagy-Magyarország rendel! Miért veszélyes a revizionista romantika? Miért nagy probléma, ha államtitkárok asszisztálnak vagy tesznek úgy, mintha asszisztálnának egy olyan halott író hamvainak a szomszédos országba történő becsempészésében, aki 1944–1945-ben a nyilaspuccs után a nyilas parlament tagjaként tevékenykedett (majd a Szálasi-kormány utolsó sajtóorgánumának, az Eleven Újságnak a főszerkesztője volt, és nemcsak, hogy együtt menekült a kormánnyal, de a háború után is aktív szerepe volt a nyilas-hungarista emigráció életében)? 

 

A következő dolog, amivel a sajtó nem foglalkozott sokat, pedig meglehetősen botrányos eset, hogy miként vállalhatta el a Pen Club magyarországi szervezetének elnöki posztját, hogyan nem érezte borzasztóan összeférhetetlennek, hogy szervezete ahhoz a tárcához fog pályázni pénzért, aminek ő történetesen az államtitkára, sőt, februárban az MTI-hez eljuttatott sajtóközleményében Szőcs Géza beszélt a Janus Pannonius-díjról is, aminek megalapítására a PEN Club majd javaslatot tesz, és arról is, hogy a több 10.000 euróval járó díjhoz többek között állami támogatást is remélnek... A szerintünk totálisan összeférhetetlen szerepvállalásról szóló posztunkat itt olvashatjátok:

Szőcs Géza államtitkár euró tízezreket remél civilként a költségvetésből A Petőfi Irodalmi Múzeumban 2011. december 7-én lezajlott tisztújítás eredményeként Szőcs Géza költő lett a magyar PEN Club új elnöke, ami mindenféle túlzás nélkül meglehetősen furcsa párosítás. Mennyire szerencsés egy bevételei jelentős részét pályázati pénzekből szerző irodalmi szervezet elnöki tisztségét egy kormánytisztviselőnek elvállalnia?

A harmadik nagy "kedvenc" a József Attila-díjjal kapcsolatos ámokfutása volt, elsődlegesen nem is csak az, hogy egy felkért szakmai kuratórium konszenzusos listájában csere-berélte kedvére a neveket, hanem az a melódráma, amit lerendezett utána, miszerint ő mindig nyitott volt a párbeszédre, de soha nem kereste meg senki, ami gyakorlatilag kategorikusan cáfolható, ellenben az irodalmi szervezetek sokszori megkeresésére, szakmai egyeztetések kezdeményezésére Gézánk nagy ívben, ahogy mondani szokták. Annak idején ennek is szántunk egy bejegyzést:

József Attila-díj 2012: Szőcs mesterben nincs szégyenérzet Idén hatvankettedik alkalommal adták át a József Attila-díjat, ami hosszú ideje a legrangosabb állami irodalmi díjnak számít itthon. Szakmai értékét korábban leginkább az adta, hogy, bár állami díj, a díjazottak személyéről nem politikai funkcionáriusok, hanem szakmai szervezetek képviselői döntöttek, konszenzussal a rendszerváltást követően. De mi a helyzet ma, 2012-ben? A díj lassanként sajnos szimpla eszközzé silányul, ami jól jöhet, ha a haverokat is jutalmazni kell. Szőcsék az idén is kitettek magukért. 

 

Géza, egy dolog biztos, az ön "szakmai" munkája remélhetőleg senkinek nem fog hiányozni. Marad a reménykedés, talán egy szakmailag lényegesen, politikailag kevésbé elkötelezett ember veszi majd át öntől a stafétát, bárcsak a FIDESZ-KDNP-vel kapcsolatos félelmeink legalább kivételesen alaptalannak bizonyulnának. 

 

Ha hozzánk és Yoda mesterhez hasonlóan te is úgy érzed, hogy komoly zavar van itthon az Erőben, hogy ideje lenne, ha végre rólunk, egyszerű polgárokról is szólna ez az ország, ha bontás helyett építkezés kezdődne, akkor csatlakozz hozzánk a fészbukon! Klikk: az amerikai fiú a fészbukon

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönjük, ha ajánlod ismerőseidnek!

Fontos: Ha van valami, amit szívesen megosztanátok velünk, akkor azt elküldhetitek erre a címre: azamerikaifiu@gmail.com


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

59 komment · 2 trackback

Címkék: magyarország szőcs géza

A bejegyzés trackback címe:

https://azamerikaifiu.blog.hu/api/trackback/id/tr254585121

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A nap képaláírása: Kövér László magánemberként, magánemberek társaságában, magánúton Erdélyben 2012.06.13. 17:06:03

A házelnök mellett egy testőr, mögötte három tévéstáb és egy kis létszámú kíséret látható, plusz a képet készítő MTI fotós is ott volt. A magánútra magánemberek társaságában érkező magánember magánrepülője a képen nem látható. Kapcsolódó írásunk: Azt m...

Trackback: Azt mondták, Laca, hogy menj a picsába!* 2012.06.13. 17:03:42

Szánalmas, ahogy Kövér László ott vergődik Romániában, pedig két házelnök is megüzente neki, hogy húzzon melegebb tájakra a demagóg, uszító ocsmányságaival. Intézményes bohóckodás A román sajtó már a Nyirő-maradványok hurcibálása körüli cirkuszról is m...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.06.13. 12:09:50

Akkor ez azt jelenti, hogy nem folytatódik a kultúra szétverése? Mert Gézának az volt a feladata, hogy szó nélkül tűrje a megszorításokat és szépen előadja az érintetteknek.

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2012.06.13. 12:10:48

Ismét bebizonyosodott, hogy szarból nem lehet várat építeni, főleg ha a kőműves még az anyagot is hazalopja!

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2012.06.13. 12:12:17

Ha már van egy kép a "főhős" által is száműzendő József Attila szoborról...

SZÁMŰZÖTT SZOBOR

Rakodópart alsó kövén
Dinnyehéj csupán a növény.
Mellette ül, tőle jobbra
J. Attila költő szobra.

Köhög ott a nedves padkán;
Kórt terjeszt az ősi patkány,
S fortélyos félelem oson
Keresztül a nagyvároson.

Fejjel biccent, már nem remél,
Vizet nézi, vajh’ merre mély.
Semmi ágán csak Mamára
Gondol… s kushad Buda Vára.

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.com/2011/11/szamuzott-szobor.html

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.13. 12:15:15

Rothad a narancs rendesen. Bújik kifelé a férgese. :)

Alternatív 2012.06.13. 12:16:07

"Feladatom az volt, hogy azt a minisztériumi döntést, miszerint a kultúra a többi területhez képest nagyobb elvonást is elbír, az elviselhetőség határain belül megvalósítsam."

Sintérnek szerződött, és a munkáját el is végezte. Tipikus önmentegetéssel, hogy "ha más csinálta volna, az mégrosszabb lett volna", még büszke is az "eredményeire". Úgy kell nekünk.

Bruno 2012.06.13. 12:29:13

Legyen neki nehezek a hátralévő évei.

csillagház 2012.06.13. 12:29:14

Még egy kis adalék Géza úr áldásos tevékenységéhez.
A Magyar Természettudományi Múzeum totális tönkretételéhez asszisztálás. Ugyan dobják az utcára a 200 éves hatalmas gyűjteményekkel együtt holmi Ludovikás ábrándozás jegyében! A kisújját se mozdította a fajsúlyos (mázsás súlyú) államtitkár úr. Aztán márciusban az MTTM kiállítási megnyitóján távol tartották mindenkitől a rendezők, jó okkal. Amikor beszédet kellett volna mondania, összevissza dadogott Caeusescu romániai dolgairól, a saját írásairól, egyáltalán úgy bepálinkázott, azt se tudta, hol van. Nem csodálom, hogy a Balogh miniszter nem kért belőle. Minden tekintetben alkalmatlan, félfasiszta alak. A viszont nem látásra, Géza úr!

M_R 2012.06.13. 12:39:23

Mint általában az "erdélyi" román-magyarok, ott ártott az országnak, ahol tudott...

