Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Nyártól pénzbírsággal vagy elzárással büntetnék a rosszkedvűeket

2012.04.21. 09:34 Spejbl

- Miniszter elnök úr megelégelte a savanyú, panaszkodó, rosszkedvű emberek szűk, de annál kártékonyabb csoportját! Sokak nevében mondhatom: elegünk lett abból, hogy az ilyen gyanús alakok elégedetlenségükkel, keserűségükkel, ellenvéleményük hangoztatásával rombolják a Magyarországon uralkodó általános derűlátást, pozitív hangulatot! Az ilyen elemek magatartásukkal tudatosan hátráltatni próbálják hazánk történelmi léptékű megújulását és rombolják a külföldön hazánkról alkotott kedvező képet! Ideje leszámolnunk a károgás átkával! - fejtette ki a Kossuth Rádió reggeli műsorában Szíjjártó Péter szóvivő. Vélemény (és álhír)

A politikus elmondta, hogy a Büntető törvénykönyv néhány jelentéktelen paragrafusának aprócska megváltoztatásával nyártól büntethetővé válhat az indokolatlan rosszkedv, a kormány jövőépítő munkájának megkérdőjelezése, illetve a panaszkodás. Szíjjártó elismerte, hogy természetesen minden csak viszonyítás kérdése, azonban hangsúlyozta:

- Az, hogy a munkahelyek száma például néhány tízezerrel csökken még nem jelenti azt, hogy ne kellene örülnünk a négyórás közmunkával teremtett új munkalehetőségeknek, arról az egy millióról nem is beszélve, amiről már folynak a tárgyalások Matolcsy György vezetésével! A hosszú élet titka pedig a pozitív gondolkodás, így a kezdeményezésnek komoly közegészségügyi vonatkozásai is lehetnek.

A rosszkedv büntethetősége szempontjából nem számítana az életkor, azonban a korokhoz különböző probléma halmazokat rendelnének, melyek kidolgozása még folyik. Egy óvodás például lehet indokolt esetben rosszkedvű, ha például álmában Orbán Viktor leváltásának rémképe jelenik meg, azonban az óvodai koszt mennyisége és minősége miatt nem emelheti fel a szavát. Az egyetemisták elkeseredhetnek, ha nem kormánypárti oktatójuk méltatlanul alulértékeli teljesítményüket, azonban nem lehet rossz a kedvük azért, mert diákhitelből kell fedezniük nem is létező tandíjukat. Egy nyugdíjas szomorkodhat, ha kedvenc fideszes helyi politikusa halaszthatatlan közügy miatt mégsem tud elmenni az idősek otthonának karácsonyi ünnepségére, azonban nyugdíja esetleges jövőbeli megadóztatásának reménye örömmel kell hogy eltöltse, hiszen egyetlen adóforint sem megy el haszontalan dolgokra! Még egy hajléktalan is gyönyörködhet januárban a jégvirágok szépségében, hiszen a lakhatás egyáltalán nem minden!

A kormány az indokolatlan rosszkedvet gyakorlók ellenőrzése céljából önkéntes hálózatot szeretne szervezni, melynek minden generációból lennének tagjai, akik a Kormányhivataloknak jelentenének szerény javadalmazás fejében. A rögtönítélő bíróságok 5.000Ft-tól 300.000Ft-ig terjedő összegű büntetést szabhatnának ki, illetve krónikus visszaesők és depresszió esetén szabadságvesztés is lehetne az ítélet. Kisgyerekek esetében a játékelkobzás, a csokimegfosztás  és a közmunka jelentheti az alternatívát.

- Mivel miniszterelnök úr nemcsak büntetni nem, de jutalmazni igazán szeret, ezért a mosolygós, jókedvű emberek a közbeszerzések, a munkahelyi prémiumok és esetenként a kitüntetések vagy politikai pozíciók tekintetében továbbra is előnyt élveznének! A kormány egyetlen célja, hogy végre olyannak lássuk az országunkat, amilyen! Természetesen mindez szigorúan a közjó érdekében! - tette hozzá a szóvivő.

Ha hozzánk és Yoda mesterhez hasonlóan te is úgy érzed, hogy komoly zavar van itthon az Erőben, hogy ideje lenne, ha végre rólunk, egyszerű polgárokról is szólna ez az ország, ha a szavaknak és a tetteknek súlya is lenne, ha bontás helyett építkezés kezdődne, akkor csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönjük, ha ajánlod ismerőseidnek!

