Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Kilencvenkét évvel Trianon után Orbán Viktor és Kövér László lennének a nemzeti összetartozás szimbólumai?

2012.06.03. 23:59 Spejbl

A Nyirő József újratemetése körüli történések, Kövér László szavai, valamint az a kérés Victor Ponta román miniszterelnök részéről, hogy Orbán Viktor miniszterelnök csatlósa szavaiért Magyarország nevében kérjen bocsánatot, különösen bizarr események láncolata, főleg, ha arra gondolunk, hogy mindez kevéssel a Trianoni békeszerződés, pontosabban békediktátum kilencvenkettedik évfordulója előtt történt. VÉLEMÉNY

Ebben a történetben sok minden keveredik. Arról, hogy a FIDESZ részéről a revizionista romantika erősítése, illetve politikai célokra történő felhasználása miért veszélyes, (amellett, hogy a lehető legolcsóbb trükk a szavazatok egy részének visszaszerzésére) korábban már írtunk, azt a szöveget itt lehet elolvasni. Az, hogy Kövér hősként méltatja és társaival ügyeskedve próbálja becsempészni a hamvakat romániába, miközben nemcsak, hogy méltatja Nyirőt, illetve jelzi, milyen jó, hogy olyan nagy íróink vannak, akiktől még holtukban is félnek, de Székelyudvarhelyen tartózkodva még pocskondiázni is kezdi annak az országnak a hatóságait, illetve politikai elitjét, aminek Erdély jelenleg a részét képezi., szóval egyértelműen provokál. Teszi mindezt egy olyan ember kapcsán, aki 1944–1945-ben a nyilaspuccs után a nyilas parlament tagjaként tevékenykedett, majd a Szálasi

-kormány utolsó sajtóorgánumának, az Eleven Újságnak a főszerkesztője volt, és nemcsak, hogy együtt menekült a kormánnyal, de a háború után is aktív szerepe volt a nyilas-hungarista emigráció életében. Ez pedig kétségtelenül minimum ordító bunkóság és arrogancia. Amivel Erdélyben biztosan senkin nem segít, ugyanakkor egyértelműen belpolitikai üzenetet hordoz ez a vélhetően nagyon is tudatos viselkedés.

 

Victor Ponta nagyon is jól tudja valószínűleg, hogy attól függetlenül, hogy a provokáció, egy ekkora sértés mellett egyáltalán nem lehet elmenni, illetve, hogy ez az egész elsődlegesen a magyar szavazópolgároknak szól, határon innen és túl egyaránt , mégis zsigerből és döbbenetesen keményen válaszolt. (Persze kár lenne nem számításba venni, hogy az ő keménysége pedig nemcsak a magyar kormánynak, a magyarországi és az erdélyi magyarságnak, de a román szavazóknak is szólt.) Ha az lenne a kérése, hogy Kövér és a kormány nevében kérjen bocsánatot Orbán Viktor, a jogosságát valószínűleg nem vitatnám, vannak olyan szabályai a diplomáciának, de még a mindennapi kommunikációnak is, amit illik betartani, de ha azt kéri, hogy Orbán az ország nevében kérjen bocsánatot, az már valami sokkal durvább dolog. Azt jelenti ugyanis, hogy a kormány viselkedésének megfelelően velük egy kalap alá veszi az egész országot. Persze én is tudom, hogy a köztársasági elnök és a miniszterelnök az ország nevében jár el, de érdemes észrevenni, hogy Ponta kérése határozottan túlmutat ezen.

Ponta kérésének van egy másodlagos tartalma is, hiszen Kövér és cimboráinak viselkedése nem értelmezhető az akkor még csak közelgő Trianon-évforduló figyelembevétele nélkül. Amikor Ponta bocsánatkérésre szólít fel az ország nevében, szavai azt az üzenetet hordozzák, hogy egyszer már ítéletet mondtak az országotok felett, tartsátok is magatokat hozzá. Ez pedig egyáltalán nem kedves és barátságos módja a nem tetszés kifejezésének, sőt határozottan durva és bántó. Kiváltképp azokra nézve, akik nem szimpatizálnak a FIDESZ-KDNP politikájával. S bár Orbán más okból tér ki a kérés elől, mégis azt gondolom, valóban ne kérjen bocsánatot olyan dologért az én nevemben is, amihez nem egyszerűen csak semmi közöm nincs, de magam sem tartom jó dolognak.

Furcsa, de az, hogy Ponta egy ilyen megalázó lépésre szólította fel Viktort, összességében a FIDESZ malmára hajtja a vizet. Azzal ugyanis, hogy mesterségesen feszültséget teremtett, majd kevésbé elegánsan, de mégis sikeresen kitáncolt a csapdából, úgy tűntetheti fel őt és lelkes csapatát, mintha a magyarságért, a nemzeti egységért harcolna, küzdene. Ez főleg egy ilyen tragikus eseményre emlékeztető évfordulón különösen etikátlan és fájdalmas dolog. De sajnos ezek a dolgok ismeretlenek, ha szavazatokról és pénzről szól a dolog.

Trianon kisajátítása, az ezzel kapcsolatos ügyeskedés, politikai célokra történő felhasználása a tragédia megcsúfolása. Az én nevemben ezek az emberek soha és senkitől ne kérjenek bocsánatot.

Ha hozzánk és Yoda mesterhez hasonlóan te is úgy érzed, hogy komoly zavar van itthon az Erőben, hogy ideje lenne, ha végre rólunk, egyszerű polgárokról is szólna ez az ország, ha bontás helyett építkezés kezdődne, akkor csatlakozz hozzánk a fészbukon! Klikk: az amerikai fiú a fészbukon

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönjük, ha ajánlod ismerőseidnek!

Fontos: Ha van valami, amit szívesen megosztanátok velünk, akkor azt elküldhetitek erre a címre: azamerikaifiu@gmail.com


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

23 komment · 2 trackback

Címkék: trianon fidesz kövér lászló

A bejegyzés trackback címe:

https://azamerikaifiu.blog.hu/api/trackback/id/tr104563334

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kádár János szelleme kísérti Orbán Viktort 2012.06.04. 11:27:34

Orbán Viktor nem tudta megfejteni Kádár népszerűségének titkát, ezért kiment a temetőbe, hogy tanácsot kérjen az MSZMP egykori főtitkárától. Mit tanácsolt Kádár János szelleme Orbán Viktornak? A lentebbi képen látható: * *...

Trackback: A Nagy Taxisblokád-Teszt – miért robbant ki, hány napig tartott, hány ember tüntetett a rendszerváltás utáni évek legnagyobb kormányellenes tüntetése alatt? 2012.06.04. 11:22:03

Mennyibe került egy liter benzin, melyik párt volt kormányon, teljesültek-e a Taxisblokád tiltakozóinak követelései? – teszteld a tudásod! * * 1. Mikor kezdődött a rendszerváltást követő legnagyobb médiavisszhangot kiváltó tiltakozáshullám, a ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kvadrillio 2012.06.04. 10:48:51

EZEK A NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS SZIMBÓLEUMAI:
"Számos Vizoviczki érdekeltségébe tartozó szórakozóhelyről tényként beszélik a fővárosi éjszakában, hogy azokban nemcsak ételt-italt és jobbnál jobb programokat szolgáltatnak, hanem széles választékban drogokat is lehet kapni. Ezeket az információkat korábban rendőrségi források úgy kommentálták, hogy „Vizoviczki szórakozóhelyeinek akkora a legális forgalma, hogy képtelenség kimutatni a drogárusításból származó bevételeket”.
HIRDETÉS

Máskor folyamatban lévő operatív felderítésre (azaz titkos nyomozásra) hivatkozva hárították el a főleg a Hajógyári-szigeten lévő szórakozóhelyekkel kapcsolatos drogvádakra vonatkozó kérdéseket. Máskor pedig azzal, hogy „ugyan mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben,c

Úgy tűnik, mindezek csak kifogások voltak vagy legalábbis ürügyek a semmittevésre, azaz a drogkereskedelem és a lányfuttatás elnézésére. Azaz lehet abban valami, hogy a Vizoviczki által üzemeltetett szórakozóhelyek „a rendőrség (de legalábbis befolyásos rendőrök) védelme alatt álltak”. A most folyó ügyészségi vizsgálat legalábbis azt sejteti, hogy a rendőrség magas beosztású munkatársainak szerepe lehetett abban, hogy ezek a szórakozóhelyek megúszták a rendőrségi drograzziákat."

PFFFF.......

kvadrillio 2012.06.04. 10:51:15

ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők, a gazdasági élet prominensei a törzsvendégek”.

hmmmm...kimaradt a lényeg ! :O)

kertesz 2012.06.04. 11:03:56

Khm. A trianoni bukás okairól, körülményeiről nem szokás beszélni, mert kényes téma.

A "baloldal" eddig mindig kerülte, mint macska a forró kását... A "jobboldal" az itthoni nagymagyarországos autómatricákat és a bősz zsidózást, oláhozást, tótozást, rácozást, labancozást leszámítva 2010-ig semmit nem tett.

Az ügyben megmozdulni igen kellemetlen, mert bármilyen kis lépést is teszünk, valakinek a lábujjára lépünk.

Mégis KELL tenni, mert amíg tisztességesen meg nem gyászoljuk a veszteséget, soha nem fogunk megszabadulni a nyomasztó örökségétől...

Igen, szavazatszerzésre alkalmas még az ilyen hamu-hordozás is. Szerintem gyászreakciónak kicsit erős, de elmegy.

Mit tett ezzel szemben a "baloldal"? Semmit. Sunnyogott, hátha elmúlik magától... Szóval, ezt is eltilitolizták az elvtársak.

Vicces, hogy a Ponta és a Ficó "baloldaliak". Valahogy nekik nem esik nehezükre nemzeti érdekek mellett kiállni...

Fullánkos Algol 2012.06.04. 11:09:54

ezzel a magukat a kétharmados önkénybe visszaszavazó nemzettel tartozzon össze a halál

Rwindx 2012.06.04. 11:13:30

"Trianon kisajátítása, az ezzel kapcsolatos ügyeskedés, politikai célokra történő felhasználása a tragédia megcsúfolása."

Már megint a "kisajátítás" baromság. Vagy magadénak érzed a tragédiát, vagy nem. Nem lehet más által kisajátítani az érzelmeidet, csak te magad szabadulhatsz meg tőlük. Ha neked valami lyesmit "kisajátítottak", akkor az azt jelenti mindig is szartál rá.

Grabbe · http://www.hirstart.hu/ 2012.06.04. 11:20:47

@Rwindx: Egyet értek Veled, még akkor is, ha az utolsó mondta túl durvára sikeredett.

Netuddki. 2012.06.04. 11:33:48

Provokál? Szerintem túl sokat nézel ki belőle. Inkább buta mint a föld.

Másrészt csak a fidesz lehet ennyire sötét, hogy Trianon emléknapjára tegye a nemzeti összetartozás ünnepét. Ünnepet B+! Inkább gyásznapnak kéne lennie. Ahol gyászoljuk a veszteséget amit a múlt ostoba, megélhetési politikusainak köszönhetünk.
De "ezek" ünnepelnek. B+ orbán viktorral az élen akinek személy szerint a nagynemzeti-széthúzást köszönhetjük. Ilyen is csak itt van. Magyarország én így szeretlek...

dr.kakaósbögre 2012.06.04. 11:51:54

én az egyharmadhoz tartozom.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.06.04. 11:54:37

Igazuk van, egy jóízű trianonozás valami nemzeti pántlikába becsavarva majd' megold mindent (ugye Hortynak is hogy bejött a sikertörténet), szárnyalni kezd a gazdaság, munkahelyek teremtődnek a semmiből, a búza bearanyozódik, a magyar szaporodni kezd, a nyilainktól és válogatott góljainktól fog rettegni Európa újra...

Cinkes 2012.06.04. 12:11:24

Kicsit OFF de segítsen már valaki nekem, most akkor a határon túli magyarok kapnak szavazati jogot vagy sem?

Lencsés István 2012.06.04. 12:13:01

Igen ők IS a nemzeti összetartozás szimbólumai te külföldi anonim . Senki nem sajátítja ki Trianon - t . Nem használják fel semmire , nem ügyeskednek vele , hanem emlékeznek , amit te nem teszel meg hanem megcsúfítod az ünnepet .

adofizeto 2012.06.04. 12:20:18

A nemzeti össztartozás szimbóluma Matolcsy György.

komplikato 2012.06.04. 12:26:29

@kovi1970: Jogos.

Poszthoz szólva.
A románokat és Romániát elvileg (van aki gyakorlatilag) nem kéne szeretnünk történelmi események sora okán. Persze gyorsan megfeledkezve róla, hogy ez visszafelé is igaz, meg véletlenül összes szomszédunkra.
De.
Miközben hazánk kormánya mindent elkövet, hogy belepofázzon határon túli magyarok (politikai) életébe és sikeresen kicsinálta ezzel a magyar pártokat Szlovákiában, Romániában és Szerbiában, még mindig azt hazudja (de már ki hiszi el?), hogy Ő értük teszi és tette. Viszont mi kormányunk csont nélkül írta alá Szerbia EU csatlakozását, míg a Románia a saját ott élő kisebbsége okán NEM.
Akkor kérem kinek is van itt gerince?
(Arról nem szólva, hogy miközben nálunk ügynöktörvény elsumákolása folyt, odaát elfogadták a lusztrációs törvényt. Persze mikor ezt számon kérték drága kormányunkon egyből jöttek a fizetett cikke MNO-ban, hogy de miért szar a román ügynök törvény, miközben nálunk lóf*sz sem történt az ügyben.)
Mondjuk a nemzetközi diplomáciában hazánk mindig is marha jó volt, akár nyilas képviselőt kellett újratemetni a magyar állam kormánytámogatásával(!), akár a köztársasági elnöknek kellett besértődnie, hogy vajon miért idegesek a szlovákok ha az 1968-as emléknapon akar átmenni egy kis magyaros ünneplésre.

adofizeto 2012.06.04. 12:28:21

Trianonról lehet szépen emlékezni, meg lehet úgy, hogy előtte újratemetünk egy nyilas írót.