DR. DR. DR. rasztaparaszt 2012.06.13. 12:40:12

egy berenccel kevesebb.. de jon helyette masik...

Kövér László akinek ömlik a fos a szájából. 2012.06.13. 12:58:18

Ő még a "jobbik" fajtáju fideszes. Milyenek lehetnek még orbán keze alatt? Egyet-kettőt már ismerünk...

Commandante Jayasuriya 2012.06.13. 13:11:51

Vajon miből vagyonosodott meg az elmúlt két évtizedben ez a szépszálnak ugyan nem mondható, de módfelett italkedvelő, terebélyes ómagyar. A nagy üldöztetés közben azért jutott ídő a saját bugyellárisba is tölteni némi lehulló pénzmagot, az adófizetők pénzéből a határon túlra kitalicskázott milliócskákból.

GrG 2012.06.13. 13:12:52

Azért azt se felejtsük el, hogy Szőcs nem rúgta ki Alföldit, és megvédte a maga módján a filozófusokat.

Kabbe (törölt) 2012.06.13. 13:13:54

a nyalonc megszedte magát és lelép

Commandante Jayasuriya 2012.06.13. 13:26:49

Mit akartok...!?
Néha már fürdik is, és szemmel láthatóan a fején található szőrzetet is megmossa olykor.
Ilyen kultuszminiszterünk nem lesz még egy.

mari45 2012.06.13. 13:27:07

Elképesztő, hogy még a Kulturális Minisztériumba is ilyen tetves "magyarokat" rakott Orbán. Szőcs ténykedésén látszik, hogy Caeusescu volt a tanítómestere.

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2012.06.13. 13:36:23

pont, hogy Szőcs politikai elkötelezettsége volt a bibi, mivel ilyenje neki ugyan van, de nem Fidesz-citrusféle nedvedzik a szíve helyén, ami viszont a kívülállónak szimpatikusabbá teszi egy mezei fideszpatkánynál. azonban szakmai tevékenysége már bizony hogy hagy kívánnivalókat maga után, így távozását nem bánom. kérdés mi lesz helyette, ott a lelkészminisztériumban - vicces lenne, ha pl. Kövér Patkányra Emlékeztető Arcberendezésű L. Simon László, a zsidó kurvák nagy kedvelője váltaná az öreg iszákost.

tundrazuzmo (törölt) 2012.06.13. 13:48:20

Nekem akkor is ez tetszik legjobban, index címlap:

"L. Simon, Hammerstein, Baán
Közülük kerülhet ki a távozó Szőcs Géza utóda."

Azt hittem, hogy ez valami alternatív külföldi fesztivál, meghívott Európai művészekkel. Most mire gondolhatnék Elszájmon, Hemmörstájn vagy Baán nevét olvasva?

Roy 2012.06.13. 13:48:49

@online távmunkás: Dehogynem folytatódik a kúltúra szétverése. Lesz helyette más aki folytatja.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.06.13. 13:51:55

Captain Obvious:
Géza csak azért kellett, mert baromira szép gesztus, hogy határon túli magyart tesznek magyar államtitkárrá, semmi több. My job is done here!

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2012.06.13. 14:02:20

@tundrazuzmo: tudtam, hogy ismerős nekem ez a Hammerstein, meg is van honnan (Family Guy), és az is hogy miért (The King and I musical szövegszerzője). csak az bizonyos Oscar és vagy ötven éve halott, míg jelen névrokona nem tudom ki lehet.

46,52% 2012.06.13. 14:07:40

Ne bántsátok a zsidókat!

dr. Bubó 2012.06.13. 14:12:02

hitvány aljas gátlástalan taposó erdéji...

de most egy sokkal agresszívebb barom jön...

elszájmon... 1 állat !

Kövér László akinek ömlik a fos a szájából. 2012.06.13. 14:26:18

Mér nem tudott ez a barom orbán Romániában, vagy Albániában születni? Mennyivel jobb lenne nekünk. Vagy legalább lenne szuicid.

yda 2012.06.13. 14:32:54

@dr. Bubó:
Egy,hülye, gátlástalan,szemét vagy!

Kozi73 2012.06.13. 14:38:20

Ez is inkább maradt volna a fatornyos falujában.

Styxx 2012.06.13. 14:41:06

Most nem azért, de ti sem vagytok amerikai-fiú bloggerek olyan jajde-nagyon-hiteles, tiszta kezet a kulturközpénz-elosztásban srácok, met amennyire tudom, a Móricz-ösztöndíj-balhé azért pötit megcsapott titeket is. Mindezt nem Szőcs Géza védelmében, csak előbb a saját porta előtt is illene söprögetni...

Spejbl 2012.06.13. 15:08:00

@Styxx:
halljuk, pontosan mire is gondolsz!
"az amennyire tudom"-ra alapozott állításod nekem kissé bicegős.
egyébként, ha a 2010-es díjra utaltál, akkor a személyes véleményemet itt olvashatod:

www.litera.hu/hirek/nem-eleg-tisztessegesnek-lenni

ha van bármilyen kérdésed, állok rendelkezésedre!

Stefánia kisasszony (teuto-nordikus parasztlány) 2012.06.13. 15:13:04

Szőcs Gézával az a bajotok, hogy magyar. Ráadásul erdélyi származású és keresztény.

Képtelen voltatok eltűrni, hogy egy rövid ideig nem a ti belterjes urbánus-liberális-zsidó értelmiségi körötök kezében volt a magyar kultúra.

Stefánia kisasszony (teuto-nordikus parasztlány) 2012.06.13. 15:13:04

Szőcs Gézával az a bajotok, hogy magyar. Ráadásul erdélyi származású és keresztény.

Képtelen voltatok eltűrni, hogy egy rövid ideig nem a ti belterjes urbánus-liberális-zsidó értelmiségi körötök kezében volt a magyar kultúra.

déjá vu39 2012.06.13. 15:14:19

@Bruno írta: "Legyen neki nehezek a hátralévő évei."

Nyugi. Ő az elnök, és gondoskodnak majd arról, hogy az Ő pályázatai legyenek a legjobbak.

déjá vu39 2012.06.13. 15:18:41

@Stefánia kisasszony (baranyai sváb parasztlány):

Jó, jó értem a szavakat. De mégis: mi a véleménye Szőcs Úr miniszteri tevékenységéről?

Taxomükke (UK) 2012.06.13. 15:23:40

@Stefánia kisasszony (baranyai sváb parasztlány):
Nem az a baj, hogy magyar. Veled sem az a baj, hogy sváb vagy. Hanem hogy butaságokat beszélsz.

Stefánia kisasszony (teuto-nordikus parasztlány) 2012.06.13. 15:24:33

@déjá vu39:

Ebben a rendkívül nehéz gazdasági helyzetben, amikor a kultúrára fordított kiadások lényegében stagnáltak, az ország pedig folyamatosan nemzetközi balliberális ostromtűz alatt áll, én azt hiszem, hogy Szőcs Géza államtitkár úr megpróbálta a helyzetből kihozni a maximumot, és véleményem szerint ez többé-kevésbé sikerült.

Styxx 2012.06.13. 15:29:22

@Spejbl:
Pontosan erre. Hosszasan maszatoltál a cikkben, a kommentelő konkrét okfejtésére sem adtál egyértelműen értelmezhető választ.
Néhány dolog:
1. Nincs semmi közöm kulturális közpénzek elosztásához, pályázni sem szoktam ilyesmire.
2. Neked viszont van, és te magad is látod, hogy nem fehérek.feketék ezek a dolgok, könnyen kerülhet a kurátor a farok rossz végére.
3. Ezt követően "Horror Géza"-felütéssel indítasz egy meglehetősen sommás posztot egy, ha úgy tetszik: "Turbokurátorról"
4. Nem vagyok sem a politikában, sem a kulturában elkötelezve egyetlen szekértábor mellet sem (ha úgy tetszik "turbocivil" vagyok, csak ezek a kettősmércézős játékok bosszantanak.

Állítsuk meg a ......... 2012.06.13. 15:29:45

@Stefánia kisasszony (baranyai sváb parasztlány):
Mire gondolsz?
Talán a nyírő és a wass ügyre?
Miért kell nekünk magyaroknak nyilas, székelyparaszt műveket tanulni?

Herkules Irma 2012.06.13. 15:33:01

@Stefánia kisasszony (baranyai sváb parasztlány): Kedves Stefánia kisasszony, hogy lényegében stagnálnak a kultúrára fordított kiadások? na, ne vicceljünk. olyan brutális kivonások voltak, hogy csak na. arányait tekintve pedig ezen a területen a legnagyobb mértékben. én örülök, ha ön úgy érzi, ahogy írja, sajnos a tények határozottan más képet festenek.

Spejbl 2012.06.13. 15:38:38

@Styxx: tehát, aki nem anyázik vagy nem áll gátlástalanul valakinek a pártjára, hanem próbál megoldást keresni az egyszerűen maszatol? olvasd el újra, hogy mit írtam abban a szövegben és konkrétan mit válaszoltam a kommentelőnek. kezdve azzal, hogy jeleztem, az a bizonyos okfejtés, amiről azt írta, "ha jól értem", konkrétan nem állja meg a helyét.

M_R 2012.06.13. 15:38:49

@Stefánia kisasszony (baranyai sváb parasztlány):

Vissza kéne pofozni Geza Sotsh-ot Târgu Mureș-be, ahonnan előbújt, tipikus román, abból is a rosszabb fajta.

Stefánia kisasszony (teuto-nordikus parasztlány) 2012.06.13. 15:42:49

@M_R:

Téged is vissza kellene pofozni Galíciában ahonnan a kilincsorrú őseid (a vendégszerető és toleráns magyaroknak köszönhetően) bevándoroltak Magyarországra.

Styxx 2012.06.13. 16:15:21

@Spejbl:
Tehát az nem kettős mérce, hogy ahol te magad is érintett vagy, mint kritizált közpénzelosztó, jóval szofisztikáltabb okfejtést érdemel, míg bloggerként "Horror Géza"- eposzi jelzővel illeted a kritizált, lemondott államtitkárt. Félre ne érts, nem kizárt, hogy teljes mértékben igazad van Szőccsel kapcsolatban, de te magad is részt vettél közpénzelosztásban, és gondolom senki se szorított pisztolyt a halántékodhoz, hogy légy kurátor.
Hosszas okfejtésed pedig maszatolás, bárhogyan is nevezed, olvashatom akár tízszer is újra és újra. Te magad is lényegében bevallod, hogy rossz a rendszer. A feltételeket tévesen értelmezve, szokásjogi alapon döntöttetek, amit megpróbáltatok orvosolni. Szóval ott tartasz, hogy akár aktív politikai pályára is állhatsz (bocs, ha már megtetted). A másik oldal szemetét fennhangon, sommásan kritizálod, a sajátotokkal kapcsolatban viszont elnéző jóindulatot vársz el. Kábé, mint aki főállásban cenzor, munkaidőben betilt egy pornót, majd este arra recskáz. Váljék egészségedre.:-)

tundrazuzmo (törölt) 2012.06.13. 16:17:24

@Stefánia kisasszony (baranyai sváb parasztlány):

Én csak annyit kérdeznék szerényen, hogy miért kell zsidózni?

M_R kulturálatlan paraszt beszólása az erdélyi magyarokról csípi a normális ember szemét, de miért kell ezért zsidózni? Mi köze egy paraszt bloggernek a Honfoglalás óta velünk élő, magyarszerető zsidósághoz?

lobster thermidor 2012.06.13. 16:19:21

@Stefánia kisasszony (baranyai sváb parasztlány):

A folyamatos nemzetközi balliberális ostromtűz elé nem egy ekkora "kaliberű" vezért kellett volna céltáblának állítani.

lobster thermidor 2012.06.13. 16:22:07

@tundrazuzmo:

Miért ne zsidózna, hiszen egy fingszagú káposztazabáló, kesehajú sváb parasztlány, akinek ez a vérében van.

Spejbl 2012.06.13. 16:26:18

@Styxx: nagyon nem látjuk hasonlóan a dolgot, ráadásul a párhuzam meglehetősen esetlen, de ez, mint kiderült, számodra láthatóan tök mindegy. szia!

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.06.13. 16:26:23

"Közrendőrből milliárdos pár év alatt, majd kedvezményes nyugdíjjal miniszter tiszta eszközökkel"- ilyen P. Sándor féle életpályamodellt mindenkinek Orbán elvtárs!
Azt beszélik, hogy P. Sándor nyugdíjas miniszter az alvilág feje és sokan új elosztást szeretnének. Ezért fogják le a potenciális ellenfeleket.

Nagy szégyen ez, de bóvlistáéknál belefér ez is , mint a trágár, ocsmány verseket írogató új államtitkár is.
Van bőr a pofájukon, de már szorul a hurok!

yda 2012.06.13. 16:37:51

@M_R:
Mi van felfőtt a fuszulyka a hasadban te szemét székely szarta magyar,hogy ennéd meg a sz..t.

- Szerzet - 2012.06.13. 16:39:07

Évi 13 milliárd forintot tol ki a kormány a határon túli magyaroknak ilyen-olyan "pályázatokra". Alibi a magyar kultúra támogatása. Ebbe bőven belefér a budapesti városnézés is különbuszokkal, a Béke menetének napján. Meg hát meg is lehet gazdagodni belőle.

Styxx 2012.06.13. 16:40:59

@Spejbl:
Ühüm. Látom ismét mindent kristálytisztán átlátsz, de nekem úgyis tökmindegy. Szia, további kellemes horrorgézázást, de azért gondolj néha arra is, hogy az emberek többsége, ellentétben veled, semennyi adóforint kulturális ösztöndíjakra osztogatásáról sem dönt, még sem kér számon euró tízezreket egy másik osztogatón.

Talán ezt a példát sikerül megértened (bár gondolom a korábbival is az volt a bajod, hogy nem is akartad).

1. Schmitt Pál plágiumügye durva volt, azon ritka eset, amikor a hunyó meg is bukott.

2. Gyurcsánynak abban teljesen igaza volt, hogy lemondásra, a politikai életből eltűnésre szólította fel, kivéve ha egyértelműen tisztázza magát.

3. Gyurcsány a Schmitt-ügyet követően hasonló ügybe keveredett, nem sikerült egyértelműen tisztáznia magát, mégis esze ágában sem volt lemondani, hanem éppen ellenkezőleg, fenyegetőzni kezdett, miszerint bemocskolták a "jóhírét."

Természetesen fordított szereposztásban is vannak hasonló ügyek, ami számodra mindebből megfontolandó:

1. Belekeveredtél egy kulturközpénzt megkérdőjelező módon osztogató ügybe.

2. Nem sikerült magad egyértelműen tisztáznod.

3. Mégis támadsz egy, való igaz, jóval nagyobb bölényt.
Mindegy, szia!

Spejbl 2012.06.13. 17:02:56

@Styxx: valamit nagyon nem értesz, esetleg nem is szeretnél, de összességében számodra láthatóan lényegtelen.
egy ösztöndíj szakmai kuratóriumának civil tagjaként a másik 5 kurátorral együtt (4 szervezett delegáltjaiból áll a kuratórium) egy esetben FORMAILAG rossz döntést hoztunk, ami a kifogást követően felülvizsgálatra került, majd az eredmény ennek megfelelően módosult, ha ez egyenlő szerinted azzal, hogy valaki egyszerre államtitkár és egy irodalmi szervezet elnöke, aki civilként olyan pénzre hajt, ami fölött az ő államtitkársága rendelkezik, akkor igazából nincs miről beszélnünk. hogy számodra mi a megnyugtató és mi nem, azt hiszem, ebben az esetben kizárólag azon múlik, hogy te mit szeretnél hinni. az osztogatás alatt azt az évente 12 35 év alatti szerzőnek 10 hónapra pályázat útján elnyerhető bruttó 80.000 Ft-ot érted, ami teljesen nyilvános dolog? az idei pedig kiírásra sem került... bölény? ne viccelj.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.06.13. 17:04:39

Amerikai fiú? Manhattan-i vagy Queens-i?
Mert buzinak buzi. :-)))

martsika 2012.06.13. 17:14:55

@Kara kán: hű, ez még tőled is rettentő vérszegény, pedig te nagyon otthon vagy az ilyesmiben. csak nem saját elfojtott vágyaidat projektálod? egyébként nem gond az se, ha így van.

Styxx 2012.06.13. 17:39:21

@Spejbl:
Valahogy nagyon elbeszélünk egymás mellett, mert te meg azt nem akarod megérteni, hogy ha nagymellénnnyel megmondóemberkedsz egy olyan szegmensben, ahol netán te is pancsikoltál a homokozóban, akkor ne lepődj meg, ha a kommentelők közül esetleg valaki mindezt úgy értelmezi, hogy házhoz jössz a lófaszért.

Amit Szőcs csinál, az valahol természetesen bicskanyitogató, de szerintem a spanoknak havi 80 rugót is az.
Pusztán a méretek térnek el.
Manapság vagy írogasson valaki hobbiból, vagy a versenyszférában, de ha közpénzekkel zsonglőrködik, akkor ne vágjon pofákat, ha az ő kis pukijára is felhívják a figyelmet.
Szőcs Géza meg az erdélyi spanjai baszogatása ugyanaz csak pepitában, mint az egymást ösztöndíjjal Berlinbe kiküldözgető csapat basztatása.
A "revizionista romantikának" pedig érdemes lenne még egyszer nekiugrani, mert határrevízióról egyetlen egy Fidesz-KDNP-közeli kultur v egyéb politikustól sem hallottam. (Amúgy nem liblingjeim se ők se a Jobbik, de ez most mellékes) Valamint Nyirő (más források szerint Nyírő) ún nyilas "parlamenti tagsága" Ennek is érdemes lenne utánanézned. És mint irodalomból (részben) élő ember vajon mennyi Nyirőt olvastál? Érdemes lenne próbálkoznod, biztosíthatlak, nem Wass Albert színvonal. Még ha nyilas is, miért kellene, hogy mindenáron számítson? Egy fiatalembernek illene túllépni ezeken a kliséken. Full kommancs és full náci író is lehet politikailag/emberileg szemét, ugyanakkor nagy művész. Pl vörös: Majakovszkij, fekete: Hansun
Szóval annyit látok, hogy a dörgölőzés, helyezkedés, megmondóemberkedés, ami téged igazán motivál. Te életed, te döntésed, hajrá.

Ami szerinted pusztán FORMAI hiba, azt KálmánG így jellemzi:
"Miközben a képlet pofon egyszerű. Ismerjük ezeket a sztorikat régóta: állami támogatás haveroknak, haveroktól, jófejségből. (És sajnos nem mindig mentség a díjazottak rátermettsége sem.)"
konyves.blog.hu/2010/05/14/tenyleg_nem_ertik_1

de biztos ő is hülye és lövése sincs a dolgokról:-)

Amidazophen 2012.06.13. 18:38:12

@csillagház: Igen, megdöbbentő volt, ahogy ott viselkedett. A tetejében egy gyűrött zakó és egy enyhén húgyfoltos nadrág volt rajta. Meg egy hihetetlenül koszos és elnyűtt cipő.

A kultúrális "álomtitkár" öltözködési kultúrája is kritikán aluli volt mindig.

we 2012.06.13. 18:47:21

Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

aham

déjá vu39 2012.06.24. 23:22:24

@Stefánia kisasszony (teuto-nordikus parasztlány) írta: "Ebben a rendkívül nehéz gazdasági helyzetben, .... államtitkár úr megpróbálta a helyzetből kihozni a maximumot, és véleményem szerint ez többé-kevésbé sikerült."

Kicsit pontosabban: mit is ért el nevezett személy?
süti beállítások módosítása