Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Kocsmafilozofáljon Orbán Viktorral, ezt a kört az állam fizeti!

2012.02.06. 09:28 Spejbl

Milyen lehet Navracsiccsal és Orbánnal borozgatni? Egy füstös kocsma mélyén beszélni a "jó államról", elmélkedni az élet nagy dolgairól? Ha kizárólag virtuálisan is, de mindezt megtapasztalhatjuk, ha élünk a Jó Állam Fórum adta lehetőséggel.

 VÉLEMÉNY

 

Mielőtt indulnék itthonról, teszek egy kísérletet arra, hogy öt perces híradót nézzek a tévében. Nem sikerül. A képen kék alapon fehér betűkkel világít, hogy vagy nem vagyok előfizetője a csatornának (egyiknek sem), vagy műszaki hiba miatt nincs adás, ha azonban így van, akkor a hiba elhárítása már folyamatban van. Húzzom a számat, bekapcsolom a rádiót. A 180 perc szól a Kossuth Rádióban. Épp Gál András Levente, a Jó Állam koncepcióért felelős kormánymegbízott beszél a közalkalmazotti, köztisztviselői leépítésekről, illetve a 6719 elküldendő állami alkalmazott számára biztosított fantasztikus lehetőségekről. Erre még nem kapom fel a fejemet, hallottam, olvastam erről eleget. Aztán hirtelen változik a társalgás témáj, Gál már arról beszél, hogy brit mintát követve hogyan hozták létre a Jó Állam Fórumot, ahová mindenki megírhatja a véleményét, ötleteit, mert a Kormány szeretné úgy (át vagy újra)építeni az országot (esetleg létrehozni egy másikat?), hogy abba az állampolgárok is beleszólhassanak.

Az ötlet nagyon tetszik. Keresem is az oldalt a neten. Nincs nehéz dolgom. Kint hó van és rohadt hideg, de ez a nap nekem már jól indul. Megtaláltam azt a szórakoztató oldalt, amit igazán érdemes olvasni. Mindig akartad tudni, hogy milyen lehet Orbán Viktorral és Navracsics Tiborral két liter bor után beszélgetni az élet nagy dolgaról egy felcsúti kocsma mélyén? Ha csak virtuálisan is, de mostantól ezt is átélheti az ember: 30 különböző kategóriában írhtja meg ötleteit, elképzeléseit, véleményét. Beleborzongok már a gondolatba is, ha arra gondolok, hogy esténként kormányunk jeles tagjai égő szemmel olvassák és jegyzeteleik állampolgári ötleteinket, például arról, hogy büntessék a képviselőket, ha helytelenül beszélnek magyarul a parlamentben, esetleg azokat a jegyzeteket tanulmányozzák, amit jegyzetelő munkatársaik főnökeinek a főnökei juttatnak el hozzájuk. Megírom majd nekik a fórumon én is a gratulációmat, meg azt is, hogy érdemes lenne később a facebookhoz hasonló szolgáltatásokkal közösségi portállá alakítani, esetleg Matolcsy- és Orbán-szimulátorokkal meg egyéb jájékokkal bővíteni a kínálatot. Hadd tanuljuk meg mi is, hogy nem könnyű a munkájuk. Szinte hallom a párbeszédet, ahogy a közmunkából hazaérkező férj még nem ül le vacsorázni a családjával, mert meg kell írnia néhány dolgot a Viktoréknak, ami napközben jutott az eszébe.

Néhány részlet beküldött bejegyzésekből: 

Kultúra:

"Nem tudunk magyarul! a ban-ben ragokat 80-90%-ban rosszul alkalmazzák.Naponta általános Országgyűlés,televizio,rádio.Tudom a dolog nem óriási horderejű,de zavaró.Nem szabadna előfordulnia.Engem zavar,annak ellenére,hogy műszaki ember vagyok!

Figyelemfelhivás,büntetés."

Nemzetpolitika:

"A legjobb államforma a királyság! A gazdag nyugat-európai országok nagy részének államformája a királyság. Magyarország a magyar királyok uralkodása idején volt a legerősebb és leggazdagabb. (Szent István Király, Szent László Király, Mátyás Király) Mátyás Király kincstára az angol kincstárral vetekedett!

Felsorolásban:
Egyesült Királyság (Brit Monarchia)
Spanyol Királyság
Belga Királyság
Holland Királyság
Norvég Királyság
Svéd Királyság
Dán Királyság

II. Erzsébet Angol Királynő létrehozta a Nemzetszövetséget, melybe már 54 államot bevont, a bolygó népességének az 1/4 részét.

Őfelsége I. Levente Apostoli Magyar Király 2008-ban trónra lépett a Jóisten akaratából, megalapítva a Levente Házat, az új Magyar Királyi Uralkodó Dinasztiát. Őfelsége trónra lépése óta a hivatalos államforma a királyság, melyet rögzíteni kell az Alkotmányban/Alaptörvényben! Őfelsége óhaja és királyi parancsa a Budavári Királyi Palota átadása a Magyar Királyi Udvar részére; Nagy-Magyarország, a Magyar Királyság területeinek egyesítése békés, diplomáciai úton!

A MAGYAR NEMZETÉRT, A MAGYAR HAZÁÉRT, A MAGYAR KIRÁLYSÁGÉRT!"

Adó- és pénzügypolitika: "Bonyolult, néhol nevetséges megoldásokkal, kiskapukkal, mutyimágnesekkel teletömött adótörvények visszavonása, helyette egyértelmű, korszerű, egyszerű, becsületes munkára és adózásra késztető új törvények létrehozása."

"A sikeres csalás feljelentők a vagyonelkobzásokból százalékot kapnának.
A sikertelenek vagyonelkobzásban részesülnének."

A Jó Állam Fórumot itt érhetitek el. Megdöbbentő, de mindenképp érdemes!

Ha hozzánk és Yoda mesterhez hasonlóan te is úgy érzed, hogy komoly zavar van itthon az Erőben, hogy ideje lenne, ha végre rólunk, mindnyájunkról szólna a politika, ha bontás helyett építkezés kezdődne, akkor csatlakozz hozzánk a fészbukon! Klikk: Az amerikai fiú a fészbukon


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

Mostantól Politikai Ateista is Az amerikai fiú csapatában! Írásait keressétek a Sorok között c. rovatban!

Szólj hozzá!

Címkék: fidesz magyarország kormány jó állam fórum

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása