Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Főúr, három tenger és egy Nagy-Magyarország rendel!

2012.06.01. 10:15 Spejbl

Miért veszélyes a revizionista romantika? Miért nagy probléma, ha államtitkárok asszisztálnak vagy tesznek úgy, mintha asszisztálnának egy olyan halott író hamvainak a szomszédos országba történő becsempészésében, aki 1944–1945-ben a nyilaspuccs után a nyilas parlament tagjaként tevékenykedett (majd a Szálasi-kormány utolsó sajtóorgánumának, az Eleven Újságnak a főszerkesztője volt, és nemcsak, hogy együtt menekült a kormánnyal, de a háború után is aktív szerepe volt a nyilas-hungarista emigráció életében)? Miért nem jó, ha egy ilyen emberre mondja Kövér, hogy micsoda író, ha még holtában is félnek tőle? VÉLEMÉNY

 

Miért baj az, ha az iskolás gyerekek majd Wass Albertet kapnak kötelezőnek (és most nemcsak arra gondolok, ami egyébként megkérdőjelezhetetlenül igaz: miszerint esztétikai teljesítményében összehasonlíthatatlanul gyengébb azoknál a kortársaknál, akik az olvasókönyvekben eddig is szerepeltek)? Hogy szépnek és igaznak nevezik azokat a műveket, melyekben Wass hol finomkodva, hol kevésbé finoman, a magyaroknál silányabbnak, tudatlanabbnak, hamisabbnak írja le a románokat, a zsidókat. Teszi mindezt  szeretetteljesnek tűnő, álhumánus fejcsóválással. Vagy például, hogy köszönő viszonyban sincs a Wass- szobrok és például az Ottlik-szobrok száma?

Elsőre talán két dolgot vághat rá erre az olvasó:

1. Azért tettem fel ezeket a kérdéseket, mert mocskos hazaáruló, idegenszívű rohadék vagyok. Célom pedig más sincs, mint ártani, mert a magamfajták nem bírják elviselni a hazaszerető emberek lelkének tiszta fényét (vagy valami hasonló)

2. Mert azt szeretném mondani, hogy amennyiben ez így megy tovább, akkor mindenki bőrfejű lesz, akinél pedig nem lesz íj vagy tarsoly a következő választások után, azt automatikusan deportálni fogják.

Nos, egyik állítás sem igaz. Szerintem sokkal alattomosabb ellenség, pontosabban drog a revizionista romantika, mint azt gondolná az ember.

Természetesen egyértelmű, hogy nem mindenki, aki ilyen jellegű könyveket olvas (Nyírő azért esztétikailag nem azonos kategória Wass Alberttel, de most a tartalomról beszélünk), aki érezni akarja a mindenki ellenünk van fájdalmat, aki az áldozat magyarság részeként imádkozik Istenhez, lesz bőrfejű, akar elpusztítani másokat, akiknek származásával, történelmével baja van. Egész biztosan rengetegen vannak, akik nem szeretik az erőszakot, akik nem álmodoznak a Trianon előtti határok visszaállításáról, nem akarnak bántani senkit. 

Azonban az a fajta bizonyos szempontból kétségtelenül hamis romantikus fájdalom, amit menedzselni kezdett a kormány, bármilyen szépnek is tűnhet az olvasó számára, sajnos kifejezetten és súlyosan kártékony. Nem azért, mert jogos sérelmekre mutat rá, amikről nem szabad beszélni (kétségtelen, hogy Trianon totálisan aránytalan büntetés volt), hanem mert pontosan arról tereli el a figyelmet, ami ma és most van. Egy nemzet soha nem emelkedhet fel, amíg folyamatosan múltja keserű epizódjain rágódik, pláne akkor, ha az utolsó évszázadok mindegyike, a legutolsó pedig kifejezetten katasztrófa volt számára. Az önsajnálat, az álmodozás olyan dolgokról, amiken nem tud változtatni totálisan aláássa azt a potenciált, amivel el lehetne, el kellene indulni előre. Az állandó mások hibáztatása kizárólag arra jó, hogy elaltassa az embereket, hogy másokat okoljon, ne saját magát vizsgálja meg. Itt és most nekünk kell tennünk vagy nem tennünk dolgokat, jövőt építeni, aki pedig erről a figyelmet más irányba tereli az vagy végtelenül felelőtlen politikus.

Én nem örülnék neki, ha a szélsőjobb tovább erősödne, annak se, ha a FIDESZ így akarna szavazókat visszaszerezni. De míg nyilvánvaló, hogy a radikalizmust el lehet, el kell utasítani, törvényi erővel kordában kell tartani, azt a keserű nemzetérzést, önsajnálatot, mások hibáztatását saját kudarcainkért, ami szép lassan teljesen beleeheti magát azokba az emberekbe is, akik amúgy elutasítják a külsőségekben is megmutatkozó szélsőségeket, nem lehet olyan könnyen kezelni. A revizionista romantika iszonyatosan veszélyes drog, lassan, de biztosan mérgezhet tovább egy sajnos amúgy is széthúzó nemzetet, hogy a ma tettei helyett, maradjon a múltba merengés. Hogy a ma mulasztásaiért is a történelmet, más nációkat lehessen felelőssé tenni.

A FIDESZ-től ügyes húzás, de végtelenül veszélyes és roppant önző, hogy a ma problémáiról, saját kudarcairól a figyelmet igyekszik másfelé terelni, nem törődve az árral, amit az egész nemzetünknek, a magyarságnak kell majd megfizetnie.

Ha hozzánk és Yoda mesterhez hasonlóan te is úgy érzed, hogy komoly zavar van itthon az Erőben, hogy ideje lenne, ha végre rólunk, egyszerű polgárokról is szólna ez az ország, ha bontás helyett építkezés kezdődne, akkor csatlakozz hozzánk a fészbukon! Klikk: az amerikai fiú a fészbukon

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönjük, ha ajánlod ismerőseidnek!

Fontos: Ha van valami, amit szívesen megosztanátok velünk, akkor azt elküldhetitek erre a címre: azamerikaifiu@gmail.com


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

350 komment · 6 trackback

Címkék: fidesz wass albert revízió nyírő

A bejegyzés trackback címe:

https://azamerikaifiu.blog.hu/api/trackback/id/tr404556376

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A trianoni diktátum aláírói 2012.06.04. 09:22:38

Tudjuk-e kik voltak azok, akik Magyarország részéről aláírták a trianoni békeszerződést? Honnan jöttek, és utóbb mi lett a sorsuk? Most van 92 éve annak, hogy a versailles-i Trianon kastélyban a magyar kormány delegáltjai aláírták a történelmi Magyaror...

Trackback: Szittya “baby on board” matrica 2012.06.01. 16:56:13

A rovásírás alap, a trikolor nem, és Nagy-Magyarországos változatban is kapható. Ez a rigmus jutott eszembe róla, talán az ötlet gyerekes volta miatt: Piros, fehér, zöld, ez a magyar föld! Piros, fehér, lila, ez a magyar pina! Piros, fehér, fekete, ez ...

Trackback: Vörös heringgel etette a fideszcsürhét a Parlamentben Navracsics Tibor 2012.06.01. 16:53:06

  Csürhe módon viselkedett a Fidesz-frakció Vadai Ágnes felszólalása alatt, amire Navracsics a “red herring” nevű manipulációval válaszolt. Ha az ellenzék viselkedne így bármelyik fideszes képviselő beszéde alatt, Kövér László tombolva...

Trackback: Az érett narancs 2012.06.01. 15:35:23

Beérett a Fidesz tízéves munkájának gyümölcse. Gyönyörű, érett narancsként mosolyog ránk mindannak az eredménye, ahogyan ez a párt az elmúlt tíz évben működött. Ültettek egy fát, és most zavartan mustrálják a hatalmas gyümölcsöt. Az első lépés - a nar...

Trackback: Magyar faroknak magyar csalán való 2012.06.01. 12:29:21

Két éve van kormányon a FIDESZ-KDNP. Két év telt el, amiről azt halljuk, hogy nagy és csodás dolgok történtek, még akkor is, ha ebből egyelőre nem látunk semmit sem. Két olyan év, ami után még mindig csak addig jutottunk, hogy a FIDESZ minden őt érő tö...

Trackback: Magyar faroknak magyar csalán való 2012.06.01. 12:28:45

Két éve van kormányon a FIDESZ-KDNP. Két év telt el, amiről azt halljuk, hogy nagy és csodás dolgok történtek, még akkor is, ha ebből egyelőre nem látunk semmit sem. Két olyan év, ami után még mindig csak addig jutottunk, hogy a FIDESZ minden őt érő tö...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

radikalisviccek 2012.06.01. 12:29:43

A határok a történelem során mindig mozogtak az aktuális hatalmi helyzettől függően.
Abban igazad van, hogy nem a legutóbbi, számunkra kedvezőtlen határváltozásokon kell merengeni, hanem felépíteni azt a határokon átnyúló közös nemzeti érzést, amelyre építve a következő világmegmozdulásnál a magyarlakta területeket újra a saját határainkon belül tudhatjuk.
Ahhoz viszont, hogy ez lehetséges legyen, szükség van erre a "revizionista könnyűdrogra", Wassra, és a többiekre, és igenis, ebben a tekintetben (újraegyesítés) példaképként lehet tekinteni Horthyra is, ugyanis ő volt az első és az utolsó Trianon óta, aki _legalább megpróbálta_.
Lehet álmodozni nemzetközi garanciákról, meg toleranciáról, de a kisantant frusztrált államaiban ez csak merő fikció, most, 92 évvel Trianon után is hetente vernek magyarokat Délvidéken, érvényben van a kollektív bűnösség elve (Benes-dekrétumok), és állami szinten nyomatják 90 éve az erőszakos asszimilációt, amely az '50-es '60-as években deportálásokkal, erőszakos lakosságcserékkel, a többségi nemzet betelepítésével járt.
Minden józan ember beláthatja, hogy a nemzet egésze akkor lesz csak "biztonságban" az ilyen kísérletektől, ha egy határ mögött egyesítik a lehető legnagyobb részét.
Ehhez szükség van a történelem ismeretére és ideológiára is, és azt hiszem, a "mi bűnös, elnyomó magyarok" kommunista majd liberális történelemszemlélete, és a "ne sértsük meg szegény kisantant érzékenységét" jellegű idealista hozzáállásnak köszönhetően több mint kétszázezerrel kevesebben maradtunk a Kárpát-medencében, tehát ez egyértelmű zsákutca.

UnrealFCY 2012.06.01. 17:04:08

- miert van az hogy mas orszag foggal korommel, vedi amilye van, meg azt is amit mastol szerzett jogtalanul, hamis tortenelmet talal ki, csak jogosan bitorolhasson lopott holmit, ettol szemben meg a magyarokba nemzeti erzelem sem lehet, es aki az az nacionalist, fasiszta meg trappista. Roviden ennyi.

contractor 2012.06.01. 17:14:52

Ha ilyen ütemben fogy a környezö országok és Mo. lakossága is akkor még azt is megérjük, hogy pl. a román kormány magyarokat bátorít majd bevándorlásra, csak legyen aki adót fizessen.

nemisenvagyokezmar 2012.06.01. 17:16:55

Nyírőtől az újratemetési mizéria előttig nem olvastam semmit. De már beszereztem egy könyvét, és elkezdtem olvasni. Ezt értétek el azzal, hogy köpködtök rá. Úgy vagyok vagyok vele, érdekel, mi az amitől a románok rettegnek, itthon meg egyesek okádnak.

Majd kiderül.

Lacdelo 2012.06.01. 17:22:46

A magyar jobboldal tonkre teszi az orszagot!

Kristl 2012.06.01. 17:23:50

@radikalisviccek:

Erre mondanám hogy középút. Kiszámítható érdek menti pragmatikus magyar kormányzás + diplomácia.
Ezzel el lehet "érni valamit".
Romantikával meg semmit.

Horthy esete meg más. Abban az időben még jelentősebb mértékű nagyobb tömbbel bíró magyarlakta területek voltak. A történelmi esélyét elbaszta... Így ha bármit el akarnak érni a "revizionista kérdésben" akkor előbb az országot kellene valóban megerősíteni. Gazdasági és kulturális értelemben.
Minden más csak duma.

himpellér 2012.06.01. 17:26:04

@UnrealFCY: Áldjon meg a JÓ ISTEN ezért a hozzászólásodért!

Kopi3.14 2012.06.01. 17:32:14

Nekem azt mondja már meg valaki, hogy ha nagymagyarországozunk, akkor miért csapjuk hozzá a horvát területeket is automatice? Az perszonálunió volt anno. Na meg a három tenger ugyen ez, attól, mert a király közös volt, még nem volt egy közigazgatási rendszer.

Messzi Vetek 2012.06.01. 17:33:20

az előttem szólók kb mindent elmondtak.

kkn 2012.06.01. 17:33:36

@UnrealFCY: De valaki akkor magyarázza meg, hogy miközben egyfolytában siratjuk a tőlünk elvett magyarlakta országrészeket, ugyanezt akarjuk megtenni a horvátokkal, akiknek kb. kétszáz évig volt saját országuk, majd örökösödési vonallal elmartuk a koronájukat, és cirka 800 évre megszüntettük az önálló Horvátországot. Nem ők költöztek magyar területekre, mint pl. a románok, hanem mi "bitoroltuk" el őket. Ami nekünk fáj, azt akarjuk megcsinálni újra velük, amikor újra a régi Magyarországot akarjuk. Akkor hol vagyunk mi különbek?

Messzi Vetek 2012.06.01. 17:35:14

@Kopi3.14: azért, mert annak az államalakulatnak az volt a neve, hogy a Magyar Korona országaI (incl. Hrvatska).

egyébiránt, ha valaki, akkor pont a horvátok azok, akik még hajlandók is lennének közösködni velünk (megint).

ha -12ből lesz -3, az növekedés (törölt) 2012.06.01. 17:43:26

"Wass hol finomkodva, hol kevésbé finoman, a magyaroknál silányabbnak, tudatlanabbnak, hamisabbnak írja le a románokat, a zsidókat."

Ezeket a kijelentéseket esetleg alá tudnád támasztani idézetekkel? Mert elég sok helyen olvastam már kb u.e. a véleményt és sehol sem volt akár 1 db idézet ami alá támasztaná...

na most én konkrétan 2 könyvet olvastam Wasstól, az egyikben a zsidókat konkrétan a magyar nép sorstársainak és testvéreinek nevezi, a másikban pedig sem románokról sem zsidókról nem esik szó...

Nyírőről már más a véleményem, ő műveiben valóban fellelhető az antiszemitizmus és a rosszindulat.

Wass pedig egy szimpla lektűr író ugyan, de ne mondjátok hogy Kertész nem az!
Ha Kertész bele fér akkor Wassnak is bele kell. Mind kettő életét tragikus események alakították és kb ezek miatt lettek írók. Szerintem szükséges. hogy ezt megismerjék a "gyerekek". Arról nem is beszélve hogy ezeket előbb el fogják olvasni a könnyű nyelvezetük miatt mint a Kőszívű ember fiait vagy egyéb 18-19 szd-i regényt.

Guillaume sous guillotine 2012.06.01. 17:44:17

@Lacdelo: már tönkretették egy ideje. és nem a jobboldal. egy kupac szart örököltek 2010-ben

Bicepsz Elek77 2012.06.01. 17:52:50

A romantikazas az igaz. De 1541 utan 150 evig voltak itt a torokok es szo sem volt semmifele beletorodesbol a status quoba vagy arrol, hogy a beke tobbet er, mint a refi orszagterulet visszaszerzese. Persze a jovobe kell foedulnunk mert itt hamarosan Roma-nia lesz!!!

2012.06.01. 18:00:14

@ZZidane:
Amiből 2012-re 100 kupac szar lett és még mennyi lesz 2014-re.

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.06.01. 18:01:45

307 forint az euró!

Köszönjük sunyi, aljas, bunkó simlis nemzeti kormány és Orbán Viktor.

Takarodjatok, ne bántsátok tovább a magyart, még van egérút!
A földbotrányok miatt nehezebb lesz, de ebbe bukni fogtok!!

Senkifia 2012.06.01. 18:03:31

@UnrealFCY: ...és elég sok az igazság is benne. 40 év kommunista tobzódás agymosása tanította a magyarokat arra,hogy kuss legyen, 10millióan vagyunk, nehogy már megsértődjenek a környező országok.Miközben a környező országok a mai napig(ide értve a nagy baráti farokbehúzott- pofánkatbefogott kommunista-szocialista-balliberális érát is)folyamatosan megsértődnek,és a magyar ellenségképet dajkálják mind a mai napig. a románoknál választási szlogen a "Jönnek a magyarok,el akarják venni Erdélyt!"a szlovákok nyelvtörvénykeznek,ami amúgy Brüsszel szerint EU-konform, bár tiszta nácizmus, Benes dekrétummal senkinek semmi gondja,stb. Szóval ez a "legyünk kicsi balfaszok,hátha nem vesznek észre"-hozzáállás nem jött be. Legalább formailag illene (illett)kiállni a határon túliakért. Még ha néha megkérdőjelezhető is a stílus,vagy az őszinteség.
Mindegy, az ilyen bloggerek országában, akik ugye szegény áldozatok, és majd jól rájuk fogja valaki,hogy magyarellenesek,pedig ők nem is, csak véletlenül esnek egybe az elveik-teóriáik a román szélsőjobb teóriáival,miszerint ez ,ami van, mind a magyarok hibája, és kussoljunk inkább,amíg a dnyesztertől a tiszáig(de inkább Budapestig)nem kergetik el a magyarokat az ősi dákóromán földről... És ugyanez áll a szlovák meg ukrán +szerb szélsőségesekre is. De hálistennek mi nem kell odáig menjünk,nekünk már Magyarországon megmondja a nem is magyarellenes blogger a tutit :)
Na mindegy, falra hányt borsó az egész. Azt hinné az ember,hogy Romániában nehezebb magyarnak lenni. De nem is vagyok annyira biztos ebben... És az itteni hozzáállás még sokkal súlyosabb. Mert ezek az emberek, aki féltenek a lappangó revizionizmustól, meg egyesek telerírják a világot a magyar fasizmusról,meg a magyarok nagyképűségéről,meg náciveszélyről, miközben pl a Müpában zenélnek sok tízezer eurós gázsiért esténként,meg állami vezető pozíciókban szakítottak évekig qrvasok milliót,úgy hogy alig jártak az országban, ezek nem is veszélyesek a magyar társadalomra. Picit sem.És széthúzást sem generálnak, ááá dehogy.. De mi vagyunk a rohadék fasiszták. Ez van.

radikalisviccek 2012.06.01. 18:08:13

@Kristl:
Nekünk itthon, nekik ott kell építkezniük és gyarapodniuk, de legelsősorban össze kell fognunk. Az összefogás meg - ha csak hatalomtechnikai szempontból nézzük - nem megy érzelmi alapú nemzettudat, ideológia, és a múltból levezetett jogfolytonosság nélkül.

Sok embernek szüksége van ezekre, mint érzelmi támaszra, ahogy pl. a vallásra is. Azért mert nem úgy definiálja magát, és az általam, vagy akár általad deklarálttal nagyrészt egyező szándékát, ahogy te vagy én, attól még szükség van rá is, és őt ezekkel az eszközökkel lehet cselekvésre bírni.
És azt hiszem, egy ilyen nagy tervnél mindenkire szükség van, akire valamilyen módon magyarként számítani lehet.

"Megmondom én hogyan lehet, hogy magyarként éljük a jövőt
Ameddig azok döntik, mi ültetjük addig a fenyőt" (Ismerős Arcok)

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.06.01. 18:10:16

Érdekes, izraellel kapcsolatban mennyire eltér a vélemény hazafias vagy területi követelés ügyben. Ami itt negatívum az ott erény.
Ki érti ezt??????????

CSL 2012.06.01. 18:10:44

@Lacdelo:
Mer a baloldal jót tett neki..

Senkifia 2012.06.01. 18:13:06

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►:OFF
na várjál az nem ugyanaz. nekik joguk van hozzá. Isten adta joguk. 5000 évvel ezelőttről . Úgy vicc az egész ahogy van :)
ON

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.06.01. 18:13:09

Azt olvastátok, hogy míg az egyik szoborgyalázót letartóztatják, addig a másiknak a szentendrei házát védelmezik a "rend" őrei?! Az adófizetők pénzéből egy aljas köztörvényes bűnözőt védenek.
Nem kell mondanom, hogy dánielpétert, ugye?

Kopi3.14 2012.06.01. 18:15:11

@Messzi Vetek: annak ellenére mégsem egy ország technikailag.

livengood 2012.06.01. 18:17:41

@radikalisviccek:
"Ehhez szükség van a történelem ismeretére"

Nos ez az amit hiányolok nálad, amikor azt írod, hogy:

"ne sértsük meg szegény kisantant érzékenységét" jellegű idealista hozzáállásnak köszönhetően több mint kétszázezerrel kevesebben maradtunk a Kárpát-medencében"

Hitlertől kértük és "visszakaptuk" a korábbi területeknek egy részét és az ott élő magyarokat. Bár csak mástól kértük volna! Ez az igazi oka Magyarország mai méretének. Ezt az állapotot eléggé véglegesnek tekinthetjük, mert a román, vagy szlovák, vagy szerb nacionalizmus (jó értelembe véve is) teljesítményben semmiben sem marad el a magyarétól. Most már a szlovákok is megtapasztalták az önálló államiságot, naivitás lenne azt gondolni, hogy valaha is lemondanak róla. Ha ezt feltételeznénk, ostobán lenéznénk őket, a mi hazaszeretetünket jobbnak, igazabbnak tartanánk. Ezen az alapon ők is gondolhatnák ezt rólunk. Ez pedig nyilván háborúhoz vezetne. Ebből pedig mi jönnénk ki a legrosszabbul, mert ha semmi más, de a magyarellenesség minden konfliktuson át szövetségbe forrasztaná a szomszédainkat.

Ez van. Aki ezzel nem számol, az ostoba és tovább taszítja a magyar nemzetet azon az úton amire a húszas-harmincas években lökték. A komcsik és liberálisok ebben a kérdésben a legkevésbé hibásak. Ezzel szemben amikor a nagypolitikai helyzet lehetővé tette a nemzeti politikát, a "komcsik" vér nélkül átadták a hatalmat, (persze nem annyira a hazaszeretet vezérelte őket, de az átalakulás folyamatában, a litván, román, jugoszláv eseményekkel ellentétben, legalább nem halt meg egy magyar sem). Minden jobboldali érzület ellenére tény, hogy azóta szabad választásokon harmadszor került nemzeti kormány hatalomra. Baloldaliak érzületével ellentétben a mai nap is leváltható a jelenlegi kormány. Tehát a mai napig, 22 éve demokráciában élünk.

A jelenlegi nagypolitikai helyzetben kettőt kellene lépnünk, a következő sorrendben:
1. Nekünk magyaroknak egymással kellene kiegyeznünk. Ettől leszünk nagyok és erősek!
2. Ahhoz hogy sokáig fennmaradjunk, ki kellene egyeznünk a szomszédainkkal. Ettől leszünk még erősebbek. Az egyesült Európán belül betölthetnénk a kárpátmedencei népek vezető szerepét, hiszen (nélkülünk is) rendre egymásnak ugranak az itt élő nemzetek. Szükség lenne a Kárpátmedencei Népek Szövetségére, hogy a nagyon hasonló érdekeinket érvényre juttassuk az Egyesült Európában az angolszászokkal és latinokkal szemben. Az Osztrák-Magyar Monarchia megszűntével a mai napig űr tátong Európa hatalmi szerkezetében.
Ezt orvosolhatnánk.

Persze mind ehhez politikai bölcsességre lenne szükség, aminek jelenleg csírái is alig látszanak.

látjátok feleim szümtükkel 2012.06.01. 18:23:27

@Senkifia: "...40 év kommunista tobzódás agymosása tanította a magyarokat arra,hogy kuss legyen,"

Na ez azért nem teljesen igaz. Tudod van egy mondás, messziről jött ember azt mond amit akar, csak ne feledd, hogy nem egyedüljöttél messziről, ha egyáltalán messziről jöttél.

Én abban a negyven évben voltam fiatal, és levelező társam volt Marosvásárhelyről, aki magyar nyelvű könyveket küldött nekem román írók munkáiról. Ugyan ezekben az években itthon rendszeresen vásárolhattam erdélyi kiadású, magyar nyelvű - nagyon jó - könyveket. Ennyit az agymossáról.

fetyisob 2012.06.01. 18:24:17

@UnrealFCY: ez hülyeség!
szerintem félre érted! most pont olyan kivülröl magyarország mint 10éve a meciar féle szlovákia!
csak a pofájuk jár és mindenki kusra intette öket ahogy most minket

livengood 2012.06.01. 18:28:20

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: Az egyik életét fenyegetik, a másikét nem. Melyik a jobb?

látjátok feleim szümtükkel 2012.06.01. 18:29:05

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: "Érdekes, izraellel kapcsolatban...Ki érti ezt?????????? "

Mindenki, aki elgondolkodik azon, hogy a zsidók már sok ezer éve ott voltak azokon a területeken, amin állandóan vitáznak, mi meg bő ezer éve csámpáztunk be ide, ahol mások éltek ( és jól le is taglóztuk őket ).Ja, persze ezt mi honfoglalásnak hívjuk. Kitől is foglaltunk hont?

Putyilov gyári melós 2012.06.01. 18:29:29

Jó a poszt, a vak is látja, hogy Orbán Viktor és a Fidesz az impotenciájáról akarja elterelni a figyelmet a neoromantikus szédelgéssel.

Játszanak az elvtársak a Kárpát medencei homokozóban egy benzineshordón ülve.

Két világháborúban cirka 2 millió magyart küldtek halálba Orbánék eszményképei és kétszer is megcsonkítatták az országot.
1849től napjainkig vagy 3 millió magyar menekült el a különféle elitek és diktatúrák Kánaánjából, legtöbbjüket ma már nem is érdekli gyökerei.
Manapság minden második fiatal elmenne, nem kér Orbán és az elmeháborodott társasága népnyúzó, magyargyűlölő Paradicsomából és nem kívánnak egy újabb magyargyilkos háború hősi halottjai lenni.

A jelek szerint Orbán és a magyargyűlölő janicsártársasága semmit sem tanult a nagyon is aktuális Bibótól.
"ELTORZULT MAGYAR ALKAT, ZSÁKUTCÁS MAGYAR TÖRTÉNELEM"
mek.niif.hu/02000/02043/html/350.html

Senkifia 2012.06.01. 18:36:02

@livengood: "1. Nekünk magyaroknak egymással kellene kiegyeznünk. Ettől leszünk nagyok és erősek!...
Persze mind ehhez politikai bölcsességre lenne szükség, aminek jelenleg csírái is alig látszanak. "
...és mennyire igazad van...
persze a többiben is...

drumhead 2012.06.01. 18:37:57

há pl 3 tenger SOHA nem mosta partjainkat... tanulni kéne, nem állandóan a másikat *asztatni:(

Senkifia 2012.06.01. 18:39:36

@Putyilov gyári melós: kész szerencse,hogy gyurcsányék meg a balliberálisok annyira magyarbarát politikát folytattak :)
aztqrvahéccencségit :) ezek a legviccesebb hozzászólások,mikor egy vad-cucilista-balliberális ostorozza a jobboldalt magyarellenesség vádjával :) Mert még ha hülye döntéseket rónál fel nekik, addig OK... A magyarellenesség?? :) vicces vagy,na...

finalNmbr 2012.06.01. 18:39:51

Én nem értem. Európa egyik legidősebb állama vagyunk, és nácizmus (sic!) magyarnak lenni? Nácizmus revízióról beszélni? Nácizmus előrébb helyezni a magyarokat a különféle kisebbségekkel szemben? Az magyarnak hiszi magát aki szerint akár Trianon akár 56 vagy akár az elmúlt 20 év 'jogos' volt? Az vajon magyar-e aki lemer egy ilyen, számomra tragikus posztot írni? Tényleg ennyire szétbaszta pár ember fejét a 45 év kommunista illetve az elmúlt 22 év liberál demokrata 'diktatúra'?

Én elhiszem, hogy a multikulti-európa nagyrészén picit erős, az ilyen szintü nacionalizmus mint ami itthon, a lakosság egyre növekvő részében van. Elhiszem, hogy kint sokáig leszarták az ilyet.. megvolt rá az okuk, szabadok voltak, pénzük volt, miért is sírtak volna? De ez közép-európa. Az itteni országokban ezek egyike sem volt meg hosszú időn át és mi nem akarjuk azt az utat amit a többi liberál ország járt be.. Megpróbáltuk, és nekünk lett roszabb. 65 év előnyük van.. Nem kell több a nyugatból. Nem akarunk liberalizmust, nem akarunk legalizációt, nem akarunk buzikat az utcán vonaglani, nem akarunk zöldként élni, nem akarunk kettős-mércét a kisebbség javára és nem akarunk bevándorlókat sem. Nem hiszünk az egyenlőségben, mert az embercsoportok nem egyenlők! Egyenlőnek mondani, na az a rasszizmus! Aki érti ezt, na az, nem rasszista..

Nem kell flame, nem kell reagálni rá.. csak magánvélemény (nem érdekel semmi az anyámmal kapcsolatban, az eszemmel kapcsolatban vagy bármi más személyeskedő/nem személyeskedő szöveg)

Putyilov gyári melós 2012.06.01. 18:40:03

@fetyisob:

Bizony, Orbánt egy hónapon belül a második nagy maflás éri.
Ficonak meg se merte említeni a kettősállampolgárságot, ma meg a román miniszterelnöknek nem volt ideje szóba állni vele.

Olyanok a Fideszes elvtársak és csahosaik, mint a korcs pudlikutya.
Kerítésen belülről nagy a pofájuk, de azon kívűl kushadnak és csóválják a farkukat egy kis maradékért.

Kövér elvtársnak is csak diplomáciai mentességgel, páncélozott Audiból és testőrök seregében nagy a pofája. Közben jókat röhög az általa hergelt agyhalottakon, és az ártatlan magyar áldozatokon, akiket vascsövekkel péppé vernek a szerb, román, szlovák, horvát, ukrán nacionalisták.
A magyar állam soha nem volt ennyire legyengült és impotens, mint ma!

wanekus 2012.06.01. 18:40:22

A Legkisebb Magyarnak sosem számított az ár, amit mások fizettek az ő hatalmáért.

És különben is mit keres az Oszkó a vizerbe?

wanekus 2012.06.01. 18:42:26

@wanekus: Majd elfelejtettem. A Rőzsebajusz meg már régóta múlhatatlan szerelemmel viseltetik a csuti kisnagyember iránt. Ezért aztán túlkompenzál és kemény, mint a vídia.

Kristl 2012.06.01. 18:44:21

@radikalisviccek:

nem mindegy milyen nemzettudatot építesz.
a depressziós vesztes-felhangú múltba merengő nem visz előre.

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.06.01. 18:45:39

@látjátok feleim szümtükkel: Rendben. De mit keresnek akkor itt?
Van már hazájuk.

@livengood:
Te fenyegeted az életét? Mert én nem.
És akiét nem fenyegetik azt letartóztatják? Értem. Te is?
:))

Pángalaktikus-gégepukkasztó 2012.06.01. 18:48:18

@livengood:
Egyet értek! De hogyan is lehetséges ez??

"1. Nekünk magyaroknak egymással kellene kiegyeznünk"
Amíg a módszerváltó párttitkárok és az ezeknek megfekvő, ezeket kinövő még gerinctelenebb fiatal politikai elit pozícióban van, - amíg a múltat nem tisztázzuk, ennek lehetősége kizárt. Erre esély? Nem látom.

"2. Ahhoz hogy sokáig fennmaradjunk, ki kellene egyeznünk a szomszédainkkal."
'Sztán hogy? Ha levágják a karjaid, hogy nyújtasz kezet? Hogyan kellene közeledni pl. a szlovákokhoz? A gazdasági kapcsolatok szorosabbra fűzése szép cél, de jelenleg szlovák liszttel és cukorral vannak tele az üzleteink, azt gondolom ez mindent elmond ennek a területnek a helyzetéről.
Kulturális kapcsolatépítés? Szlovák kultúra? Hm, mármint azon túl ami magyar de szlováknak mondják. Háát, bajos. Csehek szarnak ránk, svábok detto, talán maradnak a horvátok akikkel tényleg reális az esély a közeledésre, de kb ennyi.

"Az Osztrák-Magyar Monarchia megszűntével a mai napig űr tátong Európa hatalmi szerkezetében."
Mire gondolsz konkrétan?
Szerintem ma már minden űrt betöltöttek az európai multik ami hatalommal kapcsolatos.

Senkifia 2012.06.01. 18:49:14

@finalNmbr: igen, ennyire szét... és nem pár,hanem túl sok embernek...sajnos.
amúgy meg az is vicces,hogy európa élén egy maoista-kommunista tanít nekünk demokráciát....lásd:barroso ifjúkorában...

Pángalaktikus-gégepukkasztó 2012.06.01. 18:55:22

@látjátok feleim szümtükkel:
Olvasgass még picit történelmet, a 8 általánosból megmaradt hiányos tudás leginkább csak magad lejáratására elegendő:)

Senkifia 2012.06.01. 19:04:13

@látjátok feleim szümtükkel: pár csóró lézengő szláv törzstől, aki tegnap máshol volt,ma éppen itt,és amúgy is népvándorlás folyt még javában. ilyen alapon menjenek vissza a germánok meg a frankok is oda ahonnan jöttek pár ezer éve. ja ők nem kell menjenek,mert legyakták,akit találtak, oszt nem maradt honkövetelő kisebbség. a magyarok jó hülyén békén hagyták a helyieket,csak hódoljanak be.most meg itt az eredmény.
OFF
ami a mai izraeli zsidóságot illeti:kb 85-90%a 1948 utáni bevándorló,vagy azok leszármazottja,akinek senki felmenője nem járt azon a tájon 5ezer éve. ilyen alapon,baszod, az olaszok visszakérhetnék északafrikát,meg spanyolországot,sőt a full kárpátmedence is római birodalom volt.nekünk meg szavazza meg az ensz bt etelközt, egy kis szelet urállal,menjünk oda, oszt hagyjanak minket békén. ja a mostanában arrafele tanyázó törzseket meg szépen gettósítjuk,mert úgy kell azt,ha meg ugrálnak,meg megkérdőjelezik az ottlétünk,ill főnőkösködésünk jogát, akkor esetleg lődözzük őket.... apropó palesztinek...
ugye de hülyén hangzik? pedig ez a helyzet izraellel, és az 5000 éves joggal.
ON

Putyilov gyári melós 2012.06.01. 19:04:20

@finalNmbr:
Elvtársam, nem ártana néha kilesni a Nagy Magyarország térkép mögül és ránézni az aktuálisra.

Sehol egy Ferenc Jóska, Mussolini, köcsög Hitler, akinek a seggét nyalva kikényszeríthetnétek valamit.

Egyet már elértetek, Magyarországot ellenséges államok veszik körül. Horvátország, Szerbia, Románia, Ukrajna, Szlovákia.

Újabb milliós magyar hullahegyet fogtok csinálni és szétrobbantjátok a maradék országot.

Mondjuk szívesen megnéznélek benneteket a CNNen egy lövészárokban, nyakig a mocsokban, szarban, de ismerem a magyargyűlölő fajtátokat, TI NEKÜNK BÉKÉS MAGYAROKNAK SZÁNJÁTOK EZT A SORSOT!

radikalisviccek 2012.06.01. 19:04:59

@Kristl: a Horthy-korszak revansizmusa sem volt depresszív, ráadásul akkor "össze is jött" valamilyen szinten. Az egykori nagyságra emlékezés, az annak feltámasztására való törekvés - ha nem is a katonai, hanem a kulturális és gazdasági fölény megteremtésével - , illetve a határon átívelő összefogás szerintem minden, csak nem egy depresszív program.

radikalisviccek 2012.06.01. 19:07:19

@Putyilov gyári melós: ugyanolyan egybites hülyegyerek vagy mint szted azok, akiket 'ekézel'

radikalisviccek 2012.06.01. 19:09:46

@livengood: legalább a jövőkép amit felvázoltál, hasonlít az enyémhez, mégha a múlt megítélésében szöges ellentétben állnak is a nézeteink.
(Hitleren kívül senki nem volt hajlandó erről tárgyalni, a bécsi döntéseknél anglia és a franciák érdektelenségüknek adtak hangot).
Hát nosza, építkezzünk.

bepe22 2012.06.01. 19:11:13

Semmi gond, de talán kezdhetnénk az 1944 március előttu tulajdonviszonyok, birtokviszonyok visszaállításával.

Putyilov gyári melós 2012.06.01. 19:11:22

@Senkifia:

Ehhez képest az MSZMP párttag és KISZes bolsevikokkal, akik ma Fidesz néven hülyítenek semmi bajod :)

Sőt, semmi bajod sem volt az MSZMP tag Magyar Gárda alapítókkal se, vagy a Jobbikot pénzelő kommunista besúgókkal, de még a Munkásőrség utolsó parancsnokaként nyugdíjba ment apjukkal se. :O)))

Mond, nem csapágyas a szemed?

finalNmbr 2012.06.01. 19:12:26

@Putyilov gyári melós: Mellé ment pajtás, rosszul látod. De a kommented stílusából ítélve (merháténmárnyelvtannáciisvagyok) felesleges lenne próbálkoznom.. bocs.

Putyilov gyári melós 2012.06.01. 19:15:17

@radikalisviccek:

Lehet, mindenesetre téged is megnéznélek a CNNen egy nyakig szaros lövészárokban, ahogy hősi halottként koronázod meg az életművedet.

Mi lenne, ha kiesnél a számítógépes játékaidból és kipróbálnád magad, a hősiességedet?

Ja, hogy a mama nem viszi a lövészárokba a habos kakaót?

Senkifia 2012.06.01. 19:17:24

@Putyilov gyári melós: te most komolyan összehasonlítottad a maoizmust a gulyáskommunista kiszes szerencsétlenekkel? és nekem csapágyas(??) a szemem? :)
amúgy meg de, volt gondom, a jobbikkal egyéb is, a fidesszel most is van,mondtam is,hogy ebben az országban senkinek(értsd:SENKINEK) nem szabad kétharmadot adni. És a legszarabb az egészben ,hogy ennyi a választási lehetőség...
de mint említettem: eddig még nem kérdezted...

val 2012.06.01. 19:17:35

"Mi is ez Az amerikai fiú?"
"Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország."

Nah, innentől nincs több kérdésem. Minden világos. Főleg az indexes blogketrec. XD

Putyilov gyári melós 2012.06.01. 19:24:15

@Senkifia:
Jómunkásember elvtársam, fingom nincs, hogy mi izgat fel téged erekciós állapotig egy portugál jobboldali néppárti politikuson, amikor itt a kishazánkban is találsz bőven komenistát és ugyebár mostanság Putyin elvtárs és a máig kommunista párt által elnyomott Kína a "jobboldal" utolsó reménysége a gonosz kapitalista nyugatiakkal szemben.

milyen szép a Vértes, ó 2012.06.01. 19:36:55

@nemisenvagyokezmar:

Egen, a románok csak úgy rettegnek Nyírőtől, a könyveitől meg pláne, aludni se tudnak éjjelente a félelemtől. Tűnődtem, van-e, aki 'beszopja' Kövér baromságait, úgy látszik, akad. :))

UnrealFCY 2012.06.01. 19:47:51

@kkn: Horvatorszagnak tudtommal onallo kozigaztasa volt, sajat Banja, sajat nemesei, nem voltak ilyen - ha voltak is - ilyen mertekben megfosztva jogaiktol mint jelenleg az Erdelyi, Karpataljai magyarok - ahol mar lassan tiltva VAN a magyar szo, a magyar oktatas - ha egy elkepzelheto jovoben megvasulna amin itt vitatkozunk, az nem Horvatorszag bekebelezesre vonatkozna, - na meg azt gondolom ok eddig az egyetlenek akik meg nem rugtak belenk... delvidek, felvideken, csak arrol hallani hogy utik verik a magyarokat, szerencsere horvatban ez meg nem divat..

De eddig itt egyenlore errol szo sincs, hiszen amit elottem szolok is mondtak - amig ilyen kulturalis rombolas folyik - agymosas liberalis kulturmocsok az anyaorszagban addig erre barmilyen kiserletet tenni is erdemtelen.

Jelenleg ez a kis orszag gazdasagilag ki lett fektetve...es talan nem veletlenul nem hagyjak megerosodni.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.06.01. 19:48:36

Csak a bevezetőt olvastam el, de mivel egyből láttam, hogy mocskos hazaáruló, idegenszívű rohadék vagy, nem olvastam tovább. Ezért kár volt írnod annyi szemetet. :-)))

UnrealFCY 2012.06.01. 19:58:17

@Pángalaktikus-gégepukkasztó: Na igen , a szlovak kulturarol ennyit..

szep is a lopas...
foleg ha megy mar:

- Iroink kisajatitasa
- Koltoink kisajatitasa
- Cimerunk kisajatitasa, kettoskereszt es harmashalom - ami nem zold hanem nalluk kek,
itt meg lehet olvasni tovabb...

gyuloltellensegeink.blog.hu/2012/05/22/szlovak_heraldika_es_vexillologia_1_resz

Sztavrosz_ (törölt) 2012.06.01. 20:00:05

"Nagy Magyarország az álma
Újabb vérfürdőket akar
Demokratának mondja magát
De magasba lendül a kar"

gabesz7004 2012.06.01. 20:00:37

@Kristl: Horthy b@szta el? Még csak véletlenül sem károlyi vagy linder? Idióta, olvass inkább hülyeségek írogatása helyett!

jet set 2012.06.01. 20:03:34

"ami egyébként megkérdőjelezhetetlenül igaz: miszerint esztétikai teljesítményében összehasonlíthatatlanul gyengébb azoknál a kortársaknál, akik az olvasókönyvekben eddig is szerepeltek"

Ez orbitális faszság. Ezt csak a liberális patkányok terjesztik. Wass Albert igenis jó író volt, az más kérdés, hogy bizonyos körök kisajátították maguknak és ezért sikk utálni.

UnrealFCY 2012.06.01. 20:07:55

@jet set: Olvastam tole, egyaltalan nem ereztem semmilyen nacionalista beallitotsagot tole - legalabbis azokban amiket eddig olvastam, az meg mas dolog hogy egyszer egy tozsgyokeres roman iro is elismeroen irt Wass Albertrol, melyben elmondta milyen csodalatos kepekben beszel az iro, es hogy a roman irok mennyire felreismerik ot..

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.06.01. 20:24:51

@Kopi3.14:

A "három tenger mosta" egy ugyanolyan legenda, mint a "nyereg alatt puhított", valójában a ló feltört hátát kímélő nyers hús: Lengyelország akkor még nem volt határos a tengerrel, a havasalföldi területek maximum vazallusok voltak, így maradt az Adria, meg pár évig Nápoly.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.06.01. 20:27:04

@c1582523:

Wass Albert egyik legjobb regénye, a Funtineli boszorkány nagyrészt pozitív román karakterekre épít.
Nyirőnek mely írásában fedeztél fel antiszemitizmust? Mert én jó párat olvastam, de semelyik könyvéből nem emlékszem ilyen utalásra sem.

drumhead 2012.06.01. 20:29:36

@UnrealFCY: najó, 1348 januártól májusig a Földközi-tenger is mosta:) az előző hozzászólásommal a számunkra (vagy inkább a Lengyel királyság számára) nem létező balti-tengeri partra céloztam. (flotta csak az Adrián volt).

lyesmith 2012.06.01. 20:32:19

Csak kíváncsiságból kérdezem. Van itt olyan jobboldali aki effektíve tartja a kapcsolatot romániai magyarokkal?

