Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Szúrjon ki alkalmazottaival Erzsébet-utalvánnyal!

2012.04.04. 07:25 Herkules Irma

Önmagában nem hogy problémásnak nem érzem, de kifejezetten támogatandónak tartom, azt a szándékot, ha az állam azt szeretné, ha magyar cégek termelnék ki itthon azt a profitot, amit sokáig külföldi cégek hoztak össze. Ahogy azt is, hogy a tőke helyben maradjon, hogy növekedjen a magyar tulajdonban lévő boltok, bolthálózatok forgalma. Azonban egyáltalán nem tartom elfogadhatónak, ha versenyképes és egészséges koncepció nélkül egyszerűen csak az asztalra csap az állam, hogy innentől akkor minden az enyém (nem véletlenül nem azt írtam, hogy a miénk), ti meg húzzatok a vérbe. Az állami kisajátítás, a profitot termelő ágazatok egyszerű felzabálása nem a demokratikus és piacgazdasági berendezkedés ismérve. VÉLEMÉNY

 

Erre persze biztosan sokan azt mondják, hogy a nemzeti érdek felülírhatja időnként az alapvető piaci szabályokat, de nehéz elmenni amellett a tény mellett, hogy az Erzsébet-utalvány a munkavállalók szempontjából komoly visszalépés a korábbiakhoz képest. Hogy miért? Konkrétan például, hogy csak a legalapvetőbb dolgot nézzük, mert ezt a nyomorult (nyomdatechnikailag is rettenet primitív) utalványt nagyon-nagyon kevés normális és megfizethető árakkal operáló helyen fogadják csak el... 

Így küzd a kormány az Erzsébet-utalványért - INDEX

Ekkor persze jöhet a FIDESZ-es adu, hogy a magyar bolthálózatok, kereskedők érdekeit védi... Amire megint csak azt tudom mondani, hogy amennyiben a környezetemben lévő egyetlen ilyen védendő kereskedő egy rohadt drága nonstopot üzemeltet, akkor köszönöm szépen a gazdaságilag totálisan dilettáns kezdeményezést, de akármennyire jól is hangzik a rizsa, ennek nem dőlök be. És hát ugye az imént röviden vázolt ideológiai hátterébe azért rendesen belepiszkít az a tény, hogy a hazai védelme mellett, azért a jogosultságokkal sáfárkodó Üdülési Alapítványnak sikerült megegyeznie a (szintén méregdrága) Tesco-val, így április 15-től már ott is lehet majd fizetni Erzsébettel. Most persze jöhet a kérdés, akkor meg mi okom van még a panaszra? Ha van rajta sapka az a baj, ha nincs, akkor meg az? Annyi biztosan, hogy nem túlzottan szimpatikus, ha egy állami intézmény dönt arról, hogy kinél vásárolhatok, illetve fordítva, hogy ki méltó arra, hogy beváltóhely lehessen. Nekem ez szimpla uram-bátyám viszonynak tűnik, megfűszerezve vélhetően némi biznisszel a háttérben.

 Az Erzsébettel leginkább az alábbi bajaim vannak: 1. simán kinyír egy működő rendszert, hogy a pénzt lenyúlja. 2. a munkavállalónak adott támogatást, csak az állam kétséges szempontok alapján megrostált boltokban költheti el 3. nemzeti érdekekre hivatkozva diszkriminál, de az ideológiát szimplán félreteszi, ha több hasznot remél (mi a fenéért egyezne meg a Tescoval különben?) 4. Miközben szimplán kinyírta a korábbi rendszert, úgy, hogy nem ad helyette jobbat, addig ki tudja, mennyit öl bele abba az iszonyatos mértékű reklámkampányba, amit saját csekkje köré kerekített (már 400.000, már 500.000, már 82 millió munkáltató). 5. olyan diszkriminatív jogi környezetet teremtett meg (nem beszélve az adó nélkül adható utalvány összegének radikális csökkentéséről), mely a munkáltatókat arra kényszeríti, hogy az állami szolgáltatással éljen.

5. Most pedig jön a nagy ötlet, hogy bizonyos segélyeket, állami támogatásokat is ebben a formában kapjanak az emberek. Az ellen nekem sincs kifogásom, hogy valamilyen módon szabályozva legyen, hogy pl. gyermekek után járó támogatások ne kevertre, sörre vagy cigire menjenek el, az ellen viszont igen, hogy ne vásárolhassak pl. a legolcsóbb helyen, csak ott, ahol a cégérre állambácsi csókot lehelt. Ráadásul pl. lakhatási támogatás Erzsébetben? Hát fizessenek közös költséget, villanyszámlát a tisztelt képviselők ezzel!

A családi pótlékot is az Erzsébetre utalnák - INDEX

Az az Erzsébettel a legnagyobb bajom, hogy egy nagy katyvasz az egész, amivel az előző rendszerhez képest a munkavállalók kétségtelenül rosszabbul jártak. A nagy összevisszaságból pedig csak arra tudok következtetni, hogy megint valaki kitalált valami okosságot, de arra már nem volt szakértelem, hogy meg is tervezzék rendesen, hogy a piacra úgy léptessenek be új szereplőt, hogy az tisztességes körülmények között versenyképes lehessen, nem, ismét erősebb volt a zsigeri ösztön, a mindent ide, meg a vonzódás a zavaros vizekhez, melyekben könnyebb halászni. De tartok tőle, hogy ez az önellentmondásoktól erősen terhelt, a lakosságnak hasznot nem hozó, de újabb uniós eljárásokat generáló katyvasz azért valakinek biztosan jó lesz, ahogy a földek is azok voltak Lepsény határában...

Ami pedig a csúcsa az egésznek, bár biztosan senkinek nem mondok újat ezzel, hogy az utalvány nevét arról a Árpádházi (Szent) Erzsébetről kapta, aki a szegények oltalmazója, gyámolítója volt a 13. században. 

Mivel természetesen fennáll a lehetősége, hogy valójában ez egy szuper dolog, csak mi vagyunk hozzá hülyék, örülnénk neki, ha megírnátok kommentben saját véleményeteket arról, mitől is és kinek is lehet jó valójában ez az új rendszer!

Ha hozzánk és Yoda mesterhez hasonlóan te is úgy érzed, hogy komoly zavar van itthon az Erőben, hogy ideje lenne, ha végre rólunk, egyszerű polgárokról is szólna ez az ország, ha bontás helyett építkezés kezdődne, akkor csatlakozz hozzánk a fészbukon! Klikk: az amerikai fiú a fészbukon

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönjük, ha ajánlod ismerőseidnek!

Fontos: Ha van valami, amit szívesen megosztanátok velünk, akkor azt elküldhetitek erre a címre: azamerikaifiu@gmail.com


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

Szólj hozzá!

Címkék: magyarország erzsébet utalvány

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása