Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Most végre visszaszivároghatnak a kicsorgatott milliárdok a pártkasszába

2012.05.21. 10:10 Spejbl

Orbán Viktor 2009-ben elszámoltatást ígért, 2012-re leszámolás lett belőle, de nem az addigi kormányzati erők ellen, hanem minden olyan párt ellen, aki hatalomra jutva még nem szedte meg magát eléggé a túléléshez... Így épül a demokrácia, így óvják az államháztartást, pusztán azért, mert szeretik és féltik Magyarországot. VÉLEMÉNY

 

Vélhetően ma már tényleg csak a lakosság egy igen-igen szűk rétege gondolja komolyan, hogy a nagyban (országosan és az EU-s pénzek becserkészése, felhasználása terén) és "kicsiben", helyi, városi, települési szinten játszott politika, ezek természetesen erősen összefonódnak egymással, első sorban nem a pénzről szól, a direkt lenyúlásról, a beruházásokkor elfogadott csúszópénzekről, az információk értékesítéséről, a kapcsolati tökéről és a haverok beszervezéséről, a pénz hozzájuk történő kijátszásáról szól. És vannak persze olyan helyzetek, amikor a sok szívesség viszonzásra talál, a kijátszott pénzek előkerülnek rejtekükről, a párt pedig életben marad akkor is, amikor a többi párt nem.

A pártok állami támogatásának felfüggesztés pontosan erről szól, kitisztítani, kisöpörni minden olyan politikai szerveződést, akinek még nem állt módjában, hogy a hatalmon töltött évek alatt megfelelő mennyiségű pénzt játsszon ki a háttérben meghúzódó párt katonák, haverok, rokonok cégeinek. Most jöhet el az az időszak, amikor a nagy pártok, bár veszítenek zsírrétegeikből, de egyedüli győzteseiként, pontosabban túlélőiként kerülhetnek ki a látszólag a költségvetést védő, valójában álszent és kegyetlen kísérlet után.

A pártok finanszírozásának befagyasztása, a politikai paletta egyszerűsítését, a kisebbek konkrét lezúzását jelenti, és megakadályozza azt, hogy plurálisabb, sokkal több színt felmutató, a különböző kérdésekre, különböző válaszokat adó platformok közül lehessen választani. Ez a terv nemcsak az ellenfelek negálását, az ordító korrupció további erősödését szolgálja, hanem azt is, hogy felmutatott alternatívák hiányában végleg leszoktassák az embereket a gondolkodásról, az egyéni döntés felelősségéről.

A videót nézve rádöbbentem: soha nem értettem még ennyire egyet Orbán Viktorral. Azt viszont nem tudom, vajon ő is készül az elszámoltatásra?

Vélhetően el sem tudjuk képzelni micsoda iszonyatos pénztömeg pihent idáig valahol, netán külföldi bankszámlákon, családtagok lnevén lévő vállalatokban, ingatlanokban, földekben, politikusi vagyonokban, ahelyett, hogy az oktatást, az egészségügyet, a közlekedést, a fejlesztéseket, a gazdaságot és a jövőnket szolgálta volna, így azonban most az ügyes átfogó hadművelet során 100%-ban szolgálhatja azokat, akik egyetlen dologban hisznek csak: az anyagi és politikai hatalomban.  

Ha hozzánk és Yoda mesterhez hasonlóan te is úgy érzed, hogy komoly zavar van itthon az Erőben, hogy ideje lenne, ha végre rólunk, egyszerű polgárokról is szólna ez az ország, ha bontás helyett építkezés kezdődne, akkor csatlakozz hozzánk a fészbukon! Klikk: az amerikai fiú a fészbukon

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönjük, ha ajánlod ismerőseidnek!

Fontos: Ha van valami, amit szívesen megosztanátok velünk, akkor azt elküldhetitek erre a címre: azamerikaifiu@gmail.com


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

7 komment · 2 trackback

Címkék: orbán viktor 2012 pártfinanszírozás

A bejegyzés trackback címe:

https://azamerikaifiu.blog.hu/api/trackback/id/tr894528946

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az újbeszél, a duplagondol, a múlt változtathatósága és az oligarchák – Mi köze van Orbán szómágiájának az orwelli diktatúrához? 2012.05.21. 17:48:34

“A mi fölfogásunk szerint oligarcha az a milliárdos, aki…” – fejtegette Orbán Viktor. Na de kit érdekel, hogy mi ennek a pimasz arcú, gátlástalan, cinikus kis méregzsáknak a “felfogása” egy évszázadok óta azonos érte...

Trackback: Lőjjé nekem Gyurcsány Fletót! 2012.05.21. 17:40:36

A Heti Válasz céllövöldés oligarcházós címlapját látva simán el tudom képzelni, hogy “ezek” éles lőszerrel sorozzák Gyurcsány, Mesterházy, Schiffer és Vona életnagyságú papírképeit a részeg kanmurikon. * *...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.05.21. 16:06:28

Matolcsy két törvényjavaslatot is elnézett!
A héten két, az EU kötelességszegési eljárásában vállalt feladatát is teljesíthette volna a kormány a jegybanki függetlenséget sértő jogszabályok módosításával, de Matolcsy miniszter mindkét javaslatot elrontotta. Így a héten a médiatörvény módosítása és a gyermekbarát igazságszolgáltatásról szóló törvények elfogadása lehet a két legnagyobb dobás.
A héten két olyan javaslatról is szavaztak volna, amelyre a kormány az Európai Unió kötelességszegési eljárásában vállalt kötelezettséget. Matolcsy György javaslatára az alaptörvényt és a jegybanktörvényt is módosították volna, de a miniszter mindkét javaslatában nevetséges hibák voltak - az alaptörvényt módosító javaslatban nem találta el a törvény nevét, amit beemelt volna az alkotmányba, a jegybanktörvényből pedig teljes egészében törölte volna azt a passzust, amely a monetáris tanács tagjainak kinevezését szabályozza -, így egyikről sem tudtak volna zárószavazást tartani.
Ráadásul a minisztérium elfelejtette leadni a törvényjavaslatokhoz a támogatott sort, azt a papírt, amin közli, melyik módosító indítványokkal ért egyet. Így végül inkább levették a napirendről a javaslatokat, amelyeket így leghamarabb már csak júniusban fogadhat el a parlament.

Bóvli kormány, bóvli ország!

Orbán az egyházak állami pénzeit is zároltatni akarja a pártoké mellett!

flippant 2012.05.21. 17:32:31

orbán elszámoltatást ígért, a narancsos majmok pedig beszopták. Akárcsak a rendszerváltás beígért kánaánját. Most meg savanyú a szőlő.

Nem lesz elszámoltatás mert holló hollónak nem vájja ki a szemét.

fidesz = mszp

Egyik kutya, másik eb!

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2012.05.21. 17:53:54

Az emberek lusták gondolkozni. Megtanulták, hogy a gondolkozást rá kell hagyni a nagy mellényű, nagyhangú figurákra, akik olyan erélyesen mondják a magukét, és közben röhögve építgetik közpénzből az egyéni álmaikat, amikből előbb-utóbb rémálom lesz a többség számára. :-(
A pártpénzek visszavonása a "győztes mindent visz" hozzáállás egyik újabb példája. :-((
Persze az mszp most majd fel fogja törni a malacperselyeit és megmarad ellensúlynak. Közben ugyanolyan bagázs mint a fidesz, csak annyiban konkurensei egymásnak, hogy mindketten az állami vagyonra, EU pénzekre pályáznak.
A jobbik kivérzése picit sem zavarna, mert a fosztogatás másik módját űzné, elvenné az ellenségképeitől, ami a jó magyaroknak jár. He? Na, ilyen mókát aztán már végképp nem akarok.
Az lmp-nek ez egy jó teszt lesz. A "pont olyan csórók vagyunk mint a szavazóink" még ütőkártyává is válhat. Igazi demokráciateszt lehet, hogy az emberek közül mennyien vannak azok, akik tényleg képesek az önálló gondolkozásra és aktívan szeretnék alakítani az ország sorsát.

Lencsés István 2012.05.21. 18:10:15

" .... Üdvözlünk a leendő MSZP-Fidesz univerzumban! .... "

Ilyen nincs és nem is lesz .

béla a görög (törölt) 2012.05.21. 18:39:17

Ne rakj ki Orbán videót/képet mert lehányom a monitort!

Mellesleg az MSZP idején legalább került azért némi beton meg aszfalt és más ide-oda-amoda.
A fidesz eddigi gazdasági teljesítménye - a forint időnkénti bedöntése, manyup államosítás, meg közgép buli oszt jónapot.
Ezek csak lopnak és minden mást nagy ívben leszarnak. És le is fognak szarni.

Hertelendi 2012.05.21. 19:46:46

Elgondolkodtató, hogy a Fidesz eddigi áldásos tevékenysége alapján megszűnt létezni az FKGP, az MDF, az SZDSZ (igaz ők saját magukat csinálták ki). Hogy mi történik a KDNP-vel, az még a jövő titka. Ezen az úton van az MSZP is. Az LMP-t és a DK-t csirájában fojtják meg. Rákosi se csinálhatta ügyesebben anno. És mindezt törvényesen. Vagy ha nem ment, kicsit módosították a törvényt és máris minden rendben volt. Úgy hogy szabad választás elé nézünk 2012-ben.
Mai hír: Már levélben is lehet majd szavazni a kettős állampolgároknak. Eljön még az idő, amikor telefonon is le lehet majd adni a szavazatokat.
Azon is érdemes elgondolkodni, hogy ha Orbán és kis csapata, mondjuk 1952-ben jut komoly szerephez, akkor vajon hány embernek kellett volna maghalnia? Orbánnak lételeme az uralkodás. Az, hogy most nem végeztethet ki senkit az legyen a mi szerencsénk.

debreceni.blog 2012.05.22. 17:19:22

Jogállampárt

Orbán eldöntötte az irányt: kitömik a Közgépen keresztül a pártkasszát, a többiektől pedig elveszik az állami támogatást. Indulhat az egyenlő feltételeken alapuló választási kampány!

www.vagy.hu/tartalom/cikk/2321_jogallampart
süti beállítások módosítása