Mert amikor én egyetemre jártam körülbelül 10 romániai magyar járt a szakra és egyikük sem akart magyarországhoz tartozni. Egyik se sírta vissza a trianon előtti időt. Sőtt mivel éppen olimpia volt megkérdeztük kinek szurkolnak és egyértelmű választ adtak hogy a románoknak.

UnrealFCY 2012.06.01. 20:34:01

@lyesmith: nekem van tobb is,(Karpataljai is, Erdelyi is) van aki szekelyfoldrol jott, sot osztalytarsam is lett kesobb az Egyetemen

kifordított nagyanyó 2012.06.01. 20:35:50

Nem rossz írás.
Az eleje nem annyira tetszett,de a vége egész jó lett.

UnrealFCY 2012.06.01. 20:36:16

@lyesmith: Akiket meg en megismertem meg pont forditva velekedtek, amit te mondasz. Van ez igy, nem minden fekete es/vagy feher..

ha -12ből lesz -3, az növekedés (törölt) 2012.06.01. 20:49:38

@Mj: egy novellát olvastam tőle, amiben a románokról mint korcs népről beszél és eléggé általánosító és primitív amit és ahogy ír. A novella címére sajnos nem emlékszem, valami "havas" os kezdetű című könyvében van. Szüleimnél van a könyv így most sajnos nem tudom megmondani pontosan, vagy el hiszed vagy nem:P.
Meg tőle idéztek is "zsidózásokat" a mostanában megjelenő cikkekben.

Wasstól viszont még egy cikkben sem láttam olyan idézetet ami antiszemita vagy általánosító lett volna.

drumhead 2012.06.01. 20:57:43

ajaj nyert a válogatott, Viktor meg fog vadulni vazz:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.06.01. 21:06:07

@UnrealFCY:

Ajjaj, legalább térképet olvasni illene.:-/

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.06.01. 21:08:12

@gabesz7004:

Ha ők hárman meg se születtek volna, akkor is lett volna Trianon, ami sokkal összetettebb kérdés annál, minthogy ártott-e az országnak Károlyi.:(

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.06.01. 21:12:31

@lyesmith:

Igen, jómagam. Eddig nem sok balos erdélyi magyart láttam, de vannak ilyenek is, számosan, főleg az asszimilánsok között, akiket örökre el fogunk veszíteni, és akik vagy akik gyermekei nacionalistább románok lesznek a bukaresti ultráknál, mivel kompenzálniuk kell. Azonban azok, akiket ismerek, nap, mint nap átélik Trianon fájdalmát, hiszen nekik olyan dolgokért is meg kell küzdeniük, ami számunkra olyan természetes, mint a levegő.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.06.01. 21:16:35

@c1582523:

A Havasok könyvét én is olvastam. A magyarokat akkor szétszívató - a későbbi kommunista éra gyárigazgatóihoz hasonlóan -, jellemzően alacsonyabb kulturális szintről jövő, magas állásokba ültetett románok kapcsán érthető, hogy ennyire sötéten látta ezt a réteget, bár természetesen nem értek vele egyet. Én egyébként antiszemita felhangokra lettem volna kíváncsi, nem arra, hogy az Erdély elszakadása utáni román bosszúlépések milyen hatással voltak Nyirő érzelmi világára.

UnrealFCY 2012.06.01. 21:22:47

@Mj: hat en tudok 3 ig szamolni meg is volt. Nem ertem hol a gond..

Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi 2012.06.01. 21:33:34

@c1582523: Wass egyik regényében (Tizenhárom almafa) kéz ízben is felbukkan egy zsidó fiatalember. Először néhány hangos nyilas ifjonc akarja őtet lehajítani egy robogó vonatról, de persze néhány igaz székely ezt megakadályozza. Másodszor ugyanez a zsidó fiatalember (immár habzó szájú kommunistának öltözve) ugyanezeket a székelyeket szovjet munkatáborba deprotáltatja.

Felteszem, néhány zsidó magára ismert ebben a figurában, de ez már igazán nem Wass hibája. És most gyűlölni kell Wass Albertet. Gyűűűűűűlöljük együtt a rohadt antiszemitááááááát. Fúúúúúúúújjjjjjjj. Bégessünk is: beeeeeeeee

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.06.01. 21:42:52

@UnrealFCY:

Ott a gond, ahol leírtam. Lengyelországnak nem volt akkor tengere, a Fekete-tenger nem játszott, Nápoly tengerei sohasem voltak magyar tengerek, úgyhogy maradt az Adria. De így is van éppen elég igaz dolog, amire büszkék lehetünk.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.06.01. 21:44:59

@Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi:

A nyilasokról is megvolt a maga, nem túl elismerő véleménye, ha jól emlékszem, pont ebben a regényben.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.01. 21:45:58

Amelyik nemzet olyan könnyen lemond a területeiről mint mi, az pusztulásra van utalva.

Sztavrosz_ (törölt) 2012.06.01. 21:48:36

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: A Nemzetállamok kora van pusztulásra ítélve. Egy olyan területről vitatkoztok ami már akkor itt volt amikor ember még nem élt a földön, és ember már rég nem lesz, akkor is itt lesz. Azon veszekszünk hogy kié?

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.01. 21:50:15

@Mj: Havasalföld sem ért le akkoriban a Fekete-tengerig. Szigorúan nézve Horvátország sosem tartozott Magyarországhoz, csak a magyar korona része volt.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.01. 21:52:56

@Sztavrosz_: Itt nem területről van szó, elvárjuk, hanem, hogy magyarok felett magyarok dönthessenek. Így az autonómia a minimum.

Másfelől nemzetállam: Miért lenne halálra ítélve? Mert ti azt mondtátok?

Minden egészséges életforma védi területét.

Sztavrosz_ (törölt) 2012.06.01. 21:57:25

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Azon egyszerű oknál fogva, hogy az elmúlt 200 évben bebizonyosodott a nemzetek nem feltétlenül egységes földrajzi területen élnek, hanem széttagolva.

Sztavrosz_ (törölt) 2012.06.01. 21:59:39

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Másrészről akkor ki döntsön a hazánkban élő svábokról? Érvelésed szerint nekünk nincs jogunk hozzá..

keptelen kepkeret 2012.06.01. 22:02:16

A poszter vagy nem tud szoveget ertelmezni, vagy nem olvasta a szoban forgo muveket.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.01. 22:03:07

@Sztavrosz_: Én se az égész napomat töltöm az otthonomba, de valahogy még se szeretném ha mindenféle csöves beköltözne. Az meg pláne felháborító, hogy a szomszéd lenyúlta a szobán. Lehet nektek fejlett embereknek ez nem probléma, nekem igen is az.

Örülök, hogy a teljes kollektivizmus számotokra ennyire tökéletes, én viszont annyira nem rajongok érte.

Sztavrosz_ (törölt) 2012.06.01. 22:04:31

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Én meg valahogy a szegregációtól és a beltenyészettől irtózom. Ez van nem vagyunk egyformák.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.01. 22:06:23

@Sztavrosz_: Ja valószínűleg ők is rajzolgatással kerültek ide.

"Én meg valahogy a szegregációtól és a beltenyészettől irtózom."

Nem tudom abból amit mondtam ez miért következik.

Másfelől az alaptézisemet még mindig nem cáfoltad.

gabesz7004 2012.06.01. 22:11:49

@Mj: Hát nem Horthy nem írta alá a padovai egyezményt! S nem ő mondta hogy nem akar több katonát látni!

Sztavrosz_ (törölt) 2012.06.01. 22:12:55

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Ezt most úgy mondod mintha a Magyar őshonos lenne a kárp. medencében.
Az emberiség legnagyobb bűne hogy az elmúlt 2-300 évben adminisztratív eszközökkel próbálja megakadályozni a mindíg is létezett népvándorlást. Ez a fő oka az éhínségnek és a nyomornak. Márpedig a nemzetállamok intzézménye erről szól.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.01. 22:13:44

@gabesz7004: Viszont ő volt aki végül elfogadta a Trianoni döntést. Cserébe megtarthatta hatalmát.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.01. 22:16:48

@Sztavrosz_: Az utóbbi 2-300 évben csökkent errefelé a legjobban az éhínség.

A kutya nem mondta, hogy őshonos. Csak tudod elég sok ember akarat ellenére került egyes idióták nemtörődömsége miatt idegen/magyarellenes uralma alá.

Azt nem értem, hogy ti miért nem a magyar verések/magyar gyűlölet ellen harcoltok ekkora hévvel.

Sztavrosz_ (törölt) 2012.06.01. 22:20:46

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Na ne tessék mondani! Évente 20 millióan halnak éhen és/vagy szomjan.

BigBeeeee 2012.06.01. 22:21:20

"A revizionista romantika iszonyatosan veszélyes drog..."
Más, boldogtalan, a revizionista romantika hallucinogén anyagain rágódó népek, mint például a németek, az első adandó alkalommal birtokba vették a szovjet gyarmatbirodalom által elcsaklizott területeiket. Ez "végtelenül veszélyes és roppant önző" húzás volt részükről, de internacionálista magyar tanítómesterek tanácsa híján csinálnak a nemzetek cifrákat. Így most nagy marha országuk van nekik, ami eleve náci dolog, mer' kicsinek lenni csak az igazi demokrataság.

Szóval: vesztemre szlovák állampolgár vagyok. Mondanom sem kell, nem én rendeztem így. A határon túliság minden örömét ismerve üzenem mindazoknak a kismagyarországi társaimnak, akik a revizionizmus idejétmúltságát hirdetik, hogy székletük mindig legyen acélosan kemény s irgalmatlanul vastag!...

Sztavrosz_ (törölt) 2012.06.01. 22:23:49

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Az indiai pakisztáni ellentét is arról szól hogy azok a gátak amik jók indiának éhinségbe taszították pakisztánt. Összefogva többre mennénk, igaz talán nem lenne nálunk se klímaberendezés meg tesco.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.01. 22:25:50

@Sztavrosz_: Európában hol? Másfelől a % kifejezés egy kicsit pontosabb lenne. Kíváncsi lennék világviszonylatban mekkora az eltérés. Európában, Észak-Amerikában egyértelműen drasztikus a csökkenés.

Az alap felvetésemre még mindig nem igazán reagáltál.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.01. 22:28:59

@Sztavrosz_: Igazad van, jobb lenne egy közös határok nélkül állam, ahol a majd a nép vezérei megmondják mindenkinek mi a jó.

Hányan is haltak bele?

@BigBeeeee: Nekik te csak egy szlovák vagy. Így nem releváns amit mondasz.

Sztavrosz_ (törölt) 2012.06.01. 22:30:17

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: A fejlettségnek ára van. A mi kényelmünkért milliók éheznek. Természetesnek veszed hogy olcsó a kínában gyártott hardver, de ha idejönnek az már nem tetszik. Egyoldalúan értelmezzük a globalizációt. A mi károsanyag kibocsáltásunk miatt száradnak ki olyan területek akik nem is részesülnek a javainkból. De persze micsak a saját földünket nézzük! Álszent magatartás

Sztavrosz_ (törölt) 2012.06.01. 22:32:24

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Mibe haltak bele? A farkastörvények évmilliók óta működnek a természetben. És a demokráciában is. Ezért vannak hajléktalanok.

Sztavrosz_ (törölt) 2012.06.01. 22:38:32

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Évente 20 millió áldozata van a Kapitalizmus nincs rád szükség elvének. Számold ki hányan haltak bele.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.01. 22:39:01

@Sztavrosz_: Csak úgy szólok, hogy az EU az egyik legnagyobb környezetvédő bagázs ezen a bolygón. Ha nem tetszik ez a dolog az USA/India/Kína hármasnál reklamálj.

"A mi kényelmünkért milliók éheznek."
Csakhogy ennek semmi köze a nemzetállamokhoz.

"de ha idejönnek az már nem tetszik. Egyoldalúan értelmezzük a globalizációt."

Nincs semmi bajom azzal, ha idejönnek. Sőt érdekesnek tartom azt, hogy egyesek ezt az országot választják.

Viszont tartok tőlük eléggé. Mikor legutóbb befogadtunk idegeneket feldarabolták az országunkat, és bónuszként egyesek még irtottak is minket.

Ha meg annyira küzdeni akarsz ez ellen a dolog ellen talán az autonómi és magyarok elfogadásáért küzdhetnél.

Érdekes nagyon hülye jobbikoson kívül sosem hallom, hogy emiatt fikázná valaki az osztrákokat vagy szlovéneket. Nem is verik félholtra a magyarokat.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.01. 22:42:07

@Sztavrosz_: Mert a kedves anarchista/kommunista ideológiád olyan rohadtul emberbarát egy dolog. Egyetlen célotok az egyediség elpusztítása, a fő cél a teljes homogén faj megteremtése, aki egy aprócska sejt a nagy halmazban aki bármikor pótolható, magyarán az emberi faj elpusztítás.

Sztavrosz_ (törölt) 2012.06.01. 22:46:41

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Tévedsz. Nekem nincs célom. Te akarod magad többnek hinni embertársaidnál. Azt hiszed jogod van megakadályozni az éhező tömegek ideáramlásást. Nem nincs né sose volt. Ha meg is teheted csak egy darabig...

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.01. 22:50:33

@Sztavrosz_: Miért ne lenne jogom? Milyen alapon mondod meg nekem, hogy kit kell befogadnom?

Másfelől miért jó, hogy itt éhezik velem együtt, mert a beáramlása miatt összeomlott a gazdaság?

Ha tényleg segíteni akarsz rajtuk. tanítsd meg nekik, hogyan éljék túl ott ahol élnek.

Sztavrosz_ (törölt) 2012.06.01. 22:50:45

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Követelem Magyarország autonóm tájvédelmi körzetté nyilvánítását a benne élőkkel együtt! Így megfelel?
Jah és a telkem felett lezárom a légteret és mindenre lövök ami elrepül felette.

Sztavrosz_ (törölt) 2012.06.01. 22:52:49

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Ahhoz hogy mesterséges határokat állítottunk fel amik csak térképen léteznek.

És én nem kényszerítelek semmire. Nyugodtan várd meg amíg az éhező többség kaszát egyenesít ellenünk.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.01. 23:00:32

@Sztavrosz_: Ha lenne lehetőségem megtanítanám nekik, hogy éljék túl. De amíg az a világ tendencia -itt főleg a segélycsomagosokra gondolok-, hogy még több éhezőt hozzunk létre addig nem sokat tudok tenni.

"Követelem Magyarország autonóm tájvédelmi körzetté nyilvánítását a benne élőkkel együtt! Így megfelel?"

Minek? Autonómok vagyunk. Az viszont nagyon érdekes, hogy a félholtra vert magyarok jogai egyáltalán nem érdekelnek. A kiirtottakról nem is beszélve.

"Jah és a telkem felett lezárom a légteret és mindenre lövök ami elrepül felette. "

Ez a baj veletek szélsőségesekkel. Csak szélsőségekben vagytok képesek gondolkodni.

"Ahhoz hogy mesterséges határokat állítottunk fel amik csak térképen léteznek."

Territoriális faj vagyunk, ahogy a bolygón élő legtöbb életforma. Emiatt a tulajdonságunk miatt létezünk.
Gondolom a bejárati ajtót is ennyire ellenzed.

Sztavrosz_ (törölt) 2012.06.01. 23:01:04

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Hosszútávon nem működik az hogy itt habzsidőzsi van klímával meg computerekkel, máshol mg milliók gyalogolnak naponta 20km-t vízért. Ha ezt nem látod nem fogod fel magadra vess. Jóéjt és béke.

Sztavrosz_ (törölt) 2012.06.01. 23:03:30

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: A túlélési ösztön miatt létezünk. Volt olyan kor amikor ehhez fontos volt a territórium. Ma már a föld a territórium. Nem az ország.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.01. 23:04:46

@Sztavrosz_: És mi a megoldás? Ide deportáljuk őket?

A teljes kollektivista társadalom amiről te meg ideológiai haverjaid álmodoztok megvalósíthatatlan, az elvi problémáiról nem is beszélve. Legutóbb mikor próbálgatták 100 millióan haltak bele.

Sztavrosz_ (törölt) 2012.06.01. 23:06:37

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: És egyébiránt több faj van ami közösségben működik. (Hangyák, madarak, bölénycsordák, halrajok) Kevesebb ami kis csoportokban. (oroszlánok) Egy emberi faj létezik csak.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.01. 23:08:06

@Sztavrosz_: A közvetlen közösséged volt és lesz is mindig a túlélésed kulcsa, és az, hogy milyen erőforrásokkal rendelkeztek. Az ország, nemzetállam stb. ennek a dolognak a kiszélesítése. Viszont az emberek integrálódni csak valami ellen szeretnek. Találj vagy hozz létre a földet fenyegető erőt, és akkor lesz lehetőséged megvalósítani az egységes föld álmodat. Addig viszont fogadd el, hogy az emberek nem szeretik, ha te meg haverjaid számukra akár ismeretlen helyről megmondjátok nekik mi a frankló.

Sztavrosz_ (törölt) 2012.06.01. 23:08:46

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Szerintem mindenki menjen oda szabadon ahova akar, és ahol be tud illeszkedni. És éljen meg úgy ahogy tud de ott ahol akar. A nemzetállam ezt akadályozza. Az útlevelekkel vízumokkal illetékekel.

Sztavrosz_ (törölt) 2012.06.01. 23:10:50

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Pont ezaz. Te mondod meg a pakisztáninak hogy évente csak 5000 jöhet pedig jönne 500.000.

miketbeszéltek 2012.06.01. 23:11:48

Két súlyos tévedésben van a szélsőjobb: 1: Ha valaki a mellette élő embertársát képes lepatkányozni, mert más nézetet vall, az ne papoljon nekem nemzet-szeretetről. Az nem a nemzetet szereti, hanem valamilyen romantikus elképzelést egy sohasemvolt' számára idilli Magyarországról! A legtöbb szenvedést éppen azok okozták a történelmünkben, akik az eszméjükért képesek voltak gyűlölni a embertársaikat, ilyen szempontból meglehetősen hasonlít a hungarizmus a sztálinizmusra...
2: Nem tanultok a történelmünkből! Románia a nevetséges katonai teljesítménye ellenére azért tudott elképesztő területszerző sikert elérni, mert képes volt alkalmazkodni kora realitásához! Hiába sorolta szegény Apponyi Trianonban a történelmi érveit, ha a meghatározó hatalom, a lütyü francia vezetés azt gondolta, hogy az erős kisantant szavatolja számára a biztonságot a németek, és a kommunista Szovjetunió ellenében....És most is kezd lassan ez történni...

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.01. 23:12:52

@Sztavrosz_: A nemzetállamból nem feltétlenül következik, hogy elzárja a határait. Viszont egy teljesen logikus lépés. Ha kevés erőforrás áll a rendelkezésedre, és befogadsz embereket akkor csak még kevesebb lesz. Ez senkinek sem jó. Persze ha csak nem az az alapelv, hogy ha valaki szenved akkor a többiek is szenvedjenek vele együtt, csak úgy kollektíve, mert az jó.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.01. 23:16:59

@miketbeszéltek:

1. Ez nem a szélsőjobb jellemzője. Ez minden szélsőséges jellemzője. Sőt inkább a kollektivizmus velejárója.

2. Ezzel egyetértek, sajnos a realitás érzékük 0.

Sztavrosz_ (törölt) 2012.06.01. 23:19:42

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Az is teljesen logikus hogy a hatalmas társadalmi különbségek ellen fellázadnak a szegények. A baj akkor van amikor lényegesen többen vannak azok akik nyomorognak szemben a kényelemben élőkkel.
És aljas elv az, ahol eme jelenség ellen fajtársunk sárba tiprásával próbálunk küzdeni. Ha tetszik ha nem az erőfölény tartja fenn a Nemzetállamot is. Erősebb kutya baszik minden más színjáték csupán.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.01. 23:22:32

@Sztavrosz_: Megint a szélsőség. Ha valaki elítéli a kollektivista kommunista/anarchista társadalmakat az már csak ultra individualista lehet, akinek az egyetlen életcélja elnyomni mindenkit.

Sztavrosz_ (törölt) 2012.06.01. 23:26:37

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Te mondod? Az előbb mondtad hogy én aki totális szabadságot vizionál, azt szerinted az emberiség elpusztítására irányuló cél vezérli.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.01. 23:29:09

@Sztavrosz_: Te totális kollektivizmusért harcolsz, ahol a társadalom segíti az elesetteket, ahol mindenki befogad mindenkit, ahol az egész világ egy hatalmas közösség.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.01. 23:31:06

@Sztavrosz_: "aki totális szabadságot vizionál"

Aki a totális szabadságot hirdeti, az nem mond olyanokat, hogy nekem be kell fogadni másokat.

villamos alóli kacaj 2012.06.01. 23:31:16

Pofán vágtak a Szlovákok, most pofán vágnak a Románok, aztán pofán vágnak a....
De jó is mazochistának lenni!

Sztavrosz_ (törölt) 2012.06.01. 23:32:47

Te meg az egymás elleni szegregációért. Miközben lassan de biztosan kiszárad a bolygónk. Lehet hogy másnak is lenne hasznos ötelete a túlélés érdekében. Vagy elterjed az ember az univerzumban vagy kihal. Harmadik lehetőség nincs.

Sztavrosz_ (törölt) 2012.06.01. 23:35:03

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Akinek fontos az emberi lét, az nem mond olyat hogy ő ne jöjjön ide mert nem idevaló a kultúrája. Nem én vagyok az aki elzárkózik embertársai elől.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.01. 23:37:11

@villamos alóli kacaj: Ugye? :)

@Sztavrosz_: "Te meg az egymás elleni szegregációért."

Én az emberi szabadságért küzdök. Mikor kimondhatom, hogy ha nem vagyok képes magamon kívül még 5 embert eltartani, akkor senki nem jelenik meg és kényszeríti rám, hogy így 6 haljunk éhen.

"Miközben lassan de biztosan kiszárad a bolygónk"
Ettől azért bőven messze vagyunk.

"Vagy elterjed az ember az univerzumban vagy kihal. "
Ettől meg pláne.

Sztavrosz_ (törölt) 2012.06.01. 23:37:32

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Jah de neked jogod van megmondani hogy a buddhizmus az nem történelmi egyház.

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.06.01. 23:40:03

Bányatűz” van, össze kell fogni! – fogalmazott Gaál Gábor, a Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezetének (BDSZ) tanácsosa. A résztvevők helyeslően morogtak, akárcsak akkor, amikor Rabi Ferenc, a BDSZ elnöke közölte, felkeresték az illetékes hivatalokat javaslataikkal, és amennyiben június 30-ig nem rendezik megnyugtatóan a bányászok rokkantsági nyugdíjának kérdését, a tárgyalásokon túl egyéb eszközökhöz is folyamodnak majd. Az idő ugyanis sürgeti őket, hiszen egyre több volt bányászt minősítenek rehabilitálhatóvá, vagyis veszik el tőlük egyik napról a másikra a nyugdíjukat. Ez a számok tükrében 120 ezer forint helyett 28 ezer forintot jelent.

– Az egész felülvizsgálat egy vicc! – fakadt ki egy érintett pécsi bányász, aki nemrég esett át a procedúrán. – Az orvosi véleményt egyszerűen semmibe vették, a szociális és rehabilitációs bizottság egyetlen tollvonással felülbírálta a döntést, és közölték velem, hogy mehetek vissza dolgozni. Mégis hova?

És hova menjen az a diplomás 55 éves 10 éve rokkantnyugdíjas, aki kiesett a szakmájából, megszakadtak a kapcsolatai, hitelt vett fel a nyugdíjára, ebből élt a családja és 70 ezer a pályakezdő munkanélküli?

Orbán szégyeld magad, jellemtelen, sunyi, szarházi vagy!

Verjen meg az Isten!

Sztavrosz_ (törölt) 2012.06.01. 23:40:24

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Az hogy ki hány embert tart el az már globális probléma erről jártatom a bagólesőt mióta.. csak te leszarod a másikat szerinted dögöljön éhen hogy neked legyen olaj meg olcsó póló.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.01. 23:41:49

@Sztavrosz_: Én egy szóval sem mondtam olyat, hogy nem jöjjön ide mert nem idevaló a kultúrája. De ha már idejön fogadja el, hogy itt ez a kultúra az elfogadott. Lehet számodra rendben van, hogy itt eladják a gyereküket rabszolgának mert náluk szokás (csak példa volt), számomra nincs.
"Ha Rómában jársz, viselkedj úgy, mint a rómaiak"
Ez pedig oda-vissza igaz.

"Nem én vagyok az aki elzárkózik embertársai elől."
Nem zárkózok el embertársaimtól, csak elvárom a magántér és a magánélet és a döntésszabadság tiszteletét. Másfelől továbbra se értem miért jó ha mind a ketten éhen halunk.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.01. 23:44:21

@Sztavrosz_: Szeretem mikor jöttök a sablonszövegekkel. :)

Mint már mondtam, örülnék ha megjegyeznéd, elítélem ezt a folyamatot, csak túl sokat nem tudok tenni.

Sztavrosz_ (törölt) 2012.06.01. 23:45:07

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Én azt nem értem hogy miért jó fajtársunktól rettegni hogy elveszi a megélhetésünket. Miközben a népek kiírtásában pont a kaukázusi rassz jár élen.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.01. 23:50:04

@Sztavrosz_: "Miközben a népek kiírtásában pont a kaukázusi rassz jár élen."

Hirtelen de fontos lett különbséget tenni az emberek között. Semmivel sem rendelkezik jobb tulajdonságokkal a többi rassz.

Sztavrosz_ (törölt) 2012.06.01. 23:54:00

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: A kényelmes ember nem tud úgy küzdeni az életben maradásért mint az aki naponta megküzd az éhséggel. Jobb lenne megelőzni a bili kiborulásást én csak ezt mondom. És talán kevesebb vér is folyna. De tudom hiába reménykedek az újkori "római birodalom" is hasonlóan fog véget érni mint az ókori.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.01. 23:57:32

@Sztavrosz_: A teljes kollektivizmus már kiirtott rengeteg embert, tehát az ne akarjon megelőzni semmit.

"az újkori "római birodalom" is hasonlóan fog véget érni mint az ókori."

Azért pótold a történelmi ismereteid.

Sztavrosz_ (törölt) 2012.06.01. 23:57:39

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Sok nép és nemzet vérzett el azért hogy ma itt blogolhassunk egymással.
Ma is többet ér a nyersanyag mint az emberi lét. Ez nagyon szomorú.

Sztavrosz_ (törölt) 2012.06.02. 00:00:09

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Ábrándozz csak hogy az a pár millió ember tényleg fen tudja tartani a ma is jelen lévő civilizációs szakadékot. Mindíg kiegyenlítődött a mérce, hiába volt ideig óráig fejlettebb egy egy birodalom a többinél.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.02. 00:01:51

@Sztavrosz_: A nyersanyag nem feltétlen ér sokat. Az erőforrások birtoklása viszont a faj/társadalom/csoport/egyén túlélésének kulcsa. Így igen, sajnos viszonylag sokat ér.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.02. 00:04:38

@Sztavrosz_: Nagyon hibás a példád továbbra is. Javaslom nézd át a római történelmet.

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2012.06.02. 00:06:47

@jet set: Wass még magyarul sem tudott tisztességesen! Fűzfapoéta és rossz író, irodalmi szemét.

Sztavrosz_ (törölt) 2012.06.02. 00:07:51

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Egyiptomi birodalom hova lett? Görög demokrácia hova lett? Római birodalom hova lett? A kiugró fejlettséget minden esetben hanyatlás követte és a környező civilizációkkal való szintbeli összehangolódás.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.02. 00:10:14

@Sztavrosz_: A birodalmak/országok eltűnése nem a szegények elnyomása miatt történik meg.

Egyiptomot elnyomták a görögök, akiket a rómaiak, akiket a népvándorlás pusztított el.

Sztavrosz_ (törölt) 2012.06.02. 00:10:26

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Értem tehát az erőforrások érdekében emberi vért ontani az rendben van..

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2012.06.02. 00:12:36

@Mj: Nem csak a "három tenger mosta" a legenda, de az is, hogy Lengyelország Magyarország része lett volna. Lengyelország önálló királyság volt Nagy Lajos idejében is. Mellesleg nem tudom, hogy Lajos mivel érdemelte ki a Nagy jelzőt, mert azonkivül, hogy elherdálta az apjától rámaradt degesz kincstárat, mást nagyon nem tett. Olyakor azt hiszem, hogy méltatlanul elfeledjük Károly Róbertet, aki pénzügyi zseni volt és erőssé tette Magyarországot.

Sztavrosz_ (törölt) 2012.06.02. 00:12:51

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Ez nem az elnyomásról szól, hanem arról hogy nem fejlődhedsz korlátlanul anélkül hogy a környezeted ne fejlődne veled.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.02. 00:12:58

@Sztavrosz_: Nem feltétlen. Azonban ezen a téren támogatom a kollektivizmust. Az egyén érdekében nem lehet sem a fajt, sem pedig a társadalmat feláldozni.

Az emberi szabadság addig terjed még másoknak nem okozol vele kárt.

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2012.06.02. 00:14:38

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: A népvándorlás nem a rómaiakat, hanem a Római Birodalmat pusztította el, ami azért nagy különbség, nemde?

Sztavrosz_ (törölt) 2012.06.02. 00:15:26

@Sztavrosz_: És ez ma már nem csak a szomszédos országokat jelenti. A mi klímánkra is hatással van az ha kínában mindenki elkezd autózni

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.02. 00:16:43

@Sztavrosz_: LOL! Nem azért tűnnek el birodalmak mert fejletlen a környezetük. Pont ez okozza a virágzásuk. Legtöbb esetben pont ellenkezője, a környezetük túl fejlett. Esetleg belsőválság, hatalmas számbeli fölény, vagy mind együtt.

VTMV 2012.06.02. 00:17:08

@milyen szép a Vértes, ó:
Azt mondod nem érdekli őket vagy hogy nem félnek tőle?
...a román hatóságok mindenképp meg akarták akadályozni a temetést: megfélemlítették a székelyudvarhelyi katolikus plébániát, vasárnapra virradó éjszaka „sportos kiállású emberek" őrizték a temetőt és megakadályozták, hogy kiássák a sírt. Ők az író hamvait is elkobozták volna, ha megtalálják....
...a helyszínre tartó Lukács Csabát egy nappal a szertartás előtt Székelyudvarhely közelében feltartóztatta a román rendőrség, ügyészi felhatalmazással átkutatták a csomagját, és egy üres urnát találtak nála. Lukács akkor azt közölte: félrevezető akciójával fel akarta hívni a figyelmet arra, hogy a román hatóságok hajtóvadászatot folytatnak Nyirő József hamvainak felkutatására, holott ezek szállítása a román törvények szerint nem engedélyköteles.
....
természetesen félnek a magyaroktól mint a tűztől, és azért reagálnak olyan hevesen a román hatóságok minden hasonlóra mert nagyon erős kompenzálni valójuk van. Nagyon komoly energiákat fektetnek be a magyarlakta vidékek ..gyarmatositására.. a legeldugottab faluba is kerül egy román ortodox pap aki ott akar kolostort vagy templomot épiteni, ahol pedig már alig vannak magyarok vagy egyáltalán nincsenek már, gőzerővel folyik a magyarság (nemcsak) nyomainak az eltüntetése, erre számtalan példát tudnék felsorolni...
Amúgy meg miért kisérné bármely magyar rendezvényt többszörös rendőri jelenlét mint bármely más nem magyar rendezvényt? egyébként tudtátok hogy Románia haderejének a 70%-a Erdélyben állomásozik? érdekes, nem?

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.02. 00:18:56

@prof. dr. Dörmögő_Dömötör:
"A népvándorlás nem a rómaiakat, hanem a Római Birodalmat pusztította el, ami azért nagy különbség, nemde?"
Egyszerűsítés.

"A nyersanyag is erőforrás. "
Persze, csak nem minden erőforrás nyersanyag.

Sztavrosz_ (törölt) 2012.06.02. 00:19:20

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Ez utóbbi mondatoddal maximálisan egyetérek.

Nem azt mondtam hogy azért tűnik el, mert fejletlen a környezete, hanem azért mert egy hullám se lehet végtelem magas.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.02. 00:21:19

@Sztavrosz_: Na látod, tehát teljesen jogos a határ lezárása a társadalom megvédése érdekében.

Sztavrosz_ (törölt) 2012.06.02. 00:22:48

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Ma már a társadalom az egész harmadik bolygót jelenti a naptól számítva. Ha tetszik ha nem.

Garma 2012.06.02. 00:24:27

1: A revizionista romantika érzése pont összekovácsol minden magyart. Nem önsajnálat amit érzünk, hanem jogos harag azokkal szemben akik közönséges módon megloptak és akik a mai napig is gyötörnek minket és a kint rekedt magyarokat. Erős kivétel Horvátország, ami több száz éve részben független volt és ma is békésen élnek mellettünk. Az igazi veszélyt az olyan emberek jelentik akik arra buzdítanak, hogy felejtsük el Trianont.

2: Wass Albert és Nyírő művei nem az irodalmiságuk miatt különlegesek, hanem mert mindenki számára érthető és őszinte módon írják le mindazt, amit átélt ez a nemzet a 20. században. Ennyi, nem több. És igenis fontos, hogy ezt az érzést megismerje minden magyar, ugyanis ez volt annak az útnak az eleje ami idáig hozta ezt az országot.

Trianonra és a Wass Alberthez hasonló emberekre emlékezni kell,

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.02. 00:27:41

@Sztavrosz_: Ez csak egyéni definiálás kérdése. Nekem a konkrét társadalmat a város jelképezi akár mennyire próbálja ezt a nézetet a baloldali (kollektivista, centralizáló) eszme megsemmisíteni.

CSL 2012.06.02. 00:28:49

@Sztavrosz_:
Tegyél be egy hangyabolyba egy hangyát a másik bolyból és meglátjuk meddig marad meg a betolakodó! Vagy a halrajba egy cápát vagy a bölénycsordába pár farkast..

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.02. 00:29:44

@prof. dr. Dörmögő_Dömötör: Egyiptomot Nagy Sándor (Görög/Makedón)/ a Görög demokráciát/államot/városállam csoportosulást a Római Birodalom/a Római Birodalmat a népvándorlás esetleg a kereszténység pusztította el.

Megfelel?

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2012.06.02. 00:32:31

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Hmmm, nem értelek. Korábban azt írtad, hogy a rómaiakat a népvándorlás pusztította el. Ezt helyesbítettem, hogy nem a rómaiakat, hanem a Római Birodalmat. Amit most írtál, azon nincs mit vitatni.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.02. 00:33:56

@prof. dr. Dörmögő_Dömötör: Nem volt kedven egy hosszabb korrektebb leírást készíteni, ezért mint mondtam egyszerűsítettem.

Sztavrosz_ (törölt) 2012.06.02. 00:35:37

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Szerintem globális társadalom mivel szerte a világon dollárban mérik az árakat, angolul kommunikálnak, és egy tajvani földrengés is hatással van a hazai árakra.

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2012.06.02. 00:38:18

@Garma: "Wass Albert és Nyírő művei nem az irodalmiságuk miatt különlegesek, ...". Nincs a műveikben semmi különleges és maradandó. Nyírő jobb író Wassnál, de felejtős. A két név nem az irodalmi súlya, hanem a politikai kurzus miatt forog a sajtóban és kerültek a NAT-be. Hiába, Magyarországnak csak ilyen politikusokra és írókra futja. :)

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2012.06.02. 00:43:53

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Így már érthető, de lásd be, az egyszerűsítés olykor félrevezető is lehet. Vegyük pld. Alexandroszt, Egyiptomot és Perzsiát. Sándor meghódította ezeket a birodalmakat - lakóikat nem irtotta ki -, ugyanakkor teljesen a keleti kultúra hatása alá került, mint az közismert.

CSL 2012.06.02. 00:48:44

@Sztavrosz_:
De a te példád sántít. A vörös hangya is egy faj és ha közel épül föl két boly akkor háborúzni fognak! Ez a természet törvénye ezt nem lehet holmi kollektivizálás maszlaggal fölül írni! Az ember is a természet része és harcol magáért, a családért, a közösségért, a hazáért, és az egész az erőforrásokról szól! Élelem, víz, energia vas, stb..

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.02. 00:57:34

@Garma: Burgenland elvesztése rossz, de nagyjából német lakta terület így nem sok jogunk/esélyünk van visszakérni. Másfelől értelmét sem látom magunkhoz csatolni egy nem magyar területet, az ott élő magyar kisebbség meg szerintem nem igazán vágyik ide vissza. Ezenfelül külön tartomány, magas önrendelkezéssel, ahol a magyar hivatalosan elismert nyelv.

Horvátország sosem volt Magyarország rész, csak a magyar koronáé, ahogy elég sokáig Magyarország a Habsburg korona része volt. Teljesen hibás a Nagy-Magyarország térképen való ábrázolása. Ha korábban nem is, a köztársaság kihirdetésekkor minden jogot elveszítettünk azon terület bármiféle követelésére. Majd talán akkor, ha megint monarchia leszünk, akkor némi, amúgy casus bellinek is elfogadhatatlan, jogunk lesz rá.

Ami itt érdekes az a Szlovén rész. Viszonylag kevés területet kaptak, és ott se sok magyar él (tízezernél kevesebb). Ennek ellenére hivatalosan elismert nyelv a magyar - összehasonlításképpen Magyarországon német kisebbség valamivel nagyobb arányú, és még se hivatalos nyelv a német -, és nem is verik a magyarokat. Egy hasonló, esetleg autonómia megadásával ki lehetne velük egyezni.

A többi állam (Szlovákia, Románia, Ukrajna, Szerbia) viszont már többször bebizonyította, hogy a magyarokat csak megszállni képes, annak ellenére, hogy elég magas számban élnek ott. Teljesen sűrűn magyar lakta területeken megtiltják a magyar nyelv használatát, néhanapján még csinos kis népirtást is rendeznek a köreinkben. Ezekkel az országokkal csak akkor lehet megegyezni, ha visszaadták a magyarlakta területeket. Ez a minimum amit képviselnie kell a magyar külügynek.

Garma 2012.06.02. 00:58:44

@prof. dr. Dörmögő_Dömötör: Olvastam mindkettőnek műveit. Az én családom is megérte trianont, és nagyapám is mesélt a semmiből megjelenő román favágókról és hivatalnokokról. Dédnagyapám meghalt a Don-Kanyarban. Tudni kell átérezni azokat a dolgokat amiket leírtak. A politikai részben egyetértek, az nem csak az embereket forgatja ki önmagukból. Az Alaptantervben viszont van helyük szerintem. Nem olyan mintha a németeknél érettségi tétel lenne a Mein Kampf lássuk be, másrészt ha megpróbálunk átlátni a politikai vonatkozásokon mást is felismerhetünk mint nyilasnácisovinisztakirekesztőszemetet. Azokat az érzéseket amit azok az emberek és a nép átélhetett. Amúgy meg nem az írókat kell itt szidalmazni, hanem a politikusokat. Ők talán még meg is érdemlik.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.02. 01:03:57

@prof. dr. Dörmögő_Dömötör: Itt a téma az volt, hogy Egyiptom azért omlott össze mert fejlettebbé vált környezeténél. Amit leírtam érzékelteti, hogy hülyeség. A célom meg ez volt.

@Sztavrosz_: Ez a te dolgod. Én viszont speciel nem szeretem ha Washington megmondja mit szabad tennem meg mit nem. Elhiszem, hogy nektek "földi kollektivista népi front" harcosainak ez a minimum, de én elutasítom.

Garma 2012.06.02. 01:13:33

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Horvátország a Korona részeként ide tartozott, de a térképen nem az ország részeként ábrázolni olyan lenne, mintha a Brit térképen külön országként mutatnák be Skóciát és a többi részt.
Ennyire alaposan mint te, nem akartam belemerülni a kérdésbe, már csak azért sem, mert két render között folytatok eszmecserét ezen a fórumon:)
Nyilván megvannak azok a részek, amik vitathatóak, viszont pont nem azok a helyek, ahol a legtöbb hátrányuk származik az embereknek abból, ha magyarok (Románia, Szlovákia, Ukrajna, Szerbia).

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.02. 01:21:22

@Garma: Ez a kép már azért bőven túlmutat a térképeken. Nekem visszás Horvátország feltüntetése.

Másfelől miért pont ez a térkép, miért nem egy jobb?

milyen szép a Vértes, ó 2012.06.02. 01:31:04

@gezah:

Azt, hogy 'nem érdekli őket', úgy szoktam megfogalmazni legtöbbször, hogy 'nem érdekli őket', ha nem láttál ilyesmit, akkor nem írtam ilyet.
Természetesen érdekli őket. Egyrészt a legtöbb kormányt érdekli, ha más országok politikusai önkényes politikai performanszra készülnek náluk, másrészt ugye nemrég volt Romániában kormányváltás, és az új kormányerők többek között a helyi magyarok jogainak nyirbálásával próbálja frissen szerzett helyét stabilizálni -- szóval ez a szintén kizárólag politikai haszonszerzés céljából szervezett műsor úgy jött nekik, 'mint egy falat kenyér'. Mindenki jól jár, a PSD legközelebbi magyarellenes akciójához máris adott a hivatkozási alap (az, hogy az 'erdélyi magyarok háborús bűnösöket dicsőítenek' tökéletes ürügy, és rendeztek akkora felhajtást, hogy senki se törődjön azzal, hamis); a Fidesz meg tetszeleghet a nemzetmentő szerepben a legközelebbi finom-durvább jogsértésnél, meg jól "odanyilatkozhat" biztonságos távolságból, de lehet, segít majd a dolog valamelyik helyi szolgálójuk politikai kampányában is.

Az erdélyi magyarok persze csak szopnak majd, de ugye az ő hogyanlétük sose volt szempont.

De természetesen lehet büszkén áradozni, hogy 'húaromÁnok úgy Rettegnek tŐlünk, méga hamvaktólis féÉlnek'. Akinek ez kell, egye. :)

milyen szép a Vértes, ó 2012.06.02. 01:37:08

@milyen szép a Vértes, ó:

"(...)és az új kormányerő(...)"
"dicsőítenek', tökéletes ürügy"

Garma 2012.06.02. 01:37:56

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Hatalmi érdekeltség volt, és mint olyat az uradalom részként tüntették fel. Mint a ház udvara, nekem legalábbis ez az érzésem.
Trianon amúgy is több volt puszta térképeknél, és csak részben etnikai kérdés. Legalább annyira katonai és gazdasági. Még ha minden esetben jogos követeléseket is elégítettek is volna ki akkor is durva lett volna az amit tettek, őket viszont csak a hadi törekvések megakadályozása és a Kis-Antant megerősítése motiválta. A "szomszédok" meg acsarkodva ugrottak az országra. Az osztrákok esetében meg csak az zavaró, hogy a mi szövetségesünkként ők is kaptak területet tőlünk. A horvátok pl. ez alól is kivételek voltak amennyire tudom.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.02. 02:16:41

@Garma: "akkor is durva lett volna az amit tettek"

Ilyen szemétkedő hangulatban voltak. Itt amúgy elég jól kijött a politikai is. Addig is el lehet menni, hogy azzal hülyítették az egyszerű francia szavazókat, hogy felszabadították a gonosz magyarok ezer éves elnyomása alól szegény kicsi szlovákokat. Az meg ment húzni az X-t. A politikusok mindig is tetű fajták voltak.

"Az osztrákok esetében meg csak az zavaró, hogy a mi szövetségesünkként ők is kaptak területet tőlünk."

Ez nem csak a büntetésről szólt. Voltak erők, eszmék melyek megpróbálták az etnikai problémákat is megoldani a térségbe (na ez nem jött össze), ennek az eredménye az osztrák, horvát határ. Egyes elméletek szerint Dél-Tirol kompenzációja.

El lett cseszve rendesen ez a béke.

Amúgy örüljünk, hogy nem a Vix-jegyzék lett a hivatalos. Amire amúgy a románok teljesen joggal számíthattak, hisz a feltétel az volt, hogy a háborúért cserébe a Tiszáig megkapnak mindent. A franciák velük is kicsesztek (egymásra találtak).

Bélabáttya (törölt) 2012.06.02. 02:53:45

Magyarok laknak többszáz kilométerre a magyar határtól. Még ma is...

töreki 2012.06.02. 06:27:40

Ez csak azoknak baj akik ki akarják irtani a Magyar népet! Végre kezd a nemzet egy része ébredezni a mély álomból és a valódi történelmünket megismerni, ez az ami kiveri a biztosítékot az országrablóknál! Nem megy olyan simán mint ahogy eltervezték!

Sztavrosz_ (törölt) 2012.06.02. 06:54:58

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Énis pont abban látom a problémát hogy egy csomó nemzetközi egyezménynek meg kell felelnünk. Méghogy autonómok vagyunk, egy frászt. Washingtonból mondják aztis hogy tiltott dolog az üzletszerű kéjelgés például. Az lenne a minimum hogy mi döntsük el mit szeretnénk, és ez a honfolgalás óta nincs így. István ránkerőltette az új vallást és kivégezte azt aki nem volt hajlandó.. az effajta önrendelkezést mélységesen megvetem. Ez nem az.

Sztavrosz_ (törölt) 2012.06.02. 07:02:37

A kapitalizmust illetően, együtt az ellene szóló érveivel, hogy az egész a csak a kapzsiságról és a kevesek mohóságáról szól. A szószólók arra mutatnak, hogy az Egyesült Államok és a nyugati civilizációk az elmélet bizonyítékai. Bár tényleg ott vannak a jómódúak - minthogy ilyenek mindig vannak, minden civilizációban -, emellett a nyomor még mindig tömegek felett uralkodik. Az Egyesült Államotok bármiben is más lenne, igazából? Mennyi polgár éhezik az utcákon, növekvő számban? Hány iskolás kisgyerek ücsörög mélyen ülő szemekkel, mert a hasuk görcsöl, kitartóan követelve a reggelit, amely már sohasem látszik megérkezni? Hány család próbálja penészes, bogarak lakta szállását felvidítani nem sok mással, mint egy-két letépett szál gyermekláncfűvel? A gyerekek a sárban játszanak, mert ez az egyedüli játékuk. Ez a kapitalizmus eredménye. Valójában ezek a statisztikák ezerszer rosszabbak lennének, ha a kapitalizmust teljes érvénnyel hagynák érvényesülni. A törvényeitek tartják féken.

mese1 2012.06.02. 07:38:15

Én nem értem az embereket. Kíváncsi lenék, hogy ha az itteniek születtek volna a határainkon túlra, mi esne jól nekik, egyes részeken még zárt tömbökben élnek a magyarok. Biztos nem esett jól nekik amikor sokan megtagadták őket a baloldal uszítására, vagy Mo. miniszterelnöke( mszp-s Medgyessy) dec. 1- én a román nagykövettel ünnepelt, de mit tudjuk mi, akiknek mindenük meg van...

Giskard07 (törölt) 2012.06.02. 07:46:55

Szerencse, hogy elhalt őseink már nem olvashatnak ilyen posztokat. A poszter nevében kérek elnézést minden határon túl rekedt magyar honfitársamtól.

gabesz7004 2012.06.02. 08:32:24

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Ja, végül is szembeszállhatott volna a szomszédokkal! Igaz hogy a kisantant csak 1921-ben jön létre, de ne legyenek kétségeink, ez a három haramiaország felosztotta volna egész Magyarországot. Mekkora esélye lett volna ellenük nyerni egy szétrabolt, kifosztott, politikailag megosztott, gyenge hadsereggel ellátott országnak?

Anselmo 2012.06.02. 09:16:14

Volt a pisztban egy kérdés: "Mi lenne, ha inkább a jövőt próbálnánk építeni?"
Erről két dolog jutott az eszembe: aki elfelejti a múltat, az kénytelen lesz megismételni. Vagyis a múlt a jövő építésének egyik legfontosabb alapja. A másik ami eszembe jutott, hogy érdekes módon a fenti kérdést még soha nem hallottam a holokauszttal összefüggésben.

Grabbe · http://www.hirstart.hu/ 2012.06.02. 09:18:58

Juhász Gyula - TRIANON

"Nem kell beszélni róla sohasem,
De mindig, mindig gondoljunk reá..."

Na már most, ha egy mai fiatalt megkérdezel a most érettségizettek táborából, bizony nem mind fogja tudni, mi is az a "Trianon", mi is történt ott, stb.

Sajnos ugyanígy vannak amúgy a többi fontos dátummal, hellyel is. Márpedig Trianon egy elég fontos mérföldkő volt hazánk történetében.

Tehát ugyan nem kell róla állandóan beszélni, ez igaz, de ha máshogy nem megy, hogy minden fiatal legalább ezzel az egy hellyel/dátummal és annak tartalmával tisztában legyen, addig nincs más választás, így kell erre emlékeztetni az embereket. Szerintem.

Más: a "három tenger"-téma. Íme a megoldás -->

mateinfo.hu/images/anjou/NLbirodalom.jpg

Nagy Lajos királyságai és az időszakosan hozzácsatolt területek, valamint a 3 tenger: Fekete- Adriai- Tirrén tenger; de akár lehetne a Földközit is mondani a Nápolyi Királyság miatt.

csőcsere 2012.06.02. 09:27:51

Egy ország nagysága a 21. században nem oszt és nem szoroz, lásd pl. Szingapúr. Kb. Pest megyényi területen megvalósították a világ egyik legversenyképesebb gazdaságát.
Svájc sem az ipara, nagysága, vagy ásványkincsei miatt gazdag, hanem mert az emberek dolgoztak és kivívták maguknak a valódi függetlenséget.
Itt vannak a példák, csak el kellene kezdeni felépíteni a jelenben a jövôt.
A poszt minden szavával egyetértek.

Bicepsz Elek77 2012.06.02. 09:38:33

@csőcsere: Azert ne legyunk naivak. Ma csak par orszag szuveren: az USA, Kina, Oroszorszag. Emellett tobbe-kevesbe: India, Brazilia, Pakisztan es Iran.
A tobbi ilyen-olyan modon kiszolgaltatott-tobbnyire az USA-nak vagy valamelyik nagyhatalom a hona ala nyul (Kuba, Chavez, Sziria).
Az USA kenyszeritette Svajcot, hogy adjak ki a bankok az amerikai allampolgarok neveit. Kenyszeritette Angliat, hogy adja ki nekik a sajat allampolgarait. Sorolhatnank mi hogy smint.

fourgee 2012.06.02. 09:39:40

Aki nácizik, fasisztázik, meg bőrfejűzik, annak ajánlom hogy érdemes jobban elmélyedni skinhead témában, mielőtt még ordítóbb marhaságokat írnának...

Pl. skinheadek a rasszizmus ellen:

en.wikipedia.org/wiki/Skinheads_Against_Racial_Prejudice

Vagy konkrétan a skinheadek:

en.wikipedia.org/wiki/Skinheads

Amúgy meg sem nácik, sem fasiszták nincsenek, már csak nagyon kevés öregember élközülük. Neonácik viszont vannak, csak a nácizók kb. egy szinten vannak velük agyilag is, meg műveltségre is, mindenféle fogalmat kevernek :)))

fourgee 2012.06.02. 09:42:02

@Spejbl: A fenti kommentem neked is szól :)

Bicepsz Elek77 2012.06.02. 09:44:03

@Sztavrosz_: Itt mar 500 eve uralkodik valaki: Isztambul, Becs, Parizs, Berlin, Moszkva 1990.-tol meg Washington nemzetkozi egyezmenyekkel. Meg persze kicsit Brusszel is. Magyarorszag rossz helyen van, Svajc, Norvegia, Szingapoure, Finnorszag meg jo.helyen.

gabesz7004 2012.06.02. 09:46:38

@Andriska07: Az a baj tudod, hogy a p(r)osztoló pont leszarja a magyarokat! :( Határon innen és túl egyaránt! Sajnos.

Kristl 2012.06.02. 10:28:23

@radikalisviccek:

Tehát Horthy révén visszajutottunk oda, amit írtam. Leszámítva azt, hogy én nem éltetném Horthyt mert kontraproduktív... és mellette már a puszta végeredménye depresszív.

//Mellékesen Horthy áruló, hisz elárulta a királyát akire felesküdött...//

radikalisviccek 2012.06.02. 10:29:31

@Putyilov gyári melós: az, hogy te nem volnál hajlandó feláldozni semmiért és senkiért a kisszobádat meg a vajaskenyeredet, kizárólag téged minősít, nem engem :) Csak és kizárólag a te gyökértelenségedet, elvtelenségedet és szaremberségedet mutatja.
Sokan vagyunk, akik hajlandóak lennének meghalni ezért a kis országért, sőt, ami sokkal nehezebb, élni és tenni is érte.
Benne foglalva még az olyan ostoba faszfejekért is, mint te, pusztán azon az alapon, hogy magyar vagy.

Kristl 2012.06.02. 10:32:55

@Sztavrosz_:

Szerinted a Han/kínai mennyi népet irtott ki míg megette azt a szép nagy placcot kedves álnaív or tudatlan barátom?

radikalisviccek 2012.06.02. 10:36:56

@Kristl:
Horthy megtette, ami tőle telt, sajnos a korszak, amiben élt, nem csak közepes, hanem zseniális vezetőt követelt volna magának.

Nem a különbségeket kéne keresni egymásban, hanem az alapot, amire építeni lehet, és aminek mentén összefogni lehetne. "Részünkről" egy befogadóbb nemzettudattal kimondani, hogy ti, attól még, hogy a múlt kérdéseiben kurvára ellentétes álláspontot képviseltek, még ugyanúgy magyarok vagytok, "részetekről" meg befejezni a "mifélénk" hülyének nézését azért, mert szeretnénk egy határ mögött egyesíteni minden magyart, és erről soha nem mondunk le.
De ez sajnos meghaladja a fórumozók 90%-ának a képességét.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.02. 10:37:55

@gabesz7004: Az érdekes, hogy Károlyi meg ugyan ezért hazaáruló. Mindegy, nálatok Horthy mindig is egy szentem ember marad.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.02. 10:41:29

@Kristl: A hatalommániások már csak ilyenek. Szeretik a saját gyereküket is feláldozni.

@csőcsere: Nem tudom a jobbikosok FIDESZ-esek hogy vannak vele, én nem a területi nagyságért küzdök, hanem magyarok igazságtalan, idegen kéz alá való átjátszásáért.
Ha meg példálózunk maradjunk Luxemburgnál, ma már ők a menők.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.02. 10:46:52

@Sztavrosz_: Ha te mondod meg másoktól elzárva, hogy mit akarsz, akkor létrehozol egyfajta elkülönülést.

@radikalisviccek:
"Horthy megtette, ami tőle telt, sajnos a korszak, amiben élt, nem csak közepes, hanem zseniális vezetőt követelt volna magának. "

A törökök "lenyúlták".

"mert szeretnénk egy határ mögött egyesíteni minden magyart, és erről soha nem mondunk le."

Nem tudom, szerintem nem kellene az USA-val szemben területi követelések felállítani. Pedig ott is 1,5 millió magyar él.

radikalisviccek 2012.06.02. 10:47:35

@fourgee: A SHARP-ok nem skinheadek, a többi stimmel :)
("Jobban tennéd most már, ha befognád a szád
Az eredeti skinhead nem hasonlít rád!
Mit akartok csicskák, tudatlan kis sharp-ok?
Nem vagytok ti skinheadek, csak kopasz fejű punkok!")

radikalisviccek 2012.06.02. 10:49:39

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Az, hogy direkt félreértelmezed, meg "nem érted", a te problémád, haver, nem az enyém :) Ilyen szinten felesleges diskurzust folytatni, ezek szerint a Kristl-lel folytatott beszélgetésben megemlített 90%-nyi hülye keménymagjába tartozol :)

gabesz7004 2012.06.02. 10:51:24

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: károlyi a szememben azért hazaáruló, mert hagyta hogy vesztesként kerüljünk ki egy -sportnyelven szólva- x-re álló háborúból. Hagyta hogy az idióta hadügyminisztere lefegyverezze a hadsereget, nem írta alá a padovai egyezményt, ami szavatolta volna a háború előtti határokat és hazaáruló mert hagyta hogy a zsidó-kommunista vörös patkányok átvegyék a hatalmat! Egy gyenge nímand, aki Tisza Istvánnal nem is említhető egy lapon.
Horthy sem volt szent, neki is voltak hibái, de hogy károlyival ellentétben az ország érdekeit nézte az bizonyos.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.02. 10:59:43

@gabesz7004: "Horthy sem volt szent, neki is voltak hibái, de hogy károlyival ellentétben az ország érdekeit nézte az bizonyos. "

A kis hatalma érdekelte, az országot nagy ívben leszarta.
Ja és aki elárulja a királyát az csak áruló lehet.

Ennél még Károlyi is jobb, az legalább nem önmagáért tette tönkre ezt azt az országot.

Hát a szuper intelligens meg fejlett fajtád nem mondana baromságokat, lehet nem értenék sokan félre.

radikalisviccek 2012.06.02. 11:00:13

@Grabbe: mennyivel faszább lenne az EU-nál a Nagy Lajos-féle cucc :)

Kallisztó 2012.06.02. 11:01:12

Nem az a legnagyobb baj, hogy magyarkodnak, hanem az, hogy még ezt is rosszul csinálják. A múlt olyan pontjait emelik ki és nagyítják fel, amelyek sehova sem vezetnek.
Ezer éve túlők vagyunk,...csak kimarad a fideszes legendáriumból, hogy a siker azzal kezdődött, hogy Szent István felvette a kereszténységet és elfogadta vele az európai értékrendet.

A fennmaradásunk letéteményese soha sem az volt, és soha nem is az lesz, hogy szembemegyünk a Európával.
De most hol állunk? A szomszédainkat lenézzük, a nyugatot gyűlöljük, a Kínai Népköztársaságot imádjuk, csak közben az felejtjük el, hogy a kék banán, a nagy fordítókorong melyik földrajzi régióban helyezkedik el. Valaki komolyan azt hiszi, hogy így sikeresek leehtünk?

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.02. 11:03:59

@radikalisviccek: Azért lehet megkérdezhetnéd a lengyeleket, horvátokat akarnak-e az alattvalóink lenni. Nem hinném.

radikalisviccek 2012.06.02. 11:06:18

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Olvasd újra: Az, hogy direkt félreértelmezed, meg "nem érted", a te problémád, haver, nem az enyém :) Ilyen szinten felesleges diskurzust folytatni, ezek szerint a Kristl-lel folytatott beszélgetésben megemlített 90%-nyi hülye keménymagjába tartozol :)

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.02. 11:06:41

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: @radikalisviccek:
Ez neked ment:

Hát a szuper intelligens meg fejlett fajtád nem mondana baromságokat, lehet nem értenék sokan félre.

Faszerkezet 2012.06.02. 11:07:12

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

Lássuk be. elég ritkán kérdeztek meg egy népet, hogy szeretne e alattvaló lenni.:)

gabesz7004 2012.06.02. 11:08:49

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Tényleg, mennyivel jobb lett volna visszaengedni IV. Károlyt! Talán egy hétig is álltuk volna a sarat a kisantant ellen?! Most meg írogathatnál hülyeségeket románul vagy szlovákul! Gratulálok, te vagy a szuper intelligens!

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.02. 11:11:06

@gabesz7004: "Tényleg, mennyivel jobb lett volna visszaengedni IV. Károlyt! Talán egy hétig is álltuk volna a sarat a kisantant ellen?!"

Milyen kényelmes. :)

Persze ő csak pont emiatt tarthatta meg a hatalmát.

"Gratulálok, te vagy a szuper intelligens! "
Nem neked ment.

radikalisviccek 2012.06.02. 11:11:53

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: szint alatti vagy. Azért szar, hogy olcsó lett a net, mert még te is kifejtheted a felesleges, megalapozatlan, ostoba véleményedet.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.02. 11:14:51

@munkasterror: Lássuk be nem sokáig működik egy olyan birodalom, ahol a hasonló erejű kisebbség uralkodik a többség felett.

@radikalisviccek: Ugye azért nem sírod el magad, mert valaki nem ért veled egyet? Sőt odáig megy, hogy azt meri mondani baromságokat beszélsz? Persze csak szuper intelligens fejlett módon, hisz te nem tartozol holmi alantas 90%-nyi tömegbe.

radikalisviccek 2012.06.02. 11:17:47

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: de, én rendszeresen sírok amiatt, hogy a hozzád hasonló, értéktelen idiótákat értéktelen idiótának tartom :)

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.02. 11:22:45

@radikalisviccek: Akkor búj be nyugodtan a sarokba, és sírd ki bánatod. De tudd végig, te a fejlett 10%-ba tartozol.

tobias2 2012.06.02. 11:27:53

@Sztavrosz_:

People believe the state is necessary and – generally – good. They never even question whether the institution is permanent.

My view is that the institution of the state itself is a bad thing. It's not a question of getting the right people into the government; the institution itself is hopelessly flawed and necessarily corrupts the people that compose it, as well as the people it rules. This statement invariably shocks people, who believe that government is both a necessary and permanent part of the cosmic firmament.

www.caseyresearch.com/cdd/end-nation-state

Faszerkezet 2012.06.02. 11:30:46

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

A lényeg azon volt, hogy megkérdezik őket, vagy sem.:)

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.06.02. 11:33:44

A demokrácia egy fos. Minden értelmi fogyatékos debil szavazhat. Látszik is az eredményeken.

radikalisviccek 2012.06.02. 11:34:05

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: az egy dolog, hogy az idióták közé tartozol, de sajnos még csak nem is a szórakoztató idióták közé.

Dr. Verőköltő 2012.06.02. 11:38:51

Értem én, mindet értek! A magyarok az istenek stb... De vajon azokat az embereket akik itt élnek és azt mondják ez a hazájuk megkérdezi valaki mit éreznek gondolnak? Legyen az cigány, román, szlovák, zsidó, német vagy bárki! Vagy az nem számít? Csak az, hogy Szlovákiába meg Romániába báncsák a magyarokat? Tudjátok mit megérdemeljük mert bunkók vagyunk! Passsz! Most jöhet az anyázás , köszönöm !!

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.02. 11:38:57

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: Észak-Korea tárt karokkal vár. Jó utat!

@radikalisviccek: Nem az volt a célom, hogy szórakoztassalak. Viszont a baromságaid engem szórakoztatnak. Köszönöm! :)

livengood 2012.06.02. 11:41:11

@Pángalaktikus-gégepukkasztó:
"...egymással kellene kiegyeznünk"
...amíg a múltat nem tisztázzuk, ennek lehetősége kizárt. Erre esély? Nem látom."

Leírtad a véleményed (amit most nem idéztem). Nem értek vele egyet, de vitatkozom vele. Pl. ez a múlt tisztázása! - ez most is folyik, ha nem is olyan gyorsan mint lehetne.

"...ki kellene egyeznünk a szomszédainkkal." 'Sztán hogy? ...szlovák liszttel és cukorral vannak tele az üzleteink... ...Szlovák kultúra? Hm, mármint azon túl ami magyar de szlováknak mondják."

Meg kellene tanulnunk magunkra kívülről nézni. Észrevennénk, hogy a mi államiságunk sem különb a többinél. A mi termékeink is sikeresek más népek "polcain". A hazaszeretetet nem kilóban, nem területben, nem idő hosszban mérik. Semmi kétségem a felől, hogy egy szlovák épp úgy szereti a hazáját, népét, családját mint egy magyar! Mindannyian elkezdtük valahol és bár nem egyszerre, de ettől még egyenlőek vagyunk. A jövőben ugyan úgy hibázhatunk mint ők, bár mekkora is a múltunk. Két út állt és áll minden nép előtt: vagy együttműködik a szomszédaival, vagy megpróbálja őket megsemmisíteni. Akár hogy is döntesz nem árt tisztelni sem a barátodat, sem az ellenfeledet.

"Az Osztrák-Magyar Monarchia megszűntével a mai napig űr tátong Európa hatalmi szerkezetében."
Szerintem ma már minden űrt betöltöttek az európai multik ami hatalommal kapcsolatos."

Nem egészen. A Balkánnal a mai napig kínlódnak és újra és újra lemondanak róla (most épp a görögökről). Épp most a Kárpát-medencét sem sikerül nekik vezérelgetni. Ha valami jó van a mai magyar politikában, talán épp ez az. Észre kéne venni! A magyar politikai kaszt részéről épp ebben a pillanatban óriási bölcsességre lenne szükség és nem csak a kormányon lévőktől, de az ellenzékben lévőktől is.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.02. 11:42:24

@verőköltő bodobács: Azért közel sem tartunk ott kisebbség gyűlöletben mint a szlovákok vagy románok, és ami van az is a cigányok/zsidók ellen irányul. Pártok által feltüzelt ellentétek. Jobbik*/FIDESZ/MSZP így szerez szavazatokat. De olyat még nem halottam, hogy rendőrök szervezetten félholtra verték volna bármelyik csoportot is.

A németekkel meg senkinek sincs baja.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.02. 11:47:34

@radikalisviccek: Mint mondtam, nem a te igényeid kielégítése a célom. Ha már a 10%-ba tartozol illene megtanulni szöveget értelmezni.

Faszerkezet 2012.06.02. 11:48:42

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

"A németekkel meg senkinek sincs baja. "

Hmmm. Érdekes megállapítás. Nem lehet, hogy épp azért nincs baj a sváb, horvát, stb kisebbséggel, mert úgy általában nincs baj velük? Kisebbségi mibenlétük megmarad abban, hogy esetleg egymás között a saját nyelvüket használják, évente egyszer a kis falujukban, saját népviseletben öltöznek stbstb. De az év többi napján hasznos tagjai próbálnak lenni a társadalomnak.

szerinted ez a cigányságról elmondható?

Faszerkezet 2012.06.02. 11:59:40

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

Na és máris elérkeztünk egy szintén roppant kényes kérdéshez, mégpedig, hogy ez a részük mennyi is kivetítve az összeshez képest. (Nem, nem kell számadatot mondani, valószínű senki nem tudná még csak jól megbecsülni sem) De élek a gyanúval, hogy a többségük nem az.

Namost ebből ismét előjön egy érdekes kérdés, hogy vajon társadalmi problémákat lehet e kezelni személyekre lebontva.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.02. 12:02:22

@munkasterror: Miért ne lehetne? Csak a rasszistáknál nem lehet, akik valami mentális probléma miatt szeretnek másokat baszogatni. Nekik javasolnám Szlovákiát és az ottan elvtársaikat.

téridő 2012.06.02. 12:02:59

Mondani kell minden adandó alkalommal, hogy OV és (tettes)társai a végrehajtó hatalmat (itt és most) 1értelműen a közpénzek magánosítására/elrablására/célzott szétosztogatására (beleértve a neo-munkásőrséget:= TEK-et is) és az emberek elbirkásítására használják.
A képlet ennyire egyszerű. Robbanás csak azért nem lesz, mert a "kuktafazék-szelep nyitva", s szabad kitántorogni, ahol önbecsülést sem kell föladni. Ennyi a lényegi különbség pl. 56-hoz képest.

Dr. Verőköltő 2012.06.02. 12:06:21

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: sajnálom, hogy ezt gondolod én meg tudom, hogy sajnos ez nem így van!

Faszerkezet 2012.06.02. 12:09:23

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

Értem. tehát ha egy kisebbségben a többség nem dolgozik, rabol, lébecol stbstb, és ezt a többségi társadalom szóvá teszi, az a saját mentális problémája.:D:D:D Nem utolsó sorban rasszista.:)

(Mellesleg nekem nincs bajom a szlovákokkal)

livengood 2012.06.02. 12:14:12

@radikalisviccek: "legalább a jövőkép amit felvázoltál, hasonlít az enyémhez, mégha a múlt megítélésében szöges ellentétben állnak is a nézeteink.
(Hitleren kívül senki nem volt hajlandó erről tárgyalni, a bécsi döntéseknél anglia és a franciák érdektelenségüknek adtak hangot).
Hát nosza, építkezzünk."

Tudod olyan ez mint amikor elszegényít a sors (földrengés, sáskajárás...) de nagyon, de nagyon akarsz egy új otthont, hát eladósodsz (pl. svájci frankban). Pedig jobban járnál, ha nem adnád el a jövőd, hanem robotolnál, robotolnál, lavórban mosakodnál. Szigorúan beosztanád amid maradt, amid épp van, és egyszer eljönni az a pillanat amikor "zsebből" megvennéd azt az otthont. A nyereség pedig nem ez lenne igazán, hanem az az önbecsülés amit eközben éreznél. Valójában ez materializálódna később.

Volt, és most is van lehetőségünk dönteni. Annak idején persze felejteni nem kellett volna, de "zagyvaságokat" beszélni sem kellett volna. Ezzel szemben a politika minden irányban csendben dolgozhatott volna, bölcsen kivárhattunk volna.

Az önbecsülés nem "süketelésse" keletkezik, hanem munkában születik.

Nosza, építkezzünk!

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.02. 12:15:46

@munkasterror: Na csak eljött a jobbikos pártszöveg.

Viszont ha máskor el akarod játszani a mártírt, akkor bűnözőkről beszéljél, és ne arról, hogy esetleg egy egész etnikumot korlátozni kell.

Faszerkezet 2012.06.02. 12:23:36

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

Peched van. Nem vagyok jobbikos, igazat megvallva nem is tudom milyen pártszövegeik vannak, nem követem figyelemmel a ténykedésüket. (Bár Nováknak ezen a mozis hülyéskedésén jót röhögtem) szavazni sem járok. Hidegen hagy ez a 4 évente leosztjuk a hatalmat marhaság.

De látom. Válasz nincs. Csak személyeskedés.:)
De azt is megláthatod, hogy te ugyanolyan "rasszista" vagy. Én sehol nem írtam olyat, hogy bárkit korlátozni kéne, stbstb. Te csak felállítottál egy képet rólam, és az alapján el és megítélsz.:)

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.02. 12:37:00

@munkasterror: "De látom. Válasz nincs."

Azt hittem egyértelmű, de látom nem.

NEM TÁMOGATOM A BŰNÖZŐKERT.

"De azt is megláthatod, hogy te ugyanolyan "rasszista" vagy."

Miért is, mert nem ítélek el senkit a születése miatt?

"Namost ebből ismét előjön egy érdekes kérdés, hogy vajon társadalmi problémákat lehet e kezelni személyekre lebontva. "

Ergo diszkrimináljunk-e vagy sem egy etnikai csoportot.

"Te csak felállítottál egy képet rólam, és az alapján el és megítélsz.:) "

Ha arról kezdtél volna el magyarázni, hogy bűnözőknek a börtönben a helye, hidd el nem kapod meg a rasszista jelzőt. Ellenben inkább a minden cigány bűnös irányba terelted a beszélgetést.

Faszerkezet 2012.06.02. 12:45:51

"Miért is, mert nem ítélek el senkit a születése miatt?"

Nem. Nem véletlenül volt a rasszista szó idézőjelbe.:)

"Ergo diszkrimináljunk-e vagy sem egy etnikai csoportot."

Igen. De ugye ez egy kérdés volt. Én ki nem jelentettem sem a támogatását, sem a ellenvtését. Te alapból kiindúltál abból, hogy én ezzel egyetértek, és megítéltél. Mondhatni megelőlegezted nekem a "bizalmat". Na ezért vagy ugyanolyan.:)

"Ha arról kezdtél volna el magyarázni, hogy bűnözőknek a börtönben a helye, hidd el nem kapod meg a rasszista jelzőt."

De mivel az egész cigány témát te hoztad elő (11:42-kor), így nem tehetem fel azt a kérdést, hogy mi legyen a bűnözőkkel. (Mivel a bűnözőkben nem csak cigányok vannak, ami tény)

"Ellenben inkább a minden cigány bűnös irányba terelted a beszélgetést."

Te ezt szeretted volna belelátni? És még te vádolsz másokat mentális problémával?

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.02. 12:58:20

@munkasterror: "Igen. De ugye ez egy kérdés volt. "

Nem véletlenül születnek az ilyen kérdések. Ha azt tetted volna fel, hogy bűnözőket rács mögé kell-e juttatni akkor megint nem lenne vita.

"De mivel az egész cigány témát te hoztad elő"
Nem én hoztam fel, reagáltam egy korábbi bejegyzésre ami a kisebbségeket érinti.

Te erre válaszolva jutottál el odáig, hogy diszkriminálni kell-e a cigányokat vagy sem.

Faszerkezet 2012.06.02. 13:05:01

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

"Nem véletlenül születnek az ilyen kérdések."

ez tipikus esete, hogy túl sokat képzelsz bizonyos dolgok mögé. Mikor érved elfogy, akkor váltottál személyeskedésbe, és skatulyázásba. (Pont ezért vagy te is "rasszista")

"Ha azt tetted volna fel, hogy bűnözőket rács mögé kell-e juttatni akkor megint nem lenne vita."

Ezt feljebb megválaszoltam. Ha nem érted, akkor nem baj.

"Te erre válaszolva jutottál el odáig, hogy diszkriminálni kell-e a cigányokat vagy sem. "

Nem. ezzel jutottam el odáig, hogy remek tükröt tartsak eléd, hogy pont ugyanolyan vagy, mint a mélységesen elítélt, és megvetett rasszistákok.:) Mellesleg nem én jutottam el, te juttattad el magadat oda.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.02. 13:18:14

@munkasterror: "Mikor érved elfogy, akkor váltottál személyeskedésbe, és skatulyázásba. "
Ezt hanyadjára is írod le? :)

"Nem. ezzel jutottam el odáig, hogy remek tükröt tartsak eléd, hogy pont ugyanolyan vagy, mint a mélységesen elítélt"
???
Előre tudtad, hogy rasszizmusról fogok beszél?

Továbbra is írom, ha nem kezdtél volna el rasszista szarságokat beszélni, meg pártszövegeket akkor nem kötök beléd.
Majd máskor beszélj bűnözőkről, és akkor nem lesz probléma. :D

Faszerkezet 2012.06.02. 13:23:22

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

"Előre tudtad, hogy rasszizmusról fogok beszél?"

Beza. Mivel egyikőtök sem jobb, csak szeretné magát annak beállítani.:)

"Továbbra is írom, ha nem kezdtél volna el rasszista szarságokat beszélni, meg pártszövegeket akkor nem kötök beléd."

Nem kezdtem el. Te szeretted volna ezt belelátni. Mivel ugye (Ismételten leírom) érved és válaszod nem volt, így sokkal könyebb volt átváltanod rasszistákosozásba.:)

"Majd máskor beszélj bűnözőkről, és akkor nem lesz probléma"

Ezt hanyadjára is írod le? :)

Mellesleg probléma most sincs.:) Én jókat mosolygok.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.02. 13:51:29

@munkasterror:

"Ezt hanyadjára is írod le? :)"

De én személyeskedő meg sulykoló vagyok. Vagy nem?

"Nem kezdtem el."

Nem persze-persze, csak véletlenül írtad le, hogy esetleg gettósítani kellene a cigányok.

radikalisviccek 2012.06.02. 14:24:49

@livengood: ha maradunk a hasonlatnál, akkoriban vagy a német márkás, vagy a rubeles hitel között választhattunk. Rá voltunk kényszerítve, ott volt az eklatáns ellenpélda a hitelfölnemvételre (Lengyelország; és mondj akár egyetlen jelet arra, ami arra utalt volna '39-'41 között, hogy a világ akkori legerősebb hadserege nem győz, és nem maradnak örökre a megszállása alatt a hódoltatott országok, akik nem a szövetségesei). A rubelesből már megvolt pár hónap rossz tapasztalat, a márkásból még nem. A történelmi döntéseket nem szabad a korukból kiragadva vizsgálni, hanem tekintettel kell lenni a korabeli lehetőségekre és körülményekre is.
Merem állítani, '43-ig a németek mellett állni egy kurva jó döntésnek tűnhetett, főleg, hogy a manapság elterjedt emberi jogi meg akármilyen gátlások nem fékezték semelyik (Churchilltől Sztálinig semelyik) vezetőt.

De azt gondolom, hogy egyáltalán nem baj, hogy ezt máshogy látjuk. A jövő víziója az, ami számít, és az összefogás. Én hajlamos vagyok elhinni a poszter által másodrendűnek titulált Wass Albert egyik könyvében leírtakat, hogy ha '56-ban kétmillió magyar férfi kiáll a hazájáért, zsákban dobáltuk volna át a szovjet hullákat a Tiszán. Ma már szerencsére "csak" építeni kell.

radikalisviccek 2012.06.02. 14:26:57

@munkasterror: Vladys tipikusan az a fajta fórumozó, aki direkt félreértelmez dolgokat, és hülyének tetteti magát. Kár neki magyarázni, pontosan tud mindent, csak ez a taktikája megmaradt az előző rendszerből.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.02. 14:33:01

@radikalisviccek: Hát én nem tartozom az ultra intelligens felső 10%-ba. Lehet ezért van. :D

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.06.02. 14:47:26

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

Így van, azután, hogy Könyves Kálmánt 1102-ben horvát királlyá koronázták Tengerfehérváron (ma is utca van róla elnevezve az egykori koronázódombon), formálisan is perszonálunió jött létre azzal, hogy az utódai magyar királlyá koronázásakor azok egyben horvát királyok is lettek.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.06.02. 14:53:22

@gabesz7004:

Mert Horthynak a trianoni békediktátumot kellett aláíratnia Benárd Ágostonnal és Drasche-Lázár Alfréddal.
Én még mindig arról beszélek, hogy Trianon nem 1918-ban vagy 1919-ben dőlt el, és ebben a két évben már főként nem is rajtunk múlt.

Faszerkezet 2012.06.02. 15:01:19

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

"Nem persze-persze, csak véletlenül írtad le, hogy esetleg gettósítani kellene a cigányok. "

Ilyet hol is írtam????

Nem arra vagyok kiváncsi, hogy jó "rasszistához" méltóan belelátod az írásomba és saját általánosításodat elővéve hova képzeled.

Hanem arra, hogy én hol és mikor írtam olyat, hogy gettósítani kellene a cigányokat.:) (Sajnos ugye olyat nem találsz, de sebaj, majd jól belelátod, és megmagyarázod.)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.06.02. 15:31:42

@miketbeszéltek:

Hagyjuk az ideológiát, csak a ténybeli tévedéseidre térek ki:

Apponyi gyakorlatilag bármit is mondott volna, lényegtelen, mert nem azért hívták oda, hogy bárkit is meggyőzzön.

A döntéshozók éppen azért büntették meg aránytalanul a németeket, hogy ne kelljen a terjeszkedésüktől tartani - ebben sem lett igazuk -, az akkor még nem Szovjetunió, hanem szovjet Oroszország nevű konglomerátum meg éppen 20 évre ki is vonta magát a forgalomból, éppen ezért ítélték úgy, hogy a terjeszkedésük megállítására már fölösleges fenntartani a monarchiát.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.06.02. 15:45:11

@Sztavrosz_:

Nem avatkoznék bele ebbe a fölösleges szócséplésbe, ha lehet, pusztán szeretném megjegyezni, hogy a kaukázusi rassz anglicizmus. Magyarul egészen egyszerűen europid rasszt mondunk.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.06.02. 15:54:24

@Sztavrosz_:

LOL.:) Nyilván tök ugyanaz a szintű kultúra jellemző Amazónia őslakosságára, a 15. század elején Amerikába és Ausztráliába is eljutó kínaiakra meg mondjuk az ipari forradalom Angliájára.:) Az ókori társadalmak korában sem volt már semmi kiegyenlítve.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.02. 15:59:43

@Mj: A világ legnagyobb népirtóiról? Nem nagyon.

Amúgy, hogy jön ide?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.06.02. 16:00:49

@prof. dr. Dörmögő_Dömötör:

"Nem csak a "három tenger mosta" a legenda, de az is, hogy Lengyelország Magyarország része lett volna."

Ezt szerintem senki sem állította.

"Lengyelország önálló királyság volt Nagy Lajos idejében is. Mellesleg nem tudom, hogy Lajos mivel érdemelte ki a Nagy jelzőt, mert azonkivül, hogy elherdálta az apjától rámaradt degesz kincstárat, mást nagyon nem tett."

Ez konkrétan meg nem igaz. Nagy Lajos birodalma akkora bevételekkel rendelkezett, hogy még az sem számított herdálásnak, hogy az öccséhez 14 társzekérnyi aranyat küldött.

"Olyakor azt hiszem, hogy méltatlanul elfeledjük Károly Róbertet, aki pénzügyi zseni volt és erőssé tette Magyarországot."

És akit mellesleg I. Károlynak hívunk, merthogy ő is annak hívta magát.

Callidus 2012.06.02. 16:01:04

A kommentfolyamot atfutva nekem egy (konnyen lehet hogy hibas) de hiszem hogy valoszinu konkluziot sikerult levonnom.

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: nem beszel idegen nyelvet, igy az informacioit magyarul eri el.

Sztavrosz: Ahogy nezem foleg angol nyelven olvas.

Az elkepzeleseitek kozott kulonbseg kb 70 ev.

Hogy alatamasszam amit mondok szeretnek egy tudomanyos illusztracioval ramutatni egy olyan anomaliara az elkepzeleseidben amit tudomanyos adatokkal is ala tudok tamasztani igy nem kell (felesleges)ideologiai vitaba keverednunk.
Abban bizom ha ezt meglatod akkor elgondolkozol azon hogy a tobbi elkepzelesed valosagtartalmanak is utannannezz. Angolul is.

A tema, hogy a bolygon mennyi viz is van.
www.trueactivist.com/how-much-water-is-there-on-in-and-above-the-earth/

Nezd meg a kepet, es nezd meg a kulonbseget az elkepzelesed a valosag kozott.

Kb ilyen a kulonbseg a tobbi elkepzelesed es a valosag kozott is.

Ne sertodj meg, nem vagy buta, se hulye... csak olyan forrasokbol dolgozol amik a 60-as evekben voltak teoriak.. vagy meginkabb azelott.

Ertem en hogy a varos szamodra a tarsadalom, de hidd el, ez csak azert van mert nem mozdulsz ki belole.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.06.02. 16:02:49

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

Úgy, hogy állítólag az europid rasszból kerültek volna ki a legnagyobb népirtók, amit te nem cáfoltál.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.02. 16:10:00

@Callidus: Ismerem a képet. Ez a mennyiség meg bőven képes fedezni az emberi szükségleteket.

Te meg tipikus esete vagy a másként gondolkodik mint én, tehát visszamaradott.

Lehet számotokra a decentralizálás visszamaradott, elavult nézet, számomra követendő. Azért mert nem mindenki baloldali, még ugyan úgy tud működni a világ.

Több felé éltem már ebben az országban, sok városban/faluban. Ettől függetlenül én a várost tekintem alapnak, hisz ott él a környeztem, ott élek én is.

Persze ez számotokra mind elavult,felesleges dolog.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.06.02. 16:11:49

@Sztavrosz_:

"István ránkerőltette az új vallást és kivégezte azt aki nem volt hajlandó.."

Jé, akkor hogy lehet, hogy 1061-ben is volt pogánylázadás? Mellesleg tudtad, hogy Koppány is keresztény volt?

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.02. 16:12:09

@Mj: Azt hiszem a többi rassz sem jobb mint a miénk elég cáfolat. Nem tudom ezzel mi bajod. Legyek rasszista, és ordibáljam, hogy a sárgák, négerek, cigányok mind tőlünk alsóbb rendű faj?

Callidus 2012.06.02. 16:13:16

A blogpost teljesen korrekt, a vilagon egyre tobben veszik eszre hogy ez egy bolygo egy faj, es a legtobb meg a torzsi berendezkedesbol hozott "termeszet rendje" mar reges regen nem alkalmazhato a mai globalis tarsadalomra. Egyszeruen elavultak. Nem elszort kis falvakban lakunk mar 100 km ernyire egymastol. Hanem osszer a vallunk. Ezt csak azert nem veszed eszre mert 30 evente valtozo kamu, kitalalt hatarokkal probalnak elkeriteni a masiktol.
Azoknak szukseges a nacionalizmussal elszigetelni magukat, akik amugy nem kepesek valodi sikereket felmutatni a globalis porondon, de dolyfosek es ostobak annyira hogy ne is akarjanak tanulni masoktol.

Gondolom mindenki tudja hogy a kinaiak tobb mint 4x olyan hosszu multra tekinthetnek vissza mint a magyarok. Megsem latok egyetlen "kina a kivalasztott nep" molinot se sehol. Helyette sokmindent megtanultak (mindenkitol)es most alkalmazzak.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.06.02. 16:16:39

@Grabbe:

Már a magyar-lengyel határ eltüntetése is ferdítés. Egyébként szeretettel ajánlom a "három tengerezőknek" Hahner Péter két könyvét a történelmi tévhitekről.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.02. 16:20:14

@Callidus: Tehát aki nem úgy gondolkodik mint te/ti azok visszamaradott, megkeseredett emberek?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.06.02. 16:20:24

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

Horthyt épp azért sikerült lemondatni, mert elrabolták az egyetlen életben maradt fiát, tehát pont a gyerekét nem volt hajlandó feláldozni.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.06.02. 16:25:22

@gabesz7004:

Bárki állt volna 1918 őszétől az ország élén, kisebb, jól védhető területeket leszámítva végrehajtják a monarchia feldarabolását.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.02. 16:30:44

@Mj: A másikat meg meghalt. Ebbe most bele lehet menni, attól még továbbra is egy hatalom mániás seggfej marad. Tetszik-tetszik nem tetszik-nem tetszik.

Callidus 2012.06.02. 16:33:49

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Nem. Semmikeppen sem.
Egyszeruen mas forrasokbol kapott informaciok alapjan alakitjak ki az allaspontjukat.

Ilyenre extrem peldakent Eszak Koreat hoznam fel.

Ott elve, biztos lennek benne hogy Kim Dzsong Il nek koszonhetem az eletem. Es ennek ellenkezojerol te sem tudnal meggyozni.

Kiveve talan ha elvinnel es a sajat szememmel latnam hogy mennek mashol a dolgok.

Ugy sejtem hogy egy indiai vagy afrikai korut utan te sem gondolnad hogy "nagyon messze" van a tarsadalmunk teljes ujragondolasanak ideje. Ha szeretnenk hogy a bolygo lakhato maradjon 30 ev mulva is, mindenkeppen szukseg lesz ezeknek a regi "en hazam en varam en torzsem" elkepzeleseknek a muzeumba rakasara.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.06.02. 16:35:49

@radikalisviccek:

"a '56-ban kétmillió magyar férfi kiáll a hazájáért, zsákban dobáltuk volna át a szovjet hullákat a Tiszán."

Ezzel speciel nem értek egyet. A szovjetek bármennyi katonát ideküldtek volna rendet csinálni - 1849-ben is ezt tették az oroszok -, sosem számított náluk az emberélet.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.06.02. 16:40:08

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

Tetszik, nem tetszik, a tényállításaid könnyedén cáfolhatók.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.02. 16:41:55

@Callidus: Az, hogy hat az emberre a társadalom nem újdonság, ezt már páran kijelentették előtted is.

Az meg, hogy mit tartok követendőnek az én dolgom.

A társadalomban vannak problémák, bolygó szinten. Ez igaz. Viszont amit a legtöbben, vagyis a "fejlettek" követelnek elítélendő minden téren. És már próbáltuk is, és ebbe haltak bele a legtöbben.

Nekem a város a társadalmi alap, ami nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy a közös érdek miatt megfogalmazzunk egy, akár globális célt. Ennek ellenére elítélem a mai centralizációs folyamatokat.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.02. 16:44:18

@Mj: Mindkettőre:
Hát legyen.

Nálam nincs különbség néger, fehér, sárga stb. között. Ha tetszik neked ha nem. Horthyra meg áruló hatalommániás emberként gondolok. Felőlem gondold másként engem nem érdekel, te dolgod. Attól én még ezek leírom. :D

Callidus 2012.06.02. 16:46:24

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Amit te centralizalasnak tartasz, azt masok egyesulesnek, a mesterseges, emberek kozti hatarok regen vart lerombolasanak latnak.
A vasfuggonyoknek vege.

Ez nem jelenti azt hogy nem lehetsz buszke a kozvetlen kornyezeted kulturalis szokasaira, nyelvere, tortenelmere.

Csak kezd el az egesz reszekent erezni magad, es maris megerted miert nem egeszseges ez a tipusu, mindig masok ellen magat meghatarozo nacionalizmus.

Callidus 2012.06.02. 16:50:55

A tortenelembol tanulni kell es lehet, de fejlodni kell, figyelembe veve a mai allapotokat a mai kihivasokat.

Ezekre ez az evszazados gondolkozas nem nyujt megoldast.

2012 van, es 2013 fele tartunk. Arra erdemes nezni amerre mesz.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.02. 16:51:59

@Callidus: A különbség ott van, hogy te lenézel másokat, mert nem a te általad vallott világ nézetet vallja. Én szeretem, ha van magántulajdon, másoktól elzárható területem. Én részének érzem magam az egésznek, de ragaszkodok a különbséghez, az egyediséghez, a másoktól való eltéréshez. Ezáltal támogatom az önrendelkezést, és a közvetlen környezethez való ragaszkodást aminek döntése határozza meg a mindennapi életem.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.02. 16:54:11

@Callidus: Azért mert valami régi, "múltbéli", még nem elavult. Nem kell állandóan feltalálni a spanyol viaszt. Ha valami a múltban, akár több ezer évvel ezelőtt működött, arról érdemes elgondolkodni, hogyan hozhatnánk vissza.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.06.02. 16:56:36

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

Emiatt a "vitakultúra" miatt gondoltam már a legelején azt, hogy inkább hagylak főni titeket a saját levetekben.

Callidus 2012.06.02. 16:58:17

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
Attol tartok felreertesz. Dehogy nezlek le. Az Eszak Koreaiakat sem nezem le.
Miert tennem?
Mind azokat az informaciokat dolgozzuk fel amikhez hozzajutunk.
Te azert szereted a "magantulajdon" meg "masoktol elzarhato teruleted"-et mert felsz az elvesztesetol, es eleve ilyen kozegben nottel fel ahol ezek voltak az ertekek. Sok ilyen hely van.
A "kulonbseged" es "egyediseged" et sem akarja elvenni senki. Inkabb olyan jatszoterre lenne szukseged ahol tenyleg az lehetsz aki akarsz, es akkor lehetsz igazan egyedi is ha nem vagy egy kordinatara/ egy kulturalis kozegre kotve. Hiszen kibovited a hataraidat.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.06.02. 17:01:44

@Callidus:

"2012 van, es 2013 fele tartunk."

Csak ezzel kapcsolatban szólok hozzá, aztán már megyek is innen. Az emberi alaptermészet, ezzel együtt is az önzés és a kegyetlenség állandó, függetlenül attól, hogy hányat írunk.

Callidus 2012.06.02. 17:04:36

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Ami csak a multban mukodott annak oka volt hogy eltunt.
Valtoztak a korulmenyek.
Minden szinten.

Tudom hogy engem nem tisztelsz (miert is tenned?) , igy megprobalkozom Einsteinnel.

“You cannot solve a problem from the same consciousness that created it. You must learn to see the world anew.”

"Nationalism is an infantile disease. It is the measles of mankind."

Callidus 2012.06.02. 17:06:42

@Mj: Ha ez igy lenne akkor a mai napig barlangokban laknank es a nemi eroszaktol kezdve az emberaldozatokig minden jelen lenne a kozvetlen kornyezetedben.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.02. 17:08:07

@Callidus: A különbözőségek miatt nem tudod megoldani, hogy egy helyről irányítsd a világot. A leghasznosabb ha a közvetlen környezetre hagyod a dolgot.

"Te azert szereted a "magantulajdon" meg "masoktol elzarhato teruleted"-et mert felsz az elvesztesetol,"
Ez elég leegyszerűsítése a dolognak. Mind annyian másért tesszük amit teszünk. A kollektivista világnézet ezzel nem ért egyet. Minél erősebb annál inkább megszűnik az egyed létezni, és annál jobban előtérbe kerül a társadalom. Aki ma az egész világot egy rendszerbe akarja tömöríteni annak egy nagyon erős kollektivista irányvonalt kell követni, hogy a földért és annak társadalmáért a lehető legjobban megszüntessük az egyént, és elültessük a gondolatot, hogy minden egy hatalmas közösség tagja vagyunk.
Másfelől ha támogatod az egyéni döntést, az akart szabadságot, akkor elfogadod, hogy mások nem akarnak úgy élni mint te, és lehetséges, hogy határokat emelnek maguk köré.

"es eleve ilyen kozegben nottel fel ahol ezek voltak az ertekek."

Azt hiszem, hogy Magyarországról és annak társadalmáról nehezen mondható el, hogy individualista lenne.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.02. 17:11:32

@Callidus: Tehát akkor a demokráciát elítéled?

Régi, egyszer már eltűnt.

Elég sok mindenről elmondható ugyan ez.

Azért mert valami régi, nem egyenlő az elavulttal.

A reneszánsz magának a múltnak az újjáélesztése volt, szintén nem tartom hibásnak.

Callidus 2012.06.02. 17:13:00

Az pedig hogy az ember nem feltetelnul onzo azt a fejlett orszagok welfare rendszerenek feltalalasa latszik megcafolni.

Minden amit gondolunk, amit kerdezunk amit teszunk csak abbol az informaciohalmazbol tud felepulni amit szerencsenk volt megtapasztalni, elolvasni, latni... etc...
Ez pedig sajnos konnyen limitalt lehet, koszonhetoen a nyelveknek, kormanyoknak, foldrajzi tavolsagoknak..
Ezt a jatekot valtoztatta meg az internet es az hogy (majdnem)szabadon utazhatsz.

Callidus 2012.06.02. 17:17:07

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Miert akarsz a szamba mondatokat adni? Attol ha a fejedben engem hiteltelenne teszel, meg nem valtozik a valosagtartalma annak amit irtam. Ne engem tamadj, hanem azt amit mondtam.

En a bejegyszesben szereplo rossz iranyu nacionalizmusrol beszelek. Es arrol miert, es hogyan lehetseges hogy europa kozepen az EU reszekent ebbe az iranyba probaljak a magyar tarsadalmat forditani. Ez hatraarc szerintem.

Callidus 2012.06.02. 17:23:04

Szerinted egyuttmukodni a szomszed orszagokkal ahelyett hogy ilyen olcso populista trukkokkel etetik a "nemzeti erzelmeket", mennyivel lenne hasznosabb?

Foleg azt a tenyt sem figyelmen kivul hagyva hogy azok az elmult 10 evben 20 ev lemaradasukat hoztak be a "legvidamabb barakk"hoz kepest, mitobb legtobben be is eloztek eletszinvonalban, es tarsadalmi fejlettsegben is.
Az eszebe jutott e barkinek hogy a hataron tuli magyarok barmikor bekoltozhetnek az orszagba megsem volt tomeges bevandorlas. Tehat mit is csinalna ugyanez a vezetes a "visszacsatolt" teruletekkel, ha meg ezt a fele akkora folddarabot sem kepes sikeresen uzemeltetni...

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.02. 17:24:02

@Callidus: Ezt nem tudom miért a te személyed támadásnak érzed. Te írtad, hogy ami eltűnt az hibás. A demokrácia pont ilyen.

Az EU meg jelenleg haldoklik. Nem képes elviselni ezt a centralizációs, kollektivista folyamatot. Hibás az az irány amerre elvitték, ha nem találunk ki valamit össze fog omlani. És amit képvisel jelenleg azért nem is nagy kár.

radikalisviccek 2012.06.02. 17:28:50

@Mj: nem tudhatjuk, hogy reagált volna a nyugat egy ilyen elhúzódó konfliktusra, vagy megérkezett-e volna Franco 200 ezer önkéntese, vagy bármi. elég sok lehetőség rejlett a helyzetben.

Callidus 2012.06.02. 17:29:55

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Az EU nem a centralizacios folyamatba roppan bele, hanem epp a hatalmas kulonbsegekbe. Hogy az osszes ujonnan csatlakozo orszag olyan mint a fekete lyuk. Mindegy mennyi penzt ontesz bele,a fejleszteseket a korrupcio igyis-ugyis szetlopja. Igy a felzarkozas keptelenseg, es tovabb aramlanak az emberek a megnyitott hatarok fele.
Nagyon szomorunak tartom hogy az az ertekkozosseg amire olyan buszkek voltunk 2004 ben, azt sikerult teljesen demonizalni az elmult nehanyban.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.02. 17:30:34

@Callidus: "Szerinted egyuttmukodni"

Én már fentebb mi a véleményem az osztrákokról, szlovénekről, horvátokról. Velük lehet kialakítani a kapcsolatokat nyugodtan.

A románokkal, ukránokkal, szerbekkel meg majd azután, ha visszaadták a magyarlakta területeket.

A szlovákok, csehek megint más kérdés. Ott a minimum, hogy Szlovákia visszaadja a magyar területeket. Ezenkívül mind a ketten azonnali hatállyal megszüntetik a Benes-dekrétumokat. Amíg ez nem történik meg addig semmiféle szövetséget, együttműködést sem támogatok ezzel a két országgal.

"Tehat mit is csinalna ugyanez a vezetes"

Nem aktuálpolitikai szempontból nézem ezt a dolgot. Tehát egyik jelenlegi párt sem érdekel.

Callidus 2012.06.02. 17:33:20

Csak egy kerdes.. Ugye senki sem gondolja komolyan hogy a bolygon 200 ev mulva is ilyen orszagosdizas lesz nagy 4 meteres keritesekkel vegig a hatarokon?
:)))

Az egyuttmukodes az egyetlen ut. Globalisan.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.02. 17:33:50

@Callidus: Ha megtehetnék az országok, hogy elzárják a munkaerő piacukat jóval kevesebb lenne a probléma. MA az egyedüli katasztrófát a nyelvi különbségek miatt kerüljük el, de ez lassan meg fog szűnni.

"Nagyon szomorunak tartom hogy az az ertekkozosseg amire olyan buszkek voltunk 2004 ben, azt sikerult teljesen demonizalni az elmult nehanyban. "

Talán ha nem ebbe az irányba ment volna el a közösség, hanem egy értelmes irányba akkor nem lenne probléma.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.02. 17:36:30

@Callidus: Attól függ mit értünk globális együtt működésnek. Ha klímavédelemről van szó támogatom. UFO/kolónia elleni védelemről, támogatom. Napi életbe való beleszólásnál elutasítom.

Az, meg hogy milyen lesz a világ 200 év múlva teljesen lényegtelen kérdés. A jelenünket oldjuk meg, ne a jövőnket.

Callidus 2012.06.02. 17:36:57

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Kerdezd mar meg legyszives a a magyarokat a szlovak teruleteken hogy melyik orszaghoz szeretnenek tartozni.

Meg fogsz lepodni.

Egyetlen orszag sem kezdi nagykent. Mindegyik rabol gyilkol noket eroszakol es elfoglal. Csak mondom.. Reality check.
Az ugye megvan hogy egy full szlav terulet kozepen mi csak ugy "felbukkantunk" :) Ez nem indit el nehany gondolatot?

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.02. 17:40:03

@Callidus: A full szláv terület közepén full nem szláv avarok voltak.

A szlávok is idevándoroltak.

"Kerdezd mar meg legyszives a a magyarokat a szlovak teruleteken hogy melyik orszaghoz szeretnenek tartozni. "

És ha igent mondanak visszajöhetnek? Szlovákia hagyni fogja, hogy kiírjunk egy ilyen népszavazást?

Callidus 2012.06.02. 17:44:49

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: :) Megtehetik az orszagok. Sokan meg is tettek.
Masok pedig nyitva hagyjak azt.

A lenyeg hogy legyen munkaeropiac.

Ha nincs, akkor zarhatom is nyithatom is valtozas nem lesz. Na ilyenkor kell a "zaras" mellett ervelni.

Magyarazd el nekem mi abban a jo ha limitalod a valaszthato munkaerodet es az ezzel megszerezheto ismereteket, tapasztalatokat, tudast, egy pici foldrajzilag behatarolhato helyen elo nehany millio emberre. Latod epp ezt nem erted.
A vilag tobbi resze nem elsosorban fenyegetes szamodra, hanem sokkal inkabb lehetoseg. Tanulni. Imsreteket es arukat cserelni.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.02. 17:48:40

@Callidus: "Magyarazd el nekem mi abban a jo ha limitalod a valaszthato munkaerodet "

Esetleg egy hatalmas munkanélküliséggel rendelkező országnak lehet nem ideális a sok bevándorló.

"Latod epp ezt nem erted.
A vilag tobbi resze nem elsosorban fenyegetes szamodra, hanem sokkal inkabb lehetoseg. Tanulni. Imsreteket es arukat cserelni. "

Magyarázd már el nekem, hogy mikor mondtam ilyet.

Callidus 2012.06.02. 18:02:49

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Egy orszagba ahol "hatalmas a munkanelkuliseg" ott nem a bevandorlas az elsodleges problema, szerintem ertheto okokbol. Bevandorlasi celorszagok Europaban nem a munkanelkulseg miatt celorszagok, gondolom ebben megegyezhetunk. Itt nem menekultekre gondolok, mert azoknak nincs sok valasztasa.
Magyarorszag sem bevandorlasi celpont, aki oda megy az nagyreszt az unioba valo jutashoz hasznalja dobbantonak.

Ha mindent korbe akarsz keriteni, es bezarni az ezt sugallja.

Callidus 2012.06.02. 18:06:01

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Termeszetesen itt is van szelsojobb aki ugyanezt a retorikat fujja, es a bevandorlast okolja mindenert, de a tarsadalom negyresze kineveti ezeket.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.02. 18:09:36

@Callidus: Az, hogy valamit körbe akarok keríteni még nem jelenti, hogy be is akarom zárni. Pusztán elővigyázatosság.

Nem vagyok idegen ellenes.

Callidus 2012.06.02. 18:22:00

Csak olyan dolgokert utalod az ukranokat meg a szlovakokat amikhez ma se nekik se neked nincs kozod.

Amihez mindketotoknek koze lenne az az hogy mi legyen holnap.

Kezdjetek el tervezni egyutt, mert az nem terv hogy lekeritem magam.

Sok szerencset.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.06.02. 18:46:44

@Callidus: Nem utálom a szlovákokat sem az ukránokat. Az megint más kérdés. hogy jogtalanul elfoglalt terület visszakérek, ahol elnyomják a magyarokat. A szlovák államot meg nem tartom addig tárgyalóképes félnek amíg a Benes-dekrétumok érvényben vannak.

Az meg, hogy nemzetállamban gondolkodok, nem egyenlő azzal, hogy Észak-Koreai szintű bezárkózást akarok.

gabesz7004 2012.06.02. 20:26:35

@Mj: Ez nem is volt kérdés. De az arányok mások lettek volna egy erős 1918-1919 es Állam esetén.

jet set 2012.06.02. 20:40:39

@prof. dr. Dörmögő_Dömötör: Melyik művéről beszélsz? Természetesen csak olyat szabad megemlíteni, amit olvastál. Vagy csak szidod ismeretlenül?

gabesz7004 2012.06.02. 21:08:05

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Oké, béke! Nem is értettem hogy miért nekem szólsz be, mikor szinte mindenben azt vallom amit te, különösen a jelenlegi helyzet tekintetében

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.06.03. 19:18:04

@radikalisviccek:

A Nyugat azért nem segített volna, mert nem akartak újabb világháborút, plusz akkor már az oroszoknak is volt atomjuk, így kb. minden lépésüket patikamérlegen mérték ki.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.06.03. 19:20:48

@Callidus:

Csak a körítés és a technika változott, például éppen az emberi alaptermészetünk miatt kifinomultabban védjük meg magunkat a civilizáltabb helyeken. Ezzel együtt vannak olyan területek a nyugati kultúrákban is, ahova nem odatartozó nő nem akarja betenni a lábát.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.06.03. 19:25:44

@Callidus:

Az is önzőség, hogy jót akarok a bolygón élő összes embernek azért, hogy nekem és a közösségeimnek hosszú távon jó legyen.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.06.03. 19:28:05

@Callidus:

A magyar népességfogyás kétszer olyan gyors lenne, ha nem jönnének át határontúli magyarok. Na, ez a gond.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.06.03. 19:30:04

@Callidus:

Senki sem képes megjósolni, hogy mi lesz 200 év múlva. Pláne, hogy hamis a lineáris fejlődésbe vetett hit.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.06.03. 19:32:12

@Callidus:

"Az ugye megvan hogy egy full szlav terulet kozepen mi csak ugy "felbukkantunk" :)"

A Kárpát-medence soha nem volt egységesen szláv terület, ráadásul a "Nagymorva-birodalom" valahol a mai Szerbia területén feküdt, ugye tudod?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.06.03. 19:51:01

@Callidus:

A magyar társadalom 40%-a eléggé bevándorló- és idegenellenes:

hvg.hu/itthon/20120516_tarki_idegenellenesseg

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2012.06.03. 19:52:27

@jet set: Már nem találom, hogy melyik írásomra reagáltál. Végül teljesen mindegy, mert mind Nyírő, mind Wass irodalmi szemét, úgyhogy erről ennyit. Más természetesen értékelheti másként. A baj ott kezdődik, amikor tehetségtelen irókat a politika sztárolni kezdi. A magánkönyvtáram több ezer kötetre rúg. Megtalálható benne Wass és Nyírő is.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.06.03. 19:57:11

@gabesz7004:

Egy-egy falu vagy város esetén maximum. Mi nem voltunk olyan szerencsés helyzetben, mint a törökök. Akik ugyebár éppen az I. világháború idején irtogatták ki az örményeket és a szíreket, periférikus helyzetűek voltak, és kősivatagból is könnyebb volt védekezniük egy jó vezetővel, mint nekünk mondjuk a nemzetiségeink által lakott hegyekben.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.06.03. 20:01:54

@prof. dr. Dörmögő_Dömötör:

Tök jó, benyelte a kommentemet a blogmotor.:-/
Szóval legalább írnád helyesen Nyirő József nevét...

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2012.06.03. 20:02:12

@Mj: A "senki nem állította" nem ül. Olyan idiótán fogalmaznak a kommentelők, hogy éppenséggel az az értelme, ami ellen szóltam.

Nagy Lajos igenis elherdálta az apja örökségét, s ha társzekerek helyett csak zacskóval küld aranyat az öccsének, az is herdálás lett volna. Mit sem értett a gazdasághoz és a politikához.

Károly Róbert néven ismert I. Károly, s fennmaradt pár gúnyneve is. Mit kell ezen vitatni?

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2012.06.03. 20:05:03

@Mj: Majd igyekszem. Éppen látom, hogy az egyik 1935-ös kiadású művén Nyirő formában van szedve és még a pont sincs az i betűn. :)

gabesz7004 2012.06.03. 20:07:06

@Mj: Nem is a Ferencz József csúcsra, vagy a Fogarasi havasokra gondoltam -bár mennyivel jobb lenne "itthon" csúszkálni- inkább a Csallóközre, a Szerémségre és Székelyföldre. Nagyjából erre:

keptar.oszk.hu/009100/009160/kingdom_of_hungary_1944_44_varmegye_nagykep.jpg

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.06.03. 20:24:37

@prof. dr. Dörmögő_Dömötör:

Különböző mondatok értelmén nem szeretnék lovagolni, ha lehet, ezt meghagyom a többieknek.

Magyarországnak Nagy Lajos korában akkora gazdasági potenciálja volt, hogy ha kétszer ennyi társzekeret küld, akkor is van még elég forrás úgy 150 évre. Egyszerűen ez a diplomáciai körítés nem osztott, nem szorzott. Nem tudom, hogy mely lépései tükrében tartod őt tehetségtelennek, esetleg írhatnál erről egy tanulmányt a Századokba.