Fontos: Ha van valami, amit szívesen megosztanátok velünk, akkor azt elküldhetitek erre a címre: azamerikaifiu@gmail.com


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

7 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://azamerikaifiu.blog.hu/api/trackback/id/tr904464290

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Internetadó 2012.04.21. 14:36:49

Az internetadó első ránézésre ugyan nem tűnik olyan jelentősnek, mint a sárgacsekk-adó, azonban a mémgyártók tyúkszemére taposnak vele, így nem csoda, ha egyből megjelentek a témába vágó alkotások.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szabad Gábor 2012.04.21. 11:32:53

Magyarország megújult

"Orbán előadja a színpadon a saját maga írta darabot a nemzeti együttműködésről, meg a magyar szabadságharcról a honi és külhoni, úri és kevésbé úri közönségnek, hátul meg Lajosék kipakolják az egész színházat kellékestül, jelmezestül, színpadtechnikástul, de még a kábeleket is kitépkedik a falból, mire a katarzis eljő."
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2109_magyarorszag_megujult

kzoltana 2012.04.21. 11:44:44

De gyarmat leszünk: Fidesz-gyarmat.

Ha egyetértünk Orbán Viktorral abban, hogy „az élet most nem az új színházak építéséről szól”, akkor tisztességgel azt is ki kell jelentenünk, hogy Magyarországon az élet most nem az új stadionok építéséről szól.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2119_latinovits_stadion
Latinovits Stadion

Lacdelo 2012.04.21. 12:38:43

@kzoltana:

"De gyarmat leszünk: Fidesz-gyarmat."

Mar reg az vagyunk, 2010 ota.

A Fidesz:

- Megszuntette a jogallamisagot es a demokraciat (fekek ellensulyok kiiktatasa, AB kiherelese, birosagok, ugyeszseg, media elfoglalasa)
- Intezmenyesitett korrupcio (Angyan vs. Oligarchak, kozbeszerzesek atlathatalansaga, 10&-20%-os fideszes varosvezetok)
- Magyarorszag nemzetkozi jo hirnevenek szetverese (WSJ, WP, FT, Economist, Guardian, Le Monde, FZA, stb. cikkei a fideszes diktatura kiepiteserol, EU-IMF szabadsagharc, USA ellenesseg).
- Gazdasagi kaosz (SZJA egykulcsositasa, adokedvezmenyek a jomoduaknak, mig a segelyek drasztikus megvagasa, devizahitel vegtorlesztes jomoduakat megsegitese - torz jomoduakat favorizalo gazdasagpolitika, mig hatalmas tarsadalmi csoportok melyszegenysegbe taszitasa - 24-48 ezer Ft-os segely-kozmunka.
MNYP maganpenzek elkoltese anelkul, hogy az allamadossag 1%-kal csokkent volna. 500 mrd-ert MOL reszvenyek vasarlasa, tobb 10 mrd-os stadion epites, amikor az orszag a gazdasagi szakadek szelen all.
- A magyar vallalkozasok ellehetetlenitese - Drasztikus minimalber emeles, adok emelese, banki hitel befagyasa - bank ado, beszallitas csokkenes, innovacio lassulas - multi ado, a nemzetkozi toke eluldozese - kiszamithatlan, visszamenoleges torvenyhozas, Matolcsy fele inkompetens, inkoherens gazdasag "strategia(?)".
- Arrol mar ne is beszeljunk, hogy az embereket teljesen hulyenek nezi a Fidesz es mindent megprobal lenyeletni velunk, amit neha azert sikerul feloklendezni (Plagiba- Obersovszky gusztustalan szervilis interjuja).

Idefyt · https://www.facebook.com/ElegAPolitikaiAmokfutasbol 2012.04.21. 12:47:11

Elég a politikai ámokfutásból
Mit is akarunk mi?

Először is azt akarjuk, hogy az országot olyan választott képviselők vezessék, akik tisztességesek, becsületesek.

Azt akarjuk, hogy a választási kampányban ne árasszanak el minket "hazugság-cunamival" vagyis olyan ígérethalmazzal, amit nyilvánvalóan nem tudnak teljesíteni hatalomra kerülésük esetén.
Azt akarjuk, hogy bennünket választópolgárokat ne nézzenek buta idióta, félkegyelmű embereknek, akiket meg lehet vezetni mindenféle mézes-mázos ígéretekkel (13. 14. havi nyugdíj, radikális adócsökkentés, ingyen sör, étel minden).

Azt akarjuk, hogy ne köntörfalazzanak, mondják el, mi az éppen aktuális helyzet hazánkban.

Ha jól mennek a dolgok, ne riogassanak azzal, hogy rögtön itt az összeomlás. Ha rosszul áll a szénánk, akkor mondják el tisztességesen, őszintén, hogy rossz a helyzet.

Nem vagyunk "hülyegyerekek", ha őszintén elmondják mi a probléma és mi a lehetséges megoldás, megértjük, és azt is tudomásul vesszük, hogy esetleg egy időre plussz terheket kell viselnünk, hogy később jobb legyen.

Azt akarjuk, hogy ne rabolják szét az országot. Egy választott képviselő, az ország vezetői keressenek jól azért, mert képviselik és vezetik az országot, de ne gondolják, hogy a tőlünk, választópolgároktól befolyó adók az ő pénztárcájukat képezik, és szadabon költhetnek rá magukra, barátaikra, elvtársaikra.

Azt akarjuk, hogy hazánkban az, aki tényleg akar dolgozni, az találjon magának munkát, olyan munkát melyet tisztességesen megfizetnek. Tudjuk, hogy gazdaságilag még messze vagyunk a fejlett Nyugat-Európai országoktól, így nem kereshetünk annyi pénzt, mint ők keresnek. Elvárjuk azonban, hogy ne kelljen éhbérért dolgozni.

Olyan adórendszert akarunk, ahol a vállalkozó nem érzi szükségét annak, hogy adót csaljon. Nem akarunk minimálbéren bejelentve dolgozni, és a többi pénzt zsebbe kapni, mert így olyan minimális nyugdíjunk lesz, hogy abból legfeljebb majd éhen halni tudunk - feltéve, hogy egyáltalán megéljük a nyugdíjas kort.

Azt akarjuk, hogy korrekt, kiszámítható, hosszú távú adórendszer kerüljön kialakításra. Ne változassák évről-évre, hónapról hónapra az adójogszabályokat, legyenek egyértelmű, tiszta viszonyok annak érdekében, hogy kiszámíthatóan és biztonságosan lehessen vállalkozni.

Azt akarjuk, hogy ingyenélők ne élhessenek meg vígan azokból a segélyekből, melyeket a mi adóforintjaikból kapnak, miközben sokan közülük életükben egyetlen percet sem dolgoztak.

Azt akarjuk, hogy az kapjon bármilyen segélyt, aki tényleg rászoruló, és azok közül is az, aki munkára fogható, valamilyen munka ellenében juthasson csak segélyhez.

Azt akarjuk hogy hazánk ne legyen a bűnözők paradicsoma. Erős, jól képzett, önbizalommal teli rendőrséget akarunk, akik a becsületes, tisztességes embereket megvédik a bűnözőktől.
Elvárjuk, hogy a rendőrség szolgáljon minket és ne arra használja a hatalom, hogy leszámoljon azokkal, akik felemelik szavukat a törvénytelenségek, visszaélések ellen.

Nem akarunk "mutyiország" lenni. Nem akarjuk, hogy előforduljon olyan, hogy hazánk egyik legnagyobb városának polgármesterét csak "Mr 10%"-nak hívják, utalva arra, hogy minden a városban zajló projektből ennyi jattot kell neki juttatni, ha valaki hozzá akar jutni a megbízáshoz. Nem akarjuk, hogy minden lényeges pozícióba a megválasztott képviselők, vezetők rokonai, barátai, haverjai kerüljenek. Azt akarjuk, hogy minden posztra olyan SZAKEMBER kerüljön, aki azért kerül a posztra, mert ő a legalkalmasabb, és nem azért, mert valamelyik hatalmon lévő cimborája.

Felelős, végrehajtható költségvetést akarunk, ahol az állam annyi pénzt oszt szét, amennyit beszed.
Ismételten elmondjuk, nem vagyunk "hülyegyerekek", tudjuk azt, hogy hosszú távon fenntarthatatlan az, hogy mindig több pénzt költenek el, mint amennyit beszednek, mert ennek a vége elkerülhetetlenül a csőd.
Egy családi háztartás sem teheti meg, hogy tartósan többet költsön, mint amennyit megkeresnek, mert akkor idővel olyan szinte eladósodnak, hogy végül mindenüket elvesztik, utcára kerülnek, éhenhalnak.
Ez igaz nagyban is az államra, büntetlenül nem lehet évtizedekig többet költeni, mint amit adó formájában tőlünk beszed.

Összefoglalva röviden és tömören: Egy élhető országban akarunk élni. Ez a hazánk, itt akarunk boldogulni. Tisztességes, becsületes munkával, tisztességes és becsületes vezetők irányítása alatt!

Csatlakozz a facebookon, ha egyetértesz!

masszőz · http://kmdholding.com/hun062p 2012.04.27. 12:58:45

Igen egy élhető országban szeretnék én is élni ezért teszek is érte.
www.swisshalley.com/?ref=MASSZOR
süti beállítások módosítása