Ha valaki telibehányta a megemlékezést, az Kövér László és Szőcs álomtitkár.

sisifux 2012.06.04. 12:33:35

@Lencsés István:
"Senki nem sajátítja ki Trianon - t . Nem használják fel semmire , nem ügyeskednek vele , hanem emlékeznek , amit te nem teszel meg hanem megcsúfítod az ünnepel."

Majd 100 év múltán ideje lenne szembe nézni a történelemmel és a tényekkel. Minden sok nemzetiségű birodalom csak ideig-óráig maradt egyben. A Monarchiában is kódolva volt a szétválás, előbb-utóbb bekövetkezett volna. Trianonban megtörtént. A római birodalom, az angol gyarmat birodalom is felbomlott. Lehet véres könnyeket hullatni, de akkor nem kell ünnepelni 1848-at sem.

belekotty 2012.06.04. 12:34:27

@kertesz: No és elmondanád mit lehet tenni? Na mesélj!

belekotty 2012.06.04. 12:36:43

@sisifux: Tényleg! Az olaszok miért nem rendeznek emléknapot a tőlük elcsatolt Gallia miatt? :-))

@Lencsés István: Pityú, Pityú! Ugyan mit ünneplünk Trianonon? Anyád tudja hogy netezel úgy hogy nem vetted be a gyógyszered? Megint anonimozol!

Dr.Zemberevő 2012.06.04. 12:50:27

"Azzal ugyanis, hogy mesterségesen feszültséget teremtett, majd kevésbé elegánsan, de mégis sikeresen kitáncolt a csapdából, úgy tűntetheti fel őt és lelkes csapatát, mintha a magyarságért, a nemzeti egységért harcolna, küzdene."

Akinek annyi esze van, hogy az ilyen cigánykodást nemzeti elkötelezettségnek szopja be, annak elég, ha még további 3 magyar zászlót tesz ki színpadra a csuti kormányzó.

sisifux 2012.06.04. 12:56:39

@belekotty:
"Tényleg! Az olaszok miért nem rendeznek emléknapot a tőlük elcsatolt Gallia miatt? :-))"

Mert idegenszívűek, nem tudják, hogy mi az a nemzeti érzés.:-))

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.06.04. 12:57:20

Akik a románoknak adnak igazat a Nyírő ügy kapcsán, azokkal én soha nem fogok egyetérteni semmiben.

Mélységesen megvetem őket.
Megvetem mert magyarnak hazudják magukat, miközben a magyarok ellenében dolgoznak, és a minket tönkretevő, Erdélyt elrománosító szarkeverő román rasszisták pártját erősítik Romániában.

komplikato 2012.06.04. 13:14:34

@Trompf: Engem a románok ilyenformán nem érdekelnek se barátom, se ellenségem, se rokonom nincs ott. Én a hazai arcokkal értek egyet, miszerint semmi baj ha szép csendben eltemetnek egy írót valahol Erdélyben, de kurvára nincs rendben ha ottani választások közben MAGYAR állami csindatratával elhantolnak egy meggyőződéses nyilast.
Az ugye meg van neked, hogy Tőkés urat támogatták itthonról, hogy úgy alakuljanak a dolgok odaát, ahogy itteniek szerették volna? Az is megvan miért van most saját pártja és miért utálja kint szinte összes székely a "jó embert"? Meg van miért haragszanak a választásokba belepofázásért a szlovákiai, szerbiai és erdélyi magyarok? Megvan, hogy pont a belepofázás okán csökkent a beleszólásuk az ügyekbe nemzetiségi alapon? Szerinted ez mind oké?

Erdélynek akkor volt jó, amikor ÖNÁLLÓ fejedelemség volt és egyik irányból sem pofáztak bele a dolgukba, de sajnos ez már a múlt.

Avatar 2012.06.04. 14:42:35

@kertesz: "Vicces, hogy a Ponta és a Ficó "baloldaliak". Valahogy nekik nem esik nehezükre nemzeti érdekek mellett kiállni..."

Náluk a nemzeti szocialistákat a "szocialisták" rész alapján baloldalinak mondják, nálunk a "nemzeti" rész alapján jobboldalinak. De egyébként egyik kutya, másik eb.
Egymásnak húzzák a talpalávalót, mert minél jobban fél a magyar ember a román nacionalistáktól, annál jobban várja a védelmet a magyar nacionalistáktól, akiknek az erősödése miatt a románok egyre jobban a román nacionalisták felé mozdulnak...

debreceni.blog 2012.06.05. 14:22:14

Kié lesz Magyarország? (2.)

A Közgép és Horthy Miklós az új magyar főnemesség birtokain

www.vagy.hu/tartalom/cikk/2396_kie_lesz_magyarorszag_2
süti beállítások módosítása