Épp az a baj, hogy Károly Róbert néven ismert, holott a helyes megnevezése I. Károly. (Ebből a szempontból örülök, hogy kivonták a forgalomból a papír 200-ast, mert rajta egy ma élő személy portréja, női halotti koronával a fején, Károly Róbert néven szerepel úgy, hogy a hátoldalon annak a Diósgyőrnek a romjai láthatók, amelyet valójában Nagy Lajos használt.)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.06.03. 20:35:22

@prof. dr. Dörmögő_Dömötör:

Mivel a nagy nyomtatott i-re nem teszünk pontot.:P

@gabesz7004:

Köszönöm, de nekem megvan az eredeti Kogutowicz Manó-térkép a falon, úgyhogy fejből tudom, hogy hol húzódtak az 1941 nyara és 1944 ősze közötti határok.:)

A Székelyföld egy sziget, katonailag nehezen védhető, ha délnyugatról nincs hátország, mert mondjuk ott vannak a románok. Amikor visszakerült Észak-Erdély, és 1944. augusztus végén, szeptember elején jöttek a szovjetek és a románok, nem volt véletlen, hogy egészen Tordáig vonták vissza az Árpád-vonalból a csapatokat, nehogy bekerítsék őket.
A Csallóköz az akkor megszülető Csehszlovákia éléskamrájának kellett, ugyanúgy, mint Ausztriának az Őrvidék, tehát biztos, hogy nem adják oda.
A Szerémség jórészt nem is magyarok által lakott terület volt.

gabesz7004 2012.06.03. 20:50:54

@Mj: Ezzel most azt akarod mondani, hogy hagyjuk is a fenébe, sőt adjuk oda a mostani országot is?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.06.03. 21:16:05

@gabesz7004:

Egyáltalán nem, nem is tudom, hogy honnan veszel ilyen blődségeket. Azt állítom már mióta, hogy 1918/1919-ben gyakorlatilag már alig tehettünk volna bármit is azért, hogy elkerüljük Trianont.

gabesz7004 2012.06.03. 21:43:42

@Mj: Ennek örülök! Bocs ha félreértettelek! 1918-ban azért eélg sok mindent tehettünk volna! Mondjuk nem hagyjuk el a frontvonalakat. linden nem ad idióta parancsokat. károlyi aláírja a padovai egyezményt. Nem engedi kohnékat a hatalom közelébe. Hirtelen ennyi.

gabesz7004 2012.06.03. 21:47:23

jav: elég és linder

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.06.03. 22:01:23

@gabesz7004:

Én pont arról beszélek, hogy milyen katonai esélyeink lettek volna akkor, ha mondjuk Székelyföldet meg akarjuk tartani - minimális, mondjuk úgy -, úgyhogy jó lenne, ha meg is értenéd, hogy mit írok le.

gabesz7004 2012.06.04. 07:51:03

@Mj: Értem én, csak éreztem egy kis hátsó gondolatot, hogy semmi értelme a revízióról gondolkodni. Te ezt cáfoltad, ezért is kértem bocsánatot. Ennyi.

Callidus 2012.06.04. 13:14:07

@Mj: A kozosseg szo jelent mast szamomra.

895. Ugye?

Szerinted akkor senki sem "birtokolta" ezt a foldet? Vagy legalabbis nem erezte ugyanugy?
Gondolom udvrivalgas fogadta a mongolia felol erkezo nepeket, es egy baratsagos atadas atvetel soran lett a "mienk" a karpatmedence.. Aha.. :))
Ezert nehez a tortenelemben keresni az identitasodat, mert tortenelme mindenkinek van. Az hogy az idointervallumot a magunknak megfelelore huzzuk, es hosiesse tesszuk romatikus novellakkal a rablast fosztogatast elnyomast es gyilkossagot, attol meg nem lesz az.
Megegyszer mondom: Egyetlen nep sem kezdi nagykent. Kis elszigetelt falukent indul minden. Aztan hozzalopja rabolja gyilkolja a szerencsejenek, es/vagy tudasanak megfeleloen a kornyekbeli torzsek falvak teruleteit, eroforrasait.
Oda kituzi a sajat kis zaszlajat es retteg hogy a szomszed ne rabolja vissza. Ezert bohozat az osszes orszaghatarnak nevezett elkepzelt hatarvonal.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.06.04. 13:30:32

@gabesz7004:

Oké, semmi gond.

@Callidus:

Tőled azért komolyabb kérdéseket várnék, főleg az itt olvasható válaszaim után. Nekem nagyon könnyű identitást választani, ugyanis magyarnak születtem, és büszke vagyok rá, tehát innentől kezdve nem túl nehéz a dolgom. Az, hogy nálad ez problémát jelent, és a szomszéd népek történelmével szemben semmi pozitívumot nem tudsz találni a magyarokéban, hát, az egyedül a te bajod.
Egyébként pedig pont az általad bohózatnak nevezett jelenség miatt szívnak magyarok százezrei, ami tényszerűen rossz a közösségemnek.

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2012.06.04. 18:27:13

@Mj: Azért legyünk csak tárgyilagosak! Magyarország gazdag volt ásványkincsekben, sóban, ércekben, fában, élelmiszerben, s éppen ez okozta a vesztét. A nyersanyagkivitel nem szolgálta az ország fejlődését, nem bővelkedett az ország kézművesekben. A Nápolyi Királyságba öntött arany sárrá vált, elherdált pénz volt utolsó morzsáig.
Azért nem vagyok Nagy Lajosnak olyan szigorú kritikusa, hogy tehetségtelennek mondjam, mindössze rejtély, hogy a Nagy jelzőt mivel érdemelte ki. Erre az apja, Károly Róbert sokkal jobban rászolgált volna. Az ő neve eredetileg Caroberto/Carobert és nem Károly. Némely pénzein Károlynak nevezi magát, de ma nem ez a fontos. Aki tudja, hogy ki ő, annak mindegy, hogy Károly Róbert, Caroberto, vagy Károly néven emlegetik.
A 200 Ft-os bankjegyen valóban egy élő modellről készült Károly Róbert portréja, mégpedig egy sikeres magyar vállalkozóról, úgyhogy ez szerintem rendjén van, belefér a művészi szabadságba. A portrén liliomos koronát visel a király, olyasfélét, amelyek a pénzein is feltűnnek, úgyhogy nem halotti korona díszlik a fején. Tudtommal a magyar királysírokat feldúlták és kifosztották. Egyedül III. Béla és felesége, Antiochiai Anna sírja maradt épségben. Őket temették abroncsos koronával, amelyeket csak a kereszt díszített. A többiről, liliomos, nőnek készült halotti koronáról nem tudok. Diósgyőrt illetően igazad van, ám erre is magyarázat (lehet) az alkotói szabadság.

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2012.06.04. 18:44:40

Sok siketfajd! Amikor Károlyi Mihály 1918, október 31-én miniszterelnök lett, már minden egyezmény megszületett az Osztrák - Magyar Monarchia feldarabolásáról. A háborút a Központi Hatalmak elvesztették, hadseregük felbomlott. Mit tehetett volna Károlyi? Abból az állapotból egyenes út vezetett a Tanácsköztársaságig és onnan a békediktátumig. A sok - sok kisember, aki eddig is millószám pusztult a frontokon mások érdekeiért, alighanem úgy gondolkodott, hogy "Haza csak ott van, hol jog is van, s a népnek nincs joga!" A nemzetiségek leválási törekvéseinek okozója a magyar politikai vezetés, amely már 1848/49-ben is késve és keveset adott a nem magyar népességnek. A győztes Antant nyilván nem akart erős ellenfelet, s támogatta, gerjesztette a függetlenségi törekvéseket.
Egyébként érdekelne egy népszavazás eredménye, amit a népek önrendelkezése jegyében tartanának az egykor Magyarországhoz tartozó területeken. Nem tudom, csak sejtem, hogy sokan vágnának rá savanyú pofát.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.06.05. 00:58:17

@prof. dr. Dörmögő_Dömötör:

"Azért legyünk csak tárgyilagosak!"

Én is ezt mondom.

"Magyarország gazdag volt ásványkincsekben, sóban, ércekben, fában, élelmiszerben, s éppen ez okozta a vesztét. A nyersanyagkivitel nem szolgálta az ország fejlődését, nem bővelkedett az ország kézművesekben. A Nápolyi Királyságba öntött arany sárrá vált, elherdált pénz volt utolsó morzsáig."

Egyáltalán nem ez okozta a vesztünket, ráadásul hol volt ez még akkor. A nyersanyagkivitel tette a korabeli Brassót Közép-Európa egyik legnagyobb városává, ha már itt tartunk, és évszázadokig híztak emiatt zsírosra többek között a szászok. Nagy Lajos meg jó, hogy nem nézte ölbe tett kézzel, hogy hogyan fojtják meg az öccsét, és hogyan férkőznek a helyére.

"Azért nem vagyok Nagy Lajosnak olyan szigorú kritikusa, hogy tehetségtelennek mondjam, mindössze rejtély, hogy a Nagy jelzőt mivel érdemelte ki."

Pedig pofon egyszerű. Amikor a pozitív mellékneveket osztogatták, bizony erénynek számított a sok sikeres hadjárat és Magyarország erős középhatalommá, nagyhatalommá tétele.

"Erre az apja, Károly Róbert sokkal jobban rászolgált volna. Az ő neve eredetileg Caroberto/Carobert és nem Károly. Némely pénzein Károlynak nevezi magát, de ma nem ez a fontos."

Azt mondtad, hogy legyünk tárgyilagosak, nos, pont most köpted szembe magad. Károly az összes oklevelében Carolus rex-nek szólítja magát, nem csak "némely pénzén". Konkrétan a Caroberto ugyanolyan legenda, minthogy Károlyi tehetett volna Trianonról, vagy három tenger mosta volna Magyarország partjait.

"Aki tudja, hogy ki ő, annak mindegy, hogy Károly Róbert, Caroberto, vagy Károly néven emlegetik."

Ja kérem, mi itt mindannyian tudjuk, hogy a nicked prof. dr. Dörmögő_Dömötör, de inkább Buci Macinak vagy Micimackónak hívunk. Végülis mindegy, nem?
Szóval, félretéve a párhuzamot, hajlandó vagy úgy szólítani, ahogy ő is megnevezte magát, vagy inkább a szándékos felületességeddel kívánod igazolni, hogy történelmi kérdésekben alultájékozott vagy?

"A 200 Ft-os bankjegyen valóban egy élő modellről készült Károly Róbert portréja, mégpedig egy sikeres magyar vállalkozóról, úgyhogy ez szerintem rendjén van, belefér a művészi szabadságba."

Szerintem meg példátlan pofátlanság, ami jól jelzi, hogy ha megfelelőek a kapcsolataid, még pénzjegyen is pózolhatsz, erről szól ez a bejegyzés is:

vastagbor.blog.hu/2008/04/23/ki_ez_a_faszi_a_ketszazason

"A portrén liliomos koronát visel a király, olyasfélét, amelyek a pénzein is feltűnnek, úgyhogy nem halotti korona díszlik a fején."

Dehogynem, az eredeti darabot megcsodálhatod a Budapesti Történeti Múzeumban, a Margitszigetről, talán kevésbé Szent Margit, mint inkább V. István vagy legkisebb testvérük, Béla herceg sírjából került elő, még az 1838-as nagy dunai árvíz során:

dunaiszigetek.blogspot.hu/2011/08/koronat-lelt-segedkertesz-szent-margit.html

"Tudtommal a magyar királysírokat feldúlták és kifosztották. Egyedül III. Béla és felesége, Antiochiai Anna sírja maradt épségben."

Amik könnyen lehet, hogy inkább Könyves Kálmán - nem, nem volt pösze, szőrös, púpos és bandzsa - és felesége maradványai.

"Őket temették abroncsos koronával, amelyeket csak a kereszt díszített. A többiről, liliomos, nőnek készült halotti koronáról nem tudok."

Most már erről is tudsz, semmi gond. Egyébként a Nemzeti Múzeumban megtekinthető a Nyitraivánkán előkerült Monomakhosz-korona is, ami feltehetően I. Andrásé volt. Csak, hogy említsek még egy királyhoz kötődő koronát.

"Diósgyőrt illetően igazad van, ám erre is magyarázat (lehet) az alkotói szabadság."

Az alkotói szabadság nem egyenlő az emberek megtévesztésével, ami ráadásul teljesen fölösleges is.

"A nemzetiségek leválási törekvéseinek okozója a magyar politikai vezetés, amely már 1848/49-ben is késve és keveset adott a nem magyar népességnek."

Végtelen és fals leegyszerűsítés. Ha minden jogot megadunk nekik, valószínűleg éppen amiatt váltak volna le - a föderatív átalakítás természetes közbülső láncszem lett volna a függetlenség felé -, ha semmit, akkor meg azért. Mi leginkább a kettő között lavíroztunk, és természetesen ez sem használt. A probléma igazából az volt, hogy bizonyos, általam már sok helyen és sokszor vázolt nagyhatalmi sakkjátszmák miatt nem tartották életképesnek és szükséges gátnak a monarchiát.

"érdekelne egy népszavazás eredménye, amit a népek önrendelkezése jegyében tartanának az egykor Magyarországhoz tartozó területeken. Nem tudom, csak sejtem, hogy sokan vágnának rá savanyú pofát."

A magyaroknak ebből a szempontból nincs veszteni valójuk.

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2012.06.05. 22:24:25

@Mj: Nem értünk egyet a nyersanyagexportáló országokat illetően. Éppenhogy a bőséges magyarországi ásvány és egyéb nyersanyagkincs - főként az arany - okozta azt az állapotot, hogy nem fejlődött ki kellőképpen a feldolgozó ipar. Magyarországon soha nem alakult ki gazdag polgárság - kereskedő és iparosréteg - éppen emiatt. Ehhez nyilván az Anjou házi királyok is hozzá tették a magukét.
Nagy Lajos - a logikád szerint csak Lajos - elhibázott külpolitikát folytatott. A nápolyi harcai, kiadásai eredménytelenek voltak, ergo, a társzekérszám kivitt arany pazarlás bármit is mondasz erről.

Nagy Lajos "Nagy" melléknevét nem én és nem is te adtad, hanem elfogadjuk a néhány százada élt elődeink névadását. Változatlanul úgy gondolom, hogy az apja, Károly Róbert jobban rászolgált volna, ennek ellenére soha nem említettem csak Lajos királyként, nekem is Nagy Lajos.

Érdekes a Caroberto/Carobert név. Nem úgy tudom, mint te, de azért a szembeköpősdit mellőzd, mert utálom az ilyesféle stílust koma! Mi vagy te? Vitapartner, vagy a szó szokásos értelmében paraszt? Nekem és sok másnak ő bizony Károly Róbert volt és az is marad. Az ostoba személyeskedést pedig mellőzd, ha kérhetem.

Az nem számít, hogy mennyire tájékozottnak ítélsz történelmi kérdésekben, mert legfeljebb felületes képed lehet arról, amit tudok. :)

A 200 Ft-os bankjegy kapcsán én nem látok semmiféle pofátlanságot. Elég szépen megtervezett és kivitelezett bankjegy, s amiket te felrósz a művész tervezőnek, azokat a dolgokat nyugodtan besorolhatjuk a művészi szabadság fogalomkörébe. Ennyi erővel nyugodtan kidobhatod pld. Rembrand Akhileuszról készült festményeit arra az óriási kupacra, ahol történelmileg hiteltelen festmények helye van, pld. Waterhouse Trisztán és Izolda ábrázolásai, vagy éppen Munkácsi Krisztusa a kereszten, s a sor hosszan folytatható.

Károly Róbert liliomos koronájáról már írtam, hogy a pénzeit ilyen koronával díszítette! A liliom része volt a családi címerének. Amint módomban áll, utánanézek a többi, általad felsorolt koronának.

A magyarországi nemzetiségi ellentétekről, azok keletkezéséről, okairól nincs időm tanulmányt írni, bár anyagom lenne hozzá éppen elegendő. A nézeteidet helytelennek tartom ebben a témában és azt vélem, nem értetted meg azt az egy mondatot, amit erről írtam. Leragadtál 1848/49-nél és az I. világháborút lezáró békéknél. Láss messzebbre a múltba és előre is nézz.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.06.06. 21:35:21

@prof. dr. Dörmögő_Dömötör:

Ennyi erővel minden katonai lépést megelőző diplomáciai ajándék pazarlás. Holott ez volt az utolsó lépés, hogy elkerüld a háborút. Mellesleg ez akkoriban olyan tételnek számított nekünk, hogy gyakorlatilag fingreszelés erről vitatkozni.
Azért nem alakult ki őshonos és gazdag polgárságunk, mert jött a török, és nem azért, mert nem volt feldolgozóiparunk. Meg lehet nézni, hogy a török által kevésbé érintett felvidéki területeken mit hozott létre a polgárság, míg a virágzó és addig színmagyar Szerémség, Szeged vagy a még mindig "cívis város" Debrecen polgársága köddé vált.

Szerintem Nagy Lajos uralkodásába bőven belefér az utólagos mellékneve, nem is hívom szimplán Lajosnak. I. Károlyhoz viszont nem jelzőt, hanem még egy másik nevet is csaptak, ami konkrétan nemhogy nem való oda, hanem hamisítás. Tőlem nyugodtan megsértődhetsz azon, hogy engem bosszant a butaságod csökönyös hajtogatása, de attól még az a helyzet, hogy butaságot beszélsz úgy, hogy figyelmeztettelek erre. És mivel pont te utaltál fentebb arra, hogy téged is zavarnak a történelmi butaságok, ezért akár tetszik, akár nem, a saját elvednek mondasz ellent, szándékosan. Tehát az a helyzet, hogy itt most te adsz képet a felületességedről, nem pedig az én, rólad alkotott képem a felületes, és ebben semmi személyeskedő célzat nincs. Ez van, nem szégyen beismerni, ha tévedtél, én is megtettem már párszor.

Csakhogy abban a korban más volt a történelmi hitelességhez való hozzáállásuk, mint ma, amikor a tipikus urambátyám világ köszön vissza ezen a cinikus modellen. Már önmagában Kósa Lajos huszárként való pózolása is mondjuk úgy, ízléstelen, de legalább mentségére szóljon, hogy valószínűleg kizárólag magánpénzből csinálták. Itt viszont egy hivatalos magyar fizetőeszközön pózol királyként egy senki. Ja, bocsánat, sikeres vállalkozó, hogy is hívják?
Ha ezután sem érted, akkor szerintem hagyjuk is ezt a témát.

Ez a liliomos korona pontosan az, aminek a képét is linkeltem, ha csak egyetlen pillantást vetsz rá, láthatod is az egyezést. Ez az anakronizmus 100-150 éve elfogadható lett volna, ma viszont már nem.

Én kizárólag az I. világháború előtti, Trianonhoz vezető nemzetiségi kérdésről beszéltem, úgyhogy nem csoda, ha úgy érzékeled, leragadtam a múltnál.:) Ugyanis pont az volt a szándékom, hogy a múltat elemezzem.:P (Elemezhetem a jelent és a jövő lehetséges forgatókönyveit is, de azok másik két regényt tennének ki.)

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2012.06.07. 15:44:24

@Mj: Úgy látom, nem volt elég a múltkori kérésem, hogy kulturált formában beszélgessünk. Nekem nem tetszik a "fingreszelés" és társai szavak, úgyhogy nyugodtan be is fejezhetjük.
A nézeteiddel nem kötelező egyetérteni, különösen nem az ex katedra kijelentésekkel a magyarországi polgárság kialakulása, vagy helyesebben ki nem alakulása kapcsán. Ehhez mégis csak jobban értek nálad és sok másnál, s valószínűleg abban is nekem van igazam, hogy Nagy Lajos elherdálta a kincstárat a Nápolyi Királyság megszerzése kapcsán. Tudhatta volna, hogy az öccse semmiképpen nem lehet Nápoly királya. Erről bőséges forrásanyag van, tanulmányozd, már ha érdekel.
A gazdag magyar városokról annyit, hogy még Selmecbánya is szegény volt bármelyik nyugat - európai városhoz képest, vagy említhetném azt, hogy Budán és Pesten összesen egyetlen esztergapad üzemelt az összes fegyverműves céhnél, mert közös erővel is csak ennyire futotta. Hagyjuk, azt vélem, hogy betanult sablonokat írogatsz igazi tudás nélkül, fölényeskedsz és azt hiszed, azért kel fel reggel a nap, mert elballagsz pisilni.
Igen, nem vagyok tévedhetetlen, ilyet nem is állítottam soha, de azt, hogy egy magadfajta senki leckézteni próbáljon egyenesen komikusnak tartom.
Nem szükséges válaszolnod, ez már egy halott blogbejegyzés, a kutya sem kíváncsi rá.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.06.07. 23:33:21

@prof. dr. Dörmögő_Dömötör:

Éppen te jelented ki ex cathedra, hogy miket tudsz jobban, és amíg én egy tevékenységet, amiben én is részt veszek, fingreszelésnek titulálok - tehát ugyanannyira személyeskedő ez rám nézve is -, te egyenesen lesenkizel. 3 év medievisztika specializáció után szerintem nekem is van épp elég forrásanyagom ahhoz, hogy alá tudjam támasztani az állításaimat - Selmec például közelében sem volt Brassónak, és a budai számadáskönyvek is mást mondanak -, de ha te még az 1270 körüli halotti koronát sem ismered, plusz I. Károlyt Károly Róbertnek hívod, tényleg nem szükséges téged felvilágosítani olyan dolgokról, amelyeket töri szakon sem tanítanak, csak középkor specialistáknak árulnak el. Ugyanis nem hagyod magad, ami bizony szomorú dolog, de hát végső soron a te veszteséged.
süti beállítások módosítása